https://picasion.com/

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τον είχαν στοχοποιήσει. Κάποιοι τον είδαν σαν το εμπόδιο της δικής τους πολιτικής ύπαρξης.
Άλλοι είχαν επενδύσει επάνω του για να πλουτήσουν, ακόμη και σε βάρος του περιβάλλοντος.
Όλοι αυτοί, τον μέτρησαν, τον ζύγισαν και τον βρήκαν του… χεριού τους.
Κατόρθωσαν και τον παραμέρισαν. Όμως στην πολιτική, όπου συνήθως επικρατεί, η βρωμιά και το πάθος της ανικανοποίητης χαριστικής βολής του αντιπάλου, δόθηκαν ευκαιρίες και οδήγησαν όλους τους παραπάνω, με άνομα μέσα και μεθοδεύσεις ζούγκλας, τον έσερναν από Δικαστή σε Δικαστή, με κακουργηματικές φτιαχτές κατηγορίες.
Ελάχιστοι, στο σύνολο της θεσπρωτικής κοινωνίας, οι γνωστοί «εραστές του ήθους και της αντικειμενικής αλήθειας» τον κράτησαν σε θέση να μπορεί να αναπνέει.
Μια τρανή απόδειξη, πως η μαχόμενη Δημοσιογραφία, έχει ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ της, μόνο τα ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία, στο τέλος συμβάλλει και δικαιώνεται. Ο Βασίλης Γιόγιακας, μετά από πολύχρονη δοκιμασία, βγήκε τελικά, οριστικά πεντακάθαρος και κοινωνικά – επαγγελματικά αποκατεστημένος.
Η ίδια η κοινωνία, του χρωστούσε και την πολιτική δικαίωση και την αποκατάσταση.
Σήμερα το πήρε και αυτό, όπως το δικαιούται.
Το πήρε μάλιστα από εκείνους που, είτε φανερά είτε κρυφά, ήταν οι πρωταγωνιστές του αδυσώπητου πολέμου που του είχαν κηρύξει. Από σήμερα, ο Βασίλης Γιόγιακας είναι και με την ψήφο του λαού, ο εκπρόσωπός του στο ναό της Δημοκρατίας, την Ελληνική Βουλή.
Ασφαλώς στη δυσκολότερη αυτή στιγμή της μεταπολίτευσης και μάλιστα στη θέση της Αντιπολίτευσης.
Αν θα ήθελε κανείς να σταθεί δίπλα του και να είχε το ηθικό δικαίωμα να του δώσει και μια συμβουλή, θαρρώ πως τούτη θα του έδινε:
«Να μη χαρείς που με την εκλογή σου ως βουλευτής, είσαι και ο νικητής, γι’ αυτή (τη νίκη).
Να προσευχηθείς στον Θεό για τούτη τη στιγμή που σου χάρισε.
Να ευχαριστείς την παράταξη, που, παρά τις προσπάθειες εκείνων που δεν σε ήθελαν απέναντί τους, δέχθηκε τις προτάσεις αυτών που, από της ιδρύσεώς της, παραμένουν σεμνοί ιδεολόγοι και σε συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο.
Να ευγνωμονείς τους συμπατριώτες και συμπολίτες, που σ’ εμπιστεύτηκαν να τους υπηρετείς και από αυτό το μετερίζι.
Άσκησες για πολλά χρόνια πολιτική. Με σωρεία λαθών, που δεν στοίχησαν μόνο στη δική σου προσωπικότητα, αλλά και τον τόπο σου.
Η πολιτική είναι σκληρός τόπος. Αρένα. Δε δικαιούσαι να την αντιμετωπίζεις, είτε με αφέλεια, είτε με μειωμένη προσοχή, είτε με κρυμμένες σκοπιμότητες. Ο χώρος της πολιτικής δεν είναι μια ομαλή πλαγιά, για να παριστάνεις τον μοναχικό λύκο.
Είναι όμως ο χώρος της πολιτικής, ένα πεδίο αγώνων, που ακόμη κι ο ένας, μπορεί να επιβάλει κανόνες. Να , λοιπόν, για σένα, πεδίο δόξας λαμπερό.
Να δώσεις αυτούς τους αγώνες καθαρά, ανοιχτά, διάπλατα, χωρίς ίντριγκες, χωρίς συναλλαγές, απαλλαγμένος από σύνδρομα, φόβους, εχθρούς.
Μη κλωτσάς τη τύχη σου, η οποία σου προσφέρει διάπλατα, ζωηρά παραδείγματα και πρότυπα και για αποφυγή και για μίμηση.
Να φυλάγεσαι και να προσέχεις το στερητικό (α) γιατί είναι ο πλέον επικίνδυνος εχθρός, όπως π.χ. αφιλία, αγνωμοσύνη κλπ.
Να το πάρεις απόφαση, σαν εκπρόσωπος του λαού, που είναι ο βουλευτής, πως δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Άρα η επιλογή συνεργατών είναι το πρώτο σου μέλημα και θα σε αναδείξει σε ικανό πολιτικό, αν δεν βρεθείς στην ανάγκη να τους αντικαθιστάς συχνά, είτε σαν ανίκανους, είτε σαν επικίνδυνους, είτε σαν «αυλικούς» που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του λαού.
Μη ξεκόψεις από τις επαφές σου με τους συμπατριώτες και συμπολίτες σου.
Μάλλον απογοητεύτηκαν οι Θεσπρωτοί, κατά τις προεκλογικές σου ομιλίες, γιατί δεν σε άκουσαν να δώσεις το πολιτικό σου ραντεβού, στα χωριά και στα σπίτια τους. Έχεις χρέος να το διορθώσεις.
Ο πολιτικός του μέλλοντος θα διακρίνεται από τις ηθικές αντιστάσεις σε καθετί που τον απειλεί, εκβιάζει ή θέλγει.
Θα διακρίνεται από το πολιτικό ανάστημα απέναντι προσώπων ή γεγονότων ή καταστάσεων, που θα θέσουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του τόπου του.
Η Θεσπρωτία, σαν ακριτική Περιφέρεια, επιβάλλει στον εκπρόσωπο των πολιτών της, να συμπεριφέρεται με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ευθύνες.
Τα λάθη στον τομέα αυτό πληρώνονται , όπως πολύ καλά το γνώρισες αυτές τις μέρες.
Αφήνω τελευταία την συμβουλή, λόγω και της «ειδικότητάς» μου, για τις σχέσεις του πολιτικού με τα τοπικά ΜΜΕ:
Μην τα αγνοείς αλλά και μην τα φοβάσαι. Δεν τους ταιριάζει ούτε η θεοποίηση, ούτε η δαιμονοποίηση.
Εκεί στην Αθήνα που θα περνάς τον περισσότερο χρόνο σου, θα χρειαστεί να συγκρουστείς, τόσο στη Βουλή, όσο και στο κόμμα, προκειμένου να τα υπερασπιστείς από τις ορέξεις των αντίστοιχων αθηναϊκών ΜΜΕ.
Σεμνά , λοιπόν, ταπεινά και αποφασιστικά, ξεκίνα από τη Θεσπρωτία για την Αθήνα, αφού πρώτα ζητήσεις τη ΣΥΓΝΩΜΗ που χρωστάς, έχοντας κατά νου, ότι επένδυση για τον πολιτικό είναι η υστεροφημία του.
Η οποία θα κριθεί από την επιστροφή σου στον τόπο που σε γέννησε, σε μεγάλωσε, σε ανέχτηκε, σε επέλεξε και σε τίμησε. Καλή τύχη.
Read More »
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στα χνάρια του Κάτσινου και ο κ. Λώλος;

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
Ηγουμενίτσα: Στα χνάρια του Κάτσινου και ο κ. Λώλος;


Πιστεύαμε πως τα τραγικά λάθη που συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, δεν θα επαναλαμβάνονταν στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται, διαψευδόμαστε.

Στις 7 Αυγούστου 2014, είχαμε φιλοξενήσει επιστολή 80χρονου συμπολίτη μας, με την οποία εξέφραζε την απογοήτευση και την αγανάκτησή του, για την απόφαση του τότε Δημάρχου να αφαιρέσει από τον πεζόδρομο της Γρ. Λαμπράκη στη συμβολή του με την 23ης Φεβρουαρίου, το μοναδικό παγκάκι στο σημείο και στο οποίο ο ηλικιωμένος μπορούσε να ξαποστάσει και να ξεκουράσει τα γέρικα πόδια του.

Τότε ο κ. Κάτσινος αδιαφόρησε, παρά τον κανονισμό που προέβλεπε στο σημείο να υπάρχει το παγκάκι, αφού θεώρησε σημαντικότερο να παραχωρήσει τα 2 τετραγωνικά μέτρα που καταλάμβανε, σε ιδιοκτήτη καφετέριας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
Βλεβαια ο κ. Κάτσινος δεν είχε κρύψει ποτέ την ιδιαίτερη συμπάθειά του στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Δεν πιστεύαμε όμως πως και ο νέος Δήμαρχος θα ακολουθούσε τις απαράδεκτες τακτικές του προκατόχου του.
Ειδικά ο κ. Λώλος ο οποίος από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, έδειξε αποφασισμένος να βάλει τάξη στον πεζόδρομο, εφαρμόζοντας αυστηρά τον κανονισμό, επιβάλλοντας μάλιστα και τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Έλα όμως που λίγους μήνες μετά μας απογοητεύει και αυτός.

Στην αρχή του πεζόδρομου, υπήρχε το τελευταίο παγκάκι που είχε γλιτώσει από τη μανία του κ. Κάτσινου, και στο οποίο μπορούσαν να ξεκουραστούν ηλικιωμένοι αλλά και γονείς, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καθίσουν σε μία από τις καφετέριες, πληρώνοντας ακριβά, τη βόλτα τους με τα παιδιά τους.

Εδώ και μερικές ημέρες όμως, ως δια μαγείας, εξαφανίστηκε και αυτό, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του Ράδιο Ηγουμενίτσα.

ΠΡΙΝ
ΜΕΤΑ

Αναζητήσαμε κάποιον υπεύθυνο του Δήμου που να γνώριζε με ποιανού την απόφαση απομακρύνθηκε το παγκάκι, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Ελπίζουμε το παγκάκι να αφαιρέθηκε από το σημείο για τη συντήρησή του, και όχι για να τροφοδοτήσει την συνήθη και παράνομη τακτική μερικών ιδιοκτητών καταστημάτων , με την τοποθέτηση ενός ακόμα τραπεζιού και τεσσάρων καθισμάτων, που για να ξεκουραστεί κάποιος σε αυτά, θα πρέπει να πληρώσει 5 ευρώ, όσο και η αξία δύο αναψυκτικών.

Ελπίζουμε να τύχουμε κάποιας απάντησης από τον κ. Λώλο, διότι διαφορετικά θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να συγκρίνουμε τη νέα Δημοτική Αρχή, με αυτή του κ. Κάτσινου.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Στα χνάρια του Κάτσινου και ο κ. Λώλος; Ηγουμενίτσα: Στα χνάρια του Κάτσινου και ο κ. Λώλος; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

Περισσότεροι από 200 αρχαίοι τάφοι ανακαλύφτηκαν στο Ρωμαϊκό νεκροταφείο Μαζαρακιάς Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
Περισσότεροι από 200 αρχαίοι τάφοι ανακαλύφτηκαν στο Ρωμαϊκό νεκροταφείο Μαζαρακιάς Ηγουμενίτσας

 
Ρωμαϊκό νεκροταφείο, που χρονολογείται από τα τέλη του 1ου αι. π.Χ. έως και τις αρχές, σχεδόν, του 3ου αι. μ.Χ., υπάρχει στη Μαζαρακιά Ηγουμενίτσας στη Θεσπρωτία. 
Σ' αυτό το νεκροταφείο, έχουν ανακαλυφθεί περισσότεροι από διακόσιοι αρχαίοι τάφοι, που περιείχαν επιτραπέζια σκεύη, αγγεία πόσεως, λυχνάρια, πολλά εκ των οποίων με ανάγλυφη διακόσμηση, πήλινα και γυάλινα μυροδοχεία, κοσμήματα, αντικείμενα που συνδέονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα, όπως σιδερένιες και χάλκινες γραφίδες, καθώς και χάλκινα νομίσματα. 
Αποτελεί τη μοναδική, γνωστή μέχρι σήμερα, περίπτωση οργανωμένου και εκτεταμένου νεκροταφείου της ρωμαϊκής περιόδου στη Θεσπρωτία. 
Αποκαλύφθηκε, επίσης, και μια επιτύμβια στήλη. 
Να σημειωθεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα είδη ταφικών πρακτικών: καύση των νεκρών, ενταφιασμοί και εγχυτρισμοί σε αγγεία. 
Οι καύσεις, που συνήθως εφαρμόζονταν για τα ενήλικα άτομα ανεξαρτήτως φύλου, υπερτερούν αριθμητικά των υπολοίπων πρακτικών. 
Οι τάφοι είναι διαφόρων κατηγοριών: κεραμοσκεπείς, λακκοειδείς με κάλυψη από λίθους, λακκοειδείς χωρίς κάλυψη, χτιστοί (λιθοπερίκλειστοι), καθώς και κτιστά ταφικά μνημεία

Read More »
Περισσότεροι από 200 αρχαίοι τάφοι ανακαλύφτηκαν στο Ρωμαϊκό νεκροταφείο Μαζαρακιάς Ηγουμενίτσας  Περισσότεροι από 200 αρχαίοι τάφοι ανακαλύφτηκαν στο Ρωμαϊκό νεκροταφείο Μαζαρακιάς Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

Εννέα χωρικοί, που εκτελέστηκαν ομαδικά από τους Γερμανούς την Κατοχή στη Θεσπρωτία, παραμένουν ξεχασμένοι

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
Εννέα χωρικοί, που εκτελέστηκαν ομαδικά από τους Γερμανούς την Κατοχή στη Θεσπρωτία, παραμένουν ξεχασμένοι

Το παραδοσιακό παζάρι στην Παραμυθιά, δεν σταμάτησε ούτε τα χρόνια της Κατοχής. 
Στο παζάρι αυτό, ακόμη και σήμερα συμμετέχουν για αγοροπωλησίες και οι κάτοικοι των χωριών της ευρύτερης περιοχής. 
Κοντά στο χωριό Άγιος Δονάτος (Σιαμέτια), οι Γερμανοί συνέλαβαν το 1943, 60 άνδρες και γυναίκες, που πήγαιναν στο καθιερωμένο Σαββατιάτικο παζάρι. 
Οι χωρικοί αυτοί προέρχονταν από τα χωριά Πολύδροσο (Βλαχώρι), Πέντε Εκκλησιές (Οσδίνα), Πλακωτή, Πετροβίτσα, Ελαταριά (Λαμπανίτσα) και Αγία Κυριακή (Πόποβο). Από αυτούς καταδικάστηκαν σε θάνατο με τουφεκισμό οι εννέα. 
Αφού τους παρέταξαν στη γραμμή, τον έναν δίπλα στον άλλο, τους εκτέλεσαν με πολυβόλο. 
Οι εννέα χωρικοί εκτελέστηκαν την επομένη μέρα μετά τη σύλληψή τους και δέκα μέρες πριν από την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς.

Οι Πεσόντες :
1. Μαρία Κουτούπαινα, χήρα του Βασ. Κουτούπη (Πόποβο)
2. Σιαμάντης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου (Ελαταριά)
3 Ρίζος Κωνσταντίνος του Σταύρου (Ελαταριά)
4. Θεοδώρου Γεώργιος του Ιωάννη (Πέντε Εκκλησιές
5. Γεωργίου Ευάγγελος του Θεοδώρου (Πλακωτή)
6. Γεωργίου Μάνθος του Θεοδώρου (Πλακωτή)
7. Πέτσης Ευάγγελος του Χρήστου (Πλακωτή)
8. Πέτσης Σταύρος του Θεοδώρου (Πλακωτή)
9. Σταυρόπουλος Δημήτριος του Βασιλείου (Πλακωτή) 
Read More »
Εννέα χωρικοί, που εκτελέστηκαν ομαδικά από τους Γερμανούς την Κατοχή στη Θεσπρωτία, παραμένουν ξεχασμένοι  Εννέα χωρικοί, που εκτελέστηκαν ομαδικά από τους Γερμανούς την Κατοχή στη Θεσπρωτία, παραμένουν ξεχασμένοι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

''ΝΑΝΤΗ'': Βλάβη στην ανύψωση πρωραίου καταπέλτη

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
''ΝΑΝΤΗ'': Βλάβη στην ανύψωση πρωραίου καταπέλτη


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ ''ΝΑΝΤΗ'' Ν.Π. 4464, ότι κατά τη διάρκεια προετοιμασίας απόπλου για προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένα Ηγουμενίτσας, παρουσίασε βλάβη στην ανύψωση πρωραίου καταπέλτη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από τοπικό Κλιμάκιο Επιθεωρητών, ενώ τα πέντε (05) Φ/Γ οχήματα που είχαν φορτωθεί με προορισμό την Ηγουμενίτσα, εξυπηρετήθηκαν με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο της Π/Θ γραμμής.
Read More »
''ΝΑΝΤΗ'': Βλάβη στην ανύψωση πρωραίου καταπέλτη ''ΝΑΝΤΗ'': Βλάβη στην ανύψωση πρωραίου καταπέλτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΩΡΑ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
ΤΩΡΑ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
 
 
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το προεκλογικό κλίμα, τιμά τον θεσπρωτικό λαό και να αποδώσουμε τα εύσημα, στους κυρίως υπεύθυνους, δηλαδή, τόσο στα κόμματα, όσο και τους υποψηφίους.
 
Σε σύγκριση με άλλες εκλογικές περιφέρειες, εμείς διδάξαμε τον πολιτικό πολιτισμό.
 
Ασφαλώς και επιμένουμε να πιστεύουμε ότι, οι εκλογές, δεν βγάζουν νικητές ή νικημένους.
 
Οι εκλογές είναι μια διαδικασία, με την οποία, τοπικά, αναδεικνύουμε τα προβλήματα, συζητώντας, μέσω διαλόγων και επιχειρημάτων, προτάσεις – θέσεις και απόψεις, ώστε στο τέλος να επιλεγούν οι πιθανές καλύτερες λύσεις.
 
Οι εποχές του φανατισμού, των παθών και των κομματικών αντιπαλοτήτων, είναι, πια, οριστικό παρελθόν. 
 
Όλα αυτά αντικαθίστανται με τον διάλογο, τη συνεργασία, το μόνοιασμα.
 
Τώρα τίποτε δεν μας χωρίζει, σαν κοινωνία.
 
Η οποία έκανε τις επιλογές της, τόσο σε κόμματα όσο και σε πρόσωπα και απαιτεί και αναμένει.
 
Τώρα μας ενώνουν τα συσσωρευμένα προβλήματα, που επιτακτικά απαιτούν λύσεις.
 
Εμπρός, λοιπόν, όλοι μαζί, χωρίς παράπονα, θυμό και αγανάκτηση, δίχως ρεβανσισμούς και γινάτια, να δούμε, μέσα από την καρδιά μας, τούτο τον τόπο , τη Θεσπρωτία. 
 
Όσο κι αν φαντάζει γραφικό, υπάρχουν σοβαρές προϋποθέσεις, για να θέσουμε σε κίνηση το βαγόνι της ανάπτυξης , που θα μας βγάλει από την απομόνωση, τη φτώχεια και τη γενική περιθωριοποίηση.
 
Θεωρούμε πως δικαιούμαστε να αναγνωρίσουμε στους δύο νεοεκλεγέντες βουλευτές, το χρέος (όχι δικαίωμα) της πρωτοβουλίας των κινήσεων.
 
Θέλουμε να ελπίζουμε, πως, αμέσως μετά τις τοπικές διαδικασίες της Βουλής των Ελλήνων, θα γίνει, επιτέλους, πράξη, η επί τόσα χρόνια απαίτηση της κοινωνίας, για τακτική συνεργασία βουλευτών και εκπροσώπων φορέων.
 
Η οποία κοινωνία, μάλλον δικαιούται, απευθυνόμενη σε όλους τους παραπάνω, να στείλει το μήνυμα:
ΤΩΡΑ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ!
Read More »
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΩΡΑ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΩΡΑ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ: ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ: ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ


Ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης, αφού επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και συγχάρηκε θερμά τον εκλεγμένο βουλευτή Μάριο Κάτση, που του το ανταπέδωσε με ένα σφιχταγκάλιασμα, πήγε στο εκλογικό κέντρο του Βασίλη Γιόγιακα.

Μόλις μπήκε στην αίθουσα, Γιόγιακας και Βεζδρεβάνης σ’ ένα παρατεταμένο σφιχταγκάλιασμα, γεμάτο συγκίνηση και λίγα δάκρυα εκατέρωθεν, κάτω από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρισταμένων, έδωσε το στίγμα των εκλογών.
 
Για μια ακόμη φορά έδειξε τόσο τον πολιτικό πολιτισμό, όσο και τη σοφία του.
Read More »
ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ: ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ: ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ: ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ: ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

4.365 σταυρούς - 1ος με το ΣΥΡΙΖΑ

Ήταν όνειρο, πόθος και όραμα, όλων των γηγενών αυτού του τόπου, δηλαδή και των ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ επονομαζόμενων, να στείλουν κάποτε και τον δικό τους άνθρωπο, της δικής τους φάρας, στη Βουλή των Ελλήνων, ως εκπρόσωπο της Θεσπρωτίας.
 

Αυτό το όνειρο, με την ψήφο των ίδιων των Θεσπρωτών, το έκανε πράξη ο φέρελπις νέος, όπως πολλοί τον αποκαλούν, ο Μάριος Κάτσης.
 

Για πολλά χρόνια είχε ξεχωρίσει τόσο για την επιστημοσύνη του, την πολιτική συμπεριφορά του, την κοινωνική του δράση, όσο και για το ακέραιο του χαρακτήρα του.
 

Γνώρισμα ασφαλώς όλων των Αρβανιτών.
 

Έχει δοκιμαστεί σε γήπεδα κομματικών αγώνων – και όχι μόνο – και έχει βραβευτεί από πολλούς.
 

Ασφαλώς και αντιμετώπισε καταστάσεις του παρελθόντος, όπως είναι τα συντροφικά μαχαιρώματα, οι εσωκομματικοί ανταγωνισμού κλπ. 

Για όλα αυτά απέδειξε πως είναι σε θέση να διαχειριστεί κρίσεις και γεγονότα, τα οποία, πολλές φορές, απαιτούν και προϋποθέτουν εμπειρία, ακόμη και ηλικιακή.
 

Γι’ αυτό και δικαιούνται όσοι, με την ψήφο τους, τον έστειλαν ως εκπρόσωπο στη Βουλή των Ελλήνων, να προσμένουν τη γρήγορη επιβράβευση αυτής της επιλογής και δικαίωση.
 

Ο δρόμος, ασφαλώς, που ο ίδιος επέλεξε να διανύσει, όχι σαν επαγγελματίας πολιτικός, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν το λάθος να επιδιώξουν, αλλά ως εκφραστής των συμπολιτών του και εργάτης του τόπου του, δεν είναι στρωμένος με λουλούδια.
 

Αντίθετα, είναι τραχύς, με αγκάθια και ανηφορικός.
 

Άρα για να φθάσει στον σκοπό του, οφείλει να προστατευτεί από τους κινδύνους που καιροφυλακτούν, από τις δύο πλευρές αυτού του δρόμου.
 

Είναι βέβαιο, πως, αν διατηρήσει τον χαρακτήρα του ακέραιο και επενδύσει στη δική υστεροφημία, μέσα από την προσφορά στον τόπο, θα φθάσει στο οροπέδιο, που συνήθως δίνει το ραντεβού η πολιτική ιστορία, αλώβητος και δίχως σοβαρούς τραυματισμούς.
 

Φιλικότατα, τον διαβεβαιώνουμε ότι σαν ΜΜΕ, θα είμαστε απέναντί του. 

Χωρίς κακή προαίρεση, αλλά με το καθήκον που μας επιβάλλουν, τόσο το χρέος προς τον τόπο, όσο και η δημοσιογραφική μας δεοντολογία.
 

Ασφαλώς η άσκηση κριτικής δεν θα πρέπει να τον στενοχωρήσει, αλλά αντίθετα να την εκλάβει σαν σημαντική αρωγή.
 

Δεν θα παραλείψουμε , όπως κάναμε και για τον συνάδελφό του νεοεκλεγέντα βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα, να του θυμίσουμε, ότι ο σημαντικότερος σύμμαχός του είναι ο περιφερειακός τύπος, τα τοπικά ΜΜΕ.
 

Ας έχει κατά νου, ότι οι «βαρώνοι» των αθηναϊκών ΜΜΕ, θα έχουν και πάλι τη δυνατότητα, να επιδιώξουν, για δικό τους συμφέρον, να εξαφανίσουν τα ΜΜΕ της ελληνικής επαρχίας. 

Άρα, καλά θα κάνει να οπλιστεί από τώρα αποφασιστικά, για να είναι σε θέση, με πνεύμα δικαιοσύνης, να τα προστατέψει από αυτά τα αδίστακτα συμφέροντα.
 

Τέλος να γνωρίζει ότι οι συμπατριώτες του θα τον αναμένουν, με υπομονή, να τους συναντά, όχι μόνο μέσω των ΜΜΕ αλλά και κατ’ ιδίαν, όσο αυτό είναι εφικτό, στα χωριά τους, στα σπίτια τους, στα στέκια.
 

Ο Θεός να είναι πάντα μαζί του, προστάτης και καθοδηγητής.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ: ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΤΣΗΣ: ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

ANTΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ: ΑΠΟ ΘΥΤΗΣ- ΘΥΜΑ;

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
ANTΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ: ΑΠΟ ΘΥΤΗΣ- ΘΥΜΑ;

3.470 σταυρούς - 2ος με τη ΝΔ

Ομολογώ πως , με απόλυτη κατανόηση, σεβασμό και με το βάρος ποικίλων συναισθημάτων , θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω το πολιτικό τέλος ενός πολιτικού που, μοίρα κακιά, έσμπρωξε από πάνω του όλες τις καλές τύχες που τον είχαν αγκαλιάσει, για του επιφυλάξει αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.
 
Έλεγα από πολλά χρόνια, πως ο Αντώνης Μπέζας, δεν δικαιούται να θέσει σε κίνδυνο την υστεροφημία του, ως πολιτικού.
 
Του δόθηκαν όλες οι χρυσές ευκαιρίες για να τις αξιοποιήσει, πρώτα για τον τόπο και μετά για τον ίδιο.
 
Δυστυχώς, μεθυσμένος από εξουσία, δεν προστάτεψε τον εαυτό του, από πάθη και συμπλέγματα, τα οποία τελικά τον απαξίωσαν σαν κοινωνικό όν, σαν άνθρωπο δηλαδή και πολίτη και τον εξαθλίωσαν σαν πολιτικό.
 
Αν κανείς ακολουθήσει την πολιτική του διαδρομή, δεν θα διαφωνήσει μαζί μου.
 
Θα έχουμε χρόνο να επανέλθουμε γι’ αυτό, γιατί μέσω αυτής, θα δώσουμε την ευκαιρία στην κοινωνία να διδαχθεί πολλά.
 
Θέλω να μου επιτραπεί, απ’ όλους τους συμπολίτες, να διαβεβαιώσω, για πολλοστή φορά, πως ποτέ δεν τον αντιμετώπισα σαν αντίπαλο ή εχθρό ή γραφικό.
 
Αν στην προσπάθεια να τον σκιαγραφήσω και να του σφίξω τον χαλινό, για να περιορίσω τη δράση των παθών του, που είναι σαν κύρια πηγή της ανασφάλειάς του, κάπου τον αδίκησα, είμαι έτοιμος να του ζητήσω δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
 
Αρκεί να το ζητήσει ο ίδιος, ή να μου το προτείνει έστω και ένας συμπατριώτης.
 
Φοβάμαι πως δεν θα βρεί τη δύναμη να κάνει το πρώτο βήμα της κοινωνικής του επανένταξης και θα επιλέξει την αισθητή απουσία.
 
Θα είναι ένα ακόμα λάθος του. Ας μη δώσει το δικαίωμα στον καθένα, να του μηδενίσει την όποια προσφορά και να τον σβήσει από την μνήμη των συμπολιτών.
 
Είμαστε εδώ, πολλοί, που συνεχίζουμε να τον αγαπάμε, όσο και αν δεν το πιστεύει ο ίδιος και να τον δεχθούμε, αν καταδεχθεί, στην καθημερινή μας παρέα, ανάμεσα στους συμπολίτες, με το ντόπιο τσιπουράκι, που δεν θέλησε να το απελευθερώσει, για να το πιούμε πιο φτηνό και ποιοτικά καλύτερο, όταν είχε την αρμοδιότητα.
Ας το δοκιμάσει.
 
Η κοινωνία μπορεί να είναι μαζί του παραπονεμένη. Ακόμα και θυμωμένη έως και οργισμένη. 
 
Είναι όμως, παράλληλα, με τη μεγάλη της αγκαλιά ανοιχτή, για να τον συγχωρέσει και να τον αποδεχθεί, όχι σαν άσωτο υιό, αλλά σαν ένα από τα μέλη της, ίσο και εξίσου αγαπητό.
 
Ας μη διστάξει.
 
Είναι ακόμη πολύ νέος και δικαιούται, μέσα από τα παθήματα, να πάρει τα απαραίτητα μαθήματα, μέσα από την κοινωνία που τον ανέδειξε.
 
Προσωπικά, επιθυμώ και εύχομαι να έρθει κοντά μας, όπως τότε, τον παλιό καλό καιρό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ANTΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ: ΑΠΟ ΘΥΤΗΣ- ΘΥΜΑ; ANTΩΝΗΣ ΜΠΕΖΑΣ: ΑΠΟ ΘΥΤΗΣ- ΘΥΜΑ; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΝΟΗΣΑΝ ΟΙ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΝΟΗΣΑΝ ΟΙ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

2.747 σταυρούς - 2ος με το ΣΥΡΙΖΑ

Είναι για τη Θεσπρωτία, ένα από τα ισχυρά κεφάλαια της εσωτερικής διασποράς. Μέσα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, αναδείχθηκε σε ηγέτη με περγαμηνές πατριωτισμού.
 
Ασφαλώς και δεν ήταν ξένος με τα πολιτικά δρώμενα.
 
Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τότε, υπολογίσιμος κομματικός φίλος του Αρχηγού – Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τώρα, μάλλον, επιστρατεύτηκε και για τη συμμετοχή του στο κομματικό θεσπρωτικό ψηφοδέλτιο.
 
Όμως θα του χρεώσουμε ως λάθος την αποδοχή της πρότασης. 
 
Γιατί η συγκυρίες δεν ευνοούν τους, έστω και με την καλή έννοια, ΑΛΕΞΗΠΤΩΤΙΣΤΕΣ.
 
Κι αυτό γιατί πολλοί προκάτοχοί του, με τη σωρεία των λαθών του, προκάλεσαν τη θεσπρωτική κοινωνία. 
 
Όμως ο φίλτατος πρόεδρος, υπέπεσε και σε λάθη επικοινωνιακά, για να δώσει έτσι σε πολλούς την εντύπωση ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, στα… εκλογικά αυτού του αντικειμένου. 
 
Δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε αναλυτικά.
 
Παρόλα αυτά, με αντίπαλό του και το ελάχιστο χρονικό διάστημα της προεκλογικής περιόδου, το εκλογικό αποτέλεσμα του πιστώνει μεγάλη εμπιστοσύνη και αξιοσύνη από μέρους των συμπολιτών του.
 
Είναι βέβαιο πως και ο ίδιος θα αναγνωρίσει ότι ο ρόλος του στα γενικά θεσπρωτικά δρώμενα, δεν τελείωσε.
 
Η εκατέρωθεν αγάπη με την υπερκομματική θεσπρωτική κοινωνία είναι ισχυρός ομφάλιος λώρος.
 
Ο τόπος τον χρειάζεται τώρα, ακόμα περισσότερο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΝΟΗΣΑΝ ΟΙ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΝΟΗΣΑΝ ΟΙ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

ΝΙΚΟΛΑΣ Ε. ΚΑΤΣΙΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
ΝΙΚΟΛΑΣ Ε. ΚΑΤΣΙΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

2.781 σταυρούς - 3ος με τη ΝΔ


Δεν μπορείς, επιδιώκοντας να του ασκήσεις, υποχρεωτικά και επιβεβλημένα, κριτική, να μη δηλώσεις από την αρχής, ότι αν και ήταν πλήγμα και για τον ίδιο και τον τόπο, η προσωπική του ήττα, το μέλλον είναι μπροστά του.
 
Ο λόγος για τον Νικόλα Κάτσιο, ο οποίος, πιθανόν, και λόγω της νεαρής του ηλικίας, μάλλον είναι υπερβολικά κυριευμένος από το πάθος της εξουσίας.
 
Αναμφισβήτητα είναι ένας νέος με πολιτική σκέψη, με αρκετά προσόντα, με αναγνωρισμένες ικανότητες.
 
Φαίνεται, πως πέρα από το νεαρό της ηλικίας, ως κακού συμβούλου, τον πήραν στο λαιμό τους και άλλοι παράγοντες, μη εξαιρουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Προσωπικά του αναγνωρίζω αυτές τις ικανότητες, θαυμάζω τα προσόντα του και είμαι βέβαιος πως τούτος ο τόπος, θα του δώσει και άλλες ευκαιρίες για να τον υπηρετήσει αποτελεσματικά. 
 
Παρόλα αυτά όμως:
- Ήταν λάθος του, που απέβη τραγικό, να προκαλέσει αρνητικά όλους εκείνους τους συμπολίτες του, οι οποίοι, με περίπου 5500 σταυρούς, τον εμπιστεύτηκαν, να τους εκπροσωπήσει στον Αυτοδιοικητικό θεσμό, για την επόμενη πενταετία. 
 
Η ψήφος των συμπολιτών του είναι ισχυρό και δεσμευτικό συμβόλαιο, που όποιος δεν τιμά και δεν τηρεί τους όρους του, υφίσταται σοβαρές συνέπειες.
 
Όφειλε έτσι, ο Νικόλας, να χαλιναγωγήσει τις φιλοδοξίες και να αναλάβει τις ευθύνες για την επιλογή του, να διεκδικήσει την πολιτική θέση του Περιφερειακού Συμβούλου, αυτήν περίοδο
 
Γιατί γνώριζε, από τότε που έκανε αυτήν την επιλογή, ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές ήταν προαποφασισμένες. Είναι αλήθεια πως μια θέση στο αυτοδιοικητικό μετερίζι είναι ένα από τα καλύτερο πλατύσκαλα για να ανέβει κανείς τα σκαλοπάτια για τη Βουλή.
 
Αυτό το γνώριζε ο Νικόλας και δίκαια το υπερεκτίμησε για να το εκμεταλλευτεί.
 
Μόνο που:
 
Η ενασχόληση αυτή και αξιολογείται και βαθμολογείται.
 
Ο Νικόλας, όπως και όλοι οι άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Θεσπρωτίας, αξιολογήθηκε.
 
Δυστυχώς, η βαθμολογία του, ήταν το πρώτο αυτό χρονικό διάστημα, μάλλον αρνητική, αφού δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τον περιφερειάρχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα του τόπου μας, μιας και ο κυρ Αλέκος, δεν κατόρθωσε, λόγω παθών και διαφόρων συμφερόντων, να σταθεί στο ύψος που απαιτεί ο νομοθέτης.
 
Είχε όμως και έχει αρκετό χρόνο μπροστά του να το κάνει.
 
Κάποιοι κατηγόρησαν τον Νικόλα για… αλαζονική συμπεριφορά κατά την προεκλογική περίοδο.
 
Πιθανότατα να είχαν δίκιο.
 
Ο πολιτικός, και ιδιαίτερα ο νέος, οφείλει να συμπεριφέρεται σεμνά και ταπεινά και να επιδεικνύει σεβασμό.
 
Ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.
 
Άρα κάθε κίνηση, κάθε λόγος, δημοσιοποιείται άμεσα.
 
Ο πολίτης δικαιούται να κάνει τις επιλογές του.
 
Άρα, αν ο χ πολιτικός, δεν είναι σ’ αυτές, δεν είναι υποχρεωτικά και εχθρός του.
 
Το δόγμα όποιος δεν είναι με μένα, είναι απέναντί μου, το υπηρέτησαν κάποιοι και στον τόπο μας και το πλήρωσαν ακριβά.
 
Άρα οι απειλές εναντίον πολιτών από το περιβάλλον του, μόνο τον ίδιο έβλαψαν.
 
Γιατί ο πολιτικός πολιτισμός είναι αδιαπραγμάτευτη απαίτηση του λαού.
 
Ένα σοβαρό λάθος του Νικόλα, ήταν να ασχοληθεί με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, αντί να επιλέξει την πειθώ μέσα από τα επιχειρήματα. 
 
Ο λαός έχει την ικανότητα, να κρίνει ο ίδιος τον κάθε υποψήφιο, δίχως τη … «βοήθεια» των αντιπάλων του.
 
Άρα του βγήκε μπούμερανγκ η απόφαση να διανέμει τοπική εφημερίδα, που ασχολούνταν αρνητικά με εσωκομματικό του αντίπαλο.
 
Για να ευλογήσουμε και τα δικά μας «γένια», που λέει ο λαός, την πληρώνεις ακριβά όταν υποτιμάς την εμπειρία 40 και πλέον χρόνων ενασχόλησης με τα ΜΜΕ, σνομπάροντας έτσι τους περισσότερους όλων των άλλων αναγνωστών, ακροατών και επισκεπτών.
 
Ο Νικόλας παρασύρθηκε στο λάθος του θυμωμένου Αγά που έκοψε με την … του, για να τη τιμωρήσει.
 
Ασφαλώς και του διέφυγε ότι μέσα στην κοινωνία, εξέχουσα θέση κατέχει και η συγγένεια, την οποία εμείς τιμούμε ευλαβικά.
 
Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεί τον χρόνο (και τη δύναμη;) να ανοίξει τον διάλογο με τους συμπολίτες του. 
 
Εμείς γι’ αυτό είμαστε στη διάθεσή του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 
Read More »
ΝΙΚΟΛΑΣ Ε. ΚΑΤΣΙΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΑΣ Ε. ΚΑΤΣΙΟΣ: ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ: Ο ΑΦΑΝΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ: Ο ΑΦΑΝΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

1.915 σταυρούς - 3ος με το ΣΥΡΙΖΑ

Είναι από τα αγαπημένα παιδιά της Θεσπρωτίας , ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κομματικούς προορισμούς του καθενός.
 
Άριστος υπάλληλος επαγγελματικά, χρόνια τώρα, διδάσκει πολιτική ευγένεια και σταθερή προσωπικότητα στις κοινωνικές του επαφές.
 
Ασφαλώς και τα τοπικά κομματικά δεδομένα, δεν ήταν με το μέρος του, και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
 
Παρόλα αυτά το αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα και τον ίδιο δικαίωσε και τους περί τα κοινά ασχολούμενους εξέπληξε. 
Είναι βέβαιο πως, από τη θέση του πολιτευτή, σ’ αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, θα αποδειχθεί χρήσιμος στον τόπο.
 
Από πλευράς μας θέλουμε να τον συγχαρούμε και για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα και για το εκλογικό αποτέλεσμα.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΛΜΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ: Ο ΑΦΑΝΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ: Ο ΑΦΑΝΗΣ ΕΡΓΑΤΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

Εκπληκτικό time lapse σε Μαυρούδι & Δρέπανο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015
Εκπληκτικό time lapse σε Μαυρούδι & Δρέπανο (ΒΙΝΤΕΟ)


Read More »
Εκπληκτικό time lapse σε Μαυρούδι & Δρέπανο (ΒΙΝΤΕΟ) Εκπληκτικό time lapse σε Μαυρούδι & Δρέπανο (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5