Ηγουμενίτσα: Murphy's law (2)

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

Είναι πολύ απλό να κάνεις τα πράγματα περίπλοκα, 
αλλά πολύ περίπλοκο να κάνεις τα πράγματα απλά

Read More »
Ηγουμενίτσα: Murphy's law (2) Ηγουμενίτσα: Murphy's law (2) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Απάντηση Μ. Κάτση στις δηλώσεις Α. Μπέζα για την χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017
Με έκπληξη διάβασα τη δήλωση – non paper του πρώην Βουλευτή Θεσπρωτίας και Υπουργού της ΝΔ κ. Αντώνη Μπέζα, που αναπαράχθηκε από πολλά τοπικά ΜΜΕ, και νιώθω την ανάγκη να απαντήσω, ώστε να επαναφέρω την αντεστραμμένη πραγματικότητα στη θέση της, για να πάψουν να δημιουργούνται εντυπώσεις που προκαλούν θυμηδία.

Ο κ. Μπέζας προφανώς νιώθοντας την ανάγκη να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα προηγούμενων, πολυετών κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, των οποίων υπήρξε οργανικό μέλος, αναφέρεται επιλεκτικά στο ζήτημα της χερσαίας ζώνης χαρακτηρίζοντάς το ως μη πρόβλημα και «ήδη λυμένο στο παρελθόν».

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε μπορεί να μας λύσει κάποιος την απορία που γεννάται στο νου κάθε συμπολίτη μας, γιατί 11 χρόνια τώρα (2005-2016) ήταν αδύνατο να αντικατασταθεί στη χερσαία ζώνη έστω μία σπασμένη λάμπα, γιατί τα σκουριασμένα κάγκελα, κίνδυνος για την δημόσια υγεία, δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ; Ακόμα χειρότερα, με ποιο παράνομο τρόπο έπαιρναν άδεια για τραπεζοκαθίσματα για χρόνια οι επιχειρήσεις της πόλης, εντός χερσαίας ζώνης, με αποτέλεσμα να καθίστανται όμηροι του τοπικού πολιτικού συστήματος, και ενίοτε να καλούνται να πληρώνουν πρόστιμα στην Κτηματική Υπηρεσία; Μήπως το τελευταίο είναι και ο λόγος που το πρόβλημα θεωρούνταν λυμένο για 11 χρόνια εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος;

Ο λόγος φυσικά είναι ότι η απόφαση του 2005 του τότε Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας, την οποία επικαλείται ο κ. Μπέζας, ήταν μη σύννομη και έφερε νομικό ελάττωμα, καθώς δεν έγινε με τις διατάξεις του ν. 2971/2001« Αιγιαλός και Παραλία κ.α. διατάξεις» ως όφειλε. Επιπλέον μια διοικητική πράξη τροποποιείται μόνο με νεότερη του ιδίου φορέα που την εξέδωσε. Άρα το τότε Υ.Ε.Ν. δεν είχε τυπική δικαιοδοσία να τροποποιήσει τα όρια της χερσαίας ζώνης το 2005, καθότι αυτά είχαν καθοριστεί με εγκριτική απόφαση του τότε Νομάρχη, και ο μόνος που μπορούσε να την τροποποιήσει είναι ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (που αντικατέστησε τον θεσμό του Νομάρχη έκτοτε).

Αποτέλεσμα αυτής της εμβαλωματικής πολιτικής που αποτέλεσε πανελλαδική πρωτοτυπία, ήταν να περιέλθει τμήμα της χερσαίας ζώνης στο Δημόσιο και την Κτηματική Υπηρεσία, μόνο κατά κυριότητα και όχι προς χρήση, καθώς δεν καθορίστηκε ποτέ φορέας διαχείρισης καθιστώντας έτσι την σύννομη διαχείρισή της εντελώς αδύνατη. Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιστή στη θέση της για απόδοση των ζωνών που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές εγκαταστάσεις στους πολίτες των οικείων Δήμων, προχώρησε στην ανάκληση της απόφασης του 2005 ούτως ώστε να παραχωρηθεί η έκταση με την νόμιμη διαδικασία, η οποία ακολουθείται στην Πάτρα και αλλού, ώστε να λυθεί αυτός ο γρίφος που οδήγησε σε απαράδεκτες παγιωμένες καταστάσεις.

Και κάτι τελευταίο: Πέραν της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έχουν γίνει μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις για τις οποίες δεν αναφέρει λέξη ο κ. Α. Μπέζας . Κυρίως όμως θα θέλαμε να μάθουμε αν γνώριζε για το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων στον Ο.Λ.ΗΓ. και τι έπραξε για αυτό τόσο η ΝΔ όσο και ο ίδιος όσο υπηρετούσε από θέσεις ευθύνης τις κυβερνήσεις της.

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων τα παραπάνω ζητήματα είναι αμιγώς πολιτικά και επουδενί επί του προσωπικού. Για αυτό το λόγο οι απαντήσεις, σε όποιον και όποτε θέτει ερωτήματα και δη από την ΝΔ, δίνονται με επιχειρήματα και δημοσίως, ώστε οι πολίτες να ακούν να συγκρίνουν θέσεις και πεπραγμένα και τελικά να καταλήγουν σε συμπεράσματα.


 
Read More »
Απάντηση Μ. Κάτση στις δηλώσεις Α. Μπέζα για την χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας  Απάντηση Μ. Κάτση στις δηλώσεις Α. Μπέζα για την χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Κινητοποίηση στο γηροκομείο Ηγουμενιτσας για την απόλυση καθαρίστριας

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017
Κινητοποίηση έξω από το γηροκομείο Ηγουμενιτσας από το Εργατικό Κέντρο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στην απόλυση της προέδρου του Σωματείου, γιατί τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει από κοινού με τις συναδέλφισσές τους τα νόμιμα δικαιώματα της, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής. 
Η απολυμένη εργάζεται στην ιδιωτική εταιρία καθαρισμού του γηροκομείο Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε την ανακοίνωση των συναδέλφων της:
Προς τη διεύθυνση, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους οικότροφους του ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Με την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε, πως εμείς οι εργαζόμενες ως καθαρίστριες στο χώρο σας, δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο.

Η εταιρεία που δουλεύουμε, δε φτάνει που μας προσέλαβε για ένα κομμάτι ψωμί, με 3,00 ευρώ την ώρα, αλλά αρνείται να μας καταβάλλει την προσαύξηση που σύμφωνα με το νόμο δικαιούμαστε για τις Κυριακές και τις αργίες. Καθυστερεί τη πληρωμή των δεδουλευμένων μας και το κάνει μετά από συνεχόμενες δικές μας ενοχλήσεις. Δεν μας έχει δώσει κανένα αντίγραφο απ’ τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει, οι οποίες ήταν ασυμπλήρωτες όταν τις υπογράψαμε. Δεν έχουμε λάβει αποδείξεις πληρωμών για τους μήνες που μας πλήρωσαν. Δεν έχουν δώσει χρήματα για μια μέρα άδειας και για υπερωρίες εργαζόμενων.

Εκτός όλων των παραπάνω πριν δεκαπέντε μέρες ανήγγειλαν την απόλυση μιας συναδέλφισσάς μας με τη δικαιολογία, πως καταντάει ενοχλητική ζητώντας αυτά που δικαιούμαστε. Με την άμεση παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου, του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τη δική μας αλληλεγγύη πάρθηκε πίσω.

Προχθές επέστρεψαν επιμένοντας στην απόλυση της, συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη συναδέλφισσα δεν τους είχε αποκαλύψει την ιδιότητά της ως πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού μας.

Είναι ολοφάνερο ότι στόχος της εργοδοσίας είναι η τρομοκράτηση μας για να παραιτηθούμε απ’ τις νόμιμες διεκδικήσεις μας, να σκύψουμε το κεφάλι και ν’ αποδεχθούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, κάτι που δεν πρόκειται ν’ αποδεχθούμε ποτέ.

Για τους παραπάνω λόγους πήραμε απόφαση ν’ αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας αξιοποιώντας κάθε μορφή πάλης που έχουμε στη διάθεση μας. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο τρόπο πίεσης προς τον κάθε εργοδότη.

Ζητούμε την κατανόηση και την αλληλεγγύη στον αγώνα μας, που πιστεύουμε πως πρέπει να είναι και δικός σας αγώνας για να έχουμε ένα ίδρυμα καθαρό και να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΩΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ 


 
Read More »
Κινητοποίηση στο γηροκομείο Ηγουμενιτσας για την απόλυση καθαρίστριας Κινητοποίηση στο γηροκομείο Ηγουμενιτσας για την απόλυση καθαρίστριας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Murphy's law

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

Εάν δεν μπορείς να τους πείσεις ... μπέρδεψε τους

Read More »
Ηγουμενίτσα: Murphy's law Ηγουμενίτσα: Murphy's law Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Η θέση των εργαζομένων για το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Με πρόσχημα την επίτευξη καλύτερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών προς τους δημότες, η Δημοτική Αρχή έφερε προς ψήφιση στο υπερεσιακό συμβούλιο τον νέο ΟΕΥ (οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας) του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η προηγούμενη αλλαγή του 2011, είχε σαν αποτέλεσμα για το Δήμο Ηγουμενίτσας να παραμείνουν 73 κενές οργανικές θέσεις, παρόλο που είχαν μεταφερθεί τότε στους Δήμους οι αρμοδιότητες καταργούμενων φορέων που προέβλεπε ο Καλλικράτης. Με τις συνεχόμενες καταργήσεις οργανικών θέσεων και τη νέα αλλαγή του Ο.Ε.Υ. στο Δήμο Ηγουμενίτσας μένουν πλέον μόλις 19 κενές οργανικές θέσεις, την ώρα που οι πραγματικές ελλείψεις είναι πολλαπλάσιες. Οι αλλαγές και συγχωνεύσεις υπηρεσιών έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση Διευθύνσεων κατά 33 % και Μείωση Τμημάτων κατά 35%.

Η Δημοτική Αρχή υποστηρίζει, ότι με τη συγχώνευση των υπηρεσιών θα γίνει αποτελεσματικότερη η λειτουργία των υπηρεσιών. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι αρμοδιότητες παραμένουν, δεν συγχωνεύονται ούτε συρρικνώνονται. Αυτό που στην πραγματικότητα αλλάζει είναι ότι το εναπομείναν προσωπικό θα υπερχρεώνεται και επισήμως επιπλέον εντολές και θέματα.

Ταυτόχρονα με αυτή την εντατικοποίηση, η Δημοτική Αρχή θα χρησιμοποιήσει τη νομοθεσία για τη στοχοθεσία και την αξιολόγηση ώστε να είναι σε θέση να πιέζει τους εργαζόμενους που αντικειμενικά δεν θα μπορούν πλέον να βγάλουν σε πέρας τον όγκο εργασίας, να τιμωρεί αυτούς που τελικά δεν τα καταφέρνουν αλλά και να στοιχειοθετεί κατά το δοκούν ιδιωτικοποιήσεις

Γίνεται φανερό ότι οι Ο.Ε.Υ αποτελούν μια ευέλικτη προσαρμογή κατά Δήμο με κοινό στόχο να υπηρετείται η επιχειρηματική τους δράση, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, η αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, η ανατροπή - διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η ιδιωτικοποίηση των έργων και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών. Θα αποτελέσουν τη δαμόκλεια σπάθη υποχρεωτικών μετατάξεων και απολύσεων.

Αποδεικνύεται ότι ο στόχος τελικά, δεν είναι η αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά η απαξίωση και αποδυνάμωσή τους με αποτέλεσμα την ευκολότερη μετάβαση στις ιδιωτικοποιήσεις.

Ως αιρετοί που εκλεχτήκαμε με τις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου, υποσχεθήκαμε να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, να αποκαλύπτουμε, να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντεργατικές αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών.

Δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι σε καμιά διοίκηση, δε λειτουργούμε στη βάση προσωπικών εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών

Δεν θα ψηφίζαμε ποτέ έναν ΟΕΥ με τελικό σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Είναι γνωστό ότι το θεσμικό – νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων και της πολιτικής που χαράσσουν κάθε φορά το κράτος και οι κυβερνήσεις, κινείται στα πλαίσια του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Πλειοψηφία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, αφού τα 3 από τα 5 μέλη είναι διορισμένα.

Έτσι λοιπόν οι υπόλοιποι αιρετοί σύμβουλοι, θεωρώντας δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμους που διέπουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ψήφισαν μαζί με τα διορισμένα μέλη τον αντιδραστικό Οργανισμό του Δήμου, κάνοντας αποδεχτεί την κατάργηση θέσεων και την αύξηση αρμοδιοτήτων των συναδέλφων τους. 

Ψήφισαν και αποδέχτηκαν την κατάργηση (συγχώνευση) τεσσάρων διευθύνσεων
Ψήφισαν και αποδέχτηκαν την κατάργηση (συγχώνευση) επτά τμημάτων
Ψήφισαν και αποδέχτηκαν την μείωση του προσωπικού από 260 υπηρετούντες το 2011 σε 175 σήμερα 2017
Ψήφισαν και αποδέχτηκαν την κατάργηση των 73 κενών οργανικών θέσεων σε 19
Ψήφισαν και αποδέχτηκαν τον αποκλεισμό ειδικοτήτων από τις θέσεις διευθύνσεων

Με την ψήφο τους πλέον, ο Δήμος δεν θα μπορεί καν να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος τις θέσεις εργασίας που σήμερα λείπουν.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα, που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική – αντιλαϊκή πολιτική, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους ούτε μέσα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Αγωνιζόμαστε για:

- Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών των Δήμων που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας και αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ.

- Διεκδικούμε την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους. Αφαιρούνται, άμεσα ή έμμεσα, από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους και τέλη που επιβάλλονται σε βάρος τους.

- Κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

- Αντιπαλεύουμε τη γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της εφαρμογής «ευέλικτων εργασιακών σχέσεων» στους ΟΤΑ μέσω προγραμμάτων περιορισμένου χρόνου, Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης, προγραμμάτων κατάρτισης, ή άλλων μέσω ΟΑΕΔ, Μ.Κ.Ο. κ.λπ., αλλά και οποιωνδήποτε άλλων μορφών επιχειρήσεων.

- Κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και όλου του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά την τοπική διοίκηση επιχείρηση. Ένταξη των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων που κλείνουν στις υπηρεσίες των δήμων με μόνιμη σταθερή σχέση εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων.

Οι αιρετοί σύμβουλοι του υπηρεσιακού συμβουλίου
Υφαντής Σπύρος - Μαλαγκάρας Στέργιος 


Read More »
Η θέση των εργαζομένων για το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας Η θέση των εργαζομένων για το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για το Πνευματικό Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017


Μέσα σε πνεύμα κατάνυξης σε ένα κατάμεστο Θέατρο ("Εστία") στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το Πνευματικό Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα, "ΕΣΤΑΥΡΩΘΗΣ ΔΙ' ΕΜΕ" με εγκώμια , θεατρικό δρώμενο αλλά και με την ομιλία του Ηγούμενο της Ι.Μ.Γηρομερίου Αρχιμανδρίτη και θεολόγο Μεθόδιου Ντελή που καθήλωσε για ακόμη μια φορά το ακροατήριό του !!!

Την πρωτότυπη και πνευματική αυτή εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ «Ο Άγιος Δημήτριος», η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γηρομερίου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το ΚΔΑΠ «Δίαυλος» (Κδαπ Ηγουμενίτσας) και το ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας!!!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για το Πνευματικό Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα Ηγουμενίτσα: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για το Πνευματικό Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ευθύνης ο Γιάννης Μιττάκος

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017
Η πολιτική κίνηση που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2016 και ονομάζεται Δημοκρατική Ευθύνη, εξελίχθηκε επισήμως σε πολιτικό κόμμα, μέσα από τη διήμερη διαδικασία κατά την οποία εξέλεξε τα όργανά της και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και το Γενικό Συμβούλιο.
Παρών στη διαδικασία ήταν και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος στηρίζει ενεργά το εγχείρημα. Η Δημοκρατική Ευθύνη ανήκει στον χώρο του προοδευτικού κέντρου και υποστηρίζει ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα αποκαθιστά τις κοινωνικές αδικίες, θα ευνοεί τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και θα εγγυάται ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι η διέξοδος στο πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί να ανοιχτεί με παλιά εργαλεία από παλιούς ανθρώπους αλλά μόνο από ανθρώπους της εποχής.
Η Δημοκρατική Ευθύνη, είναι το πρώτο κόμμα στην πολιτική ιστορία της χώρας που εκτός από το τι πρέπει να γίνει λέει και το πώς! Γι' αυτό το λόγο παρουσίασε πρόγραμμα πέντε (5) τομέων στη πρώτη της εμφάνιση πέρυσι τον Ιούλιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και σήμερα με υπερηφάνεια παρουσιάζει πρόγραμμα δεκατριών (13) τομέων σε 80 και πλέον σελίδες, στο οποίο δεν αναφέρεται μόνο το τι πρέπει να γίνει στην χώρα, αλλά και το πώς, βήμα προς βήμα. 


Δύο Ηπειρώτες μετέχουν στην οργανωτική σύνθεση της Δημοκρατικής Ευθύνης, ο κ. Ζαφείρης Σπύρος, Μέλος Γενικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του κόμματος (Ιωάννινα) και από την Θεσπρωτία ο κ. Μιττάκος Γιάννης, Μέλος Γενικού Συμβουλίου.


Read More »
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ευθύνης ο Γιάννης Μιττάκος Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Ευθύνης ο Γιάννης Μιττάκος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, έχοντας υπόψη τα άρθρα 6,7,8,9 και 26 του καταστατικού του Συλλόγου καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση στις 30/04/2017 , ημέρα Κυριακή από τις 9:00 πμ έως 15:00μμ στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.
1.Διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου 6/μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 2/μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.

Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9:00 πμ και θα τελειώσει στις 15:00μμ.

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει απαρτία στις 30/04/2017 (που είναι και το πιθανότερο ) η συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 07/05/2017 στον ίδιο χώρο ,την ίδια ώρα με το ίδιο θέμα χωρίς άλλη πρόσκληση.
Σημειώνουμε ότι το δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι κυνηγοί – μέλη του Συλλόγου μας που έβγαλαν άδεια κατά την κυνηγετική περίοδο 2016-2017 και ότι για την ψηφοφορία απαραίτητα θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια κυνηγιού.
ΣΗΜ: Υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνονται στο γραφείο του Συλλόγου μας ΚΥΠΡΟΥ 22 (Μέσα στο εμπορικό κέντρο στον ημιόροφο έως και 13/04/2017)

Το γραφείο του Συλλόγου μας θα είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 9:00 πμ έως και τις 11:00πμ.

Διευκρινίζεται ότι η τελευταία μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων θα είναι στις 13/04/2017 ημέρα Πέμπτη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. Γραφείου :2665022333
πρόεδρος Κωλέττας Γεώργιος :6944605858
Aντιπρόεδρος Μπέσης Γεώργιος :6942476477

Ο πρόεδρος του Κ.Σ.Η.
Κωλέττας Γεώργιος 


 
Read More »
Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Εκλογές στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 10η του μηνός Απρίλη του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2016 σύμφωνα με το άρθρο 217 Ν 3463/2006.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς

2. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

3. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση εισόδου Β’ Δημοτικού σχολείου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

4. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις δρόμων εντός οικισμού, συν. Ελαίας στην Δ.Κ. Φιλιατών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

5. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή προς πλατεία στο τ.δ. Τρικορύφου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

6. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποπεράτωση κοινόχρηστης τουαλέτας στο τ.δ. Φοινικίου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

7. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην δ.κ. Φιλιατών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

8. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις στο τ.δ. Κεστρίνης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή γέφυρας Αχλαδέας – Φοινίκι».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

10. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο νεκροταφείο συν. Νεροχωρίου στην Τ.Κ. Κοκκινολιθαρίου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

11. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διευθέτηση όμβριων υδάτων στην τ.κ. Πλαισίου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

12. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων και κατασκευή τοιχίου εντός οικισμού στην τ.κ. Κεραμίτσας«.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

13. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις στην τ.κ. Πηγαδουλίων».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

14. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και τεχνικού στη θέση Λάκκος Μπρίβιδα στο τ.δ. Βρυσέλλας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

15. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου ‘Κατασκευή διαβάσεων στην περιοχή κάμπου Ραγίου»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

16. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Διευθέτηση όμβριων υδάτων στην τ.κ. Ασπροκκλησίου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

17. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη δ.κ. Φιλιατών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποχέτευση όμβριων στην τ.κ. Πλαισίου
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα Σαγιάδας».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

20. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση εσωτερικών δρόμων τ.κ. Ραβενής».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

21. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στην τ.κ. Ασπροκκλησίου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

22. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Διευθέτηση όμβριων υδάτων πόλης Φιλιατών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

23. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση δρόμου συνοικισμού Σαγιάδας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

24. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Διευθέτηση όμβριων υδάτων στην δ.κ. Φιλιατών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

25. 1. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση οδών πόλης Φιλιατών».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης26. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πτερυγότοιχων στα τεχνικά του δρόμου Αχλαδέας – Κάμπου Φοινικίου»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης


27. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην τ.κ. Κάτω Ξεχώρου».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

28. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων στη Δ.Κ. Φιλιατών»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

29. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην τ.κ. Σίδερης».

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης

30. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην τ.κ. Σίδερης».
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης


Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017Συνελήφθη, προχθές (08-04- 2017) το απόγευμα στην Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Πολύγυρου Χαλκιδικής και Καστοριάς, συνολικής ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών και χρηματικής ποινής (4.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.


Read More »
Θεσπρωτία: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση Θεσπρωτία: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο και καταδικαστική απόφαση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τους απλήρωτους υπαλλήλους στο νομικό πρόσωπό του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017
 
Την άμεση σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τους απλήρωτους υπαλλήλους του νομικού προσώπου του δήμου Σουλίου “ΑΡΩΓΗ”, ζητάει η παράταξη “ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” μέσω αιτήματος που υπογράφει ο επικεφαλής της, Δημήτριος Σακαρέλης.

Οι υπάλληλοι του νομικού προσώπου παραμένουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, αφού όπως αποκαλύφθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δεν υπογράφονται τα σχετικά εντάλματα πληρωμής από την αρμόδια υπάλληλο, χωρίς ωστόσο να δοθούν διευκρινήσεις κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε πως στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της ΑΡΩΓΗΣ ο Ιωάννης Γώγος, μετά την εκλογή του Δημήτριου Δημητρίου ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Δείτε την αίτηση της δημοτικής παράταξης “ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”Read More »
Ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τους απλήρωτους υπαλλήλους στο νομικό πρόσωπό του Δήμου Σουλίου Ζητούν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τους απλήρωτους υπαλλήλους στο νομικό πρόσωπό του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Ανοίγει σήμερα το νέο κυλικείο του ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017


Με νέα ιδιοκτησία και ανανεωμένο χώρο, ξεκινάει σήμερα τη λειτουργία του, το κυλικείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα.

Το Pit Stop ξεκινάει τη λειτουργία του προσαρμοσμένο στο οικονομική πραγματικότητα, χωρίς εκπτώσεις στη ποιότητα.

Ευχόμαστε καλές δουλειές στη νέα ιδιοκτησία, και στο ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και τους μετόχους του να συνεχίσουν την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών που προσφέρουν στο επιβατικό κοινό.Read More »
Ανοίγει σήμερα το νέο κυλικείο του ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας Ανοίγει σήμερα το νέο κυλικείο του ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Ο Αντώνης Μπέζας για την επίσκεψη Κουρουμπλή στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και τις εξαγγελίες του σχετικά με την χερσαία ζώνη του Λιμένα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην προσπάθειά της να επουλώσει τις βαθιές πληγές που έχει ανοίξει στην κοινωνία και την οικονομία, επιδίδεται σε ένα ρεσιτάλ μικροψυχίας και δημαγωγίας. Παρουσιάζεται, έτσι, ότι δίνει λύσεις και προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις για τοπικά προβλήματα τα οποία, όμως, έχουν ήδη λυθεί στο παρελθόν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποσχέθηκε να παραχωρήσει μέχρι το φθινόπωρο, από τον ΟΛΗΓ στο Δήμο Ηγουμενίτσας –παρουσίασε και τα σχετικά τοπογραφικά διαγράμματα- την έκταση που ήταν ήδη εκτός δικαιοδοσίας του ΟΛΗΓ και που την επέστρεψαν στον ΟΛΗΓ για να την ξαναπάρουν απ’ αυτόν!

Υπενθυμίζω, λοιπόν, τα ακόλουθα:

1ον) Με την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΗΓ ΑΕ που έγινε το 2005, τα τμήματα της παραλιακής ζώνης στα οποία δεν αναπτύσσονται λιμενικές δραστηριότητες τέθηκαν εκτός της χρήσης, της εκμετάλλευσης και των ορίων αρμοδιότητας του ΟΛΗΓ και το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ικανοποιήθηκε.

2ον) Αν υπήρχε κάποιο τυπικό πρόβλημα στη διαδικασία αποδέσμευσης από τον ΟΛΗΓ των συγκεκριμένων τμημάτων –που κατά την προσωπική μου γνώμη δεν υπήρχε λόγω της ύπαρξης σχετικής γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους- αυτό θα μπορούσε να θεραπευτεί με πρόσθετη διοικητική πράξη και όχι με αυτό που έγινε, με την επάνοδό τους δηλαδή στον ΟΛΗΓ. Μήπως, επομένως, ο στόχος είναι διαφορετικός;

3ον) Οι χώροι που βρίσκονται σε χερσαίες ζώνες είναι κοινόχρηστα δημόσια κτήματα και ανήκουν στο Δημόσιο κατά κυριότητα. Αυτό που μπορεί να παραχωρηθεί στις τοπικές κοινωνίες είναι η χρήση και εκμετάλλευση τους, γεγονός που μπορεί να γίνει και με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο μέσω της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δημοσίου και Δήμων. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα ανταποδοτικά οφέλη, μέσω προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των Οργανισμών Λιμένων (που είναι μονομετοχικές ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου) και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά στην παραχώρηση των Λιμένων σε ιδιώτες, η οποία κατά τον υπουργό Ναυτιλίας «δεν σχετίζεται με την ιδιωτικοποίησή τους αλλά με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους», ο καθένας μας διαπιστώνει ότι κάνουν σήμερα εκείνα που κατήγγειλαν μέχρι χθες.

Μόνο που τα κάνουν με τεράστιες καθυστερήσεις που κοστίζουν βαριά.

Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο που παίζουν, πληρώνονται ακριβά από όλους τους έλληνες».


 
Read More »
Ο Αντώνης Μπέζας για την επίσκεψη Κουρουμπλή στην Ηγουμενίτσα Ο Αντώνης Μπέζας για την επίσκεψη Κουρουμπλή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες