Δείτε τη σημερινή παρέλαση στην πόλη της Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021

 Δείτε τη σημερινή παρέλαση στην πόλη της Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Δείτε τη σημερινή παρέλαση στην πόλη της Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)  Δείτε τη σημερινή παρέλαση στην πόλη της Ηγουμενίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 Rating: 5

Ο ελληνισμός της Αλβανίας γιόρτασε την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021
Ο ελληνισμός της Αλβανίας γιόρτασε την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»


Με δυο εκδηλώσεις που οργάνωσε η πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα, στην Κλεισουρα και τους Βουλιαράτες, γιόρτασε σήμερα ο ελληνισμός της Αλβανίας την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ». Προηγήθηκαν εκδηλώσεις που οργάνωσαν μαθητές των ελληνικών μειονοτικών σχολείων και άλλοι φορείς στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές. Οι επίσημες εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί στο μεγάλο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο της Κλεισούρας στην Πρεμετή, όπου την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος μετά την επιμνημόσυνη δέηση κατέθεσε στεφάνι και απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους.

Οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο άλλο ιστορικό νεκροταφείο, του Βουλιαρατίου, παρουσία του κ. Κατσανιώτη, ενώ την αλβανική κυβέρνηση εκπροσώπησαν η αναπληρωτής επιτελάρχης του αλβανικού στρατού ταξίαρχος Μανουσάκε Σέχου και ο περιφερειάρχης Αργυροκάστρου Οδυσσέα Κότε. Χαιρετίζοντας τους παριστάμενους ο υφυπουργός Εξωτερικών, αφού εξήρε τον ηρωισμό των Ελλήνων στο έπος του 40’, ευχαρίστησε την αλβανική κυβέρνηση για τη συνδρομή της στην εφαρμογή της συμφωνίας του 2009 για τον εντοπισμό, εκταφή, ταυτοποίηση και ταφή των Ελλήνων πεσόντων στα δύο επίσημα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία.

Στα τρία χρόνια δράσης της μεικτής ελληνοαλβανικής επιτροπής για το σκοπό αυτό περισσότεροι από 1.100 Έλληνες πεσόντες αναπαύονται εν ειρήνη σ’ αυτά τα στρατιωτικά νεκροταφεία.

Προς τιμή των Ελλήνων ηρώων που στεγάζονται στα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία κατατέθηκαν στεφάνια από τους επισήμους των δύο χωρών και τις τοπικές αρχές των Ελλήνων ομογενών.

Λόγω κορωνοϊού απουσίασαν από τις εκδηλώσεις φέτος οι εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών.
Read More »
Ο ελληνισμός της Αλβανίας γιόρτασε την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» Ο ελληνισμός της Αλβανίας γιόρτασε την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 Rating: 5

48 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021
48 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 7
ΠΕ Θεσπρωτίας 3
ΠΕ Ιωαννίνων 29
ΠΕ Πρέβεζας 9


Read More »
48 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 48 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 Rating: 5

Φλεγόμενο ΟΧΙ στην κορυφή βουνού στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021
Φλεγόμενο ΟΧΙ στην κορυφή βουνού στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο


Κάθε χρόνο η Πέρδικα έχει ως παράδοση να τιμά το μεγάλο και Ιστορικό "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου 1940 όπου η Ιταλία ζήτησε από τον πρωθυπουργό Ι. Μεταξά την παράδοση της χώρας. 
Και φέτος οι Περδικιώτες τίμησαν τους ήρωες της εποχής φτιάχνοντας το φλεγόμενο Ο.Χ.Ι στην κορυφή του βουνού της Πέρδικας Θεσπρωτίας. 
Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτή την συγκινητική στιγμή για να τιμήσουν το παρελθόν όλων μας.


Φωτογραφία: Christopher Lachanidis
Read More »
Φλεγόμενο ΟΧΙ στην κορυφή βουνού στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο Φλεγόμενο ΟΧΙ στην κορυφή βουνού στην Πέρδικα Θεσπρωτίας για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 Rating: 5

Την Κυριακή ο εντός έδρας αγώνας των Αμαζόνων με τη Βέροια

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021

Την Κυριακή ο εντός έδρας αγώνας των Αμαζόνων με τη ΒέροιαRead More »
Την Κυριακή ο εντός έδρας αγώνας των Αμαζόνων με τη Βέροια Την Κυριακή ο εντός έδρας αγώνας των Αμαζόνων με τη Βέροια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 Rating: 5

Γυμνάσιο Μαργαριτίου: Τα παιδιά στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021
Γυμνάσιο Μαργαριτίου: Τα παιδιά στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο


Μια ξεχωριστή θεματική γιορτή για τα παιδιά στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. 
Οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου δημιουργήσαν μια θεματική παρουσίαση που αφορούσε διάφορες πτυχές της ζωής των παιδιών κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. 

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πείνα, τα ιατρικά πειράματα, την προσφυγιά και τις εκκενώσεις, την παιδική εργασία και όλα όσα υπέστησαν οι συνομήλικοί τους κατά τη μελανή περίοδο της ιστορίας. 

Γνώρισαν πώς λειτούργησαν οι θεσμοί και οι οργανώσεις που αφορούσαν παιδιά όπως η εκπαίδευση, οι νεολαίες, η αντίσταση κα. 
Το ταξίδι τους στην περίοδο 1939 – 1945 δεν περιορίστηκε μόνο στα ελληνικά σύνορα αλλά και στα παιδιά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 
Την επιμέλεια της παρουσίασης είχαν οι εκπαιδευτικοί: Βλάχου Αικατερίνη, Φιλόλογος και Ιωάννα Σερίφη, Θεολόγος.
Read More »
Γυμνάσιο Μαργαριτίου: Τα παιδιά στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο Γυμνάσιο Μαργαριτίου: Τα παιδιά στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 Rating: 5

Δήλωση του υπ. προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Σωκράτη Μπότου

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021
Δήλωση του υπ. προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Σωκράτη ΜπότουΘέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του κόμματος που προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη των τοπικών, περιφερειακών οργάνων και την εκπροσώπηση στο συνέδριο.

Επίσης θέλω, να ευχαριστήσω όλους όσους και όσες στήριξαν τη δική μου υποψηφιότητας αναγνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά μιας ανεξάρτητης, έντιμης, συνεπούς και ανιδιοτελούς φωνής.

Θέλω τέλος να συγχαρώ αυτούς που εκλέχτηκαν και να τους ευχηθώ καλή δύναμη, επαγρύπνηση και αγώνα για την επικράτηση των αξιών του κόμματος και της δημοκρατίας για το καλό της πατρίδας, της οικογένειας και της κοινωνίας.

Ας έχουμε πάντα υπόψη μας πως τίποτε δεν χαρίζεται, τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως αυτοί που παλεύουν για το προσωπικό συμφέρον εις βάρος της παράταξης υπάρχουν και περιμένουν την ευκαιρία.

Τους είδαμε και τους βλέπουμε σε κάθε έκφανση της κομματικής και κοινωνικής ζωής, να ξέρουν όμως πως θα μας βρουν απέναντι.

Καλή συνέχεια
Με τιμή Μπότος Σωκράτης.
Read More »
Δήλωση του υπ. προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Σωκράτη Μπότου Δήλωση του υπ. προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Σωκράτη Μπότου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 18 έως και τις 24 Οκτωβρίου 2021 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 2.680.144 ευρώ.

Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός στην Αττική, ο οποίος κέρδισε 360.000 ευρώ στο παιχνίδι ΣΚΡΑΤΣ «24ΜΗΝΕΣ ΤΥΧΗ». Ένας παίκτης στο Αίγιο κέρδισε 100.000 ευρώ στο παιχνίδι ΣΚΡΑΤΣ «ΧΡΥΣΑ 7ΑΡΙΑ». Επίσης, ένας τυχερός στη Θεσσαλονίκη κέρδισε 10.000 ευρώ στο παιχνίδι ΣΚΡΑΤΣ «1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΙΚΗΤΕΣ», ενώ τρεις παίκτες σε Αττική και Θεσσαλονίκη κέρδισαν από 5.000 ευρώ ο καθένας στο παιχνίδι ΣΚΡΑΤΣ «SUPER ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ». Τέλος, συνολικά 35 παίκτες κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.

Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific Games Int'l και Intralot Α.Ε.

ΟΜΙΛΟΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή της το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 28, 2021 Rating: 5

Σελίδες