Ηγουμενίτσα: Επιχείρηση της Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό 43χρονου από πηγάδι

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Εχτές 18-07-2017 ημέρα  Τρίτη και ώρα 23:34 πραγματοποιήθηκε από την Π.Υ. Ηγουμενίτσας διάσωση ατόμου από πηγάδι στην περιοχή Πυρί (πίσω από το νεκροταφείο) του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Στην επιχείρηση συμμετείχαν τρία (3) πυροσβεστικά οχήματα με επτά (7) πυροσβέστες και με χρήση διασωστικών εργαλείων ανέσυραν σώο άντρα 43 ετών.
Ο 43χρονος, Αλβανικής καταγωγής, μπήκε μόνος του μέσα στο πηγάδι, στην προσπάθειά του ανασύρει μία κατσίκα, η οποία είχε πέσει μέσα σε αυτό.


Δεν υπολόγισε όμως σωστά τον τρόπο που θα μπορούσε να βγει από το πηγάδι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό, για περισσότερες από 3 ώρες.
Φίλοι του που τον αναζητούσαν τον εντόπισαν στο εσωτερικό του πηγαδιού και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Επιχείρηση της Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό 43χρονου από πηγάδι Ηγουμενίτσα: Επιχείρηση της Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό 43χρονου από πηγάδι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017
Read More »
Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, μεγάλο πανηγύρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Θρησκευτικός τουρισμός: Η εφαρμογή στην Παραμυθιά και το γραφείο τουρισμού της αρχιεπισκοπής

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017


Ο Θρησκευτικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που πηγάζει από την ανάγκη των πιστών να γνωρίσουν τη μεγαλοπρέπεια της πίστης τους και να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία τους.

Εξελίσσεται σε ένα ποιοτικό ρεύμα τουρισμού, με εφαρμογή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η πλειοψηφία του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα προέρχεται από το εσωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού, κυρίως από τις ορθόδοξες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Από ηλιακής πλευράς υπερτερούν σε ποσοστά οι σχετικά μεγάλες ηλικίες

Οι περίοδοι που αυξάνεται ο θρησκευτικός τουρισμός είναι κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών και των θρησκευτικών εορτών.

Ο θρησκευτικός τουρισμός δίνει μια άλλη πνοή στην τουριστική ανάπτυξη των λιγότερο αναπτυγμένων περιοχών, ενισχύοντας υποβαθμισμένους ή «εγκαταλειμμένους» παραγωγικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.

To Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Το γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού της αρχιεπισκοπής, διευθύνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.


Στην ουσία ολη η δουλειά περνάει από τα χέρια του γραμματέα του γραφειου, αρχιμανδρίτη Σπυρίδων Κατραμάδου, ο οποίος εξελίσσεται σε “γκουρού” του Θρησκευτικού τουρισμού. Με πρωτοβουλία του γραφείου, έχουν υλοποιηθεί μια σειρά από δράσεις και συνεργασίες, με σκοπό την συντονισμένη ανάδειξη και προβολή, εντός και εκτός Ελλάδος, των Ι. Μνημείων, των Ι. Μονών και των Ι. Προσκυνημάτων του Ελλαδικού χώρου, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την διευκόλυνση των προσκυνηματικών ομάδων. Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις παίρνουν επίσημη και θεσμική μορφή, στο πλαίσιο της Εκκλησίας της Ελλάδος, πριν από 17 χρόνια.

Ήταν 23 Νοεμβρίου του 2000 όταν η Ιερά Σύνοδος έκανε δεκτή την εμπνευσμένη πρόταση του αειμνήστου Προέδρου της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, για την ανάγκη δημιουργίας Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Το γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη πορεία του, έχει διαγράψει σπουδαίο έργο στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, παρεμβαίνοντας σε διεθνή και εγχώρια βήματα, προκειμένου να καταδείξει ότι ο τόπος μας είναι ένας εξαιρετικός προσκυνηματικός προορισμός τον οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Συνεργάζεται, επίσης, με αντίστοιχες υπηρεσίες, σε Διορθόδοξο, Διαχριστιανικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνοντας και προσφέροντας πολύτιμη γνώση και εμπειρία. Βρίσκεται, τέλος, σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τους παράγοντες του τουρισμού στη χώρα μας, θέλοντας να βοηθήσει στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την προβολή της Ελλάδος και την ανάδειξή της σε τόπο και προσκυνηματικού τουρισμού, οικουμενικής εμβέλειας  

Οπως αναφέραμε, ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ειναι ο γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Εξαιρετικά δραστήριος και μορφωμένος ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, έλκει την καταγωγή του από το Μολυβδοσκέπαστο Ιωαννίνων και γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά.

Αριστούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και άριστος γνώστης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας, δίδαξε ως καθηγητής Θεολογίας σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της συμπρωτεύουσας επί μια οκταετία έως το 1995 οπότε με υποτροφία από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε δύο χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο Παρίσι, όπου έλαβε το δίπλωμά του με άριστα. Από το 1998 έως και το 2002 αποσπάστηκε στην ιστορική ελληνορθόδοξη κοινότητα του Μάντσεστερ στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2000 κατέστη ο πρώτος κληρικός στην Ελλάδα που έλαβε υποτροφία από την UNESCO.

To 2004 ανέλαβε τη διεύθυνση του νεοσύστατου τότε Συνοδικού Γραφείου Ανάπτυξης των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Θρησκευτικού Τουρισμού και την ίδια χρονιά διορίστηκε ιερατικός προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Κοιμήσεων Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Αθηνών.

Στην Παραμυθιά

Στην Παραμυθιά, κάνουμε ότι μπορούμε για να μην αναπτυχθεί ο θρησκευτικός τουρισμός. Και ενώ σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, ανακηρύσσουν σε μέγα προορισμό και κάθε κοινό μνημείο και τον κάθε ναό, εμείς εδώ δεν έχουμε αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο, μια σειρά από εκκλησίες και μονές που χαρακτηρίζονται ως ιστορικές.

Βυζαντινές εκκλησίες μνημεία, τόποι λατρείας και περισυλλογής, ιστορικά θρησκευτικά κτίσματα που άφησαν το στίγμα τους στο ρου της ιστορίας, ασκηταριά και ναοί που αποτέλεσαν σημεία τομής για την απελευθέρωση της Ηπείρου, βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.

Μιας περιοχής με τέσσερεις μεγάλους Αγίους, τέσσερεις μεγάλους πατέρες τις ορθοδοξίας μας. Ο πολιούχος της Παραμυθιάς Άγιος Δονάτος ο Θαυματουργός, ο Άγιος Διάδοχος Φωτικής, ο Άγιος Διονύσιος ο φιλόσοφος και ο Άγιος Αναστάσιος Παραμυθιάς, είναι τέσσερεις λατρευτικές Άγιες μορφές της τοπικής αγιολογίας της Παραμυθιάς οι οποίοι άφησαν το στίγμα τους στην ορθόδοξη πορεία της Ελλάδος και οι οποίοι εορτάζονται και δοξάζονται με ιδιαίτερη τιμή στη Παραμυθιά.

Ο Άγιος Δονάτος εορτάζεται στις 30 Απριλίου και η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του στις 29 Σεπτεμβρίου
O Άγιος Διάδοχος Φωτικής εορτάζεται στις 29 Μαρτίου
Ο Άγιος Διονύσιος ο φιλόσοφος εορτάζεται στις 10 Οκτωβρίου (βιντεο απο εκδήλωση)
O Άγιος Αναστάσιος Παραμυθιάς εορτάζεται στις 18 Νοεμβρίου

Παλαιοχριστιανικές, Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες με εντυπωσιακή αγιογράφηση, ψηφιδωτά, σπάνιες εικόνες, ιερατικά κειμήλια και ανεκτίμητης αξίας κειμήλια της ορθοδοξίας όπως ο χρυσοκέντητος Επιτάφιος του 1587 έργο του Μοναχού Αρσενίου από τα Μετέωρα, βρίσκονται στην Παραμυθιά.

Στην Παραμυθιά, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Δονάτου δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Εκεί φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού.

Στην περιοχή της Παραμυθιάς, κοντά στο χωριό Καλλιθέα, και σε πανοραμική τοποθεσία, βρίσκεται κτισμένη από το 1652 η Μονή Παγανιών, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Πιθανώς η ονομασία της προέρχεται από τη διαδικασία του οργανωμένου κυνηγιού (παγάνα-παγανιά). Ιδρυτής της ήταν ο ιερομόναχος Ιωακείμ και υπήρξε πλούσια Μονή με σημαντική δράση και προσφορά. Σήμερα διατηρείται σε καλή κατάσταση το μονόχωρο Καθολικό της, αγιογραφημένο την εποχή της ιδρύσεως, ενώ το υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα είναι πρόσφατα ανακαινισμένο.

Μονή της Παναγίας Παραμυθίας. Απο εκει πήρε πιθανώς το όνομά της η πόλη της Παραμυθιάς. Κτίστηκε στο β’ μισό του 13ου αιώνος, νοτιοδυτικά της πόλεως και το Καθολικό της ανήκει στον τύπο του δίστηλου σταυροειδούς εγγεγραμμένου με νάρθηκα και αντί τρούλου στη διασταύρωση των κεραιών υψώνεται καμάρα. Δεν διασώθηκαν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ιστορική πορεία της Μονής. Κατά την παράδοση, στο Καθολικό της Μονής διαφυλάχθηκαν για λίγο διάστημα, τα λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνος και της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας, κατά τη διαδρομή τους από την Κωνσταντινούπολη στη Κέρκυρα. Εκεί επίσης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ετάφη το λείψανο του Αγίου Νεομάρτυρος Αναστασίου του εκ Παραμυθίας. Ένα από τα πιο αξιόλογα σωζόμενα κειμήλια είναι ο χρυσοκέντητος Επιτάφιος του 1587, έργο του Μοναχού Αρσενίου από τα Μετέωρα.

Τον θρησκευτικό πλούτο της περιοχής συμπληρώνουν αρκετά ακόμη μνημεία, που βρίσκονται διάσπαρτα στην Ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς. Η Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ο βυζαντινός ναός του Αγίου Δημητρίου στο Ζερβοχώρι από τον 13ο αιώνα, η Αγία Παρασκευή του Κουγκίου, αλλά και οι άλλοι Ναοί στο ξακουστό Σούλι, η μεσοβυζαντινή βασιλική της Γλυκής, η Αγία Κυριακή στο Γαρδίκι, που σώζεται από τον 14ο αιώνα, η Μονή Μεταμορφώσεως της Πλακωτής, από τον 14ο αιώνα και η Μονή της Παναγίας στη Μίχλα, είναι κάποια από αυτά. Αξιόλογο επίσης είναι και τα ασκηταριό του Αγίου Αρσενίου στη Βέλιανη.

Όπως αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, σημαντικό μέρος της θρησκευτικής παραδόσεως στον θεσπρωτικό χάρτη των μνημείων, διασώζουν και οι εκκλησίες των χωριών, ναοί που διασώζουν αρκετά στοιχεία της τοπικής εκκλησιαστικής. Όμως, σχεδόν παντού υπάρχουν έντονα τα σημάδια της αλλοίωσης, που σημαδεύουν ανεπανόρθωτα την εικόνα της παράδοσης.

Και εδώ έρχονται τα ερωτήματα. Μπορεί η Παραμυθιά να εκμεταλλευτεί τον θρησκευτικό πλούτο της και αφενός να προωθήσει την ορθοδοξία μας, αφετέρου να συντελέσει στην αύξηση μιας από τις πιο ποιοτικές μορφές τουρισμού; Α

Μπορούμε να έχουμε ανοικτό τον Ναό του Αγίου Δονάτου;
Μπορούμε να αναδείξουμε την Μονή της Παναγίας, μιας εκκλησίας από τις ωραιότερες που υπάρχουν στην επικράτεια;
Μπορούμε να μεταφέρουμε το νεκροταφείο σε χώρο που έχει αγοραστεί γι’ αυτό το σκοπό;
Μπορούμε να βγάλουμε από τα καταγώγια τον μοναδικό χρυσοκέντητο Επιτάφιο του 1587;
Μπορούμε να διατηρήσουμε τον βυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Ζερβοχώρι ο οποίος απειλείται με κατάρρευση, παρόλο που ανήκει στην λίστα με τα καλύτερα βυζαντινά μνημεία της Ηπείρου;
Μπορεί να υπάρξει σήμανση στις οδούς για όλα τα σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος;
Μπορούμε να εκδώσουμε οδηγό για όλα τα σημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος;
Μπορούμε να τα διαφημίσουμε;
Μπορούμε να αναβιώσουμε σχετικά με την θρησκεία έθιμα;

Φυσικά και μπορούμε, αρκεί η προσπάθεια να είναι συλλογική και όχι μερικών ρομαντικών «τρελών» όπως σήμερα. Η εξωστρέφεια στις έτσι και αλλιώς πολλές σχετικές θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, αλλά δυστυχώς γίνονται μονό για εμάς, είναι απαραίτητη και επιτακτική. Η κεντρική εκκλησία έδωσε το σύνθημα και έδειξε τον δρόμο για την ανάδειξη του προσκυνηματικού τουρισμού. Ο γραμματέας της συνοδικής επιτροπής, που χειρίζεται το θέμα ανά την Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος μίλησε σε αφιέρωμα της τηλεόρασης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Δείτε τι είπε και ας συλλογιστούμε πως μπορούμε να συμμετέχουμε τοπικά.


 
 
Read More »
Θρησκευτικός τουρισμός: Η εφαρμογή στην Παραμυθιά και το γραφείο τουρισμού της αρχιεπισκοπής Θρησκευτικός τουρισμός: Η εφαρμογή στην Παραμυθιά και το γραφείο τουρισμού της αρχιεπισκοπής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Θωμάς Πιτούλης και 40 Αντιπεριφερειάρχες, ζητούν την επανίδρυση των νομαρχιών

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017Την επανίδρυση των νομαρχιών ζητούν με κείμενο τους προς το Υπουργείο Εσωτερικών οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της χώρας, συνοψίζοντας τις θέσεις και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συνάντηση που έγινε πριν ένα περίπου μήνα. Η τοποθέτηση των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών γίνεται σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση της απευθείας εκλογής τους μαζί με τον Περιφερειάρχη και την ένταξή τους στο ψηφοδέλτιο με σταυροδοσία.

Παράλληλα οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες (των Π.Ε. δηλαδή) ζητούν την κατάργηση των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, τη λειτουργία αιρετού συλλογικού οργάνου κατά τα πρότυπα του παλαιού Νομαρχιακού Συμβουλίου, αλλά και κατά περιφερειακή ενότητα Υπηρεσίας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, επαναφέροντας ουσιαστικά τον προηγούμενο θεσμό των νομαρχιών που καταργήθηκε ως έχοντα εκπληρώσει το ρόλο του και πλέον κρίθηκε αναποτελεσματική η συνέχισή του.

Το σχετικό κείμενο υπογράφουν 41 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις της Ηπείρου, Τ. Καλογιάννη (Π.Ε. Ιωαννίνων), Β. Ψαθάς (Π.Ε. Άρτας), Στράτος Ιωάννου (Π.Ε. Πρέβεζας), Θ. Πιτούλης (Π.Ε. Θεσπρωτίας), με τον τελευταίο μάλιστα να συμμετέχει και στη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου.

Από την Ένωση Περιφερειών δεν έχει υπάρξει απάντηση, ούτε τοποθέτηση επί των θέσεων των Αντιπεριφερειαρχών. Τι υποστηρίζουν Στο κείμενό τους οι Αντιπεριφερειάρχες, υποστηρίζουν ότι η εμπειρία που υπάρχει από τη λειτουργία του θεσμού των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, όσο και η επιστημονική έρευνα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο συνομολογούν υπέρ της ενίσχυσης των Περιφερειακών Ενοτήτων και του ρόλου των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών σε συνδυασμό με την θεσμοθέτηση συλλογικού αιρετού οργάνου ανά Περιφερειακή Ενότητα με αποφασιστικές αρμοδιότητες για τα τοπικά θέματα. Οι Περιφερειακές Ενότητες, επίσης κατά τους Αντιπεριφερειάρχες, αποτελούν συνέχεια των ιστορικών νομαρχιών και νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων. Αυτή η ιστορική συμβολή βασίζεται σε συγκεκριμένο κοινωνικό κεφάλαιο και περιφερειακή συνείδηση που χτίζονται αργά και με πολλές δυσκολίες, αποτελούν δε αναγκαία προϋπόθεση και για την όποια οικονομική ανάπτυξη.


Οι προτάσεις

Οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες προτείνουν μεταξύ άλλων: 
• Θεσμική ενδυνάμωση Περιφερειών- Περιφερειακών Ενοτήτων
• Συνταγματική κατοχύρωση των υποθέσεων και αρμοδιοτήτων της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.
• Επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας και στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Οι Περιφέρειες πρέπει να ενδυναμωθούν ως ΟΤΑ β’ βαθμού και οι Περιφερειακές Ενότητες (Νομαρχίες) ως κύτταρα των ΟΤΑ β’ βαθμού.
• Επανασχεδιασμό κρίσιμων δημόσιων πολιτικών (οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική μέριμνα και αλληλεγγύη, δημόσια υγεία, χωρικές πολιτικές) με διακριτικό και ενισχυμένο ρόλο των Περιφερειών και με σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές του ΕΧΤΑ (πολιτική, οικονομική, διοικητική και οργανωτική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, πληρότητα των αρμοδιοτήτων), καθώς και πρόβλεψη για την ύπαρξη των αναγκαίων πόρων (ανθρώπινων και υλικών).
• Ενδυνάμωση ουσιαστική της μητροπολιτικής Περιφέρειας με σαφής οριοθέτηση και ενεργοποίηση αρμοδιοτήτων που θα στηρίζονται σε συγκεκριμένους πόρους (ανθρώπινους και υλικούς) και θεσμικές διαδικασίες. Απαιτείται ιδιαίτερα ενίσχυση του μητροπολιτικού ρόλου των Περιφερειών/ Περιφερειακών Ενοτήτων στους τομείς της αναπτυξιακής πολιτικής, της περιβαλλοντικής προστασίας, της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής συνοχής (υγεία, κοινωνική μέριμνα, πολιτισμός, παιδεία, αστική ανάπτυξη ολοκληρωμένων χωρο-λειτουργικών ενοτήτων).
• Επανεξέταση της λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων έτσι ώστε ο έλεγχος νομιμότητας να μην καταλήγει στην πράξη σε έλεγχο σκοπιμότητας.
• Νομοθετική κατοχύρωση των αρμοδιοτήτων των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών κατά το προηγούμενο των αιρετών νομαρχών.
• Εκχώρηση αρμοδιοτήτων από τους Δήμους και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες με την ανάλογη στελέχωση με σκοπό την αποφυγή διοικητικών αρρυθμιών και αστοχιών στην εφαρμογή ευαίσθητων και κρίσιμων δημόσιων πολιτικών (όπως η περίπτωση των δασαρχείων και των πολεοδομιών) όταν εμπλέκονται διαφορετικά επίπεδα άσκησης εξουσίας (Κεντρική Διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τυχόν ειδικοί Οργανισμοί).

Διακυβέρνηση Περιφερειών – Π.Ε. • Η Εκτελεστική Επιτροπή να απαρτίζεται από τον Περιφερειάρχη και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες
• Ίδρυση και λειτουργία αιρετού συλλογικού οργάνου ανά Περιφερειακή Ενότητα με αποφασιστικές αρμοδιότητες σε επίπεδο Π.Ε.
• Μετονομασία των Περιφερειακών Ενοτήτων σε Νομαρχίες και των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών σε Νομάρχες.
• Αναδιοργάνωση των Περιφερειών της χώρας λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και το ρόλο της ενδοπεριφερειακής αποκέντρωσης. Χωρίς ισχυρές Περιφερειακές Ενότητες (Νομαρχίες) δεν μπορούν να υπάρξουν ισχυρές Περιφέρειες και χωρίς ισχυρές Περιφέρειες δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή χώρα.
• Θεσμοθέτηση του αιρετού έπαρχου στις νησιωτικές Περιφερειακές Ενότητες αλλά και σε ηπειρωτικές απομακρυσμένες περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση ιδιαίτερα μεγάλη από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητά τους (όπως στην Π.Ε. Έβρου).
• Κατάργηση του θεσμού του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη – διατήρηση του θεσμού του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου με πρόβλεψη αντιμισθί-ας.

Αναπτυξιακή πολιτική Οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες προτείνουν επίσης τα εξής για τη Χωρική ενδυνάμωση της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής
• Πρόγραμμα Επενδύσεων/ Εκτελεστέων Έργων και Δράσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα.
• Λειτουργία Υπηρεσίας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ανά Περιφερειακή Ενότητα με αρμοδιότητες κατοχυρωμένες στο γενικό θεσμικό πλαίσιο αναπτυξιακού προγραμματισμού της χώρας. • Προσαρμογή όλων των ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους κοινωνικούς και αναπτυξιακούς. • Ίδρυση και λειτουργία Μηχανισμού Παρακολούθησης των Πολιτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με επιστημονική και ερευνητική επάρκεια με ειδική μέριμνα για τη χωρική διάσταση και τις χωρικές επιπτώσεις των πολιτικών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας (Νομαρχιών).
Απο την Εφημερίδα Πρωινός Λόγος


 
Read More »
Θωμάς Πιτούλης και 40 Αντιπεριφερειάρχες, ζητούν την επανίδρυση των νομαρχιών Θωμάς Πιτούλης και 40 Αντιπεριφερειάρχες, ζητούν την επανίδρυση των νομαρχιών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το γλέντι του ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Το ταξικό εργατικό κίνημα, το εργατικό κέντρο και τα ταξικά Σωματεία του Νομού, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από την εκδήλωση της κρίσης που όλο και βαθαίνει, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες τόσο για την ανακούφιση της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης που βιώνει η λαϊκή οικογένεια καθημερινά με την ανεργία, την απληρωσιά, τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις στον χώρο δουλειάς, όσο και συνολικά για τη ζωή της εργατικής- λαϊκής οικογένειας, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό.


Συνεχίζοντας σ΄ αυτήν την κατεύθυνση για 3η συνεχή χρονιά, οργανώνουμε γλέντι ταξικής αλληλεγγύης με ζωντανή ΔΗΜΟΤΙΚΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 στις 9.00 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Θέλουμε και μ΄ αυτήν την δράση μας να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα: «ένας για όλους και όλοι για έναν». Να αναδείξουμε την δύναμη της οργανωμένης πάλης, με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλει αυτήν την βαρβαρότητα σε βάρος των εργαζομένων για τα κέρδη του κεφαλαίου. Χτίζουμε τις δικές μας ανθρώπινες αλυσίδες αλληλεγγύης, όχι για να επιβιώσουμε αλλά για να τους ανατρέψουμε.

Σε μια περίοδο που το εκμεταλλευτικό σύστημα σπρώχνει τους εργαζόμενους στην ανεργία και την φτώχεια για να θησαυρίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες, νοιώθουμε την ανάγκη να είμαστε δίπλα στους ανέργους και τις οικογένειες τους. Κάνουμε πράξη την ολόπλευρη αλληλεγγύη. Η ταξική αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης. Η διοργάνωση του γλεντιού είναι η ταξική – εργατική απάντηση αλληλεγγύης απέναντι στην ψεύτικη και υποκριτική «αλληλεγγύη» της «ελεημοσύνης» και της «φιλανθρωπίας» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των ΜΚΟ, της εκκλησίας και όλων αυτών των παρασίτων και των «εργαλείων» τους, όπως είναι η φασιστική Χ.Α.

Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της μπορεί να επιβάλλει το δικό της δίκιο. Οι εργαζόμενοι να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Τα ταξικά Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απλώνουν το χέρι στον κάθε συνάδελφο – συναδέλφισσα που είναι άνεργος – άνεργη η κάνει ένα δύο μεροκάματα για να σταθεί με το κεφάλι ψηλά, να παλέψει, να οργανωθεί και να κατακτήσει όλα όσα του στερούν.

Κανένας μόνος! Με το κεφάλι ψηλά λοιπόν, με το ταξικό κίνημα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας .Όλοι μαζί άνεργοι και εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, σαν μια γροθιά προετοιμαζόμαστε για τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που είναι μπροστά μας. Στην μιζέρια και την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν οι καπιταλιστές και τα πολιτικά τσιράκια τους, η ΕΕ, κυβέρνηση, απαντάμε με ταξική περηφάνια, ο ένας ακουμπώντας στον άλλον, προετοιμάζοντας την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Σας καλούμε να δώσετε μεγαλύτερη δύναμη σε αυτούς τους αγώνες, να απλώσουμε πλατιά την αλληλεγγύη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων υπηρετεί πολιτικές αποκλειστικά υπέρ του κεφαλαίου και την ώρα που φορτώνουν στον λαό δυσβάσταχτα βάρη, την ίδια ώρα ψηφίζουν νόμους για νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους και εμπλέκουν την Ελλάδα ακόμη πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Να γίνει σε όλους μας καθαρό πως για να βγει νικητής ο λαός, απαιτείται οργάνωση και συσπείρωση στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, στα συνδικάτα, σε κάθε γειτονιά. Να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, η ταξική – αγωνιστική αλληλεγγύη. Μόνο ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση.

Σ ΄αυτά τα πλαίσια διακινούμε κουπόνι για την ενίσχυση των λαϊκών φροντιστηρίων που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο, για την ενίσχυση των Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και θα κληρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την λαϊκή οικογένεια. 


 
Read More »
Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το γλέντι του ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα Την Παρασκευή 28 Ιουλίου το γλέντι του ΠΑΜΕ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017Οι νέες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας που προτάθηκαν για έγκριση από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και αφορούν το σπουδαστικό έτος 2017-18 είναι οι εξής:

1. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (LOGISTICS)

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΩΝ

3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ


6. ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ

7. ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

8. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

9. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

10. ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας (ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) και να δηλώσουν την προτίμηση τους 


 
Read More »
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Δ.ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017
ΜΙΝΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/7/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00  ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΣΤΙΑ Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Στην Πέρδικα και το καραβοστάσι βρέθηκε η ΕΡΤ3 τη Δευτέρα το απόγευμα, στην εκπομπή ΕΡΤ3.gr, με φιλοξενούμενους της δημοσιογράφου κας Βάσω Γκόρου, τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Πέρδικας κ. Παναγιώτη Κώστα και την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Ραχήλ Μαρκιανίδου.


Read More »
Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Αφιέρωμα της ΕΡΤ3 στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Αξιόλογη παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων -Παγκορασίδων που διεξήχθη στην Καβάλα το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου συμμετείχε ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας.
 
Την 4 θέση κατέλαβε στα 3000 μέτρα ο Νίκος Καλτσάς .
Την 4 θέση στην σφαιροβολία η Ανθή Κάτσιου .
Την 4 θέση η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 αποτελούμενη από Δημήτρη Δόκο , Αλέξανδρο Μπέη , Κων/νο Τσατσούλη και Αλέξανδρο Μώκο .
Την 8 Θέση στον τελικό του μήκους κατέκτησε ο Κων/νος Τσατσούλης .
Επίσης στον τελικό στα 80 μέτρα συμμετείχε ο Αλέξανδρος Μώκος που κατέκτησε την 13 θέση .
Πολλές καλές εμφανίσεις από την Γεωργία Αναστασίου στα 2000 μέτρα που κατέκτησε την 9 θέση , τον Μάστορα Αλέξανδρο στα 3000 μέτρα και την 8 θέση, και την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 (Λιώνη , Τζίγκου , Χρυσικοπούλου , Σκαπέρα).
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες και στους προπονητές που συμμετείχαν στην αποστολή στην Καβάλα !!!!!


 
Read More »
Αξιόλογη παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων Αξιόλογη παρουσία του Πρωτέα Ηγουμενίτσας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων - Παγκορασίδων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

"Κερνάμε Ήπειρο" - 28 με 30 Ιουλίου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017
Read More »
"Κερνάμε Ήπειρο" - 28 με 30 Ιουλίου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας "Κερνάμε Ήπειρο" - 28 με 30 Ιουλίου στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καλοκαιρινό bazaar από ΚΔΑΠμεΑ "Το Εργαστήρι"

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Read More »
Ηγουμενίτσα: Καλοκαιρινό bazaar από ΚΔΑΠμεΑ "Το Εργαστήρι" Ηγουμενίτσα: Καλοκαιρινό bazaar από ΚΔΑΠμεΑ "Το Εργαστήρι" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Παζάρι βιβλίων απο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στα Σύβοτα

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Τα ζώα μοιράζουν γνώση .
Βιβλία ,όλων των τύπων και όλων των ειδών ,θα διατεθούν για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα της Θεσπρωτίας .
Ελάτε να μιλήσουμε ,να σκεφτούμε και να βρούμε λύσεις για τα αδέσποτα .


 
Read More »
Παζάρι βιβλίων απο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στα Σύβοτα Παζάρι βιβλίων απο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Βραδιά του Άρη Μαργαριτίου

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017
Read More »
Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Βραδιά του Άρη Μαργαριτίου Στις 21 Ιουλίου η Δημοτική Βραδιά του Άρη Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα με θέμα: «Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο»

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του με Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου στην Κύπρο:

Εκδήλωση με θέμα:
«Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο»
την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 19.30, στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ

Με την Πάφο να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τη συνάντηση των δυο Δήμων αλλά και την τόνωση των σχέσεων τους, μέσα από την προσπάθεια εύρεσης λύσεων σε κοινές προκλήσεις, αλλά από την ενθάρρυνση για ενεργό συμμετοχή των δημοτών στην γενικότερη ανάπτυξη της πόλης.Στην εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ακούσουν εισηγήσεις από:
  • την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αν. καθηγήτρια και Πρόεδρο Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών με θέμα: “Αποκατάσταση Τοπίου και Παραδείγματα Επανάχρησης”,
  • την κα. Ευανθία Δόβα, Λέκτορα του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις με θέμα: “Πολιτισμός και Αστικοί Μετασχηματισμοί – Πάφος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017” και
  • την κα. Χριστίνα Γογόλου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με θέμα: “Όψεις μιας πόλης πίσω από τα τείχη”.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του καθηγητή κ. Σπύρου Βλιάμου, Κοσμήτορα Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου με θέμα: “Ανώτατη Εκπαίδευση: Μια εναλλακτική πρόταση", προκειμένου μαθητές, γονείς και καθηγητές να διερευνήσουν την δυνατότητα σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο και ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.


 
Read More »
Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα με θέμα: «Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο» Εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα με θέμα: «Σχηματίζοντας το Τοπίο, την Πόλη, τον Άνθρωπο» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Παραμυθιά: Το Politheatro παρουσιάζει το έργο Κλυταιμνήστρα

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017


Το Politheatro παρουσιάζει το έργο Κλυταιμνήστρα

Ο μύθος μέσα από τη ματιά του Κωνσταντίνου Μπούρα σε σκηνοθεσία Θωμά Λιώλιου.

Για μία και μοναδική παράσταση την Κυριακή 23 Ιουλίου και ώρα 9.15μμ στην Παραμυθιά (θέατρο Κατασκήνωση).

Ένας κύκλος αίματος, προαιώνιος, που διψάει συνεχώς για εκδίκηση. Ο δαίμονας ο Αλάστορας των Ατρειδών. Ένα παιχνίδι εξουσίας και καταστροφής. Η Κλυταιμνήστρα θύμα και θύτης συνάμα. Ένα ματωμένο μαχαίρι στον κόρφο της αδέσποτης κόρης του Αγαμέμνονα, της Ηλέκτρας. Δύο φίλοι σ΄ένα ταξίδι, με ταγμένο σκοπό από θεούς και μάντεις. Το χέρι του πιο οικείου τιμωρού, η λύτρωση και οι Ερινύες που αφυπνίζονται. 
Επί σκηνής η συνέχεια...Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Κωνσταντίνος Μπούρας
Σκηνοθεσία: Θωμάς Λιώλιος
Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Άρτεμις Αγαθοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος
Σκίτσο αφίσας: Άρτεμις Αγαθοπούλου
Διεύθυνση παραγωγής / Επιμέλεια αφίσας: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Παραγωγή: Politheatro | performing arts

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Άρτεμις Αγαθοπούλου, Έφη Δέπη, Ελένη Δημητρίου, Γιώργος Κολιούσης, Κατερίνα Κρίστο, Ναυσικά Λατσού, Γιώργος Λουκάς, Αλεξάνδρα Λώλη, Φρειδερίκη Μεσχίνη, Έφη Ντάγκα, Φώφη Νικολαΐδου, Αλέξανδρος Πατσούρας, Βασίλης Πατσούρας

Κυριακή 23 Ιουλίου
| ώρα 9.15μμ |

θέατρο Κατασκήνωση ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Γενική είσοδος 5 ευρώ 


 
Read More »
Παραμυθιά: Το Politheatro παρουσιάζει το έργο Κλυταιμνήστρα Παραμυθιά: Το Politheatro παρουσιάζει το έργο Κλυταιμνήστρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Στις 26 Ιουλίου το πανηγύρι στον Αμπελώνα (Πόβλα) Φιλιατών

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017
Read More »
Στις 26 Ιουλίου το πανηγύρι στον Αμπελώνα (Πόβλα) Φιλιατών Στις 26 Ιουλίου το πανηγύρι στον Αμπελώνα (Πόβλα) Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Ενοικιάζεται κατάστημα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017


Ενοικιάζεται κατάστημα 90 τ.μ., πίσω από την παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας, στην οδό Δαγκλή 11.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977956414Read More »
Ενοικιάζεται κατάστημα στην Ηγουμενίτσα Ενοικιάζεται κατάστημα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Δύο προσλήψεις στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" για μελέτη του Δέλτα του Καλαμά

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017
Δύο προσλήψεις στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" για μελέτη του Δέλτα του Καλαμά Δύο προσλήψεις στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" για μελέτη του Δέλτα του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται μερίδιο από καφέ - μπαρ

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Πωλείται μερίδιο (το 1/3) από καφέ - μπαρ, στην Ηγουμενίτσα, εν λειτουργία όλο τον χρόνο και με μεγάλο τζίρο, ή ανταλλάσσεται με ακίνητο - οικόπεδο.


Πληροφορίες στο τηλ. 6987 582497


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται μερίδιο από καφέ - μπαρ Ηγουμενίτσα: Πωλείται μερίδιο από καφέ - μπαρ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Πωλείται οικόπεδο στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας, 750 τ.μ., εντός σχεδίου, στην οδό Αγίου Γεωργίου Λαδοχωρίου. 

Πληροφορίες στο τηλ. 6974474829

Read More »
Πωλείται οικόπεδο στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Πωλείται οικόπεδο στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017Πωλείται στην περιοχή των Συβότων Θεσπρωτίας στην θέση Αγία Παρασκευή γεωτεμάχιο εμβαδού 5.1880,00 τμ σε απόσταση 350 μ από την θάλασσα με οικοδομική άδεια, κατάλληλο και για τουριστικές επενδύσεις. 
Τηλ. Επικ. 690 980 3062 


 
Read More »
Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017Πωλείται στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας διαμέρισμα στο στάδιο των επιχρισμάτων ανεξάρτητες - ηλιόλουστες – πανοραμικές εμβαδού 80τμ και τιμή αντίστοιχα 35.000 € . 
Τηλ. Επικ. 690 980 3062 


 
Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Πωλείται διαμέρισμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017 Rating: 5

Σελίδες