Μάριος Κάτσης: Όλοι οι φορείς εκπέμπουν SOS για το νοσοκομείο Φιλιατών και ο κ. Γιόγιακας στον κόσμο του

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022
Μάριος Κάτσης: Όλοι οι φορείς εκπέμπουν SOS για το νοσοκομείο Φιλιατών και ο κ. Γιόγιακας στον κόσμο του


O κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας επιτέλους σταμάτησε να κρύβεται από τα σοβαρά προβλήματα της τοπικής κοινωνίας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες καθημερινά. Δυστυχώς όμως δεν σταμάτησε να κρύβεται από την αλήθεια. Κατέφυγε επικοινωνιακά στην εικονική πραγματικότητα, που ζει σύσσωμη η κυβέρνηση της ΝΔ και τα στελέχη της, που όταν όλα τριγύρω καταρρέουν, εκείνοι απαντάνε «όλα πάνε καλά».
Η απάντησή του για την κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο Φιλιατών επί των ημερών της κυβέρνησής του, αποτελούν ευθεία προσβολή, όχι προς το πρόσωπό μου, αλλά προς την κοινωνία.
Ας διαφημίσει το «έργο του» στους ασθενείς που περιμένουν μήνες για ένα χειρουργείο ή για έναν απεικονιστικό έλεγχο. Ας παινευτεί στους ασθενείς που μεταφέρονται σωρηδόν στα Γιάννενα ή στα ιδιωτικά ιατρεία πληρώνοντας αδρά από την τσέπη τους για τις προσλήψεις γιατρών που ήρθαν και έφυγαν ή που θα…κάνει 3 χρόνια τώρα.
Ας απαντήσει στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που με ανακοίνωσή τους εκπέμψαν SOS καταδεικνύοντας την τραγική υποβάθμιση του νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες.
Το ίδιο ας πράξει και με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας που με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι εκκλήσεις του για στελέχωση του νοσοκομείου πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.
Εντέλει ας μας απαντήσει, γιατί συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, ποιος προκάλεσε τη συζήτηση και γιατί ο ίδιος απουσίαζε επιδεικτικά αντί να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των αιρετών και της τοπικής κοινωνίας που ανησυχεί για την υποστελέχωση του νοσοκομείου.
Αλλά μιας και περί θράσους ο λόγος, θράσος είναι ένας βουλευτής να παριστάνει τον διοικητή του νοσοκομείου και να δημοσιοποιεί ποιος νοσηλεύεται και μάλιστα να τηρεί και πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων! Εκτός εάν ο κ. Γιόγιακας μας έχει γυρίσει στο 1950 και αποτελεί είδηση προς δημοσιοποίηση, ότι νοσηλεύεται κάποιος που δεν ψηφίζει ΝΔ ή δεν έχει περάσει πρώτα από το γραφείο του! Θράσος είναι να καπηλεύεσαι την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου που είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης και 3 χρόνια τώρα δεν έχει λειτουργήσει ακόμα γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.
Αυτό όμως που δεν είναι απλά θράσος, αλλά εξοργιστικό για την κοινωνία, είναι να επαίρονται τα στελέχη της ΝΔ για το πόσες ζωές σώσανε στην πανδημία, όταν είμαστε πρώτοι σε νεκρούς/εκ. κατοίκους στην Ευρώπη, τη στιγμή μάλιστα που μετέτρεψαν τα νοσοκομεία αποκλειστικά σε covid με αναστολή των τακτικών χειρουργείων ! Όταν δεν έχεις κάνει καμία πρόσληψη μόνιμων γιατρών, όταν έχεις μειώσει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και ρημάζεις τις τσέπες των πολιτών στέλνοντάς τους στον ιδιωτικό τομέα, τότε είναι λογικό να μη βλέπεις κραυγή αγωνίας των εργαζομένων, του ιατρικού συλλόγου, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Διοικητή και επιστρατεύεις το «όλα πάνε καλά».
Προκαλώ λοιπόν τον συνάδελφο βουλευτή που παριστάνει τον διοικητή, να δημοσιοποιήσει τα στατιστικά στοιχεία για τα χειρουργεία, τις νοσηλείες και τον αριθμό των ασθενών που εξυπηρέτησε το νοσοκομείο (εκτός των COVID περιστατικών), που να αποδεικνύουν ότι δεν υποβαθμίστηκαν οι ιατρικές υπηρεσίες προς τους πολίτες. Ας έρθει λοιπόν έστω και τώρα σε επαφή με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες εξαιτίας του και εξαιτίας του κόμματος του, κι ας καταλάβει επιτέλους ότι ο ρόλος του δεν σταματά στα τραπεζώματα και στις χαιρετούρες.
Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν ποια κυβέρνηση άνοιξε το ΤΕΠ, έκανε προσλήψεις, έφερε μηχανήματα νέας τεχνολογίας και ανανέωσε το στόλο των ασθενοφόρων και αναβάθμισε την Δημόσια Υγεία για όλους χωρίς αποκλεισμούς και ποια κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τη Δημόσια Υγεία ως κομματικό φέουδο και ως πεδίο κερδοφορίας για τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Η στιγμή που ο ελληνικός λαός θα τους στείλει το λογαριασμό δεν αργεί.

ΥΓ: Με ένα πέρασμα από τις καφετέριες θα αντιλαμβανόσασταν ότι οι επαγγελματίες της εστίασης δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα.
Read More »
Μάριος Κάτσης: Όλοι οι φορείς εκπέμπουν SOS για το νοσοκομείο Φιλιατών και ο κ. Γιόγιακας στον κόσμο του Μάριος Κάτσης: Όλοι οι φορείς εκπέμπουν SOS για το νοσοκομείο Φιλιατών και ο κ. Γιόγιακας στον κόσμο του Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

ΙΧ ντεραπάρισε στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022
ΙΧ ντεραπάρισε στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, έξω από το δημοτικό σχολείο.
Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να ντεραπάρει, στην άκρη του οδοστρώματος.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 οχήματα, που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό του οδηγού, ο οποίος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Read More »
ΙΧ ντεραπάρισε στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) ΙΧ ντεραπάρισε στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

Β. Γιόγιακας: Ας θυμίσουμε στον κ. Κάτση τι έχει γίνει για το Νοσοκομείο Φιλιατών

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022
Β. Γιόγιακας: Ας θυμίσουμε στον κ. Κάτση τι έχει γίνει για το Νοσοκομείο Φιλιατών


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - αφού βάφτισε “κραυγή αγωνίας” την ενημέρωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών προς το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών - είχε το θράσος να κάνει λόγο για “τραγική κατάσταση”, “υποστελέχωση” και “υποβάθμιση” του νοσοκομείου.
Είναι γνωστό ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του έχουν τσακωθεί με την αλήθεια και δεν παύουν να εκτίθενται. Ας του θυμίσουμε λοιπόν, με γεγονότα και αριθμούς, τι έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια:
Προσλήφθηκαν 13 επικουρικοί Ιατροί σε διάφορες ειδικότητες και 12 μόνιμοι Ιατροί ΕΣΥ, από τους οποίους οι 3 - Ακτινολόγος, Εντατικολόγος και Οφθαλμίατρος - διορίστηκαν στη συνέχεια σε άλλες γειτονικές δομές. Ακόμα 9 θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ εκκρεμούν στα Συμβούλια Κρίσης ενώ καλύφθηκε, με μετακίνηση από το Χατζηκώστα, το κενό του Αναισθησιολόγου.
Είχαμε ακόμα 2 άτομα που προσλήφθηκαν ως μόνιμο λοιπό προσωπικό και άλλα 2 που διορίζονται σύντομα, το ένα μάλιστα αφορά θέση Χειριστή Ακτινολογικού ενώ προστέθηκαν 5 Νοσηλευτές από μετάταξη.
Επίσης, τα τελευταία 2 χρόνια προσλήφθηκαν 79 άτομα επικουρικό προσωπικό για τον Covid 19, μεταξύ των οποίων 27 Νοσηλευτές
Οργανώθηκε, εξοπλίστηκε πλήρως και λειτούργησε η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας η οποία έχει σώσει ζωές ουκ ολίγων συμπολιτών μας. Ας ρωτήσει ο κύριος Κάτσης ένα γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας που νοσηλεύτηκε εκεί για να μάθει από πρώτο χέρι …
Λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία η κλινική Covid η οποία νοσήλευσε μεγάλο αριθμό ασθενών.
Αποκτήθηκε νέος σύγχρονος υπέρηχος για το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο ενώ πρόσφατα παραλήφθηκε ο Μαγνητικός Τομογράφος που είναι έτοιμος για λειτουργία.
Αυτά έγιναν στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. Και χαίρομαι που – έστω και άθελά του - ο κύριος Κάτσης έδωσε την αφορμή να αναδείξουμε! Και τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση του Νοσοκομείου είναι συνεχής.
Επειδή όμως η συζήτηση αυτή είναι πιο χρήσιμο να γίνεται επί τόπου, στους χώρους του νοσοκομείου, καλώ τον συνάδελφο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να το επισκεφθούμε ώστε να δει και να ακούσει από κοντά για όλα αυτά που έχουν γίνει.
Και αν θέλει, μπορούμε να πάμε μαζί στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να ενημερωθεί από τον ίδιο, αλλά και για να μάθει επιτέλους πού πέφτουν τα γραφεία της ΥΠΕ στην Πάτρα…
Γιατί δουλειά από τις καφετέριες δεν γίνεται…».
Read More »
Β. Γιόγιακας: Ας θυμίσουμε στον κ. Κάτση τι έχει γίνει για το Νοσοκομείο Φιλιατών Β. Γιόγιακας: Ας θυμίσουμε στον κ. Κάτση τι έχει γίνει για το Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού στο Γραικοχώρι

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού στο Γραικοχώρι


Λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του Γραικοχωρίου σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 2-06-2022, 8:30-12:00 θα διακοπεί η υδροδότηση στο κάτω μέρος του Γραικοχωρίου έως την οδό Γκούμανης.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού στο Γραικοχώρι ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού στο Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

Grand opening με ένα μεγάλο party στο Riviera στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022

 Grand opening με ένα μεγάλο party στο Riviera στην ΗγουμενίτσαRead More »
Grand opening με ένα μεγάλο party στο Riviera στην Ηγουμενίτσα  Grand opening με ένα μεγάλο party στο Riviera στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 54χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022
Διακομιδή 54χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε χθες, διακομιδή 54χρονου ασθενή, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 54χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 54χρονου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

Ο Θεσπρωτός Κωνσταντίνος Μπακάλης στην νέα Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022
Ο Θεσπρωτός Κωνσταντίνος Μπακάλης στην νέα Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25


Μετά την ολοκλήρωση του β’ μέρους του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25, την εκλογή και τη σύγκληση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η οποία με τη σειρά της εξέλεξε ως Συντονιστικό Δίδυμο τον Κώστα Ντάσκα και τη Λίτσα Αλεξάκη, εκλέχθηκαν, κληρώθηκαν και ορίστηκαν (από το Συνδικαλιστικό του κόμματος και τη Νεολαία), η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25, με ισότιμη εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών.

Η Ήπειρος εκπροσωπείται επάξια στα κορυφαία συλλογικά όργανα του κόμματος στην νέα Πολιτική Γραμματεία με δύο μέλη με πολιτική, κοινωνική, και συνδικαλιστική δράση, τη Λουΐζα Σκούρα, Διπλωματούχο Αγρονόμο και Τοπογράφο Μηχανικό από την Άρτα και τον Κωνσταντίνο Μπακάλη, Διπλωματούχο Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής από την Ηγουμενίτσα. 

Επιπλέον στην νέα Κεντρική Επιτροπή συμμετέχουν από την Ήπειρο η Λίνα Νταλαγιάννη, η Γεωργία Παπάζογλου, η Σοφία Στράτου και ο Σάββας Κουνουβέλης.

Μετά την συγκρότηση των οργάνων του κόμματος συνεχίζουμε δυναμικά για τη Ρήξη, τη μόνη πραγματική απάντηση στην κρίση.

Η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΜέΡΑ25
Read More »
Ο Θεσπρωτός Κωνσταντίνος Μπακάλης στην νέα Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 Ο Θεσπρωτός Κωνσταντίνος Μπακάλης στην νέα Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

Βραβεύτηκε στην κορυφαία διοργάνωση Καράτε της Ευρώπης για την συνεισφορά του στο άθλημα o Παναγιώτης Γκορέζης

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022
Βραβεύτηκε στην κορυφαία διοργάνωση Καράτε της Ευρώπης για την συνεισφορά του στο άθλημα o Παναγιώτης Γκορέζης


Μια ξεχωριστή διάκριση περίμενε τον διεθνή διαιτητή Καράτε Παναγιώτη Γκορέζη, κατα την διάρκεια της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης “57th European Senior Karate Championships”

Ο Παναγιώτης Γκορέζης, βραβεύτηκε για την 15ετή παρουσία στις παγκόσμιες διοργανώσεις ως διαιτητής και την συνεισφορά του στο άθλημα


“Ευχαριστούμε τους δικούς μας ανθρώπους και την ΕΛΟΚ που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε” δήλωσε ο διεθνής διαιτητής του Καράτε.Read More »
Βραβεύτηκε στην κορυφαία διοργάνωση Καράτε της Ευρώπης για την συνεισφορά του στο άθλημα o Παναγιώτης Γκορέζης Βραβεύτηκε στην κορυφαία διοργάνωση Καράτε της Ευρώπης για την συνεισφορά του στο άθλημα o Παναγιώτης Γκορέζης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

Στις 4-5 Ιουνίου το Βίκος IONIAN SEA TRI στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022
Στις 4-5 Ιουνίου το Βίκος IONIAN SEA TRI στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας


Πρόγραμμα: Βίκος IONIAN SEA TRI

Σάββατο: 04 Ιουνίου
Γραμματεία 08:00-21:00
8:30 κολύμπι 750μ
9:00 κολύμπι 1900μ και 3800μ
10:00 παιδικό τρίαθλο
11:00 απονομές
19:00-20:00 ημερίδα με θέμα: κολύμβηση τριάθλου με ομιλητή τον Χρήστο Γαρεφη.
20:00-21:00 τεχνική ενημέρωση

Κυριακή: 05 Ιουνίου
7:00 half
7:40 Olympic
Απονομές 13:00. 


Read More »
Στις 4-5 Ιουνίου το Βίκος IONIAN SEA TRI στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Στις 4-5 Ιουνίου το Βίκος IONIAN SEA TRI στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: "Μπλόκο" του ΚΚΕ στην Εγνατία σε Νατοϊκό κομβόι

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022
Ηγουμενίτσα: "Μπλόκο" του ΚΚΕ στην Εγνατία σε Νατοϊκό κομβόι


Ένταση επικράτησε στην Εγνατία Οδό καθώς μέλη του ΚΚΕ έβαλαν… μπλόκο σε κομβόι νατοικών οχημάτων, λίγο πριν φτάσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κομβόι με τα 30 περίπου νατοικά είχε εισέλθει από τα Σκόπια στην Ελλάδα, κινήθηκε στην Εγνατία προκειμένου να φτάσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και να επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Πρόκειται για στρατιωτικές δυνάμεις που ένα μήνα πριν είχαν κινηθεί και πάλι από την Ιταλία προς τα Σκόπια προκειμένου να πάρουν μέρος σε στρατιωτική άσκηση.

Το απόγευμα και λίγο πριν φτάσουν στο λιμάνι μέλη του ΚΚΕ εισήλθαν στην Εγνατία με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η πομπή.

Ένταση προκλήθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν με σπρέι να γράψουν συνθήματα σε ένα από τα στρατιωτικά οχήματα.


Εκεί απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που τα συνόδευαν.

Μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα αποχώρησαν και τα στρατιωτικά οχήματα εισήλθαν στο λιμάνι.

Ανάλογες διελεύσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αναμένονται και τις επόμενες ημέρες.
Read More »
Ηγουμενίτσα: "Μπλόκο" του ΚΚΕ στην Εγνατία σε Νατοϊκό κομβόι Ηγουμενίτσα: "Μπλόκο" του ΚΚΕ στην Εγνατία σε Νατοϊκό κομβόι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2022 Rating: 5

Σελίδες