https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σημερινή τιμή 1,18€

Παίζει με την λογική και την υπομονή των πολιτών ο κυβερνητικός βουλευτής Μάριος Κάτσης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Παίζει με την λογική και την υπομονή των πολιτών ο κυβερνητικός βουλευτής Μάριος Κάτσης


Με την λογική αλλά και την υπομονή των πολιτών, φαίνεται πως παίζει, ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό προφίλ στο Facebook, αναμεταδίδει δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΥΓΗ, αναφορικά με το ύψος του αφορολόγητου των ελεύθερων επαγγελματιών.
 
Πανηγυρίζει, με την ανάρτησή του, για το σχέδιο της κυβέρνησης, για την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου που ενδέχεται να φθάσει ακόμη και 5.000 ευρώ το οποίο αναμένεται να αποτελέσει νόμο του κράτους μέσα στον Δεκέμβριο και που θα δώσει (;) ανάσα σε 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες.

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ, ΛΕΕΙ, ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ 5.000 ΕΥΡΩ

Να υπενθυμίσουμε στο νεαρό Βουλευτή τις προεκλογικές δεσμεύσεις τόσο του κόμματός του όσο και του ιδίου, που έκαναν λόγο για ύψος αφορολόγητου, τουλάχιστον 12.000 ευρώ;

Να τον ενημερώσουμε επίσης πως μία τριμελής οικογένεια (δύο γονείς και ένα ανήλικο τέκνο) στην οποία και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και που τυχαίνει να έχουν ένα αμαξάκι 1.100 κ.ε. έχουν τεκμαρτό εισόδημα 5.300 ευρώ;

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλαδή, έστω και εάν έχει 4.900€ έσοδα το χρόνο και ένα αμαξάκι 1.100 κ.ε., έχει εισόδημα (μαζί με το τεκμαρτό) 10.000 ευρώ.
Ακόμα και εάν έχει μηδέν (0) ευρώ εισόδημα, μόνο με το τεκμαρτό, ξεπερνάει το αφορολόγητο ποσό των 5.000€.

Φαίνεται πως ο νεαρός βουλευτής, ξέχασε γρήγορα την εποχή (μόλις ένας χρόνος πέρασε) που ήταν χαμηλόμισθος εργαζόμενος.

 

Οι πολίτες όμως δεν ξεχνάνε τις υποσχέσεις του.
Αλλά μετά την απομάκρυνση από ... τη κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. 
Μέχρι όμως τις επόμενες...
Read More »
Παίζει με την λογική και την υπομονή των πολιτών ο κυβερνητικός βουλευτής Μάριος Κάτσης Παίζει με την λογική και την υπομονή των πολιτών ο κυβερνητικός βουλευτής Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Επανάληψη ερωτήματος προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και το "γραφείο τύπου" του

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Επανάληψη ερωτήματος προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και το "γραφείο τύπου" του


Στις 6 Οκτωβρίου, πριν από δύο μήνες, απευθύναμε μερικά ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλο, για τα πεπραγμένα του όταν ήταν Δήμαρχος Μαργαριτίου.

Μέχρι και σήμερα δεν λάβαμε κάποια απάντηση, ούτε από τον Δήμαρχο, ούτε και από το άτυπο "γραφείο τύπου"

Έτσι επαναλαμβάνουμε σήμερα τα ερωτήματα, με την ελπίδα αυτή τη φορά να λάβουμε και απάντηση.

Ο Δήμαρχος και το τρακτέρ
Ήρθε επιτέλους η ώρα, να ασχοληθούμε με τα πεπραγμένα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλου, όταν ήταν Δήμαρχος Μαργαριτίου.

Θα ξεκινήσουμε με τον ... πρωτογενή τομέα.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2010, μόλις 11 ημέρες πριν παραδώσει τα κλειδιά του Καποδιστριακού Δημαρχείου Μαργαριτίου, στον νεοσύστατο τότε Καλικρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας, αποφάσισε πως λείπει από τον Δήμο Μαργαριτίου, ένα τρακτέρ.

Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάθεση (και όχι σε διαγωνισμό) για την αγορά του.

Για το σκοπό αυτό διέθεσε το ποσό των 35.000€

Τα ερωτήματα που θα του θέσουμε είναι απλά, κατανοητά και εύλογα.

1. Τι το χρειαζόταν ο Δήμος Μαργαριτίου το τρακτέρ, δέκα ημέρες πριν καταργηθεί - συγχωνευθεί με τον Δήμο Ηγουμενίτσας.
2. Ποιό ποσό είχε δικαίωμα η Δημαρχιακή Επιτροπή να διαθέσει με ανάθεση;
3. Ποιά ήταν η κατεπείγον ανάγκη που να δικαιολογεί την απ' ευθείας ανάθεση;
4. Που βρίσκεται σήμερα το συγκεκριμένο τρακτέρ;

Περιμένουμε την απάντηση του.
Read More »
Επανάληψη ερωτήματος προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και το "γραφείο τύπου" του Επανάληψη ερωτήματος προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και το "γραφείο τύπου" του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Επίσκεψη του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Επίσκεψη του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας
 
 
Το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατών επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας στο πλαίσιο του προγράμματος που πραγματοποιεί με θέμα: "Θύαμις ή Καλαμάς; το ποτάμι του τόπου μας". 
 
Ακολούθησε ξενάγηση των μικρών μας φίλων και παρουσίαση των πιο σημαντικών ειδών πανίδας του Καλαμά. 
 
Στον προαύλιο χώρο του κέντρου τα παιδιά παρατήρησαν με το τηλεσκόπιο του Φορέα Διαχείρισης πολλά από τα πουλιά που τρέφονται αυτή την εποχή στο δέλτα του Καλαμά.Read More »
Επίσκεψη του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Επίσκεψη του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατών στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

ΜΕΓΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
ΜΕΓΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Γνωρίζουμε πολύ καλά, τον τεράστιο φόρτο των υπηρεσιών της Εισαγγελικής Αρχής του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας.
Γνωρίζουμε ασφαλώς ότι, λόγω του φόρτου αυτού, είναι αδύνατον σ’ αυτήν να επιληφθεί όλων των θεμάτων που αναδεικνύουν, σχεδόν καθημερινά, τα τοπικά ΜΜΕ, συστημικά και μη.
Όμως, αυτή η πραγματική αδυναμία, ερμηνεύεται, μάλλον ως ανοχή, από τους σύγχρονους Αυτοδιοικητικούς μας Άρχοντες.
Με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι σελίδες των ετήσιων εκθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής του Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης, με σωρεία παράνομων πράξεων ή παραλήψεων.
Οι οποίες βέβαια είναι οδυνηρές για την Ελληνική – άρα και τη Θεσπρωτική – Κοινωνία, μιας και δεν κοστίζουν μόνο οικονομικά, τον μνημονιοχτυπημένο και άγρια φορολογούμενο Έλληνα, αλλά και ηθικά, αφού διαβρώνουν κάθε έννοια πολιτισμού, σύννομης λειτουργίας του Κράτους και χρηστής διοίκησης των τοπικών Κοινωνιών.
Είναι, μια οδυνηρή πραγματικότητα, το καθεστώς αδυναμίας, αυταρχισμού, ιδιοκτησιακής νοοτροπίας και διαπλοκής, που επικρατεί στον Αυτοδιοικητικό μας τόπο.
Το χαρακτηρισθέν αμαρτωλό καθεστώς των προηγούμενων δεκαετιών, θεωρούνται πια, συγκριτικά με το σήμερα, ως … αγγελικό.
Χωρίς να το αποδεχθούμε ή να το οικειοποιηθούμε, οφείλουμε να μην αποκρύψουμε πια το γεγονός, ότι, πολλοί συμπολίτες μας, έχουν αρχίσει να μιλάνε για «σύσταση συμμοριών» θέλοντας να χρησιμοποιήσουν λέξεις και φράσεις δικονομικές.
Δεν μιλάμε πια για κατήφορο.
Μάλλον πρόκειται για κατρακύλα.
Για τον λόγο αυτό, σήμερα, περιορίζοντας τον αριθμό των περιπτώσεων που απαιτούν την Δικαστική παρέμβαση, κάνουμε έκκληση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, να διατάξει άμεσα έρευνα νομιμότητας ή μη των αποφάσεων των τοπικών Αυτοδιοικητικών, των έργων ή προμηθειών, με τη μέθοδο των απευθείας αναθέσεων.
Ο νόμος γι’ αυτές, είναι σαφέστατος.
Δεν επιτρέπει παρερμηνεία.
Γι’ αυτό θα πρέπει, αφ’ ενός να ενημερωθεί η θεσπρωτική Κοινωνία τα στατιστικά στοιχεία των παράνομων ή αδικαιολόγητων Αυτοδιοικητικών πράξεων με την παραπάνω μέθοδο αυτή και αφ’ ετέρου να σταματήσει πια αυτή η βιομηχανία διαπλοκής, που σαν το σάπιο μήλο, έχει μολύνει τον ίδιο τον θεσμό.

Υ.Γ. Δεν έχουμε αντίρρηση, σύμφωνα με υπόδειξη αναγνωστών μας, το παρών σχόλιο να το απευθύνουμε, τόσο στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Οργάνου του Κράτους, όσο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσπρωτίας.
Read More »
ΜΕΓΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΓΑ ΜΟΝΙΜΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, προχθές (08-12-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης ενός έτους, για φοροδιαφυγή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός φυγόποινος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Προειδοποιούν οι γονείς για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Ξηρολόφου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015

Προειδοποιούν οι γονείς για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Ξηρολόφου


Σε κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Ελέας, στον Ξηρόλοφο, προσανατολίζονται οι γονείς των μαθητών καθώς δεν φαίνεται να δίνεται λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών. 
Το πρόβλημα χρονίζει καθώς υπήρχε και τις προηγούμενες χρονιές όμως πια ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι γονείς είναι αποφασισμένοι να κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί.
Το πρόβλημα είναι ότι αν και χρειάζονται δύο δρομολόγια για να πηγαίνουν οι μικροί μαθητές στο σχολείο, μιας και το σχολείο δέχεται μαθητές από διαμετρικά αντίθετες περιοχές, υπάρχει μόνο ένα λεωφορείο το οποίο αρχίζει την διαδρομή του από το Ζερβοχώρι, με αποτέλεσμα οι μικροί μαθητές να πρέπει να ξυπνάν από τις 6.30 για να είναι στην στάση 7.00 και 7.10 στο Καμίνι και αναλόγως στα υπόλοιπα χωριά της διαδρομής. 
Τα παιδιά αυτά είναι από τις οχτώ παρά είκοσι στο σχολείο και περιμένουν μέχρι την ώρα που θα χτυπήσει το κουδούνι για να αρχίσουν τα μαθήματα. 
Αυτό γίνεται γιατί το ίδιο λεωφορείο πρέπει μετά να πάει στο Καρβουνάρι να πάρει τους μαθητές από εκεί. 
Το μεσημέρι αυτά τα παιδιά περιμένουν πάλι, να κάνει το λεωφορείο την διαδρομή για το Καρβουνάρι και μετά να πάρει αυτούς τους μαθητές με αποτέλεσμα να φτάνουν στα σπίτια τους μετά τις 2.00.
Τι ζητάν οι γονείς; 
Ζητάν από την περιφέρεια να βρει τον τρόπο ώστε να γίνουν δύο ξεχωριστά δρομολόγια, με δύο διαφορετικά λεωφορεία ώστε τα παιδιά να ακολουθούν ένα πρόγραμμα που να αρμόζει στην ηλικία τους και στις πραγματικές ανάγκες.
Σε προηγούμενη συνέλευση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πήρε την απόφαση να θέσει το θέμα στην περιφέρεια. 
Από την περιφέρεια δόθηκε η εντύπωση ότι θα λυνόταν το πρόβλημα όμως τελικά δεν λύθηκε.
Προφανώς από την περιφέρεια ροκανίζουν τον χρόνο ώστε εκ των πραγμάτων να ατονήσει η πίεση από τους γονείς.
Δυο τρία στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον: τις προηγούμενες χρονιές η σύμβαση που είχε το ΚΤΕΛ με την περιφέρεια έκανε λόγο για δύο δρομολόγια όμως στην πραγματικότητα πάλι ένα δρομολόγιο γινόταν, ίσως επειδή η πίεση από την πλευρά των γονιών ήταν χλιαρή. Η σύμβαση άλλαξε φέτος το Σεπτέμβρη.
Σε ανάλογες πιέσεις για διευθέτηση του προβλήματος είχε ακολουθηθεί η τακτική ξανά του ροκανίσματος του χρόνου με το πρόβλημα να μετατίθεται ουσιαστικά από έτος σε έτος.
Πλέον οι γονείς είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο του σχολείου αν δεν υπάρξει λύση. 
Την Κυριακή ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα καλέσει σε έκτακτη συνέλευση όλους τους γονείς ώστε να αποφασίσουν για τις κινήσεις που θα γίνουν. 

Read More »
Προειδοποιούν οι γονείς για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Ξηρολόφου  Προειδοποιούν οι γονείς για κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Ξηρολόφου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Εξιχνίαση κλοπής κινητού τηλεφώνου από κατάστημα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Εξιχνίαση κλοπής κινητού τηλεφώνου από κατάστημα

 http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDgvMDUvZWxhcy5qcGc%3D&t=0&w=820&h=457&a=Center
 
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή κινητού τηλεφώνου από κατάστημα εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, που διαπράχθηκε, προχθές (08-12-2015) το απόγευμα στην πόλη της Άρτας.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 42χρονης ημεδαπής Ρομά, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 42χρονη, προχθές το απόγευμα, αφαίρεσε από κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών ειδών στην πόλη της Άρτας, ένα κινητό τηλέφωνο και μία θήκη κινητού τηλεφώνου.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Εξιχνίαση κλοπής κινητού τηλεφώνου από κατάστημα Εξιχνίαση κλοπής κινητού τηλεφώνου από κατάστημα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Τράπεζα Ηπείρου: Συμφωνία της με θεσμικό επενδυτή

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Τράπεζα Ηπείρου: Συμφωνία της με θεσμικό επενδυτή


Η Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την καταρχήν συμφωνία της με θεσμικό επενδυτή της ημεδαπής ο οποίος θα καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που πρέπει να συγκεντρωθούν για να καλυφθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης που αποφασίστηκε στη Γενική της Συνέλευση στις 24.11.2015.

Η συμμετοχή του θεσμικού επενδυτή θα είναι μακροπρόθεσμη, θα διασφαλίζει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της Τράπεζας και την προώθηση της οικονομίας των μελών της και προϋποθέτει – εκτός από τη συγκέντρωση και των υπολοίπων κεφαλαίων που απαιτούνται για να διασφαλισθεί ικανοποιητική κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας – την υλοποίηση συγκεκριμένων κοινών στρατηγικών αποφάσεων, όπως να παρασχεθεί στο θεσμικό επενδυτή το δικαίωμα συμμετοχής στη διοίκηση της Τράπεζας για να επιτελεί ρόλο στρατηγικού εταίρου και την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Read More »
Τράπεζα Ηπείρου: Συμφωνία της με θεσμικό επενδυτή Τράπεζα Ηπείρου: Συμφωνία της με θεσμικό επενδυτή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε εχτές στην Ηγουμενίτσα, η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Πραγματοποιήθηκε εχτές στην Ηγουμενίτσα, η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Θεσπρωτίας


Δεκάδες βοοτρόφοι της ΠΕ Θεσπρωτίας βρέθηκαν εχτές , στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΕ Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της Οζώδους Δερματίτιδας, ασθένεια η οποία πλήττει τα βοοειδή και εμφανίστηκε επιζωοτιολογικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 
 
Στην τοποθέτησή του, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κάτσιος, μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Η Περιφερειακή αρχή προσπαθεί να στέκεται δίπλα στον παραγωγό τόσο στα καθημερινά προβλήματα όσο και στα έκτακτα δίνοντας μεγάλη σημασία στη πρόληψη.
Με τη σημερινή λοιπόν ημερίδα ενημερώνουμε τους βοοτρόφους της Π.Ε. Θεσπρωτίας για τον πολύ σοβαρό κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού της οζώδους δερματίτιδας. 
Με τις υπηρεσίες μας θα είμαστε σε εγρήγορση ώστε να μη χρειαστεί να βιώσουμε τις καταστροφικές συνέπειες της νόσου αυτής. 
Καλούμε λοιπόν όλους τους βοοτρόφους να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες. 
Έχουμε συστήσει για τέτοιες περιπτώσεις το κέντρο αντιμετώπισης εκτακτων αναγκών με τη συμμετοχή των αρμόδιων επιστημόνων της υπηρεσίας. 
Ακόμη θέλω να ενημερώσω οτι η ΕΝ.ΠΕ. μέσω του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη έχει προτείνει προς τον αρμόδιο Υπουργό την επιδότηση για τον προληπτικό εμβολιασμό ολων των βοοειδών της χώρας, για να μπορεί το κόστος να είναι ανεκτό για τους παραγωγούς, επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις για την εθνική οικονομία σε περιπτωση εξάπλωσης του ιού θα είναι καταστροφικές."
Read More »
Πραγματοποιήθηκε εχτές στην Ηγουμενίτσα, η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Θεσπρωτίας Πραγματοποιήθηκε εχτές στην Ηγουμενίτσα, η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της Οζώδους Δερματίτιδας στην ΠΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα


Καλείσθε σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ( ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ) με κεντρικό θέμα συζήτησης:

« Η Κεντροαριστερά της ευθύνης - Πολιτικές εξελίξεις και Σοσιαλδημοκρατική προοπτική »

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο « ΠΑΝΘΕΟΝ » του Δήμου Ηγουμενίτσας επι της παραλιακής λεωφόρου , στις 14 Δεκεμβρίου 2015 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 . 
 
Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα μιλήσει Κεντρικό Πολιτικό Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ
Read More »
Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Περιφερειακό Συνέδριο τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα, με θέμα: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου»

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Περιφερειακό Συνέδριο τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα, με θέμα: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου»


Η Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου», τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του έργου «ADRIATIC ROUTE – Adriatic Route for Thematic Tourism”.

Το έργο στοχεύει στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή της Αδριατικής μέσω πολυτροπικών συστημάτων μεταφορών. Απώτερος στόχος είναι να αυξηθεί η κινητικότητα στις συμμετέχουσες περιφέρειες, στο πλαίσιο του θεματικού τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στη γαστρονομία, ενώ την ίδια στιγμή στοχεύει και στη βελτίωση της προσβασιμότητας από τη μια περιοχή / χώρα στην άλλη.

Το Περιφερειακό Συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς καταξιωμένοι εισηγητές από τον τουριστικό κλάδο θα απευθύνουν ομιλίες σχετικά με την οργάνωση του τουριστικού προϊόντος και σύγχρονες μεθόδους του Τουριστικού Μάρκετινγκ, τη γαστρονομία στο marketing του ελληνικού τουρισμού αλλά και το Ελληνικό Πρωινό της Ηπείρου.

Το έργο Adriatic Route for Thematic Tourism έχει χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας IPA Adriatic CBC 2007/2013 – Μέτρο 3.3 Δίκτυα Επικοινωνιών.

Read More »
Περιφερειακό Συνέδριο τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα, με θέμα: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου» Περιφερειακό Συνέδριο τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα, με θέμα: «Οι προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Εκδήλωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα για την ανεργία και την προσφυγιά

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Εκδήλωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα για την ανεργία και την προσφυγιά
 
 

Φτώχια, ανεργία, πόλεμος, προσφυγιά…
Η αναγκαιότητα της αντιϊμπεριαλιστικής πάλης


ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ την Πέμπτη 10-12-2015, 7.30μμ, στο «ΠΑΝΘΕΟΝ
 
Με ομιλητές τους :
Θανάση Τσιριγώτη, Χρήστο Τσιλικάτη
(Θα προηγηθεί η προβολή σχετικού Βίντεο)

Read More »
Εκδήλωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα για την ανεργία και την προσφυγιά Εκδήλωση σήμερα στην Ηγουμενίτσα για την ανεργία και την προσφυγιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Συνάντηση Γιόγιακα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κατ' αρχάς θετική η υποδοχή του αιτήματος για τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρδικας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Συνάντηση Γιόγιακα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
Κατ' αρχάς θετική η υποδοχή του αιτήματος για τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρδικας


Θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης της Θεσπρωτίας καθώς και η διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας απασχόλησαν τη συνάντηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δ. Τσακνάκη και τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ε. Κατριαδάκη. Τον βουλευτή Θεσπρωτίας συνόδευσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής και καταγόμενος από τη Θεσπρωτία κ. Β. Ντούμας. 
 
Ο κ. Γιόγιακας, μεταξύ άλλων, επανέλαβε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη μη κατάργηση και την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Πέρδικας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ήπειρο, το οποίο ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. υποδέχθηκε κατ' αρχάς θετικά.
Read More »
Συνάντηση Γιόγιακα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κατ' αρχάς θετική η υποδοχή του αιτήματος για τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρδικας Συνάντηση Γιόγιακα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κατ' αρχάς θετική η υποδοχή του αιτήματος για τον Αστυνομικό Σταθμό Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Στο 7ο φεστιβάλ μελιού ο Δήμος Σουλίου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015
Στο 7ο φεστιβάλ μελιού ο Δήμος Σουλίου


Ο Δήμος Σουλίου στα πλαίσια της προώθησης και προβολής του πλούτου και της μοναδικής ποιότητας μελισσοκομικών προϊόντων του δήμου, συμμετείχε για πρώτη φορά, με μισθωμένο περίπτερο, στο 7o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα.

Με τη συμμετοχή του Δήμου στη συγκεκριμένη έκθεση προβλήθηκαν τόσο τα μελισσοκομικά προϊόντα της περιοχής όσο και οι φυσικές ομορφιές και τα μνημεία. Είναι από τις προσπάθειες ανάπτυξης και εξωστρέφειας.

Ευχαριστούμε πολύ του μελισσοκόμους: Σοφία Χριστόφορο, Σοφία Παναγιώτη και Παντούλη Χρυσούλα για την συμμετοχή του στο φεστιβάλ.
Read More »
Στο 7ο φεστιβάλ μελιού ο Δήμος Σουλίου Στο 7ο φεστιβάλ μελιού ο Δήμος Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5

Φως στο... ΤΕΠ Ηγουμενίτσας!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015

Φως στο... ΤΕΠ Ηγουμενίτσας!


Μετά από χρόνια, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας αρχίζει να βλέπει…φως. 
Κυριολεκτικά και μεταφορικά!
Εντός της ημέρας αναμένεται να έχει γίνει από τη ΔΕΗ η σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να ακολουθήσουν οι απαραίτητες δοκιμές και η οριστική παραλαβή του κτιρίου από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η οριστική παραλαβή θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος του μήνα ώστε στη συνέχεια το ΤΕΠ να περάσει για χρήση στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

O Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρος Δερδεμέζης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, επεσήμανε ότι είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την προμήθεια του εξοπλισμού του ΤΕΠ ενώ σημείωσε πως από το νέο έτος θα γίνει προσπάθεια για την εξεύρεση του απαραίτητου προσωπικού για τη στελέχωση της νέας μονάδας. Στόχος, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε είναι να λειτουργήσει το ΤΕΠ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.


Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας δημοπρατήθηκε στις 31/07/2006 και η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του υπεγράφη την 17/06/2008. Ο Ανάδοχος περαίωσε τις εργασίες του την 30/04/2013 και στις 30/09/2014 έληξε και η 15μηνη ευθύνη συντήρησης του έργου από τον ανάδοχο. Στις 24/12/2014 εκδόθηκε και βεβαίωση περαίωσης εργασιών, ενώ στις 02/07/2015 ορίστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Δερδεμέζης ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου και την παραλαβή του ξενοδοχειακού εξοπλισμού της, γεγονός που θα επιτρέψει την μεταφορά των κλινικών μέχρι τέλος του έτους. Έτσι σε συνδυασμό με τη νέα πτέρυγα που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο περίπου, το νοσοκομείο Φιλιατών παίρνει πλέον άλλη μορφή και μπορεί να ανταποκριθεί σε αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις.

Στην προσπάθεια αναβάθμισης του νοσοκομείου, αρωγοί στέκονται και νέοι δωρητές του νοσοκομείου όπως η Αρετή Ντρίτσου η οποία προέβη σε μια σημαντική δωρεά εξοπλισμού αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο προς έγκριση το νέο οργανισμό του, και αναμένει την έγκριση έστω και στον ελάχιστο αριθμό που απαιτείται για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των 30 επιπλέον κλινών που αποκτά πλέον το νοσκομείο (καθώς πλέον θα είναι δυναμικότητας 120 κλινών) καθώς και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.
Τέλος ο κ. Δερδεμέζης αναφερόμενος στη συνεργασία του νοσοκομείου με τις μονάδες του ΠΕΔΥ όπου ανήκουν πλέον τα Κέντρα Υγείας, σημείωσε πως παρ’ όλο που δεν είναι της αρμοδιότητάς του, καταβάλλονται προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων, όπως έγινε με τη μεταφορά ακτινολογικού μηχανήματος (εμφανιστήριο) από το Νοσοκομείο Φιλιατών στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να ακούσετε εδώ:Read More »
Φως στο... ΤΕΠ Ηγουμενίτσας! Φως στο... ΤΕΠ Ηγουμενίτσας! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015 Rating: 5