Ελεύθερη η διέλευση ανέργων στην Εγνατία

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
Ελεύθερη η διέλευση ανέργων στην Εγνατία 
 


 
Ελεύθερη θα είναι πλέον η διέλευση των ανέργων οδηγών από όλους ανεξαιρέτως τους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού, με απλή επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προς την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» διορθώθηκε η εσφαλμένη από την πλευρά της εταιρείας ερμηνεία της σχετικής απόφασης του 2017, του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Η ανεξάρτητη Αρχή, στην οποία είχαν προσφύγει άνεργοι πολίτες, διαπίστωσε ότι η εταιρία απαιτούσε από τους δικαιούχους την υποβολή σχετικής αίτησης σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ωστόσο η εφαρμογή αυτή αφορούσε µόνο σε δικαιούχους οι οποίοι είχαν την κύρια κατοικία τους ή την επαγγελματική τους εγκατάσταση εντός των ορίων συγκεκριμένων απαλλασσόμενων γεωγραφικών περιοχών.

Ο Συνήγορος ζήτησε αρχικά από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να προβεί στην ορθή ερμηνεία της σχετικής διάταξης. Η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε και ο Συνήγορος επανήλθε επισημαίνοντας ότι η Διεύθυνση Νομοθετικού Συντονισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε εκδώσει γνωμοδότηση για το εξεταζόμενο θέμα, ταυτόσημή µε τις απόψεις της Ανεξάρτητης Αρχής.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προέβη στην ορθή ερμηνεία της σχετικής διάταξης και πλέον επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς της των οχημάτων ιδιοκτησίας ανέργων µε την επίδειξη κάρτας ανεργίας σε ισχύ.
Read More »
Ελεύθερη η διέλευση ανέργων στην Εγνατία Ελεύθερη η διέλευση ανέργων στην Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Ήπειρος: Μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα ανάπτυξης και την ποιότητα των επενδύσεων μεταξύ των 4 Νομών

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
Ήπειρος: Μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα ανάπτυξης και την ποιότητα των επενδύσεων μεταξύ των 4 Νομών 


 

Μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα ανάπτυξης και την ποιότητα των επενδύσεων μεταξύ των 4 νομών της Ηπείρου υποδηλώνουν οι πίνακες των υποβληθέντων και εγκριθέντων επενδυτικών σχεδίων της τελευταίας περιόδου στη Δυτική Ελλάδα. 

Σύμφωνα με στοιχεία από την αρμόδια διαχειριστική αρχή, τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια με τα συνακόλουθα κονδύλια έχουν υποβάλει επενδυτές και επιχειρηματίες από την Αχαΐα και τα Γιάννενα. 

Η Άρτα είναι στην προτελευταία θέση πάνω από την Αρκαδία.

Όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο σύμβουλος επενδύσεων του Επιμελητηρίου Άρτας Βασίλης Μαγκούτης στους νομούς Ηπείρου υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν τα ακόλουθα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 89,3 εκατ. ευρώ: Γιάννενα 515, Πρέβεζα 241, Θεσπρωτία 173 και Άρτα 105.
Read More »
Ήπειρος: Μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα ανάπτυξης και την ποιότητα των επενδύσεων μεταξύ των 4 Νομών Ήπειρος: Μεγάλες διαφορές στην ταχύτητα ανάπτυξης και την ποιότητα των επενδύσεων μεταξύ των 4 Νομών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
 Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα


 
Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν οι μεν δύο μη νομιμοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα και ο ένας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα  Τρεις συλλήψεις εχτές το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Ο Βρετανός Dj Xander Milne διασκεύασε τις Θεσπρωτές Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
Ο Βρετανός Dj Xander Milne διασκεύασε τις Θεσπρωτές Αρετή & Ιωάννα ΣπανομάρκουΟ δημοφιλής DJ Xander Milne, προσθέτει στα decks του στο Λονδίνο, την διασκευή του για το βραβευμένο κομμάτι «Celtic Fezziwig’s Dance» των διεθνώς διακεκριμένων μουσικοσυνθετριών Αρετής & Ιωάννας Σπανομάρκου, σε ένα εξαιρετικό Deep House Remix!

Από τον Οκτώβρη, το κομμάτι αυτό μπαίνει στα σετ του DJ Xander Milne, που εδρεύει στο Λονδίνο, και εμφανίζεται στα μεγαλύτερα clubs της Ευρώπης, με διασκευές Deep House και EDM, σε lineup με γνωστούς DJ, ενώ τα remix του στηρίζουν παγκοσμίου φήμης DJ βάζοντας τα στα playlist τους, όπως οι θρυλικοί Groove Armada, Todd Edwards, DJ T, Tensnake, ενώ τον υποστήριζε με ενδιαφέρον και ο πρόσφατα εκλιπών Cassius.
Η μουσική του έχει αποκτήσει πολλούς φίλους στο Λονδίνο, ενώ κάνει εμφανίσεις σε clubs στο Παρίσι, Βερολίνο και Άμστερνταμ. Έχοντας επιρροές από Frankie Knuckles, Moodyman, Kerri Chandler, ο ήχος του θεωρείται ο mainstream deep house ήχος. Για τον λόγο αυτό έχει συνεργαστεί με πληθώρα δισκογραφικών και συγκροτήματα όπως Kitsuné, Vulture, Sony, Roy, The Toxic Avenger, Josef Salvat, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες διασκευές, που παίζουν στο BBC Radio 1, και XFM του Λονδίνου μεταξύ άλλων.

Στην φαρέτρα του τώρα μπαίνει το κομμάτι «Κέλτικος Χορός του Φεζιγουικ/ CELTIC FEZZIWIG'S DANCE» των ταλαντούχων αδελφών Σπανομάρκου , φανερά επηρεασμένος από το γεγονός ότι αφορά την πόλη του Λονδίνου. Αλλάζοντας εντελώς το ύφος, από παραδοσιακό κέλτικο, σε ένα σύγχρονο deep house remix, το εισάγει στα clubs, φέρνοντας το στο σήμερα!

Πρόκειται για ένα κομμάτι που κυκλοφόρησαν πέρυσι οι αδελφές Σπανομάρκου, και είναι μέρος της μουσικής επένδυσης της θεατρικής παράστασης «ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» του Κάρολου Ντίκενς, που συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία για δεύτερη χρονιά και φέτος στο Θέατρο Διάνα, με την σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη (12 Ένορκοι) και έναν θίασο 14 συντελεστών, με πρωταγωνιστή τον Θανάση Κουρλαμπά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική επένδυση του έργου, που υπογράφουν οι πολυβραβευμένες μουσικοσυνθέτριες και στιχουργοί Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου, στην οποία περιλαμβάνεται και το εν λόγω κομμάτι, κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στα Global Music Awards 2018 στην Καλιφόρνια, ένα στην κατηγορία «Soundtrack» που αφορά στην πρωτότυπη μουσική για θέατρα και ταινίες , και ένα στην κατηγορία «Best Album». Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας στην Καλιφόρνια, που στηρίζεται από το περιοδικό Billboard, στο νικητήριο βάθρο της οποίας έχουν περάσει σημαντικότατες προσωπικότητες της μουσικής, και κάτοχοι Grammy.

Ακούστε το κομμάτι «Celtic Fezziwig’s Dance» των Ι&Α Σπανομάρκου, σε διασκευή του DJ Xander Milne:
Read More »
Ο Βρετανός Dj Xander Milne διασκεύασε τις Θεσπρωτές Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου Ο Βρετανός Dj Xander Milne διασκεύασε τις Θεσπρωτές Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Παραμυθιάς

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Παραμυθιάς
 
 
Σε ισχύ βρίσκεται το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Παραμυθιάς, σύμφωνα με ενημέρωση από τον εμπορικό σύλλογο της πόλης.

Έτσι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τροποποιείται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 08:00 – 14:00
ΤΡΙΤΗ 08:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 08:00 – 14:00
ΠΕΜΠΤΗ 08:00 -14:00 & 17:30 – 20:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00 – 15:00
Read More »
Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Παραμυθιάς Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Με την Philoxenia ξεκινάει η προβολή για την νέα τουριστική σεζόν

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
Περιφέρεια Ηπείρου: Με την Philoxenia ξεκινάει η προβολή για την νέα τουριστική σεζόν
 

Η Περιφέρεια Ηπείρου, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της, θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2019 που διοργανώνεται στις 8-10 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η τουριστική έκθεση PHILOXENIA, υποδέχεται επαγγελματίες και κοινό εδώ και 35 χρόνια , φιλοξενώντας εκθέτες και επισκέπτες της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς ενώ αποτελεί σημείο συνάντησης παραγόντων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Οι Εκθέτες που θα φιλοξενούνται στο περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με το ευρύ κοινό της έκθεσης, κυρίως όμως, με επαγγελματίες του χώρου επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασιών προωθώντας τον προορισμό και τις επιχειρήσεις τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με έντυπο ενημερωτικό υλικό μπορούν να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 143) ως την Πέμπτη 17/10/2019 έως 12.00 πμ.. Πληροφορίες: τηλ 2651087143.
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Με την Philoxenia ξεκινάει η προβολή για την νέα τουριστική σεζόν Περιφέρεια Ηπείρου: Με την Philoxenia ξεκινάει η προβολή για την νέα τουριστική σεζόν Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας έχει ξεκινήσει την λειτουργία του στις 02/10/2017.Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται ,όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής για π.χ Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Επίδομα Ενοικίου, Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα, Συμβουλευτική Υποστήριξη κ.α
  • Το έτος 2017(Νοέμβριο –Δεκέμβριο) εξυπηρετήθηκαν 151 πολίτες.
  • Το έτος 2018 εξυπηρετήθηκαν 371 πολίτες.
  • Κατά την διάρκεια του έτους 2019 (Ιανουάριο-Σεπτέμβριο) εξυπηρετήθηκαν 515 πολίτες.

Στελέχωση του Κέντρου
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας έχει στελεχωθεί με μια ΤΕ Κοινωνική Λειτουργό και μια ΠΕ Ψυχολόγο.

Στοιχεία Επικοινωνίας
(Συστεγάζεται με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς)
Διεύθυνση: Αγίων Αποστόλων 43, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ. 26650-28140
e-mail: kentrokoinotitas_igoumenitsas@1345.syzefxis.gov.gr
Facebook: www.facebook.com/kkIgoumenitsas/

Read More »
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Ως τις 10 Νοεμβρίου οι εκλογές στην ΠΕΔ

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
Ως τις 10 Νοεμβρίου οι εκλογές στην ΠΕΔ 
 
Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια να προχωρήσουν στην ανάδειξη των μελών τους στη Γενική Συνέλευση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και ως τις 10 Νοεμβρίου θα γίνει η εκλογή των νέων διοικήσεων.

Οι λεπτομέρειες για την διαδικασία και οι αλλαγές που έρχονται περιέχονται σε Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το ΠΔ περιλαμβάνει συνολικά 10 άρθρα και μια σειρά τροποποιήσεων ως προς τη διαδικασία, τη σύνθεση, τις έδρες και τους κανονισμούς.

Όπως ορίζεται στο ΠΔ, οι εκλογές στα δημοτικά συμβούλια για την ανάδειξη των μελών της Γενικής Συνέλευσης των ΠΕΔ πραγματοποιούνται εντός 20 ημερών από την δημοσίευση σε ΦΕΚ του ΠΔ (δηλαδή, έως τις 31/10), ενώ τα μέλη του ΔΣ των ΠΕΔ και οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).» έως τις 10/11.

Με βάση το ΦΕΚ, δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών έχουν όλοι οι συνδυασμοί οι οποίοι έλαβαν μέρος στις δημοτικές εκλογές και κατέλαβαν στο δημοτικό συμβούλιο τουλάχιστον μία έδρα.

Δύο ή περισσότεροι συνδυασμοί από αυτούς που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο, μπορεί να καταρτίσουν κοινό συνδυασμό, εφόσον έχουν συμπράξει κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 4623/2019 (Α΄134).

Δεν είναι επιτρεπτή όμως η κατάθεση υποψηφιότητας εκτός συνδυασμών.
Read More »
Ως τις 10 Νοεμβρίου οι εκλογές στην ΠΕΔ Ως τις 10 Νοεμβρίου οι εκλογές στην ΠΕΔ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

1ο Τουρνουά Street Handball στην Ηγουμενίτσα για μαθητές Δημοτικού με σύνθημα "έλα να παίξουμε μαζί"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
1ο Τουρνουά Street Handball στην Ηγουμενίτσα για μαθητές Δημοτικού με σύνθημα "έλα να παίξουμε μαζί"
 
 

Η Α/θμια Εκπ/ση Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανάπτυξης Οµοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας διοργανώνει το: «1ο Street Handball Θεσπρωτίας » με την υποστήριξη του Δήµου Ηγουμενίτσας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του BEACTIVE . Την ευκαιρία να διασκεδάσουν αλλά και να μάθουν τα μυστικά του Χάντμπολ θα έχουν οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικών σχολείων Θεσπρωτίας, σε 3 υπαίθρια γήπεδα χάντµπολ που θα στηθούν στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 18/10/2019 από τις 9 το πρωί έως στις 12.30 το μεσημέρι.

Ελάτε σε μία γιορτή ‘’Street Handball ’’ να παίξουμε ,να χαρούμε, να διασκεδάσουμε και να γιορτάσουμε τον Αθλητισμό που είναι η χαρά της ζωής !!

Σας περιμένουμε ….

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΣΗ

Read More »
1ο Τουρνουά Street Handball στην Ηγουμενίτσα για μαθητές Δημοτικού με σύνθημα "έλα να παίξουμε μαζί" 1ο Τουρνουά Street Handball στην Ηγουμενίτσα για μαθητές Δημοτικού με σύνθημα "έλα να παίξουμε μαζί" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας στο παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας στο παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας συμμετείχε, για δεύτερη φορά, στο μεγαλύτερο και παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου «ο Λάμποβος», που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά από 6 έως και 13 Οκτωβρίου 2019.
Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις Προστατευόμενες Περιοχές  ευθύνης του Φορέα, που βρίσκονται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Κέρκυρας, καθώς και για τις δράσεις του Φορέα. Επίσης, μπορούσαν να προμηθευτούν πλούσιο, έντυπο ενημερωτικό υλικό. 
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Σουλίου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Καραγιάννη Ιωάννη για τη φιλοξενία που μας παρείχαν στο Περίπτερο του Δήμου.
Read More »
Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας στο παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου  Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας στο παλαιότερο παζάρι της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
Ηγουμενίτσα: Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία 
 
 

Καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία, με την "άδεια" και την προτροπή των ΗΠΑ, και την ανοχή της ΕΕ και όλων των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών, που έχει σαν στόχο την συντριβή των Κούρδων μαχητών και του αγώνα τους για αυτοδιάθεση, για μια δημοκρατική και ισότιμη συνύπαρξη όλων των λαών και των θρησκειών στην περιοχή.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία φέρνει στο χείλος του γκρεμού την ειρήνη στην περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ έχουν βασική ευθύνη. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως οι λαοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους ιμπεριαλιστές, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα δικαιώματα των λαών ή το διεθνές δίκαιο, που υποκριτικά επικαλούνται συχνά. Δυστυχώς, είναι η σειρά των Κούρδων να βιώσουν άμεσα την πικρή αυτή αλήθεια.
 
-STOP ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
-ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ
-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ
-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Παρασκευή 18/10 στις 7 μ.μ στο πεζόδρομο (Ελ. Βενιζέλου) Ηγουμενίτσας

Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

Read More »
Ηγουμενίτσα: Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία Ηγουμενίτσα: Αντιπολεμική-Αντιιμπεριαλιστική διαμαρτυρία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 δύο δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών ψυχικής υγείας

Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019
Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 δύο δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών ψυχικής υγείας
 

Δύο νέες δράσεις για ανάπτυξη υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία εντάσσονται με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020». Φορέας υλοποίησης των δράσεων είναι η Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (Ε.ΠΡΟ..Ψ.Υ.Η.).


Πρόκειται για τις εξής:

«Ανάπτυξη υπηρεσίας ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας από την κινητή μονάδα ψυχικής υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 273.210,80 ευρώ

Η ανάπτυξη υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ’ οίκον από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας της Ε.ΠΡΟ..Ψ.Υ.Η., αφορά την ενίσχυση της υπάρχουσας υπηρεσίας με την ανάπτυξή ενός νέου κλιμακίου το οποίο θα απευθύνεται σε άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, προκειμένου να αντιμετωπίζονται στο επίπεδο της κοινότητας, σύμφωνα με τις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής. Στόχος της υπηρεσίας είναι η μείωση αφενός του σημαντικού αριθμού νοσηλειών και υποτροπών και αφετέρου η αποσυμφόρηση των Ψυχιατρικών Τμημάτων και Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΤοΨΥ, με τα οποία θα υπάρχει άμεση διασύνδεση και συνεργασία. Η Υπηρεσία θα καλύπτει τις περιοχές της επαρχίας του Τομέα Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας. Εξυπηρετούμενος πληθυσμός θα είναι οι ενήλικοι ασθενείς (ηλικίας 18 ετών και άνω) με ψύχωση ή άλλες μείζονες ψυχικές διαταραχές οι οποίοι έχουν πρόσφατα πάρει εξιτήριο από μια ψυχιατρική νοσηλεία ή ζουν στην κοινότητα αλλά έχουν αυξημένο αριθμό υποτροπών και νοσηλειών και οι φροντιστές τους (εφόσον υπάρχουν).

«Ανάπτυξη παιδοψυχιατρικής υπηρεσίας από την κινητή μονάδα ψυχικής υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 272.396,87 ευρώ

Η παιδοψυχιατρική υπηρεσία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας θα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με ψυχικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται στο επίπεδο της κοινότητας, σύμφωνα με τις αρχές της κοινωνικής ψυχιατρικής και της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Στόχος είναι αφενός η έγκαιρη ανίχνευση τυχόν ψυχιατρικών/ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και αφετέρου η αποσυμφόρηση των βεβαρημένων παιδοψυχιατρικών τμημάτων του Τομέα Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας (Κοινωνικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Π.Γ.Ν.Ι. και Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν. Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»), με τα οποία θα υπάρχει άμεση διασύνδεση και συνεργασία.

Η υπηρεσία θα αναπτυχθεί ως νέο κλιμάκιο της υπάρχουσας Κινητής Μονάδας και θα παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά / εφήβους και τις οικογένειες τους οι οποίοι διαμένουν στις περιοχές της επαρχίας των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας μέσω της σταθερής της παρουσίας σε 8 Κέντρα Υγείας των δύο νομών βάση μηνιαίου προγράμματος. Η υπηρεσία σε ειδικές περιπτώσεις θα κάνει κατ’ οίκον επισκέψεις οι οποίες είναι μια συνήθης πρακτική των Κινητών Μονάδων. Η υπηρεσία θα λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή, τις πρωινές ώρες (08.00-16.00). Η έδρα της θα είναι στην οδό Θ. Πασχίδη 54, Ιωάννινα και θα υποστηρίζεται διοικητικά από την διοικητικό της Κ.Μ.Ψ.Υ. Ι.-Θ.

Read More »
Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 δύο δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών ψυχικής υγείας Στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 δύο δράσεις ανάπτυξης υπηρεσιών ψυχικής υγείας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Σελίδες