Ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων στην Προστατευόμενη Περιοχή των Εκβολών Καλαμά (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018


Κατά τις πρόσφατες εποπτεύσεις της περιοχής των Εκβολών Καλαμά παρατηρήθηκε ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων (όπως γεωργικά, αστικά, οικοδομικά κ.α.) επί διαφόρων σημείων της εν λόγω Προστατευόμενης Περιοχής, όπως αποτυπώνονται στο συνημμένο απόσπασμα δορυφορικής εικόνας.
Επειδή η υπό συζήτηση δραστηριότητα:
1. είναι παράνομη,
2. βαίνει εντονότερη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως προκύπτει από τις εποπτεύσεις της περιοχής και τις τηλεφωνικές καταγγελίες που δέχεται ο Φορέας όσο και από την επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης και
3. δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες όσον αφορά τη δημόσια υγεία και την υγιεινή καθώς και την καλή κατάσταση διατήρησης του οικοσυστήματος της περιοχής
ο Φορέας προέβη σήμερα, 19-01-2018, σε επόπτευση της περιοχής με μικτό κλιμάκιο σε συνεργασία με το Δήμο Φιλιατών (συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης). Σκοπός της επόπτευσης, που έγινε στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει ξεκινήσει ο Φορέας για την ανάσχεση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων στην Προστατευόμενη Περιοχή, ήταν ο σχεδιασμός/ προγραμματισμός: 1. Αποκομιδής και κατάλληλης διάθεσης των απορριμμάτων από τα σημεία όπου έχουν καταγραφεί και αποτυπώνονται στο συνημμένο απόσπασμα δορυφορικής εικόνας (είναι τα Σημεία 1 έως και 4 και η Πομόνα 4 – στην Πομόνα 4 έχουν καταγραφεί τα μπουκάλια και συσκευασίες φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων που απεικονίζονται στη συνημμένη φωτογραφία με τον αριθμό 5).
2. Προσθήκης κάδων:
· στις θέσεις όπου εντοπίζονται οι Πομόνες 1 – 4, όπως έχει ήδη προταθεί και από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης,
· στο Προτεινόμενο σημείο κάδου, που εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί δραστηριοποιούμενους στην περιοχή και
· στο δρόμο μεταξύ των Σημείων 1 και 4.
Ειδικότερα, η τοποθέτηση κάδων στις Πομόνες, η τακτική συντήρησή τους και η αποκομιδή των απορριμμάτων, θεωρούμε ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αποτροπή ρύπανσης των υδάτων από τα διάφορα σκευάσματα φυτοπροστασίας.
3. Σήμανσης της περιοχής, τουλάχιστον στα σημεία που έχουν καταγραφεί τα απορρίμματα, ώστε να καταστεί γνωστό και πλήρως κατανοητό ότι απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων (τονίζοντας ακόμα πως πρόκειται για προστατευόμενη περιοχή ιδιαίτερης οικολογικής αξίας). Στο σημείο αυτό, τονίζουμε ότι ενώ ο Φορέας είχε παλαιότερα προβεί στη σήμανση συγκεκριμένων τμημάτων της περιοχής που εμφάνιζαν τις εντονότερες πιέσεις, κάποιες από τις πινακίδες καταστράφηκαν και σε ορισμένες περιπτώσεις βρέθηκαν ακόμα και θαμμένες κάτω από σκουπίδια!
Ακολουθούν απόσπασμα δορυφορικής εικόνας στο οποίο αποτυπώνονται τα σημεία καταγραφής της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων και τα Προτεινόμενα σημεία για την προσθήκη κάδων καθώς και ενδεικτικές φωτογραφίες που ελήφθησαν κατά τις εποπτεύσεις στην εν λόγω περιοχή (αριθμοί 1 – 4 για τα Σημεία 1 – 4 και 5 για την Πομόνα 4).
Read More »
Ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων στην Προστατευόμενη Περιοχή των Εκβολών Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων στην Προστατευόμενη Περιοχή των Εκβολών Καλαμά (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 - "ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018


Στην 28η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 20/12/2017 συζητήθηκε μεταξύ των άλλων και το θέμα της < Επιβολής Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού και καθορισμός συντελεστή αυτού για το έτος 2018 >. Η απόφαση 226/2017 που αφορά το εν λόγω θέμα αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί ελεύθερα να ενημερωθεί για όλες τις πτυχές που τον ενδιαφέρουν στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση www.filiates.gr καθώς και στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Με το παρόν δελτίο, ενημερώνουμε, ότι για μια ακόμα φορά οι υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής προς τους συμπολίτες μας τηρούνται στο ακέραιο, καθότι την πρόσκαιρη αύξηση των Δημοτικών Τελών που έγινε το Φλεβάρη του 2017 την ακολουθεί η απόφαση 226/2017 στην οποία προβλέπονται ουσιαστικές μειώσεις για τα εν λόγω τέλη για το έτος 2018.

Μάλιστα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ( οι άποροι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι μακροχρόνια άνεργοι καθώς και οι πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες ) η μείωση των εν λόγω τελών ανέρχεται στο 50%.Σε αντίθεση με όλους αυτούς που προσπάθησαν με για μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη να στρέψουν τους πολίτες ενάντια στην Δημοτική Αρχή για τις αναγκαστικές και πρόσκαιρες αυξήσεις που επέβαλλε το Δημοτικό Συμβούλιο στα Δημοτικά Τέλη για το έτος 2017, έρχεται στις 20/12/17 η απόφαση 226/2017η οποία αποκαθιστά και αναπροσαρμόζει μειώνοντας τα εν λόγω τέλη στα επίπεδα που απαιτεί η κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να καθίσταται ομαλή η λειτουργία του Δήμου.

Για άλλη μια φορά οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο και είναι πλέον φανερό ακόμα και στους πιο δύσπιστους φίλους μας ότι η Δημοτική Αρχή τηρεί τις υποσχέσεις της και εφαρμόζει πιστά το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες γιατί κατανόησαν τους λόγους που είχαμε επιβάλλει τις προαναφερόμενες αυξήσεις οι οποίες συνετέλεσαν στην αποπληρωμή παλαιών χρεών ύψους 600.000,00 χιλιάδων ευρώ προς την ΔΕΗ καθώς και στην εξόφληση ποσού άνω των 200.000,00 χιλιάδων ευρώ για την μεταφορά και αποθήκευση σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Στην παρούσα φάση ο Δήμος μας όχι μόνο εξόφλησε τα παλιά χρέη προς τους εν λόγω οργανισμούς αλλά εξοφλεί πλέον εντός του προβλεπόμενου χρόνου και τους τρέχοντες Λογαριασμούς.

Η νοικοκυροσύνη συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και αυτό το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες που έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες του Δήμου.


Read More »
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 - "ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ" ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 - "ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Εξιχνίαση υπόθεσης διάρρηξης - κλοπής από κελί Ιεράς Μονής στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018


Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από κελί Ιεράς Μονής στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή που έγινε την 3/4-02-2013 από κελί της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα ιερό ευαγγέλιο, δύο δισκοπότηρα και ένας σταυρός αγιασμού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.


Read More »
Εξιχνίαση υπόθεσης διάρρηξης - κλοπής από κελί Ιεράς Μονής στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας Εξιχνίαση υπόθεσης διάρρηξης - κλοπής από κελί Ιεράς Μονής στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:


Δευτέρα (22-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.

Τρίτη (23-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (24-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (25-01-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (26-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Σάββατο (27-01-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.


Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Στο παγκόσμιο τουρνουά Καράτε δύο αθλητές του "Shotokan Κarate Black Belt Ηγουμενίτσας"

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

Για το παγκόσμιο τουρνουά Καράτε που θα διεξαχθεί στην Δανία το διήμερο 20 και 21 Ιανουαρίου, αναχώρησαν οι αθλητές του συλλόγου των πρωταθλητών "Shotokan Κarate Black Belt Ηγουμενίτσας" Κωνσταντίνος Μπίνας και Μαρία Στόλη.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.


Read More »
Στο παγκόσμιο τουρνουά Καράτε δύο αθλητές του "Shotokan Κarate Black Belt Ηγουμενίτσας" Στο παγκόσμιο τουρνουά Καράτε δύο αθλητές του "Shotokan Κarate Black Belt Ηγουμενίτσας" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Στις φτωχότερες περιφέρειας της χώρας η Ήπειρος

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018Στις φτωχότερες περιφέρειας της χώρας και στην προτελευταία θέση παραμένει η Ήπειρος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική. Τα στοιχεία αφορούν στο 2015 και αποτυπώνουν την σημαντική μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η οποία εκτιμάται ότι συνεχίστηκε και την επόμενη διετία λόγω των μέτρων λιτότητας και την αύξηση της φορολογίας.

Στα 16.294 ευρώ ανήλθε το 2015 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα και μειώθηκε κατά 0,7% σε σχέση με το 2014, ενώ «πλουσιότεροι» Έλληνες είναι οι κάτοικοι της Αττικής, οι οποίοι κρατούν τα πρωτεία μεταξύ όλων των υπόλοιπων κατοίκων της χώρας, παρά την πολυετή ύφεση.

Σύμφωνα με τους περιφερειακούς λογαριασμούς που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ η πλουσιότερη περιφέρεια της χώρας είναι η Αττική με 22.192 ευρώ κατά κεφαλήν ΑΕΠ (μείωση 0,9% το 2015 σε σχέση με το 2014) και ακολουθούν το Νότιο Αιγαίο με 18.153 ευρώ (+0,6%), η Δυτική Μακεδονία με 15.642 ευρώ (-4,2%) και τα Ιόνια Νησιά με 15.039 ευρώ (+0,2%).

Στις φτωχότερες περιφέρειες της χώρας παραμένει η Ήπειρος 11.500 ευρώ (-1,1%), ενώ κάτω από αυτήν βρίσκονται η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη με 11.164 ευρώ (-1,4%. Τον κατάλογο συμπληρώνει η Δυτική Ελλάδα με 12.097 ευρώ (-0,3%), η Θεσσαλία με 12.393 ευρώ (0%), η Κεντρική Μακεδονία με 12.557 ευρώ (+0,3%), το Βόρειο Αιγαίο με 12.582 ευρώ (-2,3%), η Πελοπόννησος με 13.358 ευρώ (+0,5%), η Κρήτη με 13.912 ευρώ (0%) και η Στερεά Ελλάδα με 14.117 (-0,4%).

Όσον αφορά στην Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ), αυτή μειώθηκε κατά 1,4% στο σύνολο της χώρας και ανήλθε το 2015 σε 155.507εκατ. ευρώ. Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας (5,1%) και του Βορείου Αιγαίου (2,9%), ενώ αυξήθηκε στο Νότιο Αιγαίο (0,5%) και στην Πελοπόννησο (0,1%) και παρέμεινε αμετάβλητη στην Κρήτη. Το μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής στη δημιουργία της ΑΠΑ κατέχει η Αττική με 47,9% και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 13,5%, ενώ το μικρότερο κατέχει το Βόρειο Αιγαίο με 1,4%.


 
Read More »
Στις φτωχότερες περιφέρειας της χώρας η Ήπειρος Στις φτωχότερες περιφέρειας της χώρας η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο μαιευτικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας γίνεται δωρεάν εξέταση και λήψη τεστ – ΠΑΠ.

Απαραίτητη προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενες γυναίκες να προσκομίζουν το ΑΜΚΑ τους

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Κέντρου Υγείας στο τηλέφωνο:2665361031 ή 266524420.


Read More »
Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Στην λίστα με τα ρεκόρ καιρικών φαινομένων για το 2017 η Παραμυθιά

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018


Τα ρεκόρ θερμοκρασίας, βροχοπτώσεων και ταχύτητας ανέμου που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2017 ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του ΕΑΑ.

Σύμφωνα λοιπόν, με το δίκτυο του meteo.gr η θερμοκρασία των 45,9 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στις Μοίρες Ηρακλείου στις 17 Ιουλίου 2017, υπήρξε η απόλυτη μέγιστη θερμοκρασία του περυσινού έτους, αλλά και η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στα σχεδόν 13 χρόνια λειτουργίας του.

Επίσης, η απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία σε κατοικημένες περιοχές ήταν οι -18,8 βαθμοί Κελσίου στη Φλώρινα στις 12 Ιανουαρίου 2017, ενώ η μέγιστη ριπή ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα και ήταν 133,6 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μέγιστη ημερήσια βροχόπτωση υπήρξε στον Πλατανιά της Κρήτης, στις 26/10/2017, φθάνοντας τα 242 χιλιοστά.

Σε ετήσια βάση, η μέγιστη βροχόπτωση υπήρξε πέρυσι στη Ζαγορά Πηλίου, που δέχθηκε συνολικά 2.068 χιλιοστά βροχής, ενώ ακολούθησαν η Σέττα Ευβοίας (1.968), η Παραμυθιά Θεσπρωτίας (1.842), η Λαμπεία Ηλείας (1.841) και το Τσελέποβο Ιωαννίνων (1.834).

Η ελάχιστη ετήσια βροχόπτωση σημειώθηκε στη Μύκονο (242 χιλιοστά όλο το 2017), ενώ ακολούθησαν ο Ισθμός Κορίνθου (244 χιλιοστά), η Λίνδος της Ρόδου (2500, ο 'Αγιος Νικόλαος Κρήτης (264), η Σατνορίνη (265), η Τήνος (266) και η Ανάβυσσος Αττικής (273).

Αξιοσημείωτη υπήρξε εξάλλου η θερμοκρασία των 40,2 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στο Άργος στις 13/5/2017, και η οποία αποτελεί την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ για το μήνα Μάιο, τόσο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, όσο και από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


 
Read More »
Στην λίστα με τα ρεκόρ καιρικών φαινομένων για το 2017 η Παραμυθιά Στην λίστα με τα ρεκόρ καιρικών φαινομένων για το 2017 η Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Ευρεία σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Ηπείρου. 
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού ΠΕΝ, Γιώργου Σταθάκη, συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου, Γεροβασίλη Όλγα, Καραγιάννης Ιωάννης, Κάτσης Μάριος, Μαντάς Χρήστος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Στέφος Ιωάννης, Τζούφη Μερόπη και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος. Σκοπός της σύσκεψης ήταν η λεπτομερής ενημέρωση των βουλευτών για τις προβλεπόμενες διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναγνωρίστηκε από κοινού η σημασία της αξιοποίησης υδρογονανθράκων για λόγους εθνικού συμφέροντος, καθώς αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.Αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο Υπουργός δήλωσε ότι η πολιτεία θα διασφαλίσει την απαρέγκλιτη τήρηση της εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας που έχει ενσωματώσει το αυστηρό Ευρωπαϊκό πρότυπο, καθώς το περιβάλλον αποτελεί σημαντικό πόρο για τον τουρισμό και συνεπώς για την εθνική οικονομία. 
Πρόσθεσε επίσης ότι η άσκηση αυστηρού δημόσιου ελέγχου καθ’ όλα τα στάδια έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργείου. 
Υπενθύμισε ότι οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περιοχή Natura και τόνισε τέλος, ότι θα υπάρξει πλήρης σεβασμός των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις γεωφυσικές έρευνες.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης των κατοίκων της Ηπείρου, οι δήμοι Ζίτσας και Ζαγορίου διοργανώνουν δύο ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ανάπτυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο Βουτσαρά και αντίστοιχα την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στα Άνω Πεδινά. 
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν αρμόδιοι φορείς του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), ακαδημαϊκοί με ειδίκευση σε θέματα που άπτονται την αξιοποίηση υδρογονανθράκων, καθώς και τοπικοί φορείς.


 
Read More »
Ευρεία σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο Ευρεία σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην κοπή της πίτας της ΝΔ στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018


Η ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας, οι ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηγουμενίτσας, Σουλίου , Φιλιατών και η ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΠΡΑΣΙΑ» στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής

Τιμή πρόσκλησης 20€ (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και ποτό)


 
Read More »
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην κοπή της πίτας της ΝΔ στη Θεσπρωτία Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην κοπή της πίτας της ΝΔ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Τα αποτελέσματα στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018
Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΣ - ΟΤΑ στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας για τους αντιπροσώπους στην ομοσπονδία 

Συνολικά, ψήφισαν 234. 
Έγκυρα ψηφοδέλτια 227, 
άκυρα και λευκά 7.

Έλαβαν:
- ΔΑΣ ΟΤΑ (στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ): 189 ψήφοι, ποσοστό 80,76% και τρείς έδρες.
- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: 36 ψήφοι, ποσοστό 15,38% και 0 έδρες.

- μεμονωμένος ανεξάρτητος 2 ψήφους, ποσοστό 00,85% και 0 έδρες.


 
Read More »
Τα αποτελέσματα στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας Τα αποτελέσματα στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Κωπηλασία: Στην Ηγουμενίτσα η δεύτερη προπονητική συνάντηση Ανάπτυξης της χρονιάς

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018Οι προπονητικές συναντήσεις Ανάπτυξης συνεχίζονται από την Κωπηλατική Ομοσπονδία. Μετά την πρώτη της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες μέρες της χρονιάς στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου ήταν η σειρά της Ηγουμενίτσας και του τοπικού ΔΝΟΗ να φιλοξενήσει παιδιά από την συγκεκριμένο Ναυτικό Όμιλο , τον ΝΟ Ιωαννίνων και τον ΝΑΟ Κέρκυρας.

Συνολικά 18 αθλητές και αθλήτριες πήραν μέρος στην προπονητική συνάντηση υπο την εποπτεία του Παγκόσμιου πρωταθλητή Απόστολου Γκουντούλα. 
Η προπόνηση επικεντρώθηκε στην Τεχνική της κίνησης ενώ βοήθησαν και προπονητές των τριών σωματείων.


 
Read More »
Κωπηλασία: Στην Ηγουμενίτσα η δεύτερη προπονητική συνάντηση Ανάπτυξης της χρονιάς Κωπηλασία: Στην Ηγουμενίτσα η δεύτερη προπονητική συνάντηση Ανάπτυξης της χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι 76χρονου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

Συνελήφθη, προχθές (17-01-2018) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 76χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι και σε αποθήκη του 76χρονου συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά και εξαρτήματα, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων και συγκεκριμένα: 
 • (3) πιστόλια,
 • (3) περίστροφα,
 • πιστόλι replica,
 • (20) κυνηγετικά όπλα,
 • (8) αεροβόλα και (2) μονόκαννα τυφέκια,
 • (69) εξαρτήματα κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων (σκελετοί– κάνες- κλείστρα - βυκία),
 • (792) φυσίγγια πυροβόλου – κυνηγετικού όπλου διαφόρων διαμετρημάτων, εκ των οποίων (90) αβολίδωτα,
 • (4) γεμιστήρες πιστολιού και (1) κυνηγετικού όπλου,
 • (12) κυτία με πυρίτιδα, συνολικού βάρους (1.385) γραμμαρίων,
 • (16) μαχαίρια,
 • (299) καψυλλιωμένοι κάλυκες κυνηγετικού όπλου,
 • σφαιρίδια βάρους (467) γραμμαρίων,
 • (495) καψύλλια, για αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων,
 • μηχάνημα αναγόμωσης φυσιγγίων

Τα παραπάνω όπλα κατασχέθηκαν προκείμενου να αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Ο 76χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι 76χρονου Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι 76χρονου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση για την ΝΕΑ διευκρινιστική εγκύκλιο για την εγκατάσταση POS

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018Αναφορικά με τις νέες κατηγορίες επαγγελματιών και επιχειρήσεων που υποχρεούνται στην εγκατάσταση POS και προστέθηκαν στις 11/12/2017 με την ΚΥΑ 133479/2017 (ΦΕΚ Β’ 4309/11-12-2017), το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει για τα σημαντικότερα σημεία της διευκρινιστικής εγκυκλίου του ΥΠΟΙΑΝ που δημοσιεύθηκε σήμερα με αρ. πρ. 6030/18.01.2018:

- Οι δικαιούχοι πληρωμής οφείλουν να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα, τα οποία έχουν εκδοθεί από τετραμερές σύστημα πληρωμής (VISA ή MASTER CARD ή MAESTRO ή UNION PAY) και δεν είναι υποχρεωτική η αποδοχή μέσων πληρωμής που έχουν εκδοθεί από τριμερές (DINERS ή DISCOVER ή AMERICAN EXPRESS).

- Η προθεσμία συμμόρφωσης για τους δικαιούχους πληρωμής, οι οποίοι προστίθενται με την ΚΥΑ 133479/2017 (ΦΕΚ Β’ 4309/11-12-2017) και έχουν προβεί σε έναρξη με έναν από τους ΚΑΔ της λίστας των υπόχρεων πριν τη δημοσίευση αυτής, ορίζεται σε τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση αυτής, ήτοι στις 11 Μαρτίου 2018.

- Όσοι δικαιούχοι πληρωμής προβούν σε έναρξη δραστηριότητας από 11 Φεβρουαρίου 2018 έως 11 Μαρτίου 2018, έχουν προθεσμία συμμόρφωσης έως και την 11η Απριλίου 2018.

- Όσοι δικαιούχοι πληρωμής προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή δραστηριότητας μετά την 11η Μαρτίου 2018 έχουν προθεσμία συμμόρφωσης εντός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.

H σχετική εγκύκλιος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας: www.e-thesprotias.gr

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση για την ΝΕΑ διευκρινιστική εγκύκλιο για την εγκατάσταση POS Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ενημέρωση για την ΝΕΑ διευκρινιστική εγκύκλιο για την εγκατάσταση POS Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018Ερώτηση για την αναγκαία αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην ΠΕ Θεσπρωτίας και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Αναλυτικά αναφέρουν:

«Τα προβλήματα, που διαρκώς προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, αναδύονται με το χειρότερο τρόπο εδώ και ένα χρόνο στη Θεσπρωτία, χωρίς να αντιμετωπίζονται.

Σύμφωνα με τις έγγραφες καταγγελίες και τα εξώδικα εργαζομένων, φαίνεται πως η διοίκηση του Κέντρου Πρόληψης Θεσπρωτίας έχει προβεί σε ενέργειες που αντίκεινται στις υπογεγραμμένες προγραμματικές συμβάσεις, αλλά και τους νόμους που δεσμεύουν την αστική εταιρεία. Μια βασική δέσμη ενεργειών αφορά την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων μέρους του προσωπικού. Μια άλλη την αναρμόδια εμπλοκή της διοίκησης του Κέντρου Πρόληψης στο επιστημονικό έργο, αλλοιώνοντάς το, υποβαθμίζοντάς το, μέχρι και υποβάλλοντας σε κινδύνους ασφαλείας τους συμμετέχοντες σε παρεμβάσεις.Στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης επιστημονικός επόπτης των δομών / αστικών εταιρειών θεωρείται ο ΟΚΑΝΑ. Εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης και το πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων τον κρατούν εγγράφως ενήμερο -από τον Νοέμβριο του 2016- όπως και τα αρμόδια Υπουργεία -από τον Μάρτιο του 2017- ζητώντας την παρέμβασή τους, χωρίς αποτέλεσμα. Η τελευταία επιστολή του Σωματείου με συνημμένο ιστορικό 74 σελίδων στάλθηκε στον ΟΚΑΝΑ και στα Υπουργεία στις 28/11/2017, ξανά δίχως αποτέλεσμα.

Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με επιστημονική εγκυρότητα να σχεδιάζουν και να υλοποιούν παρεμβάσεις πρόληψης στη Θεσπρωτία. Δεδομένου και του όλου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης της χώρας, που η κυβέρνηση δεν το έχει αλλάξει, παρά τις εξαγγελίες της, και που συνιστά τη βάση των πολλών επιμέρους προβλημάτων, της μη αντιμετώπισής τους και της επιδείνωσής τους, με αποτέλεσμα εν έτει 2018 και εν μέσω κρίσης να μην υπάρχει ένας συγκροτημένος, ενιαίος και δημόσιος πυλώνας πρόληψης των εξαρτήσεων στη χώρα μας,

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί:

- Τι προτίθενται να πράξουν για την εξομάλυνση της λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Θεσπρωτίας και τη στήριξη της κοινότητας με παρεμβάσεις πρόληψης των εξαρτήσεων.

-Τι προτίθενται να πράξουν για την αναγκαία νομοθετική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης».


Read More »
Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην Θεσπρωτία Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018

Στη σύλληψη δύο (02) 28χρονων αλλοδαπών, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 19, 2018 Rating: 5

Σελίδες