Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Θεσπρωτία

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Θεσπρωτία


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής στην Θεσπρωτία.
Ο σεισμός, που σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είχε επίκεντρο τα ορεινά χωριά του Σουλίου, σημειώθηκε στις 21.45, ενώ είχε ένταση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

 
Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Θεσπρωτία Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς για την βράβευση του καλύτερου καρναβαλικού άρματος

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς για την βράβευση του καλύτερου καρναβαλικού άρματος
`

Ο εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς για πρώτη φορά ανταμείβει την προσπάθεια των καρναβαλιστών και βραβεύει το πρώτο άρμα με το πόσο των 300 ευρώ.

Το καλύτερο άρμα ήταν αυτό του Προδρομίου

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες τους επισκέπτες τον δήμο και την καρναβαλική επιτροπή και περιμένουμε την επόμενη χρονιά με καλύτερο καιρό να γίνουμε καλύτεροι!
Read More »
Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς για την βράβευση του καλύτερου καρναβαλικού άρματος Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς για την βράβευση του καλύτερου καρναβαλικού άρματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Προβλήματα Διασύνδεσης ΦΤΜ/POS

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
      Επιμελητήριο Θεσπρωτίας :Προβλήματα Διασύνδεσης ΦΤΜ/POS


Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, και μετά από διαμαρτυρία μελών μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διασύνδεσης ΦΤΜ και POS, σας παραθέτουμε τους προβληματισμούς του κλάδου τους και προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως αυτά αυτούσια μας κοινοποιήθηκαν:

 Η εξατομικευμένη ηλεκτρονική ενημέρωση της ΑΑΔΕ σε πάρα πολλές επιχειρήσεις πως τα συστήματά τους είναι πλήρως αναβαθμισμένα και θα πρέπει να καλέσουν τον τεχνικό της ταμειακής τους για να πραγματοποιήσει την διασύνδεση με τα POS είναι εσφαλμένη καθώς εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε πως σε τεράστιο ποσοστό επιχειρήσεων δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.

 Πηγαίνοντας στο σημείο ο τεχνικός, διαπίστωνε πως το λογισμικό του POS δεν ήταν ενημερωμένο στην τελευταία έκδοση. Σε άλλες περιπτώσεις επιχειρηματίες είχαν στην αρχική τους συσκευασία το POS, το οποίο δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ, οπότε και ήταν αδύνατον να αναβαθμιστεί από το ντουλάπι που ήταν αποθηκευμένο και χωρίς διασύνδεση.

Τα POS που διαθέτουν πολλές επιχειρήσεις είναι πάνω από 10ετίας με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρά θέματα στην διασύνδεση.

Τα πρωτόκολλα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι διάφοροι πάροχοι των POS δεν συνάδουν με τα θεσπισμένα που έχουν οριστεί και διαθέτουν οι ταμειακές μηχανές.

Οι επιχειρήσεις εστίασης καλούνται να αναβαθμίσουν τις ταμειακές και τα POS που διαθέτουν, ενώ βάσει του χρονοδιαγράμματος του Υπουργείου, από τον Ιούνιο του 2024 θα πρέπει να αντικαταστήσουν τις ταμειακές τους με νέες τύπου εστιατορίου που αναμένονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά εντός των ημερών.

Τα voucher που παρέχονται για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών, κοστολογικά δεν καλύπτουν επαρκώς τις επιχειρήσεις.

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τεχνικοί:
 
Πρώτιστα και μεγαλύτερα προβλήματα αποτελούν οι προβληματικές ενημερώσεις των λογισμικών των POS, όπου ακόμα και αν δουλεύουν την μια μέρα σωστά με την ταμειακή, την επόμενη που θα δεχθούν νέα απομακρυσμένη αναβάθμιση από τους παρόχους, εμφανίζουν δυσλειτουργίες και χρειάζονται εκ νέου παρέμβαση του τεχνικού.
 
Οι τεχνικοί είναι αναγκασμένοι να υποστηρίξουν τους πελάτες τους πέραν των καθηκόντων τους που αφορούν την ταμειακή μηχανή που τους προμήθευσαν, επιφορτισμένοι από το κράτος και με άλλα καθήκοντα που επί της ουσίας δεν τους αναλογούν, και αυτά είναι από την σύνδεση, ακόμα και χειροκίνητη αναβάθμιση των POS, μέχρι και την παραμετροποίηση του τοπικού δικτύου για χάρη της σωστής λειτουργίας των POS.
 
Πολλά POS ήταν συνδεδεμένα με την τηλεφωνική γραμμή για τις συναλλαγές, πράγμα που είναι αδύνατον να λειτουργήσει με τα νέα δεδομένα και θα πρέπει να γίνουν σε πολλές περιπτώσεις νέες καλωδιώσεις ώστε να συνδεθούν τα POS μέσω Ethernet.
 
Με τις αλλεπάλληλες αναβαθμίσεις που γίνονται καθημερινά στα POS από τους παρόχους τους, κρίνεται αναγκαίο αντίστοιχα να χρειαστούν επιπλέον αναβάθμιση οι ταμειακές μηχανές ώστε να εναρμονιστούν κατά το δυνατό με τα νέα δεδομένα των POS. Αυτό πέραν της επιπλέον χρονοτριβής είναι κοστοβόρο σε εργατοώρες για τους τεχνικούς (που δεν αποζημιώνεται) αλλά και για τους επιχειρηματίες.
 
Οι τεχνικοί είναι υπεύθυνοι επίσης για την ορθή δέσμευση και εξαργύρωση των voucher που τους καταθέτουν οι επιχειρήσεις, πράγμα επίσης χρονοβόρο αλλά και κοστοβόρο. Κάτι που δεν γνωρίζουν οι επιχειρηματίες είναι ότι πέραν της συμμετοχής που έχουν οι ίδιοι, αντίστοιχα πληρώνει για κάθε voucher και ο τεχνικός της ταμειακής τους συμμετοχή, την οποία υποτίθεται ότι τους την αποπληρώνει η Κοινωνία της Πληροφορίας μέσω του κατατιθέμενου voucher εντός 2 μηνών. Βέβαια αυτό που ισχύει στην πράξη είναι ότι τα voucher του Νοεμβρίου 2023 δεν έχουν αποπληρωθεί στους τεχνικούς 5 μήνες τώρα.
 
Οι εργασίες που πρέπει να κάνουν οι τεχνικοί είναι: Αναβάθμιση της εκάστοτε ταμειακής μηχανής, παρέμβαση στις ρυθμίσεις των εκάστοτε POS, παρέμβαση στις ρυθμίσεις του router της κάθε επιχείρησης και εκπαίδευση/υποστήριξη του πελάτη στον νέο τρόπο συναλλαγών. Επιπλέον, υποστήριξη και εκ νέου αναβάθμιση/παραμετροποίηση του εξοπλισμού των επιχειρήσεων στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων, διότι εμφανίζονται προβλήματα από τις προβληματικές αναβαθμίσεις των POS. Για όλες αυτές τις εξειδικευμένες εργασίες και εργατοώρες που καταναλώνονται από την μεριά των τεχνικών, κρίνεται αναγκαία η επιπλέον χρέωση προς τον πελάτη τους, ο οποίος δικαίως και δυσανασχετεί, χωρίς όμως να φέρει μερίδιο ευθύνης ο τεχνικός ο οποίος στην ουσία είναι και μόνος ο οποίος συμμερίζεται τα επιβαρυντικά έξοδα που καλούνται επιχειρήσεις και τεχνικοί να επωμιστούν.
 
Όποια αστοχία του όλου εγχειρήματος καλούνται να την διεκπεραιώσουν οι τεχνικοί των ταμειακών μηχανών επωμιζόμενοι ευθύνες άλλων. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο να χαθεί ένα πελατολόγιο το οποίο με ιδρώτα και κόπο δημιουργήθηκε. Ο λόγος είναι ότι οι τεχνικοί έρχονται σε άμεση επαφή με τον πελάτη/επιχειρηματία, ενώ στα τηλέφωνα των παρόχων οι πελάτες δεν εξυπηρετούνται επαρκώς ή ακόμα δεν απαντάει κάποιος καν στην τηλεφωνική κλήση.
 
Οι κοινή θέση όλων των τεχνικών ταμειακών μηχανών είναι πως το έργο της διασύνδεσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς προχειρότητες, βιασύνες και πιέσεις, ώστε να γίνει σωστά και χωρίς επιβάρυνση για τους ίδιους και των επιχειρηματικό κόσμο. Απειλές για πρόστιμα και χρονοδιαγράμματα ενός μήνα θα πρέπει να αποσυρθούν από το Υπουργείο Οικονομικών και να αντιμετωπιστεί το έργο με την σοβαρότητα και με την υπευθυνότητα που του αξίζει.
 
Ανακοινώσεις θεσμικών παραγόντων περί δήλωσης αδυναμίας από τους τεχνικούς κι ανάληψης έργου από «δικούς τους τεχνικούς» όπως και παρουσιάσεις προϊόντων ταμειακών λύσεων που μπορούν οι επιχειρήσεις να προμηθευτούν από Τράπεζες, δεν προσφέρουν στην ομαλή υλοποίηση του έργου και δυναμιτίζουν την ήδη προβληματική, με σημαντική δική τους ευθύνη, κατάσταση.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Προβλήματα Διασύνδεσης ΦΤΜ/POS       Επιμελητήριο Θεσπρωτίας : Προβλήματα Διασύνδεσης ΦΤΜ/POS Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Νέα θέση εργασίας στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Νέα θέση εργασίας στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΥΝ.Π.Ε. συνεχίζοντας την αναπτυξιακή της πορεία, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να απευθύνει πρόσκληση υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων για την πλήρωση θέσης που θα καλύψει ανάγκες της Υποδιεύθυνσης Πληροφορικής, που υπάγεται στη Διεύθυνση Διοικητικής Λειτουργίας, Πληροφορικής και Οργάνωσης.

Τίτλος Θέσης: JUNIOR DEVELOPER (Προγραμματιστής Πληροφορικής)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το κείμενο της Προκήρυξης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.epirusbank.com

Προθεσμία υποβολής βιογραφικών σημειωμάτων μέχρι και την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024, μόνο ηλεκτρονικά, στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hr@epirusbank.gr

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού
 

Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 17.000 Ηπειρωτών αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με την συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης, η Τράπεζα βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση για να προχωρήσει την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια Ισχυρή Ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό -επιχειρηματικό μοντέλο- πρότυπο που σχεδιάζει η Τράπεζα θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία , όσο και στους εργαζομένους και τους μετόχους .
Read More »
Νέα θέση εργασίας στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Νέα θέση εργασίας στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις Διεθνείς Εκθέσεις Βερολίνου και Βιέννης

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου
από τις Διεθνείς Εκθέσεις Βερολίνου και Βιέννης

Θετικές προοπτικές για τον τουρισμό της Ηπείρου προκύπτουν από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε δύο ακόμη μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, που έγιναν το Μάρτιο σε Γερμανία και Αυστρία.

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος

Αναλυτικά:

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ITB BERLIN 2024», που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου στο Βερολίνου της Γερμανίας. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, φιλοξενώντας περισσότερους από 5.500 εκθέτες από 161 χώρες και υποδεχόμενη πάνω από 100.000 επισκέπτες.

Η συνεχής συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην εν λόγω Έκθεση σε συνδυασμό με την σωστή προετοιμασία, τη μελέτη του προφίλ του Γερμανού τουρίστα και την ορθή προσέγγιση έχει οδηγήσει σε αύξηση του ενδιαφέροντος των Γερμανών τουριστών για την Ήπειρο, γεγονός που αποτυπώνεται στην συνεχόμενη αύξηση των απευθείας πτήσεων από Γερμανία για Άκτιο, που για την θερινή περίοδο προβλέπονται σε έντεκα εβδομαδιαίως.

Το κύριο ενδιαφέρον των Γερμανών επισκεπτών της Έκθεσης εστιάστηκε στην επιλογή παραθαλάσσιων προορισμών, με μικρότερο ποσοστό να προτιμά τα ταξίδια πόλης, ευεξίας, εναλλακτικού τουρισμού και πολιτισμού.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν: η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων μέσω της Β Αντιπροέδρου κας Έφη Εξάρχου και 12 επιχειρήσεις τουρισμού της Ηπείρου.

Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού, κα Ιουλία Μαρκούλα, που είχε και την ευθύνη της προετοιμασίας και της συμμετοχής στην έκθεση.

Το τριήμερο της έκθεσης στο Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 B2B συναντήσεις με εταιρείες, σημαντικούς tour operators της Γερμανικής τουριστικής αγοράς, αλλά και μικρότερους με εξειδίκευση σε πακέτα εναλλακτικού τουρισμού και πολιτισμού, με σκοπό την ενίσχυση και επέκταση υπαρχουσών συνεργασιών αλλά και δημιουργία νέων, με ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, δημοσιογράφους και διαμορφωτές κοινού.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, υπήρξε σειρά σημαντικών επαφών, μεταξύ άλλων με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον γενικό γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, το γραφείο ΕΟΤ Γερμανία και τη διευθύντριά του κα Νικολέτα Λεκανίδη, τον Ηπειρώτη Δήμαρχο Σβέρτε στη Γερμανία κ. Δημήτρη Αξούργο .

Επίσης ενόψει της συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Κύπρου το διάστημα 19 με 21 Απριλίου 2024, (την τελευταία για το α΄ εξάμηνο του 2024) η επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας κα Ι. Μαρκούλα συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμό της Κύπρου κ. Κώστα Κουμή, με τον οποίο συζήτησε οργανωτικά ζητήματα.


Ανοδική η ζήτηση για τουρισμό στην Ήπειρο από τους Αυστριακούς

Με τη συμμετοχή 450 εκθετών από 36 χώρες και σύνολο επισκεπτών 72.710, ολοκληρώθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση της Βιέννης – Ferien 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 14 έως 17 Μαρτίου στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, αποτελώντας ξεχωριστό πόλο έλξης για τους επισκέπτες καθ’όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

Επαγγελματίες του τουρισμού φιλοξενήθηκαν στο stand της Περιφέρειας Ηπείρου, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με μεγάλο αριθμό επισκεπτών που οργανώνουν τις διακοπές τους κι αναζητούν νέους εναλλακτικούς προορισμούς, δίνοντας έμφαση στις αυθεντικές εμπειρίες.

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Π.Ε. Άρτας κ. Νίκος Σπύρου, o οποίος σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ήταν μία ολοκληρωμένη και στοχευμένη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, για να αποκτήσει η περιοχή μας την τουριστική αναγνώριση που της αξίζει στην Κεντρική Ευρώπη. Έγινε πολύ σημαντική δουλειά από την Περιφέρεια σε συνεργασία και με τούς επαγγελματίες τουρισμού της Ηπείρου, που συμμετείχαν στην Ferien 2024”.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της Έκθεσης αλλά και με έρευνα που πραγματοποίησε η TUI, το μοντέλο «Ήλιος-Θάλασσα» αποτελεί το κύριο κίνητρο, ιδίως για οικογένειες ακολουθούμενο από επισκέψεις πόλεων. Η προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη, υπήρξαν κυρίαρχα θέματα στη διάρκεια της Έκθεσης ,καθώς η ευαισθητοποίηση του κοινού θα επηρεάσει τη στρατηγική πολλών διοργανωτών ταξιδίων και εν συνεχεία πολλών επιχειρήσεων του κλάδου στοχεύοντας στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων.

Η Ήπειρος ως προορισμός που συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Αυστριακών καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης με τα μηνύματα που καταγράφονται για την θερινή περίοδο να είναι ιδιαίτερα θετικά.

Εξαιρετική ήταν για μια ακόμη χρονιά η συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας και την Προϊσταμένη κ. Σταυρούλα Σκαλτσή για την υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή προβολή της Ηπείρου στην αυστριακή αγορά.

Αυξημένη ζήτηση είχε η ακτογραμμή της Ηπείρου, καθώς η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Βιέννης με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που βάζει την Ήπειρο στην λίστα των προορισμών για τους Αυστριακούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων δέχτηκαν συνολικά 12.952 Αυστριακούς επιβάτες το 2023. Ιδιαίτερα σημαντική καταγράφεται η πορεία των κρατήσεων στον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της χώρας Austrian Airlines, η οποία ξεκινά ήδη από 26 Μαρτίου απευθείας συνδέσεις με ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ αυτών και με το αεροδρόμιο Ακτίου. Να σημειώσουμε ότι το Φθινόπωρο του 2023, με συνεργασία του ΕΟΤ Αυστρίας, της Austrian Airlines και της Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου είχε υλοποιηθεί ταξίδι εξοικείωσης στελεχών της Austrian Airlines στο παραλιακό μέτωπο της Περιφέρειας Ηπείρου

Από πλευράς προορισμών μεγάλη σημασία για την Υπηρεσία του ΕΟΤ Αυστρίας, αποτελεί η ανοδική πορεία στη ζήτηση που εμφανίζει η Ήπειρος, η οποία εδραιώνεται στην αυστριακή αγορά.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, o Πρέσβης της Ελλάδος στη Βιέννη κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος και η Σύμβουλος Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας κα. Γιούλη Μπογιατζοπούλου και ο υπεύθυνος εμπορικού marketing και δημοσίων σχέσεων ΕΟΤ Αυστρίας κ. Γιάννης Ραφαλιάς

Read More »
Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις Διεθνείς Εκθέσεις Βερολίνου και Βιέννης Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου από τις Διεθνείς Εκθέσεις Βερολίνου και Βιέννης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ( Άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 , όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/2018) »

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στις 29 Μαρτίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00,για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο
Υποχρεωτική αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Ο.Π.Δ Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2024

Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Ντάνης Αθανάσιος

ΘΕΜΑ 2ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2024

Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Ντάνης Αθανάσιος

ΘΕΜΑ 3ο
Καθιέρωση λειτουργίας κατά την ημέρα του Σαββάτου καθώς και 24ωρης λειτουργίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες της Υπηρεσίας Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας και του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σουλίου

Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Ντάνης Αθανάσιος

ΘΕΜΑ 4ο
Τροποποίηση της αριθ. 98/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (ως προς την παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή συμβολαίου)

Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Ντάνης Αθανάσιος

ΘΕΜΑ 5ο
Συγκρότηση επιτροπής για την εύρυθμη άσκηση αρμοδιοτήτων του καταργούμενου Ν.Π.Δ.Δ «ΑΡΩΓΗ»

Εισηγητής: Δήμαρχος, κ. Ντάνης Αθανάσιος

ΘΕΜΑ 6ο
Εγγραφές νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Σουλίου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Φίλη Πασχάλη Αντιγόνη Βασιλική
 
ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση απολογισμού οικ. έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Φίλη Πασχάλη Αντιγόνη Βασιλική

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση απολογισμού οικ. έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου»

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Φίλη Πασχάλη Αντιγόνη Βασιλική

ΘΕΜΑ 9ο
΄Εγκριση εισόδου-εξόδου οχημάτων της εγκατάστασης : «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΙΚΕ» σε αγροτική οδό εκτός οικισμού στην Κ. Αμπελιάς

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Χειμώνας Γεώργιος

ΘΕΜΑ 10ο
Εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας κατά το έτος 2024

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Χρήστου Δημήτριος

ΘΕΜΑ 11ο
Eκμίσθωση αγροτεμαχίων Δήμου Σουλίου

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος, κ. Χρήστου Δημήτριος

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σουλίου
ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Read More »
Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ημεδαπός, για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ημεδαπός, για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη χθες (21-03-2024) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι οι αστυνομικοί εντόπισαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος ένα ζευγάρι αλλοδαπών με τα δύο ανήλικα τέκνα τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, έναντι αμοιβής -200- ευρώ, παρέλαβε την παραπάνω οικογένεια, η οποία είχε εισέλθει νωρίτερα παράνομα στη χώρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προκειμένου να την προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Άπαντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ημεδαπός, για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα ημεδαπός, για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στο υπ. αρ. (21) αγροτεμάχιο αγροκτήματος Γλυκής, που βρίσκεται στις όχθες του Αχέροντα (Δ.Κ. Γλυκής)

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στο υπ. αρ. (21) αγροτεμάχιο αγροκτήματος Γλυκής, που βρίσκεται στις όχθες του Αχέροντα (Δ.Κ. Γλυκής)

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες όπως με σχετική δήλωση τους στο email info@paramythia.gr μας γνωστοποιήσουν την πρόθεσή τους για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση τους στο υπ. αρ. (21) αγροτεμάχιο αγροκτήματος Γλυκής, που βρίσκεται στις όχθες του Αχέροντα, από Παρασκευή 22/3/2024 έως και Παρασκευή 29/03/2024, για τις κάτωθι δραστηριότητες:

Οι επιτρεπόμενες χρήσεις-δραστηριότητες για τους ενδιαφερόμενους είναι οι έχουσες ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όπως ράφτινγκ, ή χαρακτήρα υπαίθριου μικροεμπορίου, όπως πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης, βιολογικών προϊόντων, μελισσοκομικών προϊόντων, ψημένων σταχιών και επιχείρηση καντίνας χωρίς δικαίωμα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, απαγορευόμενης ρητά κάθε άλλης χρήσης και ειδικά ο σταβλισμός και η διέλευση αλόγων και η άσκηση επιχείρησης ιππικών περιηγήσεων και συναφών δραστηριοτήτων, καθώς και η εγκατάσταση σκηνών (κάμπινγκ)- τροχόσπιτων
Read More »
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στο υπ. αρ. (21) αγροτεμάχιο αγροκτήματος Γλυκής, που βρίσκεται στις όχθες του Αχέροντα (Δ.Κ. Γλυκής) Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στο υπ. αρ. (21) αγροτεμάχιο αγροκτήματος Γλυκής, που βρίσκεται στις όχθες του Αχέροντα (Δ.Κ. Γλυκής) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Ο Δημήτρης Κοντολάζος στο Sunset στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Ο Δημήτρης Κοντολάζος στο Sunset στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας
Read More »
Ο Δημήτρης Κοντολάζος στο Sunset στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Ο Δημήτρης Κοντολάζος στο Sunset στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Αυτοκτονία πίσω από την ανεύρεση της σορού στα Γιάννενα

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Αυτοκτονία πίσω από την ανεύρεση της σορού στα Γιάννενα


Λύθηκε το μυστήριο με τη σορό που εντοπίστηκε νωρίς το πρωί στο δάσος του Φρόντζου και σε απόσταση λίγων μέτρων από τον κεντρικό δρόμο.
Τελικά δεν πρόκειται για μαφιόζικο χτύπημα όπως έδειχναν όλα τα στοιχεία αλλά για αυτοκτονία.
Η σορός ταυτοποιήθηκε και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για ημεδαπό με ψυχιατρικό υπόβαθρο.
Στη σορό βρέθηκε ένα σημείωμα το οποίο απευθύνεται προς τις αρχές και ουσιαστικά περιγράφει την εικόνα με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωπες.

Read More »
Αυτοκτονία πίσω από την ανεύρεση της σορού στα Γιάννενα Αυτοκτονία πίσω από την ανεύρεση της σορού στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Ο τρόπος αμοιβής της αργίας της 25ης Μαρτίου για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Ο τρόπος αμοιβής της αργίας της 25ης Μαρτίου για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα


ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της αργίας της 25ης Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου, η οποία φέτος (2024) συμπίπτει με ημέρα Δευτέρα, έχει καθοριστεί από το νόμο ως υποχρεωτική αργία. Στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός από εκείνες που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και κατά τις υποχρεωτικές αργίες.

Ως προς την αμοιβή της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2024 ισχύουν τα εξής:
• Για τις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν
Στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν καταβάλλεται χωρίς κάποια προσαύξηση το σύνηθες ημερομίσθιο σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, ενώ σε όσους αμείβονται με μισθό καταβάλλεται ο μηνιαίος μισθός τους.

• Για τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν
Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται:
1) αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν
2) στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:
α) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν την 25η Μαρτίου, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν
β) αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές από το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Επιπλέον οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
· Δεν είναι νόμιμος ο συμψηφισμός ημέρας οφειλόμενης ανάπαυσης (ρεπό), με ημέρα υποχρεωτικής αργίας.
· Το ημερομίσθιο της 25ης Μαρτίου το δικαιούνται και οι μισθωτοί που βρίσκονται σε άδεια, χωρίς να προσμετρηθεί όμως η μέρα αυτή στις εργάσιμες μέρες της άδειάς τους.
· Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (πχ από ΣΣΕ, Κανονισμό Εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας ή Κυριακής, αυτοί υπερισχύουν.
Read More »
Ο τρόπος αμοιβής της αργίας της 25ης Μαρτίου για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα Ο τρόπος αμοιβής της αργίας της 25ης Μαρτίου για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Έρχονται αλλαγές στα στεγαστικά δάνεια

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Έρχονται αλλαγές στα στεγαστικά δάνεια


Βάσει δύο κριτηρίων, θα εγκρίνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, τα στεγαστικά δάνεια που θα χορηγούνται από την Πρωτοχρονιά του 2025.Το ποσοστό των δόσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% του εισοδήματος του δανειολήπτη. Εάν υπάρχει και άλλο δάνειο, τότε το ανώτατο όριο πέφτει στο 40%.

Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να ξεπερνά το 90% της αξίας του υπέγγυου ακινήτου. Εάν έχουν ληφθεί και άλλα δάνεια, τότε το πλαφόν πέφτει στο 80%.

Σύμφωνα με τη ΤτΕ, τα ποσοστά στην ελληνική στεγαστική αγορά κινούνται αρκετά χαμηλά, φτάνοντας κάτω του 32% και 62%.

Μάλιστα, προβλέπονται εξαιρέσεις από τα παραπάνω κριτήρια σε ορισμένες περιπτώσεις δανείων όπως το προγράμμα στέγασης «Σπίτι μου» ή σε δάνεια ρύθμισης ή μεταβίβασης σε εταιρείες διαχείρισης.το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τον δείκτη εξυπηρέτησης χρέους προς εισόδημα κατά την έγκριση (debt service-to-income at origination – DSTI-O) 50% για τους αγοραστές για πρώτη φορά και 40% για τους λοιπούς δανειολήπτες.

Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τον δείκτη δανείου προς την αξία του υπέγγυου ακινήτου κατά την έγκριση (loan-to-value at origination – LTV-O) 90% για τους αγοραστές για πρώτη φορά και 80% για τους λοιπούς δανειολήπτες.

Τα εν λόγω μακροπροληπτικά μέτρα δεν εφαρμόζονται σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια και σε δάνεια υπό καθεστώς ρύθμισης (κατά την έννοια των άρθρων 47α και 47β αντίστοιχα του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου), σε δάνεια και λοιπές πιστώσεις που συνδέονται με προγράμματα εθνικής στεγαστικής πολιτικής ή πράσινης μετάβασης, τα οποία διέπονται από ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις (όπως π.χ. το πρόγραμμα «Σπίτι Μου»), καθώς επίσης σε μεταβιβαζόμενα χαρτοφυλάκια από εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις του ν. 5072/2023.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκταμίευσης δανείων και λοιπών πιστώσεων καθ’ υπέρβαση των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων DSTI-O και LTV-O. Η υπέρβαση ανά δείκτη δύναται να ανέρχεται σε ποσοστό έως 10% του συνολικού αριθμού των δανείων και λοιπών πιστώσεων που εγκρίνονται και έχουν έστω εν μέρει εκταμιευθεί εντός έκαστου ημερολογιακού τριμήνου.
Read More »
Έρχονται αλλαγές στα στεγαστικά δάνεια Έρχονται αλλαγές στα στεγαστικά δάνεια Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Παραμυθιάς

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Παραμυθιάς
Read More »
Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Παραμυθιάς  Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη των Φιλιατών

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη των Φιλιατών

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι ακόλουθες εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ε.Τ.Ε., ΕΛ.ΤΑ, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων από της 8ης πρωινής ώρας της 24ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου, καθώς και φωταγώγηση των ανωτέρω καταστημάτων, οδών και πλατειών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
Ομιλίες στο Λύκειο – Γυμνάσιο και τα Δημοτικά Σχολεία Φιλιατών για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821.

Ώρα 11.00 π.μ.:
Προσκύνημα των μαθητών των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης και των Τροφίμων του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Θεσπρωτίας στο Μνημείο των Πεσόντων, τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή σε μνήμη των Αθανάτων Νεκρών μας και ανάκρουση του Ακάθιστου Ύμνου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024
Ώρα 7.30 π.μ.:
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας, η δε Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζουσα θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 8:00 π.μ.:
Έπαρση της σημαίας στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Φιλιατών.

Ώρα 9:00 π.μ.:
Θεία Λειτουργία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ώρα 10.00 π.μ.:

Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με το πέρας της οποίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, η Διευθύντρια του Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών κ. Τσιάτσιου Ηλιάνα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων υπό των Αρχών, Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων, ενός λεπτού σιγή, προσευχή για ανάπαυση νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική.

Ώρα 11.00 π.μ.:
Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, στην οποία θα συμμετάσχουν, όλα τα Σχολεία της πόλης μας και Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ώρα 11:45 π.μ.:
Δεξίωση επισήμων και πολιτών στην λέσχη αξιωματικών.
Μετά την δεξίωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία Φιλιατών από τα χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων: Φιλιατών, Ασπροκκλησίου-Σαγιάδας, Βρυσέλλας και Κεραμίτσας.

Ώρα 17.30 μ.μ.:
Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Καλούνται να παραστούν οι Πολιτικές και Αστυνομικές Αρχές, Δημόσιοι Οργανισμοί, Σύλλογοι, Σωματεία, Οργανώσεις καθώς και ο ΛΑΟΣ του Δήμου Φιλιατών.

Παρακαλούνται οι Εκκλησιαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές να ρυθμίσουν αντίστοιχα και ανάλογα με την αρμοδιότητα που έχουν τα της Εκκλησιαστικής τελετής, τάξεως – παρατάξεως.
Υπεύθυνος Τελετής ορίζεται η Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου κ. Αναστασία Μπέλλου.

Ο Δήμαρχος
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘ.ΤΖΙΓΚΟΣ
Read More »
Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη των Φιλιατών Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη των Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα στα Ιωάννινα. Κατέφτασαν άνδρες από το Εγκληματολογικό Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα στα Ιωάννινα. Κατέφτασαν άνδρες από το Εγκληματολογικό Θεσσαλονίκης.


Αποκλεισμένο το σημείο στα Iωάννινα με αστυνομικούς να μιλούν για εγκληματική ενέργεια. Το πτώμα του άντρα βρέθηκε τυλιγμένο σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών…

Το πτώμα προεξείχε από τις σακούλες σκουπιδιών και εντοπίστηκε από έναν περαστικό στα Γιάννενα που ειδοποίησε την αστυνομία. Τα πρώτα στοιχεία οδηγούν τους αστυνομικούς στη σκέψη πως έχουν να κάνουν με έγκλημα. Με τους δράστες να σκοτώνουν το θύμα τους και να προσπαθούν να συσκοτίσουν το τοπίο της δολοφονίας, για να κερδίσουν χρόνο. Το θύμα, έφερε στο ένα του χέρι χειροπέδες, ενώ στο άλλο κρατούσε όπλο. Ο θάνατός του, φαίνεται να σημειώθηκε σχετικά πρόσφατα. Όλα αυτά όμως αναμένεται να διαπιστωθούν στην πορεία, όπως και η ταυτότητα του θύματος.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 09:00 το πρωί, όταν εντοπίστηκε το πτώμα ενός άντρα, αγνώστων στοιχείων μέχρι στιγμής, τυλιγμένο μέσα σε μαύρες σακούλες, στο δασάκι Φρόντζου στα Γιάννενα. Το μακάβριο θέαμα αντίκρισε ένας Γιαννιώτης, που έκανε τον πρωινό του περίπατο μέσα στο δασάκι και ενημέρωσε την Αστυνομία. Πολύ γρήγορα το σημείο αποκλείστηκε και δόθηκε σήμα στους άντρες του Εγκληματολογικού Θεσσαλονίκης να σπεύσουν στην περιοχή.

Στα Γιάννενα δεν είχε δηλωθεί το τελευταίο διάστημα κάποια εξαφάνιση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το άψυχο σώμα προεξείχε από τις σακούλες σκουπιδιών και έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Ταχύτατα έφτασε στο σημείο περιπολικό και ο χώρος αποκλείστηκε. Γίνεται προσπάθεια συλλογής αποτυπωμάτων στην περιοχή, σε μια προσπάθεια να συμπληρωθεί το παζλ της φρικιαστικής υπόθεσης, που κρατά ανάστατη από το πρωί, την τοπική κοινωνία.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως όλα δείχνουν πως σημειώθηκε μια στυγερή δολοφονία, με τους δράστες να προσπαθούν όπως φαίνεται να κρύψουν όπως – όπως, τα όσα έκαναν, χωρίς επιτυχία.Στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί της Ασφάλειας και πραγματοποιούν έρευνα για να ταυτοποιήσουν τον άγνωστο μέχρι στιγμής άνδρα, αλλά και να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.
Read More »
Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα στα Ιωάννινα. Κατέφτασαν άνδρες από το Εγκληματολογικό Θεσσαλονίκης Συγκλονίζει το άγριο έγκλημα στα Ιωάννινα. Κατέφτασαν άνδρες από το Εγκληματολογικό Θεσσαλονίκης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Συνάντηση Παναγιώτη Νταή με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Συνάντηση Παναγιώτη Νταή με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού


Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, παρουσία του Προϊσταμένου της ΕΦ.Α. Θεσπρωτίας κ. Γιάννη Χουλιαρά, του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Ηπείρου κ. Βασίλη Κασκάνη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, τέθηκαν αναλυτικά τα σημεία συνεργασίας μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ. και του Δήμου. 
Αναλυτικότερα ο Δήμαρχος παρουσίασε το σχέδιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Δήμου, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου χώρο (πάρκινγκ, δημιουργία κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Α.Μ. – διασταύρωση Δρεπάνου) καθώς και στην περιοχή γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου – αστικού δασυλλίου Ηγουμενίτσας. Αποτέλεσμα των παρεμβάσεων αυτών θα είναι η γενικότερη αναβάθμιση των περιοχών που βρίσκονται τα δύο σημαντικότερα μνημεία της πόλης, κάτι που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση της λειτουργίας και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Από την πλευρά του το ΥΠ.ΠΟ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία χώρου εκδηλώσεων εντός του Κάστρου, αλλά και μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης Πολιτιστικών Πόρων να επιτρέψει τη λειτουργία αναψυκτηρίου στο χώρο, με ευθύνη του Δήμου. 
Επίσης, ο κ. Νταής ενημέρωσε για το σχεδιασμό του έργου στο Μαργαρίτι, στο πλαίσιο του οποίου – μεταξύ άλλων παρεμβάσεων στο κέντρο του χωριού – θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε δύο σημαντικά μνημεία της περιοχής (Κάστρο και μιναρές). Συζητήθηκε ακόμη η προοπτική να λειτουργήσουν τόσο το Αρχαιολογικό Μουσείο, όσο και τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής ως πόλοι έλξης για τους τουρίστες και επισκέπτες της περιοχής. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την επανάχρηση του Ξενία, το οποίο όπως είναι γνωστό είναι κηρυγμένο νεότερο μνημείο της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.  
Τέλος, οργανώθηκε η στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ., ενόψει και της έναρξης των διαδικασιών εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Η επίσκεψη του κ. Γ.Γ. στην Ηγουμενίτσα έγινε στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης του Αρχαιολογικού Μουσείου. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εύχεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας να είναι ένα από τα πρώτα που θα λάβουν την σχετική πιστοποίηση και δεσμεύεται να συνδράμει με όσες δυνάμεις έχει προς το σκοπό αυτό. 

Read More »
Συνάντηση Παναγιώτη Νταή με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Συνάντηση Παναγιώτη Νταή με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την ασφάλεια και την ψηφιακή πραγματικότητα

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την ασφάλεια και την ψηφιακή πραγματικότηταRead More »
Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την ασφάλεια και την ψηφιακή πραγματικότητα Δήμος Σουλίου: Ημερίδα για την ασφάλεια και την ψηφιακή πραγματικότητα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στους Δήμους Σουλίου και Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στους Δήμους Σουλίου και Ηγουμενίτσας


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. προγραμματίζει και υλοποιεί έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στους Δήμους Σουλίου και Ηγουμενίτσας Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στους Δήμους Σουλίου και Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Τέλος στο χάρτινο δίπλωμα οδήγησης και στην άδεια -Τι αλλάζει στα αυτοκίνητα

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Τέλος στο χάρτινο δίπλωμα οδήγησης και στην άδεια -Τι αλλάζει στα αυτοκίνητα


Ψηφιακά πλέον η άδεια κυκλοφορίας, η άδεια οδήγησης τα τέλη κυκλοφορίας, η ασφάλεια και το ΚΤΕΟ μέχρι και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Ένα νέο νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στη Βουλή από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το οποίο αναμένεται να μειωθεί η γραφειοκρατία και να αξιοποιηθούν οι ψηφιακές υπηρεσίες στην Ελλάδα και βέβαια θα μειωθούν όλα εκείνα τα έγγραφα που πρέπει να έχουν μαζί τους οι ιδιοκτήτες οχημάτων!

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, επισήμανε ότι: «Ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός του κράτους και η ενίσχυση του νέου αναπτυξιακού προτύπου της χώρας, χρειάζονται μια σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, φιλική προς τους πολίτες και το “επιχειρείν” που μειώνει διαρκώς τη γραφειοκρατία και εξοικονομεί πόρους.

Με το σχέδιο νόμου για το “Digital Services Act” που φέρνουμε στη Βουλή, πέρα από τη θέσπιση σημαντικών μέτρων για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού “Κανονισμού”, εισάγουμε παρεμβάσεις, όπως η κατάργηση της έκδοσης πιστοποιητικών ή η δυνατότητα παροχής συναίνεσης μέσω του Gov.gr Wallet, με στόχο να βελτιώσουμε και να μεγιστοποιήσουμε την αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών του Δημοσίου. Θέλουμε καθημερινά να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση ενός ψηφιακού κράτους που μειώνει τη γραφειοκρατία, ακόμα και την ψηφιακή, σέβεται τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και “χτίζει” σχέσεις εμπιστοσύνης».

Ψηφιακή υπηρεσία «Audit-Car»

Περιττά θα είναι σύντομα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μας τα απαραίτητα έγγραφα όπως άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα οδήγησης, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια και ΚΤΕΟ αυτοκινήτου ώστε να τα επιδεικνύουμε εφόσον μας ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», οι Αρχές θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των οχημάτων και θα μπορούν να ελέγξουν κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας επαλήθευσης τα ψηφιακά έγγραφα μέχρι να ολοκληρωθεί η λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας «Audit-Car».

Να υπενθυμίσουμε ότι στην εφαρμογή myAuto καταχωρούνται οι πληροφορίες που αφορούν στην ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής, στην ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας και τη χρονική περίοδο στην οποία αφορούν, στην περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων, στο ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα, στον τύπο και το μοντέλο του οχήματος, στη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία, στον τεχνικό έλεγχο του οχήματος, στην ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και στην επίταξη του οχήματος. Στις ίδιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Audit-Car».

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή και σύντομα θα ψηφιστεί προβλέπει την ένταξη των ψηφιακών υπηρεσιών παροχής πληροφοριών οχημάτων στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.) και συγκεκριμένα για την ψηφιακή υπηρεσία «Audit-Car», καθώς και η ρύθμιση της πρόσβασης στην ψηφιακή υπηρεσία «myPhoto»

Επίσης προβλέπει την καταχώρηση των στοιχείων επικοινωνίας των πολιτών στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και από την Ελληνική Αστυνομία, την επέκταση των διαλειτουργικοτήτων κατά τη διόρθωση στοιχείων μητρώων του δημόσιου τομέα, την δυνατότητα διάθεσης στοιχείων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, τη χρήση ψηφιακού αντιγράφου του δελτίου ταυτότητας Ελλήνων πολιτών στις συναλλαγές με τους φορείς του δημόσιου τομέα, τη δημιουργία Μητρώου Δικαιολογητικών Διοικητικών Διαδικασιών, για την ηλεκτρονική άντληση των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών, την παράταση της προθεσμίας διασύνδεσης των φορέων του δημόσιου τομέα με το Κεντρικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων, την χορήγηση επιταγών (vouchers) για την κάλυψη του κόστους απόκτησης ευρυζωνικής σύνδεσης υπερ-υψηλής ταχύτητας, την παράταση του χρόνου έναρξης ισχύος των ρυθμίσεων του ν. 4961/2022 (Α’ 146) για τις εφαρμογές τεχνολογίας διαδικτύου των πραγμάτων, και τον επανακαθορισμό του χρόνου διεξαγωγής του ετήσιου διαγωνισμού ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ειδικά για την ψηφιακή υπηρεσία «Audit-Car» και μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά τους και σχετίζονται, ιδίως, με:

α) την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής, β) την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας και τη χρονική περίοδο στην οποία αφορούν, γ) την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων, δ) το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα, ε) τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος, στ) τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία, ζ) τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος, η) την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και θ) την επίταξη του οχήματος.

 Στις ίδιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Audit-Car». Μέχρι την ολοκλήρωση της λειτουργίας της ψηφιακής υπηρεσίας «Audit-Car», οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές επαληθεύουν, κατόπιν επίδειξης του εγγράφου της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», τη γνησιότητα και την εγκυρότητα αυτού, με τη χρήση της υπηρεσίας επαλήθευσης της παρ. 4 του άρθρου 27 του ν. 4727/2020 (Α' 184).

Η επαλήθευση δύναται να πραγματοποιηθεί και μέσω του ψηφιακού αποθετηρίου του άρθρου 80 του ν. 4954/2022 (Α’ 136). Στην περίπτωση αυτή, για την ολοκλήρωση του ελέγχου ταυτοποίησης αποστέλλεται στην κινητή συσκευή του φυσικού προσώπου εξαψήφιος αριθμός ασφαλείας, τον οποίο και γνωστοποιεί στην εκάστοτε ελεγκτική αρχή.».
Read More »
Τέλος στο χάρτινο δίπλωμα οδήγησης και στην άδεια -Τι αλλάζει στα αυτοκίνητα Τέλος στο χάρτινο δίπλωμα οδήγησης και στην άδεια -Τι αλλάζει στα αυτοκίνητα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Το τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Το τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων του Δήμου Σουλίου


Το τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Σουλίου για τα έτη 2025-2028, ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση και αναμένεται να εκκριθεί και απο το Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση του.

Οι θέσεις στον ακόλουθο πίνακα:


Read More »
Το τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων του Δήμου Σουλίου Το τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Ευχαριστήριο του Δήμου Φιλιατών προς όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της αποκριάς

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Ευχαριστήριο του Δήμου Φιλιατών προς όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της αποκριάς


Ο Δήμος Φιλιατών εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συμμετείχαν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, πολιτιστικούς Συλλόγους, Σωματεία, Δημοτικά Συμβούλια και σε όσους διοργάνωσαν εκδήλωση στο πλαίσιο της φετινής αποκριάς.

Ευχαριστούμε επίσης, τους εθελοντές που συμμετείχαν στις οργανωτικές διαδικασίες και χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσαν να γίνουν πετυχημένες οι εκδηλώσεις.
Read More »
Ευχαριστήριο του Δήμου Φιλιατών προς όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της αποκριάς Ευχαριστήριο του Δήμου Φιλιατών προς όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της αποκριάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Εποχικές επιχειρήσεις: «Μπλόκο» στην φοροδιαφυγή με ενδιάμεσο φόρο

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Εποχικές επιχειρήσεις: «Μπλόκο» στην φοροδιαφυγή με ενδιάμεσο φόρο


Με την καθιέρωση ενδιάμεσου φόρου, θα επιχειρήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να «μπλοκάρει» τη φοροδιαφυγή που ανθεί στις εποχικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα τις μεγάλες απώλειες εσόδων (κυρίως ΦΠΑ) για τα κρατικά ταμεία.

Η δυνατότητα από την πλευρά της φορολογικής αρχής, να προσδιορίζει και να επιβάλλει ενδιάμεσο φόρο κρίθηκε απαραίτητη καθώς παρατηρείται συχνά το φαινόμενο, εποχικές νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις, να λειτουργούν καθ’ όλα νόμιμα για μικρό χρονικό διάστημα και να βάζουν ξαφνικά «λουκέτο» χωρίς να αποδίδουν ούτε ένα ευρώ φόρο ή να πληρώνουν μια φορά το φόρο και μετά να εξαφανίζονται.

Στόχος του μέτρου που εισάγει το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ), με εφαρμογή σε επιχειρήσεις υψηλής επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή, είναι η σύλληψη της φορολογητέας ύλης πριν λήξει η περίοδος λειτουργίας της επιχείρησης.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάποιο νέο φόρο, αλλά για αναβίωση ισχύουσας διάταξης για προληπτικό προσδιορισμό του φόρου, η οποία όμως πρακτικά δεν εφαρμόζεται, καθώς αφορά μόνο περιπτώσεις όπου υπάρχει ένδειξη φυγής από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης, θα γίνεται με συγκεκριμένες τεχνικές ελέγχου όπως είναι: η αρχή των αναλογιών, η ανάλυση ρευστότητας και η καθαρή θέση του φορολογούμενου, η σχέση της τιμής πώλησης προς τον συνολικό όγκο κύκλου εργασιών και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και των δαπανών σε μετρητά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο θα αφορά μόνο τον ΦΠΑ και όχι το φόρο εισοδήματος.
Το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων

Ένα ακόμα ζήτημα που διευκρινίζεται με τις προωθούμενες διατάξεις αφορά στον ορισμό ανώτατου χρονικού ορίου για την ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου. Κατ’ αρχήν ένα έτος από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου με δυνατότητα παράτασης για 6 μήνες εφόσον έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη και άλλους 6 μήνες με την προϋπόθεση ότι κατά το διάστημα αυτό είναι εφικτή η ολοκλήρωση του.

Σήμερα δεν υπάρχει πρόβλεψη για την μέγιστη διάρκεια του φορολογικού ελέγχου, η οποία προσδιορίζεται από τους υπαλλήλους που τον διενεργούν.

Στο μέτωπο της παραγραφής η κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού του φόρου θα πρέπει να γίνει μέσα στην προβλεπόμενη πενταετία. Μέχρι τώρα αρκούσε μέσα στην πενταετία να έχει γίνει μόνο η έκδοση της πράξης ενώ στο εξής θα πρέπει να έχει γίνει και η κοινοποίησή της στον φορολογούμενο.
Read More »
Εποχικές επιχειρήσεις: «Μπλόκο» στην φοροδιαφυγή με ενδιάμεσο φόρο Εποχικές επιχειρήσεις: «Μπλόκο» στην φοροδιαφυγή με ενδιάμεσο φόρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Νέα Δημοκρατία: Ανακοίνωσε τα 28 πρώτα ονόματα υποψηφίων της για τις Ευρωεκλογές

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Νέα Δημοκρατία: Ανακοίνωσε τα 28 πρώτα ονόματα υποψηφίων της για τις Ευρωεκλογές


Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τα 28 πρώτα ονόματα υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου:

Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ, πρώην Δήμαρχος Σάμου

Βανέσα Αρχοντίδου, Επικοινωνιολόγος, Πρέσβειρα Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Ελίζα Βόζεμπεργκ, Ευρωβουλευτής

Πύρρος Δήμας, Ολυμπιονίκης, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

Νόνη Δούνια, πρώην Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, παρουσιάστρια

Θανάσης Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Πλαστικός Χειρουργός

Σπύρος Καρανικόλας, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου

Δημήτρης Κατσαούνης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Απόδημος από Καναδά

Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής

Βασίλης Κοντοζαμάνης, Σύμβουλος Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

Όλγα Κουρή-Καλέργη, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, Δικηγόρος Βρυξελλών και Αθηνών

Πίστη Κρυσταλλίδου, Γραμματέας Εθελοντισμού Νέας Δημοκρατίας, Δημόσια Υπάλληλος, Αττικό Νοσοκομείο

Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής

Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ευρωβουλευτής, τ. Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

Γιώργος Μπλιούμης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΑ, Πτέραρχος εα

Νίκος Ναούμης, Πολιτικός Επιστήμων, Συγγραφέας

Ορέστης Ομράν, Διεθνής Δικηγόρος, Απόδημος από Βρυξέλλες

Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Ολυμπιονίκης

Βασίλειος Σακελλάρης, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΟΝΝΕΔ, Στέλεχος Επιχειρήσεων, Απόδημος από Ηνωμένο Βασίλειο

Σωτήρης Σέρμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής

Λυδία-Αντωνία Τρακατέλλη, Διδάκτωρ Αρχαιολογίας

Δημήτρης Τσιόδρας, Διευθυντής Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού

Άρθουρ Τσουχαντάρης, Επιχειρηματίας, Απόδημος από Αυστραλία, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Αυστραλίας

Βίκυ Φλέσσα, Δημοσιογράφος, Κλασσική Φιλόλογος

Νιόβη Χριστοπούλου, Ομογενής Νέας Υόρκης, Δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης

Εύη Χριστοφιλοπούλου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, πρώην Βουλευτής Αττικής, πρώην Υφυπουργός Παιδείας, πρώην Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Tα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων πρέπει να έχουν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο μέχρι τις 19 Απριλίου, λόγω των προθεσμιών που θέτει η επιστολική ψήφος.
Read More »
Νέα Δημοκρατία: Ανακοίνωσε τα 28 πρώτα ονόματα υποψηφίων της για τις Ευρωεκλογές Νέα Δημοκρατία: Ανακοίνωσε τα 28 πρώτα ονόματα υποψηφίων της για τις Ευρωεκλογές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Θρίλερ στα Γιάννενα | Βρέθηκε σορός άνδρα σε σακούλες

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Θρίλερ στα Γιάννενα | Βρέθηκε σορός άνδρα σε σακούλες


Συναγερμός έχει σημάνει την τελευταία ώρα στις αστυνομικές αρχές της περιοχής μετά τον εντοπισμό σορού ενός άνδρα στο δάσος του Φρόντζου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέρος της σορού ήταν τυλιγμένη με πλαστικές σακούλες ενώ έχουν βρεθεί στο ίδιο σημείο ένα όπλο και μία χειροβομβίδα.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ έχει κληθεί και ιατροδικαστής.

Read More »
Θρίλερ στα Γιάννενα | Βρέθηκε σορός άνδρα σε σακούλες Θρίλερ στα Γιάννενα | Βρέθηκε σορός άνδρα σε σακούλες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Ποιες αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας – Τα πρόστιμα

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Ποιες αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας – Τα πρόστιμα


Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Την αναμόρφωση του πλαισίου των τελών κυκλοφορίας δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ειδική ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναλαμβάνει να επανεξετάσει και να επικαιροποιήσει το πλαίσιο των τελών κυκλοφορίας των ΕΙΧ, να διατυπώσει απόψεις σχετικά με κανονιστικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, να επεξεργαστεί και να μελετήσει τις νέες τεχνολογικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις καθώς και τους όρους, προϋποθέσεις και κριτήρια διαμόρφωσης του κόστους των τελών. Η ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί εναλλακτικά σενάρια κοστολόγησης και θα υποβάλλει προτάσεις αναμόρφωσης των τελών κυκλοφορίας.

Επίσης θα μελετήσει τα συστήματα τελών κυκλοφορίας οχημάτων που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και θα παρουσιάσει ένα πρώτο σχέδιο προτάσεων το Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας έχουν αρκετές ταχύτητες ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων ή τον κυβισμό του οχήματος (για παλαιά αυτοκίνητα) ενώ προβλέπεται απαλλαγή για ηλεκτρικά οχήματα και υβριδικά που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους.

Το νέο σύστημα τελών κυκλοφορίας θα οδηγήσει στη διαφοροποίηση των υφιστάμενων τελών κυκλοφορίας, κυρίως με κριτήρια περιβαλλοντικά, όπως είναι οι εκπομπές ρύπων αλλά και με την υιοθέτηση συγκεκριμένου πλαισίου για οχήματα εναλλακτικών καυσίμων, καθώς και των ηλεκτρικών, των υβριδικών και των plug in οχημάτων.

Πρόστιμα

Η ομάδα εργασίας θα εξετάσει και τα σενάρια για αλλαγές στο χρηματικό πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας, το οποίο σήμερα ανέρχεται στο διπλάσιο της αξίας των τελών από την πρώτη μέρα καθυστέρησης. Το σχήμα των προστίμων αναμένεται να αλλάξει από το 2025, καθώς στις προθέσεις του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών είναι να καθιερώσει ένα κλιμακωτό σύστημα προστίμων ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης πληρωμής των τελών. Όσο νωρίτερα θα γίνεται η εξόφληση των τελών μετά τη λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο στα τέλη κυκλοφορίας.

Όπως ορίζεται στην απόφαση η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και εκτάκτως όταν προκύπτουν επείγοντα θέματα, εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων ή και εκτός αυτού, σε κάθε δε περίπτωση εντός χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, στο κτίριο όπου στεγάζεται το Γραφείο του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ή μέσω τηλεδιάσκεψης, η δε διάρκεια της ορίζεται έως την ολοκλήρωση του έργου της.
Read More »
Ποιες αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας – Τα πρόστιμα Ποιες αλλαγές έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας – Τα πρόστιμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Από σήμερα η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Από σήμερα η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου

Σήμερα, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, ξεκινά η πίστωση των συντάξεων Απριλίου, ενώ η διαδικασία για τους τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 27 του μηνός.

Αναλυτικότερα:
– Η καταβολή των συντάξεων αρχίζει με τους συνταξιούχους των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ], όσους συνταξιοδοτήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2017 και όλους τους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης του ιδιωτικού τομέα.

– Την Τετάρτη 27 του μηνός, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ}, καθώς και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Read More »
Από σήμερα η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου Από σήμερα η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Προσφορά φρέσκων ψαριών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Προσφορά φρέσκων ψαριών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας


Ο Δήµος Σουλίου και η Αστική µη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3, ευχαριστούν το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Ν. Θεσπρωτίας, για την προσφορά φρέσκων ψαριών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Είναι πολύ σημαντικό σήμερα με τόσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα , να υπάρχουν άνθρωποι, φορείς , σύλλογοι και επιχειρήσεις , με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Με εκτίμηση ,
Η Δημοτική Αρχή

Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Φωτεινή Παππά
Read More »
Προσφορά φρέσκων ψαριών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας Προσφορά φρέσκων ψαριών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Το πρόγραμμα της παρέλασης στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Το πρόγραμμα της παρέλασης στην πόλη της Ηγουμενίτσας


Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024
-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΣΕΡΑΠΙΩΝΟΣ
-Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Ρεντζεπέρη Άννα, Φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.
-Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.20 π.μ.
Ώρα 11:15 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων, από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων.

Ώρα 11:30 π.μ. Παρέλαση Σχολείων και Συλλόγων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης.

Μετά την παρέλαση: Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια από χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ηγουμενίτσας, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Γενικά
-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.
- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων,
Read More »
Το πρόγραμμα της παρέλασης στην πόλη της Ηγουμενίτσας Το πρόγραμμα της παρέλασης στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Παρά το έλλειμμα οδικών υποδομών, ένα εκατομμύριο αφίξεις από την Αλβανία!

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Παρά το έλλειμμα οδικών υποδομών, ένα εκατομμύριο αφίξεις από την Αλβανία!


Σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες ήρθαν οδικώς από την Αλβανία στην Ήπειρο κατά την διάρκεια του 2023. Πέρα από τον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς σε βασική πύλη εισόδου εξελίσσεται το Μαυρομάτι το οποίο καταγράφει σημαντική αύξηση.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στο ετήσιο στατιστικό δελτίο που δημοσιοποίησε το ΙΝΣΕΤΕ.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2023 καταγράφηκαν σε ολόκληρη την χώρα 10,4 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις, έναντι 8,0 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου Δεκεμβρίου 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4 εκατ./+30,4%.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2023, όλοι οι μεθοριακοί σταθμοί κατέγραψαν αύξηση σε σύγκριση με το 2022.

Ο σταθμός της Κακαβιάς με 616 χιλ. παρουσιάζει αύξηση +50 χιλ./+8,8% σε σχέση με το 2022.

Στο σταθμό της Σαγιάδας οι οδικές αφίξεις ανήλθαν σε 330 χιλ. καταγράφοντας αύξηση +79 χιλ./+31,7%.

Στον μεθοριακό σταθμό της Μέρτζανης οι αφίξεις ανήλθαν σε 28.055 αυξημένες κατά 16%.

Οι αφίξεις από την Αλβανία δεν αφορούν μόνο Αλβανούς πολίτες αλλά και άλλους Ευρωπαίους που κινούνται είτε μέσω των αεροδρομίων της γείτονας είτε μέσω των οδικών αξόνων. Μπορεί αυτοί να είναι μειοψηφία όμως είναι ένα πραγματικό γεγονός που δείχνει ότι οι δρόμοι φέρουν ανάπτυξη.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια το έλλειμμα στους οδικούς άξονες είναι δεδομένο καθώς η Ελλάδα δεν διαθέτει σύγχρονους αυτοκινητόδρομους ούτε προς την Κακαβιά, ούτε προς το Μαυρομάτι…

πηγή epiruspost.gr
Read More »
Παρά το έλλειμμα οδικών υποδομών, ένα εκατομμύριο αφίξεις από την Αλβανία! Παρά το έλλειμμα οδικών υποδομών, ένα εκατομμύριο αφίξεις από την Αλβανία! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κέρκυρα | Αισθητός και στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κέρκυρα | Αισθητός και στη Θεσπρωτία


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (22/3) στις 07:20, σε υποθαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους, κοντά στις δυτικές ακτές της Κέρκυρας.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χλμ.
Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 68 χλμ. δυτικά από την πόλη της Κέρκυρας σύμφωνα με το EMSC.
Το σεισμό, τον κατάλαβαν οι κάτοικοι στην Κέρκυρα, στα Διαπόντια Νησιά, στην Θεσπρωτία και στα Ιωάννινα, ενώ σύμφωνα με αναφορές στο EMSC, έγισε αισθητός στο Μπρίντιζι της Ιταλίας και σε περιοχές της Αλβανίας.
Να σημειωθεί πως τα ξημερώματα της Παρασκευής, είχε προηγηθεί στην ίδια περιοχή, σεισμός μεγέθους 3,5 Ρίχτερ, ενώ μετά το σεισμό των 4,6 Ρίχτερ, ακολούθησε μετασεισμός έντασης 3,4 βαθμών.
Read More »
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κέρκυρα | Αισθητός και στη Θεσπρωτία Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κέρκυρα | Αισθητός και στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Ενημερωτική δράση για την αιμοδοσία στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Ενημερωτική δράση για την αιμοδοσία στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας


Στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και των ενημερωτικών δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού που έχουν εγκριθεί από το ΥΠΑΙΘΑ & Υπ. Υγείας, οι μαθητές των τμημάτων Α4, Α5 και Α6 του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας παρακολούθησαν την Πέμπτη 21-03-2024, την παρέμβαση από τον κ. Οικονόμου Νικόλαο, Επισκέπτη Υγείας-ΤΟΜΥ Ηγουμενίτσας, με θέμα «Αιμοδοσία».

Read More »
Ενημερωτική δράση για την αιμοδοσία στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Ενημερωτική δράση για την αιμοδοσία στο 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Ο Γιάννης Γόγολος συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας


Συγκλήθηκε σε σώμα η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη Θεσπρωτία και εξέλεξε Συντονιστή, αναπληρωτή Συντονιστή και επταμελές συντονιστικό όργανο, παρουσία της υπεύθυνης Λίλας Σουλελέ μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κάτσης Μάριος και το μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιωάννου Αθηνά.
Στη θέση του Συντονιστή εκλέχθηκε ομόφωνα ο Γόγολος Ιωάννης.
Αναπληρώτρια συντονίστρια εκλέχθηκε ομόφωνα η Παπαζώη Αγλαΐα .

Στο συντονιστικό όργανο εκλέχτηκαν ομόφωνα:
Γόγολος Ιωάννης
Παπαζώη Αγλαΐα
Καραπιπερης Παντελής
Κουλύρα Ελένη
Φωτίου Ηλίας
Κάτσης Σπύρος
Προβιδάκη Αγγελική.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θεσπρωτίας αποτελείται από 19μέλη, 10 άνδρες και 9 γυναίκες.
Η ανανέωση των μελών φτάνει στο 60% .

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι τα παρακάτω :
Γόγολος Ιωάννης
Παπαζώη Αγλαΐα
Καραπιπερης Παντελής
Κουλύρα Ελένη
Φωτίου Ηλίας
Κάτσης Σπύρος
Προβιδάκη Αγγελική
Σταύρου Ανδρέας
Καραπάνος Ευάγγελος
Γαλανοπούλου Ελεονόρα
Αθανασίου Νταϊάνα
Κώτση Αγγελική
Τσούνη Όλγα
Μπίνας Θεοχάρης
Στεργίου Άννα
Σταύρου Μαρία
Ράπτης Ηλίας
Φλίνδρης Κωνσταντίνος
Κολέτσης Στέλιος

Συντονιστής Ο.Μ. Ηγουμενίτσας εκλέχθηκε ομόφωνα ο Κολιομίχος Βαλάντης .
Συντονιστής Ο.Μ. Σουλίου εκλέχθηκε ομόφωνα ο Μπάμπας Ανδρέας.
Συντονιστής Ο.Μ. Φιλιατών εκλέχθηκε ομόφωνα ο Λιανός Ευάγγελος
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Ο Γιάννης Γόγολος συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Εξοικονομώ-Επιχειρώ: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Εξοικονομώ-Επιχειρώ: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων


Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα» σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αυτός είναι και ο λόγος που το υπουργείο ανακοίνωσε ότι δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, να επεξεργαστούν και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 15 Απριλίου 2024, στις 18:00.

Υπενθυμίζεται από το υπουργείο ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος: https://exoikonomoepixeiro.energy-invest.gov.gr/ και εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).
Read More »
Εξοικονομώ-Επιχειρώ: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων Εξοικονομώ-Επιχειρώ: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Ο καιρός για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024
Ο καιρός για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου


Για σήμερα Παρασκευή (22/3) αναμένονται τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνές.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, 0 καιρός για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές από το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-03-2024

Στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες, όπου τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην περιοχή της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι μέχρι το απόγευμα.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατοτήτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-03-2024

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατοτήτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια θα ενισχυθούν στα 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-03-2024 (ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή εκτός από τα βόρεια που θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Παρασκευή (22/3)

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τη νύχτα στα νότια νησιά του Ιονίου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Read More »
Ο καιρός για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου Ο καιρός για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024 Rating: 5

Σελίδες