Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης Βασιλικού

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016


Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, τα εγκαίνια της δημοτικής βιβλιοθήκης Βασιλικού η οποία φέρει το όνομα του πρυτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ.Καψάλη και της οποίας πρόεδρος είναι ο Ηρακλής Καψάλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος,  ο πρώην αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Γόγολος καθώς και πλήθος κόσμου.

Παρόντα φυσικά ήταν και τα ΔΩΔΩΝΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ, το κορυφαίο ιδιωτικό σχολείο της Ηπείρου, δια του εκπροσώπου της διοίκησής τους κ. Χρήστου Καψάλη, ο οποίος επίσης κατάγεται από το Βασιλικό.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης Βασιλικού Ηγουμενίτσα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης Βασιλικού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση Συμμετοχής σε Επιχειρηματικές Αποστολές του ΥΠΕΞ σε Καζακστάν, Στοκχόλμη, Τυνισία, Πολωνία και Ινδονησία.

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016Σε συνέχεια ενημέρωσης που είχαμε από το Υπουργείο Εξωτερικών πληροφορούμε τα μέλη μας ότι το ΥΠΕΞ έχει προγραμματίσει την υλοποίηση 5 επιχειρηματικών αποστολών υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδα εντός του 2016, και συγκεκριμένα:

1. Επιχειρηματική αποστολή στο Καζακστάν (Αστάνα, 26-27/9/2016)

Επιχειρηματική αποστολή στην Αστάνα στις 26-27/9/2016, στους κλάδους των αγροδιατροφικών προϊοντων, της ενέργειας, των κατασκευών, φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών, ειδών ατομικής υγιεινής και τουρισμού.

2. Επιχειρηματική αποστολή στη Σουηδία (Στοκχόλμη, 3/10/2016)

Επιχειρηματική αποστολή στη Στοκχόλμη στις 3 Οκτωβρίου 2016 στους κλάδους των τροφίμων και ποτών, καλλυντικών, τουρισμού, real estate, τεχνολογίας αιχμής & καινοτομίας.

3. Επιχειρηματική αποστολή στην Τυνησία (Τύνιδα 2-3/11/2016)

Επιχειρηματική αποστολή στην Τύνιδα στις 2-3 Νοεμβρίου 2016 στους κλάδους του αγροτικού εξοπλισμού (αρδευτικά), τουρισμού, ιατρικών μηχανημάτων, δομικών υλικών, κατασκευών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και φωτοβολταϊκών.

4. Επιχειρηματική αποστολή στην Πολωνία (Βαρσοβία 8-10/11/2016)

Επιχειρηματική αποστολή στην Βαρσοβία στις 8-10 Νοεμβρίου 2016 στους κλάδους των τροφίμων και ποτών, καλλυντικών, φαρμάκων, κατασκευών, δομικών υλικών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), τεχνολογιών περιβάλλοντος και λογισμικού (gaming)

5. Επιχειρηματική αποστολή στην Ινδονησία (Τζακάρτα 14-17/11/2016)

Επιχειρηματική αποστολή στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 14-17 Νοεμβρίου 2016, στους κλάδους τροφίμων και ποτών, τουρισμού, καλλυντικών, φαρμάκων, ναυτιλίας, κατασκευών, δομικών υλικών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και αμυντικού υλικού.

Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις, επιβαρυνόμενες μόνο με τα κόστη μετακίνησης και διαμονής/διατροφής, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό (για τον καλύτερο προγραμματισμό της συμμετοχής τους) για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην Β8 Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΥΠΕΞ (τηλ. 210 3682766-0, email: sbb@mfa.gr ).

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση Συμμετοχής σε Επιχειρηματικές Αποστολές του ΥΠΕΞ σε Καζακστάν, Στοκχόλμη, Τυνισία, Πολωνία και Ινδονησία. Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Πρόσκληση Συμμετοχής σε Επιχειρηματικές Αποστολές του ΥΠΕΞ σε Καζακστάν, Στοκχόλμη, Τυνισία, Πολωνία και Ινδονησία. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016


Την Δευτέρα, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης επισκέφτηκε το Δημαρχείο Φιλιατών στα πλαίσια προγραμματισμένης συνάντησης με το Δήμαρχο κ. Σπύρο Παππά.

Στη συνάντηση που διεξήχθη, σε φιλικό κλίμα και με θετικό πνεύμα, εκ μέρους και των δύο πλευρών, τέθηκαν και αναπτύχθηκαν όλα τα σημερινά και διαχρονικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοτική Αρχή. Στη συζήτηση, στην οποία παρευρέθησαν και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, αναλύθηκαν διεξοδικά οι χρονικά προγραμματισμένοι τρόποι επίλυσης τους καθώς και οι θεσμικές διαδικασίες έγκρισης των νέων προτάσεων που υποβάλει ο Δήμος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Βουλευτή να συνδράμει στην έγκριση των υποβληθέντων προτάσεων ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν μια σειρά από σημαντικά έργα που σχετίζονται με τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι υποβληθέντες προτάσεις:

1. Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Σκάλας Φιλιατών…..ποσού 1.500.000,00 ευρώ

2. Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου Φιλιατών….ποσού 1.679.000,00 ευρώ.

Επίσης συζητήθηκε και η συμβολή της ΕΓΝΑΝΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. για την σύνδεση της πόλης των Φιλιατών, για την μελέτη και την κατασκευή κάθετου άξονα < ΦΙΛΙΑΤΩΝ – ΤΡΙΚΟΡΥΦΟΥ >, με την Εγναντία Οδό όπως αυτή προβλέπεται να επεκταθεί από την θέση Λαδοχώρι στη θέση Μαυρομάτη.

Με τη λήξη της συνάντησης ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον βουλευτή κ. Μάριο Κάτση για την συμβολή του στην κοινή και επιτυχή προσπάθεια ώστε να ανοίξει το τελωνείο Αμπελώνα καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση προβλημάτων του Δήμου Φιλιατών. Επίσης αποφασίστηκαν κοινές επισκέψεις προς τους αρμόδιους υπουργούς καθώς και η συνέχιση όσων επαφών και συναντήσεων χρειασθούν για την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμματισθέντων στόχων του Δήμου μας.

Read More »
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΤΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η MS.LEFKI σήμερα στο SOCIAL

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

Read More »
Ηγουμενίτσα: Η MS.LEFKI σήμερα στο SOCIAL Ηγουμενίτσα: Η MS.LEFKI σήμερα στο SOCIAL Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

"8 Ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα" το πρώτο βιβλίο του Θεσπρωτού συγγραφέα Δημήτρη Θωμάζου

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

Ο Δημήτριος Θωμάζος του Μιχαήλ γεννήθηκε στη Θεσπρωτία το 1968.
Έζησε στην πόλη της Ηγουμενίτσας Θεσπρωτίας τα νεανικά του χρόνια και τελείωσε τις σπουδές του στην Εθνική Γυμναστική ακαδημία της Σόφιας (Βουλγαρία) το 1995.
Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας από το 2000.
Ξεκίνησε να γράφει στίχους, ποιήματα και διηγήματα από την εφηβική του ηλικία αλλά ασχολήθηκε περισσότερο μετά τις σπουδές του.
Στιχουργικά έχει συνεργαστεί με τον εξαιρετικό μουσικοσυνθέτη Χρήστο Γιαννόπουλο από το 2015 και έχουν ερμηνεύσει τραγούδια τους η Ελένη Δήμου, ο Νίκος Μπλιός, η Αλεξάνδρα Λυκούδη και άλλοι τραγουδιστές που τον τίμησαν με τη φωνή τους.
Ακολούθησε το διήγημα έχοντας ως σκοπό του να γράφει σύντομες ιστορίες οι οποίες να μην κουράζουν ιδιαίτερα, να κρατούν το ενδιαφέρον και πάντα να έχουν κάποιο ηθικό δίδαγμα, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος ύπαρξής τους.
Αποδείχτηκε ότι επηρεάζουν πολύ θετικά όσους τα διάβασαν και μάλιστα ανθρώπους όλων τον ηλικιών.
Μετά από δικιά τους ασφυκτική πίεση αποφάσισε να τα δώσει σε εκδοτικό οίκο
Και επέλεξε τις Εκδόσεις Αέναον - Aenaon Publications Εκδότης
Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο του 2016 με τίτλο 8 Ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα απο τις εκδόσεις Αέναον.

Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει οκτώ αυτοτελείς ιστορίες οι οποίες έχουν ως σκοπό τους να μας «ταξιδέψουν», με ιδιαίτερη ευαισθησία, τόσο σε φανταστικούς όσο και σε πραγματικούς κόσμους.
Η ιδιότητα του συγγραφέα, ως εκπαιδευτικός, του επέτρεψε να αντιληφθεί ότι είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας να διδαχθούν οι αξίες αποτελεσματικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα.
Έτσι αποφάσισε μέσω της αφηγηματικής μεθόδου, να «περάσει» στον αναγνώστη τις σκέψεις και τα μηνύματα που θέλει να μεταδώσει με τρόπο που να κρατάει το ενδιαφέρον, την αγωνία και προπάντων να μην κουράζει αυτόν που θα πάρει το βιβλίο στα χέρια του.
Οι εξοντωτικοί ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και το άγχος, έχουν κατά κάποιον τρόπο, κοιμίσει κάποιες πλευρές του μυαλού μας και της ψυχής μας που είναι εξαιρετικά πολύτιμες για τον κάθε έναν από εμάς.
Στόχος του συγγραφέα είναι να αφυπνίσει τον αναγνώστη και να τον βοηθήσει να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του που μέχρι σήμερα δεν γνώριζε ή απλά αγνοούσε την ύπαρξή τους.
Η ευαισθησία, η αγνότητα των αισθημάτων, η αγάπη σε όλες της μορφές της, η ανάγκη της επικοινωνίας, οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και η χρησιμότητα της φαντασίας είναι μόνο μερικά από όσα θα ανακαλύψουμε εδώ μέσα.
Όλα αυτά , είναι τα πρώτα «δομικά υλικά» για να «χτίσεις όνειρα» και μετά να «βαδίσεις» τον δύσκολο δρόμο για την πραγμάτωσή τους.
Εκεί που η φαντασία συναντά την πραγματικότητα ... βρίσκονται οι μεγαλύτερες αλήθειες και αξίες του ανθρώπου.
Πρέπει όμως να τις ... "προσφέρεις" ... με τέτοιον τρόπο ... ώστε να είναι ευχάριστες, με ενδιαφέρον και προσιτές για κατανόηση από όλους και όλες τις ηλικίες.
Πρόκειται λοιπόν για "ταξίδια στην απέναντι όχθη " του μυαλού ... εκεί που ... όλα είναι δυνατά ... παραμυθένια και μαζί ... απίστευτα αληθινά.
Σας δίνουμε μία υπόσχεση .... ότι το ενδιαφέρον θα μείνει σε όλους σας ...από την πρώτη μέχρι .... την τελευταία σελίδα.
Απόσπασμα προλόγου ...

... Βλέπω τον γιό μου να ρίχνει πετρούλες στην θάλασσα και να ταξιδεύει σε ένα πέπλο φαντασίας και φοβάμαι μην νιώθει μόνος του όπως ένιωθα εγώ. Μα είμαι δίπλα του , μήπως κάτι δεν κάνω καλά;
Παίρνω κι εγώ μία πετρούλα και την ρίχνω εκεί που τις ρίχνει αυτός. Ξαφνιάζεται , γυρνάει και με κοιτάει απορημένα. Τον κοιτάω και χαμογελάω.
-Που ταξιδεύεις Μιχαήλ; Δεν σου αρέσει που ήρθαμε για ψάρεμα;
-Μπαμπά. Εάν δεν μου άρεσε δεν θα ερχόμουν. Απλά αυτή η ησυχία με έκανε να χαλαρώσω και …μην γελάσεις ….να φτιάξω ιστορίες με το μυαλό μου.
Χαμογέλασα … το μήλο κάτω από την μηλιά , σκέφτηκα.
Δεν πειράζει Μιχαήλ ,κι εγώ έτσι έκανα μικρός μόνο που δεν είχα δίπλα μου κάποιον να τις ακούσει.
Άστραψε το πρόσωπο του από χαρά και πλημμύρισε η καρδιά μου από αγάπη και περηφάνια , λες και μόνο εγώ είχα παιδί στον κόσμο και κανένας άλλος
-Θέλεις να τις ακούσεις;
-Φυσικά και θέλω απάντησα , δίχως δεύτερη σκέψη.
Η κινήσεις και η γκριμάτσες που έκανε καθώς εξιστορούσε τις περιπέτειες που είχε πλάσει με το μυαλό του με έκαναν να καταλάβω τι μου είχε λείψει εμένα στην ηλικία του. Κάποιον να με ακούσει! Να ακούσει τις ιστορίες μου , τις χαζομάρες μου , τις περιπέτειές μου και όχι να με αντιμετωπίζει σαν μεγάλο άνθρωπο επειδή η ζωή είναι σκληρή και δύσκολη. .... 


Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com
Read More »
"8 Ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα" το πρώτο βιβλίο του Θεσπρωτού συγγραφέα Δημήτρη Θωμάζου "8 Ιστορίες σε μπουκάλια που ξέβρασε η θάλασσα" το πρώτο βιβλίο του Θεσπρωτού συγγραφέα Δημήτρη Θωμάζου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Δικογραφία για αγορά ναρκωτικών ουσιών από το internet

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

 
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος δύο ημεδαπών, μίας 44χρονης γυναίκας και ενός 37χρονου άνδρα, κάτοικοι Αχέροντα του δήμου Σουλίου, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι η 44χρονη γυναίκα παρήγγειλε από ιστοσελίδα δύο συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν αποξηραμένα φύλλα φυτών ναρκωτικής ουσίας, συνολικού βάρους (538,6) γραμμαρίων και ακολούθως την 25-04-2016, τις προμήθευσε στον 37χρονο, έναντι χρηματικού ποσού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Δικογραφία για αγορά ναρκωτικών ουσιών από το internet Δικογραφία για αγορά ναρκωτικών ουσιών από το internet Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Συμμετοχή Επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας στην 81η ΔΕΘ

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016


Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με την συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από την HELEXPO στις 10 έως 18 Σεπτεμβρίου, σας ενημερώνουμε ότι οι συμμετοχές των επιχειρήσεών μας στο περίπτερο του Επιμελητηρίου (Περίπτερο 2, Stand 30) έχουν οριστικοποιηθεί και έχει ως ακολούθως: 
 

Ευχόμαστε την επιτυχή και αποδοτική υλοποίηση της δράσης και καλούμε τα μέλη μας που θα επισκεφθούν την ΔΕΘ να δώσουν το παρών τους στο περίπτερό μας και να προωθήσουν την ενημέρωση στους συνεργάτες τους εκτός Θεσπρωτίας.

Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τις επιχειρήσεις μας στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.


Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Read More »
Συμμετοχή Επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας στην 81η ΔΕΘ Συμμετοχή Επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας στην 81η ΔΕΘ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016


Στα Γιάννενα συνεδρίασε το Δ.Σ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 στην καθιερωμένη πλέον ετήσια συνεδρίασή του στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Την συνεδρίαση άνοιξε ο πρόεδρός του κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τα μέλη του Δ.Σ., αναφέρθηκε στην ημερησία διάταξη και εν συντομία στα πεπραγμένα του τελευταίου έτους.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι παρουσίασαν τα πεπραγμένα των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων τους και ανακοίνωσαν τα προγράμματα του επόμενου έτους.

Κατόπιν έγινε συζήτηση για το Πρόγραμμα της Ελληνικής Γλώσσας και αφού διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η επιθυμία όλων να συνεχιστεί η πραγματοποίησή του, αποφασίστηκε όπως για την καλύτερη οργάνωσή του οι Ομοσπονδίες μέχρι τέλους του έτους να ενημερώνουν το Π.Σ.Η.Ε. για τον αριθμό των σπουδαστών που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα.

´Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση ήταν η οργάνωση του Δ´ Τακτικού Συνέδριου του ΠΣΗΕ που θα γίνει το 2017 στην ´Ήπειρο μεταξύ 28-30 Ιουλίου. Η θεματολογία του Δ’ Τακτικού Συνεδρίου θα επικεντρωθεί στο τρίπτυχο: «Πολιτισμός-Εξωστρέφεια-Οργάνωση», αυτο-οργάνωση του Π.Σ.Η.Ε..

Τέλος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Γιάννενα το προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου ήρθε σε επαφή με αρκετούς φορείς της Ηπείρου.


Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Read More »
Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Σχέδια Ασφάλειας Νερού των ΔΕΥΑ Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

 
 
Με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξης», τρεις πράξεις που αφορούν αντίστοιχα την Υλοποίηση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού των Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.
 
Η υλοποίηση των εν λόγω σχεδίων είναι από τα μέτρα που προβλέπονται από το Διαχειριστικό Σχέδιο Λεκανών Απορροής Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, σύμφωνα με την Οδηγία 98/83/ΕΚ περί πόσιμου νερού στην Ελλάδα. 
 
Τα Σχέδια Ασφάλειας Νερού στοχεύουν στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την υιοθέτηση και εφαρμογή ορθών πρακτικών στο δίκτυο διανομής του πόσιμου νερού, μέσω ελαχιστοποίησης παρουσίας ρυπαντών -ειδικά στην πηγή του-, σωστής επεξεργασίας του ύδατος και σωστής διανομής σε δίκτυα ύδρευσης, ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών.
 
Οι προϋπολογισμοί των πράξεων έχουν ως εξής:
 • Σχέδιο ΔΕΥΑ Άρτας: συνολικό κόστος 222.69,33 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 179,410.75 €.
 • Σχέδιο ΔΕΥΑ Πρέβεζας: συνολικό κόστος 155.178,25 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 125.143,75 €.
 • Σχέδιο ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: συνολικό κόστος 256.741,94 ευρώ, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 207.049,95 €.
Φορείς υλοποίησης είναι οι αντίστοιχες Δ.Ε.Υ.Α.
Read More »
Σχέδια Ασφάλειας Νερού των ΔΕΥΑ Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας Σχέδια Ασφάλειας Νερού των ΔΕΥΑ Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016


Σας γνωρίζουμε ότι στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2016-2017 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
 • Πληροφορικής
 • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
 • Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
 • Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας με ειδικότητες:
 • Βοηθός Νοσηλευτή
 • Βοηθός Ιατρικών –Βιολογικών Εργαστηρίων
 • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
 • Αισθητικής Τέχνης
 • Κομμωτικής Τέχνης

Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
 • μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
 • κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών
 • απόφοιτοι Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.) για απόκτηση απολυτηρίου και πτυχίου

Οι εγγραφές γίνονται από 20 – 30 Ιουνίου και από 1 – 12 Σεπτεμβρίου.

Στους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο δίνεται η δυνατότητα να διαμένουν και να σιτίζονται στη μαθητική εστία του Δήμου Φιλιατών.
 
Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών
Τηλ./ Fax : 26640 22257 
Read More »
Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Την απαγόρευση κυνηγιού στον Καλαμά, ζητάνε οι Οικολόγοι Πράσινοι

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

 
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενόψει της έκδοσης της νέας ρυθμιστικής για το κυνήγι επισημαίνουν τις αλλαγές, που αυτή πρέπει να έχει, ώστε να...
προστατεύει συγκεκριμένες περιοχές και είδη ζώων, που πλήττονται από την ασυδοσία των κυνηγών και από τις πρακτικές του αιματοβαμμένου «σπορ» το οποίο μόνο επιζήμιο είναι για το περιβάλλον και τα ζώα, ενώ επισημαίνει τις ασφυκτικές πιέσεις που και ο ίδιος ο Γιάννης Τσιρώνης έχει δηλώσει ότι δέχεται ώστε τίποτα να μην αλλάξει.

Συγκεκριμένα τονίζουν: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι επανέρχονται για να υπενθυμίσουν τις βασικές θέσεις τους σχετικά με το θέμα. Και να τονίσουν ότι η νέα ρυθμιστική πρέπει να διαφοροποιηθεί κρίσιμα από τις προηγούμενες. Για τον σκοπό αυτό έχουν ζητήσει επείγουσα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Η Ρυθμιστική Θήρας πρέπει επιτέλους να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική, που προβλέπουν την υποχρέωση μέριμνας ότι τα απειλούμενα και προστατευόμενα μεταναστευτικά είδη δεν θα εκτίθενται σε κίνδυνο αφανισμού τους κατά την περίοδο μεταναστεύσεως προς αναζήτηση συντρόφου. Πρέπει επίσης να λάβει υπόψη της, χωρίς υπεκφυγές και συμβιβασμούς, τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία ο καθορισμός διαφορετικών ημερομηνιών για τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα όχλησης των υπόλοιπων ειδών αλλά και σύγχυσης μεταξύ ομοειδών. Υπογραμμίζουμε ότι με βάση τη νομολογία, διαφορετικές ημερομηνίες μπορούν να καθορίζονται μόνο αν έχουν υπάρξει επιστημονικές μελέτες που τεκμηριώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος όχλησης και σύγχυσης.

Οι σχετικές μελέτες και απόψεις που κατατέθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο Θήρας και δημοσιοποιήθηκαν (για πρώτη φορά, πράγμα που κρίνεται ιδιαίτερα θετικό) επιβεβαιώνουν την άποψη μας ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπονήσει μελέτες, ως όφειλε εφόσον επιλέγει κλιμακωτές ημερομηνίες λήξης, που να αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις από τη θεσμοθέτηση της κλιμάκωσης στη λήξη της κυνηγετικής περιόδου..

Η μοναδική σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί παραμένει αυτή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το 2008, η οποία ακριβώς αποδεικνύει ότι η μετανάστευση των υδροβίων ειδών πουλιών ξεκινά κατά τον μήνα Ιανουάριο.

Με βάση όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να ζητάμε να καταργηθούν οι κλιμακωτές. Δεν ζητάμε κάτι αυθαίρετο: Επιστημονικά αστήρικτες και κατά συνέπεια αυθαίρετες είναι οι αποφάσεις μέχρι τώρα, κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για μια ακόμη χρονιά!
Ζητάμε επίσης την οριστική ανάκληση της υπ’ αριθμ 114658/2576 (ΦΕΚ Β 2473/17-9-2014) «Ρυθμίσεις θήρας στο Εθνικό Υγροτοπικό Πάρκο Αμβρακικού» και την απαγόρευση του κυνηγιού στον πυρήνα /την Α¨Ζώνη- του ιδιαίτερα σημαντικού για τα υδρόβια πτηνά εθνικού πάρκου, αίτημα που υποστηρίχτηκε από ΟΛΕΣ τις οργανώσεις και τους επιστημονικούς φορείς που προσήλθαν στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι.

Ζητάμε ακόμη να γίνουν σεβαστές οι απόψεις των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών Καλαμά και Χελμού σχετικά με τις τοπικές απαγορεύσεις θήρας, με στόχο την προστασία των θηρεύσιμων ειδών των οποίων οι πληθυσμοί μειώνονται –με βάση τις παρατηρήσεις τους. Θεωρούμε επιπλέον πολύ σημαντικό ότι οι απόψεις αυτές κατατέθηκαν στο Τεχνικό Συμβούλιο Δασών και δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ.

Θεωρούμε επίσης σημαντικό να υπάρξουν προστατευτικές προβλέψεις για το κυνήγι σε περιοχές πρόσφατων πυρκαγιών (Χίος, Ρόδος, Εύβοια, Δερβένι, Λέσβος)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιλαμβάνονται ότι ο οικολόγος Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης αλλά και όλη η Κυβέρνηση υφίστανται μεγάλες πιέσεις από το κυνηγετικό λόμπι. Για το λόγο αυτό ζητούν τη συμπαράσταση των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων της κυβέρνησης και κατεπείγουσες συναντήσεις μαζί τους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουν επίσης τη θέση τους ότι ο νέος Νόμος για το κυνήγι θα πρέπει να θεσμοθετήσει την αντικατάσταση της ετήσιας ρυθμιστικής με 5ετείς αποφάσεις. Αλλά και να εξετάσει την πρόταση τους για μετάθεση της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου στις 1 Οκτωβρίου κάθε έτους, με βάση κριτήρια κυρίως κοινωνικά και οικονομικά. Ή καθιερωμένη έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου αποτελεί κατάλοιπο εποχών με εντελώς άλλες κοινωνικές συνήθειες και εθνικές προτεραιότητες. Σήμερα το διάστημα από 20 Αυγούστου έως και τέλη Σεπτεμβρίου χαρακτηρίζεται από αυξημένη δραστηριότητα των πολιτών στην ύπαιθρο και είναι η περίοδος που προτιμούν πολίτες που επιθυμούν ήρεμες και ποιοτικές διακοπές σε επαφή με τη φύση. Παράλληλα το διάστημα αυτό περιλαμβάνεται στην υψηλή τουριστική περίοδο ενώ η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους της εθνικής πολιτικής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Read More »
Την απαγόρευση κυνηγιού στον Καλαμά, ζητάνε οι Οικολόγοι Πράσινοι Την απαγόρευση κυνηγιού στον Καλαμά, ζητάνε οι Οικολόγοι Πράσινοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Γυρίσματα ταινίας αμερικανικής παραγωγής στον Αχέροντα και το Νεκρομαντείο

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

 
Η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών «48 Project Inc.» με έδρα το Los Angeles των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, θα πραγματοποιήσει εξ’ολοκλήρου, τα γυρίσματα της ταινίας "Gates of Hades" (Οι πύλες του Άδη) στα πανέμορφα τοπία της Ελλάδας, σε περιοχές που θα ανακοινωθούν σύντομα, από τις 26 Σεπτεμβρίου του 2016."Οι Πύλες του Άδη" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ 90 λεπτών, μια ταινία περιπέτειας και αγωνίας εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και την ιστορία αγάπης μεταξύ του Άδη και της Περσεφόνης. Στην ταινία που σκηνοθετεί ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Francesco Vitali, πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων η...
Θεοδώρα Γλύξμπουρκ, ο Μάνος Γαβράς και σε ρόλο έκπληξη η Βάσια Παναγοπούλου, που μετά από σημαντικές συμμετοχές στον κινηματογράφο (Θόδωρος Αγγελόπουλος, Μελισσοκόμος) επιστρέφει στο σινεμά.
Σύντομη περιγραφή της ταινίας:
Έξι Αμερικανοί φίλοι, επισκέπτονται την Ελλάδα, για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την Ελληνική Μυθολογία. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους σε ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο της περιοχής ανακαλύπτουν ένα βιβλίο που θα τους αλλάξει την ζωή. Το δάσος και το ποτάμι, κρύβουν πολλούς κινδύνους και κρυμμένα μυστικά που οι έξι επίδοξοι ντοκιμαντερίστες δεν έχουν κάν φανταστεί.

Στον ρόλο της Έλενας, μιας σικάτης μποέμ Βρετανίδας που συντροφεύει τους έξι Αμερικανούς φίλους της, θα δούμε την Πριγκίπισσα Θεοδώρα.
“Είναι η πρώτη φορά που κάνω ταινία στην Ελλάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Είναι η πατρίδα του πατέρα μου και δική μου πατρίδα. Ήταν ένα όνειρο ζωής γιατί θα δω μέρη της ελληνικής επικράτειας που δεν είχα ποτέ άλλοτε την ευκαιρία να επισκεφθώ”, λέει η πριγκίπισσα Θεοδώρα με ενθουσιασμό και συνεχίζει… “Στην ταινία πρωταγωνιστούν διακεκριμένοι ηθοποιοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που θα συνεργασθώ μαζί τους. Ελπίζω να μου δοθεί και η ευκαιρία να παίξω και θέατρο στην Ελλάδα σύντομα. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου”
Σε μια παραλλαγή του παραδοσιακού ειδυλλίου μεταξύ του Άδη και της Περσεφόνης, εμφανίζεται από τις Νότιες πολιτείες της Αμερικής η Ashleigh Morghan. Τον ρόλο του Άδη υποδύεται ο Μάνος Γαβράς και στον ρόλο της Θεάς Δήμητρας θα δούμε την Βάσια Παναγοπούλου.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Francesco Vitali
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Lucio Lepri
Σενάριο: Francesco Vitali - Fiona Faith Ross- Chris Siametis
Διεύθυνση Παραγωγής: Chris Siametis, Brett Wolcott
Παραγωγή: Francesco Vitali
Βοηθός Σκηνοθέτη: Marco Santi
Ενδυματολογική επιμέλεια: Κλέων Φυσσέκης
Πρωταγωνιστούν:
Helena: HRH Princess Theodora Greece
Ades: Μάνος Γαβράς
Goddess Dimitra: Βάσια Παναγοπούλου
Persa: Ashleigh Morghan
Eve: Angela Halili
Ben: Mark Reininga
Meli: Arielle Wyatt
Patrick: Bogdan Yasinski
Read More »
Γυρίσματα ταινίας αμερικανικής παραγωγής στον Αχέροντα και το Νεκρομαντείο Γυρίσματα ταινίας αμερικανικής παραγωγής στον Αχέροντα και το Νεκρομαντείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 57χρονο

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016


Εχτές (09-08-2016) το μεσημέρι, στο 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων (στο ύψος της Γωνίας Πρέβεζας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε μετωπικά με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 57χρονου οδηγού του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Φιλιππιάδας.

Read More »
Θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 57χρονο Θανατηφόρο ατύχημα με θύμα 57χρονο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

58 ζεύγη πελαργών, ήρθαν το 2016 στη Θεσπρωτία, μειώθηκαν τα νεοσσά

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016

 
 
Σε απογραφή, με απευθείας παρατήρηση και καταγραφή των φωλιών και των ζευγαριών, που έγινε από το Φορέα Διαχείρησης Στενών και Εκβολών των ποταμών Καλαμά και Αχέροντα, διαπιστώθηκε ότι παρέμεινε σταθερός ο αριθμός των πελαργών (58 ζεύγη), που ήρθαν το 2016 στη Θεσπρωτία, σε σύγκριση με το 2015, ενώ μειώθηκαν τα νεοσσά. 
 
Άλλο στοιχείο είναι ότι οι πελαργοί φέτος προτίμησαν να εγκατασταθούν και στις παλιές φυσικές τους φωλιές.

Επίσης, παρουσιάζεται μια μικρή αύξησητων άδειων φωλιών σε εκκλησίες και των κατεστραμμένων φωλιών, γεγονός που μπορεί να οφείλεται και σε ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. 
 
Οι φωλιές των πελαργών εντοπίζονται γύρω από τους βασικούς υγρότοπους της Θεσπρωτίας ,αλλά και της Πρέβεζας οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες διατροφής τους από βορειοδυτικά προς νοτιοδυτικά: 
το Δέλτα Καλαμά και οι πλημμυρισμένες υγροτοπικές του εκτάσεις, ο κάμπος Φιλιατών, η λίμνη Λιμνοπούλα, η λίμνη Γκρίκα, η λίμνη Προντάνη,το Έλος Καλοδικίου και το Δέλτα Αχέροντα με τα έλη Αμμουδιάς και Κερέτζας. Η απογραφή έκανε μια του Φορέα, που αποτελείται από τη βιολόγο Συντιχάκη Ε. και τους φύλακες Φιλίππου Ε., Μάντο Α., Μαρτίνη Α., Διαμάντη Χ. και Κόντο Κ.
 
Read More »
58 ζεύγη πελαργών, ήρθαν το 2016 στη Θεσπρωτία, μειώθηκαν τα νεοσσά 58 ζεύγη πελαργών, ήρθαν το 2016 στη Θεσπρωτία, μειώθηκαν τα νεοσσά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Βανδαλισμοί στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς

Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016


Την περασμένη βδομάδα βανδαλισμοί από αγνώστους διαπιστώθηκαν στο Kέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν. 
 
Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, και αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά.


Read More »
Βανδαλισμοί στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς Βανδαλισμοί στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016 Rating: 5

Σελίδες