"Άδειασε" τον Μάριο Κάτση, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και προτίμησε τον Βασίλη Γιόγιακα

Κυριακή, Μαΐου 29, 2016


Ένα μεγαλοπρεπές "άδειασμα", επιφύλαξε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Συριζαίος κ. Νίκος Βούτσης, στο νεαρό βουλευτή Θεσπρωτίας με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριο Κάτση, κατά την εκδήλωση σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Κουγκίου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Σούλι Θεσπρωτίας.

Ο κ. Βούτσης, όρισε ως εκπρόσωπό του (με την ιδιότητα του προέδρου της βουλής), όχι τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κάτση, όπως θα ήταν το αναμενόμενο, αλλά τον έτερο βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα, ο οποίος είναι εκλεγμένος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο ο κ. Βούτσης δεν εμπιστεύτηκε τον κ. Κάτση, ώστε να τον εκπροσωπήσει σε μία απλή κατάθεση στεφάνου, την ώρα μάλιστα που ο δεύτερος βρέθηκε στην εκδήλωση

Οι κακιές γλώσσες πάντως λένε πολλά για τα αίτια αυτής της επιλογής του κ. Βούτση, όπως και τα πηγαδάκια που έχουν στηθεί στα πολιτικά στέκια της Ηγουμενίτσας (και όχι μόνο) τις τελευταίες δύο ημέρες, οπότε και έγινε γνωστή η επιλογή του προέδρου να ορίσει εκπρόσωπό του τον κ. Γιόγιακα, αφήνοντας τον κ. Κάτση σύξυλο και φανερά αμήχανο κατά τη διάρκεια της τελετής..

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο κ. Κάτσης φέρετε να προσπάθησε μέχρι τη τελευταία στιγμή να μεταπείσει  τον κ. Βούτση, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Όπως και να 'χει, ο Βασίλης Γιόγιακας, για ακόμα μία φορά, βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από το νεαρό βουλευτή, αποδεικνύοντας, πως θυμόσοφος λαός μας, έχει πολλές φορές δίκιο, όταν λέει πως ο νέος μπορεί να είναι ωραίος, αλλά και ο παλιός, πολλές φορές (ευτυχώς ή δυστυχώς) είναι αλλιώς.


Read More »
"Άδειασε" τον Μάριο Κάτση, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και προτίμησε τον Βασίλη Γιόγιακα "Άδειασε" τον Μάριο Κάτση, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και προτίμησε τον Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2016 Rating: 5

Δείτε 103 φωτογραφίες και βίντεο, από τις σημερινές γιορτές Σουλίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαΐου 29, 2016


Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους επισκεπτών, κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Σούλι οι τριήμερες εκδηλώσεις σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος του Κουγκίου.  

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν: 
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, κ.κ Τίτος, ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας Δημήτριος Βίτσας ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας ως εκπρόσωπος του προέδρου της βουλής, ο βουλευτής Μάριος Κάτσης, ο βουλευτής Γεώργιος Στύλιος ως εκπρόσωπος της νέας δημοκρατίας, ο βουλευτής Γεώργιος Λαζαρίδης ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι δήμαρχοι Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Γεωρ. Καραϊσκάκη, Σταυρούλα Μπραίμη, Ιωάννης Λώλος και Περικλής Μίγδος αντίστοιχα, ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο προϊστάμενος του κλάδου τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας υποστρατηγος Βασίλειος Τσίγκος, ο διοικητής της 3ης περιφερειακής διοίκησης του λιμενικού σώματος Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Κοντόπουλος, ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου της πυροσβεστικής Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Σκούπρας, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.  

Το προγραμμα περιλάμβανε Θεία Λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο Πεσόντων Σουλιωτών, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμό από την Δήμαρχο Σουλίου και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.  

Παράλληλα διοργανώθηκε και ο 5ος ορεινός αγώνας δρόμου θυσίας Σουλιωτών. 
Στους άντρες πρώτος ο Άρης Τσίπης, δεύτερος ο Χρυσικοπουλος Ιωάννης και τρίτος ο Ιαν Σεμπάστιαν. Στις γυναίκες πρώτη η Ντούτση Λαμπρινή δεύτερη η Τζαβάρα Νικολέτα και τρίτη η Γιώτη Ελπίδα.

 

 


Read More »
Δείτε 103 φωτογραφίες και βίντεο, από τις σημερινές γιορτές Σουλίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε 103 φωτογραφίες και βίντεο, από τις σημερινές γιορτές Σουλίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες