Συνελήφθη 21χρονος, για διάρρηξη - κλοπή καταστήματος

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017

Συνελήφθη, χθες (06-01- 2017) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διάρρηξη - κλοπή καταστήματος. 
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, από 57χρονο ημεδαπό, ότι άγνωστος δράστης χθες τα ξημερώματα, διέρρηξε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. 
Ύστερα από αναζητήσεις, ο 21χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Ελεούσας Ιωαννίνων και από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής. 
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 
Read More »
Συνελήφθη 21χρονος, για διάρρηξη - κλοπή καταστήματος Συνελήφθη 21χρονος, για διάρρηξη - κλοπή καταστήματος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 Rating: 5

ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΜΙΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΡΟΣ 3ο - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017Όποιος ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη θα έχει και τις ανάλογες συνέπειες!
Διότι δεν μπορεί με ψευδή δημοσιεύματα να υβρίζονται και να απαξιώνονται όσοι θέλησαν να προσφέρουν και να βοηθήσουν αλλά και να αποδίδονται μομφές σε τρίτους ώστε να καλύπτονται τα δικά μας λάθη.

Κατηγορήθηκα σε πρόσφατο δημοσίευμα του γνωστού τζάμπα συγγραφέα και Ζορό της τοπικής κοινωνίας, ότι «περιφερόμουν ασκόπως» και δεν έκανα το «πολύ απλό»! Να συγκεντρώσω και να υποβάλω τα δικαιολογητικά στον ΕΟΤ για έκδοση αδείας των λασπόλουτρων. Η δε προηγούμενη δημοτική αρχή ότι «εγκλημάτησε» δείχνοντας αδιαφορία και έγινε «νεκροθάφτης» των Ιαματικών Σαγιάδας!

Οφείλω να απαντήσω σε όσα δημοσιεύτηκαν, και να παραθέσω τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης, αφού πρώτα δημοσίευσα σε προηγούμενες αναρτήσεις όλο το ιστορικό, αλλά και το τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία!

Ψευδώς λοιπόν δημοσιεύτηκε ότι «όλα ήταν θέμα έκδοσης μιας εγκυκλίου» και υπεύθυνο για την μη αδειοδότηση των λασπόλουτρων το 2009 και 2010 ήταν ¨το τέρας της γραφειοκρατίας»! 
Ο συντάξας το δημοσίευμα γνώριζε πολύ καλά ότι η, σύμφωνα με ανακοινώσεις της τότε δημοτικής αρχής «άτυπη, πρόχειρη και προσωρινή» λειτουργία των ιαματικών, δεν είχε καμία τύχη και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει νόμιμα. 

Οι εγκαταστάσεις που, κατά τα λεγόμενά του, «αφέθηκαν να σαπίσουν», ήταν παράνομα χτισμένες και δεν είχαν καμίας μορφής αδειοδότηση από κανέναν κρατικό φορέα. 

Επιπλέον αναφέρεται ψευδώς ότι «μια χορήγηση βεβαίωσης λειτουργίας» θα ήταν αρκετή, χωρίς όμως να μνημονεύεται ότι η «άτυπη, πρόχειρη και προσωρινή» λειτουργία των ιαματικών λουτρών δεν είχε καμία τύχη να λάβει τέτοια βεβαίωση αφού δεν πληρούσε καμία από τις νόμιμες προϋποθέσεις 

Ψευδώς επίσης γράφεται ότι η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να λάβει αδειοδότηση λόγω λήξης τη προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών, χωρίς να μνημονεύεται ότι δεν υπάρχει κανένα δικαιολογητικό για να υποβληθεί από όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. 

Αναφέρεται ψευδώς ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα μπορούσε να εντάξει τα λασπόλουτρα προς χρηματοδότηση σε σχετικά «προγράμματα που τρέχουν» αλλά αυτό έγινε ανέφικτο διότι δεν υπήρξε αδειοδότηση, χωρίς να αναφέρεται ότι τέτοια αδειοδότηση είναι ανέφικτη αφού τα λασπόλουτρα έγιναν παράνομα και χωρίς καμία σχετική μελέτη, οικοδομική άδεια, απόφαση αναγνώρισης Ιαματικών Λουτρών δημοσιευμένη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, χωρίς σύσταση επιχείρησης εκμετάλλευσης των ιαματικών λουτρών και νόμιμο εκπρόσωπο της, χωρίς δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως του ΦΕΚ ίδρυσης της επιχείρησης, χωρίς κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει τη νόμιμη σύσταση και λειτουργία της, χωρίς να γίνει προκήρυξη του έργου, χωρίς να υπάρχει προϋπολογισμός, χωρίς να υπάρχει τεχνική επίβλεψη και πολλά άλλα.

Ότι έγινε ή δεν έγινε ήταν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της τότε δημοτικής αρχής «άτυπο, πρόχειρο και προσωρινό» και για τον λόγο αυτό τα λασπόλουτρα απλά είναι μη υπάρχοντα!

Επιπλέον ενώ στο δημοσίευμα γίνεται η παραδοχή ότι οι εγκαταστάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν, χωρίς καμία αδειοδότηση, είναι «ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ» και επιπλέον ότι δεν λειτουργούσαν «ουσιαστικά νόμιμα», επιχειρείται να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που δεν ήταν σε θέση να «νομιμοποιήσουν» την παράνομη λειτουργία τους και να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες οικοδομικές και άλλες εγκαταστάσεις, αφού όλα είχαν γίνει στο πόδι χωρίς καμία αδειοδότηση!

Προσπαθεί με το δημοσίευμα να παραπλανήσει τους αναγνώστες αναφέροντας ότι μια απλή «ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» θα ήταν απλό να εκδοθεί χωρίς να πληρείται καμία από τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας.

Προσπαθώντας να αποποιηθεί ευθύνες για τις υφιστάμενες παρανομίες και για την κατασπατάληση χρηματικών πόρων χωρίς καμία μελέτη και προοπτική, έρχεται μετά από χρόνια και εγκαλεί άλλους που δεν είχαν καμία ευθύνη, αναφέροντας ψευδώς ότι οι παράνομες και «άτυπα, πρόχειρα και προσωρινά» δημιουργηθείσες εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να αδειοδοτηθούν λέγοντας ακόμη ότι «έχει ήδη λήξει από το 2012 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών» ενώ δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται εσαεί αρκεί αυτά να υπάρχουν και να είναι νόμιμα και φυσικά όχι για εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν γίνει «άτυπα, πρόχειρα και προσωρινά»!! Η δε ένταξη σε προγράμματα που τρέχουν δεν αφορά κανέναν δήμο αλλά, όπως προκύπτει και από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που παρατίθενται πιο κάτω, σε σύμπραξη με ιδιώτες και μόνο!!!

Και για να συμπληρωθεί το όλο ιστορικό προηγούμενων αναρτήσεών μου παραθέτω επιπλέον τα παρακάτω!

- Την 02 Αυγούστου 2007 εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» η χρηματοδότηση της δημιουργίας Κέντρου Πηλοθεραπείας με spa αναζωογόνησης – θαλασσοθεραπείας και τμήμα θεραπευτικού αθλητισμού! Για τον λόγο αυτό διατέθηκαν στον πρώην Δήμο Σαγιάδας 105.000 ευρώ τα οποία θα έπρεπε να διατεθούν για την προετοιμασία διαδικασιών εγκρίσεων και επιτυχούς προσέλκυσης επενδυτών και για να συναχτούν τα τεύχη δημοπράτησης, να γίνει διαγωνισμός και αξιολόγηση και τελικά διαπραγματεύσεις με υποψήφιους αναδόχους και να υπογραφεί σύμβαση με τον ανάδοχο.

- Με την 162/1-10-2007 απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του πρώην δήμου Σαγιάδας για τα 105.000 ευρώ του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, ενέταξε στο τεχνικό του πρόγραμμα δύο μελέτες που αφορούσαν η μεν πρώτη στην δημιουργία σύγχρονου κέντρου πηλοθεραπείας η δε δεύτερη στην σύνταξη τευχών δημοπράτησης του διαγωνισμού και αξιολόγηση των υποψήφιων ανάδοχων για τα λασπόλουτρα.
Στην συνέχεια με την με την 182/29-10-2007 απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΕΤΑΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την υλοποίηση του προγράμματος.

Σε καμία περίπτωση δεν διατέθηκαν χρηματικά ποσά για να προχωρήσει ο δήμος στην δημιουργία ιαματικών λουτρών. Τα χρήματα δόθηκαν για να γίνουν οι προετοιμασίες για τις διαδικασίες έγκρισης, να προσελκυθούν επενδυτές και να γίνει τελικά η δημοπράτηση και η υπογραφή σύμβασης με ανάδοχο ο οποίος θα προέβαινε και στην δημιουργία των ιαματικών λουτρών σύμφωνα με τις προδιαγραφές και την ισχύουσα νομοθεσία.

Τώρα πως προέκυψε και μετά από 2 χρόνια το 2009 έγιναν οι «ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ» «άτυπες και πρόχειρες» εγκαταστάσεις, οι οποίες λειτουργούσαν «ουσιαστικά μη νόμιμα» και δεν έχουν καμίας μορφής αδειοδότηση και νομιμοποίηση, μόνο οι υπεύθυνοι του δήμου γνωρίζουν.

Γνωρίζω ότι το να προσελκυθούν επενδύτες και να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά κονδύλια για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο κέντρο δεν είναι και κάτι απλό.
Αλλά από αυτό όμως μέχρι την δημιουργία αυθαίρετων και παράνομων εγκαταστάσεων χωρίς καμία μελέτη ή αδειοδότηση, και στην συνέχεια την προσπάθεια επίρριψης ευθυνών σε όσους περιήλθε «κληρονομικά» το παράνομο αυτό κατασκεύασμα υπάρχει πολύς δρόμος.

Από την μη ευόδωση της προσπάθειας να βρεθεί επενδυτής, μέχρι την κατασκευή παράνομων ιαματικών λουτρών με τρόπο «άτυπο, πρόχειρο και προσωρινό» και τελικά μέχρι την προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών που κάποιοι υπέχουν και προσπαθούν να αποφύγουν ψευδόμενοι έχει και άλλες προεκτάσεις.

Ενώ δηλαδή ο αρχικός σχεδιασμός και η χρηματοδότηση από το Υπουργείο, ήταν να γίνει η μελέτη για την δημιουργία του Κέντρου Πηλοθεραπείας και στην συνέχεια να γίνει ο διαγωνισμός για να αναλάβει ιδιώτης την δημιουργία του Κέντρου, τον Ιανουάριο του 2009 η τότε δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην δημιουργία «άτυπης, πρόχειρης και προσωρινής» κατασκευής, δαπανώντας χωρίς κανέναν ενδοιασμό και κανέναν διαγωνισμό ένα υπέρογκο ποσό ενώ γνώριζε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση νομιμοποίησης των λασπόλουτρων αν κατασκευαζόταν έτσι.

Εν κατακλείδι μια ακόμη παρανομία, από τις τόσες που διαφημίζει ότι έκανε η τότε δημοτική αρχή, στοίχισε στους φορολογούμενους πολίτες περίπου 400.000 ευρώ τα οποία κυριολεκτικά πετάχτηκαν στις λάσπες. Για να καταλάβουμε επιτέλους πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε την περίοδο της ανομίας και της μεγάλης σπατάλης όλων των φορέων της διοίκησης και ειδικότερα της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Read More »
ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΜΙΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΡΟΣ 3ο - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ  ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ ΣΑΓΙΑΔΑΣ ΜΙΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΡΟΣ 3ο - ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 Rating: 5

Λευκή νύχτα η χθεσινή για την Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017


Αρκετά χρόνια είχαμε να δούμε χιονόπτωση στην Ηγουμενίτσα, ακόμα και δίπλα στα καράβια στο λιμάνι της πόλης.

Μπορεί η χθεσινή χιονόπτωση να κράτησε λίγα λεπτά, ήταν όμως αρκετή ώστε να ντυθούν στα λευκά, όλα τα βουνά, γύρω από τον κόλπο της Ηγουμενίτσας.

Σήμερα ο καιρός είναι ηλιόλουστή, όμως η θερμοκρασία ίσα που ξεπερνάει τους 0 βαθμούς.

Δείτε βίντεο από τη χθεσινή χιονόπτωση:
Read More »
Λευκή νύχτα η χθεσινή για την Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Λευκή νύχτα η χθεσινή για την Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 Rating: 5

Έψαχναν για 10 λεπτά τον σταυρό στην παραλία των Συβότων (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017


Περιπετειώδες ήταν ο αγιασμός των υδάτων στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αφού χρειάστηκαν περίπου 10 λεπτά για να εντοπιστεί ο σταυρός, στα θολά και παγωμένα νερά της θάλασσας.

Η επιμονή όμως και οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες του μοναδικού τολμηρού που βούτηξε στα νερά έφεραν το θετικό αποτέλεσμα.

Δείτε το βίντεο:

Read More »
Έψαχναν για 10 λεπτά τον σταυρό στην παραλία των Συβότων (+ΒΙΝΤΕΟ) Έψαχναν για 10 λεπτά τον σταυρό στην παραλία των Συβότων (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 Rating: 5

Βούτηξαν για να πιάσουν το Σταυρό, στα παγωμένα νερά του ποταμού Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017


Και φωτιά είχαν ανάψει για να ζεσταθούν αφού το θερμόμετρο έδειχνε κάτι παραπάνω από 4 βαθμούς κελσίου στον θρυλικό και μυθικό ποταμό Αχέροντα κατά την διάρκεια της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της δημάρχου Σουλίου Σταυρούλας Μπραΐμη, της αντιδημάρχου αγροτικής ανάπτυξης και εμπορίου Βασιλικής Ντούκα, της περιφερειακής συμβούλου Αντιγόνης Φίλη, δημοτικών συμβούλων, πρόεδρων τοπικών κοινοτήτων και πλήθος πιστών.

Στα παγωμένα νερά του ποταμού με την πύλη του Άδη βούτηξαν 3 θαρραλέοι νεαροί με τον Σταυρό να πιάνει ένας 18χρονος.

Είχε προηγηθεί στις 7:30 θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γλυκή Παραμυθιάς ενώ ο εορτασμός ολοκληρώθηκε στις 11:00 με την τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού.

Δείτε στο της paramythia-online.gr βίντεο που ακολουθεί, τι συνέβη το πρωί της Παρασκευής στον ποταμό ΑχέρονταRead More »
Βούτηξαν για να πιάσουν το Σταυρό, στα παγωμένα νερά του ποταμού Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Βούτηξαν για να πιάσουν το Σταυρό, στα παγωμένα νερά του ποταμού Αχέροντα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Κρεμασμένος ανάποδα έπιασε τον Σταυρό!

Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017


Επεισοδιακός ήταν ο αγιασμός των υδάτων στην Νεράιδα (Μενίνα) Θεσπρωτίας!

Ο σταυρός μπλέχτηκε στα κλαδιά ενός κορμού που βρίκονταν μέσα στον ποταμό Καλαμά.

Ο Ηπειρώτης ερασιτέχνης φωτογράφος Λεωνίδας Τζάνης,κρεμάστηκε σε διπλανό δέντρο προκειμένου να καταφέρει να πιάσει τον σταυρό.Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Κρεμασμένος ανάποδα έπιασε τον Σταυρό!  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Κρεμασμένος ανάποδα έπιασε τον Σταυρό! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 07, 2017 Rating: 5

Σελίδες