300 νέοι κάδοι απορριμμάτων στο δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021
300 νέοι κάδοι απορριμμάτων στο δήμο Σουλίου


Στην τμηματική παραλαβή συνολικά 300 κάδων απορριμμάτων προχώρησε ο δήμος Σουλίου, με την τελευταία παρτίδα που αφορά 156 από αυτούς, να παραλαμβάνεται σήμερα Τετάρτη.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επισκευή σε 150 από τους ήδη υπάρχοντες κάδους απορριμμάτων

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας των νέων κάδων φτάνει τις 85.000€ ενώ το ποσό της επισκευής φτάνει τις 20.000€, με την δαπάνη να πραγματοποιείται με ιδίους πόρους του δήμου Σουλίου.

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν στη Παραμυθιά και σε κοινότητες του δήμου, σύμφωνα με τις υποδείξεις της υπηρεσίας καθαριότητας.
Read More »
300 νέοι κάδοι απορριμμάτων στο δήμο Σουλίου 300 νέοι κάδοι απορριμμάτων στο δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Κατακύρωση διαγωνισμών για οδικά έργα στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021
Κατακύρωση διαγωνισμών για οδικά έργα στις τέσσερις Π.Ε. της ΗπείρουΣτην κατακύρωση διαγωνισμών που αφορούν έργα βελτίωσης και αποκατάστασης ζημιών στο οδικό δίκτυο των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων, προέβη με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής:
· «Ανακατασκευή στην περιφερειακή οδό στην περιοχή μεταξύ κόμβου Καρδαμιτσίων και Σταυρακίου (σύνδεση οδού Πετροπουλάκη)» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού € 360.000. Ανάδοχος ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΤΕΒΕ.
· «Αποκατάσταση φθορών – βελτίωση επαρχιακής οδού από γέφυρα Νεράιδας – Κυπάρισσο – Βρυσέλλα – Παλαιοχώρι – Κοκκινιά» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού € 202.000. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
· «Βελτίωση βατότητας – κατασκευή τεχνικών – σήμανση και ασφάλεια οδικών τμημάτων στο Δήμο Πάργας» Π.Ε. Πρέβεζας προϋπολογισμού € 382.000. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.
· «Συντήρηση - βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ.
· «Αποκατάσταση βατότητας περιοχής Καναλίων Σκουληκαριάς» Π.Ε. Άρτας. προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
· «Άμεση προστασία βάθρων γέφυρας και κατασκευή συρματοκιβωτίων για την αποφυγή κατολισθήσεων επί του επαρχιακού δικτύου προς Γότιστα», προϋπολογισμού 74.400, Ανάδοχος: Νικόλαος Καλτσούνης.
· «Συντήρηση – βελτίωση παραλιακού τμήματος της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 200.000. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

Επίσης από την Ο.Ε. αναδείχτηκε ο ανάδοχος (ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.) του έργου: «Καθαρισμός συντήρηση τάφρων πεδιάδας Άρτας για το έτος 2021», προϋπολογισμού € 70.000.

Με άλλες αποφάσεις της η Ο.Ε., προωθούνται άμεσα οι διαδικασίες για τα έργα:
· «Αποκατάσταση καθίζησης – κατολίσθησης στην περιοχή Χριστών Πραμάντων», προϋπολογισμού € 65.720
· «Κατασκευή τεχνικών έργων για την διευθέτηση των όμβριων και την αποκατάσταση φθορών του οδοστρώματος στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έως τα όρια νομού με Γρεβενά», προϋπολογισμού € 99.200.
· «Συλλογή στοιχείων για χρήση στην σύνταξη μελέτης για το Διοικητήριο Άρτας», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Read More »
Κατακύρωση διαγωνισμών για οδικά έργα στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου Κατακύρωση διαγωνισμών για οδικά έργα στις τέσσερις Π.Ε. της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Μετά από 112 μέρες στο ποδήλατο ο Παναγιώτης από τα Χανιά, έφτασε στη Παραμυθιά

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021
Μετά από 112 μέρες στο ποδήλατο ο Παναγιώτης από τα Χανιά, έφτασε στη ΠαραμυθιάΣυνεχίζεται με ακόμα περισσότερο ενθουσιασμό και αστείρευτη ενέργεια το μεγάλο ταξίδι του Παναγιώτη Μπαλολάκη από τα Χανιά σε όλη την Ελλάδα, με ένα ποδήλατο.

Ήταν Τρίτη 4 Μαΐου 2021, όταν με αφετηρία το Παλιό Λιμάνι Χανίων, ο Παναγιώτης Μπαλολάκης, ερασιτέχνης αλλά έμπειρος ποδηλάτης, έκανε την αρχή ενός μοναδικού ποδηλατικού ταξιδιού σε όλη τη χώρα, με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.

Ο Παναγιώτης συμπλήρωσε 112 ημέρες στο πετάλι, έχοντας φτάσει πλέον στην Παραμυθιά.

Ο Παναγιώτης φωτογραφήθηκε στην Παραμυθιά, επισκέφτηκε το παζάρι της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες.

Το ποδηλατικό ταξίδι θα κρατήσει για περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα, διασχίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, σε διάστημα 180 ημερών. Σταθμοί του θα αποτελέσουν όλες οι πρωτεύουσες και οι σπουδαιότερες ιστορικές και τουριστικές τοποθεσίες της Ελλάδας.

Αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι στοχεύει να διατηρήσει ένα χαμηλό, σχεδόν μηδενικό, οικολογικό αποτύπωμα. Με την αξιοποίηση ενός ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, ενός μικρού φωτοβολταϊκού για την απαραίτητη ενέργεια των συσκευών τηλεφωνίας / καταγραφής και διαμονή σε συνθήκες αυτόνομης κατασκήνωσης.
Read More »
Μετά από 112 μέρες στο ποδήλατο ο Παναγιώτης από τα Χανιά, έφτασε στη Παραμυθιά Μετά από 112 μέρες στο ποδήλατο ο Παναγιώτης από τα Χανιά, έφτασε στη Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Η πολιτική της ...τουαλέτας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021
Η πολιτική της ...τουαλέτας


Η Ηγουμενίτσα είναι ίσως η μοναδική πόλη, τουριστική μάλιστα, που δεν διαθέτει πλέον καμία δημόσια τουαλέτα.

Να υπενθυμίσουμε στους πιο παλιούς, πως κάποτε στην Ηγουμενίτσα λειτουργούσαν 4 δημόσιες τουαλέτες.

Κάποιοι όμως αποφάσισαν να τις κλείσουν για να κάνουν "πολιτική" με αυτές.

Οι πρώτες τουαλέτες που σφραγίστηκαν, ήταν αυτές που βρίσκονταν δίπλα από τα γήπεδα τένις στα Βραχάκια. Η τότε δημοτική αρχή Κάτσινου, μετά από ρεπορτάζ τοπικού site όπου παρουσιαζόταν η τραγική κατάσταση που επικρατούσε στις τουαλέτες, αποφάσισε αντί να τις καθαρίσει, να τις σφραγίζει οριστικά.


Η συνέχεια δόθηκε με τις τουαλέτες που λειτουργούσαν στο πάρκο, δίπλα από το πνευματικό κέντρο Πάνθεον.

Τις δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στη κεντρική πλατεία, δεν κατάφερε καμία δημοτική αρχή να τις λειτουργήσει, παρά τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν.

Τελευταίες έκλεισαν οι τουαλέτες που βρίσκονταν απέναντι από το κτήριο της περιφέρειας και δίπλα από το πάρκινγκ.

Αυτές, μετά από ρεπορτάζ μας για τις άθλιες συνθήκες, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, είχε αποφασίσει να τις γκρεμίσει και να τις ξανακατασκευάσει. Υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε, αφού μέχρι και σήμερα παραμένουν κλειστές.

Το τελευταίο διάστημα καταλάβαμε ποιος ήταν ο σκοπός τους.

Η μικροπολιτική της σημερινής διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε.

Αφού αποφάσισαν να παραχωρήσουν τουλάχιστον τις δύο από αυτές, σε συλλόγους και ομάδες.

Και ας συμπεριλαμβάνονται στις υπό παραχώρηση στο Δήμο εκτάσεις της χερσαίας ζώνης. Η διοίκηση της ΟΛΗΓ έτρεξε να προλάβει ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα.


Η αρχή έγινε με τις τουαλέτες δίπλα από το Πάνθεον, οι οποίες παραχωρήθηκαν στον κυνηγετικό σύλλογο Ηγουμενίτσας, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε και τον τοπικό βουλευτή κ. Γιόγιακα, δείχνοντάς τον με τον τρόπο αυτό, ως τον ηθικό αυτουργό της παραχώρησης. 

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας είναι πως και τις τουαλέτες που βρίσκονται δίπλα από τα γήπεδα τένις, ετοιμάζονται να τις παραχωρήσουν στην ΠΑΕ Θεσπρωτός.

Μένει να παραχωρήσουν και τις τουαλέτες στο πάρκινγκ, στην ένωση εργολάβων δημοσίων έργων Θεσπρωτίας (!), για να τριτώσει το καλό.

Πολιτική της τουαλέτας λοιπόν...
Read More »
Η πολιτική της ...τουαλέτας Η πολιτική της ...τουαλέτας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 09, 2021 Rating: 5

Σελίδες