Συνελήφθησαν δυο άτομα, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019


Συνελήφθησαν, χθες (07-06-2019) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 18 και 20 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των δύο αλλοδαπών καθώς και σε περιβάλλοντα χώρα αυτής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

· δέκα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (33,46) γραμμαρίων, έτοιμες προς διάθεση, κρυμμένες ανάμεσα σε χόρτα

· συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,16) γραμμαρίων και

· διάφορα αντικείμενα με υπολειμμάτα κάνναβης

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Συνελήφθησαν δυο άτομα, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθησαν δυο άτομα, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα το απόγευμα η 5η ποδηλατάδα

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα το απόγευμα η 5η ποδηλατάδα Ηγουμενίτσα: Σήμερα το απόγευμα η 5η ποδηλατάδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η συναυλία λαϊκής μουσικής από το Πρότυπο Ωδείο

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η συναυλία λαϊκής μουσικής από το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσα: Σήμερα η συναυλία λαϊκής μουσικής από το Πρότυπο Ωδείο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

10 ερωτήσεις στον πρ. του επιμελητηρίου και υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Αλέκο Πάσχο

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019Στην ενότητα «10 ερωτήσεις» η paramythia-online.gr, φιλοξενεί τον υποψήφιο βουλευτή Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρο του επιμελητηρίου, Αλέκος Πάσχο.

1. Γιατί υποψήφιος βουλευτής;
Ο νομός μας παρότι έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων περιοχών, παραμένει στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης και αγοραστικής δύναμης. Αυτό θα πρέπει να αντιστραφεί. Οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας δεν θα πρέπει να μείνουν αμέτοχοι στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της Θεσπρωτίας και του βιοτικού επιπέδου των Θεσπρωτών. Οι άνθρωποι της αγοράς πρέπει να έχουν λόγο και πολιτική και με βάση αυτό, ως πρόεδρος του επιμελητηρίου και γνωρίζοντας καλά την οικονομικοκοινωνική πραγματικότητα της Θεσπρωτίας αποφάσισα να συμμετέχω στις προσεχείς εκλογές. Εγώ δεν επιδιώκω πολιτικές καριέρες, ούτε είχα ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες. Στόχος μου είναι μόνο η ανάπτυξη της Θεσπρωτίας, η κοινωνική συνοχή, η ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των Θεσπρωτών και η επιχειρηματική και εμπορική εξωστρέφεια.

2. Γιατί με το Κίνημα Αλλαγής;
Γιατί το κίνημα αλλαγής μπορεί να επιβάλει την εθνική συνεννόηση. Γιατί η παράταξή μας είναι αυτή που μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή. Γιατί οι προγραμματικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγυηθούν την ισορροπημένη ανάπτυξη σε συνδυασμό με την κοινωνική πολιτική. Γιατί η προοδευτική παράταξή μας έχει αποδείξει διαχρονικά πως ακολουθεί ανθρωποκεντρική πολιτική στηριζομένη στις αξίες της σοσιαλοδημοκρτατίας. Γιατί το ΠΑΣΟΚ σηματοδότησε την εγχώρια εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας και υπήρξε το μεγάλο λαϊκό κίνημα της μεταπολίτευσης. Γιατί η παράταξή μας έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις και υλοποιήσεις έργων στην Θεσπρωτία. Γιατί πρέπει να σπάσει το δίπολο του δικομματισμού της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Πόσο δυνατή θεωρείτε την βουλευτική έδρα της Θεσπρωτίας.
Είναι πολύ πιθανή. Σε πρόσφατη συνέντευξη μου, ανέφερα πως η κατάκτηση της βουλευτικής έδρας είναι πιθανή γιατί είναι σημαντική η ιστορία του χώρου μας στην περιοχή, είναι μεγάλη η προσφορά της παράταξής μας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και γιατί έχει αναδείξει πολιτικούς με αξιοσημείωτη διαδρομή όχι μόνο στο τοπικό, αλλά και στο εθνικό επίπεδο. Επίσης, στην παρούσα χρονική στιγμή, οι δυνάμεις του ΚΙΝ.ΑΛ. συσπειρώνονται τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και στην περιοχή μας. Μην λησμονούμε άλλωστε ότι παραδοσιακά στη Θεσπρωτία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταγράφει ποσοστά σταθερά υψηλότερα, από τα γενικά πανελλαδικά ποσοστά. Αν σε όλα αυτά προστεθούν, το μάχιμο ψηφοδέλτιό μας, η μεγάλη απογοήτευση των πολιτών από την αποτυχημένη κυβερνητική θητεία, καθώς και η κόπωση από την στείρα αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ., δημιουργούνται βάσιμες ελπίδες ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. τελικά θα εκλέξει βουλευτή στη Θεσπρωτία.

4. Πρωτογενής παραγωγή και τουρισμός. Τι σας λέει…;
Έχω τονίσει επιμελημένος πως το παραπάνω δίπολο είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει στην Θεσπρωτία την πολυπόθητη ανάπτυξη. Εμείς ως επιμελητήριο έχουμε υλοποιήσει έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό δράσεων με στόχο την εξωστρέφεια της αγροκτηνοτροφίας και του τουρισμού. Το έργο που έχουμε παράξει συναγωνίζεται καθολικά γι΄ αυτό και η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσπρωτίας, μας επέλεξε να συνεχίσουμε και με νέα θητεία και μάλιστα με ποσοστό 72,5% που σπάνια συναντάμε σε εκλογικές διαδικασίες. Την ίδια βούληση, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, θα επιδείξω και στην περίπτωση που ο Θεσπρωτικός λαός με επιλέξει ως εκπρόσωπό του στην νέα βουλή.

5. Πια η σχέση σας και η συνεργασία με τους σημερινούς βουλευτές Θεσπρωτίας
Οφείλω να αναγνωρίσω πως η συνεργασία μας ως επιχειρηματικός φορέας με τους κ.κ Μάριο Κάτση και Βασίλη Γιόγιακα, ήταν αρκετά καλή. Προσωπικά τονίζω, πως οι οποίες διαφορές υπάρχουν μεταξύ έμενα και των 2, είναι οι γενικότερες διαφορές σε κεντρικές επιλογές πολιτικής των κομμάτων που εκπροσωπούν. Και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή στον νομό μας, παρά τις οποίες προσπάθειες των 2 εκπροσώπων τους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου να χάνουμε ευκαιρίες. Πρέπει η Θεσπρωτία να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχή της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

6. Πως κρίνετε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών
Οι πρόσφατες ευρωεκλογές απέδειξαν την ανοδική η πορεία του Κινήματος Αλλαγής. Βήμα βήμα, καταγράφεται η σταθερή ανοδική μας πορεία και είμαστε πλέον έτοιμοι για το μεγάλο άλμα στις εθνικές εκλογές. Οι Ευρωεκλογές ήταν ένα δυνατό μήνυμα κατά των πολιτικών των επιδομάτων, κατά των πολιτικών της αναλήθειας, κατά των πολιτικών που διέψευσαν τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού. Η Κυβέρνηση απογοήτευσε του Έλληνες, τους παραπλάνησε και ο λαός δεν τους συγχώρησε. Το κίνημα Αλλαγής, πρέπει να αναδείξει τις συγκριτικές διαφορές με την σημερινή κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και να διεκδικήσει την θέση που του αξίζει στην αυριανή βουλή των Ελλήνων.

7. Ποια θεωρείτε πως είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των τριών δήμων της Θεσπρωτίας.
Αν και υπάρχουν επιμέρους διαφορές στις ανάγκες των 3 δήμων του νομού, τα προβλήματα στην πλειοψηφία τους είναι κοινά και εστιάζονται στην καθημερινότητα, την ανάπτυξη και την οικονομική δυνατότητα των κατοίκων. Η ανάπτυξη της Θεσπρωτίας θα πρέπει να εξεταστεί σαν ενιαίο ζήτημα, φυσικά με διαφορετικές παραμέτρους κυρίως με χωροταξικά χαρακτηριστικά. Η ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των Θεσπρωτών είναι το νούμερο ένα ζητούμενο και για την βελτίωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα χαρακτηριστικά της παραθαλάσσιας ζώνης και της ορεινής Θεσπρωτίας. Έχω καθημερινή επαφή με όλο τον νομό, με όλες τις περιοχές, γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες τους και έχω αποδείξει πως μπορώ να προσφέρω λύσεις σε ζητήματα που προκύπτουν και που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Με τα Δημοτικά Συμβούλια που προέκυψαν στις πρόσφατες εκλογές, θα βρίσκομαι σε συνεχή συνεργασία είτε ως βουλευτής, είτε ως πρόεδρος του επιμελητηρίου και είμαι σίγουρος πως υπάρχουν κοινές ανησυχίες και προβληματισμοί καθώς και διάθεση για συνεργασία.

8. Ποια η σχέση σας με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.
Η σχέση μας είναι εξαιρετική και αποδοτική. Όλες οι δράσεις που έχουμε υλοποιήσει από κοινού, είχαν αποτελέσματα και αυτό είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Η επανεκλογή του Περιφερειάρχη με το ποσοστό που πήρε, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση της αναγνώρισης του έργου του από τους Ηπειρώτες.

9. Πως χαρακτηρίζεται το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής;
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα να βρει δεκανίκι σωτηρίας στον χώρο της προοδευτική μας παράταξης, γιατί βλέπει να έρχεται η συντριβή στις εκλογές του Ιουλίου. Το ενδιαφέρον τους είναι όψιμο και καθόλου πιστικό. Είναι οι ίδιοι που μας χαρακτήριζαν Γερμανοτσολιάδες και που λίγους μήνες μετά έφεραν το χειρότερο μνημόνιο που έχει γνωρίσει η χώρα. Δεν πείθουν κανέναν καθώς το ενδιαφέρον τους είναι όψιμο εν όψει εκλογών. Η παράταξη μας η μοναδική αυτήν την στιγμή που πρεσβεύει τον χώρο του πολυπόθητου κέντρου που όλοι τώρα προσπαθούν να ληστέψουν πολιτικά και ψηφοθηρικά

10. Κάντε μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου
Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, με συνεχή άνοδο που δεν έχει επιστροφή και η Θεσπρωτία θα έχει εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής στην αυριανή Βουλή.
Read More »
10 ερωτήσεις στον πρ. του επιμελητηρίου και υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Αλέκο Πάσχο 10 ερωτήσεις στον πρ. του επιμελητηρίου και υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής κ. Αλέκο Πάσχο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικοτήτων στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019


Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, η φόρμα προτίμησης ειδικότητας για το σπουδαστικό έτος 2019-2020.

Στη φόρμα αυτή μπορείτε να επιλέξετε έως και τρεις ειδικότητες που θα θέλατε να λειτουργήσουν στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας κατά το έτος κατάρτισης 2019-2020. Οι προτάσεις σας θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση της πρότασης ειδικοτήτων του ΙΕΚ προς τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν αποτελεί εγγραφή. 
 
Για τις εγγραφές θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση μετά την οριστική έγκριση των ειδικοτήτων.

Για την δήλωση προτίμησης κάντε κλικ στο παρακάτω link https://docs.google.com/forms/d/1L6cox0GlQnhXp6k0EU-JOHaKQ4HYSCKvGIyRiYzBwe4

Read More »
Εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικοτήτων στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας Εκδήλωση ενδιαφέροντος ειδικοτήτων στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων μαθητών και φοιτητών, στα πλαίσια του έργου POWER, από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2019 και ώρες από 11:30 έως και 14:00 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) για την ολοκλήρωση της Δράσης «Δράσεις Παιγνίων» (Gaming Sessions), του έργου POWER.

Η συγκεκριμένη δράση αφορούσε την δημιουργία εικονικών επιχειρήσεων με την σύνταξη ενός Business Plan πάνω στο πεδίο της ενέργειας. Τα Επιχειρηματικά Σχέδια (Business Plan) που εκπονήθηκαν από έξι ομάδες μαθητών και φοιτητών, της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάσθηκαν στην εκδήλωση και αξιολογήθηκαν από τριμελή Επιτροπή απαρτιζόμενη από στέλεχος του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης) εκπροσωπώντας την Τεχνολογία, από στέλεχος του ΟΛΗΓ εκπροσωπώντας το Λιμάνι ως χώρο υποδοχής και στέλεχος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας εκπροσωπώντας την επιχειρηματικότητα.

 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκπροσωπούμενος από τα στελέχη του κ.κ. Παντελή Καραπιπέρη & Ανδρέα Κώτσιο, ο Οργανισμός Λιμένα Ηγουμενίτσας εκπροσωπούμενος από τα στελέχη του κ.κ. Ελευθερία Ντάφλου Σύμβουλο Ανάπτυξης & Παναγιώτη Νικολάου Υπεύθυνο Ασφαλείας, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας από τον Διευθυντή κο Γιώργο Κοτσίνα, το Τμήμα Μετάφρασης & Διερμηνείας Ηγουμενίτσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την Πρόεδρό του κα Ελευθερία Δογορίτη και τους επιβλέποντες Καθηγητές των συμμετεχουσών ομάδων κ.κ. Γιώτη Πολυξένη και Γιώτη Γεώργιο, το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας από τον Διευθυντή του κο Ηλία Μπούα, το 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας εκπροσωπούμενο από την Καθηγήτρια κα Μαρία Μακρυγεωργάκη που επέβλεψε και την συμμετέχουσα ομάδα του Λυκείου, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και εκ του Τοπικού Τύπου ο κος Ευάγγελος Αναστασίου.

Με την έναρξη της εκδήλωσης το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας τίμησε για την συμβολή τους και την συμμετοχή των μονάδων τους στην δράση, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ηγουμενίτσας και το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας, παραδίδοντας στους εκπροσώπους τους το θυρεό του φορέα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέκος Πάσχος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε τις εκπαιδευτικές μονάδες που συμμετείχαν στην δράση του έργου και αφού τόνισε την σημαντική συμβολή της εκπαίδευσης στην σύγχρονη επιχειρηματικότητα ευχήθηκε την καλή ολοκλήρωση του έργου και επιτυχία στις εξετάσεις των μαθητών και σπουδαστών.

 
Ο Διοικητικός Προϊστάμενος του Επιμελητηρίου, Υπεύθυνος του έργου για το Επιμελητήριο και συντονιστής της εκδήλωσης κος Πέτρος Ζουμπούλης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους υπεύθυνους των εκπαιδευτικών μονάδων, τους επιβλέποντες καθηγητές και τους μαθητές και σπουδαστές για την προθυμία και την δυναμική συμμετοχή τους στην υλοποίηση της δράσης, τους συνεργάτες του στην υλοποίηση των δράσεων του έργου από την έναρξή του και μέχρι σήμερα κα Δέσποινα Ευθυμίου, Υπεύθυνη Οικονομικών του Έργου και κο Στέφανο Ιωάννου για την υποστήριξή του στην προετοιμασία και υλοποίηση των εκδηλώσεων, έδωσε τον λόγο στον Επιστημονικό Συνεργάτη του ΕΚΕΤΑ Δρ Φώτη Στεργιόπουλο που ανέπτυξε συνοπτικά την δράση «Gaming Sessions – Δράσεις Παιγνίων» και ακολούθως στον Επιστημονικό Συνεργάτη του ΕΚΕΤΑ κο Ιωάννη Μουρατίδη που παρουσίασε τις νέες ενεργειακές τεχνολογίες με έμφαση στην εφαρμογή τους στα λιμάνια.

Ο Εξωτερικός Συνεργάτης του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Βασίλειος Παππάς ευχαρίστησε με την σειρά του τους καθηγητές και τα παιδιά που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δράση, ανακοίνωσε πως παρότι στην έναρξή της συμμετείχαν με μία πρόταση το 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, μία το 1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και επτά προτάσεις το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αυτή τελικά ολοκληρώθηκε με την υποβολή μίας πρότασης από το 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας και πέντε προτάσεων από το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, όρισε την έναρξη της παρουσίασης των προτάσεών τους.

Οι υποβληθείσες προτάσεις παρουσιάσθηκαν υποδειγματικά στο κοινό της εκδήλωσης εντυπωσιάζοντας με το εύρος των ενεργειακών πεδίων που κάλυψαν αλλά και με την αρτιότητα της εργασίας τους.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης κος Φώτιος Στεργιόπουλος, αφού παρουσίασε τα κριτήρια που έχουν ορισθεί για το σύνολο των εταίρων του έργου, τόνισε την εξαιρετική εικόνα όλων των προτάσεων, δηλώνοντας την δυσκολία της επιτροπής στην τελική απόφασή της, ανακοίνωσε την ακόλουθη σειρά κατάταξης των συμμετεχουσών ομάδων καλώντας τες να παραλάβουν τις Βεβαιώσεις Συμμετοχής και τα Βραβεία τους:

1η Ομάδα, 2ο ΓΛΚ Ηγουμενίτσας, Επιβλέπουσα Καθηγήτρια κα Μαρία Μακρυγεωργάκη
Τίτλος: BIOenergy
Συμμετέχοντες : Χρίστος Καπρινιώτης, Αμαλία Κατσιμάνη, Μαίρη Κάτσιου, Φοίβος Κύργιος, Βασιλεία Μάνθου

1η Ομάδα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιβλέπων Καθηγητής κος Γεώργιος Γιώτης
Τίτλος: Energy for You A.E.
Συμμετέχοντες: Ευσαϊα Ακρινοπούλου, Κυριακή Τρίπτση, Αικατερίνη Τσίνα

2η Ομάδα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιβλέπουσα Καθηγήτρια κα Πολυξένη Γιώτη
Τίτλος: Ενεργειακή Αναβάθμιση Λιμένος Ηγουμενίτσας
Συμμετέχοντες: Γεώργιος Διαμαντής, Σμαράγδα Κοσμά, Ελισάβετ Υφαντή

3η Ομάδα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιβλέπων Καθηγητής κος Γεώργιος Γιώτης
Τίτλος: NATURE AND TECHONOLOGY ΕΠΕ
Συμμετέχοντες: Ανδριάνα Δαμιανάκη, Χρύσα Ντανίκα

4η Ομάδα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιβλέπων Καθηγητής κος Γεώργιος Γιώτης
Τίτλος: ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΕ
Συμμετέχοντες: Δάφνη Ευσταθιάδου, Ευρυδίκη Κονοφάου, Δήμητρα Κυριακού

5η Ομάδα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Επιβλέπων Καθηγητής κος Γεώργιος Γιώτης
Τίτλος: ΚΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΑΣ
Συμμετέχοντες: Ζαϊρα Αντωνάτου, Ηλιάνα Καρανάτσιου

Οι προτάσεις που προκρίθηκαν για Βράβευση και προώθηση για περαιτέρω βαθμολόγηση στην προσεχή διακρατική συνάντηση των εταίρων στην Ριέκα της Κροατίας είναι οι :

- Η πρόταση με Τίτλο BIOenergy της Ομάδας του 2ου ΓΛΚ, εκπροσωπώντας επάξια την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Θεσπρωτίας και

- Η πρόταση με τίτλο Energy for You A.E.της Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων μαθητών και φοιτητών, στα πλαίσια του έργου POWER, από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Βράβευση Επιχειρηματικών Σχεδίων μαθητών και φοιτητών, στα πλαίσια του έργου POWER, από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη Μάριου Κάτση στα έργα της Γ' φάσης του Λιμανιού Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019


Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης την Πέμπτη 06/06/19, στα έργα κατασκευής της Γ΄ φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου είχε συνάντηση με τους υπεύθυνους μηχανικούς και τους εργαζομένους του εργοταξίου. Ο βουλευτής αφού είδε από κοντά και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων, δήλωσε σχετικά:

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στα έργα της Γ΄ φάσης του λιμανιού της πόλης μας. Το 2015 όταν αναλάβαμε το έργο βρισκόταν κυριολεκτικά στον αέρα, με σοβαρότατο κίνδυνο να απενταχθεί. Με πολλή δουλειά καταφέραμε να βρούμε την απαραίτητη χρηματοδότηση, ώστε σήμερα το έργο να βρίσκεται κατασκευαστικά 8-9 μήνες μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, που ορίζει ως έτος παράδοσης το 2021. Η αναπτυξιακή σημασία του εμπορευματικού λιμανιού ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Νομού μας, καθώς αποτελεί εθνικής σημασίας λιμάνι για την χώρα. Εμείς, με πολλή και συστηματική δουλειά είμαστε ικανοποιημένοι που θέσαμε τις βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία η οποία πρέπει να συνεχιστεί.

Read More »
Επίσκεψη Μάριου Κάτση στα έργα της Γ' φάσης του Λιμανιού Ηγουμενίτσας Επίσκεψη Μάριου Κάτση στα έργα της Γ' φάσης του Λιμανιού Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ: Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019


Την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έκανε η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» σε συνεδρίασή της το απόγευμα της Τρίτης 4/6/2019 στην Ηγουμενίτσα.

Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ», απευθύνει χαιρετισμό στους δημότες και τις δημότισσες του Δήμου Ηγουμενίτσας που ψήφισαν τον συνδυασμό μας και τους ευχαριστεί θερμά. Θερμά επίσης ευχαριστεί τους δημότες και τις δημότισσες που στήριξαν από το ξεκίνημα την προσπάθειά της.

Δημότες και Δημότισσες

Οι τρείς δημοτικοί σύμβουλοι που με την ψήφο σας εξέλεξε ο συνδυασμός μας υπόσχονται ότι θα επιτελέσουν στο ακέραιο τον αντιπολιτευτικό τους ρόλο και θα ασκήσουν τον επιβαλλόμενο από την αποστολή τους έλεγχο στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Συνεπικουρούμενοι από τα μέλη της παράταξής μας, θα αναδεικνύουν τα προβλήματα της πόλης και των κοινοτήτων και θα προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπισή τους με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» θα είναι στο πλευρό κάθε δημότη και δημότισσας και θα τους υπερασπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, σε όποιο δίκαιο πρόβλημα αντιμετωπίσουν στο Δήμο και τις υπηρεσίες του.

Δημότες και Δημότισσες

Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν για την παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» το προσδοκώμενο. Ο συνδυασμός μας δεν κατάφερε να αναπτύξει την δυναμική που επιθυμούσε και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι: - Η «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» είναι μια εντελώς νέα παράταξη που δεν διαδέχτηκε καμία προηγούμενη, δεν στηρίχθηκε σε κανένα πυρήνα αυτοδιοικητικών στελεχών του νυν δημοτικού συμβουλίου και αναζήτησε εξ αρχής την επαφή και τη σύνδεση με τους δημότες χωρίς άλλη διαμεσολάβηση.

-Άργησε να ανακοινώσει την κάθοδό της στις εκλογές με αποτέλεσμα οι άλλες παρατάξεις να είναι περισσότερο έτοιμες, να έχουν ήδη διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τους συνδυασμούς τους και να έχουν παρουσιαστεί πολύ νωρίτερα στους δημότες και τις δημότισσες, σε σχέση με το συνδυασμό μας.

-Από το ξεκίνημά του ο συνδυασμός μας βρέθηκε σε ένα ήδη διαμορφωμένο πολιτικό και επικοινωνιακό περιβάλλον που λειτούργησε αρνητικά γι’ αυτόν, δυσκόλεψε τις κινήσεις του και περιόρισε την απήχησή του.

-Έγινε μεθοδευμένα, εκτεταμένη μεταφορά από τη γείτονα χώρα ψηφοφόρων οι οποίοι δεν κατοικούν στη πόλη ή τις κοινότητές μας δεν έχουν καμία ή έχουν ελάχιστη σχέση με αυτές δεν γνωρίζουν τα προβλήματά αυτών και των κατοίκων τους, αποφασίζουν όμως για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας, αφού με την ψήφο τους διαμορφώνουν αποφασιστικά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στις συνθήκες αυτές, η παράταξη πρότεινε στους δημότες ένα αυθεντικό πρόγραμμα βγαλμένο από την καθημερινότητα τους, που δίνει λύσεις στα προβλήματα της πόλης και των κοινοτήτων και δεν είναι αντιγραφή ενός όποιου προγράμματος μιας άλλης πόλης. Κατάφερε δε και είχε μια πολύ καλή παρουσία, το τελευταίο κυρίως διάστημα της προεκλογικής περιόδου, που περιλάμβανε περιοδείες σε όλη την έκταση του Δήμου, καθώς και συνεντεύξεις και ομιλίες του επικεφαλής Θωμά Δημητρίου στις οποίες ανέπτυσσε διεξοδικά το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Οι εκλογείς όμως με την ψήφο τους έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία στο συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής» και έτσι ακυρώνονται εν μέρει οι δυνατότητες που παρέχει η απλή αναλογική για μια πλουραλιστική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις συνθήκες αυτές η παράταξή μας δηλώνει ότι, θα αγωνισθεί με όλες της τις δυνάμεις για να υπάρξει διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου και να υπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι συμπολίτες μας.

Read More »
ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ: Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ: Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συγκρότηση τοπικής προεκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019


Η συγκρότηση τοπικής προεκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποφασίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 5-Ιούνη 2019 στη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης πολιτών, που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύσκεψη, έγινε από τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας Παύλο Παπαρούνα, αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών και τέθησαν οι βάσεις για τη νέα προεκλογική εκστρατεία της Αριστεράς, ενόψει της αναμέτρησης των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ''το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είναι στρατηγική επιλογή, που παράλληλα θα δώσει, παρά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με θετικές προοπτικές τη μάχη των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών''.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής του Νομού Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης επισημαίνοντας την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, σημείωσε: ''Η ευρύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών πολιτών και όλων των δημοκρατικών δυνάμεων πλατιά και μετωπικά για τον εκλογικό αγώνα, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για μια μάχη που θα δοθεί για να είναι νικηφόρα και να μη γυρίσει η Ελλάδα πίσω".

Σε μια ζωντανή ανοιχτή διαδικασία με έντονο προβληματισμό διατυπώθηκαν σκέψεις και επισημάνσεις ενώ κατατέθηκαν προτάσεις με σκοπό στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση να κάνουμε λιγότερα λάθη και να γίνουμε καλύτεροι.

Τονίστηκε ότι πρέπει να απευθύνουμε ένα πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες από το οποίο δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον να δουλέψουμε όλοι και όλες συλλογικά πόρτα-πόρτα, λειτουργώντας τα περίπτερα και εκλογικά κέντρα, να διοργανώσουμε συσκέψεις σε σπίτια αλλά και ομιλίες - περιοδείες με τους/τις υποψήφιους/ες βουλευτές/τριες .

Τέλος ορίστηκε εκλογική επιτροπή η οποία θα επιφορτιστεί με την καλύτερη οργάνωση του προεκλογικού αγώνα.

Read More »
Θεσπρωτία: Συγκρότηση τοπικής προεκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσπρωτία: Συγκρότηση τοπικής προεκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την προμήθεια ελληνικών στύλων από τη ΔΕΗ

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019


Αντιμέτωπος με πλήρη κατάρρευση βρίσκεται ο κλάδος των δασεργατών της Ηπείρου, Θεσσαλίας και Βόρειας Ελλάδος, καθώς έχει ανακύψει σοβαρό ζήτημα με την προμήθεια στύλων για τις ανάγκες της ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ).

Η αιτία, όπως ανέφεραν το Προεδρείο και μέλη της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Ηπείρου σε συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη κ Αλέξανδρο Καχριμάνη, είναι το γεγονός πως μετά από σαράντα περίπου χρόνια που η Δημόσια Επιχείρηση προμηθεύονταν στύλους από ελληνικά παραγωγικά δάση, τους τελευταίους μήνες διαπιστώνεται σταδιακή στροφή σε αγορές του εξωτερικού.

Ο Περιφερειάρχης σε επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρεται διεξοδικά στο ζήτημα που έχει προκύψει και ζητά την άμεση παρέμβασή τους προκειμένου η ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) να συνεχίσει την παραλαβή στύλων από Ελληνικά παραγωγικά δάση, με την ίδια ως τώρα διαδικασία.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογραμμίζει: «Η συγκεκριμένη επιλογή της ΔΕΗ(ΔΕΔΔΗΕ), γίνεται σε μια περίοδο μάλιστα, κατά την οποία η Δημόσια Επιχείρηση αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες σε στύλους για επέκταση ή αντικατάσταση των δικτύων της. Περί τούτου έχουμε άμεση γνώση, καθώς εκκρεμούν ακόμη και επί δωδεκάμηνο σχετικές αιτήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου για αγροτικό εξηλεκτρισμό κ.α. (έχοντας προκαταβάλει τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά) την ώρα που παραμένουν σε κορμοπλατείες περί τους 25 με 30.000 στύλοι ελληνικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τους δασικούς συνεταιρισμούς η αλλαγή πολιτικής της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, συμπίπτει με την σύναψη συνεργασίας με ιδιωτική εταιρία επιθεώρησης καταλληλόλητας των στύλων, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τη μέχρι τώρα ακολουθούμενη πρακτική, η οποία εξασφάλιζε ποιοτική αλλά και επαρκή ποσότητα στύλων, οι οποίοι – εκτός των άλλων- είναι συμβατοί με τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες. Τούτο άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως συνήθως παρατείνεται μέχρι και δέκα χρόνια το όριο ζωής τους, σε αντίθεση με τους στύλους από τη Φινλανδία που προέρχονται από φυτώρια, έχουν δε και μεγαλύτερο κόστος.

Είναι χαρακτηριστικό, πως οι λόγοι απόρριψης της ελληνικής ξυλείας, στηρίζονται σε παραμέτρους, που όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα για την προμήθειά της και ουδέποτε η ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) είχε εκφράσει την εναντίωσή της ή είχε εκδώσει απόφαση αλλαγής της διαδικασίας ποιοτικής παραλαβής».

«Ευελπιστούμε- καταλήγει ο κ. Αλ. Καχριμάνης- πως θα βρεθεί η κατάλληλη λύση προκειμένου να αποτραπεί ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο θα περιέλθουν οι εναπομείναντες κάτοικοι- δασεργάτες των ορεινών περιοχών Ηπείρου, Μακεδονίας και Θεσσαλίας».

Read More »
Παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την προμήθεια ελληνικών στύλων από τη ΔΕΗ Παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την προμήθεια ελληνικών στύλων από τη ΔΕΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 10 Ιουνίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Υποχρεωτική αναμόρφωση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) Δήμου Ηγουμενίτσας και ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ» έτους 2019.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος 2019.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2019.
-Εισηγήτρια: Σούρλα Παναγιώτα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με τρίμηνη σύμβαση Ι.Δ.Ο.Χ. για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία.
-Εισηγητής: Τζώρτζης Απόστολος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Περί καθορισμού Κ.Α. του προϋπολογισμού οικον. έτους 2019 ως δεκτικού κωδικού έκδοσης Εντάλματος Προπληρωμής, για την τοποθέτηση μετρητή – χρονοδιακόπτη για την έναυση - σβέση δημοτικού φωτισμού, στον συνοικισμό «Βασιλικό» της Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Επί αιτήσεως Χαλκή Ευθύμιου του Χρήστου για χορήγηση άδειας παραγωγού – πωλητή υπαίθριου εμπορίου (οπωρολαχανικών).
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Επί αιτήσεως Κώνστα Χρυσάνθης του Δημητρίου για χορήγηση άδειας παραγωγού – πωλητή υπαίθριου εμπορίου (προϊόντων οικοτεχνίας).
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Intermodality Promotion and Rail Renaissance in Adriatic – Ionian Region" (Ακρωνύμιο: Inter-Connect) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG V ADRION 2014 – 2020 (Άξονας Προτεραιότητας 3, Θεματικός Στόχος 3.1).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Development Of Connectionsbetween the Key ports of Brindisi and Igoumenitsa" (Ακρωνύμιο DOCK-BI) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Cooperation Programme Interreg V/AGreece – Italy (EL-IT) 2014-2020 (Άξονας Προτεραιότητας 3, Θεματικός Στόχος: 3.1).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "Re-grow City" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III στον Άξονα «Επενδυτικές Προτεραιότητες» ("Investment Priority") και Ειδικό Στόχο (Specific Objective 1-1-3).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο "BRIDGE" στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος "Internal Security Fund (ISF) 2014 -2020" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών που θα εκτελεστούν για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ, ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (Κωδικός Πράξης MIS/ΟΠΣ 5022227).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων που θα αποτελέσουν μέλη επιτροπής παρακολούθησης, παραλαβής και πιστοποίησης φυσικού αντικειμένου που υλοποιούνται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΚΤ Δήμου Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής εργασιών ναυαγοσωστικής κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2019, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016 (άρθρο 221 παρ.11β και παρ. 11δ).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Επί αιτήσεως Κωνσταντίνου Μονάχου περί μη αποδοχής του ορισμού του με την αριθμ. 145/2019 απόφαση Δ.Σ ως Προέδρου του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας εκπαίδευσης και ορισμός νέου Προέδρου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Επί αιτήσεως Γκόγκου Ιωάννη περί μη αποδοχής του ορισμού του με την αριθμ. 146/2019 απόφαση Δ.Σ ως Προέδρου του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Β/βάθμιας εκπαίδευσης» και ορισμός νέου Προέδρου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019 Rating: 5

Σελίδες