Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022
Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα


ΨΗΦΙΣΜΑ
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας
(απόφαση Δ.Σ. αρ. 166/2022)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και μετά από πρόταση του κ. Δημάρχου συζητήθηκε ως έκτακτο-κατεπείγον θέμα με τίτλο «Ενημέρωση, λήψη απόφασης και έκδοση ψηφίσματος, κατόπιν έκδοσης αδείας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, στην περιοχή “Μανδήλα” στη Λωρίδα Σαγιάδας» και κάνοντας αποδεκτές τις προτάσεις του κ. Δημάρχου ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:
1.-Στηρίζει τον αγώνα του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και του Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής.
2.-Ενώνει την φωνή του με τους τοπικούς παράγοντες, φορείς και Οργανισμούς, που ζητούν την ανάκληση της συγκεκριμένης αδείας.
4.-Είναι αντίθετο σε κάθε απόφαση που θίγει τον ευαίσθητο χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής και που διαφοροποιείται με τα προβλεπόμενα χαρακτηριστικά της, όπως αυτά προβλέπονται από το ήδη ψηφισμένο χωροταξικό της Περιφέρειας Ηπείρου, το Ειδικό Χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες και το πρόσφατα εκδοθέν προεδρικό διάταγμα που ορίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ζώνη υδατοκαλλιεργητικής δραστηριότητας.
5.-Ζητά από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να προβεί σε επανέλεγχο της χορηγηθείσας βεβαίωσης, που σχετίζεται με το θέμα και σύμφωνα με τις Νομοθετικές Διατάξεις που αφορούν σε επιμέρους χαρακτηριστικά της περιοχής και εφόσον κριθεί αναγκαίο να υπάρξει τροποποίηση ή και ανάκληση της χορηγηθείσας βεβαίωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Read More »
Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Δεκέμβριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Δεκέμβριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Δεκέμβριο, διαμορφώνεται ως εξής:
Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και 31 Δεκεμβρίου, 09:00 – 15:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Δεκεμβρίου, 10:00 – 14:00

*Την ημέρα των Χριστουγέννων και την επόμενη (25 και 26 Δεκεμβρίου) δε θα πραγματοποιηθούν test.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Read More »
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Δεκέμβριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον μήνα Δεκέμβριο στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Λούρος και Σαγιάδα αναδεικνύουν περιβαλλοντικούς βομβιστές

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022
Λούρος και Σαγιάδα αναδεικνύουν περιβαλλοντικούς βομβιστές


Στον ποταμό Λούρο, μέσω των συνηθισμένων πλέον απ’ ευθείας αναθέσεων, μετέτρεψαν άνευ λόγου τον ποταμό, σε κάτι που περισσότερο μοιάζει με επαρχιακή οδό, πραγματοποιώντας ένα μοναδικό περιβαλλοντικό ατόπημα!

Η αλαζονεία έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που ακούσαμε πως φταίει οτιδήποτε πλην αυτών. Των “αλάνθαστων”. Mέχρι και …τα ιχθυοτροφεία.

Στη Σαγιάδα, άπαντες δηλώνουν ενάντια στην τοποθέτηση μιας περιβαλλοντικής βόμβας στην καρδιά μιας περιοχής με μεγάλες δυνατότητες πρωτογενούς παραγωγής.

Ωστόσο, με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, σε απόλυτα διαμορφωμένο, ελεγχόμενο και εύφορο έδαφος προσχηματικών αντιδράσεων, τοποθετημένων υποτελών και αλεξιπτωτιστών εξυπηρετητών συμφερόντων, όλα προχωράνε κανονικά!

Στη δική μας ζυγαριά, η προστασία του οικοσυστήματος της Ηπείρου δεν θα μπει ποτέ χαμηλότερα από τις απ’ ευθείας αναθέσεις. Όπως επίσης, η προστασία των τοπικών επιχειρήσεων και της οικονομίας της περιοχής, είναι ασύγκριτης βαρύτητας σε σχέση με τα κεντρικά συμφέροντα των Αθηνών! Η Ήπειρος θα υπερέχει! Την επιλογή, θα την έχετε στις επόμενες Περιφερειακές εκλογές!

Νίκος Βακολίδης – Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας
Του συνδυασμού "ΦΩΣ" για την Περιφέρεια Ηπείρου
Read More »
Λούρος και Σαγιάδα αναδεικνύουν περιβαλλοντικούς βομβιστές Λούρος και Σαγιάδα αναδεικνύουν περιβαλλοντικούς βομβιστές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022
Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ


Άρχισε από σήμερα Παρασκευή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023 για 5.124 μόνιμες θέσεις σε δημόσιους φορείς.
Οι αιτήσεις για την προκήρυξη 2Γ/2022 υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) έως και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, και ώρα 14:00.
Οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική τους αίτηση δηλώνουν τα προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, άδειες άσκησης επαγγέλματος ή βεβαιώσεις εγγραφής, πιστοποιητικά), τους κωδικούς των θέσεων, τους κλάδους/ειδικότητες, καθώς και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα.
Τα προσόντα που αναγράφονται στην αίτηση πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν οι υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ αντίστοιχα), συμπεριλαμβανομένων των πτυχιούχων με τίτλους σπουδών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό αρκεί να διαθέτουν πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ, ή το ΙΤΕ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από τον ΔΟΑΤΑΠ.
Μαζί με την αίτηση απαραίτητη είναι η κατάθεση παραβόλου τριών ευρώ, η προμήθεια του οποίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) ή του ΑΣΕΠ.
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε γνώσεις γενικού περιεχομένου και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.
Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα. Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση που ορίστηκε στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.
Οι επιτυχόντες θα μπουν σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα (πρώτο στάδιο), προκειμένου να συμμετάσχουν, σε δεύτερο στάδιο, σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων σε φορείς του Δημοσίου - κεντρική διοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ανεξάρτητες αρχές, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, υπό την εποπτεία υπουργείου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.
Από το σύνολο των θέσεων, οι 3.502 προορίζονται για επιτυχόντες κατηγορίας ΠΕ, οι 1.565 για επιτυχόντες κατηγορίας ΤΕ και 57 θέσεις για Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (ΕΕΠ). Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου.
Read More »
Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον μεγάλο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Από το Θεσπρωτό στο Επικρατείας…

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022
Από το Θεσπρωτό στο Επικρατείας…


Γκολ στις εκλογές θα επιχειρήσουν να πετύχουν όλα τα κόμματα και ήδη έχουν ξεκινήσει να πολιορκούν διάσημους γκολτζήδες!!!
Τον Άγγελο Χαριστέα πολιορκεί η Νέα Δημοκρατία και τον Χουάν Ραμόν Ρότσα ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Ρότσα που έγραψε ιστορία στον Παναθηναϊκό, τα τελευταία χρόνια έχει… πολιτογραφηθεί Θεσπρωτός και μάλιστα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Ηγουμενίτσας.
Προπονεί το Θεσπρωτό ο οποίος κάνει πολύ καλή πορεία και μένει μόνιμα στην Ηγουμενίτσα, την οποία εκθειάζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί!
Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει θαυμαστής του και πέρυσι όταν είχε βρεθεί στην Ηγουμενίτσα είχαν μία εξαιρετικά θερμή συνάντηση.
Αν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα πει το ναι, τότε από την Θεσπρωτία θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας!
Read More »
Από το Θεσπρωτό στο Επικρατείας… Από το Θεσπρωτό στο Επικρατείας… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022
Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 2.5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, καταγράφηκε στις 05:25 π.μ. τα ξημερώματα της Παρασκευής με το επίκεντρο να εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή, ανάμεσα στην Ηγουμενίτσα και το νησί της Κέρκυρας.

Το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίστηκε στα 12,9 χιλιόμετρα.
Read More »
Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα Ασθενής σεισμική δόνηση τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Σελίδες