Μυρτώ Λύκα: Γιατί με τον Αλέκο Καχριμάνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 30, 2019

Read More »
Μυρτώ Λύκα: Γιατί με τον Αλέκο Καχριμάνη (ΒΙΝΤΕΟ) Μυρτώ Λύκα: Γιατί με τον Αλέκο Καχριμάνη (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2019 Rating: 5

Με τον Δημήτρη Σκεύη και ο Βασίλης Βασιλείου

Τρίτη, Απριλίου 30, 2019

Από σήμερα ο Βασίλης Βασιλείου συμπορεύεται ΜΑΖΙ μας . 

Είμαι σίγουρος πως με την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και το ήθος που τον διακρίνει, η συμβολή του στην κοινή μας προσπάθεια θα είναι καθοριστική . 

Βασίλη καλωσόρισες , σου εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία.


Read More »
Με τον Δημήτρη Σκεύη και ο Βασίλης Βασιλείου Με τον Δημήτρη Σκεύη και ο Βασίλης Βασιλείου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2019 Rating: 5

Συνάντηση του Ν. Κάτσιου με τον Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο

Τρίτη, Απριλίου 30, 2019
Δέσμευση για συνεργασία με στόχο την ψηφιοποίηση και προβολή του πολύτιμου αρχειακού πλούτου της Μητρόπολης

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο συναντήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», Νικόλας Κάτσιος, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση του προγράμματος της παράταξής του, αλλά και την ανταλλαγή ευχών λίγο πριν την κορύφωση του Θείου δράματος.

Στην εποικοδομητική συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας και συμπόρευσης μεταξύ του δήμου Σουλίου και της Ιεράς Μητρόπολης, σε μια σειρά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Ν. Κάτσιος εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, στηρίζοντας τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ομάδες συνδημοτών μας και σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει πιο στενή συνεργασία και καλύτερος συντονισμός μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου έθεσε υπόψη του Μητροπολίτη την ανάγκη ψηφιοποίησης και προβολής του αρχειακού πλούτου της Ιεράς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, που αφενός θα φωτίσει πτυχές του παρελθόντος της περιοχής αποτελώντας ταυτόχρονα πεδίο μελέτης και έρευνας, και αφετέρου θα καταστήσει την ιερά Μητρόπολη ως τοπόσημο για την πόλη της Παραμυθιάς και το δήμο Σουλίου, προσελκύοντας επισκέπτες στην περιοχή.

«Ενημέρωσα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο για τις συζητήσεις που έκανα όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και ειδικούς στο ζήτημα Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και με χαρά διαπίστωσα τη σύμφωνη γνώμη του από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ως η επόμενη δημοτική αρχή να αναδείξουμε την Ιερά Μητρόπολη και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να την καταστήσουμε μια ζωντανή κοιτίδα γνώσης, ιστορίας και έρευνας», ανέφερε ο Ν. Κάτσιος. Αναλύοντας περαιτέρω τη δέσμευση του έκανε γνωστό ότι υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί μια επισκέψιμη λειτουργική δομή, ώστε οι ερευνητές να επισκέπτονται την Παραμυθιά για την ψηφιακή μελέτη του αρχείου.

Συζητήθηκαν ακόμη η ανάγκη στενής συνεργασίας του Δήμου με την Εκκλησία για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και των θρησκευτικών προορισμών στην Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι, καθώς και οι προσπάθειες της Ιεράς Μητρόπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την αναστύλωση ιστορικών μονών στα όρια του δήμου.

Τέλος, αντάλλαξαν ευχές για την Ανάσταση, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Τίτος ευχήθηκε καλή δύναμη στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου εν όψει των προσεχών εκλογών.
Read More »
Συνάντηση του Ν. Κάτσιου με τον Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο Συνάντηση του Ν. Κάτσιου με τον Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2019 Rating: 5

Στα Ακαρνανικά Όρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Απριλίου 30, 2019

Read More »
Στα Ακαρνανικά Όρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στα Ακαρνανικά Όρη ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2019 Rating: 5

Την Δευτέρα η κεντρική προεκλογική ομιλία Σπύρου Ριζόπουλου στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 30, 2019


O υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου - Περήφανοι Ξανά» Σπύρος Ριζόπουλος θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του στη Θεσπρωτία, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, στις 20.00, στο ξενοδοχείο Angelika Pallas, Αγίων Αποστόλων 63, Ηγουμενίτσα.

Read More »
Την Δευτέρα η κεντρική προεκλογική ομιλία Σπύρου Ριζόπουλου στην Ηγουμενίτσα Την Δευτέρα η κεντρική προεκλογική ομιλία Σπύρου Ριζόπουλου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2019 Rating: 5

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας βράβευσε τον Σταύρο Μπακολιά

Τρίτη, Απριλίου 30, 2019


Η Ε.Α.Υ.Ν. Θεσπρωτίας σε μια σεμνή τελετή βράβευσε τον κ. ΜΠΑΚΟΛΙΑ Σταύρο (λιμενικό πράκτορα της ΑΝΕK Lines σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα) με την βεβαιότητα ότι εκφράζει τα αισθήματα όλων των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία για την πολύτιμη, συνεχή, ανιδιοτελή αρωγή και την ουσιαστική συμβολή του στη δύσκολη αποστολή που καλείται να επιτελεί καθημερινά το αστυνομικό προσωπικό.
 
Το έμπρακτο ενδιαφέρον του κ. ΜΠΑΚΟΛΙΑ για το Σώμα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστούμε το πλαίσιο της τρέχουσας δημοσιονομικής συγκυρίας και αποδεικύει ότι υπάρχει ακόμη συνοχή στον κοινωνικό ιστό εν γένει.
 
Καλή Ανάσταση - Καλό Πάσχα με υγεία για όλο τον κόσμο.
Read More »
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας βράβευσε τον Σταύρο Μπακολιά Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας βράβευσε τον Σταύρο Μπακολιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 36χρονος που λήστεψε, ασκώντας σωματική βία, δύο άτομα στην παραλία

Τρίτη, Απριλίου 30, 2019


Συνελήφθη, προχθές (28-04-2019) το βράδυ, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, προχθές το απόγευμα, σε υπαίθριο χώρο στην παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας, ο κατηγορούμενος, ασκώντας σωματική βία σε ζευγάρι ομοεθνών του (50 και 46 ετών), αφαίρεσε από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο, φορητό ηχείο και το χρηματικό ποσό των (180) ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν άμεσα αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οι οποίοι εντόπισαν τον 36χρονο και τον συνέλαβαν.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και αποδόθηκε στους παθόντες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 36χρονος που λήστεψε, ασκώντας σωματική βία, δύο άτομα στην παραλία Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 36χρονος που λήστεψε, ασκώντας σωματική βία, δύο άτομα στην παραλία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2019 Rating: 5

Συνέντευξη με τη Θεσπρωτή αερολιμενικό και υποψήφια δημοτική σύμβουλο στο Μαρούσι κα Τίνα Μαρτίνη

Τρίτη, Απριλίου 30, 2019

1) Ποια είναι η σχέση σου με την Ήπειρο και συγκεκριμένα με την Θεσπρωτία;
Κατάγομαι από δύο μικρά χωριά της Θεσπρωτίας, το Πολύδροσο Σουλίου από τη μεριά του πατέρα μου και την Κοκκινιά Φιλιατών από τη μεριά της μητέρας μου. Η Ήπειρος για μένα είναι τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων, είναι τα πλατάνια στις πλατείες των χωριών και δίπλα στα ποτάμια, είναι οι εκδρομές, τα πανηγύρια, οι πίτες της γιαγιάς Αμαλίας, οι φίλοι κι οι συγγενείς ηπειρώτες σε όποια γωνιά της Ελλάδας κι αν υπηρέτησα, από την Σάμο και την Κάρπαθο μέχρι την Κέρκυρα, οι οικογένειες Μποροδήμου και Μίγκου στους Φιλιάτες, που παρά τη χιλιομετρική απόσταση στέκονται δίπλα μας σε κάθε όμορφη, αλλά και σε κάθε δύσκολη στιγμή…
Στο Μαρούσι μεγάλωσα και ζω στη γειτονιά Ηπειρώτικα, μια γειτονιά στο ανατολικό Μαρούσι όμορφη μεν, ξεχασμένη δε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

2) Τι έκανε μια νέα κοπέλα να ασχοληθεί με τα κοινά;
Ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή και η αγάπη μου για το Μαρούσι.
Ο κατάλληλος άνθρωπος: Ο Γιώργος Καραμέρος μας εμπνέει. Μας εμπνέει ότι είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για την επανεκκίνηση της πόλης μας την επόμενη ημέρα. Μας εμπνέει να δουλέψουμε γι’αυτή την ημέρα και τις επόμενες, μας εμπνέει για την προσπάθεια, για την ενότητα, για τη νίκη!
Ο Γιώργος Καραμέρος μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω στα κοινά και την πεποίθηση ότι στον συγκεκριμένο συνδυασμό υπάρχει η δυνατότητα να εκλεγεί ένα νέο πρόσωπο, ακόμα κι αν δεν υπάρχει κομματική στήριξη. Όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο #Ενωμένο Μαρούσι, συμμετέχουμε από την πρώτη μέρα ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τη δημιουργία προτάσεων που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα και θα αναδείξουν την όμορφη πλευρά της πόλης μας.
Η κατάλληλη στιγμή: Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχω την πίστη ότι μπορώ να συνεισφέρω ουσιαστικά με την εμπειρία, τις γνώσεις και τις ικανότητές μου στην αναβάθμιση της πόλης μου. Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας στην Κεντρική Διοίκηση, σε αεροδρόμια, σχολεία και στις Κεντρικές Υπηρεσίες τόσο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όσο και του Υπουργείου Παιδείας, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας μια διαφορετική οπτική και αντίληψη για τα διάφορα θέματα. Άλλωστε, όταν κανείς είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία και την ασφάλεια ενός αεροδρομίου, θα ασχοληθεί με θέματα υποδομών, προσβασιμότητας, διαχείρισης κυκλοφορίας εντός και εκτός του αερολιμένα, παραπόνων επιβατών ή δραστηριοποιούμενων φορέων και εργαζομένων, μετακινήσεων, εθιμοτυπίας, διαχείρισης χώρων, ασφάλειας, φωτισμού, προστασίας του περιβάλλοντος κ.α. Θα τολμούσα να πω ότι ένα αεροδρόμιο αποτελεί τη μικρογραφία μιας πόλης.

3) Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα ενός Δήμου, όπως το Μαρούσι;
Το Μαρούσι έχει σημαντικά προβλήματα, αλλά και αμέτρητες δυνατότητες ανάπτυξης, αναβάθμισης και ανάδειξης. Μικρά ζητήματα που ξεκινάνε έξω από την πόρτα του σπιτιού μας, αλλά και σύνθετα ή δυσεπίλυτα θέματα που απαιτούν σχέδιο και ρεαλιστική προσέγγιση για την αντιμετώπισή τους. Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα των μετακινήσεων στο Μαρούσι, πρέπει παράλληλα να εστιάσουμε στην ασφάλεια και να εξασφαλίσουμε τον φωτισμό στην κάθε γωνιά. Στοχεύοντας σε μια «ανθεκτική» και «βιώσιμη» πόλη, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα όλων με έργα πρασίνου, οδοποιίας, προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, χώρων στάθμευσης. Πρέπει να εστιάσουμε στην ανάδειξη και στην προστασία του περιβάλλοντος, με έμφαση στην καθαριότητα και την ανακύκλωση.
Είναι επιτακτική η ανάγκη τόσο να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων με ορίζοντα τετραετίας, όσο και για γόνιμη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την πρώτη κιόλας ημέρα που η νέα δημοτική αρχή θα κρατήσει το τιμόνι.

4) Τι έκανε και τι δεν έκανε η σημερινή δημοτική αρχή για την επίλυσή τους;
Η σημερινή δημοτική αρχή έχει ολοκληρώσει ένα κύκλο 13 χρόνων στη διοίκηση της πόλης. Δεν στεκόμαστε στο παρελθόν. Γυρίζουμε σελίδα και δημιουργούμε εκεί που υπάρχουν ελλείψεις, δυσλειτουργίες, προβλήματα, στασιμότητα, αλλά και δυνατότητες, συνεχίζουμε και αναβαθμίζουμε ό,τι έγινε σωστά. Ο συνδυασμός μας έχει ήδη καταθέσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο, που έχει προκύψει μέσα από διαβούλευση και αδιάλειπτη επικοινωνία με τους κατοίκους και επιχειρηματίες της πόλης και με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων.

5) Τι απαιτεί η διοίκηση ενός Δήμου;
Απαιτεί ευελιξία και ταχεία προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Απαιτεί εγρήγορση, προσήλωση και μεθοδικότητα, ώστε αφενός να μην χάνονται ευκαιρίες και αφετέρου να κατακτώνται οι στόχοι. Με πολυάριθμες σημαντικές αρμοδιότητες να έχουν περάσει πλέον στον Α’ Βαθμό αυτοδιοίκησης, η διοίκηση ενός Δήμου απαιτεί νέους, αλλά έτοιμους και έντιμους ανθρώπους, με γνώσεις, καινοτόμες ιδέες, με όραμα και όρεξη για δουλειά.
Ξεκινώντας από τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Καραμέρο, ο συνδυασμός μας, το #Ενωμένο Μαρούσι, προάγει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά. Δίνεται βάρος στην αξία, τις δυνατότητες και τις «φρέσκιες» ιδέες που φέρνει ο κάθε υποψήφιος για την πόλη μας και όχι στους κομματικούς χώρους από τους οποίους μπορεί να προέρχονται.

 
6) Τι ζητά ο κόσμος από μια δημοτική αρχή;
Ο κόσμος δε ζητά πια υποσχέσεις και «θα…». Θέλει διαφάνεια, ουσιαστικές λύσεις και ορατά αποτελέσματα. Ζητά καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία τόσο με τους δημότες όσο και με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Ικανούς ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα της πόλης προς όφελος των δημοτών της, αλλά και όσων κινούνται σ’ αυτήν. Το #Ενωμένο Μαρούσι έρχεται με προτάσεις, σχέδιο, νέα στελέχη με ορμή και πολύ όρεξη για δουλειά, για να πετύχουμε αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση με δυναμικές λύσεις.

7) Τρία πραγματα που χαρακτηρίζουν την Τίνα Μαρτίνη είναι…
Η αλληλεγγύη και η αποτελεσματικότητα. Τέλος, αν και με βάπτισαν Σταματία, είμαι ασταμάτητη!


Σχετικοί σύνδεσμοι:
Συνέντευξη # Ενωμένο Μαρούσι https://www.youtube.com/watch?v=X4jV61HdUxw
Συνέντευξη στην ΕΡΤ 28.03.2019 https://www.youtube.com/watch?v=l5-pggWnAew
Συνοπτικό Βιογραφικό https://www.enomenomaroussi.gr/martini-stamatia-tina/
Facebook https://www.facebook.com/tina.martini24
Σελίδα Facebook https://www.facebook.com/tinamartini4/
Instagram @tina_martini__

Read More »
Συνέντευξη με τη Θεσπρωτή αερολιμενικό και υποψήφια δημοτική σύμβουλο στο Μαρούσι κα Τίνα Μαρτίνη Συνέντευξη με τη Θεσπρωτή αερολιμενικό και υποψήφια δημοτική σύμβουλο στο Μαρούσι κα Τίνα Μαρτίνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 25χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 30, 2019
 
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 25χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 25χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 30, 2019 Rating: 5

Σελίδες