Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 69 σε όλη την Ήπειρο

Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021
Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 66 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 7
ΠΕ Θεσπρωτίας 24
ΠΕ Ιωαννίνων 21
ΠΕ Πρέβεζας 14


Read More »
Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 69 σε όλη την Ήπειρο Μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 69 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021 Rating: 5

Παναγία η Παραμυθία | Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια

Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021
Παναγία η Παραμυθία | Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια


Ο δεκαπενταύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού, ήταν πάντα για τους απανταχού Χριστιανούς μια ξεχωριστή μέρα. Στην Παραμυθιά επίκεντρο της λατρείας προς την Παναγία είναι η Μεγάλη Εκκλησιά, ο σημερινός ναός της κοιμήσεως της Θεοτόκου και για εκατοντάδες χρόνια Παναγία Παραμυθία (Παρηγορίτισσα).

H μεταφορά στην Παναγία της Παραμυθιάς το 1453 και η φιλοξενία επί σειρά ετών των ιερών σκηνωμάτων του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Θεοδώρας πριν αυτά φτάσουν στην Κέρκυρα, ο μαρτυρικός θάνατος στην εκκλησία της Παραμυθιάς του Αγίου Αναστασίου, ο μοναδικός χρυσοκέντητος επιτάφιος και το ανεκτίμητης αξίας Ευαγγέλιο που μεταφέρθηκε εκεί από τα Μετέωρα το 1588, οι μοναδικές επιγραφές και η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της, καθώς η σχέση της με την διατήρηση της πίστης στα 480 και πλέον χρόνια της τουρκοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι λίγα από τα σημεία που καθιστούν την Μεγάλη Παναγία της Παραμυθιάς, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της χώρας.

Xτίστηκε τον 14ο αιώνα και είναι ο ναός στον οποίο οφείλει το όνομα της η Παραμυθιά, ενώ επί σειρά δεκαετιών λειτουργούσε ως μοναστήρι. Η Παναγία η Παραμυθία (Παρηγορίτισσα), αναφέρεται σε σιγίλιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Νεοφύτου Γ, το οποίο διατηρείται μέχρι και σήμερα, με τους κατοίκους της Ηπείρου να την επισκέπτονται επί αιώνες για να βρουν την παρηγοριά τους.

Η μοναδική αρχιτεκτονική και η μεγάλη ιστορία του Ναού της Παραμυθιάς, έχει βρεθεί σε πολλές μελέτες και γραφές από γνωστούς ιστορικούς, επιστήμονες και Πατέρες της ορθοδοξίας όπως των Δ. Πάλλα, Π. Βοκοτόπουλο, Δ. Τριανταφυλλόπουλο, Γ. Βελένη, Κ. Τσουρής και πολλών άλλων, όπως αναφέρεται στο δελτίο της Χριστιανικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελλάδος και την εργασία της Αφροδίτης Πασάλη.

Η Μεγάλη Παναγιά είναι ένα αξιολογότατο μνημείο της ευρύτερης περιοχής του Δεσποτάτου της Ηπείρου σπάνιου αρχιτεκτονικού τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά η Αφροδίτη Πασάλη, η οποία κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις σπάνιες αγιογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό του ναού.

O κοιμητηριακός σήμερα ναός της Κοίμησης τής Θεοτόκουτης Παραμυθιάς, είναι άρρηκτα συνδεμένος με την ζωή των κατοίκων της περιοχής και σημείο αναφοράς ακόμα και τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που ναοί στην Ελλάδα έχουν αφιερωθεί στην Παναγία την Παραμυθία. Η εκκλησία αποτελούταν από εκπληκτικά ψηφιδωτά τα οποία καλύφτηκαν για να μην καταστραφούν από τους κατακτητές της τουρκοκρατίας, ενώ μέχρι το 1960 ήταν μητροπολιτικός ναός της Παραμυθιάς.

Ελπίζουμε σύντομα να απομακρυνθεί απο εκεί το κοιμητήριο της πόλης, και ο εκπληκτικός ναός να μπορέσει να αναδειχτεί και πάρει την θέση που του αξίζει.

H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας

H θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας βρίσκεται στην Μονή Βατοπαιδίου και εχει την εξής εκπληκτική ιστορία:
Παλαιά υπήρχε η συνήθεια, βγαίνοντας οι πατέρες από το Καθολικό, μετά το τέλος της ακολουθίας του Όρθρου, να ασπάζονται την εικόνα της Παναγίας που υπήρχε στον εξωνάρθηκα. Εκεί ο Ηγούμενος έδινε τα κλειδιά της κλεισμένης για τις βραδινές ώρες πύλης της Μονής στον θυρωρό για να ανοίξει.

Κάποια χρονιά, αρχές του 14ου αι., στις 21 Ιανουαρίου, τελείωσε ο Όρθρος. Οι πατέρες αποσύρθηκαν στα κελιά τους για να αναπαυθούν, μέχρι να αρχίσουν τα καθημερινά τους διακονήματα. Τότε θα ανοιγόταν και η πύλη της Μονής. Δεν γνώριζαν ότι έξω από αυτήν παραμόνευαν πειρατές,- τότε ήταν μάστιγα στο Αιγαίο πέλαγος-, που την είχαν περικυκλώσει, έτοιμοι να εισβάλλουν για να καταστρέψουν τα πάντα.

Στο ναό βρισκόταν μόνος ο Ηγούμενος, αφοσιωμένος στην προσευχή του. Πετάχτηκε ξαφνικά ακούοντας μια φωνή, που δεν έμοιαζε με φωνή ανθρώπου. Έντρομος κοίταξε γύρω του. Δεν είδε κανένα. Εξάλλου κανένας δεν ήταν μέσα στο ναό. Και όμως κάποιος μίλησε. Συγκέντρωσε την προσοχή του και γεμάτος φόβο κατάλαβε ότι η φωνή προερχόταν από την εικόνα της Θεομήτορος. Με ευλάβεια τέντωσε το αυτί του για να ακούσει.

Άκουσε τότε τη φωνή της Παναγίας να λέει: «Μην ανοίξετε σήμερα την πύλη της Μονής, αλλά αφού ανεβείτε στα τείχη, να διώξετε τους πειρατές». Κατάπληκτος ο Ηγούμενος προσήλωσε τα μάτια του στην εικόνα της Θεοτόκου. Αντίκρισε τότε ένα εκπληκτικό θαύμα.

Η μορφή της Παναγίας ήταν ζωντανή. Το βρέφος Ιησούς που κρατούσε στα χέρια της πήρε και αυτό ζωή. Κίνησε το δεξί του χέρι και έκλεισε το στόμα της αγίας Μητέρας του, στρέφοντας προς αυτήν το φωτεινό πρόσωπό του. Μια γλυκιά παιδική φωνή ακούστηκε να λέει: «Μη, Μητέρα μου, μην τους το λες. Άφησε τους να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει, γιατί αμελούν τα μοναχικά τους καθήκοντα». Τότε η Κυρία Θεοτόκος με μεγάλη μητρική παρρησία προς τον μονογενή Υιόν της, σήκωσε ελαφρά το χέρι, συγκράτησε το χεράκι του, έκλινε λίγο προς τα δεξιά το θείο της πρόσωπο και επανέλαβε πιο έντονα : «Μην ανοίξετε σήμερα την πύλη της Μονής, αλλά αφού ανεβείτε στα τείχη, να διώξετε τους πειρατές…

Και κοιτάξτε να μετανοήσετε, γιατί ο Υιός μου είναι οργισμένος μαζί σας». Επανέλαβε δε και για τρίτη φορά την προειδοποίηση: «Σήμερα, μην ανοίξετε την πύλη της Μονής…». Μετά το διάλογο η Κυρία Θεοτόκος και το Πανάγιο Βρέφος της αποκαταστάθηκαν πάλιν σαν εικόνα. Ο Ηγούμενος γεμάτος θαυμασμό συγκάλεσε όλους τους Πατέρες, διηγήθηκε σ’ αυτούς τα υπερφυσικά γεγονότα που συνέβησαν και τους επανέλαβε τα λόγια που είχε ακούσει από τα χείλη της Παναγίας και του Θείου Βρέφους προς την Μητέρα του. Όλοι με κατάπληξη στράφηκαν προς το μέρος της θαυματουργού εικόνας. Και η κατάπληξη τους αυξήθηκε. Η παράσταση της εικόνας ειχε μεταμορφωθεί.

Η σύνθεση μεταβλήθηκε ολοκληρωτικά και δεν έμοιαζε καθόλου με την παλαιά εικόνα. Διατηρήθηκε η μορφή όπως φαίνεται σήμερα. Η Παναγία να κρατά το χέρι του Χριστού κάτω από το στόμα της και να κλίνει το κεφάλι της δεξιά για να το αποφύγει. Η έκφραση του προσώπου της είναι γεμάτη απέραντη επιείκεια, αγάπη, συμπάθεια και μητρική στοργή.

Ο Χριστός παρόλο που παριστάνεται ως βρέφος έχει αυστηρό πρόσωπο ως Κριτής. Η εικόνα αυτή είναι πράγματι αχειροποίητος, διότι κατασκευάστηκε στη μορφή που είναι σήμερα, όχι από ανθρώπινο χέρι, αλλά από τη Χάρη του Θεού, μετά τη θαυματουργική επέμβαση της Παναγίας μας για τη διάσωση της Μονής. Ονομάστηκε «Παναγία Παραμυθία», δηλαδή Παρηγορήτρια. Και δικαίως· διότι όπως λένε οι προσκυνητές της Μονής, που δεν χορταίνουν να την βλέπουν, η θέα της γλυκιάς έκφρασης του προσώπου της Παναγίας ξεκουράζει, αναπαύει, γαληνεύει και παρηγορεί τη ψυχή του ανθρώπου. Με το θαύμα αυτό φανερώνεται για άλλη μια φορά η μητρική παρρησία της Θεοτόκου στο να μεσιτεύει για τις αμαρτίες των ανθρώπων «προς τον Υιόν και Θεόν της» και οι σωτήριες πρεσβείες της με τις οποίες απαλάσσονται από τα δεινά που δίκαια τους αξίζουν για το πλήθος των αμαρτιων τους.

Η εικόνα μεταφέρθηκε στο ιδιαίτερο παρεκκλήσιο της Παραμυθίας. Μπροστά σ’ αυτήν οι μοναχοί διατηρούν ακοίμητο κανδήλι, ψάλλουν καθημερινά Παράκληση και τελείται κάθε Παρασκευή Θεία Λειτουργία. Παλαιότερα υπήρχε η συνήθεια οι κουρές των μοναχών να γίνονται σ’ αυτό το παρεκκλήσιο. Με αυτή την εικόνα συνδέεται και ο βίος του Οσίου Νεοφύτου, ο οποίος διετέλεσε «προσμονάριος», δηλαδή φύλακας και διακονητής του παρεκκλησίου της Παραμυθίας.

Ο Όσιος βρισκόταν σε αποστολή και υπηρεσία εκ μέρους της Μονής για ένα χρονικό διάστημα σε κάποιο μετόχι της, στην Εύβοια. Εκεί αρρώστησε βαρειά. Παρακάλεσε τότε την Παναγία να τον αξιώσει να πεθάνει στη μονή της μετανοίας του. Άκουσε αμέσως τη φωνή της Παναγίας να του λέει: «Νεόφυτε, πήγαινε στη μονή σου και μετά από ένα χρόνο να ετοιμασθείς για την έξοδο σου από τη ζωή». Ευχαριστώντας θερμά την Παναγία ο Όσιος για την παράταση της ζωής που του δόθηκε, είπε στον υποτακτικό του να ετοιμασθούν για την επιστροφή στη μονή.

Πράγματι, μετά την παρέλευση ενός έτους, μια μέρα αφού κοινώνησε τα άχραντα μυστήρια, ανεβαίνοντας τη σκάλα μπροστά από το παρεκκλήσιο της Παραμυθίας, άκουσε πάλι τη φωνή της Παναγίας: «Νεόφυτε, ο καιρός της εξόδου σου έφθασε». Όταν πήγε στο κελλί του αδιαθέτησε και αφου έλαβε συγχώρηση από όλους τους πατέρες της αδελφότητας, παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο.
Read More »
Παναγία η Παραμυθία | Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια Παναγία η Παραμυθία | Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021 Rating: 5

12 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021
12 θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤο Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκαν 36 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 33 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 11.843 rapid test και ανευρέθηκαν 351 θετικά (2.96%). Από τις 351 περιπτώσεις, οι 182 αφορούν άνδρες και οι 169 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 29.57 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
247 rapid test με 12 θετικά (4.86%) αφορούν σε 7 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη
Read More »
12 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα 12 θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021 Rating: 5

Συνελήφθησαν στην Πέρδικα με πλαστά χαρτονομίσματα

Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021
Συνελήφθησαν στην Πέρδικα με πλαστά χαρτονομίσματαΣυνελήφθησαν χθες (14-08-2021) το μεσημέρι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας από αστυνομικούς των Αστυνομικών Σταθμών Πέρδικας και Πάργας δύο ημεδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα διαδοχικά δύο συναλλαγές και μία απόπειρα συναλλαγής σε καταστήματα σούπερ – μάρκετ της Πάργας Πρέβεζας με πλαστά χαρτονομίσματα.

Σκοπός τους ήταν η πραγματοποίηση αγορών ειδών μικρής αξίας από το κάθε κατάστημα και η πληρωμή τους με πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, ώστε στη συνέχεια να καρπώνονται τα ρέστα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν:
• τα δύο παραπάνω πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ,
• πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, συνολικής ονομαστικής αξίας (650) που βρέθηκαν στην κατοχή τους,
• το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν κατά τις μετακινήσεις τους και
• χρηματικό ποσό (240) ευρώ, από το οποίο αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των παραπάνω δύο καταστημάτων τα ποσά που τους αναλογούσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Συνελήφθησαν στην Πέρδικα με πλαστά χαρτονομίσματα Συνελήφθησαν στην Πέρδικα με πλαστά χαρτονομίσματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021
Θεσπρωτία: Λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντοςΣτο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (14-08-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (9) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(5) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(4) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, ως εξής:

· (2) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Σε επιχείρηση για τη διεξαγωγή ζωντανού θεάματος χωρίς την τήρηση των ειδικών υγειονομικών κανόνων, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο (3.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.
Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όρθιους πελάτες, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο (2.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 7 ημέρες.

· (2) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για όρθιους πελάτες, όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα - κατά περίπτωση - ύψους (10.000) και (2.000) ευρώ και αναστολή της λειτουργίας τους για 7 ημέρες,. Ο έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Θεσπρωτία: Λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Θεσπρωτία: Λουκέτο σε κέντρο διασκέδασης και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021 Rating: 5

«Βάκχες» σε Αρχαία Γίτανα και Δωδώνη

Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021
«Βάκχες» σε Αρχαία Γίτανα και Δωδώνη


Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρέβεζα», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ, την Αδελφότητα Απανταχού Ευρισκομένων Μελλιγγιωτών «Η Θεοτόκος», τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και με παραγωγή της Εταιρείας Τέχνης «ΑrsAeterna» παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2021 την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Το σύνολο των παραστάσεων θα φέρουν τον γενικό τίτλο «Από τα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου» και θα είναι σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη.

Η πρώτη παράσταση έγινε στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης στις 15 Ιουλίου 2021, η δεύτερη θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων στις 23 Αυγούστου 2021 και η τρίτη στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης στις 24 Αυγούστου 2021.

Οι παραστάσεις συνδέονται με την Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου με στόχο να συμβάλλουν στην προαγωγή και σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση | ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Σκηνοθεσία | ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ
Σκηνικά – Κοστούμια | ΛΟΥΚΙΑ ΜΙΝΕΤΟΥ
Μουσική σύνθεση – διδασκαλία | ΘΡΑΞ – ΠΑΝΚC
Επιμέλεια κίνησης | ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΑΚΗ
Φωτισμοί | ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Δραματουργία | ΜΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ – ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ
Βοηθός σκηνοθέτη | ΘΑΛΕΙΑ ΓΡΙΒΑ
Φωτογραφίες| ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ
Artwork | ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μακιγιάζ | ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Επιστημονική σύμβουλος | ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ
Διεύθυνση παραγωγής | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Επικοινωνία | ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ
Παραγωγή | ArsAeterna, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, 5η Εποχή Τέχνης

Ερμηνεύουν:
ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ (Διόνυσος)
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Πενθέας)
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ (Τειρεσίας)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (Κάδμος)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΑΚΑΛΟΥ (Αγαύη)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ (Αγγελιοφόρος)

Χορός:
(αλφαβητικά)
ΙΟΥΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΘΑΛΕΙΑ ΓΡΙΒΑ
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΚΑΚΚΙΝΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΛΕΡΑ
ΦΡΑΓΚΙΣΚΗ ΜΟΥΣΤΑΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΚΑ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
1. παράσταση: Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, 23 Αυγούστου 2021/ώρα: 18:30
2. παράσταση: Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, 24 Αυγούστου 2021/ώρα: 18:30

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν από την Περιφέρεια Ηπείρου και εντάσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου και στο πρόγραμμα των συνδιοργανώσεων της με Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθευτείτε, για την μεν παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων, α) στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, (γραφείο Αντιπεριφερειάρχη 2οςορ.)στις 18 & 19/8// ώρες:10:00–12:00 β) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας,στις 18 & 19/8// ώρες:10:00-12:00& γ) στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραγίου (κ. Νικολάου τηλ. 6977075270), για την δε παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης α)στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, γραφείο 129, στις 18 &19/8 //ώρες 10:00 π.μ.- 12:00μεσημ., β)στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνωνστις 18&19/8//ώρες:10:00-12:00& γ)στην Αδελφότητα των Απανταχού Μελλιγγιωτών «Η Θεοτόκος» (κ.Παππάςτηλ. 6951303567).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας έως εξάντλησης των προσκλήσεων.

Για την είσοδο σας στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η προμήθεια πρόσκλησης αριθμημένης και σφραγισμένης από την Περιφέρεια Ηπείρου, που θα την επιδείξετε για την είσοδο σας στον Αρχαιολογικό Χώρο. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει πρόσκληση, παρακαλείται να μην προσέλθει στο χώρο γιατί δεν θα επιτραπεί η είσοδος λόγω των περιορισμών εξαιτίας του COVID-19.
Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 ώρα, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Μετά την έναρξη της παράστασης η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Read More »
«Βάκχες» σε Αρχαία Γίτανα και Δωδώνη «Βάκχες» σε Αρχαία Γίτανα και Δωδώνη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 31χρονου στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021
Σύλληψη 31χρονου στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 31χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 31χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 15, 2021 Rating: 5

Σελίδες