Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παγκόσμια διάκριση μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018


Το σχολικό έτος 2016-17 στο 1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας υλοποιήθηκε το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Οι πρόσφυγες του σήμερα». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α3. Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν η Μιχαλακοπούλου Κωνσταντίνα και ο Γκάγκαλης Ιωάννης.

Οι στόχοι του Προγράμματος αφορούσαν τρία επίπεδα: τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις των μαθητών.

- Να γνωρίσουν το προσφυγικό ζήτημα και τις βασικές αιτίες της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα.

- Να αντιληφθούν τη φύση του αναγκαστικού εκτοπισμού λόγω συγκρούσεων και διώξεων.

- Να γνωρίσουν την ανθρώπινη πλευρά και τις ανάγκες των προσφύγων.

- Να ενημερωθούν για το έργο των Διεθνών Οργανισμών για τους πρόσφυγες.

- Να χειρίζονται σωστά τις λέξεις «μετανάστης», «πρόσφυγας», «άσυλο».

- Να στέκονται κριτικά απέναντι σε στερεοτυπικές απόψεις.

- Να μπαίνουν στη θέση του άλλου (ενσυναίσθηση).

- Να συνεργάζονται.

- Να πηγαίνουν «κόντρα στο ρεύμα» σε περιπτώσεις απομόνωσης λόγω της γλώσσας, του χρώματος, της θρησκείας, της καταγωγής, της ενδυμασίας ή της οικονομικής κατάστασης.

Στην παρουσίαση του προγράμματος οι συμμετέχοντες διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου, «Σκληρό καρύδι», παρουσίασαν βίντεο που οι ίδιοι μετέφρασαν τους υπότιτλους από τα αγγλικά, έγραψαν και δραματοποίησαν ένα σύντομο θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Να σου πω μια ιστορία». Επίσης, έφτιαξαν μόνοι τους τα σκηνικά. Τέλος, η μαθήτρια Λάμπρη Φρειδερίκη του Γεωργίου έγραψε και μελοποίησε ένα τραγούδι με τίτλο: «Το ταξίδι της φυγής». Στα πλαίσια του προγράμματος η μαθήτρια συμμετείχε σε Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Θεάτρου (International Poetry and Theatre Competition - Castello di Duino) και διακρίθηκε στην κατηγορία: «πολύ νέοι ποιητές» - κάτω των 16 ετών (“very young poets” - under 16), καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με το ποίημα: “The journey of flight” – «Το ταξίδι της φυγής».

Η Λάμπρη Φρειδερίκη με τη συνοδεία ενός ενήλικα μπορεί να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων και να παρουσιάσει το ποίημα της στο City Hall of Trieste (Δημαρχείο της Τεργέστης) στις 17 Μαρτίου. Επίσης, από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου είναι καλεσμένη σε εκδηλώσεις που αφορούν την ποίηση και εκεί θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους καλλιτέχνες από χώρες όλου του κόσμου. Τα έξοδα διαμονής είναι καλυμμένα από τους διοργανωτές.

GIOVANISSIMI (Under 16) (Menzione speciale / Special Mention)

Concorso Internazionale di poesia e teatro Castello di Duino XIV Edizione

13 anni

- Christian Bert (Faedo, Trento, Italia), Casa

- Freideriki Lampri (Grecia), The journey of flight

- Giulia Angela Zanella (Trento, Italia), Casa memoria dell’anima

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την εξής ιστοσελίδα: website: www.castellodiduinopoesia.org

The journey of flight
Grave, oh God, the sea for many refugees
for others, passage to distant places
Left home behind, fled to stay alive
Mothers bend from despair
kids lie on the cold sand
Do we really care?
Why do we remain indifferent to suffering and tears?
Let’s stand by them, dismiss their fears
So much hardship they go through
hearts broken into two
Memories of catastrophe chase them still
love and support a reason to live
They pray and crave for going home
cry: “No more bloodshed!
A chance to be where we belong!”
Why do we remain indifferent to suffering and tears?
Let’s stand by them, dismiss their fears

Το ταξίδι της φυγής
Τάφος υγρός η θάλασσα για πρόσφυγες πολλούς
για κάποιους άλλους, πέρασμα για τόπους μακρινούς
Πίσω αφήνουνε τη χώρα τους νεκρή
τα πάντα γύρω τους έχουν καταστραφεί
Δεν ξέρουν αν θα ζήσουν, αν θα κρατηθούν
ή αν μέσα στο βυθό θα εξαφανιστούν
Μην αδιαφορούμε στον πόνο και το δάκρυ
πλάι τους να σταθούμε δίνοντας αγάπη
Μάνες με παιδιά κλαίνε γοερά
άλλοι πεθαμένοι στη σκληρή αμμουδιά
Περνούν τόσα βάσανα οι άνθρωποι αυτοί
την πλάτη μην γυρνάμε, ας δείξουμε στοργή
Εξάλλου δεν ζητούν κάτι υπερβολικό
μόνο ένα κρεβάτι και λίγο φαγητό
Μην αδιαφορούμε στον πόνο και το δάκρυ
πλάι τους να σταθούμε δίνοντας αγάπη

Τα θερμά μας συγχαρητήρια!
1ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


Read More »
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παγκόσμια διάκριση μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παγκόσμια διάκριση μαθήτριας του 1ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Το Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να στείλει στην Ηγουμενίτσα το θωρηκτό «Αβέρωφ»

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018


Για λόγους… οικονομίας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απέρριψε το αίτημα που είχε υποβληθεί πολύ έγκαιρα για παρουσία του θωρηκτού Αβέρωφ στην Ήπειρο, με αφορμή την συμπλήρωση 105 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής. Το Υπουργείο που λίγους μήνες νωρίτερα καμάρωνε για την παρουσία του θωρηκτού στην Θεσσαλονίκη, όρθωσε μία σειρά από δικαιολογίες προκειμένου να απορρίψει την πρόταση για παρουσία του στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το αίτημα είχε υποβάλλει εγγράφως, στον Υπουργό Πάνο Καμμένο, τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης. Ο κ. Πιτούλης τόνιζε ότι ο ελλιμενισμός του θωρηκτού θα έδιδε ιδιαίτερη λαμπρότητα στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση που κορυφώνονται με την στρατιωτική παρέλαση στην πόλη των Ιωαννίνων.

Παράλληλα θα δίνονταν η δυνατότητα να επισκεφθούν το θωρηκτό και να αγγίξουν ένα κομμάτι της ιστορίας οι μαθητές της Ηπείρου αλλά και οι πολίτες.

Σημειώνεται ότι κατά τους δύο μήνες παραμονής του θωρηκτού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το επισκέφθηκαν πάνω από 135 χιλιάδες πολίτες, ανάμεσά τους 35 χιλιάδες μαθητές.

Στην επιστολή του κ. Πιτούλη απάντησε η Διεύθυνση Εθιμοτυπίας, η οποία προέβαλε πέντε δικαιολογίες με βασικότερη βέβαια το κόστος της μεταφοράς του ιστορικού πολεμικού πλοίου, καθώς οι υπόλοιπες μοιάζουν αστείες αφού αφορούν στις καιρικές συνθήκες, στη μικρή ταχύτητα του πλοίου και στις δυνατότητες εξυπηρέτησης των απαιτήσεων ελλιμενισμού.

«Το υψηλό κόστος μετακίνησης, περιλαμβανομένης της ρυμούλκησης του σκάφους, της ενδιαίτησης και ημερήσιας αποζημίωσης του πληρώματος, καθώς και έτερων εθιμοτυπικών εξόδων, τα οποία προσαυξάνονται σε κάθε περίπτωση επιμήκυνσης του πλου καταστούν αδύνατη την ικανοποίηση του αιτήματος», αναφέρεται στο έγγραφο.

Έτσι λοιπόν χάθηκε μία μοναδική ευκαιρία να κάνει τις εορταστικές εκδηλώσεις μοναδικές και να φέρει την Ήπειρο κοντά σε ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας.

Το θωρηκτό ναυπηγήθηκε το 1907 και εντάχθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το 1911.

Η τότε κυβέρνηση του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη δαπάνησε 23.650.000 χρυσές δρχ. για την απόκτησή του. Τα 8.000.000 χρυσές δρχ. προέρχονταν από το 20% της συνολικής κληρονομιάς του Γεωργίου Αβέρωφ, που παραχώρησε με τη διαθήκη του στο Ταμείο Εθνικού Στόλου το 1899 (χρονολογία δημοσίευσης της διαθήκης), στην οποία όριζε ότι το ποσό αυτό διατίθεται για την ναυπήγηση πολεμικού πλοίου που θα φέρει το όνομά του και θα χρησιμοποιείται ως Εκπαιδευτικό πλοίο και «Σχολή Ναυτικών Δοκίμων». Το υπόλοιπο ποσό (15.650.000 χρυσές δραχμές) καλύφθηκε από το Ταμείο Εθνικού Στόλου.

Το πλοίο πήρε μέρος σε όλους τους πολέμους μέχρι και το 1944 όταν μετέφερε, επικεφαλής του στόλου, την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση στην απελευθερωμένη Αθήνα.

Πρόκειται για το μοναδικό δείγμα του τύπου (θωρακισμένο καταδρομικό) που διατηρείται στον κόσμο ως σήμερα.


 
Read More »
Το Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να στείλει στην Ηγουμενίτσα το θωρηκτό «Αβέρωφ»  Το Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να στείλει στην Ηγουμενίτσα το θωρηκτό «Αβέρωφ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Μέσω Δρεπάνου η πρόσβαση στο νεκροταφείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι λόγω βλάβης στην γέφυρα που οδηγεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ηγουμενίτσας και μέχρι την επισκευή της, η πρόσβαση σ’ αυτό θα γίνεται από τον δρόμο Ηγουμενίτσα – Δρέπανο διαμέσου του πρώτου χαλικοστρωμένου δρόμου δεξιά. 
Δήμος Ηγουμενίτσας


 
Read More »
Μέσω Δρεπάνου η πρόσβαση στο νεκροταφείο Ηγουμενίτσας Μέσω Δρεπάνου η πρόσβαση στο νεκροταφείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Crazy Mud Games 2018 στην πίστα Ραγίου

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018

Με μεγάλη χαρά εχτές είδαμε ότι εγκρίθηκε από την ομοσπονδία και επίσημα για πρώτη φορά το Crazy Mud Games 2018. Φέτος σε αυτό το κύπελο θα ζήσουμε μέγαλες στιγμές με πολλές εκπλήξεις, πράγματα που δεν έχετε δει άλλη φορά στο Ελληνικό Motocross, πολλά δώρα και εξαιρετικές αναγνωρίσεις σε όσους μας τιμήσουν. 
Σαν διοργανωτής του κυπέλου αλλά και σαν οδηγός καλώ όλους τους οδηγούς και τους γονείς των μικρών οδηγών να μας στηρίξουν για να κάνουμε θεσμό το CRAZY MUD Games στην Ελλάδα όπως του αξίζει. 
Πρώτος σταθμός 25/2 στην Ελασσόνα στην πίστα του Ευαγγελισμού που πραγματικά έχει γίνει απίστευτη δουλειά από τα παιδιά.
Ο τελευταίος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ηγουμενίτσα, στην πίστα Ραγίου, στις 10 Ιουνίου.
Σε λίγες μέρες θα ανέβει ο κανονισμός του αγώνα!! 
Η μπάρα χωράει 40 μηχανάκια και την θέλουμε γεματη.


 
Read More »
Crazy Mud Games 2018 στην πίστα Ραγίου Crazy Mud Games 2018 στην πίστα Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Ο Κώστας Καλιαμούρης Πρόεδρος στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Θεσπρωτίας.

Πρόεδρος: Κώστας Καλιαμούρης
Αντιπρόεδρος: Τσουμέτης Γεώργιος
Γενικός γραμματέας: Μπότσαρης Χαράλαμπος
Ταμίας: Σωτηράκης Σπυρίδων
Μέλος: Κυρίτσης Δημήτριος

Αναπληρωματικά μέλη: Πάκος Παναγιώτης και Λιάκος χαριλαος

Για την ομοσπονδία: Κατσιος Χρήστος και Χριστοφιδης Γεώργιος
Για την εξελεγκτική επιτροπή: Βρακάς Αντώνης, Δροσόπουλος Νεκτάριος και Νουσιας Ιωάννης


 
Read More »
Ο Κώστας Καλιαμούρης Πρόεδρος στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Θεσπρωτίας Ο Κώστας Καλιαμούρης Πρόεδρος στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018
Πωλείται σύγχρονο πλυντήριο και περιποίησης αυτοκινήτων, στο 2ο χιλιόμετρο της παλιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2665028975 Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή Ηγουμενίτσα: Πωλείται επιχείρηση (πλυντήριο αυτοκινήτων) σε συμφέρουσα τιμή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Δείτε τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018Read More »
Δείτε τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Ζητείται κτηνίατρος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας - Πρέβεζας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Θεσπρωτίας - Πρέβεζας «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ» 

Αναζητά νέο δυναμικό και συνεργάσιμο στέλεχος για την κάλυψη της παρακάτω θέσης με έδρα την Ηγουμενίτσα Ν. Θεσπρωτίας

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
Απόφοιτος Κτηνιατρικής ΑΕΙ
Εμπειρία στην πώληση κτηνιατρικών φαρμάκων
Εμπειρία στην αντιμετώπιση ασθενειών
Εμπειρία σε Συστήματα Πιστοποίησης
Καλή γνώση χειρισμού H/Y

Επιθυμητά προσόντα
  • Καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας
  • Προϋπηρεσία σε ανάλογο περιβάλλον (κατά προτίμηση ως κτηνίατρος εκτροφής)
  • Δίπλωμα αυτοκινήτου

Παρακαλούμε να στείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα έως την 15.02.2018 αναφέροντας τη θέση μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
hrvac@hotmail.gr

Όλες οι αιτήσεις θεωρούνται απόλυτα εμπιστευτικές.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2665024071


Read More »
Ζητείται κτηνίατρος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας - Πρέβεζας Ζητείται κτηνίατρος από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Θεσπρωτίας - Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018
Πωλείται οικόπεδο 351 τ.μ. στην περιοχή Πούσι - Λιόφατα Ηγουμενίτσα, κοντά στο S/M LIDL.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6987318081 και 2666041395Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Πωλείται οικόπεδο με οικία

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ9UAO9Y2YRjy6OIPZC0WhN4T9teg-828gNNEVfwDvnjA2mkGkceFa2XWHUI9xVWkjeitV0EMK1WvJe-xU_TO3GlBGEI3tbhBkz_yy2MK5lZ2teJJIzZeL9_-Bj5S_36YpuaXEKgUPCuA/w1200-h630-p-k-no-nu/201702181246583345.jpg

Πωλείται στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, οικόπεδο 2240 τ.μ., εντός οικισμού, με μονοκατοικία 84 τ.μ., με υπόγειο 20 τ.μ. και με πενήντα ελαιόδεντρα

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6978892439Read More »
Πωλείται οικόπεδο με οικία Πωλείται οικόπεδο με οικία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Ηγουμενίτσα: Πωλείται καφετέρια εν λειτουργία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Έκδοση προκήρυξης 25 θέσεων εργασίας για τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018


Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 4/2-2-2018 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, με 25 από αυτές να αφορούν στον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Οι θέσεις για τον Δήμο Ηγουμενίτσας αφορούν στις ειδικότητες ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικών Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Χειριστών, ΥΕ Εργατών Καθαριότητας και ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του www.asep.gr και στη συνέχεια να αποστείλουν την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως προβλέπεται στην ανωτέρω Προκήρυξη.


Read More »
Έκδοση προκήρυξης 25 θέσεων εργασίας για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Έκδοση προκήρυξης 25 θέσεων εργασίας για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Εξωραΐστηκε εσωτερικά ο μητροπολιτικός ναός της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα...

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018


Με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του μητροπολιτικού ναού Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας και με πρωτοβουλία και φροντίδα του ακούραστου προϊσταμένου της εκκλησίας πρωτοπρεσβύτερου-θεολόγου π. Ελευθερίου Κωνσταντή, υπήρξε εσωτερικός εξωραϊσμός. 
Ανακαινίστηκε το ιερό βήμα, ενώ τοποθετήθηκαν νέοι τάπητες στον κυρίως ναό και θα υπάρξουν και άλλες παρεμβάσεις. 
Πρόκειται για μια κίνηση σωστή, αφού οι ναοί, οι κατ’ εξοχήν χώροι σύναξης της Εκκλησίας, χρειάζονται πρακτική δομή, αλλά και υψηλή αισθητική φροντίδα, ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στην παράδοση του κάλλους και της αρμονίας, προσθέτοντας σε αυτή λειτουργικό χαρακτήρα. 
Ο π. Ελευθέριος, που εποπτεύει τις εργασίες, αλλά και συμμετέχει ταυτόχρονα σ' αυτές, αντιλαμβάνεται αυτή την ανάγκη και κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, ώστε να προκύψει το απαραίτητο ανακαινιστικό στυλ. 
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί, και συνεχίζεται, ο εξωραϊσμός του εξωτερικού χώρου του ναού. 


 
Read More »
Εξωραΐστηκε εσωτερικά ο μητροπολιτικός ναός της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα...  Εξωραΐστηκε εσωτερικά ο μητροπολιτικός ναός της Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Τριπλή παρουσία της Περιφέρειας σε Διεθνείς Εκθέσεις

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018


Με τη συμμετοχή της σε τρεις στοχευμένες διεθνείς εκθέσεις συνέχισε η Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα συνδυασμένης –προβολής του τουρισμού και των τοπικών της προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη εβδομάδα συμμετείχε:

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ

Στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού Reisen που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Αμβούργο της Γερμανίας. Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, στην οποία προβλήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για δραστηριότητες στη φύση τόσο σε ορεινές όσο και σε παραθαλάσσιες περιοχές. Η συγκεκριμένη αγορά κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική διότι εκεί συγκεντρώνεται κοινό με πολύ υψηλό κατά κεφαλή εισόδημα με έντονο ενδιαφέρον για εναλλακτικές δραστηριότητες.

Στην διεθνή έκθεση Fruit Logistica 2018 στο Βερολίνο. Σε αυτή συμμετείχαν παραγωγοί κυρίως από την περιοχή της Άρτας. «Το αποτέλεσμα της συμμετοχής ήταν καταπληκτικό», σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολύ καλές προσδοκίες για τους Ηπειρώτες παραγωγούς.


Read More »
Τριπλή παρουσία της Περιφέρειας σε Διεθνείς Εκθέσεις Τριπλή παρουσία της Περιφέρειας σε Διεθνείς Εκθέσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Ήπειρος: Προοπτικές εντυπωσιακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018


Προοπτικές εντυπωσιακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ήπειρο δημιουργούνται μετά και την Διεθνή Έκθεση IMTM που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Τελ Αβίβ.

Η Ήπειρος εκπροσωπήθηκε οργανωμένα από την Περιφέρεια, το Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ενώ το «παρών» έδωσαν επίσης επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Στις εντυπώσεις, στα αποτελέσματα και στα νέα δεδομένα τα οποία πλέον διαμορφώνονται αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιδήμαρχος για θέματα Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών κ. Νίκος Γκόλας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. Κώστας Βλάχος.

Ο Περιφερειάρχης στις δηλώσεις του, τόνισε ιδιαίτερα την συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των φορέων που συμμετείχαν στην Έκθεση του Τελ Αβίβ, υπογραμμίζοντας ότι χάρη σε αυτή «πετυχαίνουμε αποτελέσματα τα οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα».

«Η συνεργασία που γίνεται δια της Περιφέρειας, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, και τη βοήθεια από την κ. Αλέγκρα Μάτσα, έδωσε αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το περίπτερο της Ηπείρου είχε τη μεγαλύτερη ζήτηση στην έκθεση, μεταφέροντας μάλιστα και την διαπίστωση των υπευθύνων του ΕΟΤ στο Ισραήλ, σύμφωνα με τους οποίους υπήρξε τεράστια διαφορά ενδιαφέροντος σε σχέση με τις άλλες περιφέρειες από τους Ισραηλινούς για την Ήπειρο.

Ένας πρόσθετος λόγος για το ενδιαφέρον αυτό, ήταν όπως είπε ο Περιφερειάρχης το γεγονός ότι το περίπτερο της Ηπείρου το επισκέφθηκαν πολλοί Εβραίοι Γιαννιώτες στην καταγωγή, οι οποίοι ζήτησαν μάλιστα την καθιέρωση απευθείας αεροπορική πτήση από το Ισραήλ στα Ιωάννινα.

«Όλοι αυτοί – πρόσθεσε- συζητούσαν και με τον υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρίας “ΤUS AIR” και με όλους τους παράγοντες που συμμετείχαμε στην Έκθεση. Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπήρξε, μετά από αυτό, μας είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο από τον Απρίλιο να δρομολογήσει δρομολόγιο Τελ Αβίβ- Ιωάννινα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ. Στείλαμε το μήνυμα προς όλους ότι με τη συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Με το να πηγαίνει ο καθένας μόνος του δεν γίνεται τίποτε».

Συνοψίζοντας κατέληξε:
«Το ‘όλοι μαζί’ αλλάζει την κατάσταση κι αυτό δίνει μια ελπίδα να φέρουμε κόσμο και στα ορεινά και στα πεδινά. Το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι για τα ορεινά της Ηπείρου.

Γενικότερα όμως είδα το κοινό μιας περιοχής που θα δώσει κίνηση και ζωή στον τόπο μας και θα χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο Ιωαννίνων».

Τέλος ο Περιφερειάρχης, με αφορμή ερώτημα που του είχε τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για επιστολή Ισραηλινού τουριστικού πράκτορα που δήλωνε ότι θα διακόψει τη συνεργασία με την Ήπειρο λόγω των ερευνών για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι συναντήθηκε μαζί του και μετά την ενημέρωση που του έγινε, δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα και θα βοηθήσει και αυτός ώστε να πραγματοποιηθούν δρομολόγια προς Ιωάννινα.


Read More »
Ήπειρος: Προοπτικές εντυπωσιακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ Ήπειρος: Προοπτικές εντυπωσιακής αύξησης του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018
 

Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Ξεκινήστε με την μηχανή, όχι με την βενζίνη - Του Βασίλη Παππά

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018


Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έχω δει να κάνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες όταν ξεκινούν με το Marketing είναι να ψάχνουν το "μαγικό κουμπί" που αν το πατήσουν θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις τους!

Συγνώμη εάν σας το χαλάω αλλά τέτοιο κουμπί δεν υπάρχει!

Σχεδόν καθημερινά λαμβάνω email και δέχομαι ερωτήσεις από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που στο 95% είναι επικεντρωμένοι στις "τακτικές"!

Ρωτούν δηλαδή:
· "Πές μας καμιά καλή ιδέα για να φέρω κόσμο στο μαγαζί" ή
· "Πως θα φέρω επισκεψιμότητα στο site;" ή
· "Πως θα κερδίσω περισσότερους πελάτες;"
..και πολλές άλλες παρόμοιου τύπου ερωτήσεις - όλες προσανατολισμένες σε τακτικές για "γρήγορες αποδόσεις"!

Όμως πρέπει να σας πω ότι οι ερωτήσεις αυτές είναι λάθος!

Και για να είμαι πιο ακριβής - δεν είναι λάθος - αλλά δεν είναι οι ερωτήσεις με τις οποίες πρέπει να ξεκινήσετε!

Σίγουρα όλοι θέλουμε πελάτες και πωλήσεις όμως υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα στο Marketing μέχρι να φτάσουμε εκεί.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε σχεδιάζοντας την Στρατηγική και τα "Συστήματα" σας.

Και αυτό είναι το 1ο Βήμα στο Marketing.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μόνο τα Συστήματα δουλεύουν!

Οι αποσπασματικές ενέργειες και τακτικές χωρίς καμία συνοχή και Στρατηγική - δεν δουλεύουν!

Οι περισσότεροι ξεκινούν κάνοντας μια διαφήμιση με το σκεπτικό: άμα "κάτσει" ο πελάτης έχει καλός - εάν όχι θα δοκιμάσω μια άλλη τακτική (ή διαφήμιση).

Αυτό ονομάζεται Marketing 1 Βήματος (1-STEP-MARKETING) γιατί ο στόχος είναι ο επισκέπτης από την διαφήμιση να πάει κατευθείαν στην σελίδα του προϊόντος και να αγοράσει (σε μόλις 1 βήμα).  

Αυτό δεν θα δουλέψει. Και εάν δουλέψει δεν είναι ο κανόνας.

Παλιότερα ίσως δούλευε. Πλέον χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση.

Εάν νομίζετε ότι φταίει η διαφήμιση και δεν πουλάτε - δεν ισχύει.

Δεν φταίει η διαφήμιση.

Φταίει το ότι εσείς δεν έχετε κανένα σύστημα Marketing στην δουλειά σας που να μετατρέπει αυτόν τον επισκέπτη σε πελάτη!

Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα:

Έχουμε την ΒΕΝΖΙΝΗ. Η βενζίνη είναι τα μέσα και οι τακτικές για να προσελκύσουμε την προσοχή των ανθρώπων.

Έχουμε και την ΜΗΧΑΝΗ. Η μηχανή είναι το "σύστημα" που μετατρέπει αυτή την "προσοχή" σε πραγματικούς πελάτες.

Μην ξεκινάτε αγοράζοντας την Βενζίνη.

Ξεκινήστε πρώτα από την Μηχανή.

Και τα δυο χρειάζονται.

Όμως δεν έχει κανένα νόημα να αγοράσετε πρώτα την βενζίνη χωρίς να είναι έτοιμη η μηχανή. Πετάτε κυριολεκτικά τα λεφτά σας!

Μην ξοδεύετε λοιπόν χρήματα σε διαφημίσεις για να φέρετε "κόσμο" - χωρίς πρώτα να έχετε φτιάξει τον μηχανισμό (το σύστημα μας) που θα μετατρέπει αυτό τον "κόσμο" σε έσοδα.

Συνοψίζοντας: Μην ξεκινάτε αναζητώντας τις super τακτικές και ιδέες που θα εκτοξεύσουν τις πωλήσεις σας! Είναι δύσκολο να δουλέψουν εάν δεν αποτελούν μέρος ενός συστήματος (ή πλάνου) Marketing.

Ξεκινήστε με την μηχανή - όχι με την βενζίνη.

*Ο Βασίλης Παππάς είναι Σύμβουλος Marketing, ιδρυτής του Epixeirein.gr με έδρα την Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας. Επικοινωνήστε μαζί του στο info@epixeirein.gr.


Read More »
Ξεκινήστε με την μηχανή, όχι με την βενζίνη - Του Βασίλη Παππά Ξεκινήστε με την μηχανή, όχι με την βενζίνη - Του Βασίλη Παππά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018 Rating: 5

Σελίδες