Δεκάδες drones του Ιράν εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ

Σάββατο, Απριλίου 13, 2024
Δεκάδες drones του Ιράν εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ


Δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτόξευσε το Ιράν στο Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ισραηλινές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Τα drones εκτιμάται ότι χρειάζονται αρκετές ώρες για να καλύψουν την απόσταση και να φτάσουν στο Ισραήλ. Ο απόστρατος στρατηγός Αμος Γιαντλίν δήλωσε στο Channel 12 TV ότι τα drones φέρουν το καθένα εκρηκτικά 20 κιλών και ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Ισραήλ είναι έτοιμη για να τα καταρρίψει.
Αναλυτές αμυντικών θεμάτων ανέφεραν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι η εκτόξευση των drones από το Ιράν πιθανότατα είναι αντιπερισπασμός για να απασχολήσουν την αεράμυνα του Ισραήλ ούτως ώστε σε άλλη στιγμή, ενδεχομένως, η Τεχεράνη εκτοξεύσει εναντίον του Τελ Αβίβ πυραύλους.

Επιβεβαιώνει την επίθεση ο IDF
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, ο εκπρόσωπος του IDF επιβεβαίωσε την επίθεση.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πριν από λίγο, το Ιράν εκτόξευσε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από το έδαφός του προς το έδαφος του κράτους του Ισραήλ».
“Το σύστημα αεράμυνας βρίσκεται σε συναγερμό ταυτόχρονα με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που εκτελούν αποστολή για την προστασία του ουρανού της χώρας. Το IDF παρακολουθεί όλους τους στόχους. Ζητάμε από το κοινό να ακούσει και να τηρήσει οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου και οι επίσημες ανακοινώσεις του εκπροσώπου του Ισραηλινού Στρατού επί του θέματος», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το δραματικό διάγγελμα Νετανιάχου
Λίγα λεπτά νωρίτερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με διάγγελμά του δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο για άμεση επίθεση από το Ιράν και θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.
«Πολίτες του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια, και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας άμεσης επίθεσης από το Ιράν», είπε ο πρωθυπουργός της χώρας.
«Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, ο Ισραηλινός Στρατός είναι ισχυρός, το κοινό είναι ισχυρό».
«Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών».
«Έθεσα μια ξεκάθαρη αρχή – όποιος μας πληγώσει, θα τον πληγώσουμε. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».
«Ξέρω ότι και εσείς, οι πολίτες του Ισραήλ, διατηρείτε την ψυχραιμία σας. Σας προτρέπω να ακούσετε τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου».
«Μαζί στεκόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού, μαζί θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας», λέει ο Νετανιάχου.

Κλείνουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί
Στο μεταξύ οι Δυνάμεις Ασφαλείας του Ισραήλ έδωσαν εντολή νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου να μην ανοίξουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί τις επόμενες ημέρες αρχής γενομένης από την Κυριακή (14/4). Παράλληλα, ανακοίνωσαν την ματαίωση όλων των σχολικών εκδρομών και εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες.
Read More »
Δεκάδες drones του Ιράν εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ Δεκάδες drones του Ιράν εκτοξεύτηκαν εναντίον του Ισραήλ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 13, 2024 Rating: 5

ΛΑ.ΣΥ. ΗΠΕΙΡΟΥ : Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα ενός αναξιόπιστου υπουργείου υποδομών

Σάββατο, Απριλίου 13, 2024
ΛΑ.ΣΥ. ΗΠΕΙΡΟΥ : Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα ενός αναξιόπιστου υπουργείου υποδομών


Το υπουργείο υποδομών και η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου κορύφωσαν οικειοθελώς την αναξιοπιστία τους, μετά την χθεσινή σύσκεψη στο Μέτσοβο και το σημερινό δελτίο τύπου του υπουργείου υποδομών. Στόχος τους να εμφανιστεί ως μοναδική λύση για την ασφάλεια, η παραχώρηση στην ΤΕΡΝΑ. Η ΛΑ.ΣΥ. θέτει κάποια αναπάντητα ερωτήματα και καίριες επισημάνσεις :

1ον Με την δήλωση του κ. Ταχιάου ότι «δεν υπάρχει κανείς προφανής λόγος που επιβάλλει τη διακοπή της κυκλοφορίας στην σήραγγα» και ότι «στον χρόνο που μεσολάβησε!!! δεν περιήλθαν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, στοιχεία που να δικαιολογούν τις ανησυχίες που αποτέλεσαν το έναυσμα της κινητοποίησης» το υπουργείο αδειάζει μεγαλοπρεπώς τον περιφερειάρχη Ηπείρου, όχι μόνο για τις αρχικές επικίνδυνες δηλώσεις του, αλλά επίσης δεν εμφανίζει έστω κάποιο ελάχιστο πρόβλημα, επί του οποίου ο κ. Καχριμάνης να «υπερέβαλε». Άρα κατά τον υφυπουργό, ο περιφερειάρχης, είπε ψέματα, εξαπατώντας τα μέλη της περιφερειακής επιτροπής και διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, αλλά το υπουργείο δεν σχολίασε και δεν έκανε τίποτα γι΄αυτό!!! Εκτός και εάν η κάλυψη που προσφέρεται στον περιφερειάρχη, υποκρύπτει ότι κάτι υπάρχει και μας το κρύβουν από κοινού!

2ον Γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη σήραγγα για έλεγχο, τη στιγμή που υπάρχουν τυπικά προβλήματα παλαιότητας και σε άλλες σήραγγες, χωρίς όμως να έχει αναδειχτεί από την Εγνατία ΑΕ και τους εργαζόμενους της, σε καμία ζήτημα ασφαλείας ? Τι επιδιώκουν να πετύχουν με το 7ήμερο κλείσιμο της σήραγγας? Μόνο μια φιέστα επικοινωνιακής διαχείρισης της ανησυχίας που οι ίδιοι προκάλεσαν? Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης οφείλει να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να θέσει ζήτημα ασφαλείας, στοιχεία που απέφυγε να ζητήσει και να καταθέσει και το υπουργείο, εκτός κι αν δεν υπάρχουν!

3ον Γιατί περίμενε 8 ημέρες το υπουργείο υποδομών απλά για να «περιέλθουν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας στοιχεία που να δικαιολογούν ανησυχία» και δεν προέβει άμεσα είτε σε διάψευση του περιφερειάρχη Ηπείρου είτε σε πραγματογνωμοσύνη όπως αυτή που εξήγγειλε ότι ΘΑ κάνει ?

4ον Στο δελτίο τύπου του υπουργείου, ο υπουργός ομολογεί το έλλειμμα αξιοπιστίας Υπουργείου και Εγνατίας Α.Ε. δηλώνοντας ότι «δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της διαχειρίστριας εταιρείας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας». Μετά τη επιλογή αυτογελοιοποίησης της Περιφερειακής Αρχής με την απάντηση περί «υπερβολών, σε μια ιδιωτική συζήτηση», το υπουργείο «μουντζουρώνει» οικειοθελώς την αξιοπιστία του όπως και την αξιοπιστία της Εγνατίας Α.Ε., για να μείνει εκτός κάδρου και να προβληθεί ως μοναδική λύση για την ασφάλεια του οδικού άξονα, ο νέος παραχωρησιούχος, δηλ. η ΤΕΡΝΑ. Στόχος να αποδεχτούν Ηπειρώτες το ξεπούλημα, την αύξηση 2,5 φορές επάνω των διοδίων, την κατάργηση της δωρεάν διέλευσης ανέργων, Μετσοβιτών και Θεσπρωτών και να προετοιμάζονται, δια του φόβου για την ασφάλειά τους, για νέα διόδια στην Ε.Ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας όπως συμφώνησαν Καχριμάνης -Ταχιάος πριν 1 μήνα.

5ον Ο κ. Καχριμάνης, τις δηλώσεις του τις έκανε στην περιφερειακή επιτροπή, απευθυνόμενος στα μέλη της. Αυτό σημαίνει ότι εξαπάτησε-παραπλάνησε ως πρόεδρος και εισηγητής της επιτροπής, τα μέλη της για να τα πείσει Εάν ο περφερειάρχης εξαπάτησε με τέτοιον τρόπο τα μέλη της επιτροπής τότε τίθεται θέμα αξιοπιστίας του ως πρόεδρος της επιτροπής που διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ των Ηπειρωτών. Αυτό καθιστά την τηλεοπτική-δημοσιογραφική κάλυψη και την δημόσια αναμετάδοση των συνεδριάσεων όπως και την τήρηση λεπτομερών πρακτικών, απολύτως αναγκαία, όχι μόνο για γενικούς λόγους δημοκρατίας αλλά διότι πρέπει να προστατευτεί η επιτροπή και τα συμφέροντα των Ηπειρωτών από επανάληψη ανάλογων επιλογών του περιφερειάρχη.

Γι΄ αυτό χαιρετίζουμε την επιστολή των 3 διαδικτυακών μέσων της Ηπείρου και τους καλωσορίζουμε στην ενίσχυση της κοινής προσπάθειας για έλεγχο της αξιοπιστίας των αποφάσεων της περιφέρειας Ηπείρου που έχει τραυματιστεί βάναυσα από τις τελευταίες εξελίξεις με αρνητικό πρωταγωνιστή την περιφερειακή Αρχή. Καλούμε δε τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην κρύβονται πίσω από την πρωτοβουλία των δημοσιογράφων, αλλά οι ίδιες πρωτόβουλα και θεσμικά να συνεισφέρουν ως οφείλουν στην επιβολή της πλήρους διαφάνειας στην λειτουργία της περιφερειακής επιτροπής, ακριβώς όπως πράττει η ΛΑ.ΣΥ.
Read More »
ΛΑ.ΣΥ. ΗΠΕΙΡΟΥ : Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα ενός αναξιόπιστου υπουργείου υποδομών ΛΑ.ΣΥ. ΗΠΕΙΡΟΥ : Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα ενός αναξιόπιστου υπουργείου υποδομών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 13, 2024 Rating: 5

Θεσπρωτία: Κόπηκε η υποψηφιότητα Β. Μούκα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, Απριλίου 13, 2024
Θεσπρωτία: Κόπηκε η υποψηφιότητα Β. Μούκα από τον ΣΥΡΙΖΑ


Αποσύρθηκε από τους καταλόγους των υποψηφίων με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ο Βασίλης Μούκας, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού στη Θεσπρωτία, ο οποίος είχε υποβάλλει ηλεκτρονικά την υποψηφιότητά του για ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μούκας παρόλο που συμμετείχε στις εκδηλώσεις παρουσίασης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκαν στην Ήπειρο τις τελευταίες ημέρες, διεγράφη από τις λίστες των υποψηφίων όπως γνωστοποίησε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Θεσπρωτίας, Ιωάννης Γόγολος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Παρασκευή το πρωί.
Επισήμως δεν έχει γίνει καμία αναφορά στους λόγους που οδήγησαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απόφαση αυτή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας η απομάκρυνση αυτή οφείλετε στο δικαστικό παρελθόν του υποψηφίου.
Read More »
Θεσπρωτία: Κόπηκε η υποψηφιότητα Β. Μούκα από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτία: Κόπηκε η υποψηφιότητα Β. Μούκα από τον ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 13, 2024 Rating: 5

Συμμετοχή μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας σε έρευνα για τη χρήση ουσιών

Σάββατο, Απριλίου 13, 2024
Συμμετοχή μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας σε έρευνα για τη χρήση ουσιώνΣυμμετοχή μαθητών/τριών της Α΄ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας σε έρευνα σχετικά με τη χρήση ουσιών, άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών και την ψυχοκοινωνική υγεία στον μαθητικό πληθυσμό. 
Το σχολείο μας και, ειδικότερα, το τμήμα Α4, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκής εμβέλειας επιστημονική έρευνα που απευθύνεται στον μαθητικό πληθυσμό της Α΄ Λυκείου σε πανελλαδικό επίπεδο, σχετικά με τη χρήση ουσιών, άλλων εξαρτητικών συμπεριφορών και της ψυχοκοινωνικής υγείας. 
Το ελληνικό σκέλος της έρευνας αυτής υλοποιείται από το ΕΠΙΨΥ, Ερευνητικό Κέντρο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. 
Οι μαθητές/τριές μας συμπλήρωσαν το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, σήμερα, 10 Απριλίου 2024, στο Εργαστήριο Πληροφορικής.
Read More »
Συμμετοχή μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας σε έρευνα για τη χρήση ουσιών Συμμετοχή μαθητών του 1ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας σε έρευνα για τη χρήση ουσιών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 13, 2024 Rating: 5

Σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα ο Πέτρος Κόκκαλης

Σάββατο, Απριλίου 13, 2024
Σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα ο Πέτρος Κόκκαλης


Την ‘Ηπειρο θα επισκεφθεί ο Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και Γραμματέας του Κόσμου Πέτρος Κόκκαλης την Δευτέρα 15 και τη Τρίτη 16 Απριλίου. Συγκεκριμένα, ο Ευρωβουλευτής θα επισκεφτεί τον Νομό Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Στα Ιωάννινα θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιάννη Τσίγκρη και την Πρύτανη Άννα Μπατιστάνου. Στην Ηγουμενίτσα θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή.
Ο Πέτρος Κόκκαλης θα κάνει επίσκεψη και στον χώρο της ερευνητικής γεώτρησης στα Κούρεντα Ιωαννίνων, είναι γνωστή η θέση του ΚΟΣΜΟΣ κατά των εξορύξεων σε θάλασσα ή στεριά.
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 19:00, θα γίνει στα Γιάννενα η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Ο κόσμος καίγεται – Αλλάξτε το σύστημα και όχι το κλίμα» στον πολυχώρο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20). Η παρουσία είναι ανοιχτή στο κοινό.
Read More »
Σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα ο Πέτρος Κόκκαλης Σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα ο Πέτρος Κόκκαλης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 13, 2024 Rating: 5

Σελίδες