Η πρώτη μονάδα γαριδοκαλλιέργειας στην Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Η πρώτη μονάδα γαριδοκαλλιέργειας στην Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η Θεσπρωτία είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά είναι ιδανικός τόπος για την εκτροφή γαρίδας. 
Στο παλαιό δέλτα του ποταμού Καλαμά βρίσκεται η Χερσαία μονάδα εκτροφής Γαρίδας, η πρώτη στην Ελλάδα και η τρίτη στην Ευρώπη. 
Μετά από μια σχεδόν 10ετή περιπέτεια οι ελληνο-αυστραλοί επενδυτές βλέπουν το όνειρό τους να υλοποιείται. 
Αφού ξεπεράστηκε το πρόβλημα της προμήθειας του γόνου, το προηγούμενο Σάββατο άρχισε η λειτουργία. 
Πρόκειται για μια μονάδα κλειστού θερμοκηπιακού τύπου, που λειτουργεί με αυτόματα ελεγχόμενο σύστημα ανακύκλωσης των υδάτων, διεθνών προδιαγραφών, όπου παράγονται προϊόντα υψηλής ποιότητας. 
Επίσης, η γειτνίαση με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δίνει ταχεία πρόσβαση στις αγορές της Ευρώπης, όπως απαιτείται για ένα φρέσκο προϊόν. 
Αυτό αναφέρει ο Ναπολέων Τσάνης, διευθύνων σύμβουλος της «Εuroprawn», που επένδυσε στην περιοχή και τους ανθρώπους της. 
Σημειώνεται ότι η Θεσπρωτία διαθέτει ένα περιβάλλον άριστης ποιότητας γλυκών και θαλάσσιων υδάτων, απαλλαγμένων από ασθένειες, που ευνοούν την λειτουργία μιας σύγχρονης βιολογικής μονάδας υδατοκαλλιέργειας φιλικής προς το υπάρχον οικοσύστημα. 
Η σύγχρονη τεχνολογία, διασφαλίζει ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον για τους άμεσα και έμμεσα εργαζομένους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και στην οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής. 
60 θέσεις μόνιμης και 20 περιστασιακής εργασίας θα συμβάλλουν στην τόνωση της εργασίας στην περιοχή της Θεσπρωτίας. 
Τον Ιούλιο – Αύγουστο αναμένεται να διατεθούν στην ελληνική αγορά τα πρώτα δείγματα της γαριδοκαλλιέργειας.

Read More »
Η πρώτη μονάδα γαριδοκαλλιέργειας στην Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Η πρώτη μονάδα γαριδοκαλλιέργειας στην Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Νέα ισχυρή δόνηση στην περιοχή της Ελασσόνας - Αισθητή και στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Νέα ισχυρή δόνηση στην περιοχή της Ελασσόνας - Αισθητή και στη ΘεσπρωτίαΝέα ισχυρή δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή της Ελασσόνας το βράδυ της Πέμπτης, στις 20:38. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ. 

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο κατέγραψε αρχικά τη δόνηση στα 6 Ρίχτερ και λίγα λεπτά μετά αναθεώρησε το μέγεθος στα 5,5 Ρίχτερ.

Οι μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναφέρουν το εστιακό βάθος της δόνησης στα 10 χλμ και το επίκεντρο στα 17 χλμ νότια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και πάλι στο νομό Θεσπρωτίας.


Read More »
Νέα ισχυρή δόνηση στην περιοχή της Ελασσόνας - Αισθητή και στη Θεσπρωτία Νέα ισχυρή δόνηση στην περιοχή της Ελασσόνας - Αισθητή και στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

14 δείγματα από την Ήπειρο με βρετανική μετάλλαξη και 2 με Νοτίου Αφρικής

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
14 δείγματα από την Ήπειρο με βρετανική μετάλλαξη και 2 με Νοτίου ΑφρικήςΣε 14 συνολικά δείγματα που έχουν σταλεί από την Ήπειρο εντοπίστηκαν μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού. Πρόκειται για την βρετανική μετάλλαξη που σύμφωνα με τους επιστήμονες διαδίδεται με μεγάλη ταχύτητα στην χώρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δύο ακόμη δείγματα από τα Γιάννινα βρέθηκαν με μετάλλαξη Νοτίου Αφρικής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι βρετανική μετάλλαξη εντοπίστηκε και σε δείγματα που είχαν σταλεί από ασθενείς που προέρχονται από την Αλβανία και νοσηλεύτηκαν στα Γιάννινα.


Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στην Άρτα έχουν εντοπιστεί μεταλλαγμένα στελέχη σε δύο δείγματα, στη Θεσπρωτία επίσης σε δύο δείγματα, στα Γιάννινα σε οκτώ συνολικά δείγματα και στην Πρέβεζα σε δύο δείγματα.

Επίσης έχουν εντοπιστεί μεταλλάξεις σε τρία δείγματα ασθενών από την Αλβανία.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός δειγμάτων που στέλνεται για γονιδιωματική ανάλυση είναι περιορισμένος.

Από τον έλεγχο των 944 δειγμάτων όλης της χώρας αναδείχθηκαν συνολικά 702 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern).

Από τα 702 στελέχη, τα 677 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 21 στελέχη βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2)

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 1.667 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 48 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS- CoV-2 έως σήμερα.

Τα 48 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501V2) είναι όλα εγχώρια, εκ των οποίων 41 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και 5 από την Περιφέρεια Αττικής.
Read More »
14 δείγματα από την Ήπειρο με βρετανική μετάλλαξη και 2 με Νοτίου Αφρικής 14 δείγματα από την Ήπειρο με βρετανική μετάλλαξη και 2 με Νοτίου Αφρικής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

15.000€ για μια σύνδεση του ΟΛΗΓ με την αποχέτευση, φυσικά με απευθείας ανάθεση

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021

15.000€ για μια σύνδεση του ΟΛΗΓ με την αποχέτευση, φυσικά με απευθείας ανάθεση

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι ΟΛΗΓαρχες και σπαταλούν ανεξέλεγκτα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, μέσω απευθείας αναθέσεων σε ημέτερους και φίλους.

Η νέα ανάθεση που προκαλεί την κοινή γνώμη, έχει να κάνει με τη σύνδεση του νέου Τερµατικού Κτιρίου Τ3 του Νέου Λιµένα Ηγουµενίτσας, µε το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης της πόλης (βιολογικός καθαρισµός).

Και προκαλεί, διότι το ποσό της απευθείας ανάθεση για μία σύνδεση με την αποχέτευση φτάνει τα 15.000€.Όλοι συνδέσαμε τα σπίτια μας με την αποχέτευση και όλοι έχουμε μία εικόνα για το πόσο κοστίζουν οι συγκεκριμένες εργασίες.

Η ανάθεση δε, έγινε σε εταιρεία ΙΚΕ, που και στο παρελθόν έχει λάβει παχυλές αμοιβές για τις υπηρεσίες της από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Υ.Γ. Ο μεγάλος αριθμός αναθέσεων που παρατηρούμε, μας αναγκάζουν τις επόμενες ημέρες να τις δημοσιεύσουμε και πάλι, αφού δυστυχώς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο τοπικός κυβερνητικός Βουλευτής και όσοι βάζουν πλάτες στη συγκεκριμένη διοίκηση, κωφεύουν.

Διαβάστε επίσης: 725 απευθείας αναθέσεις από την ΟΛΗΓ ύψους 1.754.617€ (ΛΙΣΤΑ)

Read More »
15.000€ για μια σύνδεση του ΟΛΗΓ με την αποχέτευση, φυσικά με απευθείας ανάθεση 15.000€ για μια σύνδεση του ΟΛΗΓ με την αποχέτευση, φυσικά με απευθείας ανάθεση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

2.219 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
2.219 νέα κρούσματα σήμερα στην ΕλλάδαΤα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.219, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 199.496 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 70 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.695 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.632 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 449 (69.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.389 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 365 (ημερήσια μεταβολή -7.36%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 316 ασθενείς. Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).
Read More »
2.219 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα 2.219 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

10 κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 55 σε όλη την Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
10 κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 55 σε όλη την Ήπειρο


Π.Ε. Άρτας 10
Π.Ε. Θεσπρωτίας 10
Π.Ε. Ιωαννίνων 33
Π.Ε. Πρέβεζας 2Read More »
10 κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 55 σε όλη την Ήπειρο 10 κρούσματα σήμερα στη Θεσπρωτία - 55 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Μετά τα rapid test ήρθε το τσίκνισμα στο γηροκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Μετά τα rapid test ήρθε το τσίκνισμα στο γηροκομείο ΦιλιατώνΣτην Μονάδα Φιλιατών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου διενεργήθηκαν σήμερα Πέμπτη 58 rapid test, στο προσωπικό και τους τρόφιμους του γηροκομείου.

Και τα 58 rapid test ήταν όλα αρνητικά και έτσι το προσωπικό, τιμώντας την ημέρα, έψησε μεζέδες τους οποίους πρόσφερε στους ηλικιωμένους που φιλοξενεί το ίδρυμα.
Read More »
Μετά τα rapid test ήρθε το τσίκνισμα στο γηροκομείο Φιλιατών Μετά τα rapid test ήρθε το τσίκνισμα στο γηροκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Η βρετανική μετάλλαξη «σαρώνει» και την Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Η βρετανική μετάλλαξη «σαρώνει» και την ΉπειροΗ βρετανική μετάλλαξη «σαρώνει» και την Ήπειρο και αποτελεί έναν από τους παράγοντες που οδηγεί στην αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost με βρετανική μετάλλαξη βρέθηκαν δέκα από τα 15 συνολικά δείγματα που είχαν σταλεί από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας για γονιδιωματική ανάλυση.

Τα αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα από τον ΕΟΔΥ.

Τα κρούσματα στην Ήπειρο, ειδικά στους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα χωρίς να καταγράφεται καμία τάση αποκλιμάκωσης.

Read More »
Η βρετανική μετάλλαξη «σαρώνει» και την Ήπειρο Η βρετανική μετάλλαξη «σαρώνει» και την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Ζωηρό ενδιαφέρον το λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η παραλαβή των νομιμοποιητικών εγγράφων

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Ζωηρό ενδιαφέρον το λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η παραλαβή των νομιμοποιητικών εγγράφωνΟλοκληρώθηκε τη Δευτέρα η περίοδος παραλαβής όλων των νομιμοποιητικών εγγράφων των υποψήφιων επενδυτών για τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμένων Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα εκείνων των υποψηφίων που προκρίνονται στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η δεύτερη αυτή η φάση εκτιμάται πως θα κρατήσει από τρεις έως τέσσερις μήνες και θα ολοκληρωθεί με την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά τα περισσότερα από τα έγγραφα που έπρεπε να προσκομίσουν οι υποψήφιοι καθυστέρησαν εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιφέρει η πανδημία στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες όπου έχουν την έδρα τους πολλά από τα ξένα σχήματα, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιταλία και στη Γερμανία.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται πάντως ζωηρό. Ετσι, στη δεύτερη φάση θα δοθεί πρόσβαση στους υποψηφίους στα οικονομικά και άλλα στοιχεία των προς παραχώρηση εταιρειών (VDR) και κατόπιν θα ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης για τις συμβάσεις παραχώρησης αλλά και τις συμβάσεις αγοραπωλησίας μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι για την Αλεξανδρούπολη και την Ηγουμενίτσα οι διαγωνισμοί αφορούν την πώληση του 67% των μετοχών των αντίστοιχων οργανισμών λιμένων, ενώ για τον προβλήτα «Φίλιππος Β΄» της Καβάλας αφορά μόνο την παραχώρηση του συγκεκριμένου προβλήτα. Με βάση την εμπειρία από τους προηγούμενους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ, οι συμβάσεις αυτές μπορεί να χρειαστούν τρεις μήνες προκειμένου να οριστικοποιηθούν.


Εφόσον δεν υπάρχουν απρόβλεπτες καθυστερήσεις, η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών εκτιμάται πως μπορεί να προσδιοριστεί για τα τέλη Ιουλίου. Υπενθυμίζεται το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον κυρίως για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά και για τον προβλήτα «Φίλιππος Β΄» του λιμανιού της Καβάλας, όπως και η συμμετοχή του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης στους διαγωνισμούς και για τα τρία λιμάνια. Μάλιστα η συμμετοχή αυτή του ΟΛΘ έχει οδηγήσει τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ στην αυτοεξαίρεσή του από όλα τα διοικητικά συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ (είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ) που έχουν ως αντικείμενο την αξιοποίηση των λιμανιών. Υπενθυμίζεται επίσης πως την περίοδο αυτή «τρέχει» και η διαδικασία για την ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και την ενδεχόμενη αύξηση του αριθμού των μελών του από 5 σε 7.

ADVERTISINGΓια το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Attica A.E. Συμμετοχών, η Danthia Shipping, η MRG, η Portek International, η Quintana Infrastructure & Development, η «Αιγαίον Οϊλ», η κοινοπραξία της Archirodon με την ANEK και την Trident Hellas, η κοινοπραξία Grimaldi Euromed με τις Μινωικές Γραμμές και, τέλος, ο ΟΛΘ.

Για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία της Cameron με την Goldair Cargo και την Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία της International Port Investments Alexandroupolis (η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group, Euroports, EFA Group και ΓΕΚ Τέρνα) και ο ΟΛΘ.

Για την υποπαραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα «Φίλιππος Β΄» του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Pfic Ltd, η Quintana Infrastructure & Development, η Ενωση Εταιρειών Imerys, Goldair και IMG, η κοινοπραξία International Port Investments Kavala (Black Summit – EFA Group και ΓΕΚ Τέρνα) και ο ΟΛΘ.
Read More »
Ζωηρό ενδιαφέρον το λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η παραλαβή των νομιμοποιητικών εγγράφων Ζωηρό ενδιαφέρον το λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η παραλαβή των νομιμοποιητικών εγγράφων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το E-Λιανικό

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το E-Λιανικό


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια των προσπαθειών του για την ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών του, σε συνεργασία με την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, πραγματοποίησαν χθες Τρίτη 02/03/2021 και ώρα 19:00 ενημερωτική εκδήλωση μέσω τηλεδιάσκεψης για την Δράση του ΕΠΑνΕΚ: «E-Λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜΜΕ επιχειρήσεων του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος».

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αλέξανδρος Πάσχος, και ακολούθησε η παρουσίαση της ανωτέρω δράσης από τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κο Σταυρόπουλο Άγγελο υπεύθυνο της Δράσης, και κο Γκοτσούλια Βασίλειο. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρισταμένων, με παροχή χρήσιμων οδηγιών για την ορθή υποβολή των προτάσεων, και διευκρινίσεων για την υλοποίηση των έργων με κύριο στόχο την ομαλή και χωρίς απώλειες εκταμίευση της δημόσιας χρηματοδότησης.

Παράλληλα οι ομιλητές προέτρεψαν τους υποψηφίους επενδυτές να υποβάλλουν τυχόν ερωτήματά τους στο Περιφερειακό Γραφείο Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αρμόδιος υπάλληλος κος Στέφανος Ιωάννου. Τα ερωτήματα θα προωθηθούν στο αρμόδιο Υπουργείο για την άμεση απάντησή τους, προς διευκόλυνση τόσο της διαδικασίας άρτιων υποβολών, υποβοηθώντας την εξέλιξη της πορείας της δράσης γενικότερα, όσο και για την πληρέστερη ενημέρωση και άλλων εν δυνάμει επενδυτών.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το ανωτέρω πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Περιφερειακό Γραφείο Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αρμόδιος κος Στέφανος Ιωάννου, τηλ.: 2665029484, email: thesprotia@diaxeiristiki.gr

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το E-Λιανικό Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας για το E-Λιανικό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕ

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕΗ Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) διοργανώνει τη δεύτερη Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕ (EU MRS Week) από την 1η έως την 5η 2021.

Το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών "Επανασύνδεση, Αναθεώρηση και Ανάκαμψη" παρέχει μια ξεκάθαρη ιδέα για τα καίρια ζητήματα που θα συζητηθούν και θα αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια των 5 ημερών της εκδήλωσης.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αδριατική και το Ιόνιο παρουσιάστηκε από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ως Πρόεδρος του Φόρουμ των Πόλεων της Αδριατικής και του Ιουνίου (Forum of Adriatic and Ionian Cities).

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Παντελή Δ. Καραπιπέρη, Υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις της EUSAIR για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των οργανώσεων νεολαίας και κοινωνίας των πολιτών στις μακροπεριφερειακές στρατηγικές με σκοπό την υποστήριξη των στρατηγικών στη διαδικασία ανάκαμψης από την πανδημία της COVID-19.

Στην Συνεδρίαση παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι στόχοι του FAIC και η διοργάνωση των Αθλητικών Αγώνων Νέων στην Ανκόνα το 2019, ως μια ευκαιρία να εμβαθύνουμε το θέμα του αθλητισμού χωρίς αποκλεισμούς στην Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου και να προωθήσουμε τη συνεργασία με βάση την αρχή του «αθλητισμός για όλους» και «διαπολιτισμικός διάλογος μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών πολιτιστικών καταστάσεων».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης από τον κ. Καραπιπέρη στην Πλατφόρμα Συμμετοχής “Facility Point” όλων των εμπλεκόμενων Φορέων και ιδιαίτερα της Κοινωνίας των Πολιτών στη διαμόρφωση της Στρατηγικής των Μακροπεριφερειών, ως βασική προϋπόθεση για την καλή εφαρμογή της στρατηγικής αλλά και ως ένα προτιμώμενο εργαλείο για την αύξηση της συμμετοχής των ενδιαφερομένων μερών στις διαδικασίες συντονισμού και υλοποίησης της στρατηγικής EUSAIR.
Read More »
Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕ Συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Εβδομάδα Μακροπεριφερειακών Στρατηγικών της ΕΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Βοηθούμε τον Θοδωρή για το ταξίδι της ζωής του.

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Βοηθούμε τον Θοδωρή για το ταξίδι της ζωής του.Η πώληση αυτων των βιβλιων αποτελεί μια προσπάθεια ώστε να μπει ακόμα ένα λιθαράκι στον μεγάλο αγώνα ζωής που δίνει η οικογένεια Ντούμα και, πρωτίστως, ο Θοδωρής.

Ο εικοσιπεντάχρονος σήμερα Θοδωρής πάσχει από τη θανατηφόρο νόσο Batten έχοντας διαψεύσει μέχρι τώρα τις ιατρικές προβλέψεις και τα στατιστικά που κάνουν λόγο για προσδόκιμο ζωής κάτω των 20 ετών. Είναι το μοναδικό παιδί παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη νόσο που παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο. Είναι φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αν και μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία, εντούτοις φωτισμένοι επιστήμονες σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία στις Η.Π.Α. εκπονούν έρευνες πάνω στην πολλά υποσχόμενη γονιδιακή θεραπεία έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο. Μολονότι στην ηλικία του Θοδωρή δεν υπάρχουν αντίστοιχοι ασθενείς, οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα μπορούν να προσφέρουν στον Θοδωρή την Ελπίδα μιας θεραπείας σωτήριας για τη ζωή του. Ένα πρόσθετο εμπόδιο –η υψηλού κόστους θεραπεία συντήρησης που λαμβάνει ο Θοδωρής και η τεράστια οικονομική δαπάνη που απαιτείται για τη μετάβαση και την εφαρμογή της θεραπείας στην Αμερική– θα προσπαθήσουμε να καλυφθεί από τις πωλήσεις αυτού του βιβλίου.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Δεδομένου ότι η οικογένεια Ντούμα ξοδεύει περίπου 2.500 ευρώ τον μήνα για τα φάρμακα του Θοδωρή, χρειάζεται τη βοήθεια και την αλληλεγγύη όλων μας για να κάνουν το μεγάλο ταξίδι της σωτηρίας. Έτσι, η μητέρα του, Χριστίνα Ντούμα δημιούργησε μία σειρά από 17 βιβλία «Τα όνειρα του Θοδωρή». Το πρώτο, «Η Αλεπού μοδίστρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική», κοστίζει έξι ευρώ απ’ τα οποία τα δύο ευρώ διατίθενται για το ταξίδι του Θοδωρή στις ΗΠΑ. Το παραμύθι μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο

Read More »
Βοηθούμε τον Θοδωρή για το ταξίδι της ζωής του. Βοηθούμε τον Θοδωρή για το ταξίδι της ζωής του. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Προδρομίου για τις αντιδράσεις στις μονάδες ενέργειας με βιομάζα (Ηχητικό)

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Προδρομίου για τις αντιδράσεις στις μονάδες ενέργειας με βιομάζα (Ηχητικό)Στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και στην εκπομπή “Χωρίς Τίτλο” της Βάσως Γκόρου, μίλησε ο πρόεδρος της κοινότητας του Προδρομίου Γεώργιος Τσιώτας, για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας με βιομάζα.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Read More »
Στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Προδρομίου για τις αντιδράσεις στις μονάδες ενέργειας με βιομάζα (Ηχητικό) Στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Προδρομίου για τις αντιδράσεις στις μονάδες ενέργειας με βιομάζα (Ηχητικό) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει δια περιφοράς την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Συνεδριάζει δια περιφοράς την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο ΣουλίουΣυνεδριάζει δια περιφοράς την Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα από 12.00 έως 14:00, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με ημερήσια θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, οικ. έτους 2021

ΘΕΜΑ 2ο Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση ακινήτων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 3ο Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών – υπηρεσιών των οχημάτων του Δήμου.

ΘΕΜΑ 4ο Κατανομή πιστώσεως 32.840,00 € έτους 2021 για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των Σχολικών μονάδων του Δήμου.
Read More »
Συνεδριάζει δια περιφοράς την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει δια περιφοράς την Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα | Αναλυτικά όσα ισχύουν

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα | Αναλυτικά όσα ισχύουνΔημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ με όλα τα νέα μέτρα, όπως τα ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και αυστηροποιούν το πλαίσιο του lockdown που αφορά στις μετακινήσεις, τις αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τα πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από σήμερα, στις 06:00 και θα διαρκέσουν έως (τουλάχιστον) και την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα

1Α. α) Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται:

αα) η Περιφέρεια Αττικής,

αβ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,

αγ) οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου,

αδ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

αε) η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

αστ) η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

αζ) οι Περιφερειακές Ενότητες Άρτας και Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου,

αη) η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης,

αθ) η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

αι) η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου,

αια) ο Δήμος Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου και ο Δήμος Ρόδου της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και

αιβ) ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

β) Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι λοιπές περιοχές της Επικράτειας.

Περιορισμός της κυκλοφορίας

α) Από τις 5:00 έως τις 21:00 καθημερινά για τις περιοχές της Επικράτειας που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

β) Από τις 5:00 έως τις 19:00 καθημερινά για τις περιοχές της Επικράτειας που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

γ) Ειδικώς στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης από τις 5:00 έως τις 21:00 κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 5:00 έως τις 19:00 κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή.

Εντός του πεδίου εφαρμογής της παρούσας, όπως προσδιορίζεται στις περ. α), β) και γ) ανωτέρω, επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.

β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο/φορέα/εξεταστικό κέντρο, εφόσον λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.

γ) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα/επιχείρηση, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις της παρούσας και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου.

ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή και μόνο εντός των ορίων του οικείου Δήμου ή σε απόσταση έως δύο (2) χιλιομέτρων από την οικία του μετακινούμενου.

στ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

ζ) Μετάβαση σε χώρο λατρείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο/φορέα/ εξεταστικό κέντρο από γονέα ή κηδεμόνα.

θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.

ι) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

ια) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.

ιβ) Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.

ιγ) Μετάβαση προς τον σκοπό συμμετοχής σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας.

ιδ) Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.

ιε) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.

ιστ) Μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ιζ) Μετακίνηση προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

ιη) Μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου προς τον σκοπό αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, και μόνο εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η μετακίνηση της παρούσας περίπτωσης δύναται να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή έως τεσσάρων (4) ατόμων.

3. Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των περ. (α) και (ιβ) πρέπει ο πολίτης να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης (βεβαίωση τύπου Α), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η βεβαίωση κίνησης παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση αυτοαπασχολούμενου, ελεύθερου επαγγελματία ή επιτηδευματία από τον ίδιο, περιέχει δε το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του, λαμβανομένης υπόψη και τυχόν αναγκαίας υπερωριακής απασχόλησης. Η βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να αποκτάται με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

α) Αναφορικά με τους υπαλλήλους του Δημοσίου μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ’ εξαίρεση μέσω εντύπου που συμπληρώνεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊστάμενου προσωπικού.

β) Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα η βεβαίωση χορηγείται στον εργαζόμενο για τη μετακίνησή του από τον υπόχρεο εργοδότη, κατόπιν υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά την υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης από τον εργοδότη, διασταυρώνεται αυτόματα και πιστοποιείται από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον αιτούντα εργοδότη και κατόπιν παρέχεται η βεβαίωση από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ». Η βεβαίωση χορηγείται σε κάθε περίπτωση στον εργαζόμενο το αργότερο πριν από τη μετακίνησή του και ισχύει για όσο διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, βάσει του ωραρίου εργασίας του. Εναλλακτικά μπορεί να λαμβάνεται πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου Α) από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr. Η βεβαίωση της παρούσας περίπτωσης μπορεί να ισχύει για χρονικό διάστημα έως δεκατεσσάρων (14) ημερών.

γ) Στην περίπτωση αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τους ίδιους η αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» με τους κωδικούς TAXISNET ή πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου Α) που λαμβάνεται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr. Η συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης ή της βεβαίωσης κίνησης πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο πριν από τη μετακίνησή τους και να επιδεικνύεται, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Ειδικώς οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα, η οποία εκδίδεται από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, δεν απαιτείται, προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους, να φέρουν την απαιτούμενη από το προηγούμενο εδάφιο εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση, εφόσον επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

δ) Βεβαίωση κίνησης κατ’ εφαρμογή της παρούσας δεν χορηγείται πάντως σε εργαζόμενο ή υπάλληλο που δεν προσέρχεται στην εργασία, ιδίως λόγω του ότι τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή αναστολής σύμβασης εργασίας.

4. Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση της περ. (β) της παρ. 2 η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας/φορέα/ εξεταστικό κέντρο περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/της μαθήτριας, του εξεταζόμενου/της εξεταζόμενης, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας, του εξεταζόμενου/ της εξεταζόμενης.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση της περ. (ιστ) της παρ. 2 η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια και παρέχεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου είναι εγγεγραμμένος κάθε φοιτητής/τρια, που δικαιούται βεβαίωση κίνησης, λόγω διενέργειας κλινικών ασκήσεων. Η βεβαίωση περιέχει το ονοματεπώνυμο του φοιτητή/της φοιτήτριας, τον τόπο κατοικίας του/ης, τη διεύθυνση του Τμήματος ή Σχολής του Α.Ε.Ι., νοσοκομείου ή άλλου χώρου στον οποίο διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών στο οποίο φοιτά, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του φοιτητή/ της φοιτήτριας σε εβδομαδιαία βάση. Η βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία προς τον φοιτητή/την φοιτήτρια μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φέρει είτε ψηφιακή υπογραφή είτε σκαναρισμένη πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα του Α.Ε.Ι.. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα. Οι βεβαιώσεις της παρούσας λαμβάνονται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr.

5. Για τις περ. (γ) έως και (θ), καθώς και (ια) της παρ. 2, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή, υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, με προσωπική του ευθύνη, και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης (Βεβαίωση τύπου Β).

Οι βεβαιώσεις του προηγούμενου εδαφίου μπορούν να λαμβάνονται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr και να συμπληρώνονται από τον πολίτη, ή να χορηγούνται μέσω δωρεάν τηλεπικοινωνιακού μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας στο κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου ή να αντιγράφονται έντυπα ή ιδιογράφως κατά το περιεχόμενο του οικείου υποδείγματος που αναρτάται στον ιστότοπο forma.gov.gr.

Ειδικώς για την περ. (δ) και εξαιρουμένης της περίπτωσης εφαρμογής του σημείου 26 του πίνακα της παρ. 1Β του άρθρου 1, η βεβαίωση κίνησης, είτε συμπληρώνεται από τον πολίτη είτε χορηγείται μέσω τηλεπικοινωνιακού μηνύματος, έχει χρονική ισχύ δύο (2) ωρών, με χρονικό σημείο έναρξης την ώρα που αναγράφεται στη βεβαίωση κίνησης ή την ώρα χορήγησής της μέσω μηνύματος.

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος ή μέσω καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος, ο πολίτης υποχρεούται να φέρει επιπρόσθετα ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο ή σχετικό τηλεπικοινωνιακό μήνυμα ή το αποδεικτικό της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Για την περ. (ι) της παρ. 2 απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

Για την περ. (ιδ) της παρ. 2 απαιτείται βεβαίωση του δήμου κατοικίας του πολίτη, στην οποία αναφέρονται ο τόπος, η ημέρα ή οι ημέρες και ο προγραμματισμένος χρόνος σίτισης, ο οποίος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.

Για την περ. (ιε), όταν δεν είναι δυνατή η προσκόμιση της βεβαίωσης της παρ. 3, απαιτείται η προσκόμιση δήλωσης καλλιέργειας που υποβάλλεται στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) ή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), μαζί με σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο ή υπεύθυνη δήλωση ανάθεσης της σχετικής εντολής, κατά περίπτωση. Οι βεβαιώσεις της παρούσας υπέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης για τον υπογράφοντα και η τυχόν ψευδής δήλωση επιφέρει τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Για την περ. (ιστ) της παρ. 2, ειδικώς στην περίπτωση μετακίνησης εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή της Περιφέρειας Αττικής, η βεβαίωση κίνησης αφορά αποκλειστικά εφάπαξ μετακίνηση και περιέχει: α) στην περίπτωση των φοιτητών Τμημάτων/ Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., το ονοματεπώνυμο, τον τόπο μόνιμης κατοικίας και τον τόπο που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου φοιτά και αποτελεί τον προορισμό του/της και την αιτιολογία της κίνησης προς την περιφερειακή ενότητα που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. λόγω συμμετοχής στη διεξαγωγή κλινικών ασκήσεων με φυσική παρουσία σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι. και β) στην περίπτωση των Δοκίμων Υπαστυ-νόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων, Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου και των σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, φύλλα αδείας/πορείας που χορηγούνται, κατά περίπτωση, από τη Σχολή Αξιωματικών ή τη Σχολή Αστυφυλάκων ή τη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια της περ. α) φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα και ο δόκιμος της περ. β) υπηρεσιακή ταυτότητα.

Για την περ. (ιζ) της παρ. 2, η βεβαίωση κίνησης αφορά αποκλειστικά μια μετακίνηση με επιστροφή, έχει συνολική χρονική ισχύ εβδομήντα δύο (72) ωρών και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημέρα και ώρα έναρξης μετακίνησης, τον τόπο μόνιμης κατοικίας και τον τόπο που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο για τον σκοπό των σπουδών του/ της και αποτελεί τον προορισμό του/της, καθώς και την αιτιολογία της κίνησης προς την περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή φοίτησης. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια της περ. ιζ) φέρει υποχρεωτικά μαζί του/της α) την απόδειξη υποβολής δήλωσης μίσθωσης, β) την απόδειξη λύσης της σύμβασης μίσθωσης, εκτυπωμένες από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/mytaxisnet, καθώς και γ) αστυνομική ταυτότητα.

Για την περ. (ιη) απαιτείται η βεβαίωση κίνησης (Βεβαίωση τύπου Β) του πρώτου εδαφίου και βεβαίωση του οικείου Κυνηγετικού Συλλόγου που πιστοποιεί την ιδιότητα του θηρευτή ως μέλους του.

6. Οι προβλέψεις της παρούσας ισχύουν:

α) Από τις 21.00 έως τις 5.00 για τις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου,

β) Από τις 19:00 έως τις 5:00 για τις περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου,

γ) Ειδικώς στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης από τις 21:00 έως τις 5:00 κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 19:00 έως τις 5:00 κατά τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή.

Εντός του πεδίου εφαρμογής της παρούσας, όπως προσδιορίζεται στις περ. α), β) και γ) ανωτέρω, επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας, β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία), γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 3 και 5.

Υπερτοπικές μετακινήσεις

Απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή ειδικώς

α) στην περίπτωση της Αττικής, εκτός των ορίων της Περιφέρειας και

β) στην περίπτωση των υπολοίπων περιοχών που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, εκτός των ορίου του Δήμου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

α) από και προς την εργασία,

β) για λόγους υγείας,

γ) προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

ε) για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιστ) της παρ. 2 του άρθρου 3 ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 3,

στ) για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό.

Η περ. (ιε) της παρ. 2 του άρθρου 3 εφαρμόζεται αναλόγως. Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’ εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται οι παρ. 3 και 5 του άρθρου 3.
Read More »
Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα | Αναλυτικά όσα ισχύουν Στο ΦΕΚ τα νέα μέτρα | Αναλυτικά όσα ισχύουν Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

87 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
87 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσειςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (03-03-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (87) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(75) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 25 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 21 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 19 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(12) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 4 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
87 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις 87 παραβάσεις για τη μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Για προσπάθεια απόκρυψης των μονάδων καύσης βιομάζας, κάνει λόγο η επιτροπή αγώνα

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Για προσπάθεια απόκρυψης των μονάδων καύσης βιομάζας, κάνει λόγο η επιτροπή αγώναΟΧΙ στις μονάδες καύσης βιομάζας στα χωριά μας!

Μπορεί να έγιναν σημαντικές προσπάθειες ώστε η δημιουργία μονάδων καύσης βιομάζας να μείνουν κρυφές, αλλά τελικά το θέμα βγήκε στη φόρα!
Μπορεί οι εργασίες να έχουν ξεκινήσει σε δύο από αυτές, (αρχικά Προδρόμι - Ζερβοχώρι και Χόικα, όμως πρόκειται για περισσότερες), αλλά ως κάτοικοι των χωριών του Δήμου Σουλίου, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τις δεχτούμε!
Πρόκειται για μονάδες κοντά στα σπίτια μας, δίπλα στους στάβλους μας και πλάι στα χωράφια μας. Πρόκειται για μονάδες μέσα στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας το οποίο δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε!
Προσπάθησαν (όταν το θέμα πήρε διαστάσεις φυσικά) να μας πείσουν για τον άκακο, αβλαβή και πάνω απ’ όλα ‘πράσινο’ χαρακτήρα τέτοιων ‘επενδύσεων’, χρησιμοποιώντας ψεύτικα επιχειρήματα και φτιάχνοντας ψεύτικη εικόνα. Έχουμε ήδη γνωστοποιήσει σε τοπικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις δικές μας αναφορές σε μελέτες που δείχνουν τον κίνδυνο των επιπτώσεων. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε :
"Τα οξειδωμένα οργανικά σωματίδια στην ατμόσφαιρα επηρεάζουν σημαντικά το κλίμα, την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα. Αυτά που προέρχονται από καύση βιομάζας, είναι ιδιαίτερα τοξικά, με υψηλή περιεκτικότητα σε καρκινογόνες και μεταλλαξογόνες ουσίες. Η εισπνοή αυτών των σωματιδίων επίσης προκαλεί οξειδωτικό στρες και η χρόνια έκθεση σε αυτά μπορεί να προκαλέσει καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά επεισόδια, άσθμα, πρόωρη γήρανση ή διαβήτη."

Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δοκιμάσουμε. Δεν είναι παγωτό! Δεν χωράει ‘ρίσκο’ όταν μιλάμε για την υγεία μας και των παιδιών μας, για τα χωριά μας, τις καλλιέργειες και για το περιβάλλον! Δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν για τον μετέπειτα έλεγχο της λειτουργίας σε κανένα επίπεδο. Ούτε για το τι θα καίει μεθαύριο, ούτε για τις πιθανές μετρήσεις ατμοσφαιρικών ρύπων, αποβλήτων και ηχορύπανσης.

Οι ευθύνες για την απόκρυψη του σοβαρού αυτού ζητήματος αλλά και του γεγονότος ότι συνέχισε στις μέρες μας να προχωράει, βαραίνουν τοπικές αρχές, περιφέρεια, έως αποκεντρωμένη διοίκηση και κράτος. Τα πρώτα ‘μικρά’ ψέματα δείχνουν πόσα μεγάλα έπονται.

Ως κάτοικοι, απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να παρθούν όλα πίσω. Να μην υπάρξει ούτε στα χωριά μας αλλά ούτε και σε κανένα άλλο χωριό, όπως σχεδιαζόταν ερήμιν όλων μας, καμία τέτοια μονάδα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτό γιατί μόνο μέσα από την ενεργό δράση των κατοίκων μπορούμε να το πετύχουμε!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΥΣΗΣ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ
ΠΡΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΧΟΙΚΑΣ
Read More »
Για προσπάθεια απόκρυψης των μονάδων καύσης βιομάζας, κάνει λόγο η επιτροπή αγώνα Για προσπάθεια απόκρυψης των μονάδων καύσης βιομάζας, κάνει λόγο η επιτροπή αγώνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Αναστέλλονται προσωρινά οι δημοπρασίες για Κεντρικό και Soho

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021
Αναστέλλονται προσωρινά οι δημοπρασίες για Κεντρικό και SohoΗ Επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας για τη μίσθωση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος «πρώην Κεντρικό» και «πρώην Soho», αφού έλαβε υπόψη της τα νέα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή από σήμερα των νέων περιοριστικών μέτρων, αναστέλλει προσωρινά τη διενέργεια των εν λόγω δημοπρασιών.

Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.
Read More »
Αναστέλλονται προσωρινά οι δημοπρασίες για Κεντρικό και Soho Αναστέλλονται προσωρινά οι δημοπρασίες για Κεντρικό και Soho Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2021 Rating: 5

Σελίδες