Πρόσκληση σε ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Σουλίου

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Πρόσκληση σε ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Σουλίου


Σας καλούμε να προσέλθετε στην ειδική δίμηνη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Λογοδοσίας δημοτικής αρχής, που θα διεξαχθεί δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου την 23η Απριλίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, για τη συζήτηση των θεμάτων τα οποία αφορούν στο έργο της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 5056/2023 «Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής - Προσθήκη άρθρου 67Α στον ν. 3852/2010[i]».

Παρακαλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων, που επιθυμούν να θέσουν θέματα- ερωτήματα προς συζήτηση (ένα θέμα ο καθένας), να τα καταθέσουν εγγράφως στο Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου με έντυπο ή με email (ds@paramythia.gr) τρεις (3) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, ήτοι μέχρι και 19-4-2024 (καταληκτική ημερομηνία).

Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Σουλίου
ΘΩΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Read More »
Πρόσκληση σε ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Σουλίου Πρόσκληση σε ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Νέα Αριστερά : Αντιφάσεις χωρίς απαντήσεις για την ασφάλεια των μετακινήσεων στην Εγνατία

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Νέα Αριστερά : Αντιφάσεις χωρίς απαντήσεις για την ασφάλεια των μετακινήσεων στην ΕγνατίαΜε ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις για το θέμα της ασφάλειας των μετακινήσεων στην Εγνατία Οδό.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου για διακοπή κυκλοφορίας σε σήραγγα στο Μαλακάσι ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από ειδικούς με το αντιφατικό επιχείρημα ότι αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των πολιτών, αλλά και «ότι δεν υπάρχει κανείς προφανής λόγος που επιβάλλει τη διακοπή της κυκλοφορίας στην σήραγγα», εντείνει την ανησυχία μας.

Η Νέα Αριστερά μετά την ανησυχία που προκλήθηκε από δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου που ανακλήθηκαν, άσκησε άμεσα κοινοβουλευτικό έλεγχο με Ερώτηση από τις βουλεύτριες Μερόπη Τζούφη και Πέτη Πέρκα, ζητώντας άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις από τον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.

Το υπουργείο ούτε άμεσα απάντησε ούτε επί της ουσίας. Η αντίδραση του υπουργείου μετά από πολλές ημέρες, μας ωθεί να θέσουμε ξανά την ανάγκη για πλήρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως είναι η ασφάλεια των μετακινήσεων.
Read More »
Νέα Αριστερά : Αντιφάσεις χωρίς απαντήσεις για την ασφάλεια των μετακινήσεων στην Εγνατία Νέα Αριστερά : Αντιφάσεις χωρίς απαντήσεις για την ασφάλεια των μετακινήσεων στην Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2024»: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2024»: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δευτέρα 12 Απριλίου 2024 – Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία υλοποίησε και φέτος τα «Χελιδονίσματα 2024», μια εκδήλωση που αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια.

Εκδηλώσεις υλοποιούνται κάθε Μάρτιο σε περίπου 35 περιοχές της χώρας και συμμετέχουν σ’αυτές σχολικές ομάδες, αλλά και το ευρύτερο κοινό, προσφέροντας χαρά και ικανοποίηση σε διοργανωτές, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν κυρίως τα παιδιά σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, να ενημερωθούν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας πήλινες χελιδονοφωλιές.

Αναλυτικότερα:

Την Τρίτη 12 Μαρτίου, 16:00-18:00, φιλοξενήθηκε το Χορευτικό Αγνάντων στο Κέντρο Ενημέρωσης στα Άγναντα, όπου πραγματοποιήθηκε προβολή παρουσίασης για το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου και το ΚΕ στα Άγναντα (2012-2024), με στόχευση και στα Χελιδονίσματα των προηγούμενων ετών, μέσω φωτογραφικού υλικού. Ακολούθησε προβολή παρουσίασης για τα χελιδόνια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και κατασκευή Χελιδονοφωλιών.

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, 10:00-13:00, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη δράση με το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Αγνάντων και συμμετέχοντες από τις Υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου και σε συνέχεια των δράσεων «Χελιδονίσματα 2024» στην Άγναντα, τοποθετήθηκαν στο προαύλιο χώρο του σχολείου, φωλιές από πηλό, που είχαν κατασκευάσει οι μαθητές κατά την διάρκεια της προηγούμενης δράσης.

Στις 19 Μαρτίου, 10:00-12:00, πραγματοποιήθηκε παρουσίασης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για τα χελιδόνια και κατασκευή χελιδονοφωλιών στο Δημοτικό σχολείο Κατσικά με τη συμμετοχή 40 παιδιών, Γ΄ δημοτικού

Στις 26 Μαρτίου, 10:00-12:00, πραγματοποιήθηκε προβολή παρουσίασης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για τα χελιδόνια και κατασκευή χελιδονοφωλιών στο 13ο Δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων με τη συμμετοχή 60 παιδιών, Στ΄ δημοτικού

Στις 28 Μαρτίου και 2 Απριλίου, 9:30- 12:30, πραγματοποιήθηκε προβολή παρουσίασης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για τα χελιδόνια και κατασκευή χελιδονοφωλιών καθώς επίσης και διάφορες χειροτεχνίες και ζωγραφιές. Οι γιορτές έλαβαν χώρα στο Περίπτερο Πληροφόρησης Στενών ποταμού Αχέροντα στην Γλυκή με την συμμετοχή 100 μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία Γλυκής, Σουλίου και Γαρδικίου.

Στις 29 Μαρτίου και 4 Απριλίου, 9:30 - 12:30, πραγματοποιήθηκε προβολή παρουσίασης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για τα χελιδόνια και κατασκευή χελιδονοφωλιών καθώς επίσης και διάφορες χειροτεχνίες και ζωγραφιές. Οι γιορτές έλαβαν χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεων στην Ηγουμενίτσα με την συμμετοχή 176 μαθητών από το 1ο 2ο 4ο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και το Δημοτικό Σχολείο Καστρίου.

Την Τρίτη 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε προβολή παρουσίασης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ για τα χελιδόνια και κατασκευή χελιδονοφωλιών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας με την συμμετοχή 55 μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης.

Τέλος, σε συνεργασία με ορισμένα από τα σχολεία που συμμετείχαν στην γιορτή ακολούθησε τοποθέτηση φωλιών σε επιλεγμένα σημεία στο χώρο τους, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν τόσο την έλευση των χελιδονιών όσο και την χρήση των φωλιών από αυτά.

Ευχαριστούμε τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση των δράσεων.


Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.
Read More »
«ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2024»: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2024»: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Χωρίς νερό τα Σύβοτα λόγω βλάβης

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Χωρίς νερό τα Σύβοτα λόγω βλάβης


Ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας:
"Στην περιοχή των Συβοτων υπάρχει βλάβη εν εξελίξει..
Στον κεντρικό εξωτερικό αγωγό που τροφοδοτεί την δεξαμενή υπάρχει παραλλαγή σε τάφ έχει σπάσει και περιμένουμε το ανταλλακτικό να γίνει η επισκευή..
Ζητούμε κατανόηση όμως το πρόβλημα είναι αντικειμενικά δύσκολο.."
Read More »
Χωρίς νερό τα Σύβοτα λόγω βλάβης Χωρίς νερό τα Σύβοτα λόγω βλάβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου συνεδριάζει την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (κτίριο πρώην Νομαρχίας) στον 2ο όροφο, με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο έτους 2024».
Read More »
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Συνεδριάζει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής (συνεδρίαση Δευτέρα 15 Απριλίου)

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής
(συνεδρίαση Δευτέρα 15 Απριλίου)

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 8.30 π.μ. συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2025-2028 της Περιφέρειας Ηπείρου και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο

2. Έγκριση του Πρακτικού III/03-04-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της επιτροπής διαγωνισμού της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση και αποκατάσταση του εικονογραφικού διακόσμου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεστών Ιωαννίνων», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 29-08-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ.

4. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 29-02-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του 1ου Υποέργου «Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Λούρου – Ανακατασκευή διωρύγων Δ2 & Δ7» προϋπολογισμού 2.196.564,33 € με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036174072 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων».

5. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016 για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός του κτιρίου Τ2 Λιμένα Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

6. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου 2 «Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 499,80KW για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό με τις καταναλώσεις των αντλιοστασίων άρδευσης του ΤΟΕΒ Κερασώνα - Παναγιάς», προϋπολογισμού 650.000,00 € με ΦΠΑ της πράξης: «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού και ενέργειας του δικτύου του ΤΟΕΒ Κερασώνα - Παναγιά» με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0036163878, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

7. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. ΙΙ της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΟΜΕ αρ.ΔΝΣβ/ 92783π.ε./ΦΝ466 (ΦΕΚ4203/τ.β’/29.9.18), για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για το έργο “Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση λυμάτων Αρίστης Δήμου Ζαγορίου”», προϋπολογισμού 28.200,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

8. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη έργων τμηματικής διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας στο ρέμα Καρυδά και τάφρου Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 173.307,44 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

9. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (με τροποποίηση σύμβασης σε ποσοστό 18,06%) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαμόρφωση κόμβου επί της παραλιακής οδού στη θέση Λούτσα», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.».

10. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αντιστήριξη πρανών ποταμού Καλαμά μετά από πλημμύρες», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.».

11. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μεταφορά Δικτύων ΔΕΥΑΙ», αναδόχου «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.».

12. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ασφαλτικές εργασίες στην επαρχιακή οδό Γλυκή - Τσαγγάρι», αναδόχου «ΕΛΙΓΜΟΣ Α.Ε.», μέχρι την 27-07-2024.

13. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Επέκταση Ε.Ε.Λ. Νεοχωρίου (3η Γραμμή) με προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας του Δήμου Νικ. Σκουφά», αναδόχου «ΤΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.», μέχρι την 30-07-2024.

14. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση καθίζησης στην 24η επαρχιακή οδό (παροχή υπηρεσιών)».

15. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Απομάκρυνση καταπτώσεων και αποκατάσταση φθορών οδικού δικτύου Μίχλας και όμορων Δ.Δ. (παροχή υπηρεσιών)».

16. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Παροχή υπηρεσιών για την σύνταξη ανταποδοτικών μελετών του Δασαρχείου Ιωαννίνων στα πλαίσια έργων της Περιφέρειας Ηπείρου».

17. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσος καθαρισμός τάφρων και ερεισμάτων στην Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στο τμήμα Κυράτσα – Παλαιοκάτουνο (παροχή υπηρεσιών)».

18. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διενέργεια συμπληρωματικής γεωτεχνικής έρευνας για την γέφυρα Αράχθου (παροχή υπηρεσιών)».

19. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγική μονάδα περιοχής Παραποτάμου (παροχή υπηρεσιών)».

20. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Ραγίου Θεσπρωτίας (παροχή υπηρεσιών)».

21. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2024.

22. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υπερωριακή εργασία υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το Α’ εξάμηνο του 2024.

23. Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικός λόγω διαπίστωσης βλαβών από ανωτέρα βία) του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση βατότητας 19ης επαρχιακής οδού στο τμήμα Βαλανιδιά-Άγιος Νικόλαος», αναδόχου «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ».

24. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση διευθέτηση ομβρίων επί της επαρχιακής οδού στα όρια του Δ.Δ. Κουκλιών», αναδόχου «PROJECT ANALYSIS Ι.Κ.Ε.», μέχρι την 12-06-2024.

25. Έγκριση ανάθεσης της δικαστικής εκπροσώπησης της Περιφέρειας Ηπείρου, για την συζήτηση ενώπιον του Στ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, της με αριθμ. κατ. 86/2021 αίτησης της εταιρείας «ΘΡΙΑΣΕΙΟΣ ΑΤΕ» κατά του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και της Περιφέρειας Ηπείρου, για την αναίρεση της υπ’ αριθμ. 31/2020 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων.

26. Έγκριση ανάθεσης της δικαστικής εκπροσώπησης της Περιφέρειας Ηπείρου, για την συζήτηση ενώπιον του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, της με αριθμ. κατ. 487/2023 αίτησης ακύρωσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΓΚΟΥΜΑΤΣΙΑ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ κλπ (σύνολο 3) κατά της Περιφέρειας Ηπείρου.

27. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων των υπαλλήλων και του Περιφερειακού Συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου.

28. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δράσεις ενημέρωσης μαθητών για την Πολιτική Προστασία και την οδική ασφάλεια».

29. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

30. Έγκριση πρόσληψης πέντε (5) Κτηνιάτρων ΙΔΟΧ, για τις ανάγκες των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, για την αντιμετώπιση των εποχικών αναγκών στην εφαρμογή των Προγραμμάτων της Γρίπης των Πτηνών και Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών και των Αιγοπροβάτων και επιζωτιολογικής επιτήρησης πρόληψης και ελέγχου της Αφρικανικής Πανώλους των χοίρων.

31. Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών για την καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή της Π.Ε. Ιωαννίνων έτους 2024.

32. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση υποέργου του έργου της ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου με ΚΑ 2019ΕΠ53000002 και τίτλο «Επέκταση αγροτικού και λοιπού ηλεκτροφωτισμού 2019-2021».

33. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την καταβολή των εξόδων ανανέωσης συμμετοχής, για την δικτύωση της Περιφέρειας Ηπείρου-EPIRUS FILM OFFICE, στο WIFT GR (ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - ΕΛΛΑΔΑ/WOMEN IN FILM and TELEVISION - GREECE), μέλους του WIFT International.

34. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην δημιουργία ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας, με θέμα: «Το Θηρίο που περπατά σαν άνθρωπος».

35. Έγκριση τροποποιημένων πινάκων δρομολογίων αναδόχων Δυναμικού Συστήματος Αγορών μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.

36. Έγκριση διόρθωσης ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με τους γονείς τους ή τους κατά νόμο επιτρόπους μαθητών και των ενηλίκων μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων με επιδόματα άρθρου 3 (παρ 1α – 1β) της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.

37. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια ειδών για ιδρύματα και παραμεθόρια φυλάκια της 8ης Μεραρχίας, λόγω της εορτής του Πάσχα.

38. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την διοργάνωση εκδήλωσης με τίτλο «Γεύσεις της Άρτας», το διάστημα 26-28/04/2024.

39. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την προμήθεια αναμνηστικών δώρων, για τη διάθεση σε εκδηλώσεις και συνέδρια της Περιφέρειας Ηπείρου.

40. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση αγώνων, με το ποδοσφαιρικό σωματείο «CAMP ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ», στις 27-28/04/2024 στο Πέραμα.

41. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην έκδοση βιβλίου του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Βασιλείου Σουλιώτη με τίτλο: «Το ρολόι του Κάστρου χτύπησε τρεις φορές».

42. Τροποποίηση της αριθμ. 10/662/04-04-2024 απόφασης της Περιφερειακής Επιτροπής, περί έγκρισης δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση διεθνούς πρωταθλήματος (τουρνουά) Τζούντο, λόγω αλλαγής ημερομηνίας πραγματοποίησης της αθλητικής εκδήλωσης.

43. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – συντήρηση πεδινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

44. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Καθαρισμός – άρση προσχώσεων υδατορεμάτων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 120.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

45. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.

46. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στην Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024.

47. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης ψύλλων στην Π.Ε. Άρτας για το έτος 2024.

48. Έγκριση παράτασης μίσθωσης ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Άρτας (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Άρτας).

49. Έγκριση διενέργειας πρακτικής άσκησης φοιτητή, σε Υπηρεσίες της Π.Ε. Άρτας, για το έτος 2024.

50. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμελέτη (αρχιτεκτονική, στατική, μηχανολογική) για την αποτύπωση και αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης στο Δασικό Χωριό «ΚΕΔΡΟΣ» στην θέση Άγιος Κωνσταντίνος στον Καταρράκτη Άρτας (παροχή υπηρεσιών)».

51. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις {«Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3x3», «11α Γιτάνεια – 2ο IGOUMENITSA ATHLETICS», «Εκδήλωση ενόψει της Γιορτής του Αγίου Γεωργίου», «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα XCC/XCO Ποδηλασίας (Ολυμπιακό αγώνισμα)»}.

52. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την επιστροφή παραβόλων.

53. Έγκριση 7ης τροποποίησης δρομολογίων μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το σχολικό έτος 2023 – 2024.

54. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός και απομάκρυνση φερτών υλικών του ποταμού Καλαμά στην περιοχή Βάρκα στην Βρυσέλλα Θεσπρωτίας (παροχή υπηρεσιών)».

55. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Συβότων - Αγιάς (παροχή υπηρεσιών)».

56. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός τάφρου επί της επαρχιακής οδού Ηγουμενίτσας-Φιλιατών στην περιοχή Βρυσέλλα» (παροχή υπηρεσιών)».

57. Έγκριση του από 04-04-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 14-03-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016 για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Καθαρισμοί τεχνικών – κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός, σήμανση και ασφάλεια στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 348.800,00 με ΦΠΑ.

58. Έγκριση υποκατάστασης αναδόχου – εκχώρηση σύμβασης για την εκτέλεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας.
Read More »
Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής (συνεδρίαση Δευτέρα 15 Απριλίου) Ημερήσια Διάταξη Περιφερειακής Επιτροπής (συνεδρίαση Δευτέρα 15 Απριλίου) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Δωρεά από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Δωρεά από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για την προσφορά σε τυροκομικά προϊόντα και αναψυκτικά και για τη συνεχή στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του


Στοιχεία επικοινωνίας:
 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438

Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Μητσέλος Αλέξανδρος

Read More »
Δωρεά από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Στην επιτροπή προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ο Βασ. Γιόγιακας

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Στην επιτροπή προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ο Βασ. Γιόγιακας


O Νίκος Παναγιωτόπουλος ορίζεται με απόφαση Μητσοτάκη πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις προσεχείς Ευρωεκλογές.
Πρόκειται για θέση που κατείχε ο Γιάννης Μπρατάκος ο οποίος παραιτήθηκε.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται οι κάτωθι ως μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς Ευρωεκλογές:
Βασίλης Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας
Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Καβάλας, ως Πρόεδρος της Επιτροπής
Παύλος Μαρινάκης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Μαρία Συρεγγέλα, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
Γιάννης Σμυρλής, Γενικός Διευθυντής ΝΔ
Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού ΝΔ
Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Αναπλ. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
Κύρα Κάπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Πρωθυπουργού
Ορφέας Γεωργίου, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Νίκος Ρωμανός, Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ
Χάρης Χατζηχαραλάμπους, Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΝΔ
Αντώνης Σγαρδέλης, πρώην Γενικός Διευθυντής ΝΔ
Θανάσης Νέζης, Σύμβουλος Πρωθυπουργού
Μιχάλης Μπεκίρης, Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Βουλή
Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ΝΔ
Τάσος Γαϊτάνης, τέως Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ
Κατερίνα Χρυσοπούλου, Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής ΝΔ
Τάκης Σκανδαλάκης, πρώην Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού ΝΔ
Κατερίνα Παπακώστα, Βουλευτής Τρικάλων & Γραμματέας Προγράμματος ΝΔ
Μίκα Ιατρίδη, Βουλευτής Δωδεκανήσου
Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς
Γιάννης Ανδριανός, Βουλευτής Αργολίδας
Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής Α’ Πειραιά
Μακάριος Λαζαρίδης, Βουλευτής Καβάλας
Σέβη Βολουδάκη, Βουλευτής Χανίων
Ζωή Ράπτη, Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών
Μαριλένα Σούκουλη, Βουλευτής Κορινθίας
Χρυσαυγή Ατσιδάκου, τέως Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής ΝΔ
Χρήστος Ζωγράφος, Αναπλ. Διευθυντής Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού
Γιώργος Καλαντζής, Σύμβουλος Προέδρου, Οργ. Γραμματέας τ. βουλευτών-ευρωβουλευτών-πολιτευτών ΝΔ
Βίκυ Συροπούλου Μπασιάκου, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας ΝΔ
Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, τέως Μέλος ΠΕ ΝΔ

Ως Συντονιστής προεκλογικών κλιμακίων ορίζεται ο Γιώργος Κατσαούνος, Σύμβουλος Προέδρου και ως Οργανωτικός Γραμματέας προεκλογικών κλιμακίων ο Σάκης Ιωαννίδης, τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, μέλος ΠΕ ΝΔ
Read More »
Στην επιτροπή προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ο Βασ. Γιόγιακας Στην επιτροπή προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές ο Βασ. Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Γνωριμία με τα επαγγέλματα STEM στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Γνωριμία με τα επαγγέλματα STEM στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας ενημερωτική συζήτηση με θέμα το Επαγγελματικό Προφίλ και τη γνωριμία των μαθητών με τα Επαγγέλματα STEM.

Η ενημερωτική συζήτηση οργανώθηκε από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της ΣΤ’ τάξης, κ. Ευάγγελο Γόγολο και κ. Ειρήνη Γούλα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Θεματικής Ενότητας «Γνωριμία με τα Επαγγέλματα STEM»,

Για τον σκοπό αυτό προσκλήθηκε στο σχολείο μας η κ. Μαρία Σαμίου, Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος, ώστε να ενημερώσει τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης για τη φύση του επαγγέλματός της και να συζητήσει μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με το προφίλ των επαγγελμάτων STEM.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σαμίου για τη θετική και άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας, δείχνοντας για μία ακόμη φορά ότι βρίσκεται έμπρακτα κοντά στην τοπική κοινωνία και τους αυριανούς πολίτες.

Για το 5ο ΔΣ Ηγουμενίτσας
Η Διευθύντρια
Ευτυχία Νάννη
Read More »
Γνωριμία με τα επαγγέλματα STEM στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Γνωριμία με τα επαγγέλματα STEM στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Αυτά είναι τα επιδόματα που αυξάνονται – Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν και αναδρομικά

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Αυτά είναι τα επιδόματα που αυξάνονται – Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν και αναδρομικά


Οι δικαιούχοι συνολικά 21 επιδομάτων που χορηγούνται από e–ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ, αναμένεται να δουν αύξηση στις αποδοχές τους. Το γεγονός αυτό οφείλεται από τη μία στην αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και από την άλλη, σε μεμονωμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για αυξήσεις.


Μάλιστα, τα ποσά των αναπροσαρμογών που προκύπτουν, προσεγγίζουν ακόμη και τα 50 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα δοθούν αναδρομικά. Όλες οι καταβολές έχουν προγραμματισθεί για μέσα στον Απρίλιο.

«Αυτόματα» θα χορηγηθούν αναδρομικά ποσά έως και 1.500 ευρώ εντός του τρέχοντος μήνα σε χιλιάδες γυναίκες που απέκτησαν παιδί από την 1η Ιανουαρίου του 2023 και ύστερα. Θα λάβουν τα χρήματα όσες μητέρες υπέβαλαν αίτηση μέσα σε αυτό το διάστημα για το επίδομα γέννας.

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης καταβάλλεται στους δικαιούχους χωρίς αυτοί να υποβάλλουν νέα αίτηση ή να προβούν σε οιαδήποτε άλλη ενέργεια, ως εξής:

Στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει το πλήρες ποσό του επιδόματος γέννησης, το επιπλέον ποσό καταβάλλεται εφάπαξ τον Απρίλιο του 2024.

Στους δικαιούχους, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή και των δύο δόσεων του επιδόματος, το επιπλέον ποσό καταβάλλεται με την καταβολή της δεύτερης δόσης.

Αυξημένο θα χορηγηθεί και το επίδομα μητρότητας από τον Απρίλιο και έπειτα σε σύγκριση με τα ποσά που χορηγούνται σήμερα, ενώ, θα αποδοθεί και σε διευρυμένο αριθμό δικαιούχων.

Τα ποσά θα αυξηθούν μετά και από την αντίστοιχη αύξηση του κατώτατου μισθού, από τα 780 ευρώ στα 830 ευρώ.

Αναδρομικά ποσά που «αγγίζουν» ακόμη και τα 4.680 ευρώ και προκύπτουν από τις αλλαγές που έγιναν στο επίδομα μητρότητας, μπορούν να διεκδικήσουν και όσες γυναίκες έγιναν μητέρες μετά τον Σεπτέμβριο του 2023.

Πέραν όσων είχαν ήδη δικαίωμα στην ενίσχυση, μητέρες που είναι ελεύθερες επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενες, αλλά και αγρότισσες, εφόσον γέννησαν από τον Σεπτέμβριο του ’23 και έπειτα, θα έχουν δικαίωμα να λάβουν την ειδική παροχή μητρότητας.

Ποια επιδόματα αυξάνονται λόγω κατώτατου μισθού

– Ανεργίας: 509,7€ (από 479€)

– Εποχικό οικοδόμων: 961€ (από 902,4€)

– Μαθητείας ΟΑΕΔ: 664€ (από 624€)

– Εποχικό τουρισμού – επισιτισμού: 649,4€ (από 610€)

– Επίδομα εργασίας: 255€ (από 239,5€)

– Προγράμματα απασχόλησης: 50% – 90% κατώτ. μισθού

Παροχές:

 Προστασίας Μητρότητας: 830€ (από 780€)

 Επίδομα γονικής άδειας: 830€ (από 780€)

Αυξάνεται και το δώρο του Πάσχα

Περίπου 600.000 εργαζόμενοι θα δουν αυξημένο δώρο Πάσχα λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από 780 ευρώ στα 830 ευρώ μικτά.

Αυτό διότι το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των πράγματι καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών τη 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Επομένως οι αποδοχές αυτές θα είναι αυξημένες κατά 6,5% λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Δώρο Πάσχα, δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με την Εθνική Γενική ΣΣΕ, το οποίο καταβάλλεται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κάθε χρόνο έως τη Μεγάλη Τετάρτη, και συγκεκριμένα φέτος έως την 1η Μαΐου. Εφέτος, ωστόσο, όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και οι άνεργοι, θα δουν αυξημένο το Δώρο Πάσχα, λόγω της αύξησης του κατώτατου.
Read More »
Αυτά είναι τα επιδόματα που αυξάνονται – Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν και αναδρομικά Αυτά είναι τα επιδόματα που αυξάνονται – Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν και αναδρομικά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης με τη μέθοδο της απασχόλησης

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης  με τη μέθοδο της απασχόλησης

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έλαβε χώρα σε περιοχή της Άρτας την 01-04-2024 το μεσημέρι.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες προσέγγισαν ηλικιωμένη στην αυλή του σπιτιού της και αφού της απέσπασαν την προσοχή με διάφορες προφάσεις, η μία από αυτές εισήλθε στο σπίτι, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης με τη μέθοδο της απασχόλησης Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης  με τη μέθοδο της απασχόλησης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Ταχιάος: Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” στην Εγνατία Οδό

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Ταχιάος: Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” στην Εγνατία Οδό


Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος και κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας «Εγνατία Οδός Α.Ε.», με επικεφαλής τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργο Κωνσταντόπουλο και μηχανικών της εταιρείας συντήρησης της οδού, συνοδευόμενοι από τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, επιθεώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης (11/4), τις δίδυμες σήραγγες με την ονομασία «Μαλακάσι Α» και το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ανηλίου, από το οποίο παρακολουθούνται οι σήραγγες της περιοχής. Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Μετσόβου με τη συμμετοχή της δημάρχου, Μαρίας – Χριστίνας Αβέρωφ.

Μετά τη σύσκεψη, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είναι φυσικό, οποιαδήποτε πληροφορία αφορά στην ασφάλεια των μετακινήσεων να δημιουργεί κλίμα ανησυχίας στους πολίτες. Από το προηγούμενο Σάββατο έχουμε κινητοποιηθεί, τόσο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όσο και στη διαχειρίστρια της οδού δημόσια εταιρεία “Εγνατία Οδός Α.Ε.” Μολονότι στον χρόνο που μεσολάβησε δεν περιήλθαν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, στοιχεία που να δικαιολογούν τις ανησυχίες που αποτέλεσαν το έναυσμα της κινητοποίησης, κάλεσα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, να επισκεφθούμε από κοινού την επίμαχη σήραγγα, συνοδευόμενοι από έμπειρους μηχανικούς της διαχειρίστριας εταιρείας.

»Από τον επιτόπιο μακροσκοπικό έλεγχο, δεν προέκυψαν νέα δεδομένα πέραν όσων είναι ήδη γνωστά και αφορούν στην εύλογη φθορά σήραγγας κατασκευασμένης την δεκαετία του ΄80. Σε καμία περίπτωση δεν διαπιστώθηκε η φερόμενη στατική ανεπάρκεια της κατασκευής. Έχει σημασία να τονίσω πως η βαριά συντήρηση και η ανάταξη γηρασκουσών και φθαρμένων υποδομών της Εγνατίας Οδού είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν συστηματικά και στη βάση των πλέον σύγχρονων και αυστηρών προδιαγραφών από τον παραχωρησιούχο, με τον οποίον μόλις πριν από μία εβδομάδα υπεγράφη η σχετική σύμβαση και με τον οποίον έχουμε ήδη ξεκινήσει την εκπόνηση και υλοποίηση του οδικού χάρτη παράδοσης – παραλαβής του έργου.

»Η πιστοποίηση των σηράγγων και η συντήρηση των γεφυρών αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα αυτής της υποχρέωσής του. Επειδή όμως κατανοώ πολύ καλά την ανησυχία που δημιουργήθηκε, ειδικά σε μία περίοδο που σχολεία πραγματοποιούν εκδρομές προς μερικούς από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς προορισμούς της πατρίδας και πολλοί συμπολίτες μας επίσης, προγραμματίζουν τις πασχαλινές διακοπές τους, δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της διαχειρίστριας εταιρείας για την εμπέδωση του αισθήματος.

»Η συζήτηση με τη δήμαρχο Μετσόβου Μαρία – Χριστίνα Αβέρωφ επιβεβαίωσε την ανησυχία μου για τις κλιμακούμενες συνέπειες στην αξιοπιστία μίας τεράστιας επένδυσης και ενός δύσκολου έργου, που κόστισε περισσότερα από 7 δισ. ευρώ και στην ανάπτυξη των περιοχών που αυτό εξυπηρετεί.

»Κατόπιν όλων αυτών, συμφώνησα με την “Εγνατία Οδός Α.Ε.” να διακοπεί, ενδεχομένως και από σήμερα, η κυκλοφορία στον βόρειο κλάδο των δίδυμων σηράγγων «Μαλακάσι Α» με κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα, ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από εξειδικευμένους δομοστατικούς, των οποίων η έκθεση πραγματογνωμοσύνης θα αποτελέσει την βάση για την επαναπόδοση ή μη της σήραγγας σε κυκλοφορία. Στο διάστημα που η σήραγγα θα παραμείνει κλειστή, η κυκλοφορία θα διεξάγεται απρόσκοπτα προς όλες τις κατευθύνσεις με αμφιδρόμηση του νοτίου κλάδου, δηλαδή μέσω σήραγγας για την ασφάλεια της οποίας δεν υπάρχει καμία συζήτηση.

»Επιμένω ότι δεν υπάρχει κανείς προφανής λόγος που επιβάλλει τη διακοπή της κυκλοφορίας στην σήραγγα, ωστόσο αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των πολιτών, με ενσυναίσθηση, σοβαρότητα και τεχνοκρατική επάρκεια.
Η αξιοπιστία της πολιτείας και η ασφάλεια των πολιτών αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».
Read More »
Ταχιάος: Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” στην Εγνατία Οδό Ταχιάος: Κλείνει η σήραγγα “Μαλακάσι Α” στην Εγνατία Οδό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ενόψει εκλογών

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ενόψει εκλογών


Καλούνται οι εκπρόσωποι των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024 όπως παραβρεθούν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 14:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα).

Θα συνεδριάσει η Διακομματική Επιτροπή, για ζητήματα που αφορούν στον καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο για την προβολή των κομμάτων, καθώς και για άλλες λεπτομέρειες.


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Παναγιώτης Νταής

Read More »
Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ενόψει εκλογών Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ενόψει εκλογών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Συνελήφθη  διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπόςΣυνελήφθη χθες (11-02-2024) το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε αγγελία διεθνών αναζητήσεων των αλβανικών αρχών για το αδίκημα της «παράλειψης καταγγελίας εγκλήματος», με μέγιστη ποινή φυλάκισης (3) έτη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός Συνελήφθη  διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗΣτις 17 Απρίλη Απεργούμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τις τριετίες μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας.

Η επιτυχία της απεργίας στις 28 Φλεβάρη, μας δίνει δύναμη και μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Βγαίνουμε αποφασιστικά μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα επιδόματα μας, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας,. Απαιτούμε να μπει τέλος στις ατομικές συμβάσεις και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση… Με μισθούς που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά, που δε φτάνουν να εξασφαλίσουμε αυτά που βάζουμε στα ράφια, αυτά που πουλάμε. Να εργαζόμαστε με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης, προγράμματος και ωραρίου, στο κόκκινο. Όλα αυτά που στρώνουν το έδαφος για εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που μας ταλαιπωρούν αφού ακόμα και τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας, τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά μας, θεωρούνται περιττό κόστος για τους εργοδότες. Να μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου και να είμαστε αντιμέτωποι με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από διευθυντές και προϊσταμένους.

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη… Η εργοδοσία όπως αυτή των σούπερ μάρκετς έφτασε το 2023 τα 15 δις τζίρο, ο Mr Jumbo που θέλει λιγότερες αργίες και περισσότερη δουλειά για τους εργαζόμενους, ξεπέρασε το 1 δις πωλήσεις. Αυτή την περίοδο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο τρέχουν επενδύσεις εκατομμυρίων. 
Η εργοδοσία στα Lidl , πέραν του ότι βάφτισε μεγάλο μέρος του μισθού μας «εταιρική παροχή», μας κάλεσε να δουλέψουμε την Καθαρά Δευτέρα και διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της με άνοιγμα καθημερινά από τις 7.45πμ και κλείσιμο το Σάββατο 9.00μ.μ.αντί για 8.00μ.μ.! Η εργοδοσία στο Σκλαβενίτη των 5 δις τζίρου μας έδωσε αυξήσεις κοροϊδίας που σε συνδυασμό με το γνωστό πλέον σε όλους μας εργαλείο του συμψηφισμού με εταιρικές παροχές αδυνατούμε να καταλάβουμε τι γίνεται με το μισθό μας. Γιατί μας επιβάλει το αίσχος των 6ήμερων – 6ωρων συμβάσεων.

Ως εδώ! Με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας βγαίνουμε μπροστά, και διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει.

Το δίκιο κερδίζεται στο δρόμο μαζί με τους συναδέλφους μας, τους εργαζόμενους άλλων κλάδων και όσους ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων, Ε.Ε και των κομμάτων που την προσκυνούν. Αυτή την πολιτική που εμπορευματοποιεί την υγεία, την παιδεία και δίνει δις ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές εμπλέκοντας ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προετοιμασία την συμμετοχή και την επιτυχία της απεργίας στις 17 Απρίλη. Με το σωματείο μας κάνουμε δική μας υπόθεση την οργάνωση της απεργίας, προσπερνώντας διοικήσεις σωματείων που χρόνια τώρα είναι τα φερέφωνα της εργοδοσίας και της θλιβερής ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Παλεύουμε για:

· Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.

· Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

· Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

· Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.

· Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

· Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

· Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

· Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

· Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

· Να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Όχι στα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών. Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια.

· Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

· Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

· Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

· Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των δουλεμπορικών εταιρειών.

· Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό, σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.

· Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.

· Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

· Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30πμ ΠΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Read More »
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Instagram: Έρχεται σημαντική αλλαγή - Ποιες φωτογραφίες θα θολώνουν

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Instagram: Έρχεται σημαντική αλλαγή - Ποιες φωτογραφίες θα θολώνουν 


Το Instagram ανακοίνωσε πως αναπτύσσει νέα εργαλεία για την προστασία των νέων και θέλει να κάνει μια προσπάθεια να σταματήσει τους σεξουαλικούς εκβιασμούς, δοκιμάζοντας μια λειτουργία που θα θολώνει αυτόματα το γυμνό περιεχόμενο στις συνομιλίες.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε ένα blogpost την Πέμπτη ότι δοκιμάζει τα χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της εκστρατείας της για την καταπολέμηση των σεξουαλικών απατών και για να καταστήσει πιο δύσκολο για τους εγκληματίες να έρθουν σε επαφή με τους εφήβους.

Τι αλλάζει στο Instagram

Ο σεξουαλικός εκβιασμός, ή sextortion, περιλαμβάνει τον πειθαναγκασμό ενός ατόμου να στείλει φωτογραφίες στο διαδίκτυο και στη συνέχεια την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει ο δράστης τις εικόνες, εκτός αν το θύμα πληρώσει χρήματα ή κάνει σεξουαλικές χάρες.

Το Instagram δήλωσε ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν συχνά άμεσα μηνύματα για να ζητήσουν προσωπικές εικόνες. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, θα αρχίσει σύντομα να δοκιμάζει μια λειτουργία προστασίας από το γυμνό στα μηνύματα, η οποία θα «ενθαρρύνει τους ανθρώπους να το σκεφτούν δύο φορές πριν στείλουν γυμνές εικόνες», όπως αναφέρει η Guardian.

«Η λειτουργία έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να προστατεύει τους ανθρώπους από το να βλέπουν ανεπιθύμητο γυμνό στα DM τους, αλλά και για να τους προστατεύει από απατεώνες που μπορεί να στείλουν γυμνές εικόνες για να ξεγελάσουν ανθρώπους ώστε να στείλουν τις δικές τους εικόνες σε αντάλλαγμα», δήλωσε η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Παγκοσμίως θα εφαρμοστεί το νέο μέτρο

Η λειτουργία αυτή θα ενεργοποιείται από προεπιλογή, παγκοσμίως, για εφήβους κάτω των 18 ετών. Οι ενήλικες χρήστες θα λάβουν μια ειδοποίηση που θα τους ενθαρρύνει να την ενεργοποιήσουν. Οι εικόνες με γυμνό θα θολώνουν με μια προειδοποίηση, δίνοντας στους χρήστες την επιλογή να την δουν. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τον αποστολέα και να αναφέρουν τη συνομιλία.

Όσοι στέλνουν μηνύματα με γυμνό περιεχόμενο, θα λάβουν ένα μήνυμα που θα τους υπενθυμίζει να είναι προσεκτικοί όταν στέλνουν «ευαίσθητες φωτογραφίες». Θα ενημερωθούν επίσης ότι μπορούν να ακυρώσουν την αποστολή των φωτογραφιών αν αλλάξουν γνώμη, αλλά ότι υπάρχει πιθανότητα να τις έχουν ήδη δει άλλοι.

Μόνο στο Instagram το νέο χαρακτηριστικό

Η Meta κατέχει επίσης το Facebook και το WhatsApp, αλλά η λειτουργία θόλωσης του γυμνού δεν θα προστεθεί στα μηνύματα που αποστέλλονται σε αυτές τις πλατφόρμες.

Το Instagram και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες επικρίσεις επειδή δεν κάνουν αρκετά για την προστασία των νέων. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Instagram, Meta Platforms, ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς των θυμάτων μια τέτοιας κακοποίησης κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία νωρίτερα φέτος.

Ο γενικός εισαγγελέας του Νέου Μεξικού έχει μηνύσει τη Meta, υποστηρίζοντας ότι τα κοινωνικά της δίκτυα αποτελούν τη «μεγαλύτερη αγορά παιδόφιλων στον κόσμο».

Για να σταματήσουν οι εγκληματίες να συνδέονται με τους νέους, λαμβάνει και άλλα μέτρα, μεταξύ των οποίων η μη εμφάνιση του κουμπιού «μήνυμα» στο προφίλ ενός εφήβου σε πιθανούς λογαριασμούς sextortion, ακόμη και αν ήδη ακολουθούν ο ένας τον άλλον, και η δοκιμή νέων τρόπων απόκρυψης των εφήβων από αυτούς τους λογαριασμούς αυτούς.
Read More »
Instagram: Έρχεται σημαντική αλλαγή - Ποιες φωτογραφίες θα θολώνουν Instagram: Έρχεται σημαντική αλλαγή - Ποιες φωτογραφίες θα θολώνουν Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

"Αμέτι μουχαμέτι" να ταλαιπωρήσουν την πόλη

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
"Αμέτι μουχαμέτι" να ταλαιπωρήσουν την πόλη


"Αμέτι μουχαμέτι" το έβαλαν, οι διοικούντες του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, να ταλαιπωρήσουν την πόλη που τους φιλοξενεί.
Μετά από το προχθεσινό φιάσκο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το άρθρο μας για την απόφαση του ΟΛΗΓ να κλείσει το μεγάλο πάρκινγκ στο λιμάνι και μάλιστα χωρίς ενημέρωση (Δείτε ΕΔΩ), το οποίο και οδήγησε τελικά στην ακύρωση της απόφασης του διευθύνοντα συμβούλου της (Δείτε ΕΔΩ), βιαστήκαμε να δηλώσουμε πως επικράτησε η λογική.
Και αυτό γιατί, όπως πληροφορηθήκαμε και πάλι τυχαία, με νέα απόφαση Πορφύρη, θα κλείσει τελικά το πάρκινγκ για να καθαριστούν τα χόρτα από τα διαζώματα, το Σάββατο το πρωί, από τις 07:00 εως και τις 12:00.
Ώρες αιχμής για την πόλη, που Σάββατο πρωί, οι περισσότεροι από εμάς και κυρίως όσοι εργάζονται τις καθημερινές, επιλέγουν για τα ψώνια τους.
Και πάλι χωρίς καμία ενημέρωση του τοπικού τύπου και μέσω αυτού των πολιτών, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την ταλαιπωρία που αναμένεται να υποστούν.
Πραγματικά, αδυνατούμε να εξηγήσουμε τη συμπεριφορά αυτή της διοίκησης της ΟΛΗΓ ΑΕ, αφού και τα προηγούμενα χρόνια, με τον ίδιο διευθύνοντα σύμβουλο, γινόταν καθαρισμός του πρασίνου, χωρίς ποτέ να κλείσει το πάρκινγκ.
Θα μπορούσαν, θα μου πείτε, να υπάρχουν λόγοι που να τους αναγκάζουν να κλείσουν το πάρκινγκ κατά τη διάρκεια των εργασιών και σε αυτό θα συμφωνήσουμε.
Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι γιατί οι εργασίες δεν γίνονται είτε απόγευμα, είτε την Κυριακή, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.
Εκτός και εάν αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν.
Άλλη εξήγηση δεν μπορούμε να βρούμε.
Αλλά CEO είναι αυτός. Κάτι περισσότερο θα γνωρίζει από εμάς τους πληβείους...
Αλλά βρίσκει προφανώς και κάνει, αφού δεν είδαμε να υπάρχει κάποια αντίδραση από τους επίσημους φορείς, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και κυρίως από τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας;
Τελικά; Ποιος διοικεί αυτήν την πόλη; 

Δείτε στη συνέχεια την ανακοίνωση του ΟΛΗΓ, η οποία δημοσιεύτηκε και πάλι μόνο στο site του, αφού ως γνωστόν όλοι οι Ηγουμενιτσιώτες καθημερινά μπαίνουν σε αυτό για να πληροφορηθούν πότε θα τους επιτρέπει ο Grimaldi και ο Πορφύρης να παρκάρουν στην πόλη τους και πότε θα τους το απαγορεύει.

Υ.Γ. Ένας φίλος μας θύμισε πως με μία αντίστοιχη αφορμή, για δήθεν εργασίες, είχε κλείσει το 1/3 περίπου του πάρκινγκ το οποίο και δεν δόθηκε ποτέ ξανά για χρήση στους δημότες. Λέτε;;;Read More »
"Αμέτι μουχαμέτι" να ταλαιπωρήσουν την πόλη "Αμέτι μουχαμέτι" να ταλαιπωρήσουν την πόλη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη μαθητής με χασίς και μαχαίρι | Συνελήφθησαν επίσης η υπεύθυνη καθηγήτρια και ο πατέρας του

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Συνελήφθη μαθητής με χασίς και μαχαίρι | Συνελήφθησαν επίσης η υπεύθυνη καθηγήτρια και ο πατέρας του


Συνελήφθησαν επίσης για παραμέληση εποπτείας η υπεύθυνη καθηγήτρια της σχολικής εκδρομής στην οποία συμμετείχε ο ανήλικος, καθώς και ο πατέρας του

Στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων, συνελήφθη χθες (11-04-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ανήλικος ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, ο ανήλικος, μαθητής Λυκείου από περιοχή της Αττικής, το οποίο πραγματοποιούσε σχολική εκδρομή, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου να κατέχει αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και σουγιά, μήκους περίπου 19 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας του ανηλίκου η υπεύθυνη καθηγήτρια της σχολικής εκδρομής, καθώς και ο πατέρας του, ο οποίος μετέβη αυτοβούλως στην Αστυνομία, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη μαθητής με χασίς και μαχαίρι | Συνελήφθησαν επίσης η υπεύθυνη καθηγήτρια και ο πατέρας του Συνελήφθη μαθητής με χασίς και μαχαίρι | Συνελήφθησαν επίσης η υπεύθυνη καθηγήτρια και ο πατέρας του Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | “Συμμετέχουμε στην απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ στις 21.05”

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | “Συμμετέχουμε στην απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ στις 21.05”Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Κινητοποίηση που προκηρύσσει η ΠΟΕ ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ στις 21/05/2024 και ΟΧΙ στις 17/04/2024 που το Προεδρείο της ΔΑΣ του Συλλόγου μας συστρατεύεται με την προκήρυξη Απεργιακής Κινητοποίησης από τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ – ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ Η ΔΑΣ

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Απεργιακής Κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ :
Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Read More »
Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | “Συμμετέχουμε στην απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ στις 21.05” Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | “Συμμετέχουμε στην απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ στις 21.05” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Επιστρέφουν στις αγωνιστικές δράσεις της Γ΄ Εθνικής οι Αμαζόνες. Κάλεσμα για συμμετοχή.

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Επιστρέφουν στις αγωνιστικές δράσεις της Γ΄ Εθνικής οι Αμαζόνες. Κάλεσμα για συμμετοχή.


Ο Αθλητικός Σύλλογος γυναικών ποδοσφαίρου οι ΑΜΑΖΟΝΕΣ 2008 Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι:

Ζητάμε από τους γονείς που έχουν κορίτσια από 10 ετών και πάνω, αν φυσικά επιθυμούν, να παίξουν ποδόσφαιρο στη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ΑΜΑΖΟΝΕΣ 2008 Θεσπρωτίας, που θα αγωνίζεται ξανά στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ εθνικής κατηγορίας.

Η άσχημη οικονομική μας κατάσταση μας οδήγησε στην απόφαση να μη συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα για δύο (2) περιόδους.

Οι ΑΜΑΖΟΝΕΣ 2008 Θεσπρωτίας αντιπροσωπεύουν την Ήπειρο και το νομό Θεσπρωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα μέλη του συλλόγου μας: 
Στον κ. Βασιλείου Μιχάλη τηλέφωνο 6974394360 και στον κ. Γεωργίου Σπυρίδωνα τηλέφωνο
 695 71 12105.

ΤΟ Δ.Σ.
Read More »
Επιστρέφουν στις αγωνιστικές δράσεις της Γ΄ Εθνικής οι Αμαζόνες. Κάλεσμα για συμμετοχή. Επιστρέφουν στις αγωνιστικές δράσεις της Γ΄ Εθνικής οι Αμαζόνες. Κάλεσμα για συμμετοχή. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νέα επιτυχία του λιμενικού με τον εντοπισμό 225 κιλών κάνναβης

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Ηγουμενίτσα: Νέα επιτυχία του λιμενικού με τον εντοπισμό 225 κιλών κάνναβης


Μεγάλη ποσότητα υδροπονικής κάνναβης εντόπισαν τη νύχτα τα στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Βλαντ.
Σε έλεγχο φορτηγού οχήματος που έφτασε στο λιμάνι από Ιταλία, ανάμεσα στο φορτίο, εντοπίστηκαν συσκευασμένα και επιμελώς κρυμμένα τα ναρκωτικά. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ποσότητα 225 κιλών υδροπονικής κάνναβης.
Ο Έλληνας οδηγός του οχήματος συνελήφθη, ενώ τα ναρκωτικά και το φορτηγό κατασχέθηκαν. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Ρεπορτάζ: Βάσω Γκόρου
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νέα επιτυχία του λιμενικού με τον εντοπισμό 225 κιλών κάνναβης Ηγουμενίτσα: Νέα επιτυχία του λιμενικού με τον εντοπισμό 225 κιλών κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες το Σαββατοκύριακο στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες το Σαββατοκύριακο στην Ηγουμενίτσα


Πλησιάζουν οι ημέρες όπου θα πραγματοποιηθεί το 1ο συμπόσιο Γήρατος Ηπείρου. 
Όπως ήδη γνωρίζουμε το Κ.Κ.Π.Π. Ηπείρου σε συνεργασία με την Μητρόπολη Παραμυθίας θα διοργανώσουν το πρώτο διήμερο που είναι αφιερωμένο στο Γήρας. Επιστήμονες από ολη την Ελλάδα και την Περιφέρεια Ηπείρου, θα μας μιλήσουν για το γήρας, τις πιο συχνές ιατρικές παθήσεις, την φροντίδα τους και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί ( όπως π.χ. η σίτιση, η προσβασιμότητα, ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες κ.α.).
Αρωγοί σε αυτή την μεγάλη επιστημονική συνάντηση για την πόλη μας, είναι οι τρεις δήμοι μας, ο Ιατρικός σύλλογος και το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα παρακάτω:

Read More »
Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες το Σαββατοκύριακο στην Ηγουμενίτσα Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες το Σαββατοκύριακο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μαθητές καθάρισαν τον ποδηλατόδρομο και έδωσαν το καλό παράδειγμα

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Ηγουμενίτσα: Μαθητές καθάρισαν τον ποδηλατόδρομο και έδωσαν το καλό παράδειγμα


Tο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας, του νοσοκομείου Φιλιατών, του νοσοκομείου Ιωαννίνων, της φιλοζωικής δράσης του δήμου και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που αγγίζουν τη συνείδηση όλων μας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Άνοιξη 2024”,  (11 Απριλίου), οι μαθητές του σχολείου σήκωσαν τα μανίκια και άφησαν τις πράξεις να μιλήσουν. Ο ποδηλατόδρομος της Ηγουμενίτσας, μίας από τις πολύτιμες αρτηρίες της κινητικότητας, αναψυχής και άθλησης, έγινε αντικείμενο προσοχής και φροντίδας.Με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και την αμέριστη υποστήριξη των καθηγητών τους και του δήμου, καθαρίστηκε και ανανεώθηκε, αναδεικνύοντας την αξία της συνεργασίας και της φροντίδας για το κοινό μας περιβάλλον.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Μαθητές καθάρισαν τον ποδηλατόδρομο και έδωσαν το καλό παράδειγμα Ηγουμενίτσα: Μαθητές καθάρισαν τον ποδηλατόδρομο και έδωσαν το καλό παράδειγμα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην ΗγουμενίτσαΖητείται προσωπικό για καφετέρια στις θέσεις κουζίνας/λάντζας και σέρβις. 

Για πληροφορίες καλέστε στο 6988860633
Read More »
Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό για καφετέρια στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' στην ΗγουμενίτσαΔιεύθυνση : Νίκος Στ. Ευθυμιάδης
Ορχηστρική Σουίτα no 3 J.S. Bach
Flauto Καραμπίλια Μαρία
Violi Γράμψα Φωτεινή
Μποχώρη Ελένη
Ευθυμιάδης Νίκος
Viola da Gamba Ανδρέου Ζωή Μυρτώ
Cello Πάνου Χριστίνα
Basso Continuo Γιαννιώτης Μάρκος orgen
Κιθάρα Χαρός Αστέριος \
Stabat Mater G. Pergolesi
- Cujus animam ( Σοπράνο)
- O quam tristis (χορωδία)
- Quem morebat (Άλτο)
- Quis est home (Σοπράνο - Άλτο)
- Vidit suum dulcem (Σοπράνο)
- Eja mater fons amoris (Άλτο)
- Fac ut portem Christi mortem
Σόλο: Γεωργίου Φωτεινή . Γράμψα Φωτεινή
- Εισοδικό (Από τη Γερμανική Λειτουργία) Fr. Schubert
- Στο δείπνο το Μυστικό (Από την Καντάτα n.4) J.S. Bach
- Σήμερον Κρεμάται Θ. Πολυκράτη
- Εγκώμια ( Στάσεις Α,Β,Γ) Ρ. Παπακωνσταντίνου
Read More »
Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' στην Ηγουμενίτσα Συναυλία ''Οδοιπορικό στα θεία Πάθη'' στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Παρουσίαση του βιβλίου του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «της σιωπής».

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Παρουσίαση του βιβλίου του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «της σιωπής».


Οι εκδόσεις Κουάρκ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «της σιωπής».

Η παρουσίαση θα γίνει με την συνδρομή του θεάτρου ΦΑΟΣ.
 
Στην Θεσπρωτία θα πραγματοποιηθούν δύο παρουσιάσεις:

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 21:00 στην Ηγουμενίτσα στο θέατρο ΦΑΟΣ (Κυρά Βασιλικής 19).

Το Σάββατο 20 Απριλίου στις 21:00 στην Παραμυθιά στο πολυχώρο Καρκαμίσι.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να σας δούμε στην παρουσίαση.

Read More »
Παρουσίαση του βιβλίου του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «της σιωπής». Παρουσίαση του βιβλίου του Φώτη Μαραζόπουλου με τίτλο «της σιωπής». Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Αναδρομικά από 400 ευρώ ως 1.500 ευρώ για επιδόματα γέννας - Πληρωμές τέλος Απριλίου

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Αναδρομικά από 400 ευρώ ως 1.500 ευρώ για επιδόματα γέννας - Πληρωμές τέλος Απριλίου 


Αναδρομικά από την αύξηση του επιδόματος γέννησης με ποσά από 400 ευρώ ως 1.500 ευρώ, θα πιστωθούν στις 30 Απριλίου στους λογαριασμούς 74.000 μητέρων. Η αύξηση ισχύει και για τις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2023

Στις πληρωμές θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΑ, οι 64.000 μητέρες απέκτησαν παιδί το 2023 και περίπου 10.000 είναι οι πρώτες μητέρες που απέκτησαν παιδί στους δυο πρώτους μήνες του 2024.

Με την αύξηση του επιδόματος γέννας που ψήφισε η κυβέρνηση το βασικό ποσό από 2.000 ευρώ που ήταν για κάθε γέννηση διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων ως εξής:
 Για το 1ο τέκνο 2.400 ευρώ (αύξηση 400 ευρώ).
 Για το 2ο τέκνο 2.700 ευρώ (αύξηση 700 ευρώ).
 Για το 3ο τέκνο, 3.000 ευρώ (αύξηση 1.000 ευρώ).
 Από το 4ο τέκνο και άνω 3.500 (αύξηση 1.500 ευρώ).

Για παράδειγμα:

Οι οικογένειες που απέκτησαν πρώτο παιδί το 2023 και πήραν ήδη τις 2.000 ευρώ θα λάβουν εφάπαξ αύξηση 400 ευρώ στις 30 Απριλίου 2024.

Οικογένεια που το 2023 απέκτησε το δεύτερο παιδί και έλαβε τις 2.000 ευρώ, θα επιδοτηθεί με άλλα 700 ευρώ για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού, με καταβολή της αύξησης στις 30 Απριλίου.

Οικογένεια που απέκτησε το 3ο παιδί το 2023 πληρώθηκε το βασικό επίδομα των 2.000 ευρώ και στις 30 Απριλίου θα πάρει την αύξηση με 1.000 ευρώ.

Οικογένεια με 3 τέκνα που απέκτησε το 4ο παιδί το 2023 θα πάρει αναδρομική αύξηση 1.500 ευρώ από το επίδομα γέννησης.

Το επίδομα γέννησης καταβάλλεται στη μητέρα που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχει ετήσιο ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ (σ.σ.: έως 80.000 ευρώ συνολικό οικογενειακό εισόδημα).

Το αυξημένο επίδομα γέννησης συνδυάζεται με το επίδομα προστασίας της μητρότητας το οποίο επεκτάθηκε στις μητέρες ελεύθερες επαγγελματίες στις αγρότισσες και σε μισθωτές που μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν η χορήγησή του από 24 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά.

Το επίδομα μητρότητας καταβάλλεται για 9 μήνες μετά τη λοχεία με τον όρο ότι η μητέρα απέχει από την εργασία της αν είναι μισθωτή, ή δεν χρωστά εισφορές αν είναι αυτοαπασχολούμενη και είναι ίσιο με τον εκάστοτε βασικό μισθό, ο οποίος από 1/4/2024 ανέρχεται στα 830 ευρώ τον μήνα μικτά.

Οι πρώτες πληρωμές του αυξημένου επιδόματος μητρότητας στις νέες δικαιούχες αναμένεται να γίνουν στο τέλος Μαΐου, καθώς εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων στη ΔΥΠΑ 
Read More »
Αναδρομικά από 400 ευρώ ως 1.500 ευρώ για επιδόματα γέννας - Πληρωμές τέλος Απριλίου Αναδρομικά από 400 ευρώ ως 1.500 ευρώ για επιδόματα γέννας - Πληρωμές τέλος Απριλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Εγκαίνια του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαδοχωρίου

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
Εγκαίνια του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαδοχωρίου


Πρόγραμμα Εγκαινίων

Παρασκευή 18:30
Μέγας Εσπερινός Εγκαινίων
& Ακολουθία Ακάθιστου Ύμνου

Σάββατο 07:00
Όρθρος-Ακολουθία Εγκαινίων & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραπίωνος
Read More »
Εγκαίνια του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαδοχωρίου Εγκαίνια του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαδοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024
ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


Στηρίζουμε το αίτημα των τριών διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης ( www.epiruspost.gr, www.typos-i.gr, www.pbnews.gr) των Ιωαννίνων για δημόσια και ζωντανή διαδικτυακή προβολή των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Περιφερειακής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το Κοινό των Ηπειρωτών έχει επανειλημμένα θέσει το ζήτημα της διαδικτυακής μετάδοσης των συνεδριάσεων σε σταθερή βάση και όχι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όπως συνέβηκε την περίοδο της πανδημικής κρίσης.

Πάγια θέση μας αποτελούν: η διευκόλυνση των πολιτών ώστε να γνωρίζουν τις συζητήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο - Επιτροπές και η εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων.

Τέλος είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα ελέγχου και λογοκρισίας της δημοσιογραφικής κριτικής και του δημοσιογραφικού λόγου και στηρίζουμε το δημογραφικό λειτούργημα.

Η ενίσχυση της διαφάνειας, η εμβάθυνση της δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας των οργάνων, η έκφραση των απόψεων και η κριτική στη διοίκηση, αποτελούν ουσιώδη θεμέλια μιας δημοκρατικής κοινωνίας και έναν από τους βασικούς όρους της προόδου και της προκοπής του τόπου.
Read More »
ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 12, 2024 Rating: 5

Σελίδες