https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,18€

Πέπλο ομίχλης αγκαλιάζει τον κάμπο της Ρίζανης (3 ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014
Πέπλο ομίχλης αγκαλιάζει τον κάμπο της Ρίζανης (3 ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες Γιώργος Μαλαμίδης thesprotia3d.gr
 Υπέροχη στιγμή νωρίς το πρωί στο χωριό του Αγιου Γεώργιου μετά τον Παραπόταμο. 
 
Ο κάμπος της Κορίτιανης έχει καλυφθεί από ομίχλη και ο ποταμός Καλαμάς κυλά ήρεμα κάτω από αυτήν. 
 
Εκείνη ακριβώς την ώρα ξεπροβάλλουν οι πρώτες ακτίνες μιας καινούριας ημέρας. 
 
 
Το φως παίζει με την πάχνη δημιουργώντας ένα απίστευτο σκηνικό. 
 
Η μαγική εικόνα κρατά μόνο λίγα δευτερόλεπτα. 
 
 
Λίγο μετά οι σκιές έχουν πια σβήσει αφήνοντας μόνο την ανάμνηση μιας όμορφης στιγμής.
Read More »
Πέπλο ομίχλης αγκαλιάζει τον κάμπο της Ρίζανης (3 ΦΩΤΟ) Πέπλο ομίχλης αγκαλιάζει τον κάμπο της Ρίζανης (3 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Ζητούνται 7 εργάτριες για διαλογή - συσκευασία φρούτων

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014
Ζητούνται 7 εργάτριες για διαλογή - συσκευασία φρούτωνΤο συσκευαστήριο Γκίκας Διονύσιος ΕΠΕ με έδρα στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, ζητά 7 εργάτριες για το τμήμα διαλογής - συσκευασίας φρούτων.

Απαραίτητα έγγραφα η ασφαλιστική ενημερότητα από τον ΟΓΑ και ότι είναι κύρια ασφαλισμένες στα μητρώα ΟΓΑ.

Τηλ επικοινωνίας: 2665028290
Read More »
Ζητούνται 7 εργάτριες για διαλογή - συσκευασία φρούτων Ζητούνται 7 εργάτριες για διαλογή - συσκευασία φρούτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Χωρίς νερό για 3η ημέρα το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014
Χωρίς νερό για 3η ημέρα το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας


Χωρίς νερό παραμένει ολόκληρη η περιοχή του πρώην Δήμου Μαργαριτίου, από το απόγευμα της Τετάρτης.

Το πρόβλημα έγκειται σε βλάβη μίας αντλίας η οποία χρειάζεται αντικατάσταση.

Η αντλία έχει παραγγελθεί από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, όμως θα παραληφθεί την Δευτέρα, οπότε και θα τοποθετηθεί από ειδικό συνεργείο.

Έτσι, κάτοικοι και επιχειρήσεις, θα πρέπει να κάνουν υπομονή για 2 με 3 ακόμα ημέρες.

Η ταλαιπωρία των πολιτών οφείλετε στην μη πρόληψη από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, κυρίως της προηγούμενης, να υπάρχει απόθεμα, αφού κάθε χρόνο σχεδόν οι αντλίες χρειάζονται αντικατάσταση.

Υπομονή λοιπόν και όσο για το μπάνιο σας ... ξεχάστε το έως το μεσημέρι της Δευτέρας.
Read More »
Χωρίς νερό για 3η ημέρα το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας Χωρίς νερό για 3η ημέρα το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Αύριο οι εκλογές των Αρχιτεκτόνων στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014
Αύριο οι εκλογές των Αρχιτεκτόνων στην Ηγουμενίτσα


 
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και από 9 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ ψηφίζουν οι αρχιτέκτονες της Περιφέρειας Ηπείρου στις πόλεις Ηγουμενίτσα (Γραφεία ΤΕΕ), Ιωάννινα (Γραφεία ΤΕΕ), Πρέβεζα (Γραφεία ΤΕΕ).
Read More »
Αύριο οι εκλογές των Αρχιτεκτόνων στην Ηγουμενίτσα  Αύριο οι εκλογές των Αρχιτεκτόνων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΡΙSA

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014


ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΡΙSA
 
 
Η διεθνής έρευνα PISA στα ελληνικά σχολεία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2015και από τη χώρα μας επιλέχθηκαν με τυχαία δειγματοληψία 231 ιδιωτικά και δημόσια Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται και οκτώ (8) Σχολεία της Ηπείρου. 
 
Τα γνωστικά πεδία που θα διερευνηθούν είναι τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες, Κατανόηση Κειμένου και η Συνεργατική Επίλυση Προβλήματος. 
 
Τα οκτώ (8) σχολεία της Ηπείρου είναι τα εξής: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ, 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΕΖΑΣ, 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, 1ο ΕΠΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, 9ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΣΧΟΛΗ.

Η πέμπτη έρευνα PISA, με εστίαση στον εγγραμματισμό στα Μαθηματικά, διεξήχθη το 2012. 
 
Τα Μαθηματικά αποτέλεσαν για δεύτερη φορά το κύριο αντικείμενο του PISA παρέχοντας, έτσι, στις συμμετέχουσες χώρες εκτιμήσεις σχετικά με τη διαχρονική μεταβολή των αποτελεσμάτων των εκπαιδευτικών συστημάτων τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 
 
Στο PISA 2012 συμμετείχαν 65 χώρες (εκ των οποίων 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ). Από την Ελλάδα πήραν μέρος 192 σχολεία και περίπου 5000 μαθητές. Φορέας υλοποίησης αυτού του PISA στην Ελλάδα ήταν το ΙΕΠ. 
 
Την ομάδα PISA του Ι.Ε.Π. αποτελούν η Εθνική Εκπρόσωπος & Εθνική Διαχειρίστρια, Χρύσα Σοφιανοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια και τα μέλη της Ομάδας: 
Παπαστράτου Πηνελόπη, ΠΕ05 Γαλλικής Φιλολογίας, D.E.A., Χριστόπουλος Πέτρος, ΠΕ19 Πληροφορικής, M.Sc., M.Ed., Καρναβάς Βασίλειος, ΠΕ70, PhD, Σύμβουλος Β΄ ΙΕΠ και Λαζανάς Παναγιώτης, ΠΕ02, PhD, Σύμβουλος Β΄ ΙΕΠ.
Read More »
ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΡΙSA ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΡΙSA Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης. 

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης. 

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Ανακαλείται Ηπειρώτικο ελαιόλαδο που θεωρείται μη βρώσιμο - Δείτε πιο είναι

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014
Ανακαλείται Ηπειρώτικο ελαιόλαδο που θεωρείται μη βρώσιμο - Δείτε πιο είναι
 
 
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση Παρθένου Ελαιολάδου, στο οποίο βρέθηκε η απορρόφηση στο υπεριώδες φάσμα να υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο.

Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα, το ελαιόλαδο εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο ως έχει.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Παρθένο Ελαιόλαδο» ΠΑΡΓΑ σε μεταλλική συσκευασία των 5L με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 20 Αυγούστου 2015. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρία: «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», Αγιά Πρεβέζης, Πρέβεζα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.
Read More »
Ανακαλείται Ηπειρώτικο ελαιόλαδο που θεωρείται μη βρώσιμο - Δείτε πιο είναι Ανακαλείται Ηπειρώτικο ελαιόλαδο που θεωρείται μη βρώσιμο - Δείτε πιο είναι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Σιδηρόδρομος: Στρατηγική επιλογή η επέκταση του δικτύου μέχρι την Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014
Σιδηρόδρομος: Στρατηγική επιλογή η επέκταση του δικτύου μέχρι την Ηγουμενίτσα


Τα σιδηροδρομικά έργα στη χώρα, με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω πως θα συνεχιστούν με ένταση μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Σε αυτό το χρονικό πλαίσιο θα δούμε σταδιακά να ολοκληρώνεται επιτέλους ο βασικός σιδηροδρομικός άξονας της χώρας από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Προμαχώνα.

Η νέα πολιτική της ΕΕ είναι υπέρ των έργων σταθερής τροχιάς και στην Ελλάδα έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να μην μείνουμε στο μικρό σχετικά δίκτυο που διαθέτουμε ως χώρα αλλά να το αναβαθμίσουμε και να το επεκτείνουμε.

Όπως έγινε γνωστό από την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Αλεξανδρούπολη πριν από λίγες μέρες προκρίνεται στο προτεινόμενο (αλλά δύσκολα εφαρμόσιμο στην Ελλάδα) Πακέτο Γιουνκέρ, η ηλεκτροκίνηση του τμήματος Προμαχώνας-Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο.

Είναι σαφές ένα σημαντικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και προσπάθεια να ενταθεί η εμπορική του λειτουργία μέσω των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Είναι επίσης σημαντικό να δούμε και την εθνική διάσταση των έργων αυτών.

Ωστόσο, ένα μεγάλο κομμάτι της Ηπειρωτικής Ελλάδας παραμένει ξεκομμένο από το σιδηρόδρομο και μάλιστα πρόκειται για ένα τμήμα της χώρας που τώρα με τους νέους οδικούς άξονες βρίσκεται σε πλεονεκτικό σημείο.

Η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Θεσσαλία θα πρέπει να είναι οι επόμενοι μεγάλοι εθνικοί στόχοι για την επέκταση του εθνικού σιδηροδρομικού μας δικτύου. Αυτές οι περιοχές που μπορούν να προσφέρουν πολλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη σιδηρόδρομου.

Η σύνδεση αυτών των περιοχών με το υπόλοιπο δίκτυο έχει δύο άκρα. Το ένα είναι στην Καλαμπάκα και το άλλο είναι στην Κοζάνη. Ενώνοντας στα ανατολικά την Καλαμπάκα με την Κοζάνη και στα δυτικά την Καλαμπάκα με Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, γίνεται πραγματικότητα η Σιδηροδρομική Εγνατία (έστω και με μεγάλες καμπύλες), ένα όνειρο για το βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας αναπτυξιακής επιλογής θα ήταν τεράστια:
-Θα συνδεόταν σιδηροδρομικά ο Έβρος, τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη μεταφορά εμπορευμάτων από/προς Ιταλία και Δυτική Ευρώπη σε πολύ γρήγορο χρόνο.
-Θα δημιουργούσε μία νέα σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου
-Θα συνέδεε σιδηροδρομικά τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας ένα νέο μεγάλο δίκτυο μετακινήσεων που σε συνδυασμό με το οδικό δίκτυο θα έδινε πολλές επιλογές μετακίνησης εντός Ελλάδας.
-Θα δημιουργούσε μία νέα «κυψέλη» ανάπτυξης με επίκεντρο πλέον την Ήπειρο, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας που μαζί με τα λιμάνια Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Πάτρας θα κάνουν την Ελλάδα το πολυτιμότερο hub της Ευρώπης ειδικά για τα Ασιατικά προϊόντα.
-Θα έριχνε «άγκυρες» στους βόρειους γείτονες μας στα Βαλκάνια για νέες συνδέσεις με ότι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει εμπορικά, τουριστικά και γεωπολιτικά.

Τα έργα αυτά για να σχεδιαστούν, να βρουν πρόσφορο έδαφος, να χρηματοδοτηθούν και τελικά να κατασκευαστούν θα χρειαστούν αρκετά χρόνια. Μήπως είναι λοιπόν η ώρα να αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε;
Νίκος Καραγιάννης- ypodomes.com
Read More »
Σιδηρόδρομος: Στρατηγική επιλογή η επέκταση του δικτύου μέχρι την Ηγουμενίτσα  Σιδηρόδρομος: Στρατηγική επιλογή η επέκταση του δικτύου μέχρι την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014 Rating: 5

Συγχαρητήρια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014
Συγχαρητήρια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας


Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και στον καθηγητή εικαστικών του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, οι οποίοι με την ταινία μικρού μήκους «Φοίνιξ» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας «Δημιουργία Ψηφιακών Οπτικών Εφέ», κατέκτησαν το Α’ βραβείο τόσο στο ελληνικό τμήμα όσο και στο Ευρωπαϊκό τμήμα στην 14η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, που πραγματοποιήθηκε στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ολυμπία.

Είναι πολύ ευχάριστο που, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, υπάρχουν δράσεις των σχολείων της περιοχής μας οι οποίες δίνοντας το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, προάγουν την παιδευτική διαδικασία και διευρύνουν τους μαθησιακούς ορίζοντες.
 
Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ της Δ/νσης Δ.Ε.
Τζάνης Πρ. Ευάγγελος 
MSc Φυσικός-Ηλεκτρονικός
Read More »
Συγχαρητήρια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας Συγχαρητήρια του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 2ο ΓΕ.Λ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2014 Rating: 5