Συνάντηση Μητσοτάκη με Βασίλη Γιόγιακα

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη με Βασίλη ΓιόγιακαΜε 17 βουλευτές από την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ήπειρο στην συνάντηση αυτή μετείχαν ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας. Ο βουλευτής Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης θα μετέχει σε συνάντηση τις επόμενες ημέρες καθώς την Τετάρτη είχε ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις.

Οι Γιαννιώτες κοινοβουλευτικοί δεν είχαν κληθεί στη συνάντηση καθώς αφορούσε αποκλειστικά βουλευτές που δεν μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Στη συνάντηση αυτή δεν τέθηκε κανένα επιμέρους τοπικό ζήτημα των εκλογικών περιφερειών των βουλευτών αλλά περιορίστηκε αποκλειστικά στις ευρωεκλογές με τον Πρωθυπουργό να ζητά την μέγιστη κινητοποίηση όλων ώστε να αποτυπωθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κάλπη.

Επιδίωξη, όπως περιγράφηκε στους βουλευτές, είναι να μην υπάρξει σημαντική μείωση του αποτελέσματος της κάλπης του περασμένου Ιουνίου ώστε να μην πληγεί το γόητρο της κυβέρνησης και ανοίξει πολιτική συζήτηση αμφισβήτησης.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τους βουλευτές να κινητοποιηθούν με συνεχή παρουσία στις τοπικές κοινωνίες.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα εντείνει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα αμέσως μετά το Πάσχα. Περιοδεία αναμένεται να υπάρξει και στην Ήπειρο χωρίς όμως να έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία. Εκτιμάται ωστόσο ότι αυτή θα γίνει μετά την Κυριακή του Θωμά.
Read More »
Συνάντηση Μητσοτάκη με Βασίλη Γιόγιακα Συνάντηση Μητσοτάκη με Βασίλη Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Έξωση και στην Αστυνομία από τον ΟΛΗΓ

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Έξωση και στην Αστυνομία από τον ΟΛΗΓ


Σε… έξωση των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας από τον χώρο που χρησιμοποιούσαν για στάθμευση προχωρά η διοίκηση του ιδιωτικοποιημένου ΟΛΗΓ.

Τα οχήματα πάρκαραν απέναντι από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο οποίος πλέον δεσμεύεται από τον Ιταλικό Όμιλο που είναι το νέο αφεντικό του λιμανιού.

Εναλλακτική λύση δύσκολα θα βρεθεί…

Ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Αστυνομία εναποθέτει τις ελπίδες της στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας στον οποίο θα απευθυνθεί προκειμένου να διασφαλιστεί χώρος και να συμπεριληφθεί στο μνημόνιο συνεργασίας που ετοιμάζει με τον ΟΛΗΓ.
Read More »
Έξωση και στην Αστυνομία από τον ΟΛΗΓ Έξωση και στην Αστυνομία από τον ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ
Το πρωί της Τετάρτης 24/4 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων της κοινότητας Μαυρουδίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο Δήμαρχος δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους των κατοίκων Μαυρουδίου μαζί με το προεδρείο της κοινότητας παρά το φόρτο εργασίας του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ κο. Καλφόγλου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κο. Ντάσιο. Έδειξε απόλυτη κατανόηση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα των κατοίκων. Είναι η 2η μέρα χωρίς νερό για την κοινότητα και ή 4η διακοπή υδροδότησης μέσα σε ένα μήνα!

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε προσωπικά στην αναζήτηση των αιτιών των αλλεπάλληλων διακοπών του νερού και στην εξεύρεση μόνιμης λύσης.

Το ΔΣ της κοινότητας Μαυρουδίου

Read More »
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Ενεργοποιείται από σήμερα η «Κάρτα του Αγρότη»

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Ενεργοποιείται από σήμερα η «Κάρτα του Αγρότη»


Ενεργοποιείται από σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου, μέχρι και τον Σεπτέμβριο η «Κάρτα του Αγρότη» η οποία θα διατίθεται στους παραγωγούς (γεωργούς και κτηνοτρόφους), δικαιούχους αγροτικών επιδοτήσεων, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα που τηρεί τον λογαριασμό του.

Μέσω της «Κάρτας του Αγρότη» παρέχεται στον δικαιούχο η δυνατότητα να κάνει αγορές από επιχειρήσεις οι οποίες εντάσσονται στις κατηγορίες αυτών που εμπορεύονται προϊόντα τα οποία σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών των παραγωγών (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων), αλλά και να εξοφλεί οφειλές του σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής Δήλωσης Ενιαίας Ενίσχυσης.

Μέσω της «Κάρτας του Αγρότη» παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στους παραγωγούς να εξοφλούν τρέχουσες οφειλές τους έναντι ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και Δημοσίου, δαπάνες έκδοσης και χρήσης εργοσήμου, καθώς και το κόστος αίτησης αγροτικών ενισχύσεων.
Read More »
Ενεργοποιείται από σήμερα η «Κάρτα του Αγρότη» Ενεργοποιείται από σήμερα η «Κάρτα του Αγρότη» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Η Ηγουμενίτσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Με μια λιτή αλλά θερμή τελετή η πόλη της Ηγουμενίτσας υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα στο ταξίδι της για τους Ολυμπιακούς αγώνες "Παρίσι 2024", που έφτασε στην πόλη από τα Ιωάννινα, συνοδεία, αστυνομικών μηχανών, περιπολικών και οχήματος της πυροσβεστικής.

Τη Φλόγα υποδέχτηκαν οι αρχές της Θεσπρωτίας αλλά και πλήθος κόσμου με τους μαθητές των σχολείων να δίνουν συγκινητική χροιά στην τελετή.


Η Πρωταθλήτρια του στίβου Ναταλία Μπέση ήταν αυτή που ξεκίνησε τη λαμαδηδρομία, ενώ η Ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου άναψε το βωμό, μεταφέροντας στη πόλη τη Φλόγα της Αγάπης, της Ειρήνης και της Ελπίδας.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας ανέκρουσε τον Ολυμπιακό και τους Εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας κατά την έπαρση.


Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νταής, σημείωσε πως "Η Ηγουμενίτσα υποδέχεται τη Φλόγα ως πόλη Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων Πρωταθλητών… Υποδέχεται τη Φλόγα με το μήνυμα Ειρήνης και Συνεργασίας, που αυτή μεταφέρει Παγκόσμια… Με την αρχαία ρήση “σημασία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη”.


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας, ανέφερε πως “Η Φλόγα διασχίζει όλη την Ελλάδα μεταφέροντας τα διαχρονικά, αλλά και επίκαιρα μηνύματα της Ειρήνης και της Συνεργασίας”, ενώ έκανε αναφορά στον Πιέρ Ντε Κουμπερντέν και στο Δημήτριο Βικέλα και την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.


Ο Εκπρόσωπος της Οργανωτικής επιτροπής, στο χαιρετισμό του σημείωσε πως “Θέλουμε να αναδείξουμε το Ολυμπιακό ιδεώδες, αλλά και τους στενούς δεσμούς, που συνδέουν την Γαλλία και την Ελλάδα”, ενώ έκανε ειδική μνεία στην Ολυμπιονίκη Αλεξάνδρα Τσιάβου και στο σύζυγό της και Παγκόσμιο πρωταθλητής, Απόστολος Γκουντούλα, ο οποίος παρέλαβε την Φλόγα για να συνεχίσει το ταξίδι της προς το νησί των Φαιάκων.
Τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ο Βαλκανιονίκης της Κωπηλασίας Ελευθέριος Δημάκος.

Read More »
Η Ηγουμενίτσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Η Ηγουμενίτσα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Μια ακόμη διακομιδή 49χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Μια ακόμη διακομιδή 49χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 49χρονης , η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Μια ακόμη διακομιδή 49χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Μια ακόμη διακομιδή 49χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών
Συνελήφθησαν δύο άτομα και ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα

Στο πλαίσιο των ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τη διαλεύκανση καταγγελθέντων περιστατικών κλοπών, εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για τις οποίες συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, εντοπίστηκε χθες (23-04-2024) το μεσημέρι και συνελήφθη ημεδαπός, διότι, όπως προέκυψε, την προηγούμενη ημέρα είχε αφαιρέσει το παγκάρι εκκλησίας από περιοχή των Ιωαννίνων, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ περίπου.

Το παγκάρι, άνευ χρημάτων, βρέθηκε σε σημείο, όπου το είχε απορρίψει ο κατηγορούμενος και αποδόθηκε σε νεωκόρο του ναού.

Στη δεύτερη περίπτωση, ταυτοποιήθηκαν ημεδαπός και ημεδαπή, οι οποίοι διακριβώθηκε ότι προχθές το μεσημέρι εισήλθαν σε χώρους σούπερ-μάρκετ, μη προσβάσιμους στο κοινό, από όπου αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο υπαλλήλου.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων εντοπίστηκε χθες το βράδυ στα Ιωάννινα και συνελήφθη ο ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο διαφορετικές περιπτώσεις κλοπών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Συλλογή σε φαρμακευτικό υλικό από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Συλλογή σε φαρμακευτικό υλικό από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας ( Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών)για την συλλογή σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 .


Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Μητσέλος Αλέξανδρος
ΑΓ.ΔΟΝΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665024245
Φαξ: 2665028888

Email: kf@igoumenitsa.gr

Facebook: https://www.facebook.com/kfIgoumenitsas/
Read More »
Συλλογή σε φαρμακευτικό υλικό από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Συλλογή σε φαρμακευτικό υλικό από το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: Ανακοίνωση για την απαγόρευση της συναυλίας από τον Μητροπολίτη.

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Δήμος Φιλιατών: Ανακοίνωση για την απαγόρευση της συναυλίας από τον Μητροπολίτη.

Σχετικά με τη ματαίωση της πασχαλινής συναυλίας που είχε ανακοινωθεί για τη Μεγάλη Τρίτη στο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Φιλιατών και κατανοώντας την αναστάτωση που τυχόν επήλθε σε όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία για την εκδήλωση αυτή, ο Δήμος Φιλιατών διευκρινίζει ότι έπραξε σύμφωνα με την ενημέρωση και τις οδηγίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος, ο οποίος είναι και ο καθ΄ύλην αρμόδιος για να εκδώσει τη σχετική άδεια. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Φιλιατών δηλώνει τον απόλυτο σεβασμό του προς τους οικείους εκκλησιαστικούς κανόνες, τη σχετική δικαιοδοσία και ιδίως προς το προσφιλές πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, προσβλέποντας σε διαρκή, αγαστή και γόνιμη συνεργασία σε τομείς κοινού μας ενδιαφέροντος.
Read More »
Δήμος Φιλιατών: Ανακοίνωση για την απαγόρευση της συναυλίας από τον Μητροπολίτη. Δήμος Φιλιατών: Ανακοίνωση για την απαγόρευση της συναυλίας από τον Μητροπολίτη. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Σύλληψη 22χρονου και 24χρονης στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Σύλληψη 22χρονου και 24χρονης στην Ηγουμενίτσα


Τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 22 και 24 ετών. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ η 24χρονη κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για λογαριασμό του ανήλικου τέκνου της, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 22χρονου και 24χρονης στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 22χρονου και 24χρονης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΘεσπρωτίαςΣΥΝΕΚ:113 (43,13%) ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ:58 (22,14%) ΑΓΩΝ/ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ:58 (22,14%) ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:33 (12,59%)

Εκλέγονται ΣΥΝΕΚ: 3 ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ: 2 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ: 2

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΟΛΜΕ


Ψήφισαν: 269 Έγκυρα: 261
Λευκά-Άκυρα: 08

ΕΛΑΒΑΝ: ΣΥΝΕΚ: 121 (46,36%)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ: 63 (24,14%) ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ: 50 (19,16%)
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: 27 (10,34%)

Εκλέγονται ΣΥΝΕΚ: 2 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ:1


Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Δωρεά από την ΠΙΝΔΟΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Δωρεά από την ΠΙΝΔΟΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ για την προσφορά σε κοτόπουλα και για τη συνεχή στήριξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του

Στοιχεία επικοινωνίας: Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Μητσέλος Αλέξανδρος


ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Read More »
Δωρεά από την ΠΙΝΔΟΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από την ΠΙΝΔΟΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε και δεύτερη ημεδαπή για την υπόθεση της κακουργηματικής απάτης στην Πρέβεζα

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Ταυτοποιήθηκε και δεύτερη ημεδαπή για την υπόθεση της κακουργηματικής απάτης στην Πρέβεζα

Με το πρόσχημα ότι θα «λύσουν τα μάγια», είχε αποσπάσει από κοινού με την -ήδη ταυτοποιηθείσα- συνεργό της χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας 190.000 ευρώ, από ημεδαπή

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ταυτοποιήθηκε και δεύτερη ημεδαπή για την υπόθεση της κακουργηματικής απάτης στην Πρέβεζα 

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γυναίκες, από έτους περίπου, είχαν αφαιρέσει σταδιακά από ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ, αφού την είχαν πείσει ότι μπορούν, έναντι αμοιβής, να «λύσουν τα μάγια» που τρίτοι τής είχαν κάνει.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.


Read More »
Ταυτοποιήθηκε και δεύτερη ημεδαπή για την υπόθεση της κακουργηματικής απάτης στην Πρέβεζα Ταυτοποιήθηκε και δεύτερη ημεδαπή για την υπόθεση της κακουργηματικής απάτης στην Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Airbnb πάνω από 500 σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων.. Μέτρα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Airbnb πάνω από 500 σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων.. Μέτρα ζητά η Ένωση ΞενοδόχωνΜε ταχύτατους ρυθμούς αυξάνονται οι κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης στην πόλη και το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Η βραχυχρόνια μίσθωση επιλέγεται όλο και περισσότερο από ιδιοκτήτες κατοικιών καθώς αποφέρει ένα πολύ καλό εισόδημα, απόρροια και της αυξημένης τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Αυτό βέβαια δυσκολεύει την ανεύρεση κατοικίας για μακροχρόνια μίσθωση ενώ συνήθως τα μισθώματα είναι στα ύψη φτάνοντας ακόμη και στο ύψος του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων σε επιστολή της προς τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, ο αριθμός των καταλυμάτων που εκμισθώνονται με βραχυχρόνια μίσθωση στην πόλη των Ιωαννίνων, συνεχίζει να αυξάνεται ανεξέλεγκτα και ήδη έχει υπερβεί σε αριθμό τα 500 καταλύματα.

Τα αποτελέσματα αυτής κατάστασης, όπως σημειώνει στην ίδια επιστολή είναι εμφανή σε όλους.

Τεράστια αύξηση στις τιμές των ενοικίων, μεγάλα προβλήματα στην εύρεση στέγης, ιδιαίτερα μάλιστα για ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως φοιτητές, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικοί και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, αύξηση των απορριμμάτων και της εντεύθεν επιβάρυνσης των υπηρεσιών του Δήμου σας, αλλοίωση του χαρακτήρα των τοπικών κοινωνιών κ.λ.π.

Επιπρόσθετα, αναφέρει τον αθέμιτο ανταγωνισμό που οι νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις υφίστανται από την συγκεκριμένη δραστηριότητα που λειτουργεί παντελώς ανεξέλεγκτα και τα φαινόμενα φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας που σε πολλές περιπτώσεις σημειώνονται στα συγκεκριμένα καταλύματα.

Η Ένωση Ξενοδόχων ζητά από τον Δήμαρχο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ρύθμιση της αγοράς βραχυχρόνιας μίσθωσης με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει.

Σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 111 του ν.4446/2016 προβλέπονται τα εξής: «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού μπορεί, για λόγους που σχετίζονται με την προστασία της κατοικίας, να καθοριστούν γεωγραφικές περιοχές, όπου θα ισχύουν περιορισμοί στη διάθεση ακινήτων για βραχυχρόνια μίσθωση ως εξής: 
α. Να μην επιτρέπεται η βραχυχρόνια μίσθωση άνω των δύο (2) ακινήτων ανά Α.Φ.Μ. δικαιούχου εισοδήματος.
 β. Η μίσθωση κάθε ακινήτου να μην υπερβαίνει τις ενενήντα (90) ημέρες ανά ημερολογιακό έτος. Υπέρβαση της διάρκειας του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπεται, εφόσον το συνολικό εισόδημα του εκμισθωτή ή του υπεκμισθωτή, από το σύνολο των ακινήτων που διαθέτει για μίσθωση ή υπεκμίσθωση, δεν ξεπερνά τις δώδεκα χιλιάδες (12.000€) ευρώ κατά το οικείο φορολογικό έτος.»

«Επειδή εν προκειμένω συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής των ανωτέρω ρυθμίσεων, παρακαλούμε να υποβάλετε σχετικό αίτημα στα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε αυτά να προχωρήσουν στην έκδοση της ανωτέρω Κοινής Υπουργικής Απόφασης» αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων.

Πηγη epiruspost.gr
Read More »
Airbnb πάνω από 500 σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων.. Μέτρα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Airbnb πάνω από 500 σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων.. Μέτρα ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεχίζει να στηρίζει το κοινωνικό παντοπωλείο

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεχίζει να στηρίζει το κοινωνικό παντοπωλείοΟ Δήµος Σουλίου και η Αστική µη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3, ευχαριστούν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ,για την Πασχαλινή προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας! 

Είναι πολύ σημαντικό σήμερα με τόσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα , να υπάρχουν άνθρωποι, φορείς , σύλλογοι και επιχειρήσεις , με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα !

Με εκτίμηση ,
Η Δημοτική Αρχή

Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Φωτεινή Παππά
Read More »
Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεχίζει να στηρίζει το κοινωνικό παντοπωλείο Το επιμελητήριο Θεσπρωτίας συνεχίζει να στηρίζει το κοινωνικό παντοπωλείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Το “Κυνήγι του Χαμένου Αυγού”, από τον σύλλογο γονέων του Α’ Δημοτικού και τον Εμπορικό Σύλλογο

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Το “Κυνήγι του Χαμένου Αυγού”, από τον σύλλογο γονέων του Α’ Δημοτικού και τον Εμπορικό Σύλλογο


Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς και ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς συνδιοργανώνουν και καλούν κάθε παιδί να συμμετέχει στο «κυνήγι των χαμένων αυγών» (παιχνίδι που βασίζεται σε αινίγματα), την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα 7:00 μμ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μπουφέ για όλα τα παιδιά και μουσικό πρόγραμμα με dj !

Το παιδιά που θα συμμετέχουν στο παιχνίδι θα πρέπει να βρίσκονται στον πλάτανο του πεζόδρομου (έναντι φωτογραφείου Μπρέστα) στις 7:00 μμ ώστε να συγκροτηθούν οι ομάδες και να δοθούν οι οδηγίες για το παιχνίδι.

Επίσης όποιος γονέας ή κηδεμόνας το επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού.
 Η βοήθεια όλων σας είναι σημαντική.

Σας περιμένουμε όλους!!!
Read More »
Το “Κυνήγι του Χαμένου Αυγού”, από τον σύλλογο γονέων του Α’ Δημοτικού και τον Εμπορικό Σύλλογο Το “Κυνήγι του Χαμένου Αυγού”, από τον σύλλογο γονέων του Α’ Δημοτικού και τον Εμπορικό Σύλλογο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

220 χρόνια μετά τιμήθηκε η θυσία των Σουλιωτών στη Μονή Σέλτσου

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
220 χρόνια μετά τιμήθηκε η θυσία των Σουλιωτών στη Μονή Σέλτσου

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Διακόσια είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τη θυσία στη Μονή Σέλτσου, στο χωριό Πηγές Άρτας, όπου μετά από σκληρή, εξοντωτική και φονική μάχη των Σουλιωτών με τις δυνάμεις του Αλή πασά (άλλοι Σουλιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι), 250 και πλέον γυναικόπαιδα, ρίχτηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη στο βάραθρο της Γκούρας, τον «Πέτακα», πίσω ακριβώς από τη Μονή, και τα κορμιά τους κατέληξαν στον «Ασπροπόταμο».

Στις 23 Απριλίου 2024 τιμήθηκε το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Σέλτσο, με επιμνημόσυνη δέηση από το Μητροπολίτη Άρτας Καλλίνικο, παρουσία του δημάρχου του δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου, καθώς και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, στον τόπο της ηρωικής θυσίας.

Συγκινητική ήταν η ρίψη στεφάνων στο φαράγγι του Πέτακα, εκεί, όπου οι Σουλιώτισσες, προτίμησαν να αυτοθυσιαστούν, παρά να ατιμαστούν.

Για τα ιστορικά γεγονότα μίλησε με ακρίβεια και ζωντάνια ο τ. αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμάς Μπάκας, ο οποίος εξήρε το ηρωικό φρόνημα και πνεύμα των Σουλιωτών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι παρουσιάστηκαν θαυμάσιες δράσεις μαθητών σχολικών μονάδων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την απαγγελία ποιήματος του Λάμπρου Μάλλιου με τον τίτλο “Θυσίες”.

Παρόντα ήταν και μέλη του Συλλόγου αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών “ο Έπαχτος” από τη Ναύπακτο, με παραδοσιακές στολές.

Αποδόθηκε απλά, αλλά ουσιαστικά ο οφειλόμενος φόρος τιμής σ’ εκείνους, που με το δικό τους αίμα πότισαν και θεμελίωσαν τη δική μας ελευθερία.

Η πράξη των 250 γυναικόπαιδων, που έπεσαν στον γκρεμό, δεν δείχνει την απελπισία τους, αλλά το πνεύμα της αντίστασης, της ανυποχώρητης απόφασης να μην παραδοθούν στα χέρια του εχθρού και της αυτοθυσίας, προκειμένου να αποφύγουν την ατιμωτική υποδούλωση.

Η τελετή μια απόδειξη ότι δεν λησμονήθηκε τελείως ο μεγαλειώδης αιματοβαμμένος θρύλος τους.

Σ’ αυτούς, που είχαν τη σιδερένια θέληση να βουτήξουν στο κενό και να μην ατιμωθούν, ήταν και Λένα Μπότσαρη, για την οποία γράφτηκαν πολλά δημοτικά τραγούδια. Το σημείο, στο οποίο ρίχτηκε η Λένω Μπότσαρη στον ποταμό, έμεινε στην ιστορία ως «το πήδημα της καπετάνισσας».

Ο Νότης Μπότσαρης αιχμαλωτίστηκε τραυματισμένος, ενώ ο Κίτσος μαζί με τον 13χρονο Μάρκο γλίτωσαν από τη σφαγή, καταφεύγοντας μέσα σε μια σπηλιά. Μετά από πολλές περιπέτειες έφθασαν στην Πάργα, όπου βρίσκονταν και οι άλλοι Σουλιώτες με τον Φώτη Τζαβέλλα.

Ο τελικός απολογισμός από τη μάχη του Σέλτσου, ήταν η διάσωση μόνο 80 Σουλιωτών, από τους 1048 συνολικά, που μετά την παράδοση του Σουλίου στον Αλή πασά κατέφυγαν εκεί και πολιορκήθηκαν από τις 12 Γενάρη του 1803 έως τις 23 Απριλίου του 1803.

Πολέμησαν παλληκαρήσια, αντιστάθηκαν, δε λύγισαν απέναντι σε 8.000 χιλιάδες στρατιώτες, για να μη σκλαβωθούν στους Τούρκους, αλλά, τελικά εξοντώθηκαν.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ

Οι Σουλιώτες απέδειξαν ότι η ωμή και κυνική και ανενδοίαστη βία σε βάρος της ελευθερίας, συντρίβεται, έστω και αν χάνεται ο πόλεμος, στης ψυχής το γρανίτινο βράχο. Και τότε γίνεται το θαύμα.

Μια χούφτα πολιορκημένοι, σέρνονται στο θάνατο για τη γλυκιά πατρίδα, που τη σκέπασε νυχτιά δουλείας. Οι Σουλιώτες έδωσαν αδιάκοπα το παράδειγμα του ηρωισμού και της φιλοπατρίας και αποδείχθηκαν πιστοί φύλακες των αρετών της φυλής.

ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ

Οι Σουλιώτες λάμπουν στο φως της αιώνιας άνοιξη και κρατούν στα χέρια τους τα λάβαρα της νίκης… Η ζωή τους ολάκερη ήταν αγώνας και φιλοπατρία και αυταπάρνηση και θυσία. Και μας θυμίζει τις ηρωικές στιγμές του έθνους μας.

Είναι το άσβηστο φως, που κρατάει ζωντανό το αιώνιο χρέος, αλλά δεν αφήνει να σβήσει και ο ηρωισμός της ψυχής τους. Κάθε εκδήλωση τιμής γι’ αυτούς είναι το στεφάνι το δάφνινο για την ελευθερία, που υπερασπίστηκαν.

Κι ακόμη το βραβείο, γιατί εκπλήρωσαν το καθήκον τους, ως πρωτοπόροι και τίμιοι μαχητές, «υπέρ βωμών και εστιών. Ας…γονατίσουμε…, ας… ασπαστούμε… και ας… προσκυνήσουμε τους Σουλιώτες, ανάβοντας ξανά το καντήλι της Ρωμιοσύνης…
Read More »
220 χρόνια μετά τιμήθηκε η θυσία των Σουλιωτών στη Μονή Σέλτσου 220 χρόνια μετά τιμήθηκε η θυσία των Σουλιωτών στη Μονή Σέλτσου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΣΧΑ 2024

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΣΧΑ 2024Read More »
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΣΧΑ 2024 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΑΣΧΑ 2024 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Συνάντηση του Γ.Γ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΗΓ

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Συνάντηση του Γ.Γ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΗΓ


Συνάντηση στο γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Θανάση Πορφύρη, είχε την Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας Σωτήρης Γιάκης, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο facebook ο Γ.Γ..
Στην ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας, κάνει λόγο για "κορόνες άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος και τροχιοδεικτικές αντιπαλότητας", αφήνοντας σαφέστατα αιχμές, για όσους αντιδρούν για τη στάση της διοίκησης του ΟΛΗΓ (βλέπε Θωμάς Πιτούλης).
Εκεί που όλοι βλέπουμε την εχθρική στάση της διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. προς την πόλη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηγουμενίτσας βλέπει "κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργατικού πνεύματος", κάνοντας μάλιστα λόγο πως "σύντομα ένα καλό Μνημόνιο Συνεργασίας θα επισφραγίσει τον εποικοδομητικό διάλογο που έχει ήδη ξεκινήσει".
Κάτι θα γνωρίζει παραπάνω αυτός, ως παραλίγο υποψήφιος βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας και ως παραλίγο αγοραστής του λιμανιού.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ο.ΛΗ.Γ. Α.Ε. έλαβε χώρα εχθές, προγραμματισμένη συνάντησή μας.
Αναπτύχθηκαν θέματα που άπτονται της Συνεργασίας και της Σύμπραξης -όπως για παράδειγμα η Κρουαζιέρα- του Δήμου με την Εταιρεία.
Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργατικού πνεύματος.
Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος, ότι σύντομα ένα καλό Μνημόνιο Συνεργασίας θα επισφραγίσει τον εποικοδομητικό διάλογο που έχει ήδη ξεκινήσει, με προβλεπόμενες δράσεις, που θα λειτουργούν επ’ ωφελεία της πόλης, του Δήμου και του κοινωνικού συνόλου.
Κορόνες άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος και τροχιοδεικτικές αντιπαλότητας, μόνον να δυναμιτίζουν μπορούν, το επιδιωκόμενο κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης, στα πλαίσια της καλής γειτνίασης.


Read More »
Συνάντηση του Γ.Γ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΗΓ Συνάντηση του Γ.Γ. του Δήμου Ηγουμενίτσας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Ρίψη εμβολίων δολωμάτων κατά της Λύσσας από 24/4 εως 28/4

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Ρίψη εμβολίων δολωμάτων κατά της  Λύσσας από 24/4 εως 28/4Από το Τμήμα Υγείας Ζώων της Δ/νσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και μικρού τμήματος Πρεβέζης πραγματοποιείται ρίψη από αέρος εμβολίων δολωμάτων για τον εμβολιασμό της άγριας πανίδας κατά της Λύσσας από 24-04-2024 έως και 28-04-2024.

Το εμβολιακό δόλωμα είναι μικρός κύβος χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού και περιέχει κάψουλα με υγρό.

Σε περίπτωσης εύρεσης εμβολιακών δολωμάτων οι πολίτες απαγορεύεται να τα ακουμπούν ή να τα πατούν και γενικά απαγορεύεται να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά, ενώ επιβάλλεται η σχετική ενημέρωση των τοπικών κτηνιατρικών αρχών.

Το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση επαφής με το υγρό της κάψουλας του εμβολιακού δολώματος πρέπει να επισκεφθεί άμεσα τον γιατρό.

Οι κυνηγετικοί σκύλοι κλπ ζώα δεν κινδυνεύουν από το εμβόλιο δόλωμα κατά της Λύσσας.

Το πρόγραμμα του από αέρος εμβολιασμού της άγριας πανίδας για την προστασία από την Λύσσα εφαρμόζεται από το 2013κάθε Φθινόπωρο και Άνοιξη και έχει συμβάλει στο να αποκτήσει η χώρα μας καθεστώς απαλλαγής από την Λύσσα το 2021.
Read More »
Ρίψη εμβολίων δολωμάτων κατά της Λύσσας από 24/4 εως 28/4 Ρίψη εμβολίων δολωμάτων κατά της  Λύσσας από 24/4 εως 28/4 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα - Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα - Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματαAλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό ο οποίος θα εντοπίζει άμεσα όσα οχήματα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ή είναι ανασφάλιστα σχεδιάζει για το 2025 το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σήμερα το χρηματικό πρόστιμο για την εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ανέρχεται στο διπλάσιο της αξίας των τελών από την πρώτη μέρα καθυστέρησης. Το σχήμα των προστίμων αναμένεται να αλλάξει από το 2025, καθώς στον σχεδιασμού του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας είναι να καθιερώσει ένα κλιμακωτό σύστημα προστίμων ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης πληρωμής των τελών.

Όσο νωρίτερα θα γίνεται η εξόφληση των τελών μετά τη λήξη της προθεσμίας τόσο μικρότερο θα είναι το πρόστιμο στα τέλη κυκλοφορίας.Οπως ανέφερε και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης σε χθεσινές δηλώσεις «έρχονται αλλαγές από το 2025 και στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με τα τέλη κυκλοφορίας από την 1η ημέρα καθυστέρησης και από του χρόνου θα επιβάλλεται κλιμακωτά».

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας σήμερα, όπως και η μη καταβολή τους, επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Πιο συγκεκριμένα, το ύψος του προστίμου είναι:
 Ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ.
Ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
Μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Αυτόματος μηχανισμός

Ταυτόχρονα αυστηροποιείται ο έλεγχος για τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων και αυτών που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, καθώς θα ενεργοποιηθεί ένας νέος αυτόματος μηχανισμός που θα εντοπίζει τους παραβάτες.

Η νέα πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί κα θα τεθεί σύντομα σε ισχύ, θα λειτουργεί ως «Big Brother» για τα ανασφάλιστα οχήματα. Μέσω αυτού του μηχανισμού, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα παρακολουθεί, θα ελέγχει και θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα προχωρώντας άμεσα στην επιβολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης μέσω της εν λόγω πλατφόρμας θα εντοπίζονται και τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ. Στους κατόχους των οχημάτων θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ αν η παράβαση διαπιστωθεί σε έλεγχο της Τροχαίας το πρόστιμο διαμορφώνεται στα 400 ευρώ. Σημειώνεται ότι βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και μήνες ψηφιακή υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Μεταφορών, σχετικά με τα ανασφάλιστα οχήματα όπως για αυτά που έχουν εκκρεμότητες με τις πληρωμές των τελών κυκλοφορίας, όχι μόνο για το τρέχον έτος αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια.

Πότε έρχονται τα τέλη με τον μήνα

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα θα έχουν το επόμενο διάστημα χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι κατέθεσαν ψηφιακά τις πινακίδες των οχημάτων τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών για ολόκληρο το 2024.

Η νομοθετική διάταξη η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας των οχημάτων τους,πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θέλουν να τα κυκλοφορήσουν,ετοιμάζεται προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή.

Η άρση της ακινησίαςγίνεται μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ.Απαραίτητη προυπόθεση πριν την άρση της ακινησίας είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν ασφαλισμένα τα οχήματα τους συμβόλαιο ασφάλισης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται "Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας".

Με τους κωδικούς του Taxis, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα εισέρχονται στην πλατφόρμα θα επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν. Εαν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Στη συνέχεια θα γίνεται αυτόματος έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Επισημαίνεται ότι το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους,ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία αλλιώς ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα.
Read More »
Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα - Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα Τέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν όλα στα πρόστιμα - Big brother για τα ανασφάλιστα οχήματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα η 17η Πανελλήνια συνάντηση σκαραβαίων & κλασσικών οχημάτων «Τασος Δαριώτης»

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Στην Ηγουμενίτσα η 17η Πανελλήνια συνάντηση σκαραβαίων & κλασσικών οχημάτων «Τασος Δαριώτης»Πρόγραμμα 17ης Πανελλήνιας.
Παρασκευή 5 Ιουλίου
-Συγκέντρωση συμμετεχόντων στο camping "Δρέπανο"
-Ελεύθερος χρόνος για check-in, θάλασσα & θαλάσσια σπορ
-Απογευματινοβραδυνή βόλτα σε κοντινό προορισμό & Στατική έκθεση.
-Ελεύθερος χρόνος για φαγητό & βραδυνό ποτό.
Σάββατο 6 Ιουλίου
-Πρωινό καφεδάκι στο camping "Δρέπανο"& συγκέντρωση συμμετεχόντων.
-Ελεύθερος χρόνος για θάλασσα, θαλάσσια σπόρ & φαγητό εως το απόγευμα.
- 19:00 έναρξη καλλιστείων οχημάτων και ψηφοφορίας.
-21:00 'Εναρξη live μουσικής & απονομές.
Κυριακή 7 Ιουλίου
-09:00 Μονοήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα (προαιρετικά)*
-Εναλλακτικά, εκδρομή στις πηγές Αχέροντα
-Λήξη εκδήλωσης.
*Η μονοήμερη στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί μόνο αν μαζευτεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.
Το πρόγραμμα μπορεί να υποστεί αλλαγή κατα την κρίση των διοργανωτών.
Κόστος συμμετοχής: 20 euro ανα όχημα.

Read More »
Στην Ηγουμενίτσα η 17η Πανελλήνια συνάντηση σκαραβαίων & κλασσικών οχημάτων «Τασος Δαριώτης» Στην Ηγουμενίτσα η 17η Πανελλήνια συνάντηση σκαραβαίων & κλασσικών οχημάτων «Τασος Δαριώτης» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Λαϊκοί Ερμηνευτές της Ηπείρου – Δημήτρης Πάκος

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Λαϊκοί Ερμηνευτές της Ηπείρου – Δημήτρης Πάκος 


Με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ του με τίτλο «Του Βουνού Πήρα Την Στράτα», ο Δημήτρης Πάκος βρίσκεται καλεσμένος στο στούντιο του Περιφερειακού Σταθμού Ιωαννίνων της ΕΡΤ, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με οικοδεσπότη τον Παναγιώτη Τζόκα.

Η συζήτηση που αναπτύσσεται θίγει ζητήματα σχετικά με την δημιουργία σύγχρονου δημοτικού τραγουδιού, με το αν μπορεί να γραφτεί σήμερα δημοτικό τραγούδι με δεδομένο ότι έχουν εκλείψει οι συνθήκες δημιουργίας του και αναφορικά με τις πηγές έμπνευσης και άντλησης θεματολογίας για την σύνθεσή σύγχρονης δημοτικής μουσικής.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Παναγιώτης Τζόκας
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ERT echo: Άντα Κωσταδήμα
 ΕΡΤ Ιωάννινα | 17.04.2024


Ακούστε και αγοράστε το CD εδω  www.reloadstores.gr


Read More »
Λαϊκοί Ερμηνευτές της Ηπείρου – Δημήτρης Πάκος Λαϊκοί Ερμηνευτές της Ηπείρου – Δημήτρης Πάκος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Έκθεση χαρακτικών έργων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Έκθεση χαρακτικών έργων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας


Έκθεση Χαρακτικών Έργων
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
20 Απριλίου – 31 Αυγούστου 2024

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώνουν έκθεση χαρακτικών έργων των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας από τις 20 Απριλίου έως και τις 31 Αυγούστου 2024.
Παρουσιάζονται έργα των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι εκπόνησαν τις διπλωματικές τους εργασίες στο εργαστήριο Χαρακτικής, καθώς και έργα των διδασκόντων του εργαστηρίου.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του.
Διάρκεια Έκθεσης: 20 Απριλίου 2024 έως 31 Αυγούστου 2024
Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες της Σχολής, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν.
Η έκθεση είναι επισκέψιμη: Δευτέρα, Τετάρτη έως Κυριακή: 8.00 π.μ. - 20.00 μ.μ. (εκτός Τρίτης).
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει κλειστό την Κυριακή του Πάσχα και την ημέρα εορτασμού της Πρωτομαγιάς, επίσημες αργίες του κράτους.
**Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:**
Γιώργος Βασιλείου, Άννα Γιαμαλή, Ιωάννα-Υπατία Γραμματικοπούλου, Αννίτα Δημητρίου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Αθηνά Κακάβα, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Αγαθή Παππά, Ευαγγελία Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Φαίη Ράλλη, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Ματίνα Τασατζή, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Δήμητρα Τρουπή, Άννα Τσερνένκο, Βενετία Υφαντίδου
Ράνια Σταθοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Γιάννα Καλογιάννη
Η αφίσα της έκθεσης φιλοτεχνήθηκε από τον φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνο Γκίκα.
Read More »
Έκθεση χαρακτικών έργων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Έκθεση χαρακτικών έργων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Ξεχωριστή θα είναι φέτος η πρώτη Ανάσταση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Ξεχωριστή θα είναι φέτος η πρώτη Ανάσταση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας


«Συ δε Κύριε ανάστησόν με, ίνα συντρίψω αυτούς ως σκεύη κεραμέως».
Ξεχωριστή θα είναι φέτος η πρώτη Ανάσταση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας!
Στις 11.00 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, αναβιώνουμε το έθιμο της Πρώτης Ανάστασης.
Μόλις οι καμπάνες της εκκλησίας μας χτυπήσουν χαρμόσυνα εκατοντάδες πήλινα κανάτια, γεμάτα νερό, θα σπάσουν στο δρόμο.
Ο κρότος που παράγεται από το σπάσιμο των κανατιών, σύμφωνα με την λαϊκή αντίληψη, διώχνει μακριά το κακό.
Το έθιμο αυτό συμβολίζει τη νίκη της ζωής ενάντια στο θάνατο και συνδέεται άρρηκτα με την Ανάσταση του Κυρίου.

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Συβότων

Read More »
Ξεχωριστή θα είναι φέτος η πρώτη Ανάσταση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Ξεχωριστή θα είναι φέτος η πρώτη Ανάσταση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Συντάξεις Μαΐου: Ποιοι θα πληρωθούν αύριο

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Συντάξεις Μαΐου: Ποιοι θα πληρωθούν αύριο


Σε λίγο ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων του μηνός Μαΐου 2024.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Το χρονοδιάγραμμα 

 Την 25η/4/2024, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1/1/2017 και έπειτα (ν. 4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Την 29η/4/2024, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), καθώς και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Read More »
Συντάξεις Μαΐου: Ποιοι θα πληρωθούν αύριο Συντάξεις Μαΐου: Ποιοι θα πληρωθούν αύριο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Ο πίνακας προσλήψεων μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών στο Δήμο Σουλίου

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Ο πίνακας προσλήψεων μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών στο Δήμο ΣουλίουΜε απόφαση του Δημάρχου Σουλίου, προσλαμβάνεται το κάτωθι προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από 24/4/2024 έως και 23/4/2025, για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης της σύμβασης τους για ένα έτος ακόμη, κατατάσσοντας τους στο Μ.Κ.1 της εκπαιδευτικής τους κατηγορίας, σύμφωνα με την 1η τροποποίηση Δημόσιας πρόσκλησης Νο 11/2017 του ΟΑΕΔ.

Η πρόσληψη των ωφελούμενων γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση 8.500 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών σε α) κάθε είδους Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), β) επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός επαναοριοθετήθηκε με βάση το άρθρο 51 του Ν. 1892/1990 (Α΄101), που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα και γ) επιχειρήσεις της τοπικής
αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών):
Read More »
Ο πίνακας προσλήψεων μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών στο Δήμο Σουλίου Ο πίνακας προσλήψεων μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων 55-67 ετών στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Η ανεργία «απειλεί» τις τριετίες - Διψήφιο ποσοστό «βλέπει» για το 2024 ο ΙΟΒΕ

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
 Η ανεργία «απειλεί» τις τριετίες - Διψήφιο ποσοστό «βλέπει» για το 2024 ο ΙΟΒΕΤο μεγάλο «αγκάθι» για την ελληνική οικονομία παραμένει η ανεργία, καθώς παρά τα αρκετά «όπλα» που βγάζει τακτικά από τη φαρέτρα της η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης τα ποσοστά παραμένουν διψήφια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο μήνα του έτους η ανεργία διαμορφώθηκε στο 10,4%, καταγράφοντας, φυσικά, μείωση 0,9% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2023 (11,3%).

Την ίδια στιγμή, όμως, ο ΙΟΒΕ εκτιμά ότι το 2024 η ανεργία θα κινηθεί πάνω από το όριο του 10% και πλησίον της περιοχής του 10,3%.

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται, ωστόσο, πως αναμένεται μικρή περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας το 2024, με εμφανή ωστόσο σημάδια επιβράδυνσης της θετικής τάσης.

Το Ινστιτούτο επισημαίνει ότι τα περιθώρια περαιτέρω μείωσης της κυκλικής ανεργίας στενεύουν, ενώ πρόκληση αποτελεί η μείωση της διαρθρωτικής ανεργίας και η αύξηση της συμμετοχής στην εργασία.

«Καθώς η χώρα προσεγγίζει μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας, οποιεσδήποτε μειώσεις κατά τα επόμενα τρίμηνα ή έτη θα είναι αναπόφευκτα βραδύτερες. Παράλληλα με τη μείωση της κυκλικής ανεργίας, προτεραιότητα τίθεται στην αντιμετώπιση της εναπομένουσας διαρθρωτικής ανεργίας και της ανεργίας τριβής.
Read More »
Η ανεργία «απειλεί» τις τριετίες - Διψήφιο ποσοστό «βλέπει» για το 2024 ο ΙΟΒΕ  Η ανεργία «απειλεί» τις τριετίες - Διψήφιο ποσοστό «βλέπει» για το 2024 ο ΙΟΒΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Από σήμερα σε ισχύ το Καλάθι του Πάσχα -Τα προϊόντα που περιλαμβάνει

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Από σήμερα σε ισχύ το Καλάθι του Πάσχα -Τα προϊόντα που περιλαμβάνειΑντίστροφη μέτρηση για το Πάσχα με το Καλάθι του Πάσχα να είναι από σήμερα σε ισχύ για τις αγορές μας για το Πασχαλινό τραπέζι.

Παράλληλα με το «Καλάθι του Πάσχα» και τις συγκρατημένες τιμές οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πασχαλινά δώρα από το Καλάθι των νονών ενώ παράλληλα σε είναι έως τις 4 Μαΐου και το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Οπως μαλιστα σημειώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης το «Καλάθι του Πάσχα» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», καθώς προστίθενται τέσσερις νέες κατηγορίες τροφίμων, ώστε να αποτελέσει μία επιπλέον διέξοδο για τους καταναλωτές και τις αγορές τους για το παραδοσιακό αρνί και κατσίκι.
Read More »
Από σήμερα σε ισχύ το Καλάθι του Πάσχα -Τα προϊόντα που περιλαμβάνει Από σήμερα σε ισχύ το Καλάθι του Πάσχα -Τα προϊόντα που περιλαμβάνει Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

POS: Νομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
POS: Νομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ


Προ των πυλών βρίσκεται νομοθετική ρύθμιση για τις προμήθειες στα POS όπου αναμένεται να υπάρξει μείωση 50% στις χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN θα υπάρξει πλαφόν το οποίο θα οριστεί στο 0,5% για προμήθειες στις μικροσυναλλαγές έως 10 ευρώ και θα αφορά περίπτερα, ταξί και μίνι μάρκετ.

Δεν θα αφορά τα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» η ρύθμιση δεν θα μπαίνει στις λεπτομέρειες της διανομής των επιμέρους προμηθειών που θα χτίζουν το 0,5% ανάμεσα σε τράπεζες, εκκαθαριστές και διεθνή σχήματα πληρωμών, αλλά θα ορίζει το τελικό, αθροιστικό ποσό της συνολικής προμήθειας το οποίο δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 0,5% της αξίας της συναλλαγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ρύθμιση δεν θα αφορά οριζόντια όλες τις επιχειρήσεις για συναλλαγές έως 10 ευρώ, αλλά μόνο τους «μικρούς παίκτες» που θα οριστούν με ΚΑΔ. Δηλαδή θα αφορά περίπτερα, ταξί, μίνι μάρκετ κλπ. Δεν θα αφορά, για παράδειγμα, τα σούπερ μάρκετ, ακόμη και για αγορές κάτω των 10 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι κρίκοι της αλυσίδας που εισπράττει προμήθειες από μια συναλλαγή με πλαστικό χρήμα είναι οι τράπεζες, οι πάροχοι - εκκαθαριστές, αλλά και τα διεθνή σχήματα πληρωμών Visa και Mastercard που φαίνεται να έχουν τα υψηλότερο μερίδιο προμηθειών σε αυτό το τριμερές σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση, η νομοθετική διάταξη θα μειώνει ορίζοντια - από την δημοσίευση της σε ΦΕΚ και μετά - τις προμήθειες και τις χρεώσεις σε συναλλαγές έως 10 ευρώ στο 0,5%.

Τέλος Απριλίου λήγει και η τελευταία προθεσμία για την διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση.
Read More »
POS: Νομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ POS: Νομοθετική ρύθμιση για μείωση 50% στις χρεώσεις για ποσά έως 10 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Εντοπίστηκε ο χώρος ταφής του Πλάτωνα

Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024
Εντοπίστηκε ο χώρος ταφής του ΠλάτωναΤο ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίστηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στη Νάπολη.

Σύμφωνα με την έρευνα, με υπεύθυνο τον Ιταλό παπυρολόγο, Γκρατσιάνο Ρανόκια, ο Πλάτωνας ενταφιάστηκε στην «Ακαδημία» που φέρει το όνομά του στην Αθήνα, σε κήπο πλησίον του «ναού των Μουσών».


Η σημαντική αυτή ανακάλυψη, σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό, οφείλεται σε νέα ανάγνωση παπύρου του Φιλόδημου του Επικούρειου, ο οποίος περιέχει την Ιστορία της «Ακαδημίας».

Οι πάπυροι «αναγνώσθηκαν» από βιονικό μάτι, το οποίο, παρά το ότι απανθρακώθηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. η οποία κατέστρεψε και την Πομπηία, μπόρεσε να ανακαλύψει τις νέες, χρησιμότατες αυτές πληροφορίες. Η όλη έρευνα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και θα ολοκληρωθεί το 2026. Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε γίνει το 1991, δηλαδή 30% επιπλέον κείμενο.
\
Οι Ιταλοί ερευνητές προσθέτουν ότι από τη νέα αυτή ανάγνωση «προκύπτει πως ο Πλάτωντας πωλήθηκε ως δούλος ήδη το 404 π. Χ., όταν οι Σπαρτιάτες κατέκτησαν την Αίγινα, ή, ως εναλλακτική περίπτωση, το 399 π. Χ. , αμέσως μετά τον θάνατο του Σωκράτη». Μέχρι τώρα, για το συγκεκριμένο συμβάν γινόταν πάντα αναφορά στο 387 π.Χ. και στην περίοδο κατά την οποία ο Πλάτωνας βρισκόταν στις Συρακούσες της Σικελίας.H σημασία των παπύρων του ΕρκολάνοΟ εντοπισμός του σημείου ταφής του Πλάτωνα, στην Ακαδημία της Αθήνας, έγινε χάρη σε βιονική ανάγνωση παπύρων που βρίσκονταν στο Ερκολάνο της Κάτω Ιταλίας και απανθρακώθηκαν από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ..

Πρόκειται συνολικά για πάνω από 1.800 παπύρους, με φιλοσοφικά κείμενα, κυρίως του Φιλοδήμου του Επικούρειου. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία φυλάσσονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Νάπολης και δεν εκτίθενται στο κοινό διότι θεωρούνται ιδιαίτερα «ευαίσθητα» αρχαιολογικά ευρήματα. Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή, πρόκειται για 1.814 παπύρους και αποσπάσματα, οι 1.756 από τους οποίους ανακαλύφθηκαν το 1855. Χάρη στις προσπάθειες των παπυρολόγων, μέχρι τώρα 340 έχουν αναγνωστεί, 970 θεωρούνται μερικώς κατεστραμμένοι, ενώ περίπου 500 είναι απανθρακωμένα αποσπάσματα.
Read More »
Εντοπίστηκε ο χώρος ταφής του Πλάτωνα Εντοπίστηκε ο χώρος ταφής του Πλάτωνα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 24, 2024 Rating: 5

Σελίδες