«Σεμινάριο για νέες μαμάδες» (παιδιά ηλικίας 0 – 24 μηνών)

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015
«Σεμινάριο για νέες μαμάδες» (παιδιά ηλικίας 0 – 24 μηνών)


Το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» αποκρινόμενο στις ανάγκες των νέων μαμάδων, ξεκινά σεμινάριο τριών εβδομαδιαίων συναντήσεων για μαμάδες με παιδιά ηλικίας 0 – 24 μηνών.

Στις συναντήσεις μας θα απαντήσουμε με ένα σύγχρονο τρόπο στα «κλασσικά» ερωτήματα που προκύπτουν όταν η γυναίκα γίνεται και μητέρα.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 6/5/2015 και ώρα 18:30 – 20:30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» (Κυρά Βασιλικής 10).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2665025140

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Read More »
«Σεμινάριο για νέες μαμάδες» (παιδιά ηλικίας 0 – 24 μηνών) «Σεμινάριο για νέες μαμάδες» (παιδιά ηλικίας 0 – 24 μηνών) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 28, 2015 Rating: 5

Κύριε Δήμαρχε παραιτήστε τον

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015
Κύριε Δήμαρχε παραιτήστε τον
 

Έχασε τον έλεγχό του ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Σωτήρης Μήτσης, κατά την συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο, γιατί επιτρέπει σε μερικά καταστήματα να χρησιμοποιούν εξέδρες για τις οποίες δεν έχει βγει προκύρηξη ενοικίασης, ενώ σε άλλα καταστήματα όχι.

Η απάντησή του;

"Να πάτε εσείς κύριε δημοσιογράφε να ελέγξετε γιατί λειτουργούν".

Για αυτή τη δουλειά όμως κ. Μήτση, οι δημότες της Ηγουμενίτσας, πληρώνουν εσάς με τους φόρους τους.

Ευχαρίστως κύριε Μήτση, πολλοί δημοσιογράφοι, εάν τους παραχωρήσετε τον παχυλό μισθό σας, να έκαναν την δουλειά σας, την οποία εσείς δεν μπορείτε να φέρεται σε πέρας.

Και αφού δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας, τότε να παραιτηθείτε από τη θέση σας.

Επειδή όμως πιστεύουμε πως δεν έχετε το πολιτικό σθένος για μία τέτοια πράξη, καλούμε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Λώλο, να σας αντικαταστήσει, με κάποιον που θέλει και μπορεί να αναλάβει το σημαντικότατο πόστο σας.
Read More »
Κύριε Δήμαρχε παραιτήστε τον Κύριε Δήμαρχε παραιτήστε τον Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 28, 2015 Rating: 5

Προβολή ταινίας σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015
Προβολή ταινίας σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την εργατική Πρωτομαγιά, το ΕΚΘ και τα ταξικά συνδικάτα καλούμε τους εργαζόμενους του νομού όλων των κλάδων, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των φτωχών λαϊκών οικογενειών, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση την Τρίτη 28 Απρίλη στις 8.30 μ.μ. στο ΠΑΝΘΕΟΝ με προβολή του ντοκιμαντέρ «Non Omnias Moriar» για το μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 1η Μάη στις 10:00 π.μ στον πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα
Read More »
Προβολή ταινίας σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας Προβολή ταινίας σήμερα στο ΠΑΝΘΕΟΝ από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 28, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έκδοση αδειών χρήσης ύδατος (γεωτρήσεις, πηγάδια κλπ)

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015
Ηγουμενίτσα: Έκδοση αδειών χρήσης ύδατος (γεωτρήσεις, πηγάδια κλπ)Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις (ΚΥΑ, οικ.146896/2014 – ΦΕΚ 2878Β΄/ 27-10-2014) καλούνται όλοι οι χρήστες κάθε ενεργού σημείου υδροληψίας (γεώτρηση, πηγάδι κλ.π.) οι οποίοι έχουν υποβάλει δήλωση εγγραφής σημείου υδροληψίας (ΕΜΣΥ), καθώς και όσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια, να προβούν στην υποβολή σχετικών αιτήσεων για έκδοση άδειας χρήσης νερού, μέχρι και την Τετάρτη 29-4-2015 (την Πέμπτη 30-04-2015 οι υπηρεσίες είναι κλειστές λόγω Αργίας).

Δικαιολογητικά:

1. Αίτηση (έντυπη & ψηφιακή μορφή) - κατεβάστε την εδώ

2. Χάρτη κτηματολογίου ή αντίγραφο τοπογραφικού διαγράμματος ή απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη ή εικόνα ψηφιακής εφαρμογής ή απόσπασμα τοπογραφικού χάρτη ΓΥΣ, σε κατάλληλη κατά περίπτωση κλίμακα, που θα παρουσιάζει:

i. Το σημείο υδροληψίας σε προβολικό σύστημα με συντεταγμένες (ΕΣΓΑ87/WGS84)

ii. Περιγράμματα με αριθμούς αγροτεμαχίων των εκτάσεων που αρδεύονται από την γεώτρηση (εκτός αν παρέχονται από τον ΟΣΔΕ)

3. Για αγροτική χρήση που είναι καταγεγραμμένη στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου, αντίγραφα των τελευταίων 5 ετών. (ή Υπεύθυνη Δήλωση)

4. Τίτλους Ιδιοκτησίας

5. Φωτογραφία υδρομέτρου

* Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, με την ΑΔΑ: ΩΔΗ9ΟΡ1Γ-ΦΚΤ επιστολή της, παρέχει επιπλέον διευκρινήσεις για την διαδικασία έκδοσης των αδειών.

Φάκελος υποβάλλεται σε 3 αντίγραφα και σε ψηφιακή μορφή (CD)
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηγουμενίτσας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έκδοση αδειών χρήσης ύδατος (γεωτρήσεις, πηγάδια κλπ) Ηγουμενίτσα: Έκδοση αδειών χρήσης ύδατος (γεωτρήσεις, πηγάδια κλπ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 28, 2015 Rating: 5

Ξενάγηση στο πρώτο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας, του Πολυδρόσου Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015


Ξενάγηση στο πρώτο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας, του Πολυδρόσου Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυδροσιτών, πολύ δραστήριο σωματείο, ίδρυσε το πρώτο λαογραφικό μουσείο του νομού Θεσπρωτίας το 1971. 
Η συλλογή ξεκίνησε με αντικείμενα από την εκκλησία του αγίου Δημητρίου . 
Η έκθεση του Μουσείου ανακαινίστηκε το 1993. 
Μέχρι την επέκταση του 1998 διέθετε μόνο μία αίθουσα για την έκθεση των αντικειμένων
εμβαδού 21 τ.μ. . 
Έκτοτε διαθέτει τρεις χώρους συνολικού εμβαδού περι τα 80 τ.μ.. και αποθήκη .
Η συλλογή αποτελείται από 950 αντικείμενα . 
Εκτός από 40 περίπου που προέρχονται από γειτονικά χωριά, τα υπόλοιπα είναι προσφορά των κατοίκων του Πολυδρόσου. Το Μουσείο, παρουσιάζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Στόχος είναι οι νέοι που επισκέπτονται το Μουσείο να αποκομίζουν μια συνοπτική αλλά ζωντανή αντίληψη των συνθηκών ζωής, των προσαρμογών των κατοίκων και των λύσεων και της αισθητικής που ανέπτυξαν καθώς και της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. 
Η έκθεση περιλαμβάνει τις εξής ενότητες που αναπτύσσονται σε διακριτές επιφάνειες ή προθήκες: Ιστορικά ευρήματα και εκκλησιαστικά αντικείμενα. Το σπίτι. Η οικοσκευή. Η υφαντική. Η ραπτική και τα παραδοσιακά ενδύματα. Η κτηνοτροφία και γεωργία. Το καφενείο - εμπορικό. Το κυνήγι. Η ξενιτιά'. "Βλαχωρίτες και Γράμματα ''. 
Στο βίντεο, που ακολουθεί, που είναι ολοκληρωμένο και το οποίο δημιούργησε ο Πολυδροσίτης Παύλος Μαρτίνης, περιλαμβάνει κατατοπιστική ξενάγηση στο μουσείο από τον επίσης Πολυδροσίτη Θαμά Φώτση, που επί πολλά χρόνια προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες για τη διαμόρφωση, αλλά και για τη λειτοργία του μουσείου. 
 
Read More »
Ξενάγηση στο πρώτο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας, του Πολυδρόσου Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)  Ξενάγηση στο πρώτο λαογραφικό μουσείο της Θεσπρωτίας, του Πολυδρόσου Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 28, 2015 Rating: 5

Παρά το τραγικό δυστύχημα, ένας ακόμα μετανάστης κρύφτηκε στους άξονες φορτηγού

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015
 Παρά το τραγικό δυστύχημα, ένας ακόμα μετανάστης κρύφτηκε στους άξονες φορτηγού


Ένας (01) παράνομα εισελθόντας αλλοδαπός συνελήφθη, απογευματινές ώρες εχτές, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στους άξονες Φ/Γ οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Παρά το τραγικό δυστύχημα, ένας ακόμα μετανάστης κρύφτηκε στους άξονες φορτηγού  Παρά το τραγικό δυστύχημα, ένας ακόμα μετανάστης κρύφτηκε στους άξονες φορτηγού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 28, 2015 Rating: 5

Με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά βόλεϊ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015
Με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά βόλεϊ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το τουρνουά που διοργάνωσε για ακόνη μια χρονιά ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας, στο
Κλειστό Γυμναστήριο "Αλεξάνδρα Τσιάβου", με την συμμετοχή 350 αθλητών και αθλητριών από όλη τη Δυτική Ελλάδα.

 

Ο ΕΡΜΗΣ ευχαριστεί τον Ερυθρό Σταυρό και τους εθελοντές του, που στήριξαν το τουρνουά, αλλά και όλους όσους βοήθησαν για ακόμη μια χρονιά . 


Read More »
Με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά βόλεϊ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Με μεγάλη επιτυχία το τουρνουά βόλεϊ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 28, 2015 Rating: 5

Σελίδες