Προσωπικό "στοίχημα" του Θωμά Πιτούλη η ανάπλαση της εισόδου της Ηγουμενίτσας - Εγκρίθηκαν 13 εκ. ευρώ

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Σάρκα και οστά παίρνει ένα από τα σημαντικότερα έργα στην Ηγουμενίτσα, στην πύλη της χώρας από την Ευρώπη. Ένα έργο που φέρει την σφραγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και δικαιώνει την δουλειά που έγινε πολλών ετών. 
 
Πρόκειται για την κατασκευή της εισόδου Ηγουμενίτσας, ενός οδικού άξονα που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα επιλύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προυπολογισμό 12,7 εκατομμύρια ευρώ!

Οι πρώτες προσπάθειες για την κατασκευή της εισόδου είχαν ξεκινήσει από το 2006, όταν ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης ήταν δήμαρχος της πόλης.

Στην πορεία και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκληρώθηκε η μελέτη και αναζητήθηκε πηγή χρηματοδότησης. Η Περιφέρεια εγγράφως είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας την χρηματοδότηση του έργου, για την οποία δόθηκε το πράσινο φως.

Την απόφαση ένταξης και χρηματοδότησης υπογράφει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Η είσοδος της πόλης Ηγουμενίτσας περιλαμβάνει έναν νέο οδικό άξονα, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων περίπου. Πρόκειται για σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, με διαχωριστική νησίδα, παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών και όλα τα τεχνικά έργα, μεταξύ των οποίων και τρεις κυκλικοί κόμβοι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην περιοχή που λύνουν προβλήματα ετών.

Για το σημερινό αποτέλεσμα καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος της αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννης, η οποία με μεθοδικότητα τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα της κατασκευή τους.

"Πρόκειται για ένα ζωτικό έργο, που αλλάζει τη μορφή της Ηγουμενίτσας. Η είσοδος πόλης θα συμβάλλει στην λειτουργικότητα, την οδική ασφάλεια και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής", επισημαίνει σε δηλώσεις του ο κ. Πιτούλης!

Η πύλη της χώρας από την Ευρώπη λοιπόν αποκτά... ευρωπαική είσοδο!
Read More »
Προσωπικό "στοίχημα" του Θωμά Πιτούλη η ανάπλαση της εισόδου της Ηγουμενίτσας - Εγκρίθηκαν 13 εκ. ευρώ Προσωπικό "στοίχημα" του Θωμά Πιτούλη η ανάπλαση της εισόδου της Ηγουμενίτσας - Εγκρίθηκαν 13 εκ. ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 29χρονος που εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για βιασμό και απόπειρα βιασμού

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, βραδινές ώρες χθες (22-05-2018) στην Πρέβεζα, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (8) ετών, για το αδίκημα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού, πράξεις που έλαβαν χώρα το 2010 σε περιοχές της Πρέβεζας. 


 
Read More »
Συνελήφθη 29χρονος που εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για βιασμό και απόπειρα βιασμού Συνελήφθη 29χρονος που εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για βιασμό και απόπειρα βιασμού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Με επιτυχία το σεμινάριο ειδικών για τη «Χαρισματικότητα»

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ειδικών για τη «Χαρισματικότητα» που πραγματοποίησε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Χαρισματικών και Ταλαντούχων Παιδιών, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 με θέμα:

«Χαρισματικά παιδιά, έφηβοι και ενήλικες: μια κριτική προσέγγιση στις εκτιμήσεις, στις διαγνώσεις και στις παρεμβάσεις».

Εισηγήτρια ήταν η κα Ανδρούτσου Βάσω (Συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χαρισματικών και Ταλαντούχων Παιδιών), η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στα χαρακτηριστικά των χαρισματικών ατόμων, στις λανθασμένες εκτιμήσεις και διαγνώσεις, στις προσπάθειες παρέμβασης με τρόπους που συχνά θεωρείται πως «παραβιάζουν» την οντότητα του χαρισματικού ατόμου, στους τρόπους υποστήριξης κ.α.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας φορέων που έρχονται σε άμεση επαφή με παιδιά, εφήβους, ενήλικες (Κέντρο κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηγουμενίτσας, ΣΣΝ, ΚΕΣΥΠ, Κέντρου Πρόληψης Αριαδνη , ΔΙΕΚ ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών κ.α.).

Το Σεμινάριο προλόγισε η κα Κόντου (Διευθύνουσα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών) και η κα Πέτσιου Σπυριδούλα (Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΨΥ, Ψυχολόγος).Την δράση συντόνιζε η κα Παπαγιαννοπούλου Αθανασία (Νοσηλεύτρια).

Τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του ΚΨΥ (Αθανασίου Ε.,Δήμα Α.,Μπάζιου Ν.,Χριστοφίδου Γ.,Πλασκασοβίτη Α, Παπαγιαννοπούλου Α) και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΨΥ (Πέτσιου Σπυριδούλα) ευχαριστούν θερμά την εισηγήτρια κα Ανδρούτσου για την εμπεριστατωμένη της εισήγηση, την άριστη συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα μας για δεύτερη φορά και φυσικά τους συμμετέχοντες χωρίς την παρουσία των οποίων δε θα ήταν εφικτή η επιτυχία του σεμιναρίου.

Επιπλέον ευχαριστούμε ακόμη μια φορά τα τοπικά ΜΜΕ για την ανιδιοτελή προβολή των δράσεων του ΚΨΥ.

Read More »
Με επιτυχία το σεμινάριο ειδικών για τη «Χαρισματικότητα» Με επιτυχία το σεμινάριο ειδικών για τη «Χαρισματικότητα» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Με «λουκέτο» απειλούνται μικρές ενορίες της Θεσπρωτία

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι ο μαρασμός στους ακριτικούς οικισμούς, οι ναοί και τα εξωκλήσια της Θεσπρωτίας, αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και απειλούνται με… λουκέτο.

Υπάρχουν ενορίες που λειτουργούν μια φορά το μήνα και σ’ αυτές προσέρχονται λιγότεροι από 5 πιστοί. Το παγκάρι άδειο και με τα 3-4 ευρώ που συγκεντρώνονται είναι αδύνατο να καλυφθούν τα έξοδα.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι εφημέριοι των ενοριών αυτών οι οποίοι πασχίζουν να εξασφαλίσουν ακόμα και 40 ευρώ το δίμηνο για να καλύψουν τα έξοδα ηλεκτροδότησης των εκκλησιών.

Χρωστάνε στη Μητρόπολη!

Την ίδια στιγμή, πολλές πλέον από τις ενορίες της Θεσπρωτίας, αδυνατούν να καταβάλουν την προβλεπόμενη στη Μητρόπολη εισφορά (περίπου 20% των εσόδων). Και αυτό γιατί εισφορά αυτή υπολογίζεται λογιστικά, με μαθηματικό τύπο, που οδηγεί σε ποσά εσόδων για τις ενορίες διπλάσια ή ακόμα και τριπλάσια από τα πραγματικά έσοδα.

Έτσι ενορία που έχει πραγματικά στο παγκάρι της λιγότερα από 10 ευρώ το μήνα και περιμένει Πάσχα, Χριστούγεννα και Δεκαπενταύγουστο κάτι παραπάνω, θεωρείται ότι έχει έσοδα 700 ευρώ και καλείται να καταβάλλει περί τα 150 ευρώ στη Μητρόπολη.

Οι ιερείς, αλλά και τα εκκλησιαστικά συμβούλια, αδυνατούν πλέον να καταβάλουν αυτές τις – υπέρογκες για τα ακριτικά χωριά της Θεσπρωτίας – εισφορές και σημειώνουν πως θα πρέπει πρώτα να καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες της ενορίας και στη συνέχεια – αν προκύπτει υπόλοιπο – να πληρώνονται οι εισφορές στη Μητρόπολη. Δεν είναι λίγοι οι Ιερείς που ήδη έχουν προσφύγει στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο, ζητώντας μείωση ή ακόμα και απαλλαγή από τις εισφορές και παράλληλα συνδρομή της μητρόπολης για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

Ακόμα και «πλούσιες» ενορίες που τα παλαιότερα χρόνια είχαν αποθεματικό, τα τελευταία χρόνια αναγκάζονται να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους αντλώντας απ’ αυτό… μέχρι ο «κουμπαράς» να αδειάσει!

Βέβαια, οι εκκλησίες δεν είναι επιχειρήσεις και δεν είναι δυνατό να βάλουν «λουκέτο» λόγω έλλειψης εσόδων. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί απαιτεί τη γενναία αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. 
Β.Γκ.


Read More »
Με «λουκέτο» απειλούνται μικρές ενορίες της Θεσπρωτία Με «λουκέτο» απειλούνται μικρές ενορίες της Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας "ξετρύπωσαν" 891 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στην Πάργα

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη ατόμου σε χωριό του Δήμου Πάργας Πρέβεζας, έπειτα από τον εντοπισμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Πρόκειται για 53χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί τελωνειακού κώδικα».

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (22-05-2018), αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν έρευνες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 53χρονου καθώς και στο σπίτι του, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (891) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα κατασχεθέντα τσιγάρα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πρέβεζας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας "ξετρύπωσαν" 891 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στην Πάργα Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας "ξετρύπωσαν" 891 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στην Πάργα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018Καλείστε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 24 Μαϊου 2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00 · στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω έκτακτα θέματα :

1° ΘΕΜΑ Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμεvίτσας Οικονομικού Έτους 2018.
-Εισηγητής: Δήμαρχος .
*Ο λόγος του κατεπείγοντος συνίσταται στο ότι πρέπει να προβούμε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου στη συνέχεια να εκκινήσει η διαδικασία διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου.

2° ΘΕΜΑ Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και της ΔΕΥΑΗ για την υλοποίηση του έργου: «Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας».
-Εισηγητής: Δήμαρχος .
*Ο λόγος του κατεπείγοντος συνί σταται στο ότι πρέπει να εγκριθεί η προτεινόμενη προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΗ προκειμένου να ακολουθήσει άμεσα η υποβολή πρότασης του έργου με τίτλο: «Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας» για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 .

3° ΘΕΜΑ Έγκριση υποβολής πρότασης του έργου με τίτλο: «Έργα διευθέτησης ρέματος Λάκκας» για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014- 2020.
-Εισηγητής: Δήμαρχος .
*Ο λόγος του κατεπείγοντος συνί σταται στο ότι πρέπει να υποβληθεί άμεσα η ανωτέρω πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

4° ΘΕΜΑ Διάθεση πίστωσης για την μετακίνηση αντιπροσωπείας του Δήμου στην Αθήνα.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.


 
Read More »
Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Γεμάτα τα παράλια της Ηπείρου για το τριήμερο

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018Μία καλή γεύση από καλοκαίρι θα πάρουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τα παράλια της Ηπείρου, όπου οι πληρότητες, σε ορισμένες περιοχές αγγίζουν ακόμη και το 100%. Παρότι ο καιρός επιμένει να μας θυμίζει ότι ακόμη βρισκόμαστε στην Άνοιξη, η Πρέβεζα, η Πάργα, τα Σύβοτα, φοράνε τα καλά τους και όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή του πρώτου, μεγάλου κύματος επισκεπτών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο ξενοδοχειακός κλάδος, οι περισσότερες κρατήσεις προέρχονται από την Αθήνα και την Βόρεια Ελλάδα, περιοχές που ήρθαν πιο κοντά στην Ήπειρο, με τους νέους οδικούς άξονες.

Οι… δρόμοι από την Βόρεια Ελλάδα είχαν ανοίξει από την ώρα που δόθηκε στην κυκλοφορία η Εγνατία Οδό, πριν από μια δεκαετία περίπου, όμως με την ολοκλήρωση της Ιόνιας απέκτησαν γρήγορη κι ασφαλή πρόσβαση, η Αθήνα και η Δυτική Ελλάδα.

Και οι αφίξεις από τις περιοχές αυτές σταδιακά αυξάνονται.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της θερινής, τουριστικής περιόδου. Φέτος όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι για την Ήπειρο η χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Άλλωστε αύξηση καταγράφουν και οι αφίξεις από το εξωτερικό, είτε με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων που είναι περισσότερες, είτε κυρίως με τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, οι οποίοι στο διάστημα του θέρους ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο.


 
Read More »
Γεμάτα τα παράλια της Ηπείρου για το τριήμερο Γεμάτα τα παράλια της Ηπείρου για το τριήμερο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τους μαθητές της Δ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας συνοδευόμενους από τους δασκάλους τους.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος καλωσόρισε μαθητές και εκπαιδευτικούς, συνομίλησε μαζί τους και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσα σε οικεία ατμόσφαιρα ενημερώθηκαν για τις συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται, για τη λειτουργία του Δήμου και τις παρεχόμενες Υπηρεσίες προς τους δημότες.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ηγουμενίτσα: Μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 41χρονου στα Σύβοτα για κατοχή ναρκωτικών

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Συνελήφθη, χθες (22-05-2018) το πρωί στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους (24,2) γραμμαρίων.


Read More »
Σύλληψη 41χρονου στα Σύβοτα για κατοχή ναρκωτικών Σύλληψη 41χρονου στα Σύβοτα για κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Το κλάμπ ιδιοκτητών της Φερράρι στην Ήπειρο τον Ιούνιο

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Το κλάμπ ιδιοκτητών της Φερράρι θα βρεθεί στην Ηγουμενίτσα, αλλά και στις άλλες πόλεις της Ηπείρου, στις 8, 9 ΚΑΙ 10 Ιουνίου! 
Τα αυτοκίνητα θα συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από ΜΜΕ της Ιταλίας και της Ελλάδας (Cosmote Tv, Star Channel κ.α.), με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που προκαλούν ανά τον κόσμο τέτοιες εκδηλώσεις. 
Πρόκειται για εκδήλωση – συνάντηση πολυτελών Sport Αυτοκινήτων Ferrari, οι ιδιοκτήτες των οποίων επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, στηρίζεται και συντονίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου και συμμετέχουν στη διοργάνωσή του Δήμοι, η ΕΛΕΤΑ SPORT και ιδιωτικοί φορείς. 


 
Read More »
Το κλάμπ ιδιοκτητών της Φερράρι στην Ήπειρο τον Ιούνιο Το κλάμπ ιδιοκτητών της Φερράρι στην Ήπειρο τον Ιούνιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 7α Γιτάνεια

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 7α Γιτάνεια Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 7α Γιτάνεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Εκλογές στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Read More »
Εκλογές στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Εκλογές στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» διοργανώνει στα πλαίσια της εορτής της Αγίας Τριάδας την 11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών την Κυριακή 27 Μαΐου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολειού Γραικοχωρίου μετά το πέρας του Εσπερινού και της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας .
Μια γιορτή θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής η οποία στηρίζεται από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, το ΠΑΚΠΠΟ, την Δημοτική Κοινότητα Γραικοχωρίου αλλά και από φίλους του συλλόγου και αρκετούς εθελοντές.
Ένα συναπάντημα που σκοπός του είναι η αναβίωση, η διατήρηση και η προβολή των Παραδοσιακών Χορών, των ηθών και των εθίμων των διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.
Μ’ ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα με Χορούς και Τραγούδια από το Μακεδονία , Θρακη και Ήπειρο, το Γραικοχώρι θα γεμίσει από τους μοναδικούς ήχους των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και τα απαράμιλλα χρώματα και σχέδια των τοπικών παραδοσιακών φορεσιών της Πατρίδας μας.

Σας περιμένουμε να χαρείτε σε μια δροσερή όαση πολιτισμού, μια γιορτή επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν, τιμούν και σέβονται την Παράδοση.
Σας προσκαλούμε και να γευτείτε παραδοσιακό βραστό κοκκινιστό κρέας με κριθαράκι και κρασί δωρεάν γύρω από ένα κοινό τραπέζι σε ένα δείπνο γεμάτο από Αγάπη στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για μας.


 
Read More »
11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου 11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Στις 3 Ιουνίου ο 7ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Read More »
Στις 3 Ιουνίου ο 7ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών Στις 3 Ιουνίου ο 7ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Read More »
Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι Το τριήμερο πρόγραμμα των εορτών Σουλίου σε Παραμυθιά και Σούλι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα την «Οστεοαρθρίτιδα»

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Μάϊου 2018 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον», ημερίδα με τίτλο «Οστεοαρθρίτιδα», με ομιλητές:

· Τάτσης Παναγιώτης, Κοινωνικός Λειτουργός, Βοήθεια στο Σπίτι, με θέμα: «Ο θεσμός του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι»

· Μπόζιος Παναγιώτης MD, MSc, PhD, Ειδικός Ρευματολόγος Διδάκτωρ Ρευματολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , με θέμα: «Οστεοαρθρίτιδα: Μία χρόνια νόσος»

· Κωστής Σωτήρης, Ορθοπαιδικός – Χειρουργός, με θέμα: «Ενδείξεις χειρουργικής αντιμετώπισης οστεοαρθρίτιδας – τεχνικές»

· Κατσαρός Σπύρος, Φυσικοθεραπευτής M.Sc, με θέμα: «Συντηρητική θεραπεία και μετεγχειρητική αποκατάσταση στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος»

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κα Άντζελα Μπέζα, Νοσηλεύτρια

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα την «Οστεοαρθρίτιδα» Ηγουμενίτσα: Ημερίδα με θέμα την «Οστεοαρθρίτιδα» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας»

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια:
Παναγιωτακοπούλου Αθανασία: Ψυχίατρος, Msc, Επιμελήτρια Β’ Ε.Σ.Υ., Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ‘’Γ. Χατζικώστα΄΄, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων.

Συντονίζει:
Πέτσιου Σπυριδούλα: Ψυχολόγος, Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών.

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας είναι η βοήθεια που παρέχεται σε ένα άτομο που αναπτύσσει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας ή δυσφορίας (π.χ. αυτοκτονικότητα, επιθετικότητα, κρίση πανικού, κατάθλιψη).

Απευθύνονται:
  • στον γενικό πληθυσμό.
  • σε φροντιστές υγείας και συγγενείς πασχόντων.
  • σε επαγγελματίες υγείας, όχι απαραίτητα σε ειδικούς ψυχικής υγείας.
  • σε επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με ψυχικά πάσχοντες (π.χ. αστυνομικούς, πληρώματα ΕΚΑΒ).
Έχουν ως στόχο:
· τη διατήρηση της ζωής ενός ατόμου, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον εαυτό του ή για τους άλλους.
· την παροχή βοήθειας για την αποτροπή της εξέλιξης μιας ψυχικής ασθένειας σε μια βαρύτερη μορφή.
· την προώθηση της αποκατάστασης της ψυχικής υγείας.
· την ανακούφιση ενός ατόμου που υφίσταται μια ψυχική ασθένεια.
Read More »
Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Τιμήθηκε σε Πόποβο και Μαζαρακιά η συνεισφορά των Ποποβιτών στους απελευθερωτικούς αγώνες

Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής των κατά καιρούς πεσόντων αγωνιστών χωριανών στους πολέμους για την ελευθερία και ανεξαρτησία του Ποπόβου και γενικότερα της χώρας, τελέστηκε την Κυριακή 21 Μαΐου στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού της αγίας Κυριακής στο Πόποβο. 
 
Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή την μάχη της 21ης Μαΐου του 1943, κατά την οποία φονεύθηκαν δύο Ποποβίτες. 
 
Αλλά και στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας, όπου μετοίκησαν οι κάτοικοι του Ποπόβου, κατά τον εσπερινό της εορτής των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον κεντρικό ναό του αγίου Αθανασίου, έγινε σχετική αναφορά, κατά το κήρυγμα, από τον πρεσβύτερο-θεολόγο π. Ηλία Μάκο, ο οποίος επεσήμανε ότι η διαχρονική προσφορά των κατοίκων του Ποπόβου προς την Πατρίδα και μεγάλη είναι και αξιοσημείωτη από πολλές απόψεις. 
 
Στις 21 Μαΐου 1943 πρωινές ώρες ένας μικτός Λόχος αποτελούμενος από Ιταλούς στρατιώτες και Τσάμηδες, που είχε ξεκινήσει από την Παραμυθιάς- Θεσπρωτίας, αναγνωρίστηκε από τους κτηνοτρόφους αείμνηστους Βαγγέλη Παππά και Τσίλη (Βασίλη) Βέρμπη, που βοσκούσαν τα αιγοπρόβατα τους. 
 
Άρχισαν να φωνάζουν με δύναμη: "Χωριανοί φθάνουν οι εχθροί στις κερασιές του Νάτση”. Αυτή η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τους Ιταλοτσάμηδες και τους εκτέλεσαν επί τόπου, αν και τα θύματα ήταν άοπλα. 
 
Η μάχη ξεκίνησε, όπου οι Ποποβίτες, χωρίς να χάσουν το ψυχικό σθένος τους, με σφοδρότητα αντιμετώπιζαν με όλα τα όπλα τους, τους Ιταλοτσάμηδες. 
 
Αποτέλεσμα της μεγάλης αυτής μάχης ήταν οι Ιταλοτσάμηδες να αφήσουν στο χώρο της Αγίας Σωτήρας οκτώ άτομα θανάσιμα τραυματισμένα, δεκαεπτά άτομα βαριά τραυματισμένα και είκοσι άτομα αιχμαλώτους, καθώς και μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών. 
Read More »
Τιμήθηκε σε Πόποβο και Μαζαρακιά η συνεισφορά των Ποποβιτών στους απελευθερωτικούς αγώνες  Τιμήθηκε σε Πόποβο και Μαζαρακιά η συνεισφορά των Ποποβιτών στους απελευθερωτικούς αγώνες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 23, 2018 Rating: 5

Σελίδες