Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα Ηγουμενίτσα: Σεβασμός στην Διαφορετικότητα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο ασυνείδητος συμπολίτης μας

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Μπροστά στην αντικοινωνική πράξη ενός ασυνείδητου συντοπίτη μας, βρεθήκαμε εχτές το μεσημέρι.  

Ένας συμπολίτης, ο οποίος το μόνο που τον νοιάζει είναι να ... ψηφίσει η κατσίκα του γείτονα, πέταξε ότι ήταν περιττό στο σπίτι του στη θέση γωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου.  

Έχουμε γράψει πολλές φορές για τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής.

Αλλά δυστυχώς η έλλειψη παιδείας είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει.....Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο ασυνείδητος συμπολίτης μας Ηγουμενίτσα: Ο ασυνείδητος συμπολίτης μας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ξενάγηση του Δημοτικού σχολείου Πρέβεζας στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, 55 μαθητές από το 6ο Δημοτικό σχολείο Πρέβεζας βρέθηκαν στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην έκθεση του κέντρου και προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που αφορούσε τις προστατευόμενες περιοχές.Τους δόθηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό.


 
Read More »
Ξενάγηση του Δημοτικού σχολείου Πρέβεζας στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα Ξενάγηση του Δημοτικού σχολείου Πρέβεζας στο κέντρο πληροφόρησης Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα - Δράστης ένας 26χρονος

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 26χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 26χρονος το μεσημέρι της 27-05-2014, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε ισόγειο διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων και αφαίρεσε χρυσαφικά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα - Δράστης ένας 26χρονος Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα - Δράστης ένας 26χρονος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Καθυστερήσεις στις Συντάξεις χηρείας καταγγέλλει o Μ.Κάτσης και άλλοι 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Πήραν το όπλο τους 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποιων και ο Μάτιος Κάτσης.. Την ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι οι ρυθμοί έκδοσης και απόδοσης των συντάξεων έχουν επιταχυνθεί αισθητά, πάνω από το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνουν» το Υπουργείο για «αναίτιες καθυστερήσεις» στις συντάξεις χηρείας παρότι το πλαίσιο έχει πλέον αποσαφηνιστεί πλήρως με σχετικές εγκυκλίους.

Με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διευκρινήσεις από τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για το λόγο καθυστέρησης έκδοσης των συντάξεων, την ώρα που – όπως λένε – οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Οι 58 υπογράφοντες βουλευτές υπογραμμίζουν ότι μια μερίδα πολιτών, δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) χρήζουν μιας ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας από το κράτος, «καθώς οι πολίτες αυτοί, εκτός από την απώλεια του ανθρώπου τους, έχουν να διαχειριστούν και το βιοποριστικό τους ζήτημα».Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι η ηγεσία των υπουργείων έχει πολλάκις υπογραμμίσει την προτεραιότητα να αποδοθούν άμεσα οι συντάξεις χηρείας, ειδικότερα μετά και από την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου από τον ΕΦΚΑ τον Φεβρουάριο του 2018, με την οποία «ξεκλείδωσαν» ουσιαστικά οι διαδικασίες και άνοιξε τυπικά ο δρόμος για την έκδοση οριστικών συντάξεων χηρείας.

Με ερώτησή τους καλούν τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών να εξηγήσουν τα αίτια της καθυστέρησης απόδοσης των συντάξεων θανόντων στους δικαιούχους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης και απόδοσής τους.Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης και οι υπογράφοντες βουλευτές:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς– Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης– Οικονομικών

Θέμα: Καθυστερήσεις στην έκδοση και στην απόδοση των συντάξεων χηρείας

Η ανασυγκρότηση και ενδυνάμωση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μείζονος σημασίας θέμα και το μεγάλο στοίχημα αυτής της κυβέρνησης, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η καθημερινότητα όλων των ασφαλισμένων και συνταξιούχων αυτής της χώρας.Αξίζει όμως να σημειωθεί πως μια μερίδα πολιτών, δικαιούχων συντάξεων λόγω θανάτου (συντάξεις χηρείας) χρήζουν μιας ιδιαίτερης προσοχής και μέριμνας από το κράτος, καθώς οι πολίτες αυτοί, εκτός από την απώλεια του ανθρώπου τους, έχουν να διαχειριστούν και το βιοποριστικό τους ζήτημα.Λαμβάνοντας υπόψη το πιεστικό δημοσιονομικό πλαίσιο, στο οποίο καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε, η ηγεσία των υπουργείων έχει πολλάκις υπογραμμίσει την προτεραιότητα να αποδοθούν άμεσα οι συντάξεις χηρείας, ειδικότερα μετά και από την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου από τον ΕΦΚΑ τον Φεβρουάριο του 2018, με την οποία «ξεκλείδωσαν» ουσιαστικά οι διαδικασίες και άνοιξε τυπικά ο δρόμος για την έκδοση οριστικών συντάξεων χηρείας.Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο αποσαφηνίζεται το πλαίσιο που ορίζεται από το νόμο Κατρούγκαλου (Ν. 4387/2016) περί χορήγησης σύνταξης λόγω θανάτου, όπως συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 4499/2017 και έτσι δόθηκε, όπως μας διαβεβαίωσαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αλλά και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ( για τις συντάξεις του Δημοσίου), το πράσινο φως για την οριστικοποίηση και την απόδοση των συντάξεων αυτών. Ωστόσο, παρατηρούνται έως και σήμερα αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και αναβολές, κρατώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες δικαιούχους χήρους και χήρες σε καθεστώς αδιεξόδου, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Επειδή, η μέριμνα ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού βρίσκεται πάντα για την Κυβέρνησή μας σε πρώτο πλάνο,

Επειδή, οι διαμαρτυρίες για τις αναίτιες αυτές καθυστερήσεις γίνονται ολοένα και πιο έντονες, καιΕπειδή, έχει αποσαφηνιστεί ήδη πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο για τις συντάξεις αυτές,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Για ποιό λόγο καθυστερεί η χορήγηση των συντάξεων λόγω θανάτου στους δικαιούχους;

2. Σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η έκδοση των οριστικών συντάξεων χηρείας αλλά και η άμεση απόδοσή τους στους δικαιούχους;

Read More »
Καθυστερήσεις στις Συντάξεις χηρείας καταγγέλλει o Μ.Κάτσης και άλλοι 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καθυστερήσεις στις Συντάξεις χηρείας καταγγέλλει o Μ.Κάτσης και άλλοι 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας»

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας.

Εισηγήτρια:
Παναγιωτακοπούλου Αθανασία: Ψυχίατρος, Msc, Επιμελήτρια Β’ Ε.Σ.Υ., Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ‘’Γ. Χατζικώστα΄΄, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ιωαννίνων.

Συντονίζει:
Πέτσιου Σπυριδούλα: Ψυχολόγος, Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας του Γ.Ν. – Κ.Υ. Φιλιατών.

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας είναι η βοήθεια που παρέχεται σε ένα άτομο που αναπτύσσει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας ή δυσφορίας (π.χ. αυτοκτονικότητα, επιθετικότητα, κρίση πανικού, κατάθλιψη).

Απευθύνονται:
  • στον γενικό πληθυσμό.
  • σε φροντιστές υγείας και συγγενείς πασχόντων.
  • σε επαγγελματίες υγείας, όχι απαραίτητα σε ειδικούς ψυχικής υγείας.
  • σε επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με ψυχικά πάσχοντες (π.χ. αστυνομικούς, πληρώματα ΕΚΑΒ).
Έχουν ως στόχο:
· τη διατήρηση της ζωής ενός ατόμου, που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον εαυτό του ή για τους άλλους.
· την παροχή βοήθειας για την αποτροπή της εξέλιξης μιας ψυχικής ασθένειας σε μια βαρύτερη μορφή.
· την προώθηση της αποκατάστασης της ψυχικής υγείας.
· την ανακούφιση ενός ατόμου που υφίσταται μια ψυχική ασθένεια.
Read More »
Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας: Ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας κ. Άλκη Λάμπρου

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018Με απόφαση των μελών της βάση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, συνεχίζω, για μια ακόμη διετία,να προσφέρω στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τη θέση του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Θεσπρωτίας.

Θέση και αξίωμα που πέρα από τιμητικό της θέσεως, μου επωμίζει και το βαρύ φορτίο και την ευθύνη, ώστε όλοι μαζί, με μπροστάρη τον αρχηγό μας και επόμενο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να επαναφέρουμε τη χώρα, στον Ευρωπαϊκό δρόμο της κανονικότητας

Συνεχίζω, με μοναδικό στόχο την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας ως πρώτη δύναμη στον νομό και την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πρωθυπουργό της χώρας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της παράταξής μας που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και να συγχαρώ όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ, τους προέδρους και τα μέλη των Δημοτικών τοπικών Οργανώσεων, για την εκλογή τους.

Μας περιμένει όλους πολύ και σκληρή δουλειά, για τη σωτηρία της χώρας μας!

Η μεγάλη συμμετοχή, που έφτασε στο 78,82% των εγγεγραμμένων μελών, καθώς και το μεγάλο ποσοστό των νέων εγγραφών, αποτελούν την εγγύηση, πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να απαλλάξουμε τη χώρα από την δυστοπία που μας οδηγεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΝΕΦΕκ. Χριστόφορο Μπάφα και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, για την άψογη διαδικασία των εκλογών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΔΟΣ ΝΟΔΕ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ


Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας κ. Άλκη Λάμπρου Ευχαριστήρια επιστολή του προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Θεσπρωτίας κ. Άλκη Λάμπρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ενημέρωση τουριστών στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς κατά την θερινή περίοδο 2018

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Ξεκίνησαν και φέτος οι προγραμματισμένες επισκέψεις από ομάδες τουριστών ερχόμενοι από διάφορα τουριστικά γραφεία της Πάργας στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά.
Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη της σεζόν με συνολικό αριθμό 20 τουριστών στους οποίους έγινε ξενάγηση και ενημέρωση (στην αγγλική γλώσσα) στο χώρο της έκθεσης από την υπεύθυνη του κέντρου σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή του Αχέροντα και Έλους Καλοδικίου.


Read More »
Ενημέρωση τουριστών στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς κατά την θερινή περίοδο 2018 Ενημέρωση τουριστών στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς κατά την θερινή περίοδο 2018 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ευχαριστήριο του νέου προέδρου της ΔΗΜΤΟ Σουλίου Θεόδωρου Κώτση

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλα τα μέλη που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 13 Μαΐου, και ιδιαίτερα όσους αναγνώρισαν στο πρόσωπο μου, τη δυνατότητα ηγηθώ της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Σουλίου.

Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, συνεχίζουμε τον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας,για την πρόοδο του τόπου μας.

Η χώρα μας χρειάζεται όλους

Ειδικά τους νέους ανθρώπους, ώστε να οδηγήσουμε την πατρίδα μας στο αύριο που της αξίζει.

Απαλλαγμένη από τα αδιέξοδα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Και πάλι σας ευχαριστώ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΣΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Read More »
Ευχαριστήριο του νέου προέδρου της ΔΗΜΤΟ Σουλίου Θεόδωρου Κώτση Ευχαριστήριο του νέου προέδρου της ΔΗΜΤΟ Σουλίου Θεόδωρου Κώτση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ξενάγηση στο μονοπάτι των Στενών του Αχέροντα

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Στις 12/05/2018 μια ομάδα 16 ατόμων από Θεσσαλονίκη και Γιαννιτσά πραγματοποίησαν επίσκεψη στα Στενά του Αχέροντα όπου διέσχισαν το ήδη διαμορφωμένο μονοπάτι στις όχθες του ποταμού όπου και ενημερώθηκαν από το προσωπικό ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με την οικολογική αξία της περιοχής.


Read More »
Ξενάγηση στο μονοπάτι των Στενών του Αχέροντα  Ξενάγηση στο μονοπάτι των Στενών του Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Είναι το παιδί μου έτοιμο για το σχολείο; - Της Σπυριδούλας Κυπριτζόγλου

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Στην Ελλάδα η απάντηση στην ερώτηση αν ένα παιδί είναι έτοιμο να φοιτήσει στην πρώτη τάξη του δημοτικού, δίνεται με βάση την ηλικία του. Για να φοιτήσει το παιδί στο Δημοτικό, θα πρέπει να είναι ώριμο γλωσσικά, γνωστικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και ψυχοκινητικά. Όμως κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης που σημαίνει ότι μπορεί το παιδί να φτάσει στην ηλικία των έξι ετών και να μην είναι έτοιμο για αυτό το μεγάλο βήμα.
Η Γλωσσική Επάρκεια είναι βασική προϋπόθεση για την είσοδο του παιδιού στο Δημοτικό. Ένα παιδί έξι ετών παράγει όλα τα φωνήματα του φωνολογικού συστήματος της μητρικής του γλώσσας, διαθέτει ένα ικανοποιητικό ενεργό λεξιλόγιο και χρησιμοποιεί τους βασικούς γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες, έτσι ώστε να μπορεί να εκφράσει τις σκέψεις του και να επικοινωνήσει αποτελεσματικά σε όποιο περιβάλλον και να βρεθεί – οικογένεια, σχολείο, παιδικά πάρτυ, παιδότοπους.
Ιδιαίτερη σημασία για την κατάκτηση του γραπτού λόγου έχει η φωνολογική επίγνωση, να μπορεί δηλαδή το παιδί να ταυτίζει τις συλλαβές των λέξεων με τα ηχητικά τους σύμβολα, για παράδειγμα να κατανοεί ότι η συλλαβή «το» αποτελείται από δύο γράμματα και όχι μόνο από το «τ»(συνιστάται όταν διδάσκεται το παιδί την απεικόνιση του κάθε φθόγγου να εκφέρεται ο φθόγγος καθαρός, χωρίς δηλαδή να το συνοδεύει άλλο φώνημα).
Άλλος σημαντικός παράγοντας είναι οι κινητικές του δεξιότητες. Θα πρέπει να έχει αναπτύξει την αδρή κινητικότητά του έτσι ώστε να μπορεί π.χ. να πιάσει μια μπάλα, να κατεβαίνει τις σκάλες μόνο του, να τρέχει, να περπατάει μπρος – πίσω. Επίσης να είναι σε θέση να συντονίσει τις κινήσεις χεριών, δακτύλων και ματιών για την εκάστοτε δραστηριότητα ανάλογα με την ηλικία του. Να έχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο στην λεπτή του κινητικότητα και να μπορεί να κόβει με ευχέρεια με το ψαλίδι, να αντιγράφει γράμματα, να ζωγραφίζει σε πλαίσιο, να είναι σε θέση να σχεδιάζει τα βασικά σχήματα. Βασικό επίσης είναι χρησιμοποιεί μόνο ένα χέρι για να γράφει και όχι και τα δύο.
Ένα παιδί που φοιτά στη πρώτη δημοτικού θα πρέπει να προσανατολίζεται στο χώρο και στο χρόνο και να κατανοεί και να χρησιμοποιεί έννοιες όπως πάνω, κάτω, μπροστά, πίσω, πριν, μετά, σήμερα, χτες, αύριο και άλλες παρόμοιες έννοιες. Να έχει δηλαδή αναπτύξει σωστά την χώρο –χρονική του αντίληψη. Ακόμα να γνωρίζει τις έννοιες αριστερά, δεξιά αλλά και να έχει την ικανότητα σειροθέτησης δηλαδή να κατανοεί τη λογική αλληλουχία των γεγονότων (π.χ. Πρώτα…μετά…στο τέλος) και να είναι σε θέση να σειροθετεί ένα γεγονός με τη σωστή χρονολογική σειρά όπως τις μέρες της εβδομάδας.
Όσον αφορά την αντίληψη του θα πρέπει επίσης να αναγνωρίζει και να ξεχωρίζει τα χρώματα, να ξεχωρίζει ποια είναι τα φωτεινά και ποια τα σκούρα, καθώς και να μπορεί να ταξινομήσει αντικείμενα ανάλογα με το χρώμα τους. Θα πρέπει να αντιλαμβάνεται την έννοια του μεγέθους δηλαδή να γνωρίζει τις έννοιες μεγάλο, μικρό, κοντό, ψηλό, χοντρό, λεπτό, αλλά και να μπορεί να κάνει συγκρίσεις όπως για παράδειγμα να αναγνωρίζει ποιο είναι μεγαλύτερο, μικρότερο, μακρύτερο, κοντύτερο, κτλ. Σημαντικό είναι να αναγνωρίζει και να ονομάζει τα μέρη του σώματος του.
Απαραίτητη είναι και η συναισθηματική ωριμότητα για την κοινωνική προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις του περιβάλλοντος. Η καθημερινότητα στο σχολείο έχει πολλές απαιτήσεις. Το παιδί θα πρέπει να είναι σε θέση να οργανώνεται, να υπακούει στις υποχρεώσεις του όπως το να διαβάζει και να κάνει τις σπιτικές του εργασίες, να δημιουργεί διαπροσωπικές σχέσεις ώστε να μην περιθωριοποιείται, να μπορεί να κρίνει και να συμμορφώνεται με τους κανόνες.
Το καλό επίπεδο προσοχής και αυτοσυγκέντρωσης είναι από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα παιδί στην πρώτη τάξη του δημοτικού ώστε να έχει έναν ικανοποιητικό βαθμό συγκέντρωσης προσοχής για τη δραστηριότητα που του ανατίθεται και να την ολοκληρώνει σε λογικό χρονικό διάστημα. Επίσης να οργανώνει την εργασία του σε ικανοποιητικό βαθμό και να αναζητάει λύσεις και βοήθεια εκεί που δυσκολεύεται («Τι πρέπει να κάνω;» «Πώς μπορώ να το κάνω;» «Τι βοήθεια χρειάζομαι;»).
Τέλος, για να είναι έτοιμο το παιδί για το σχολείο θα πρέπει να έχει κίνητρα και διάθεση για μάθηση. Τη διάρκεια της φοίτησης του στο νηπιαγωγείο θα πρέπει να έχουν αναπτυχθεί όλες οι ικανότητες που αναφέραμε, να μην έχει βιώσει αρνητική εμπειρία με τη συναναστροφή του με άλλους, να έχει μάθει να συμμορφώνεται με τους κανόνες μιας ομάδας – είτε αυτή είναι η οικογένεια είτε το σχολείο, και να του έχουν δημιουργήσει το αίσθημα της φιλομάθειας.
Γίνεται σαφές από όλα τα παραπάνω ότι ο προληπτικός ανιχνευτικός έλεγχος σχολικής ετοιμότητας είναι απαραίτητος και πρέπει να γίνεται σε όλα τα παιδιά πριν την ένταξη τους στο δημοτικό σχολείο. Ο έλεγχος δε γίνεται στα σχολεία, όπως κανονικά θα έπρεπε, αλλά σε παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και ειδικούς παιδαγωγούς.
 
Ας προλάβουμε τις μαθησιακές δυσκολίες!!!!!!! Από πρώτη Μάη ξεκινήσαμε τους ελέγχους σχολικής ετοιμότητας σε παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α Δημοτικού! Τα παιδιά θα αξιολογούνται με το Α ΤΕΣΤ από την εξουσιοδοτημένη συνεργάτη του Α ΤΕΣΤ , Κυπριτζόγλου Σπυριδούλα! 
Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2665101585/6956193026
Read More »
Είναι το παιδί μου έτοιμο για το σχολείο; - Της Σπυριδούλας Κυπριτζόγλου Είναι το παιδί μου έτοιμο για το σχολείο; - Της Σπυριδούλας Κυπριτζόγλου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Προς ενοικίαση το κυλικείο στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Το Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών προκηρύσσει Δημόσιο ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη αναδόχου εκμετάλλευσης του κυλικείου, του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών.

• Δικαίωμα συμμετοχής : Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν :

(α) Φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή συνεταιρισμοί. (β) Ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, εφόσον πληρούν τους όρους. (γ) Κοινοπραξίες προμηθευτών.

• Εγγυήσεις : όπως αναλυτικά αναφέρονται στη Διακήρυξη αριθμ. 18/2018.

• Διάρκεια μίσθωσης : εννέα (9) έτη, με δυνατότητα επέκτασης ενός (1) ακόμη έτους,.

• Ελάχιστο προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα : τετρακόσια Ευρώ (400,00 €).

• Κριτήριο κατακύρωσης : Το μεγαλύτερο προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα

• Χρόνος ισχύος προσφορών : έξι (6) μήνες από την επομένη της διενέργειας του διαγωνισμού.

• Γλώσσα : Ελληνική.

• Ημερομηνία, ώρα και τόπος αποσφράγισης των προσφορών : 05-06-2018 ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00, στο Γραφείο Προμηθειών του Γενικού Νοσοκομείου – Κ.Υ. Φιλιατών, Ταχ. Διεύ- θυνση : Π. Μπέμπη 10, 46300 Φιλιάτες.

• Προσφορές που κατατίθενται μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα είναι εκπρόθεσμες και επιστρέφονται.


 
Read More »
Προς ενοικίαση το κυλικείο στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Προς ενοικίαση το κυλικείο στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Από σήμερα Τετάρτη, η επίσημη πρώτη για "Προϊόντα Γάλακτος Σουλίου"

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018Αγαπητοί φίλοι!

Αισίως η παραγωγή μας ξεκινάει και τα προϊόντα μας θα είναι στη διάθεση σας από αύριο Τετάρτη 16/5 στα συνεργαζόμενα καταστήματα στους δήμους Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Πάργας.

Στα ψυγεία θα βρείτε τις πρώτες μέρες, φρέσκο γάλα αγελαδινό πλήρες 3,7% και ελαφρύ 1,5%,τις κρέμες βανίλια, σοκολάτα και το παραδοσιακό μας ρυζόγαλο.

Όλα φτιαγμένα με μεράκι και αγνά υλικά. Με την πρώτη ύλη, το γάλα, να περνάει σε όλα της τα στάδια από τα χέρια μας, από την καλλιέργεια της γης μέχρι και το άρμεγμα, δεσμευόμαστε για μία πλήρη γευστική και θρεπτική εμπειρία.Προϊόντα από τον τόπο μας για τον τόπο μας!

Λίγα λόγια για το εγχείρημα:

Χρόνια τώρα παράγουμε γάλα υψηλής θρεπτικής αξίας από τα δικά μας ζώα σε μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα, ταϊσμένα με τροφές δικής μας παραγωγής, ελεγμένες από το αρχικό έως το τελικό στάδιο παραγωγής τους. Καθημερινά μεταφέρουμε φρέσκο γάλα στις εγκαταστάσεις μας όπου εκεί το άρτια καταρτισμένο προσωπικό μας θα του χαρίσει τη φροντίδα που του αξίζει.

Με υπερσύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας αλλά και σεβασμό στην παράδοση και στις γεύσεις που μεγαλώσαμε, με κύριο μέλημα την τήρηση των κανόνων υγιεινής και τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών, παράγονται τα προϊόντα μας. Μοναδική μας συνταγή η αγάπη μας για τη φύση και το μεράκι μας για τα ζώα.

Προϊόντα που παράγονται καθημερινά για να φτάνουν πάντα φρέσκα και αναλλοίωτα στο τραπέζι σας.

Από το Α ως το Ω δικά μας!


 
Read More »
Από σήμερα Τετάρτη, η επίσημη πρώτη για "Προϊόντα Γάλακτος Σουλίου" Από σήμερα Τετάρτη, η επίσημη πρώτη για "Προϊόντα Γάλακτος Σουλίου" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βραδιά καντάδας από «Το Σπίτι της Ρένας»

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας», Μνήμες -Παράδοση - Πολιτισμός, θα αναβιώσει την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 20:30 μμ. βραδιά καντάδας στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, ένα δρώμενο καινοφανές για τα δεδομένα της πόλης μας.

Το ραντεβού των «Κανταδόρων» του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» έχει δοθεί στο λιμανάκι της πόλης, για να ξεκινήσουν το μελωδικό τους σεργιάνισμα στην πόλη . Οι κανταδόροι θα συνεχίσουν παραλιακά έως το παρκάκι στο «Πάνθεον» και έπειτα θα σταματήσουν στα πιο χαρακτηριστικά σημεία του πεζόδρομου για να καταλήξουν στο Μουσείο, «Το Σπίτι της Ρένας» . Εκεί θα σας περιμένουν εκπρόσωποι του Μουσείου για ένα γλυκό κέρασμα.

Ελάτε να ενωθούμε και να περπατήσουμε με τους περιπατητές του ονείρου, του έρωτα, του χωρισμού, της αγάπης , οι οποίοι θα σκορπίσουν ρομαντικές νότες μιας άλλης εποχής στα στενάκια της πόλης.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας» θα παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες από 10.00 π.μ-1.00 μ.μ. και από 6.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Βραδιά καντάδας από «Το Σπίτι της Ρένας» Ηγουμενίτσα: Βραδιά καντάδας από «Το Σπίτι της Ρένας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας γιατί με τη συμμετοχή τους απέδειξαν ότι επιθυμούν μια μεγάλη, ανοιχτή παράταξη που μπορεί να εκφράσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία μας.

Θέλω επίσης να συγχαρώ όσους κι όσες εξελέγησαν - τον πρόεδρο και τα μέλη της ΝΟΔΕ, τους προέδρους και τα μέλη των ΔΗΜΤΟ, τους συνέδρους - όλους τους υποψηφίους καθώς και όσες κι όσους εργάστηκαν για την επιτυχημένη διεξαγωγή των εκλογών.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια Νέα Δημοκρατία που θα σταθεί αντάξια των προσδοκιών του κόσμου και στο ύψος των αναγκών της χώρας μας. Γιατί η Ελλάδα και οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».


Read More »
ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 24χρονος για κλοπή καυσίμων από αυτοκίνητο

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Συνελήφθη, προχθές (14-05-2018) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, προχθές τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων, ο 24χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που αφαιρούσε βενζίνη από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Κατασχέθηκαν ένα μπιτόνι και λάστιχο, ως μέσα αφαίρεσης καυσίμων.


Read More »
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 24χρονος για κλοπή καυσίμων από αυτοκίνητο Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 24χρονος για κλοπή καυσίμων από αυτοκίνητο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην προσπάθεια του για έγκυρη ενημέρωση και προετοιμασία των μελών του στα νέα δεδομένα και την καλύτερη προσαρμογή τους στο Νέο Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων «GDPR», υλοποίησε ενημερωτική ημερίδα σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων και το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, την Δευτέρα 14.05.2018 και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον στην Ηγουμενίτσα.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Πάσχος Αλέξανδρος ενώ ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κος Άγγελος Τόλκας - Δικηγόρος, MSc Οικονομικού Δικαίου, Υπεύθυνος Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης ο οποίος παρουσίασε «Τα νέα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων», η κα Ελένη Διαφωνίδου, Νομικός, Ειδική συνεργάτης του Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, η οποία παρουσίασε τον «Γενικό Κανονισμό: Αλλαγές και ευκαιρίες για τον επιχειρηματικό κόσμο», και ο κος Στέργιος Τζουβανίδης - Διευθύνων Σύμβουλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πιστοποιήσεων (ΕΛ.ΙΝ.Π), Ειδικός σε Θέματα Ασφάλειας Πληροφοριών ο οποίος παρουσίασε τον «Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO): Απαιτήσεις, Ρόλος και Εφαρμογή - Η πιστοποίηση ως μέσο επίδειξης συμμόρφωσης».

 
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος ενδιαφερόμενων, τόσο επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου όσο και μη μελών (Δικηγόροι, Φαρμακοποιοί, Ξενοδόχοι, κλπ). Με το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρισταμένων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου προς τα Τακτικά του Μέλη και παραχωρήθηκε η δωρεάν πρόσβαση σε κάθε ενδιαφερόμενο. Σταδιακά, η υλοποίηση παρόμοιων εκδηλώσεων θα απευθύνεται αποκλειστικά στα Τακτικά Μέλη του Φορέα.

Read More »
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

ΟΣΚΑΡ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΖΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Μια ακόμη διεθνή τουριστική διάκριση στην χώρα μας , μια ακόμη πρωτιά στον πιο δυναμικό κλάδο της πατρίδας μας .

Νέο ρεκόρ αφίξεων, κάθε χρόνο και περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα , νέο ρεκόρ στους οικονομικούς δείκτες για τα δημόσια έσοδα , νέο ρεκόρ στην δημιουργία θέσεων εργασίας .Καλά όλα αυτά αλλά ο τουρισμός δεν είναι μόνο οι αριθμοί και οι δείκτες .

Ο κύριος παράγοντας στον τουρισμό είναι οι άνθρωποι που τον υπηρετούν , ένα μεγάλο εύγε λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους , τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων σε όλες τις τουριστικές ειδικότητες που με τον επαγγελματισμό τους , τις υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες , την ευγένεια , το χαμόγελο και την ελληνική οικογενειακή φιλοξενία ανέβασαν την Ελλάδα στην κορυφή του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος .Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στον τουρισμό που μοχθούν νυχθημερόν για να έχουμε ως χώρα αυτές τις επιτυχίες και τις υψηλές επιδόσεις πολλές φορές χωρίς την απαραίτητη βοήθεια από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς .

Ορισμένοι μάλιστα εκμεταλλεύονται αυτές τις επιδόσεις για μικροπολιτική χωρίς να έχουν κάνει αυτά που έχουν υποχρέωση από τον θεσμικό τους ρόλο .

Και δυο λόγια για τον θεσμό του ΟΣΚΑΡ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ SACEN INTERNATIONAL ,είναι το διεθνές κέντρο για την προβολή και ανάπτυξη της βιομηχανίας του τουρισμού και της εστίασης .Αυτός ο οργανισμός ανέδειξε την χώρα μας ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη με συμμετέχουσες 18 χώρες : Γαλλία , Ισπανία , Ιταλία , Αυστρία , Ουγγαρία , Τουρκία ,Ρουμανία , Βουλγαρία , Σλοβενία, Κροατία ,Π.Γ.Δ.Μ. , Βοσνία –Ερζεγοβίνη , Μαυροβούνιο , Τυνησία , Μάλτα , Σερβία , Κύπρος και φυσικά η Ελλάδα μας .

Επειδή τα Μ.Μ.Ε. το πέρασαν στα ψιλά , πιστεύω πως τα τοπικά –περιφερειακά Μ.Μ.Ε. θα δώσουν την πρέπουσα δημοσιότητα προς τιμήν των εργαζομένων και των επιχειρηματιών του τουρισμού .

Μπορούμε να ανέβουμε ακόμη πιο ψηλά να κατακτήσουμε και άλλες πρωτιές στον τουρισμό και ως Ελλάδα αλλά κυρίως ως Ήπειρος τουριστικός προορισμός και τις 4 εποχές για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια γιατί η Ήπειρος είναι ευλογημένος τόπος για να ζεις και να κάνεις διακοπές .

Read More »
ΟΣΚΑΡ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΖΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΖΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

ΟΔΗΓΟΣ έμπειρος ζητείται για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία, κάτοχος ΠΕΙ - ηλεκτρονικής κάρτας ταχογράφου
Αποστείλετε βιογραφικό info@kotsistravel.gr

Πληροφορίες


SPYROS KOTSIS
140,Ethnikis Antistasis Ave
46100 Igoumenitsa Tel +30 2665 023053 


 
Read More »
Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία Ζητείται έμπειρος οδηγός για εργασία σε τουριστικό γραφείο με λεωφορεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Επιχείρηση στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη, για τις ανάγκες του εστιατορίου και του beach bar.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6984490182 (κα Εύα)


 
Read More »
Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη Επιχείρηση στα Σύβοτα ζητάει προσωπικό για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για επιχείριση στα Σύβοτα

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Από το εστιατόριο - καφέ, Ammos Center στα Σύβοτα, ζητούνται ένας ψήστης για το εστιατόριο, ένας σερβιτόρος για το εστιατόριο και μία σερβιτόρα για το καφέ του μαγαζιού.

Πληροφορίες στο τηλ 6946784610 και στο email: ammoscenter@gmail.com
Read More »
Ζητείται προσωπικό για επιχείριση στα Σύβοτα Ζητείται προσωπικό για επιχείριση στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Ζητείται οδηγός με κατηγορία διπλώματος Ε - χειριστής με εμπειρία στο κοτσάρισμα - ξεκοτσάρισμα για εργασία στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, καθώς επίσης και ένας οδηγός με κατηγορία διπλώματος Ε. 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944607459


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί Ηγουμενίτσα: Ζητούνται για εργασία δύο οδηγοί Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 5 προσλήψεις στην ΔΕΥΑΗ

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Την έγκριση του για 333 προσλήψεις υπαλλήλων, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, σε υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Οι προσληφθέντες θα στελεχώσουν δομές ανταποδοτικού χαρακτήρα σε υπηρεσίες Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ θα υπογραφούν οκτάμηνες συμβάσεις
Read More »
Ηγουμενίτσα: 5 προσλήψεις στην ΔΕΥΑΗ Ηγουμενίτσα: 5 προσλήψεις στην ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Πωλείται διαμέρισμα 89 τ.μ. (τελευταίος όροφος) στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας  σε συμφέρουσα τιμή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2665041509 - 6971897571 

Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Πωλείται διαμέρισμα στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Εκλογές στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Read More »
Εκλογές στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Εκλογές στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 7α Γιτάνεια

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 7α Γιτάνεια Ηγουμενίτσα: Την Κυριακή 3 Ιουνίου τα 7α Γιτάνεια Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία και με μεγάλη πελατεία, λόγω προσωπικού λόγου του ιδιοκτήτη, στην περιοχή του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6993913110Read More »
Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Πωλείται καφετέρια, εν λειτουργία στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2018 ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018Στό πλαίσιο τῆς ψυχικῆς τόνωσης τῶν πιστῶν μέσα ἀπό τή λειτουργική ζωή τῆς Ἐκκλησίας, στό γραφικό ὁμώνυμο παρεκκλήσι στήν Κεστρίνη Θεσπρωτίας, θά τιμηθεῖ ἡ ἀνακομιδή καί ἡ μετακομιδή τῶν λειψάνων τοῦ θαυματουργοῦ ἁγίου Νικολάου, τήν Κυριακή 20 Μαΐου.

Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς, Σάββατο 19 Μαΐου, στις 19:00 μ.μ., θά ψαλλεῖ πανηγυρικός Ἑσπερινός.

Τήν Κυριακή 20 Μαΐου, στίς 7.30 π. μ. θά τελεστεῖ Ὄρθος καί Θεία Λειτουργία μέ κήρυγμα καί ἀρτοκλασία. Θά ἀκολουθήσει, μέ πρωτοβουλία κατοίκων, παραδοσιακό πανηγύρι.

Στό παρεκκλήσι τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὅπου ὑπῆρχαν ἐρείπια παλαιοῦ ναοῦ καί ἡ φύση εἶναι πανέμορφη, συναισθάνεται κανείς ὅτι πρέπει, ὅπως ἔπραξε ὁ τιμώμενος ἅγιος, να βγοῦμε ἀπό τόν ἐγωκεντρισμό μας, γιά νά ὑπάρχει μέσα μας ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ, ὥστε νά εἴμαστε ἀνίκητοι πολεμιστές πάνω στό κάστρο τῆς Ὀρθόδοξης ἀλήθειας.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Read More »
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2018 ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2018 ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΣΤΡΙΝΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει άμεσα εκπρόσωπο πωλήσεων πλήρους απασχόλησης για εξωτερικές πωλήσεις B2B Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενη εμπειρία σε πωλήσεις στον κλάδο της τεχνολογίας θα θεωρηθεί επιπρόσθετο προσόν. Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας. Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή στο www.nova.gr mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Το Κατάστημα Nova, στην Ηγουμενίτσα ζητά εκπρόσωπο πωλήσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ζητείται μηχανικός για εργασία σε ημερόπλοιο

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018

Ζητείται μηχανικός για εργασία Μάιο - Σεπτέμβριο σε ημερόπλοιο στην Πάργα. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976674487.
Read More »
Ζητείται μηχανικός για εργασία σε ημερόπλοιο Ζητείται μηχανικός για εργασία σε ημερόπλοιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Ζητείται μαγείρισσα για άμεση πρόσληψη

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018


Το ξενοδοχείο Ornella Beach resort and villas αναζητά για άμεση πρόσληψη μαγείρισσα!

Τηλ επικοινωνίας:6937282906


 
Read More »
Ζητείται μαγείρισσα για άμεση πρόσληψη Ζητείται μαγείρισσα για άμεση πρόσληψη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018Το οικόπεδο 1 βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Έχει εμβαδόν Ε= 2.278,33 τμ. Βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση καθώς έχει πανοραμική θέα προς το χωριό και προς την θάλασσα. 
Το οικόπεδο 2 με εμβαδόν Ε=721,75 τμ, βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Αποτελεί από μόνο του ένα οικοδομικό τετράγωνο. Περιμετρικά περιβάλλεται από δρόμους . Είναι στην Β’ ζώνη με αυξημένους συντελεστές δόμησης και κάλυψης. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και η προσπέλαση προς τους χώρους παροχών υπηρεσιών διασκέδασης γίνεται με τα πόδια.Το οικόπεδο 3 με εμβαδόν Ε= 884,28τμ, βρίσκεται εντός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Είναι στην Β’ ζώνη με αυξημένους συντελεστές δόμησης και κάλυψης. Στις τρεί πλευρές του έχει πρόσωπο σε δρόμους. Βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού και η προσπέλαση προς τους χώρους παροχών υπηρεσιών διασκέδασης γίνεται με τα πόδια.Το οικόπεδο 4 έχει εμβαδόν Ε=4.000,00τμ. Είναι εκτός σχεδίου οικισμού Συβότων Θεσπρωτίας. Βρίσκεται στην θέση ΔΕΗ και η απόσταση του από την κοντινή παραλία λουομένων είναι 200,00μ με τα πόδια. 
Τηλ. Επικοινωνίας : 6947 57 60 59 κα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ


Read More »
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 4 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΑ ΣΥΒΟΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 16, 2018 Rating: 5

Σελίδες