Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 18χρονος Αλβανός, για κλοπή οχήματος

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 18χρονος Αλβανός, για κλοπή οχήματος


Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, σήμερα (18-07-2015) το μεσημέρι στην Πάργα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, 18χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για κλοπή από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 18χρονος συλληφθείς αφαίρεσε από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ένα τσαντάκι που περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των 500 δηναρίων FYROM.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.
Read More »
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 18χρονος Αλβανός, για κλοπή οχήματος Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 18χρονος Αλβανός, για κλοπή οχήματος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 43χρονος Αλβανός με καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 8 ετών για ναρκωτικά

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
Συνελήφθη 43χρονος Αλβανός με καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 8 ετών για ναρκωτικά


Συνελήφθη σήμερα (18-07-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 43χρονος Αλβανός με καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 8 ετών για ναρκωτικά Συνελήφθη 43χρονος Αλβανός με καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 8 ετών για ναρκωτικά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Είναι γεγονός ότι ο Δήμος της Ηγουμενίτσας, όπως και όλοι της Επικράτειας, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
 
Όμως αυτό, δεν αποτελεί δικαιολογία, για τους υπεύθυνους καθαριότητας, να επιβαρύνουν τον περιβάλλοντα χώρο, με κάθε είδος απόβλητα, εν γνώσει τους, πως αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις.
 
Η διαχείριση των σκουπιδιών, απαιτεί υπευθυνότητα, προγραμματισμό και απόλυτο σεβασμό στους σχετικώς μ’ αυτά νόμους του Κράτους και ιδιαίτερα τους κανονισμούς των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι και προβλέπουν αυστηρά πρόστιμα.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή, έχει δεσμευτεί στους κατοικοδημότες, πως δεν θα ακολουθήσει τις πράξεις και παραλείψεις, στον τομέα αυτό, της προηγούμενης. 

Δυστυχώς αποδεικνύεται πως την αντιγράφει και σε πολλές περιπτώσεις την ξεπερνάει.
Αυτές τις ημέρες, μας κατήγγειλαν ότι οι αρμόδιοι του Δήμου, αυθαίρετα, παράνομα και ανεύθυνα, αποφάσισαν να συγκεντρώνουν τα ογκώδη αντικείμενα όλου του Δήμου, στον χώρο που χρησιμοποιούνταν ως εργοτάξιο, κοντά στην Αγία Μαρίνα.
 

 
Θα ευχόμασταν να μην επαληθευθούν οι καταγγελίες αυτές, αλλά, κάτι τέτοιο δεν μας το επιτρέπουν οι ΦΩΤΟ που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.
Μετά απ’ αυτό, καθήκον μας είναι να αναδείξουμε το γεγονός και για χάρτη της ενημέρωσης και για την προστασία του περιβάλλοντος και για την πρόληψη των όποιων αντιδράσεων από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες ασφαλώς, μεταφράζονται σε εκατομμύρια ΕΥΡΩ, σε βάρος του Δήμου και της Πατρίδας.
Read More »
ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

25-26 ΙΟΥΛΙΟΥ Η 14η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
25-26 ΙΟΥΛΙΟΥ Η 14η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ 


Read More »
25-26 ΙΟΥΛΙΟΥ Η 14η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ 25-26 ΙΟΥΛΙΟΥ Η 14η ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

Ενημέρωση από τον σύλλογο τριτέκνων Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
Ενημέρωση από τον σύλλογο τριτέκνων Θεσπρωτίας
 
Ο σύλλογος τριτεκνων Θεσπρωτίας θέλει να ενημερώσει τα μέλη του ότι από 15 Ιουλίου εως τις 5 Αυγούστου θα διαρκέσει η υποβολή των αιτήσεων για το νέο επισιτιστικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε όλους τους δήμους της χώρας. 
 
Η πρόσβαση σας εκτός από τους Δήμους θα γίνεται και από την ιστοσελίδα www.idika.gr με την επιλογή ΤΕΒΑ. 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ θα πρέπει να έχει γίνει η τελευταία φορολογική δήλωση(του 2015 με εισοδήματα του2014) και να έχετε μαζί σας το Ε1,Ε2,Ε3
Read More »
Ενημέρωση από τον σύλλογο τριτέκνων Θεσπρωτίας Ενημέρωση από τον σύλλογο τριτέκνων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης που υλοποιεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», σας ενημερώνει ότι από την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 έως και την Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, οι αιτήσεις ένταξης των δυνητικά ωφελούμενων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) ,σύμφωνα με την παρακάτω :
Ανοικτή Πρόσκληση
Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε Θεσπρωτίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφέρεια Ηπείρου και εταίρο τον Δήμο Ηγουμενίτσας , πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, δράσεις του εν λόγω Προγράμματος και συγκεκριμένα :

1)Παροχή υλικής βοήθειας
• Τρόφιμα (Είδη –Είδη καθαρισμού –προσωπικής υγιεινής & ρουχισμός
2.Συνοδευτικές Δράσεις
• Αντιμετώπιση κοινωνικού αποκλεισμού ή εκτάκτων αναγκών (π.χ. συμβουλές για οικογενειακή και οικονομική διαχείριση ,ισορροπημένη διατροφή ,κοινωνική ένταξη παιδιών κ.λ.π).
• Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης των μελών οικογένειας (παιδιών και γονέων ) συμπληρωματικών προς εκείνες που παρέχονται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 (Δίκτυο Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας , υπηρεσίες πρόσβασης σε συστήματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης κ.λ.π.)
3.Τεχνική Υποστήριξη
Στο πλαίσιο αυτό,
Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι
ΟΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ που κατοικούν στα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής .

Ωφελούμενοι των παροχών είναι:
1. Ενήλικα φυσικά πρόσωπα(άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών
2. Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.
3. Ως εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται:
α. Τα άγαμα τέκνα, εφόσον:
− είναι ανήλικα ή
− είναι ενήλικα έως 25 ετών και φοιτούν σε σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή
− είναι ενήλικα έως 25 ετών και είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
β. Τα παρακάτω φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα σε χηρεία:
− τέκνα ενός ή και των δυο συζύγων/γονέων
− αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δυο συζύγων/γονέων
γ. Οι ανιόντες
δ. Τα ανήλικα που στερούνται και των δυο φυσικών τους γονέων και έχουν έως τρίτου βαθμού συγγένεια με έναν εκ των δυο συζύγων/γονέων της οικογένειας, εφόσον δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση που αναθέτει την επιμέλεια σε άλλο πρόσωπο.
4. Τα φυσικά πρόσωπα που αναφέρονται στις περιπτώσεις α, γ και δ, δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ.
5. Τα φυσικά πρόσωπα της περίπτωσης β. δεν θεωρούνται εξαρτώμενα μέλη εάν το ετήσιο ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ.
6. Άστεγοι, δηλαδή άτομα που διαμένουν, σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους, διανυκτερεύουν σε ξενώνες ύπνου ή διαβιούν σε προσωρινά ή πρόχειρα καταλύματα, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Εξαιρέσεις
α. Άτομα τα οποία φιλοξενούνται ή περιθάλπονται σε Μονάδες Κλειστής Φροντίδας ή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
β. Άτομα, τα οποία φιλοξενούνται σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Ξενώνες) ή είναι ωφελούμενοι του Προγράμματος Προστατευμένων Διαμερισμάτων του αρ.9 του Ν.2716/99.
γ. Άτομα ή οικογένειες, οι οποίοι είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» και για όσο διαρκεί η υλοποίηση του προγράμματος.
δ. Άτομα τα οποία αν και είχαν την υποχρέωση, δεν υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1, Ε2 καιΕ3) και δήλωση ακίνητης περιουσίας για το τελευταίο οικονομικό έτος, εκτός εάν υποβάλουν εκπρόθεσμα τις αντίστοιχες δηλώσεις. Η παρούσα εξαίρεση δεν αφορά στην ομάδα των αστέγων.

Εισοδηματικά κριτήρια ωφελουμένων (πραγματικό εισόδημα):
• 3.000 € ετησίως για μεμονωμένο άτομο
• 4.500 € ετησίως για το ζευγάρι
• Προσαυξανόμενο κατά 1.500 € για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 € ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
• Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαζευγμένο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας
• Ως πραγματικό εισόδημα νοείται το συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα όλων των κατηγοριών (ημεδαπής ή αλλοδαπής προέλευσης), που έλαβαν όλα τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας στη διάρκεια του οικονομικού έτους − μετά την αφαίρεση των φόρων, των εισφορών για κοινωνική ασφάλιση, των κρατήσεων του ν. 4093/2012 ή υπέρ δημοσίου, της εισφοράς αλληλεγγύης του ν. 986/2011. Στο συνολικό καθαρό πραγματικό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, με τις εξαιρέσεις που αναφέρονται παρακάτω, καθώς και το εισόδημα που απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο.
• Στο συνολικό πραγματικό εισόδημα δεν περιλαμβάνονται:
α. αντικειμενικές δαπάνες και τεκμήρια διαβίωσης
β. Διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση, ή με συμβολαιο-γραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο, το επίδομα αναδοχής, καθώς και το εξωϊδρυματικό επίδομα ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας που χορηγούνται από το κράτος, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 του Ν. 4172/2013.

Περιουσιακά κριτήρια:
α. Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ’ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ.
β. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το τελευταίο οικονομικό έτος το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για την λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
γ. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις ατόμων και οικογενειών τα οποία έχουν στην ιδιοκτησία τους αε-ροσκάφη, ελικόπτερα IX, ανεμόπτερα και δεξαμενές κολύμβησης (πισίνες), και ιδιωτικά σκάφη ανα-ψυχής , άνω των 5 μέτρων και με κινητήρα ισχύος άνω των 50 κυβικών εκατοστών.
Έτος Αναφοράς των κριτηρίων επιλογής: Οικονομικό έτος 2015 (χρήση 2014)
Προθεσμία Αιτήσεων: Από 15.07.2015 έως 05.08.2015

Τρόπος Υποβολής Αιτήσεων:
Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά:
• είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)
• είτε μέσω των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης
• Η Αίτηση θα είναι προσβάσιμη από ηλεκτρονική εφαρμογή προσαρτημένη στην ιστοσελίδα https://www.idika.org.gr/teba/ και επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/1986.
• Σε ότι αφορά στην αίτηση που θα συμπληρώσουν οι ωφελούμενοι θα υπάρχουν οδηγίες στην ίδια την αίτηση (στην εφαρμογή).
• Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους Α.Φ.Μ, Α.Μ.Κ.Α., Ταυτότητα, Ε1 ,Ε2, Ε3 & Ε9 του 2015 (οικονομικό έτος 2014).
• ΠΡΟΣΟΧΗ : Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ:
Δήμος Ηγουμενίτσας
Γραφεία Πρόνοιας
Δ/νση: Π. Τσαλδάρη 18 (Διοικητήριο Π.Ε. Θεσπρωτίας) , Ισόγειο
Ημέρες: Δευτέρα έως Παρασκευή & Ώρες : 10.00 π.μ έως 13.00 μ.μ,
Τηλ. Επικοινωνίας: 2665360183

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Ελευθέριος Κώστας
Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

60χρονος ξεβράστηκε πριν λίγο πνιγμένος

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
60χρονος ξεβράστηκε πριν λίγο πνιγμένος


Ένας άντρας 60 χρονών περίπου, εντοπίστηκε πριν από λίγο πνιγμένος, στην θαλάσσια περιοχή του Καναλίου Πρέβεζας.

Για τον άτυχο άντρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητας του ενώ σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες μέχρι στιγμής δεν τον έχει αναζητήσει κανείς.

Στο σημείο κλήθηκε όχημα του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του 60χρονου στο νοσοκομείο Πρέβεζας.
Read More »
60χρονος ξεβράστηκε πριν λίγο πνιγμένος 60χρονος ξεβράστηκε πριν λίγο πνιγμένος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Η 12η Ιουλίου είναι μια μέρα που θα μείνει για πάντα γραμμένη στις μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας. Στις Βρυξέλλες συντελέστηκε ένα πραξικόπημα που απέδειξε ότι αυτή η Ε.E. δεν ανέχεται ούτε τη δημοκρατία ούτε τη λαϊκή κυριαρχία. Αποδείχθηκε ότι στόχος των ευρωπαϊκών ηγεσιών ήταν ο απόλυτος παραδειγματισμός ενός λαού που διανοήθηκε ότι μπορεί να ακολουθηθεί ένας διαφορετικός δρόμος πέραν και έξω από το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της σκληρής λιτότητας. Ο στόχος τους αυτός έγινε ακόμα επιτακτικότερος μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Η συμφωνία στην οποία εξωθήθηκε πραξικοπηματικά η κυβέρνηση και που εισήλθε στο ελληνικό κοινοβούλιο και ψηφίστηκε είναι σε οικονομικό επίπεδο μη βιώσιμη και πολιτικά μη διαχειρίσιμη, ειδικά από μια κυβέρνηση της αριστεράς: περιλαμβάνει μέτρα που εξουθενώνουν πλήρως την κοινωνία και ιδιαίτερα τα φτωχότερα στρώματα, εντείνουν την οικονομική ύφεση και αναιρούν ... κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκβιασμούς που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά, εντούτοις θεωρούμε ότι το μεγαλειώδες παλλαϊκό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να υποκύψει στα τελεσίγραφα των δανειστών και να αποδεχθεί μέτρα που βρίσκονται στον αντίποδα της προσπάθειας για την ανάκαμψη της κοινωνίας, μέτρα ταπεινωτικά και τιμωρητικά για την αριστερά και το λαό.
Απαιτούμε, ως εξάντληση του ελάχιστου δικαιώματος μας, την άμεση σύγκληση της ΚΕ και την επιτακτική ανάγκη Συνεδρίου. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μας να περιφρουρήσουν την ενότητα του κόμματος, στη βάση των συλλογικών αποφάσεων των κομματικών μας οργάνων και των προγραμματικών μας δηλώσεων.
Καλούμε επίσης την ΚΕ να επεξεργαστεί μια εναλλακτική πολιτική διεξόδου από την κρίση.

Ηγουμενίτσα, 17/07/2015
Read More »
ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

ΠΕΣΤΑΝΗ – ΕΛΛΑΔΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
ΠΕΣΤΑΝΗ – ΕΛΛΑΔΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ


Ύπουλα συμφέροντα οδήγησαν την Πατρίδα μας σ’ αυτή τη δεινή θέση.
Κι όμως η Ελλάδα ελπίζει και με πίστη αντιστέκεται.

Υπερήφανος Πεστανιώτης, που δεν το βάζει κάτω, μου επισήμανε:

«Το Χωριό μας, η Πέστανη (Κρυόβρυση) βρέθηκε, πολλά χρόνια πριν, στην ίδια δεινή θέση που σήμερα είναι η Πατρίδα μας, η Ελλάδα. Όμως ούτε ο Ελληνικός λαός θα το βάλει κάτω.

Στο τέλος θα δικαιωθεί και υπερήφανα θα δώσει νέα μαθήματα Δημοκρατίας, Αλληλεγγύης, Ανθρωπισμού και Πίστης, στους αγνώμονες Ευρωπαίους.
Εύχομαι και ελπίζω αυτό να μην αργήσει, όσο αργεί η δικαίωση της Πέστανης και των Πεστανιωτών.

Για όσους η πίστη είναι, έστω και κατ’ ελάχιστο κλονισμένη, τους προσκαλούμε στο πανηγύρι μας, στο μεγάλο αντάμωμα, στη μαρτυρική Πέστανη, για να αντλήσουν τη δύναμη της πίστης και της Ελπίδα».

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΣΤΑΝΗ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
Read More »
ΠΕΣΤΑΝΗ – ΕΛΛΑΔΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΕΣΤΑΝΗ – ΕΛΛΑΔΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ  ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας
 
 
Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Όχι στο νέο μνημόνιο.
Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 19 Ιούλη.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο νέο μνημόνιο αποτυπώνονται μέτρα που θα φέρουν νέα κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος, των μισθών, των συντάξεων, νέα φοροκαταιγίδα.

Ένα από αυτά τα μέτρα που αφορούν ''μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας'' είναι και το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές και ''τολμηρή αναθεώρηση'' για συλλογικές διαπραγματεύσεις δηλ. κατάργηση συμβάσεων κλαδικών και επιχειρησιακών, μισθός που θα συνδέεται με την ''παραγωγικότητα'' του κάθε εργαζόμενου, όπως και μαζικές απολύσεις.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο εμπόριο σας καλούμε

Να μην υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς, να μην κάνουμε πίσω από τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας.

Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά και το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας έπεσαν. Αποδείχτηκε ότι όσα προεκλογικά έλεγε για Νομοθετική κατοχύρωση ήταν στάχτη στα μάτια των εμποροϋπαλλήλων για να υφαρπάξει την ψήφο μας.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιέργησε στους εργαζόμενους την αυταπάτη ότι κάτι καλό θα προκύψει από την ''αριστερή'' συγκυβέρνηση βάζοντας στο γύψο την όποια αγωνιστική διάθεση υπάρχει. Σε αυτή τη γραμμή της υποταγής των εργαζομένων και της καλλιέργειας της μοιρολατρίας απαξίωσε και απαξιώνει κάθε μορφή αγώνα και οργάνωσης της πάλης.

Προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις στο παρά πέντε υπονομεύοντας τες από την προκήρυξη τους αφού δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία τους. Δεν κάνει τίποτα για να κινητοποιήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στη δύναμη της σε δεκάδες μεγάλους χώρους δουλειάς. Αντίθετα σε πλήρη ταύτιση και συνεργασία με εργοδοτικά σωματεία στον κλάδο (super market, πολυκαταστήματα) εξυπηρετούν ξένα προς τους εργαζόμενους συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό το ότι για όλη αυτή την επίθεση που δέχονται οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι δεν έχουν κουνήσει ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την ενημέρωση, την οργάνωση της πάλης και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στην πάλη για τη Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. H πάλη των εργαζομένων με αίτημα ''Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο'' είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για απόρριψη στην πράξη όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που η εφαρμογή τους είναι σε εξέλιξη μέσω και του 3ου Μνημονίου.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητα μας με βάση τα αιτήματα μας σε κάθε χώρο εργασία. Οργάνωση παντού, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.

Απαιτείται ετοιμότητα, επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης μας, συσπείρωση στο σωματείο μας.

Είναι ανάγκη κάθε εργαζόμενος , άνεργος στον κλάδο να έρθει σε επαφή με το κλαδικό του σωματείο. Να μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς , στον κλάδο, μέσα από τη δημιουργία επιτροπών αγώνα. Αυτό είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία. Στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης , αξιοποιώντας μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους που οι προηγούμενες αλλά και η τωρινή συγκυβέρνηση απλόχερα χάρισαν στο κεφάλαιο. .

Απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα.

Κανένας μόνος του!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν παραιτούμαστε!

Απαιτούμε:

· Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την Κυβέρνηση.

· Άμεση πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, των επιδομάτων ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.

· Εξασφάλιση παροχής υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!

· Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.

· Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

· Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

· Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.


Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας.
Read More »
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 38χρονος για κλοπή αυτοκινήτου

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
Συνελήφθη 38χρονος για κλοπή αυτοκινήτου


Συνελήφθη, προχθές (16-07-2015) το απόγευμα στην Παναγιά Κηπίνας Καλαρρυτών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πραμάντων, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπή αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης κατείχε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την προηγούμενη ημέρα στο Τ.Α. Μεσολογγίου.

Επιπρόσθετα, από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων.
Read More »
Συνελήφθη 38χρονος για κλοπή αυτοκινήτου Συνελήφθη 38χρονος για κλοπή αυτοκινήτου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015
Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Όχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο-Όχι στην αστυνομική βία και καταστολή

1. Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση και καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την Τετάρτη 15 Ιούλη, απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους που διαδήλωναν ενάντια στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο εξαθλίωσης και υποτέλειας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μόλις πέντε μήνες μετά την εκλογή της, αφήνει πίσω της τον «αέρα δημοκρατίας» για να ανοίξει ένα νέο κύκλο αστυνομικής βίας και καταστολής ως αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας με τους ιμπεριαλιστές δυνάστες. Η κυβέρνηση, πατώντας στα χνάρια των προηγούμενων μνημονιακών συγκυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για να επιβάλει τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, είναι έτοιμη να εξαπολύσει αστυνομική βία και τρομοκρατία προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του αγωνιζόμενου λαού.

2. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους ΑΝΕΛ, τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του, πέρασε από το «καταργούμε τα μνημόνια με ένα νόμο» στην ψήφιση του τρίτου κατά σειρά μνημονίου σε ένα άρθρο! Οι κυβερνητικές δημαγωγίες περί «εκβιασμών» και «πραξικοπημάτων» που επιβάλουν οι «εταίροι» στη χώρα, αξιοποιήθηκαν μόνο και μόνο για να συγκαλύψουν την πολιτική της ταπεινωτικής συνθηκολόγησης, της παράδοσης και υποταγής στους δανειστές ιμπεριαλιστές. Τώρα, η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα «εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας», συναντιέται ανοιχτά και συγκροτεί ένα αντιλαϊκό μέτωπο «εθνικής ενότητας» με όλο το αντιδραστικό μνημονιακό μπλοκ των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι. Από κοινού, χαλκεύουν για το λαό και τον τόπο νέα πολύχρονα δεσμά εξάρτησης και υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές. Το νέο βάρβαρο μνημόνιο που υπερψηφίστηκε απ όλους αυτούς στη Βουλή, φέρνει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, με την ραγδαία αύξηση του φοροληστρικού ΦΠΑ, τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και συνταξιούχων, το πετσόκομμα των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Ανάμεσα στους ταπεινωτικούς όρους, που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές δανειστές, είναι η υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας για να δεσμεύουν και να υφαρπάζουν τα ποσά από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους.,

3. Η ψήφιση του νέου μνημονίου δεν πέρασε χωρίς τριγμούς μέσα στο κυβερνητικό σχήμα. Οι 38 «αντάρτες» από την αποκαλούμενη «αριστερή πλατφόρμα» που είτε καταψήφισαν τη συμφωνία είτε δήλωσαν «παρών», καθώς και η μια απουσία, δημιουργούν ρωγμή μέσα στο κυβερνητικό μπλοκ. Ρίχνοντας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με το νέο βάρβαρο μνημόνιο, όλα τα βάρη πάνω στο λαό και χαλκεύοντας νέα πολύχρονα δεσμά εξάρτησης και καταλήστευσης της χώρας, αναπαράγει και οξύνει όλες τις εσωτερικές αντιθέσεις. Διαπιστώνεται, για άλλη μια φορά, πώς καμιά πολιτική «τάξη και σταθερότητα» δεν μπορεί να στηριχθεί πάνω στην πείνα, την εξαθλίωση και τη δυστυχία του λαού.

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της «αριστερής πλατφόρμας», Π. Λαφαζάνη, ότι «καταψηφίζει τα μνημονιακά μέτρα αλλά στηρίζει την κυβέρνηση» είναι ενδεικτικά της δημαγωγικής πολυγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού καιροσκοπισμού όλων αυτών που, αν και υπηρέτησαν και υπηρετούν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, εμφανίζονται έκπληκτοι μπροστά στην «κατοχύρωση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» από την κυβέρνηση, δηλαδή τη διασφάλιση των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και της ντόπιας ολιγαρχίας μέσα από την υπογραφή ενός δρακόντειου μνημονίου.

4. Μπροστά στο νέο σφοδρό κύμα αντιλαϊκής επίθεσης, η εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν άλλο δρόμο να επιλέξουν για την υπεράσπιση της επιβίωσής τους και την ανατροπή όλων των αντεργατικών μέτρων, παρά μόνο το μαζικό και ανυποχώρητο εξωκοινοβουλευτικό αγώνα, αποκρούοντας τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών και τους εκβιασμούς του νέου αντιλαϊκού μετώπου που συγκροτείται στη γραμμή της «εθνικής ομοψυχίας και ενότητας». Κανένας πολιτικός εκβιασμός από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους ντόπιους λακέδες τους και καμιά κάλπικη ή πραγματική απειλή περί Grexit δεν πρέπει να υποστείλει τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονίων. Παράλληλα, η ευρύτερη λαϊκή πάλη πρέπει να συνδεθεί με τα γενικότερα αιτήματα για έξοδο από ΕΕ – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ και το γκρέμισμα του καθεστώτος της ντόπιας ολιγαρχίας. Το Μ-Λ ΚΚΕ, πάνω στη βάση αυτών των κατευθύνσεων που έχει χαράξει, θα συνεχίσει επίμονα και σταθερά να αναπτύσσει τη δράση του μέσα στο μαζικό, εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.
Read More »
Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

Σελίδες