100 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε σχολεία της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021

100 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε σχολεία της Ηγουμενίτσας

100 συνολικά rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα, σε σχολεία της Ηγουμενίτσας.

Τα tests πραγματοποιήθηκαν σε μαθητές, καθώς και σε καθηγητές, με τα αποτελέσματα να είναι όλα αρνητικά.

Read More »
100 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε σχολεία της Ηγουμενίτσας 100 rapid tests πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε σχολεία της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας


Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος για άλλη μια φορά διοργανώνει Εθελοντική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την 02/02/2021 στον χώρο του Ιατρείου στον Επιβατικό Σταθμό Τ1 στην Ηγουμενίτσα.
Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας λόγω του ιού Covid-19.
10´ λεπτά από το χρόνο μας μπορεί να είναι ευκαιρία ζωής για κάποιον συνανθρωπό μας.
Read More »
Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας Ε.Π.Λ.Σ.ΒΔ.Ε.: Διοργάνωση Εθελοντικής Αιμοδοσίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Επιστολή Πάσχου στον Πρωθυπουργό

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Επιστολή Πάσχου στον ΠρωθυπουργόΑξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,

Το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αποτέλεσε ομολογουμένως ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που έδωσε πολύτιμη ρευστότητα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Τα αποτελέσματα όμως της τελευταίας πρόσκλησης (5η), δεν εμφάνισαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το 40% των επιχειρήσεων αποκλείστηκε, ενώ για αυτές που εντάσσονται, με μέση επιστρεπτέα προκαταβολή τα 4.900€, αναμένεται να εισπράξουν (οι περισσότερες επιχειρήσεις) από 2.000€ έως 4.000€, την στιγμή που οι πάγιες ανάγκες των πιο μικρών επιχειρήσεων, ξεπερνούν τις 3.000€ κάθε μήνα. Πολύ σημαντικό σημείο, που πρέπει να ληφθεί υπόψη σας, είναι ότι πέραν των αναγκών των επιχειρήσεων τους, μέριμνα όλων των επαγγελματιών είναι και η συντήρηση των οικογενειών τους.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα που αναγκαζόμαστε, οι επαγγελματίες όλων των κλάδων, να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, είναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Η απώλεια του τζίρου για όλες τις επιχειρήσεις, είναι αδύνατον να αντικατασταθεί, αλλά και η μείωσή του για όσες επιχειρήσεις αποφασίστηκε να λειτουργήσουν έστω και τμηματικά το τελευταίο διάστημα, είναι τεράστια.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία καλύπτουν ένα ελάχιστο μέρος των απωλειών μας, δεν επαρκούν για την συντήρηση των οικογενειών μας, και δεν περιορίζουν την συσσώρευση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, που απειλούν ακόμα και τις πιο υγιείς επιχειρήσεις.

Η μικρομεσαία ιδιωτική πρωτοβουλία βρίσκεται πλέον στην «εντατική», και οι απώλειες αυξάνονται καθημερινά! Η εμφάνιση φαινομένου μαζικού κλεισίματος επιχειρήσεων, είναι δυστυχώς μέρα με την ημέρα όλο και πιο πιθανή, και δεν υπάρχει ορατό ενδεχόμενο εξόδου από αυτή την κατάσταση με ημίμετρα και προγράμματα «ασπιρίνες».

Η πραγματικότητα απαιτεί την άμεση λήψη απόφασης Προγράμματος Χρηματοδότησης πάγιων λειτουργικών δαπανών όλων των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται, αν θέλουμε να μιλάμε και αύριο για επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Επιστολή Πάσχου στον Πρωθυπουργό Επιστολή Πάσχου στον Πρωθυπουργό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Ερώτηση Κάτση για τα γυμναστήρια και τις σχολές χορού

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Ερώτηση Κάτση για τα γυμναστήρια και τις σχολές χορού Ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης, σχετικά με το πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν πλέον τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού στη Θεσπρωτία. Αυτές οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές για τρεις μήνες στο πρώτο lockdown, ενώ ξαναμπήκαν σε αναστολή λειτουργίας τον περασμένο Νοέμβριο, και είναι άγνωστο το πότε και με ποιους όρους θα επαναλειτουργήσουν.

Τόσο τα γυμναστήρια, όσο και οι σχολές χορού χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις πολλών τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλα ανελαστικά κόστη παρά το ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Σε όλο αυτό το διάστημα, οι ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων καλούνται να καλύψουν αυτά τα κόστη, παράλληλα να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, και να αποπληρώνουν τις δόσεις δανείων που πήραν για την επένδυσή τους, όταν οι επιχειρήσεις τους έχουν μηδενικά έσοδα και σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συσσωρεύουν χρέη από τις όποιες αναστολές πληρωμών εφαρμόζει η κυβέρνηση, αναστολές που δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων καθώς απλά το μεταθέτουν χρονικά μερικούς μήνες, αλλά και από τα ποσά των επιστρεπτέων προκαταβολών που θα πρέπει στο μέλλον να αποπληρώσουν. Ακόμα όμως και όταν μελλοντικά επαναλειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις, θα απαιτηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής, ώστε να επανακάμψει η βάση των πελατών τους στα προ κορωνοϊού επίπεδα.

Εξαιτίας όλων αυτών, οι ιδιοκτήτες των εν λόγω επιχειρήσεων, αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτές, έχουν βρεθεί σε απόγνωση βλέποντας τον ορατό κίνδυνο του λουκέτου.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, να συνυπολογιστούν οι ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων κλάδων, και να προχωρήσει ο σχεδιασμός στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων από το Υπουργείο, ώστε να στηριχθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά η προσπάθειά τους να μείνουν όρθιες οι εν λόγω επιχειρήσεις, σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν και πως προτίθεται να παρέμβει ώστε να ενισχύσει άμεσα και αποφασιστικά τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και σχολών χορού της Θεσπρωτίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας, που μετά τους παρατεταμένους μήνες που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας κινδυνεύουν να βάλουν οριστικό λουκέτο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗΠρος τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης & ΕπενδύσεωνΘΕΜΑ: Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού στη Θεσπρωτία

Από τις αρχές Νοεμβρίου τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού της Θεσπρωτίας όπως και ολόκληρης της χώρας παραμένουν κλειστά, εξαιτίας της επιβολής του δεύτερου lockdown για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς με βάση τις ανακοινώσεις των επιστημόνων τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού εντάσσονται στις δραστηριότητες υψηλού κινδύνου εξάπλωσης του ιού. Στη Θεσπρωτία λειτουργούν 9 γυμναστήρια και 2 σχολές χορού. Οι επιχειρήσεις αυτές, απασχολούν σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων εργαζομένων, αλλά και βοηθητικού προσωπικού.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια και του πρώτου lockdown για τρεις ολόκληρους μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σήμερα σε οικονομική εξουθένωση, και πλέον να αντιμετωπίζουν σοβαρότατους κινδύνους ως προς τη βιωσιμότητά τους. Τόσο τα γυμναστήρια, όσο και οι σχολές χορού χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις πολλών τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλα ανελαστικά κόστη παρά το ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων καλούνται να καλύψουν αυτά τα κόστη, παράλληλα να είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, και να αποπληρώνουν τις δόσεις δανείων που πήραν για την επένδυσή τους, όταν οι επιχειρήσεις τους έχουν μηδενικά έσοδα και σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συσσωρεύουν χρέη από τις όποιες αναστολές πληρωμών εφαρμόζει η κυβέρνηση, αναστολές που δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων καθώς απλά το μεταθέτουν χρονικά μερικούς μήνες, αλλά και από τα ποσά των επιστρεπτέων προκαταβολών που θα πρέπει στο μέλλον να αποπληρώσουν.

Ακόμα όμως και όταν μελλοντικά επαναλειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις, θα απαιτηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής, ώστε να επανακάμψει η βάση των πελατών τους στα προ κορωνοϊού επίπεδα. Γι αυτό χρειάζεται να συνυπολογιστούν οι ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων κλάδων, και να προχωρήσει ο σχεδιασμός στοχευμένων εργαλείων από το Υπουργείο, ώστε να στηριχθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά η προσπάθειά τους να μείνουν όρθιες οι εν λόγω επιχειρήσεις σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν.

Επειδή το παρατεταμένο κλείσιμο των γυμναστηρίων και των σχολών χορού της Θεσπρωτίας έχει εξουθενώσει οικονομικά τους ιδιοκτήτες τους και απειλεί με λουκέτα τις επιχειρήσεις

Επειδή οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων βρίσκονται σε οριακό σημείο με μηδενικά έσοδα και μεγάλα ανελαστικά έξοδα και τρέχουσες υποχρεώσεις

Επειδή στις επιχειρήσεις αυτές απασχολείται σημαντικός αριθμός εργαζομένωνΕρωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Πως προτίθεται να παρέμβει ώστε να ενισχύσει έμπρακτα τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και σχολών χορού της Θεσπρωτίας που μετά τους παρατεταμένους μήνες που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας κινδυνεύουν να βάλουν οριστικό «λουκέτο»;
Read More »
Ερώτηση Κάτση για τα γυμναστήρια και τις σχολές χορού Ερώτηση Κάτση για τα γυμναστήρια και τις σχολές χορού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Συνάντηση Λάμπρου με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Συνάντηση Λάμπρου με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη ΛώλοΠραγματοποιήθηκε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλκιβιάδη Λάμπρου με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο και ενωτικό κλίμα.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για μία σειρά θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Ηγουμενίτσας με γνώμονα την αναγκαιότητα μίας ευρύτερης, ουσιαστικής και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο, προς όφελος των Δημοτών.
Read More »
Συνάντηση Λάμπρου με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο Συνάντηση Λάμπρου με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας ΠέρδικαςΜε αφορμή το τελευταίο κείμενο που αναρτήθηκε από ομάδα επαγγελματιών της Πέρδικας, θεωρούμε χρέος μας να τοποθετηθούμε επί του θέματος. Καταρχάς θεωρούμε ότι αυτό το θέμα έχει τραβήξει πολύ και ότι οι συγχωριανοί μας έχουν κουραστεί να ασχολούνται με αυτό. Διαβάζοντας αυτό το κείμενο μας γεννήθηκαν καταρχήν αρκετές απορίες.

Πως γίνεται για το ίδιο έργο να μας γιουχάρετε, να μας χειροκροτείτε ειρωνικά, φωνάζοντας ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ και να λέτε ότι ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΜΕ, και από την άλλη να ευλογείτε τα γένια σας, χωρίς να έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του έργου;

Επίσης πως γίνεται τρεις μέρες πριν το Συμβούλιο της 08-01-21 να έχετε επισκεφτεί τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, να έχετε συμφωνήσει και να βλέπετε θετικά το έργο, και τρεις μέρες αργότερα να οδηγείστε σε ακραίες συμπεριφορές και να βλέπετε το ίδιο έργο αρνητικά;

Πως γίνεται να ευχαριστείτε όλους εκτός από εμάς, που οραματιστήκαμε και βάλαμε πλάτη σε ένα έργο που θα αναβαθμίσει το χωριό μας; Πως γίνεται να ευχαριστείτε τον κ. Βενέτη και την κ. Κολιομίχου που αποχώρησαν από το συμβούλιο προκειμένου να μη ψηφίσουν το έργο και που αν ήταν στη θέση μας ίσως και να μη γινόταν ποτέ;

Πως γίνεται να ευχαριστείτε εκείνους, που προσπαθούσαν να οξύνουν τα πνεύματα μαζί με εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους;

Αντί να φερθείτε πολιτισμένα, έντιμα και να ζητήσετε μία δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ για την άκρως λανθασμένη και ακραία συμπεριφορά σας, το μόνο που προσπαθείτε να κάνετε είναι να βγείτε και από πάνω, παρουσιάζοντας ΜΙΑ ΨΕΥΔΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ότι έγιναν αλλαγές στο έργο με δικής σας πρωτοβουλία.

Ακόμα και από την ομάδα σας, κάποια άτομα έχουν μετανιώσει για την ακραία συμπεριφορά και τη λανθασμένη αντίδρασή τους, αλλά από ότι φαίνεται κάποιοι από εσάς εμμένουν στις λανθασμένες απόψεις τους και προσπαθούν να υποδαυλίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για ανάπτυξη στην κοινότητά μας.

Σας υπενθυμίζουμε δε ότι προκειμένου και την ύστατη ώρα να έρθετε στο τραπέζι του διαλόγου καλέσαμε με δική μας πρωτοβουλία τον κ. Δήμαρχο στην Πέρδικα προκειμένου να επιβεβαιώσει τα όσα από την αρχή υποστηρίζαμε. Συμπεραίνει λοιπόν κανείς, ότι δεν χρειαζόταν να κινήσετε θεούς και δαίμονες, παρά μόνο να καθίσετε στο τραπέζι του διαλόγου. Πόσο δε μάλλον όταν το έργο που εγκρίθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Πέρδικας δεν χρειάστηκε καμία τροποποίηση. Το μόνο που προσπαθούσατε λοιπόν ήταν να το σταματήσετε;

Πήγατε πολλές φορές στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και δεν ήρθατε ποτέ στην Κοινότητα για να σας λύσουμε τις όποιες απορίες σας. Παρόλο που ξέρατε εξ αρχής την αλήθεια, προτιμήσατε να την αποκρύψετε και να διαδώσετε ανυπόστατες φήμες (π.χ. ότι θα κλείσει ο δρόμος).

Και όλα αυτά ενώ είχατε ενημερωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και από εμάς, ότι το παρόν έργο είναι διαφορετικό από τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι. (Δεν είπαμε ποτέ ότι θα κλείσει ό δρόμος, θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης όπως είναι και σήμερα.)

Καταλάβατε ότι η πλειοψηφία του χωριού έβλεπε και βλέπει θετικά το έργο και για να δικαιολογηθείτε ανεβάσατε το συγκεκριμένο κείμενο.

Υ.Γ.1 Δεν εκπροσωπείτε εσείς όλους τους επαγγελματίες τις Πέρδικας, παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό τους. Επαγγελματίες είναι και όσοι έχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια κ.τ.λ. οι οποίοι έχουν επενδύσει τους κόπους μιας ζωής και θέλουν να βλέπουν τον τόπο τους να αναπτύσσεται και να ομορφαίνει, έτσι ώστε να μπορούν να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους τουρίστες. Επαγγελματίες είναι εκείνοι που συνενώνουν δυνάμεις, όχι εκείνοι που σπέρνουν έριδες.

Υ.Γ.2 Η Πέρδικα έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές, προτεραιότητά μας είναι η ύδρευση, ο τουρισμός , ο πρωτογενής τομέας, οι αγροτικοί και κεντρικοί δρόμοι, και πολλά άλλα.

Υ.Γ.3 Όταν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να πραγματοποιηθεί ένα έργο θα ήταν ανεύθυνο από εμάς αν δεν το αξιοποιούσαμε. Εμείς βάζουμε πάνω από τα ίδια συμφέροντα, το καλό της Πέρδικας και έτσι θα συνεχίσουμε.

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος Μώκος Δημήτριος
Η αντιπρόεδρος Δούκα Μαρία
Ο σύμβουλος Τσέπης Χρήστος
Read More »
Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Δύο κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Δύο κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 2
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
Δύο κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Δύο κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ 

Μετά την τροποποίηση και ψήφιση του έργου ανάπλασης παρατηρητηρίου Πέρδικας, την οποία χαιρετίζουμε, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που το προηγούμενο διάστημα δέχτηκαν να ακούσουν τις απόψεις μας και να υποστηρίξουν το δημοκρατικό διάλογο. 

Πιο συγκεκριμένα, τον Βενέτη Αθανάσιο και Κολιομίχου Χαρά από την Τοπική Κοινότητα Πέρδικας που έκαναν ευρεία γνωστό το ζήτημα σε εμάς και κράτησαν στάση πλήρους και διαφανούς πληροφόρησης όλων των πολιτών στην Πέρδικα. 

Τους δημοτικούς Συμβούλους της Πέρδικας Ρούση Αναστάσιο και Πάκο Δημήτριο που κατανόησαν και δούλεψαν για τη βελτίωση της πρότασης, διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο για τη θετική έκβαση της απόφασης αλλά είχαν και τη διαρκή ενημέρωση προς τις παρατάξεις τους. 

Τους Δημοτικούς Συμβούλους Δημάκο Δημήτριο και Νταή Παναγιώτη που αμέσως αντιλήφθηκαν τις πολύ σημαντικές επιπτώσεις που θα είχε η αρχική πρόταση περι εκτροπής κυκλοφορίας για το χωριό και εξέφρασαν μια ξεκάθαρη και με επιχειρήματα θέση. Την αντιπολίτευση του Δήμου Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα τους επικεφαλείς των παρατάξεων Γόγολο Γιάννη, Δημητρίου Θωμά και Δήμα Δώρη, που μέσα απο συναντήσεις που είχαν πολύ πρόθυμα μαζί μας, αντιλήφθηκαν τις ανησυχίες μας και επέδρασαν καταλυτικά στις εξελίξεις. 

Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηγουμενίτσας Τσουμάνη Κωνσταντίνο και το Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο που ανέλαβαν Τεχνικές και Πολιτικές πρωτοβουλίες για την τελική αποσυμπίεση της κατάστασης στην Πέρδικα. 

Το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που ασπάστηκε τις βελτιώσεις και ψήφισε ομόφωνα το έργο με τη νέα του μορφή. 

Ακόμη, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε μια σειρά ανθρώπων που επένδυσαν στο διάλογο μαζί μας δεχόμενοι συναντήσεις ενημέρωσης. 

Μεταξύ άλλων ευχαριστούμε, τον βουλευτή Θεσπρωτίας ΝΔ Βασίλειο Γιόγιακα, τον βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ Κάτση Μάριο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Καχριμάνη Αλέξανδρο, τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Μπραίμη – Μπότση Σταυρούλα ,τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Πιτούλη Θωμά, τον τ.βουλευτή Θεσπρωτίας Μπέζα Αντώνη και την Πρόεδρο του ΟΛΗΓ Δηλαβέρη Ρεγγίνα. Επιπλέον, πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Τοπικό και Περιφερειακό Τύπο -Έντυπο, Ηλεκτρονικό, Τηλεοπτικό- που παρουσίασαν αντικειμενικά τις συνθήκες αντιπαράθεσης για το έργο και προέβαλαν τις θέσεις της Πρωτοβουλίας. 

Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δεκάδες απλούς κατοίκους τόσο της Πέρδικας αλλά και του Δήμου Ηγουμενίτσας γενικότερα, που αντιλήφθηκαν αμέσως τον βασικό προβληματισμό μας και στάθηκαν στο πλευρό μας. 

Η ανταπόκριση τους ήταν συγκινητική. 

Η πρόσφατη εμπειρία μας κατέδειξε πως η κοινωνία των πολιτών όταν διεκδικεί μπορεί να πετύχει. 

Δεσμευόμαστε λοιπόν, να μην αφήσουμε κανέναν μόνο όταν πρόκειται για ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και συλλογικής διεκδίκησης. Πιστεύουμε και διεκδικούμε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, δίκαιη και ανταποδοτική για όλους. 

Πρωτοβουλία Επιχειρήσεων, Εργαζομένων και Ιδιοκτητών Πέρδικας

Read More »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Τραγωδία με 8 μηνών έγκυο από την Ηγουμενίτσα: Πέθανε η μητέρα σώθηκε το μωρό

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Τραγωδία με 8 μηνών έγκυο από την Ηγουμενίτσα: Πέθανε η μητέρα σώθηκε το μωρό


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ


Η 34 ετών κοπέλα, περίμενε πώς και πώς να κρατήσει το μωράκι της στην αγκαλιά της, όμως δεν πρόλαβε. 

Η μητέρα που καταγόταν από την Ηγουμενίτσα και ζούσε στον Πύργο Ηλείας, άφησε την τελευταία πνοή της, το απόγευμα της Κυριακής, στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα με το patrisnews, η υγεία της κοπέλας που ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης, τον τελευταίο καιρό παρουσίαζε επιπλοκές, με τους γιατρούς να κρίνουν επιβεβλημένη τη νοσηλεία της.

Πριν λίγες ημέρες, η κατάσταση της μητέρας επιδεινώθηκε καθώς παρουσίαζε σπασμούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα.

Εκεί, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν τη δική τους μάχη προκειμένου να την κρατήσουν στη ζωή. Η Ελένη, χθες το απόγευμα «έσβησε», με τους γιατρούς να καταφέρνουν να κρατήσουν στη ζωή το μωράκι της.

Όλες αυτές τις ημέρες, πάλεψε γενναία, αλλά δυστυχώς, δεν τα κατάφερε η άτυχη μητέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο θάνατος της 34χρονης οφείλεται σε πνευμονική εμβολή.

Η Ελένη, που δεν πρόλαβε καν να κρατήσει το πρώτο της παιδί στην αγκαλιά της, έκανε όνειρα… Όνειρα που όμως «έσβησαν» για πάντα.

Τραγική ειρωνεία
Η μοίρα στάθηκε σκληρή και για την οικογένεια του συζύγου της κοπέλας που ακόμα δεν είχε συνέλθει από την οδύνη του χαμού του αδερφού του. Ήταν πάλι Φεβρουάριος του 2017, όταν ο 31χρονος έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, στο Γεράκι της Αμαλιάδας. Τότε η γυναίκα του ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδάκι τους.

Η τραγική είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο χωριό του δήμου Πύργου όπου κατοικεί η οικογένεια του συζύγου της και μέχρι πριν λίγο και ο ίδιος… Το ζευγάρι έμενε στον Πύργο, χτίζοντας μια νέα ζωή…. Συντετριμμένοι όλοι, δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι η Ελένη, δεν είναι πια κοντά τους και ότι η αγαπητή οικογένεια ζει ξανά δραματικές στιγμές… Μια ολόκληρη κοινωνία πενθεί.

Η άτυχη Ελένη καταγόταν από την Ηγουμενίτσα. 
Πριν αρκετά χρόνια βρέθηκε στον Πύργο ως φοιτήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ στο ΤΕΙ της πόλης. Στον Πύργο, γνώρισε και τον έρωτα της ζωής της όπου μετά από αρκετά χρόνια παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο. Το παιδί ήταν αυτό που θα τους ολοκλήρωνε ως οικογένεια. Η μοίρα όμως, είχε άλλα σχέδια. Η Ελένη έφυγε για το πιο μακρινό ταξίδι, αφήνοντας πίσω ένα ορφανό νεογέννητο και μια οικογένεια να πενθεί.
Read More »
Τραγωδία με 8 μηνών έγκυο από την Ηγουμενίτσα: Πέθανε η μητέρα σώθηκε το μωρό Τραγωδία με 8 μηνών έγκυο από την Ηγουμενίτσα: Πέθανε η μητέρα σώθηκε το μωρό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Την Παρασκευή ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας. στην Οικονομική Επιτροπή

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Την Παρασκευή ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας. στην Οικονομική ΕπιτροπήΚαλείστε σε συνεδρίαση -ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ- της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) η οποία θα γίνει την 5η Φεβρουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ., για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο
Σύνταξη προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας οικονομικού έτους 2021.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 2ο
Παροχή εντολής και πληρεξουσιότητας για παράσταση ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 3ο
Άσκηση ή μη έφεσης κατά της με αριθμό 631/2020 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 4ο
Έγκριση Πρακτικού ΙΙΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού και κατακύρωση του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: «Άρση επικίνδυνων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 5ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Νέας Σελεύκειας».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 6ο
Έγκριση τροποποιημένης μελέτης του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων εργασιών του έργου: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Νέας Σελεύκειας».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 7ο
Ανάκληση της αριθ. 316/2020 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και λήψη νέας για τον καθορισμό των όρων εκμίσθωσης μετά από δημοπράτηση του καταστήματος πρώην «Κεντρικό» στο Δρέπανο Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 8ο
Ανάκληση της αριθ. 317/2020 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και λήψη νέας για τον καθορισμό των όρων εκμίσθωσης μετά από δημοπράτηση του καταστήματος πρώην «ΣΟΧΟ» στο Δρέπανο Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 9ο
Σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ δύο (02) ατόμων ειδικότητας Πολιτικών Μηχανικών (1 ΠΕ & 1 ΤΕ) για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Χρήση Συστημάτων Διαχείρισης Κτιρίων που αξιοποιούν τεχνολογίες IoT και Smart-Grid για την Αποδοτική Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Δημόσια Κτίρια»(Επίσημος τίτλος: «Use of IoT-enabled and Smart Grid-ready Building Management Systems for Efficient Energy Saving in Public Buildings») με ακρωνύμιο «TARGET», που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 10ο
Συγκρότηση Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της με αριθ. πρωτ. 145/08.01.2021 Σύμβασης με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED KAI ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ» στο πλαίσιο της Πράξης «DOCK-BI» με τίτλο «Ανάπτυξη των συνδέσεων μεταξύ των βασικών λιμένων του Μπρίντιζι και της Ηγουμενίτσας», η οποία έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2014 - 2020 ("Cooperation Programme Interreg V/A Greece - Italy (EL-IT) 2014 - 2020")» και με κωδικό MIS 5003320.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 11ο
Επί αιτήσεως με αρ. πρωτ. 5537/2018 του Ευαγγέλου ΒΑΓΓΕΛΗ του Θωμά για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 12ο
Επί αιτήσεως με αρ. πρωτ. 5538/2018 του Νικολάου ΒΑΓΓΕΛΗ του Θωμά για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 13ο
Επί αιτήσεως με αρ. πρωτ. 16978/2020 της Μαριάνθης ΤΖΕΜΑΛ του Τίτου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 14ο
Επί αιτήσεως με αρ. πρωτ. 16979/2020 της Μαριάνθης ΤΖΕΜΑΛ του Τίτου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 15ο
Επί αιτήσεως Αλίκης ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Ηλία και Λαμπρινής ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Ηλία για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Πέρδικας Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία τους.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 16ο
Επί αιτήματος Σπυρίδων ΚΑΤΕΡΗ του Κωνσταντίνου για εξώδικο συμβιβασμό και καθορισμό ή μη ποσού αποζημίωσης του, λόγω πτώσης δέντρου στο Ι.Χ. όχημά του.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 17ο
Επί αιτήματος Ελένη ΣΤΑΥΡΟΥ του Νικολάου για εξώδικο συμβιβασμό και καθορισμό ή μη ποσού αποζημίωσης του, λόγω πτώσης δέντρου στο Ι.Χ. όχημά της.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 18ο
Επί αιτήματος Μερόπης ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Παύλου για εξώδικο συμβιβασμό και καθορισμό ή μη ποσού αποζημίωσης της, λόγω πτώσης του Ι.Χ. οχήματός της σε κομμένα κλαδιά.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 19ο
Επί αιτήματος Ασημίνας ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ του Βασιλείου για εξώδικο συμβιβασμό και καθορισμό ή μη ποσού αποζημίωσης του, λόγω πτώσης του Ι.Χ. οχήματός της σε λακούβα.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 20ο
Επί αιτήματος Ευαγγελίας ΚΑΤΣΙΩΤΗ του Ηλία για εξώδικο συμβιβασμό και καθορισμό ή μη ποσού αποζημίωσης του, λόγω πτώσης του Ι.Χ. οχήματός της σε λακούβα.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 21ο
Επί αιτήματος Μαρίας ΓΕΩΡΓΟΛΑΜΠΡΟΥ του Διονυσίου για εξώδικο συμβιβασμό και καθορισμό ή μη ποσού αποζημίωσης του, λόγω πτώσης λαμπτήρα φωτισμού στο Ι.Χ. όχημά της.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 22ο
Έγκριση ή μη της αριθ. 44/2021 Απόφασης Δημάρχου.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 23ο
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Δήμου Ύδρας για την κατασκευή μνημείου.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 24ο
Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του κ. Δημάρχου.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος
Read More »
Την Παρασκευή ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας. στην Οικονομική Επιτροπή Την Παρασκευή ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας. στην Οικονομική Επιτροπή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Διαβάζοντας Μιχάλη Γκανά - Του Άλκη Φατσιου, δικηγόρου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Διαβάζοντας Μιχάλη Γκανά - Του Άλκη Φατσιου, δικηγόρου Όταν κάποιος διαβάζει ποίηση του Μιχάλη Γκανα', θα διαπιστώνει κάθε φορά - ιδιαίτερα όταν αισθάνεται την ανάγκη, ( συμβαίνει σε όλους μας συχνά ) να ξαναδιαβάσει τα έργα του - ότι ανοίγεται, φανερώνει μπροστά του, και μία άλλη οπτική, πέρα από αυτή που είχε εισπράξει στις προηγούμενες αναγνώσεις... 
Επίσης θα διαπιστώνει κάθε φορά, την μοναδική άνεση, το χάρισμα του ποιητή, να μπορεί ταυτόχρονα (και αυτό πιστεύω γίνεται ενστικτωδώς ) σε ένα, π.χ. (θεματολογικά ) ποίημα για την αγάπη, για τον έρωτα , να " ζωγραφίζει " με ακριβείς και υπέροχες εικόνες , την περιρρέουσα κοινωνική ατμόσφαιρα, πραγματωνοντας έτσι σε σένα τον αναγνώστη, και την νέα " οπτική ", στην οποία προηγουμένως αναφερθηκα ... 
Αβίαστα, θεωρώ τον Μιχάλη Γκανα', ίσως τον σημαντικότερο Θεσπρωτοελληνα, σημαντική προσωπικότητα και όχι μόνο για την περιοχή μας. 
Περιττό βέβαια να ειπωθεί ότι ο Μ.Γ. είναι πλέον απόλυτα καταξιωμένος στο χώρο της ποίησης και των Γραμμάτων γενικότερα, σε πανελλαδικό επίπεδο. 
Είμαι βέβαιος, ότι μετά την απαραίτητη απόσταση και διαδρομή του χρόνου, ο Μ.Γ. με την ποιητική του δημιουργία να είναι συνεχώς παρούσα και λαλεουσα, θα θεωρείται - και δικαίως - ένας ακόμη κρίκος ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟΣ για την συνοχή και συνέχεια της αλυσίδας των μεγάλων δημιουργών, των μεγάλων Ελλήνων ποιητών ... 
Το έχω ξαναγράψει, ότι οι δημιουργοί της Ποίησης, οι Ποιητές, μπορούν να αναφέρονται τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν, ταυτόχρονα όμως, είναι οι ΜΌΝΟΙ, που μπορούν να συνομιλούν με το ΜΈΛΛΟΝ... 
Ο Μ.Γ. με την ποίηση του , δικαιώνει αυτήν την διαπίστωση... 
Για κάποιο λόγο, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας στίχους του, μελοποιημενους από τους αδελφούς Καλογεράκη . 
Καλή ακρόαση, καλό ταξίδι στις γραμμές ( ράγες...) των στίχων του, αλλά κυρίως σε αυτά που είναι κρυμμένα, κάτω από αυτές... 

Ηγουμενίτσα, 31/1/21 
Άλκης Φατσιος Δικηγόρος


Read More »
Διαβάζοντας Μιχάλη Γκανά - Του Άλκη Φατσιου, δικηγόρου Διαβάζοντας Μιχάλη Γκανά - Του Άλκη Φατσιου, δικηγόρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Διακομιδή 39χρονης από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Διακομιδή 39χρονης από τους Παξούς στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, από το λιμένα Παξών στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 39χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 39χρονης από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 39χρονης από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Πέθανε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αδάμ Ρεγκούζας - Συλλυπητήρια Μπέζα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Πέθανε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αδάμ Ρεγκούζας - Συλλυπητήρια ΜπέζαΠέθανε σε ηλικία 75 ετών ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αδάμ Ρεγκούζας. Πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του 1996 στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης και επανεκλέχθηκε το 2000, το 2004 και το 2007. Στην πρώτη κυβέρνηση του Κώστα Καρανανλή διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών.

Ηταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί από την εκκλησία του Αγιου Ελευθερίου.

Tα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του πρώην υφυπουργού.
«Ο Αδάμ Ρεγκούζας υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την παράταξη της ΝΔ, τους πολίτες της Β' Θεσσαλονίκης και τη χώρα ως υφυπουργός Οικονομικών. Η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη. Εκφράζω τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δήλωση Αντώνη Μπέζα:
Στις 10 Οκτωβρίου του 2005, ο Αδάμ Ρεγκούζας με υποδέχθηκε, νέο τότε βουλευτή, στην Καραγιώργη Σερβίας 10 και μου παρέδωσε τη θέση του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών αρμόδιου για τα έσοδα και τη δημόσια περιουσία. 
Είχαμε γνωριστεί και αναπτύξει φιλική σχέση εκτίμησης ως βουλευτές της ΝΔ στην Αντιπολίτευση την περίοδο 2000- 2004. 
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υφυπουργού εργάστηκε με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και γνώση για τον εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος και την αναδιοργάνωση της φορολογικής διοίκησης. Αλλά και η κοινοβουλευτική του παρουσία υπήρξε συγκροτημένη και παραγωγική. 
Στάθηκε δίπλα μου με αξιοπρέπεια και με βοήθησε στα πρώτα βήματά μου στη νευραλγική θέση που τον αντικατέστησα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Μάκη!!!
Read More »
Πέθανε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αδάμ Ρεγκούζας - Συλλυπητήρια Μπέζα Πέθανε ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Αδάμ Ρεγκούζας - Συλλυπητήρια Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021

Ηγουμενίτσα: Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

cache_728x3000_Analog_medium_1026304_858781_2592020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας Ν. Θσπρωτίας, απέστειλε στην Δημοτική Αρχή το παρακάτω έγγραφο που αφορά την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην πόλη της Ηγουμενίτσας στα καθημερινά τους προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μετακίνησή τους στην πόλη, στους χώρους στάθμευσης, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αλλά ακόμα και στα κτίρια και τους δημόσιους χώρους. 

Τα άτομα με αναπηρία αποτελούν, όπως είναι γνωστό, μία ανομοιογενή ομάδα. Υπάρχουν διάφορες αναπηρίες: εμφανείς ή αφανείς, βαρύτερες ή ελαφρότερες, μόνιμες ή προσωρινές, μία ή συνδυασμός περισσοτέρων (κίνησης, όρασης, ακοής, ομιλίας, αντίληψης, ψυχικές / γνωστικές κ.λπ.), που συνεπάγονται διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές δυνατότητες των ατόμων που τις βιώνουν. Το περιβάλλον ενός ατόμου έχει τεράστια επίδραση στην αναπηρία, δηλαδή, μη προσβάσιμα περιβάλλοντα δημιουργούν εμπόδια στη συμμετοχή και την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. 

Η πόλη μας είναι σε πολλά σημεία της αφιλόξενη για τα ΑμεΑ, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασής τους σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές δομές. Η δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας για ΑμεΑ δεν είναι ένα εύκολο έργο, ωστόσο είναι βασικό όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν ισότιμα δικαιώματα και τα άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν να εξυπηρετηθούν και να κινηθούν ελεύθερα σε δημόσιες και μη δομές. Θεωρούμε, πως η δημιουργία νέων πεζοδρομίων με αντιολισθητικές πλάκες και ειδικούς οδηγούς όδευσης τυφλών και ράμπες θα αποτελέσει ένα βασικό βήμα στη καλυτέρευση της καθημερινότητάς τους. 

Ακόμα πολύ σημαντικό με τα έργα υποδομής είναι και η απόκτηση από όλους τους πολίτες συνείδησης των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στη μετακίνησή τους στην πόλη, στους χώρους στάθμευσης, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αλλά ακόμα και στα κτίρια και τους δημόσιους χώρους. Σύμφωνα με τη σύμβαση για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, ο Δήμος πρέπει με τις υποδομές αλλά και τις πράξεις του να προάγει την ισότητα και να καταργεί κάθε μορφή άμεσης ή έμμεσης διάκρισης σε βάρος των ΑμεΑ. Η διάκριση δεν είναι πάντα άμεση και μπορεί να είναι έμμεση, όπως π.χ. η έλλειψη πρόσβασης για αναπηρικά αμαξίδια σε κάποιο κτίριο ή πεζοδρόμιο. 

Πιστεύουμε πως ο Δήμος της πόλης μας μπορεί, έχει τη δυνατότητα και πρέπει να στηρίξει τα ΑμεΑ σε όλους τους τομείς της ζωής και καθημερινότητάς τους, ώστε να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα και ισάξια μέλη της κοινωνίας μας, χωρίς διακρίσεις!
Τα ΑμεΑ είναι πολίτες με τα ίδια όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες όπως όλοι. Σε μια κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της θα έπρεπε να έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, ίση μεταχείριση! 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ              ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ  Ηγουμενίτσα: Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Voucher για λάπτοπ - τάμπλετ: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Voucher για λάπτοπ - τάμπλετ: Οι δικαιούχοι και η διαδικασίαΑρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για τα voucher 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές για αγορά υπολογιστών, τάμπλετ και λάπτοπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα, χωρίς να χρειαστεί οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το «κουπόνι» των 200 ευρώ. Αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται στην ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία με τους κωδικούς Taxisnet προκειμένου να ελέγξουν αν δικαιούνται ή όχι τα χρήματα.

Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ και στη συνέχεια θα μπορεί είτε να τον αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον τεχνολογικό του εξοπλισμό του είτε να τον εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Δικαιούχοι
Δικαιούχοι των voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, αυτές δηλαδή που λαμβάνουν και το οικογενειακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ ή της Πρόνοιας.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Παραδείγματα:
Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
Read More »
Voucher για λάπτοπ - τάμπλετ: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία Voucher για λάπτοπ - τάμπλετ: Οι δικαιούχοι και η διαδικασία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Βάνα Μπάρμπα: Eσπευσμένα στο Νοσοκομείο Φιλιατών στο πλευρό της μητέρας της

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Βάνα Μπάρμπα: Eσπευσμένα στο Νοσοκομείο Φιλιατών στο πλευρό της μητέρας τηςΜε μία ανάρτησή της στο Facebook η Βάνα Μπάρμπα δημοσιοποίησε τις δύσκολές οικογενειακές στιγμές που περνά, καθώς η μητέρα της νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Φιλιατών και η ίδια έσπευσε κοντά της.

Η γνωστή ηθοποιός γράφει στη δημοσίευσή της: «Αγαπητοί φίλοι ζητώ τις ευχές σας.. Για το πιο πολύτιμο πλάσμα της ζωής μας…Την μητέρα…Είμαι στο νοσοκομείο δίπλα της και βλέπω ένα μωρό.. πια ..Στείλτε νοερά.. ευχές και αγάπη.. Και θα τα καταφέρουμε Ευχαριστώ Νοσοκομείο Φιλιατών.. όλο το προσωπικό καθώς και τους γιατρούς.. που κάνουν τόσο ευγενικά το χρέος τους.. σας ευχαριστώ. Και εγώ και η μικρή μου Αφροδίτη».
Read More »
Βάνα Μπάρμπα: Eσπευσμένα στο Νοσοκομείο Φιλιατών στο πλευρό της μητέρας της Βάνα Μπάρμπα: Eσπευσμένα στο Νοσοκομείο Φιλιατών στο πλευρό της μητέρας της Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑΞεκινά το Πρόγραμμα της Εθελούσιας Εξόδου για εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Το Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου, που εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, είναι κομβικό σημείο για την επίτευξη των στόχων του μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ και έχει στόχο την αποχώρηση 2.000 εργαζομένων, ενώ «αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν επιχειρηθεί σε δημόσια επιχείρηση τα τελευταία χρόνια».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, το οποίο έχει απολύτως εθελοντικό χαρακτήρα, έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 41ο έτος ηλικίας τους και έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών.

Το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου προβλέπει σημαντικές πρόνοιες για τους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν.

Συγκεκριμένα, προβλέπει εφάπαξ καταβολή 24 έως και 45 μισθών, ανάλογα με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας κάθε εργαζόμενου, καταβολή ενός επιπλέον μισθού για κάθε ανήλικο τέκνο και τέλος, επέκταση για 2 έτη της πρόσθετης ασφάλισης ζωής και υγειονομικής περίθαλψης μέσω του ΤΕΑ ΕΛΤΑ. Επίσης, γίνεται ειδική πρόβλεψη για τους εργαζόμενους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Τέλος, συμπεριλαμβάνει ειδική πρόβλεψη για εργαζόμενους με τέκνα ΑΜεΑ, ανεξαρτήτως ηλικίας, στους οποίους θα καταβάλλονται επιπλέον πέντε μισθοί.

«Τα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε διαδικασία ευρύτατου μετασχηματισμού με σκοπό την ανάσχεση της αρνητικής πορείας στην οποία περιήλθε η εταιρεία ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας μείωσης του παραδοσιακού επιστολικού ταχυδρομείου και του αυξημένου κόστους εξυπηρέτησης, με στόχο να γίνει σε πολύ σύντομο διάστημα ανεξάρτητη, επιχειρηματικά ευέλικτη, οικονομικά βιώσιμη και επιχειρησιακά ανταγωνιστική», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το ολοκληρωμένο σχέδιο μετασχηματισμού -μέρος του οποίου αποτελεί το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου- «έχει εκπονηθεί με στόχο την εκτεταμένη ανασυγκρότηση της εταιρείας, μέσα από: Εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους, αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής, ψηφιακό μετασχηματισμό με την αναβάθμιση συστημάτων και των υπηρεσιών για τους πολίτες, ανάπτυξη νέας πολιτικής προμηθειών και βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

«Με την υλοποίηση του σχεδίου μετασχηματισμού, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προχωρούν δυναμικά στη μετεξέλιξή τους σε έναν σύγχρονο όμιλο, κερδοφόρο και ικανό να πρωταγωνιστήσει ξανά στην έντονα ανταγωνιστική αγορά ταχυδρομικών υπηρεσιών, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες του και διαφυλάττοντας παράλληλα τον κοινωνικό του ρόλο ως φορέας της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας εξυπηρετώντας κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας», καταλήγει η ανακοίνωση της διοίκησης των ΕΛΤΑ.
Read More »
Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στα ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Σε λειτουργία και πάλι το οδοντιατρείο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021
Σε λειτουργία και πάλι το οδοντιατρείο του κέντρου υγείας ΠαραμυθιάςΜε χαρά ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του οδοντιατρείου του κέντρου υγείας Παραμυθιάς.

Υπεύθυνη οδοντίατρος η κυρία Σουλιώτη Νατάσσα.

Ραντεβού θα καταχωρούνται απο Δευτέρα μέχρι Παρασκευή απο τις 09:00 μέχρι τις 13:00, στα τηλέφωνα 2666360000 και 2666360008.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την δημοτική αρχή του δήμου Σουλίου για την συμβολή της στην ανακαίνιση του οδοντιατρείου και του χώρους εντός του κέντρο υγείας Παραμυθιάς.

Ο συντονιστής Γεώργιος Λύγκας
Read More »
Σε λειτουργία και πάλι το οδοντιατρείο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς Σε λειτουργία και πάλι το οδοντιατρείο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Σελίδες