Προσεχώς: Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε συσκευή που παράγει ρεύμα με... νερό!

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015
Προσεχώς: Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε συσκευή που παράγει ρεύμα με... νερό!
 
 

Μία εφεύρεση που φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα ίσως και του πλανήτη, επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα. Με τη χρήση μιας συγκεκριμένης συσκευής που χρησιμοποιεί ως καύσιμο μόνο το νερό - πόσιμο ή υφάλμυρο- παράγεται ικανή ποσότητα ρεύματος για να τροφοδοτήσει μια μικρή κατοικία. Κατ' αναλογία, η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ενεργειακές ανάγκες συσκευών, σπιτιών, ακόμα και πόλεων, και όλα αυτά με μια μικρή ποσότητα του στοιχείου που υπάρχει παντού στη φύση γύρω μας.Η εφεύρεση δεν είναι καινούρια και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980. Η ερευνητική ομάδα, υπό τον φυσικό Πέτρο Ζωγράφο, έχει προσπαθήσει εδώ και πολλά χρόνια να προωθήσει αυτή τη συσκευή και να τη θέσει στη διάθεση του ελληνικού κράτους, όμως ακόμα και μετά από απτές αποδείξεις για τη λειτουργικότητά της, που υπογράφονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ξένους ανεξάρτητους επιστήμονες, πάντα κάτι πάει «στραβά» και η ευρεσιτεχνία παραμένει στα συρτάρια και στα εργαστήρια των επιστημόνων.Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 το zougla.gr θα παρουσιάσει αναλυτικό ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με τους επιστήμονες-δημιουργούς καθώς και όλο το παρασκήνιο για μια πολλά υποσχόμενη εφεύρεση που κάποιοι θέλουν να παραμείνει κρυφή...
 
Read More »
Προσεχώς: Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε συσκευή που παράγει ρεύμα με... νερό!  Προσεχώς: Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε συσκευή που παράγει ρεύμα με... νερό! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Στα πράσα πιάστηκε μηχάνημα του Δήμου να προσπαθεί να κρύψει τα σκουπίδια (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015
Ηγουμενίτσα: Στα πράσα πιάστηκε μηχάνημα του Δήμου να προσπαθεί να κρύψει τα σκουπίδια (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στα πράσα έπιασε η κάμερα του δημοσιογράφου, Βαγγέλη Αναστασίου, μηχάνημα του Δήμου Ηγουμενίτσας, να προσπαθεί στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης, να μπαλώσει τις παρανομίες του Αντιδήμαρχου κ. Λώλη, στον παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο παλιό εργοτάξιο της Εγνατίας στο Γραικοχώρι.

Στη θέα της κάμερας, ο οδηγός του σκαπτικού μηχανήματος, τράπηκε σε φυγή.

Ο δημοσιογράφος τον ακολούθησε μέχρι τον όρχο οχημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας, 200 μέτρα δίπλα από τον παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών.

Σε δημόσια περιουσία, οι υπάλληλοι του απαγόρευσαν την είσοδο, δηλώνοντας μια υπεύθυνοι του όρχου και την άλλη αναρμόδιοι.

Τελικά στο σημείο έφτασε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Λώλης, ο οποίος εμφανώς τρομαγμένος, απέφυγε τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, απαιτώντας την δημοσιογραφική του κάρτα.

Σύμφωνα με τον συνάδελφο, ο οποίος δεν είχε καμία υποχρέωση να απολογηθεί στον Αντιδήμαρχο κατά την άσκηση του λειτουργήματός του, ζήτησε και ο ίδιος να μεταβεί στο σημείο η Αστυνομία.

Οι απειλές του Αντιδήμαρχου έπεσαν στο κενό, όταν κλήθηκε από τον ίδιο η αστυνομία, στην οποία ο δημοσιογράφος κ. Αναστασίου επέδειξε την δημοσιογραφική του ταυτότητα (για την ακρίβεια του εκδότη) και συνέχισε ανενόχλητος το έργο του.

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερά του είναι η καλύτερη περιγραφή και μένει μόνο να δώσουν απαντήσεις οι ... "υπεύθυνοι" του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Στα πράσα πιάστηκε μηχάνημα του Δήμου να προσπαθεί να κρύψει τα σκουπίδια (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Στα πράσα πιάστηκε μηχάνημα του Δήμου να προσπαθεί να κρύψει τα σκουπίδια (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015 Rating: 5

Η ομιλία του Β. Γιόγιακα στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015
Η ομιλία του Β. Γιόγιακα στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις (+ΒΙΝΤΕΟ)


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πριν λίγες ημέρες οι Έλληνες έδωσαν με την ψήφο τους μια δεύτερη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει τον πρώτο λόγο στη διακυβέρνηση της χώρας.

Με άλλα λόγια, ζήτησαν από τον κ. Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του, δηλαδή να εφαρμόσει τη συμφωνία που εκείνος υπέγραψε. Μια συμφωνία στην οποία οδήγησαν οι διαδοχικές αστοχίες του ίδιου και της κυβέρνησής του, όλο το διάστημα που προηγήθηκε.

· Δεν έσπευσαν να κλείσουν την τελευταία αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος, όταν το κλίμα ήταν ακόμα θετικό για τον κ.Τσίπρα.

· Ζήτησαν τελικά παράταση του προγράμματος χωρίς χρηματοδότηση, στεγνώνοντας τα δημόσια ταμεία για να εξυπηρετήσουν τις δανειακές ανάγκες της χώρας.

· Απέτυχαν να κλείσουν συμφωνία ενώ ήμασταν σε πρόγραμμα διάσωσης και έτσι κόπηκε η παροχή ρευστότητας προς τις Τράπεζες μέσω του ELA.

· Επέβαλαν capitalcontrols που στραγγάλισαν τις επιχειρήσεις, έφεραν νέα λουκέτα στην αγορά και πρόσθεσαν χιλιάδες συμπολίτες μας στον ήδη τρομακτικό αριθμό των ανέργων.

· Έφεραν ένα δημοψήφισμα που δίχασε την κοινωνία και επιδείνωσε την όποια αξιοπιστία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στους εταίρους μας.

Έτσι, αντί μιας «βιώσιμης, κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με αναπτυξιακό πρόσημο» - όπως έλεγε ο κ. Πρωθυπουργός από ετούτο εδώ το βήμα οκτώ μήνες πριν - οδηγήθηκε σε μια συνθηκολόγηση δίχως όρους, υπογράφοντας το βαρύτερο, τρίτο, μνημόνιο.

Μπροστά στην απειλή μιας ανείπωτης καταστροφής η Νέα Δημοκρατία και οι άλλες δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού μπλοκ έβαλαν πλάτη ώστε η χώρα και να έχει μια ακόμα ευκαιρία:την ευκαιρία να βγει από την εποχή των Μνημονίων και του φαύλου κύκλου της λιτότητας και της ύφεσης. Να ξεφύγει οριστικά από την δίνη του Grexit.

Χάρη σε αυτή την υπεύθυνη στάση, μπορούμε ακόμα ως χώρα να διεκδικήσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα.

Μπορεί, άραγε,η εθνική αυτή προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία;

Θα εξαρτηθεί, πιστεύω, από τρεις βασικές προϋποθέσεις:

· Πρώτα απ’ όλα, χρειάζεται μια Κυβέρνηση με διοικητική και διαχειριστική ικανότητα.

· Δεύτερον, το Μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί και παράλληλα να δοθεί μάχη για την αντικατάσταση ορισμένων μέτρων με άλλα ισοδύναμου αποτελέσματος. Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να λέμε ότι μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά να αποδεχόμαστε αμαχητί την αιφνίδια αύξηση της φορολόγησης των αγροτών!

· Μια τρίτη προϋπόθεση επιτυχίας είναι δρομολογηθούν επιτέλους εκείνες οι γενναίες αλλαγές που θα υπηρετήσουν ένα εξωστρεφές αναπτυξιακό μοντέλο. Που θα φέρουν στη χώρα ιδιωτικές επενδύσεις, θα ενθαρρύνουν τη δημιουργία ισχυρών παραγωγικών μονάδων, θα δώσουν κίνητρα σε νέους επιχειρηματίες.

Το άλλο ερώτημα, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, είναι εάν η νέα συγκυβέρνηση συγκεντρώνει έστω και μία από τις προϋποθέσεις που μόλις ανέφερα.

Κρίνοντας από τα όσα έκανε και όσα δεν έκανε τους προηγούμενους μήνες, είναι σαφές ότι όχι, δεν έχει αυτά που απαιτούνται.

Γιατί είναι η κυβέρνηση του σχεδόν μηδενικού έργου και των αποτυχημένων επιλογών, από τη διαπραγμάτευση και το μνημόνιο, μέχρι την Παιδεία και το Μεταναστευτικό.

Γιατί έχει δηλώσει ότι διαφωνεί με το μνημόνιο που η ίδια υπέγραψε, με μια εσωκομματική αντιπολίτευση πρόθυμη να πάρει τη θέση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Γιατί ουδέποτε μπόρεσε να προετοιμάσει ισοδύναμα μέτρα τα οποία, όσο εύκολα λέγονται, τόσο δύσκολα βρίσκονται.

Και η οποία όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για την περιβόητη «εθνική ανασυγκρότηση» αλλά συνεχίζει να «παίζει καθυστερήσεις» στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και έχει αφήσει το ΕΣΠΑ σε λιμνάζοντα νερά.

Και με έργα μεγάλης σημασίας, όπως τουλάχιστον μπορώ να κρίνω από τη δική μου περιοχή, τη Θεσπρωτία, να πηγαίνουν από χρόνο σε χρόνο.

Γιατί, πώς μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του Τουρισμού και των Μεταφορών, εάν δεν ολοκληρωθεί – έστω και στις νέες προθεσμίες -η επέκταση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας που είναι οικονομικός αιμοδότης της περιοχής;

Πώς θα στηριχθούν δυναμικοί κλάδοι όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, εάν δεν έχεις ξεκάθαρους κανόνες χωροθέτησης και αδειοδότησης; Εάν δεν δώσεις κίνητρα για νέες ποικιλίες;

Και βέβαια, δεν είναι μόνο η ανάπτυξη. Είναι και η ποιότητα ζωής των ανθρώπων της Περιφέρειας. Όπως το να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες της υγείας τους μέσα στο νομό τους, κοντά στην περιοχή τους. Να γιατί, στην περίπτωση της Θεσπρωτίας, είναι σημαντικό να βρεθεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη Νέα Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών και να λειτουργήσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσα.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα για να αντιληφθούμε ότι αυτά που πρέπει να γίνουν είναι πολλά.

Γι’ αυτό η Κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να κυβερνήσει. Επιτέλους, να κυβερνήσει!

Οι δικαιολογίες τελείωσαν και ο κ. Πρωθυπουργός θα είναι υπεύθυνος για κάθε λάθος και κάθε παράλειψη της Κυβέρνησής του.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που έρχονται, η παράταξή μας θα συνεχίσει να επιδεικνύει στάση ευθύνης, όπως έκανε και τον περασμένο Αύγουστο. Με πολιτικό θάρρος, δημιουργική κριτική και ρεαλιστικές παρεμβάσεις.

Το οφείλουμε όχι μόνο σε εκείνους που μας εμπιστεύθηκαν, αλλά σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Το οφείλουμε στη χώρα μας.

Read More »
Η ομιλία του Β. Γιόγιακα στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ομιλία του Β. Γιόγιακα στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για κλοπή μπαταριών από μηχάνημα έργων στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για κλοπή μπαταριών από μηχάνημα έργων στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθησαν, χθες (06.10.2015) το απόγευμα στο Κανάλι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 25, 26 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, οι τρεις δράστες αφαίρεσαν από μηχάνημα έργων ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, δύο μπαταρίες εκκίνησης και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Μετά από την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί προέβησαν σε σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν λίγο αργότερα στο Κανάλι Πρέβεζας, το ανωτέρω όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και να τους συλλάβουν.

Οι κλεμμένες μπαταρίες βρέθηκαν κρυμμένες στην καρότσα του οχήματος και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στο δικαιούχο τους.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για κλοπή μπαταριών από μηχάνημα έργων στην Ηγουμενίτσα Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για κλοπή μπαταριών από μηχάνημα έργων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα και διέπραξε κλοπή σε καφενείο στη Λίστα Φιλιατών

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015
Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα και διέπραξε κλοπή σε καφενείο στη Λίστα Φιλιατών


Συνελήφθη, χθες (06.10.2015) το πρωί στη γέφυρα Βροσίνας, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, εντοπίστηκε ο 38χρονος να κινείται πεζός στη γέφυρα Βροσίνας και μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια.

Επιπρόσθετα, ο 38χρονος κατείχε, μέσα σε σάκο, ένα ρολόι, μία φωτογραφική μηχανή, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αφαιρέσει την 03-10-2015 από καφενείο στη Λίστα Φιλιατών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών ενώ σε βάρος του 38χρονου αλλοδαπού θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης από τη χώρα.

Read More »
Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα και διέπραξε κλοπή σε καφενείο στη Λίστα Φιλιατών Συνελήφθη 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα και διέπραξε κλοπή σε καφενείο στη Λίστα Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015 Rating: 5

Μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή σας μέρα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015
Μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή σας μέρα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πόσο νομίζατε πως μπορείτε να μας κοροϊδεύετε;

Γράψαμε 10 φορές για τον παράνομο ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων) στο παλιό εργοτάξιο της Εγνατίας, στο Γραικοχώρι.


7 φορές επί Δημαρχίας Κάτσινου και 3 φορές επί της νέας Δημοτικής Αρχής Λώλου.

Μετά από 8 δημοσιεύματα και μία εισαγγελική παρέμβαση, ο κ. Λώλος, διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, ότι ο παράνομος ΣΜΑ έκλεισε οριστικά.


Έλα όμως που για ακόμα μία φορά, αποδείχθηκε, και ψεύτης και ... "κλέφτης" της αλήθειας.

Εκεί που είχαμε δεχθεί την "αλήθεια" του Δημάρχου Ηγουμενίτσας (όχι απαραίτητα του κ. Λώλου), βαλθήκανε να μας απογοητεύσουν και πάλι.

Κάτοικοι της περιοχής του παλιού Γραικοχωρίου, ενημέρωσαν Δημοσιογράφο της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ, το απόγευμα της Τρίτης, πως μηχανήματα του Δήμου Ηγουμενίτσας και απορριμματοφόρα του "νέου" και ξένου εργολάβου, άδειασαν σκουπίδια στον παράνομο ΣΜΑ.


Ο συνάδελφος δημοσιογράφος της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ, Βαγγέλης Αναστασίου (ο οποίος μας έστειλε το βίντεο και τις φωτογραφίες), μετέβη στο σημείο και προφανώς επηρεασμένος από τα ψέμματα του Αντιδήμαρχου καθαριότητας κ. Λώλη, πάνω στα δημοσιεύματά μας, δεν έμεινε μόνο στο ρεπορτάζ.

Για να γίνει πειστικός, κατήγγειλε την εμφανή παρανομία και μόλυνση του περιβάλλοντος στην Αστυνομία, άντρες της οποίας κατέγραψαν επιτόπια το γεγονός και όπως είναι υποχρεωμένοι θα προχωρήσουν σε δίωξη κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Να δούμε τι ψέμματα θα απαντήσει και αυτή τη φορά ο Δήμαρχος κ. Λώλος και ο Αντιδήμαρχός του κ. Λώλης και εάν θα πείσει τα Ευρωπαϊκά όργανα, στα οποία θα φτάσει πλέον η υπόθεση.

Το ποιος ΚΛΕΒΕΙ τα χιλιόμετρα ως το ΚΔΑΥ Ιωαννίνων δεν θέλουμε να μας απαντήσει, ας απαντήσει όταν έρθει η ώρα στα αρμόδια δικαστικά όργανα, εμείς ξέρουμε...!

 
Read More »
Μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή σας μέρα Μια του κλέφτη, δυο του ψεύτη, τρεις και η κακή σας μέρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2015 Rating: 5

Σελίδες