Γεγονός η πρώτη τακτική αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Την πρώτη τακτική πτήση από προορισμό του εξωτερικού υποδέχτηκε σήμερα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η αεροπορική εταιρία ΤUS συνδέει πλέον τα Ιωάννινα με τη Λάρνακα με δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα φέροντας έτσι ακόμα πιο κοντά στην Ήπειρο την Κύπρο.

Σε αυτή την πρώτη πτήση οι περισσότεροι επιβάτες ήταν μέλη της αεροπορικής εταιρίας TUS, και επίσημοι προσκεκλημένοι της από την Μεγαλόνησο οι οποίοι “εγκαινίασαν” την αεροπορική σύνδεση της Λάρνακας με τα Ιωάννινα. Σε αυτή επέβαινε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος για συμβολικούς λόγους την επέλεξε για να επιστρέψει στα Ιωάννινα, από το Ισραήλ στο οποίο είχε μεταβεί σε επίσημη αποστολή του Δήμου.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννιτών στους πρώτους επισκέπτες από την Κύπρο ήταν εντυπωσιακή με τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας TUS, Μάικλ Γουάινσταϊν να δηλώνει εξαιρετικά χαρούμενος που βρίσκεται στα Γιάννινα προκείμενου να εγκαινιάσει τη σύνδεση της πόλης με τη Λάρνακα με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις οι οποίες, όπως αποκάλυψε, από τον Ιούνιο θα γίνουν τέσσερις.

“Από την πρώτη στιγμή που οι φορείς της περιοχής με επισκέφτηκαν τον περασμένο Οκτώβριο συζητώντας την πιθανότητα αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με τα Γιάννενα, κατάλαβα ότι είναι άνθρωποι με μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο τους. Έτσι εκτός από την Κύπρο βλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία και το Ισραήλ με στόχο τον καλοκαίρι να ξεκινήσουμε πτήσεις από Τελ Αβίβ στα Γιάννενα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γουάινσταϊν.

 
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της TUS για το σημερινό πρώτο δρομολόγιο προς την Ήπειρο. «Έγινε μια τεράστια προσπάθεια γι αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, τους άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων. Ξεκινά μια άλλη μέρα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το αεροδρόμιο της Ηπείρου, που έχει και γεωπολιτική σημασία για τη χώρα μας. Σήμερα γίνεται η αρχή, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί ώστε να υπάρξει αεροπορική σύνδεση και με το Τελ Αβίβ», τόνισε μεταξύ άλλων. Ο κ. Καχριμάνης εξήρε επίσης τη συμβολή του Αερολιμενάρχη κ. Μητσιμάρη στην επίλυση του προβλήματος που υπήρχε για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με καύσιμα, ενώ αναφέρθηκε και στη βοήθεια που παρείχε και η Κεντρική Διοίκηση στο θέμα αυτό. «Αν συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, όλοι μαζί θα επιτυγχάνουμε θετικά αποτελέσματα».Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας τόνισε πως το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι πως τα Γιάννενα και η Ήπειρος ανοίγουν τα φτερά τους και αποδεικνύουν ότι έχουν τις δυνατότητες να βγουν από την κρίση με αισιοδοξία.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους του τουρισμού, ιδιαίτερα όμως τον πρέσβη της Κύπρου και τον κ. Γουάινσταϊν που πίστεψαν στις προοπτικές που έχει το τόπος μας και είναι σήμερα εδώ. Η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή των αποτελεσμάτων που φέρνει για την περιοχή μας η φιλοσοφία με την οποία πορευόμαστε όλο αυτό το διάστημα και δεν είναι άλλη από τη συνεργασία. Είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη”, τόνισε ο κ. Μπέγκας ενώ όπως επεσήμανε η σημερινή Δημοτική Αρχή πίστεψε όσο καμία άλλη τα προηγούμενα χρόνια στις προοπτικές του αεροδρομίου και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατάφεραν να εντάξουν στο διεθνή χάρτη των αεροδρομίων και τα Γιάννενα.

Ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση στηρίζει οποιαδήποτε δραστηριότητα δημιουργεί συνθήκες εμπέδωσης καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

“Σήμερα τα Γιάννινα ενώνονται επί της ουσίας με τη Λάρνακα κι ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να έχει συνέχεια για την ανάπτυξη και των δύο περιοχών”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Άγγελος Λοΐζου, σημείωσε ότι η περιοχή των Ιωαννίνων ειδικότερα, αλλά και η Ήπειρος γενικότερα είναι πολύ αγαπητές στην Κύπρο προσθέτοντας ότι η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με την περιοχή μας μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους οικονομικούς τομείς.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος αφού συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για την καθιέρωση της αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων με την Λάρνακα, υπογράμμισε πως μέσω αυτής ανοίγονται πολλές προοπτικές συνεργασίας σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του για την ανάληψη κοινών δράσεων προβολής της πτήσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, καλωσόρισε κι αυτός την πτήση από την Κύπρο λέγοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα έχει διπλό όφελος καθώς θα εξυπηρετεί τον μεγάλο αριθμό Κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα θα το κάνει ακόμα πιο “ελκυστικό” σε νέους κύπριους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος, υποσχέθηκε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους “αδελφούς Κύπριους”.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας με γραπτή του δήλωση σημειώνει πως η σημερινή μέρα ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα για να ενταχτούν τα Γιάννενα στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη αλλά ταυτόχρονα και η απαρχή μιας ακόμα μεγαλύτερης προσπάθειας όλων των φορέων της περιοχής ώστε να οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα να μην πάνε χαμένες.

“Είμαι σίγουρος πως όπως μέχρι σήμερα η συνεργασία ήταν αυτή που έφερε αποτελέσματα η ίδια φιλοσοφία θα μας οδηγήσει και στα επόμενα βήματα. Η σημερινή πτήση είναι σημείο αναφοράς για την προσπάθεια που κάνουμε αλλά και για τον επόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από το να εντάξουμε κι άλλους κλάδους της τοπικής οικονομίας μας στο 'προϊόν' Ιωάννινα”.

· Στην υποδοχή παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Παπαδιώτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Σιώλος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων κ. Κώστας Γκόγκος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών.

· Μετά την υποδοχή που έγινε στο Αεροδρόμιο τα μέλη της αποστολής που επέβαιναν στην πτήση της TUS ξεναγήθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ σε όλους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, τοπικά προϊόντα και έντυπο διαφημιστικό υλικό της Ηπείρου.


Read More »
Γεγονός η πρώτη τακτική αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο Γεγονός η πρώτη τακτική αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

64.774 ευρώ στον Δήμο Φιλιατών για την εξόφληση υποχρεώσεων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την 20η επιχορήγηση συνολικού ποσού 777.643,47 ευρώ στους Δήμους της Χώρας που αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).

Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 30307/11-09-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Αναλυτικά τα ποσά:
  • Φιλιατών Θεσπρωτίας 64.773,99 
  • Αγίας Βαρβάρας Αττικής 25.708,04
  • Πεντέλης Αττικής 120.645,74
  • Δυτικής Αχαΐας Αχαΐας 16.501,84
  • Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης 472.792,93
  • Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας 17.698,60
  • Στυλίδας Φθιώτιδας 59.522,33


Read More »
64.774 ευρώ στον Δήμο Φιλιατών για την εξόφληση υποχρεώσεων 64.774 ευρώ στον Δήμο Φιλιατών για την εξόφληση υποχρεώσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Αύξηση εξαγωγών για την Θεσπρωτία την περίοδο 2012 - 2016 κατά 163,53%

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την μελέτη με τίτλο: «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά περιφέρεια και νομό», που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), οι εξαγωγές της Θεσπρωτίας αυξήθηκαν κατά 163,53% την περίοδο 2012 – 2016.

Ειδικότερα από 16.865.000€ το 2012 έφτασαν στο ποσό των 27.581.000€ το 2016. Για τον νομό μας, 1ο εξαγωγικό κλάδο αποτελούν τα Τρόφιμα σε μερίδιο επί του συνόλου 97%, ενώ 1ος εξαγωγικός προορισμός είναι η Ιταλία με μερίδιο επί του συνόλου 67%.

Η τεράστια αυτή αύξηση των εξαγωγών αντικατοπτρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε κατά την περίοδο 2012 – 2016, και συνεχίζει να καταβάλει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, για την προώθηση των τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερη στόχευση στα εσπεριδοειδή και τις ιχθυοκαλλιέργειες, συμμετέχοντας την προαναφερόμενη περίοδο σε πλήθος διεθνών εκθέσεων, επιχειρηματικών αποστολών και Β2Β συναντήσεων.


Read More »
Αύξηση εξαγωγών για την Θεσπρωτία την περίοδο 2012 - 2016 κατά 163,53% Αύξηση εξαγωγών για την Θεσπρωτία την περίοδο 2012 - 2016 κατά 163,53% Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Συνελήφθη, σήμερα (16-02-2018) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι ως ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη να λειτουργεί αυτό έχοντας παραβιάσει το ωράριο λειτουργίας.


Read More »
Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας καταστήματος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Τροπολογία ΥΠΕΣ για την αύξηση του ποσού επιχορήγησης δήμων για εξόφληση οφειλών

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Ψηφίσθηκε χθες στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία τροποποιούνται διατάξεις του άρθρου 48 του ν.4456/2017 σχετικά με τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών των Δήμων από τα χρηματικά διαθέσιμα του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση – Κοινωνική Συνοχή – Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)». Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και λοιπές διατάξεις».

Ειδικότερα, με την τροπολογία ρυθμίζονται τα εξής θέματα:

Διπλασιάζεται (από 30 εκατ. ευρώ σε 60 εκατ. ευρώ) το συνολικό ποσό των χρηματικών διαθέσιμων του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Λογαριασμός Εξυγίανσης των ΟΤΑ», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με το οποίο χρηματοδοτούνται οι Δήμοι για την εξόφληση υποχρεώσεων, που προέρχονται από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων.

Η εφαρμογή του Προγράμματος ΑΚΣΙΑ μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί εξαιρετικά επιτυχής, με πολύ θετικά αποτελέσματα αφενός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία ελαφρύνεται από απρόβλεπτες και ασφυκτικές οικονομικές υποχρεώσεις, που ανατρέπουν την ομαλή εκτέλεση των προϋπολογισμών της, αφετέρου για την οικονομία εν γένει, καθόσον εξοφλούνται συναλλασσόμενοι και πιστωτές των ΟΤΑ, για υπηρεσίες που τους έχουν ήδη παράσχει και τελικώς συνδέονται με το περιεχόμενο και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.


Read More »
Τροπολογία ΥΠΕΣ για την αύξηση του ποσού επιχορήγησης δήμων για εξόφληση οφειλών Τροπολογία ΥΠΕΣ για την αύξηση του ποσού επιχορήγησης δήμων για εξόφληση οφειλών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

173.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού πράξης καταγραφής δεδομένων για τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Με έγγραφο της Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου προς το ΤΕΙ Ηπείρου διατυπώνεται η θετική γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το υποέργο «Προμήθεια Εξοπλισμού» της πράξης «Ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής δεδομένων με σκοπό τη δημιουργία χρονοσειρών, μοντέλων και ενημερώσεων σχετικά με τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας». 
Ο προϋπολογισμός του υποέργου ανέρχεται σε 173.000 ευρώ.


Read More »
173.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού πράξης καταγραφής δεδομένων για τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας 173.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού πράξης καταγραφής δεδομένων για τις πλημμύρες στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 30χρονος στην Ηγουμενίτσα με κλεμμένο αμάξι

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός οδηγός ΙΧ.Ε. οχήματος, μεσημβρινές ώρες εχτές, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι το Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ήταν κλεμμένο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.


 
Read More »
Συνελήφθη 30χρονος στην Ηγουμενίτσα με κλεμμένο αμάξι Συνελήφθη 30χρονος στην Ηγουμενίτσα με κλεμμένο αμάξι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Παραδοσιακός Γάμος την Καθαρά Δευτέρα στο Καστρί Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018
Read More »
Παραδοσιακός Γάμος την Καθαρά Δευτέρα στο Καστρί Ηγουμενίτσας Παραδοσιακός Γάμος την Καθαρά Δευτέρα στο Καστρί Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Καθαρά Δευτέρα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018
Read More »
Καθαρά Δευτέρα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Καθαρά Δευτέρα στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνάντηση ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


TO ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ υποστηρίζοντας ενεργά την ανάγκη δικτύωσης και συνεργασίας με φορείς και υπηρεσίες του Νομού Θεσπρωτίας πραγματοποίησε συνάντηση -ενημέρωση στο προσωπικό και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018.

Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το ΚΕΘΕΑ HΠΕΙΡΟΣ, τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού Ηγουμενίτσας, καθώς και γενικότερα ζητήματα που αφορούν τις εξαρτήσεις.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνάντηση ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσα: Συνάντηση ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Μαργαριτιώτικο Καρναβάλι 2018

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018
Read More »
Μαργαριτιώτικο Καρναβάλι 2018 Μαργαριτιώτικο Καρναβάλι 2018 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Απόκριες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018
Read More »
Απόκριες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Απόκριες στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Αποκριάτικο γλέντι στην Σκορπιώνα Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018
Read More »
Αποκριάτικο γλέντι στην Σκορπιώνα Ηγουμενίτσας Αποκριάτικο γλέντι στην Σκορπιώνα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Συνελήφθησαν, χθες (15-02-2018) το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαπές, ηλικίας 26 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, διότι χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, αφαίρεσαν από εξωτερικό χώρο σούπερ μάρκετ, δύο τσάντες που περιείχαν τρόφιμα και διάφορα προϊόντα, τις οποίες είχε εναποθέσει προσωρινά 50χρονη ημεδαπή.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Παραμυθιά: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018Read More »
Παραμυθιά: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων Παραμυθιά: Το πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών”

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στα πλαίσια των εορτασμών για τα 105 χρόνια της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου καθώς επίσης και της πρόσφατης ανακήρυξης του Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων ως προστάτη των Ευζώνων , διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” της Δήμητρας Χατζηαδάμ , στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας “Πάνθεον” και σας προσκαλούμε στα εγκαίνια το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 στις 18:30.

Η καταξιωμένη φωτογράφος Δήμητρα Χατζηαδάμ συνεχίζοντας την πορεία της στην Ελληνική επικράτεια , παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ηγουμενίτσα το έργο της που καταγράφει το αγέρωχο παρουσιαστικό των Ευζώνων , την δύσκολη εκπαίδευση τους , τις ιδέες και τα συναισθήματά τους , καθώς επίσης και την παραδοσιακή στολή τους που φέρει πλήθος συμβολισμών λαογραφικού και ορθόδοξου χαρακτήρα. Αποτελείται από 6 βασικά έργα σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρων και τα υπόλοιπα σε ποικιλία διαστάσεων.Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο από τις δραστηριότητες τους. Ο Εύζωνας ταυτίζεται με την ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια , αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

Καθημερινά θα γίνονται δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση από την καλλιτέχνη για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν σχολεία, σύλλογοι και διάφορες ομάδες ενηλίκων.

Η έκθεση φωτογραφίας τελεί υπό την αιγίδα της Unesco.

Φορέας οργάνωσης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. (http://www.thesprotia.gr/).

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ANEK LINES. www.anek.gr/

Διάρκεια έκθεσης: 17 έως 25 Φεβρουαρίου 2018

Χώρος: Πνευματικό κέντρο του Δήμου Ηγουμενίτσας “ Πάνθεον”, Εθ. Αντιστάσεως 44.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00

Κυριακές 10:00 -14:00 ,

Ξεναγήσεις καθημερινά: 11:30 & 18:30 .

Η είσοδος είναι ελεύθερη


Read More »
Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” Έκθεση φωτογραφίας της Π.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με θέμα “Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών” Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου το Περδικιώτικο Καρναβάλι

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018

Read More »
Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου το Περδικιώτικο Καρναβάλι Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου το Περδικιώτικο Καρναβάλι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας: Κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου το Σάββατο

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018

Ο πολιτιστικος συλλογος ΣΑΓΙΑΔΑΣ σας προσκαλει ολους το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00μ.μ στην πλατεία του χωριού μας να γιορτάσουμε μαζί το κάψιμο του καρνάβαλου. 
Μουσική για όλα τα γούστα ,πίτες από τις γυναίκες του χωριού μας, άφθονο κρασί και φυσικά πολύ κέφι μας περιμένουν!!!!!!!


 
Read More »
Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας: Κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου το Σάββατο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαγιάδας: Κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου το Σάββατο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι δηλητηρίασαν σκυλάκι

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018

Φόλες εχτές κοντά στον κυκλικό κόμβο προς Νέα Σελευκεια. 
Ενημερωθήκαμε και με την άμεση επέμβαση μας καταφέραμε να σώσουμε τον πανέμορφο σκύλο με το όνομα πλέον Οδυσσέας .
Αν κάποιος έχει να μας δώσει οποιαδήποτε πληροφορία ας επικοινωνήσει μαζί μας . 

Αν κάποιος θέλει να μας βοηθήσει οικονομικά ας περάσει από το ιατρείο του κυρίου Πολύζου να αφήσει ότι δύναται .

Τα περιστατικά πολλά καθημερινά χρειαζόμαστε βοήθεια ..


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι δηλητηρίασαν σκυλάκι Ηγουμενίτσα: Άγνωστοι δηλητηρίασαν σκυλάκι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Κ.Π. Αριάδνη η Αλέκα Κοτσώνη

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έγινε η γενική συνέλευση των μελών της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ.
Τα μέλη ενημερώθηκσν από την πρόεδρο του Κ.Π. κυρία Αλεξάνδρα Κοτσώνη για διοικητικά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης ενώ η κυρία Κων/να Ζιάγκου,ψυχολόγος-επιστημονικά υπεύθυνη έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις προληπτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν.
Ακολούθησε η συγκρότηση σε Σώμα του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου .
Με ομόφωνη ψηφοφορία τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι εξής:
Αλεξάνδρα Κοτσώνη-Πρόεδρος (Δήμος Ηγουμενίτσας)
Πέτρος Παππάς-Αντιπρόεδρος(Δικηγορικός Σύλλογος)
Θωμάς Γκίκας-Γενικός Γραμματέας(Δήμος Φιλιατών)
Ηλιάνα Σπανοπούλου-Ταμίας( Π.Ε.Θεσπρωτίας)
Δημήτρης Λώλος-Μέλος(Δήμος Σουλίου)
π.Ελευθέριος Κωνσταντής-Μέλος(Ιερά Μητρόπολη)
Αθανάσιος Θεοδώρου-Μέλος( Εργαζόμενος στο Κ.Π)
Τέλος έγινε η κοπή της πίτας.
Ευχόμαστε καλή θητεία και γόνιμη συνεργασία!


 
Read More »
Επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Κ.Π. Αριάδνη η Αλέκα Κοτσώνη Επανεξελέγη ομόφωνα πρόεδρος του Κ.Π. Αριάδνη η Αλέκα Κοτσώνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Εκτροπή οχήματος στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Εκτροπή οχήματος σημειώθηκε το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας στη θέση Φραξύλα.
Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να βγει εκτός πορείας και να βρεθεί σε παρακείμενο αύλακα .
Για τον απεγκλωβισμό του οδηγού χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πρέβεζας , επανδρωμένο όχημα της οποίας έφτασε στο σημείο.
Ο οδηγός,μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας,με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.


 
Read More »
Εκτροπή οχήματος στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ) Εκτροπή οχήματος στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Τρίτη (20-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (21-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

· Πέμπτη (22-02-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

· Παρασκευή (23-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (24-02-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.


Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΔΕ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018


Ο οργανισμός για την παροχή προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων στον οποίο μετατρέπεται ο ΟΓΑ είναι μια βιαστική συρραφή αρμοδιοτήτων που δε θα δώσει λύσεις στα προβλήματα των δικαιούχων. Αυτό τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με τη μετατροπή του Ο.Γ.Α. σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλ ληλεγγύης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας στάθηκε ιδιαίτερα στις περικοπές των επιδομάτων που υφίστανται άτομα μα σοβαρή αναπηρία, όπως τα άτομα με βαριά νοητική υστέρηση. Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:

Κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητάμε σήμερα για τη μετατροπή του ΟΓΑ σε έναν ενιαίο φορέα που θα είναι υπεύθυνος για τις κοινωνικές και επιδοματικές παροχές.

Να διευκρινίσω κι εγώ, προς όσους μας βλέπουν ή θα μας διαβάσουν, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν διαφωνεί με την ενοποίηση του συστήματος που διαχειρίζεται τις παροχές αυτές. Άλλωστε, ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά, που με τον συνάδελφο Γιάννη Βρούτση στο Υπουργείο Εργασίας, ξεκίνησε την προσπάθεια αυτή το 2014, προσπάθεια, όμως, που δεν ολοκληρώθηκε, καθώς η χώρα σύρθηκε σε εκλογές.

Η διαφωνία της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι με αυτό το νομοσχέδιο, με αυτόν τον νέο προνοιακό ΟΓΑ, η Κυβέρνηση βάζει για άλλη μια φορά το κάρο μπροστά από το άλογο. Εμείς θέλαμε τη διατήρηση του ΟΓΑ, ως ασφαλιστικού φορέα των αγροτών, όταν η δική σας Κυβέρνηση τον απογύμνωσε από τις ασφαλιστικές αρμοδιότητες, πριν τον καταργήσει.

Τώρα δημιουργείτε έναν Οργανισμό για τα επιδόματα χωρίς να έχετε πολιτική για τα επιδόματα, μια πολιτική που έπρεπε να είχε σκοπό οι κοινωνικές παροχές να πηγαίνουν σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας, γιατί μέχρι σήμερα αυτό δεν συμβαίνει.

1111111111111111
Στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πέρυσι, αλλά αφορούν το 2016, μας λένε ότι τα κοινωνικά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, που εσείς καταργείτε, το επίδομα μακροχρόνια ανέργων και τα επιδόματα τέκνων και αναπηρίας βοηθούν ώστε ο κίνδυνος φτώχειας στη χώρα μας να μειωθεί κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των είκοσι οκτώ η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών επιδομάτων στη μείωση του κινδύνου φτώχειας είναι περίπου διπλάσια. Με λίγα λόγια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το σημερινό σύστημα επιδομάτων δεν βοηθάει, όσο θα μπορούσε, εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ένας ενιαίος φορέας δεν λύνει από μόνος του το πρόβλημα αυτό, πόσο μάλλον όταν φαίνεται να είναι ένα αδειανό πουκάμισο. Δεν φτάνει ένα νέο οργανόγραμμα και μια αλλαγή ονομασίας. Οι πολίτες και κυρίως οι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι σε αναμονή βλέπουν τι γίνεται με τον ΕΦΚΑ, που συνεχίζει να λειτουργεί, δύο χρόνια μετά, με προσωρινό κανονισμό και προσωρινή δομή. Βλέπουν τι γίνεται με τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΓΑ, και προσεχώς του ΟΠΕΚΑ, που δεν έχουν υπαλλήλους, κυρία Υπουργέ, και δεν έχουν υπολογιστές για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, όπως συμβαίνει στα Γιάννενα. Βλέπουν οι χιλιάδες ανασφάλιστοι, υπερήλικες, να μην παίρνουν το επίδομα αλληλεγγύης που δικαιούνται, καθώς μέχρι σήμερα έχουν βγει αποφάσεις για λιγότερο από το 10% των αιτήσεων.

Εύχομαι και ελπίζω, κυρία Υπουργέ, να μην περάσουν οι πολίτες νέες ταλαιπωρίες, γιατί από το νομοσχέδιο καταλαβαίνουμε ότι ο νέος φορέας θα είναι ενιαίος μόνο στο όνομα. Μεταφέρονται αρκετά, αλλά όχι όλα τα επιδόματα, χωρίς πρώτα να έχουν αξιολογηθεί, αν δίνονται σε αυτούς που πρέπει, με ποιον τρόπο, με ποιο κόστος και με τι αποτέλεσμα.
Στην Επιτροπή μάς είπατε ότι καταγράψατε τα εκατόν πενήντα επιδόματα κάθε λογής που δίνονται σήμερα, αλλά μέχρι εκεί. Όλα αφήνονται, για μια ακόμα φορά, στις υπουργικές αποφάσεις, όπως σε υπουργική απόφαση αφήνονται οι λεπτομέρειες σχετικά με το Ενοποιημένο Μητρώο του νέου Οργανισμού στο άρθρο 47, στο οποίο θα καταχωρηθούν διάφορα στοιχεία των δικαιούχων.

Και παραμένει το ερώτημα, που δεν απαντήθηκε νομίζω στην Επιτροπή, για το πότε θα είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση για το Μητρώο.
Όπως θα θέλαμε, κυρία Υπουργέ, να μας πείτε πότε πιστεύετε ότι το Μητρώο θα είναι σε πλήρη λειτουργία, γιατί πρώτα θα πρέπει να συνδεθεί με όλες τις βάσεις δεδομένων και τα μητρώα που υπάρχουν στο Δημόσιο για τους δικαιούχους των επιδομάτων.

Είπα πριν λίγο για την ανάγκη να μην ταλαιπωρούνται όλοι όσοι δικαιούνται τις διάφορες προνοιακές και κοινωνικές παροχές. Ίσως η κυρία Υπουργός και κάποιοι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι αρκετοί από τους εφ’ όρου ζωής ανάπηρους συμπολίτες μας καλούνται να ξαναπεράσουν και να επανεξεταστούν από τα ΚΕΠΑ. Συνέβη πριν μερικούς μήνες με άτομα με βαριά νοητική στέρηση, πολλά από τα οποία έχασαν το σχετικό επίδομα, γιατί εκτιμήθηκε αυθαίρετα το νοητικό τους επίπεδο.

Μου έχει μεταφερθεί ότι ένα από τα στοιχεία που θα υπάρχουν στο Ενιαίο Μητρώο για τους δικαιούχους των αναπηρικών επιδομάτων είναι ένας κωδικός του ΚΕΠΑ που θα αντιστοιχεί σε γνωμάτευση για τον προσδιορισμό της αναπηρίας.
Ισχύει ότι το Μητρώο θα περιλαμβάνει τέτοιο κωδικό; Και αν ναι, τι θα γίνει με τα άτομα με σοβαρή αναπηρία που έχουν πιστοποιηθεί εφ’ όρου ζωής παλαιότερα από τις Υγειονομικές Επιτροπές των πρώην νομαρχιών.
Κυρία Υπουργέ, πολλοί έχουν πειραχτεί. Εάν δείτε τι γίνεται στις Επιτροπές των ΚΕΠΑ, συνάδελφοι γιατροί είναι πιο τροϊκανοί και από τους πραγματικούς τροϊκανούς όσον αφορά στα κριτήρια.

Ειδικά ο καινούργιος ΚΕΠΑ, που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει πάρα πολύ δύσκολα στοιχεία, προκειμένου να κρίνει η Επιτροπή και να βγάλει κάποιον με ποσοστό αναπηρίας, είτε έχει καρδιολογικά είτε έχει άλλα προβλήματα. Ειλικρινά έχει γίνει πάρα πολύ σκληρός.
Βλέπουμε παιδιά με νοητική υστέρηση, τα οποία είναι πραγματικά -και τα ξέρετε πολύ καλύτερα και από εμένα- να ταλαιπωρούνται, να έχουν κοπεί και να μην παίρνουν το επίδομα νοητικής στέρησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ


 
 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΔΕ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ" (+ΒΙΝΤΕΟ) Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΔΕ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Σελίδες