Διεθνής συνάντηση Supercars στα Γιάννινα

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019


Στην καρδιά της Ηπείρου, στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων ταξιδεύει στις 10-12 Μαΐου το Speedsector.com, για ένα event που διοργανώνεται από κοινού με τη λέσχη Premium Rally από τη Βουλγαρία.

Ενδιαφέρουσες οδηγικά διαδρομές, υπέροχες εικόνες από τοπία ανείπωτης φυσικής ομορφιάς, φιλοξενία υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερες γευστικές απολαύσεις είναι τα συστατικά άλλης μιας εμπειρίας SpeedSector.

Πάνω από 50 supercars θα βρεθούν στην πόλη των Θρύλων και των Παραδόσεων, στα μαγικά Ιωάννινα, για υπέροχη εμπειρία, που θα προβάλλει διεθνώς την πόλη των Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα προβλέπει αναχώρηση από την Αθήνα την Παρασκευή και διανυκτέρευση στο πολυτελές 5άστερο Hotel Du Lac Congress Center & Spa. Το Σάββατο το πρωί, ήχοι υψηλόστοφων ατμοσφαιρικών V8 και μανιασμένων τούρμπο θα αντιλαλούν στα βουνά, καθώς η παρέα θα ανηφορίζει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες για οδήγηση διαδρομές στην Ελλάδα, προς το Πάπιγκο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ένα Supercars_Meeting δίπλα στη λίμνη θα δώσει στους λάτρεις του ξεχωριστού τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφίσουν τα αυτοκίνητα.

Την Κυριακή, σαν βότσαλο στη λίμνη, ο ήχος των πανίσχυρων supercars θα ταράξει τα νερά καθώς το κομβόι των υπέροχων μηχανών θα κάνει το γύρο της Παμβωτίδας, πριν καταλήξει στο εστιατόριο Φρόντζου Πολιτεία.

Το Supercars Meeting πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αυτοκινήτου (ΕΛ.ΕΤ.Α.), η οποία με την πολύχρονη εμπειρία των μελών της συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση και προβολή θεμάτων που αφορούν το αυτοκίνητο.
Read More »
Διεθνής συνάντηση Supercars στα Γιάννινα Διεθνής συνάντηση Supercars στα Γιάννινα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής ενότητας Συβότων ο Βασίλης Γκόλιας

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019


Βασίλης Γκόλιας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής ενότητας Συβότων ,
με τον συνδυασμό Δύναμη Προοπτικής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Λώλο.
Ζω με την οικογένειά μου στην Πλαταριά ,της Δημοτικής ενότητας Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας . Στην Πλαταριά δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά, γνωρίζω την περιοχή και τους ανθρώπους της. Συμμετέχω ενεργά στα κοινά, και έχω καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου.
Έτσι με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Δημάρχου Γιάννη Λώλου και αποδέχθηκα την πρόκληση να συμμετάσχω στην προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια με σκοπό την ανασυγκρότηση του Δήμου Ηγουμενίτσας ,με αρχές και αξίες, όπως η συνένωση δυνάμεων και η σύνθεση απόψεων.
Έλαβα αυτή την απόφαση, πιστεύοντας ότι μπορώ να βοηθήσω να κάνουμε την Δημοτική ενότητα Συβότων ακόμα καλύτερη. Το μοναδικό μου κίνητρο για την κάθοδό μου στις Δημοτικές Εκλογές είναι να υπηρετήσω τον τόπο στον οποίο ζω εγώ και η οικογένειά μου και διατηρώ την επιχείρηση μου, με εντιμότητα και ειλικρίνεια.
Η Ηγουμενίτσα είναι μια σύγχρονη και μοντέρνα πόλη με πολλές δυνατότητες, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, πλούσια ιστορία και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεσμεύομαι ότι στην περίπτωση, που εκλεγώ, με την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις έτσι ώστε ο Δήμος Ηγουμενίτσας και ειδικότερα η Δημοτική ενότητα Συβότων να βρεθεί στη θέση που της αξίζει .

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκα το 1982 και είμαι πτυχιούχος της Σχολής Τοπικής Αυτοδιοικησης. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στην Πλαταρια.
Το 2014 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε Συβότων. Στη μέχρι σήμερα θητεία μου, έχω διατελέσει μέλος της οικονομικής επιτροπής (2014-2017) και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου (2017 έως σήμερα)
Είμαι παντρεμένος με τη Φωφώ Δημητρίου και έχουμε μια κόρη.
Read More »
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής ενότητας Συβότων ο Βασίλης Γκόλιας Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής ενότητας Συβότων ο Βασίλης Γκόλιας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019


Η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων ξεκινά σήμερα Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 καθώς η Πρωτομαγιά είναι πλέον υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και θα λήξει την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019. Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, με προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών 11:00- 18:00. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε σχετικά: «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον ένα παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθάει τη λειτουργία της αγοράς, παρ' όλα αυτά οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές».
Read More »
Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις Ξεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Δείτε πόσο έχει αλλάξει η Ηγουμενίτσα τα τελευταία 76 χρόνια Βρείτε ομοιότητες σε 4 φωτογραφίες του 1940 και του 2016

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019
Read More »
Δείτε πόσο έχει αλλάξει η Ηγουμενίτσα τα τελευταία 76 χρόνια Βρείτε ομοιότητες σε 4 φωτογραφίες του 1940 και του 2016 Δείτε πόσο έχει αλλάξει η Ηγουμενίτσα τα τελευταία 76 χρόνια  Βρείτε ομοιότητες σε  4 φωτογραφίες του 1940 και του 2016 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φιλιατών με το Σπύρο Παππά η Βούλα Καίσαρη – Σκεύη

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019
%25CE%2592%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%2591%2B%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2597

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φιλιατών κατέρχεται στις προσεχείς εκλογές η νυν Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών, Βούλα Καίσαρη – Σκεύη.
 
Η κα. Καίσαρη εργάζεται στο νοσοκομείο Φιλιατών ως Προϊσταμένη προσωπικού και συμμετέχει και στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
 
Από την τοπική κοινότητα μεταπηδά στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του Δήμου Φιλιατών, ώστε να μπορέσει να συνδράμει πιο ενεργά.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία! 
 
%25CE%2592%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%2591%2B%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%2597

Read More »
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φιλιατών με το Σπύρο Παππά η Βούλα Καίσαρη – Σκεύη  Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φιλιατών με το Σπύρο Παππά η Βούλα Καίσαρη – Σκεύη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Φορολογικές δηλώσεις: Στους "φτωχούς" νομούς της χώρας η Θεσπρωτία

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019


Εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ ετησίως δηλώνουν κατά μέσο οι φορολογούμενοι 14 νομών της χώρας, ορισμένοι από τους οποίους αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω κάτοικοι φαίνεται βάσει των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλαν πέρυσι να πληρώνουν τον μισό φόρο σε σύγκριση με όσα πληρώνει ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος. Πρόκειται για πολίτες που κατοικούν σε περιοχές οι οποίες εμφανίζονται στην εφορία τουλάχιστον ως “φτωχές” όσον αφορά τα εισοδήματα που δηλώνονται και τους φόρους που πληρώνονται και σε αυτές συγκαταλέγονται οι Νομοί Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Καστοριάς, Ευρυτανίας, Πέλλας Ροδόπης, Ζάκυνθος,Πιερίας, Λακωνίας, Ξάνθης, Σερρών,Κεφαλληνίας, Θεσπρωτίας και Ημαθίας.

Οι πιο «πονηροί»

Για την Εφορία οι πιο “πονηροί” φορολογικά Έλληνες θεωρούνται οι κάτοικοι του Νομού Ηλείας καθώς δηλώνουν τα χαμηλότερα εισοδήματα από όλους τους νομούς της χώρας, μαζί με τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, της Καστοριάς, της Ευρυτανίας, της Πέλλας και της Ροδόπης, που όντως σε αυτούς τους Νομούς υπάρχουν αποδεδειγμένα περιοχές με φτωχούς πολίτες. Στην Ηλεία το μέσο εισόδημα που δήλωσαν πέρυσι ήταν μόλις 8.124 ευρώ, παρά την πλούσια παραγωγή που έχουν, πολύ χαμηλότερο από το εθνικό μέσο όρο που ήταν 11.556 όσον αφορά τα στοιχεία 6.370.099 φορολογικών.

Ωστόσο το ερώτημα αυτό αφορά και άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες εμφανίζονται στον φορολογικό χάρτη ως φτωχές αλλά οι κάτοικοι τους ζουν πάνω από τον μέσο όρο. Στη Λάρισα για παράδειγμα όπου πριν από κάποια χρόνια είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για το γεγονός ότι είχαν πουληθεί τα περισσότερα Porshe Cayenne αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη, το μέσο δηλωθέν εισόδημα 156.243 φορολογουμένων είναι 10.650 ευρώ και ο μέσος που προέκυψε για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους ανήλθε το 2018 ( εισόδημα 2017 ) σε περίπου 950 ευρώ, όταν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας το μέσο φορολογητέο εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό ) διαμορφώθηκε στις 11.556 ευρώ και ο μέσος σε 1.307 ευρώ.

Τα υψηλότερα εισόδημα

Τα υψηλότερα εισοδήματα δηλώνονται στους μεγάλους αριθμητικά νομούς, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη , ενώ από κοντά βρίσκονται οι φορολογούμενοι του Νομού Χίου όπου οι κάτοικοι του εν λόγω νησιού δηλώνουν το τέταρτο υψηλότερο μέσο εισόδημα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς ή τις περιφερειακές ενότητες της χώρας. Και αν περίμενε κανείς ότι οι κάτοικοι των Κυκλάδων θα ήταν αρκετά υψηλά λόγω του έντονου τουρισμού που δέχονται, θα διαψευστούν, καθώς βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο του συνόλου της Ελλάδας αφού το μέσο δηλωθέν εισόδημα ανήλθε σε 11.072 ευρώ.
Read More »
Φορολογικές δηλώσεις: Στους "φτωχούς" νομούς της χώρας η Θεσπρωτία Φορολογικές δηλώσεις: Στους "φτωχούς" νομούς της χώρας η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Αποκαλυπτήρια της προτομής του αγνοούμενου στην Κύπρο Βασίλη Μονάχου την Κυριακή στο Καστρί

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019

Read More »
Αποκαλυπτήρια της προτομής του αγνοούμενου στην Κύπρο Βασίλη Μονάχου την Κυριακή στο Καστρί Αποκαλυπτήρια της προτομής του αγνοούμενου στην Κύπρο Βασίλη Μονάχου την Κυριακή στο Καστρί Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα 43χρονο

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019


Εχτές (01-05-2019) και ώρα 01.35΄ στα Ιωάννινα, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 43χρονου οδηγού της μοτοσικλέτας και ο ελαφρύς τραυματισμός του 19χρονου οδηγού του Ι.Χ.Ε. καθώς και συνομηλίκου ημεδαπού που επέβαινε ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα 43χρονο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα 43χρονο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την απεργία της Πρωτομαγιάς στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019


Μαζική και μαχητική ηταν η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την απεργία της Πρωτομαγιάς στην Ηγουμενίτσα. 
 
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οικοδόμοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ καθώς και πλήθος εργαζομένων από διάφορους χώρους δουλειάς. 
 
Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας Μπούργος Γιώργος. 
 
Στην απεργιακή συγκέντρωση απήγγειλαν ποιήματα μαθητές από τα λαϊκά φροντιστήρια αλληλεγγύης. 
 
Έγινε κατάθεση στεφανίων από το εργατικό κέντρο και το συνδικάτο οικοδόμων. 
 
Επίσης στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι, Ηγουμενίτσας Δήμας Δώρης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και Φιλιατών Ρέγκας Λαέρτης υποψήφιος επίσης με τη λαϊκή συσπείρωση.

Read More »
Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την απεργία της Πρωτομαγιάς στην Ηγουμενίτσα Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την απεργία της Πρωτομαγιάς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Καραγιάννης: Ώριμες οι συνθήκες για την έναρξη συνομιλιών για την επιστροφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγ. Δονάτου

Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019
 
Ώριμες χαρακτήρισε σε δηλώσεις του, τις συνθήκες για την έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ορθόδοξη και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, για την επιστροφή ολόκληρου του Ιερού Σκηνώματος τoυ Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά από το Νησί Μουράνο της Ιταλίας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, με αφορμή την ονομαστική εορτή του Πολιούχου της Παραμυθιάς.

«Η επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος της δεκαετίας του 90 με την καταλυτική συμβολή του Μητροπολίτη μας και του Οικουμενικού Πατριάρχη μας καθώς και οι σχέσεις των 2 εκκλησιών που δείχνουν πως μπορούν να έχουν σημεία επαφής και συνεννόησης, σε συνδυασμό με την επιρροή που διαθέτουμε μέσω του δυνατού Ελληνικού στοιχείου της Ιταλίας, αποτελούν θετικούς παράγοντες για την έναρξη συνομιλιών για την πολυπόθητη επιστροφή του Αγίου μας» σημείωσε στις δηλώσεις του ο Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε πως «γνωρίζουμε τις δυσκολίες άλλα με τον ρόλο που μας αντιστοιχεί ως η επόμενη Δημοτική Αρχή, θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που μας αναλογούν, για την έναρξη και τον συντονισμό ενός τέτοιου εγχειρήματος».

«Ο Δήμος μας και ο Νομός μας, αξίζουν και δικαιούνται να έχουν το Ιερό Σκήνωμα του προστάτη Αγίου μας και είναι υπόθεση όλων των θεσμικών παραγόντων της Θεσπρωτίας, με την όποια επιρροή και έχουμε ξεχωριστά, να διεκδικήσουμε την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Εύχομαι στους απανταχού Θεσπρωτούς Χρόνια Πολλά. Ο Άγιος μας να μας προστατεύει και να μας δείχνει τον δρόμο για μια καλύτερη κοινωνία» κατέληξε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.
Read More »
Καραγιάννης: Ώριμες οι συνθήκες για την έναρξη συνομιλιών για την επιστροφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγ. Δονάτου Καραγιάννης: Ώριμες οι συνθήκες για την έναρξη συνομιλιών για την επιστροφή του Ιερού Σκηνώματος του Αγ. Δονάτου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 02, 2019 Rating: 5

Σελίδες