Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020
Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων


Συνελήφθη, χθες (22-01-2020) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνες σε κατάστημα και σε βοηθητικό χώρο της οικίας του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν τα παρακάτω: 
 • χειροβομβίδα αγνώστου προελεύσεως,
 • πυροδοτικός μηχανισμός Μ2 από νάρκη κατά προσωπικού, 
 • πυροδοτικός μηχανισμός Μ1935 από χειροβομβίδα γαλλικής προέλευσης, μη λειτουργικός με υπολείμματα εκρηκτικής ύλης, 
 • αντιαρματικό, 
 • δύο εκτοξευτές αντιαρματικής ρουκέτας, μη λειτουργικοί, εκ των οποίων ο ένας με υπολείμματα εκρηκτικής ύλης, 
 • τρία κενά κελύφη βλημάτων, μη λειτουργικά, 
 • τρεις προσαρμογείς εκτόξευσης οπλοβομβίδων, μη λειτουργικοί, 
 • κεφαλή από αντιαρματική ρουκέτα, μη λειτουργική, 
 • περόνη από ιταλική χειροβομβίδα, μη λειτουργική, 
 • πυροσωλήνας από βλήμα, 
 • τεμάχιο από τον κορμό αντιαρματικής ρουκέτας, 
 • ενισχυτικό (BOOSTER) γέμισμα εκρηκτικού, μη λειτουργικό με υπολείμματα εκρηκτικής ύλης, 
 • εξάρτημα από μηχανισμό σκανδάλης αντιαρματικού εκτοξευτή, 
 • τρεις όλμοι, εκ των οποίων ο ένας με στρεβλωμένο πυροσωλήνα καθώς και μία ουρά όλμου, μη λειτουργική, με υπολείμματα εκρηκτικής ύλης, 
 • βλήμα στρεβλωμένο και μη λειτουργικό, 
 • τρεις κάνες πολεμικού τυφεκίου, 
 • πέντε κάλυκες φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου και πυροβόλου όπλου, 
 • δεκατρία φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου διαφόρων διαμετρημάτων, 
 • σουγιάς – στιλέτο. 

Το παραπάνω υλικό (πλην της χειροβομβίδας), βρέθηκε σε κατάσταση οξείδωσης και είναι περιόδου κατασκευής Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.Μέρος του πολεμικού υλικού παρελήφθη προκειμένου εξουδετερωθεί από κλιμάκιο του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού ενώ το υπόλοιπο κατασχέθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που διενεργεί την προανάκριση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Έως και -6,2% μειώθηκαν οι τιμές κατοικιών το 2019

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020
Θεσπρωτία: Έως και -6,2% μειώθηκαν οι τιμές κατοικιών το 2019


Άνοδο έως 28% κατέγραψαν οι τιμές των κατοικιών κατά τη διάρκεια του 2019, ενώ εκείνες των ενοικίων ενισχύθηκαν μέχρι και 25,2%, με τα εν λόγω υψηλά να καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά, αντίστοιχα. 
Στο σύνολο της χώρας, το 2019 οι τιμές πώλησης αυξήθηκαν κατά 8%, ενώ τα ενοίκια σημείωσαν άνοδο κατά 10%. 
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν με βάση την τελευταία ανάλυση του δείκτη τιμών SPI (Spitogatos Property Index), του δικτύου ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos.gr. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Δημήτρη Μελαχροινό, «για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, παρατηρούμε τις τιμές πώλησης των ακινήτων να ανταγωνίζονται τις τιμές προ κρίσης σε κάποιες περιοχές. 
Επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας δείχνουν έντονο ενδιαφέρον και προσπαθούν να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία, επενδύοντας είτε σε περιοχές που έχουν ήδη αναπτυχθεί είτε σε αναπτυσσόμενες. 
Παράλληλα, οι αυξητικές τάσεις στις τιμές των ενοικίων –και αυτές επανέρχονται στα προ κρίσης επίπεδα– δίνουν ένα ακόμη κίνητρο στους επενδυτές, καθώς έτσι πληθαίνουν οι τρόποι εκμετάλλευσης του εκάστοτε ακινήτου».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές πώλησης, πέραν της Θεσσαλονίκης, πολύ μεγάλη αύξηση κατά 27,2% σημειώθηκε πέρυσι και στο κέντρο των Αθηνών, ενώ ακολούθησε ο Πειραιάς με άνοδο 16,3% και τα νότια προάστια της Αθήνας, όπου η αύξηση διαμορφώθηκε σε 10,8%. Στον αντίποδα, σημαντική μείωση των ζητούμενων τιμών πώλησης σημείωσαν τα Γρεβενά με 19,4%, ο νομός Τρικάλων με 8,2% και η Βοιωτία με 8,1%.

Οσον αφορά τα ενοίκια, οι αυξήσεις ήταν εξίσου εντυπωσιακές. 
Συγκεκριμένα, πέραν του Πειραιά, μεγάλη άνοδο σημείωσαν τα νησιά του Αργοσαρωνικού με 23,1%, ο νομός Τρικάλων με 21,4%, ενώ αύξηση κατά 20% σημείωσαν επίσης οι τιμές ενοικίασης στο κέντρο της Αθήνας και στα δυτικά προάστια. 

Αντιθέτως, ήταν πολύ λίγες οι περιοχές στις οποίες οι τιμές δεν ενισχύθηκαν, με κύριους εκφραστές της τάσης αυτής τη Ζάκυνθο (-10,4%), τις Κυκλάδες (-8,3%), τη Θεσπρωτία (-6,2%), τον νομό Καστοριάς (-3,8%) και τον νομό Φλώρινας (-3,7%).

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019, το «ράλι» των τιμών στην αγορά κατοικίας φαίνεται πως άρχισε να μετριάζεται. Για παράδειγμα, στο κέντρο της Αθήνας οι τιμές αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 10,7%, με τη μέση ζητούμενη τιμή να διαμορφώνεται σε 1.550 ευρώ/τ.μ., έναντι αύξησης 25,3% κατά το τρίτο τρίμηνο. Ανάλογη εικόνα καταγράφεται και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής. Για παράδειγμα, στα νότια προάστια, όπου επικεντρώνεται μεγάλο μέρος της ζήτησης από το εξωτερικό, οι τιμές κατά τους τρεις τελευταίους μήνες του 2019 ενισχύθηκαν κατά 4,8% σε 2.575 ευρώ/τ.μ., έναντι αντίστοιχης αύξησης κατά 10,4% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Αντίστοιχα, στα βόρεια προάστια, ο ρυθμός ανόδου των τιμών περιορίστηκε σε 3,9% από 6,1%, ενώ στα δυτικά προάστια παρέμεινε σχετικά αμετάβλητος σε 9,8% από 9,7%.
Read More »
Θεσπρωτία: Έως και -6,2% μειώθηκαν οι τιμές κατοικιών το 2019 Θεσπρωτία: Έως και -6,2% μειώθηκαν οι τιμές κατοικιών το 2019 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Γράφει επιτυχίες…

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020
Γράφει επιτυχίες…


Επιτυχίες γράφει το τελευταίο διάστημα η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Μετά την εξάρθρωση της σπείρας ζωοκλεφτών που είχε ρημάξει την περιοχή των Φιλιατών ήρθε αυτή με την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης κοκαΐνης.

Μεθοδική και κοπιαστική έρευνα, συστηματική δουλειά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα εύσημα ανήκουν στους αστυνομικούς που την έφεραν σε πέρας αλλά και στους αξιωματικούς που γνώριζαν κι έδιναν κατευθύνσεις.

Στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου και στον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας… Όπως δε λένε πληροφορίες σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλα!
Read More »
Γράφει επιτυχίες… Γράφει επιτυχίες… Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Παράταση για το κτηματολόγιο στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020
Παράταση για το κτηματολόγιο στη Θεσπρωτία


Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 αναμένεται να παραταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο, για τους κατοίκους εσωτερικού των περιοχών της Θεσπρωτίας που βρίσκονται υπό κτηματογράφηση και συγκεκριμένα τις Προκαποδιστριακές κοινότητες Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας και Κεστρίνης.

Την ίδια ημερομηνία θα λήγει και η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού.

Η προθεσμία έληξε εχτές Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και η παράταση αναμένεται να δόθηκε επίσημα τις επόμενες 4-5 ημέρες, μετά από σχετική Υπουργική απόφαση.

Read More »
Παράταση για το κτηματολόγιο στη Θεσπρωτία Παράταση για το κτηματολόγιο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας με ένταλμα σύλληψης για ληστεία

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020
Συνελήφθη αλλοδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας με ένταλμα σύλληψης για ληστεία 


Συνελήφθη, την Τρίτη (21-01-2020) το πρωί στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών σε συνεργασία με το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας, αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. 

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του ανωτέρω αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για το αδίκημα της ληστείας. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας με ένταλμα σύλληψης για ληστεία Συνελήφθη αλλοδαπός στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας με ένταλμα σύλληψης για ληστεία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Έξι οχήματα και τριάντα νέα αλεξίσφαιρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020
Έξι οχήματα και τριάντα νέα αλεξίσφαιρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας


Έξι οχήματα και τριάντα αλεξίσφαιρα γιλέκα θα παραδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας για την κάλυψη αναγκών της υπηρεσίας, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα, παρουσία του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Βασίλη Νάκου. Επίσης ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζήτησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την παραχώρηση ακινήτου του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου με σκοπό τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας.
Read More »
Έξι οχήματα και τριάντα νέα αλεξίσφαιρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Έξι οχήματα και τριάντα νέα αλεξίσφαιρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης τα αιτήματα του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Νομού Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020
Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης τα αιτήματα του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Νομού Θεσπρωτίας 


Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, με την οποία ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Νομού Θεσπρωτίας, σχετικά με τη διαπίστωση από τις αρμόδιες Αρχές της αναπηρίας που προκαλεί η νόσος, αλλά και με τις παροχές υγείας προς αυτούς από το Κράτος. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς: 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 
Αναφορά 

Για τους κ.κ. Υπουργούς: 
· Υγείας 
· Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 
· Οικονομικών 

Θέμα: Αιτήματα Συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Νομού Θεσπρωτίας 

Κατατίθεται Αναφορά προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, το έγγραφο του Συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Νομού Θεσπρωτίας, με το οποίο ζητούν την ικανοποίηση αιτημάτων τους, σχετικών με τα ποσοστά αναπηρίας, αλλά και των παροχών υγείας, ιδίως όσον αφορά τη στελέχωση του Νοσοκομείου Φιλιατών. 

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση του εγγράφου και την ενημέρωσή μου για τις δικές σας ενέργειες. 
Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2020 
Ο καταθέτων βουλευτής 
Κάτσης Μάριος
Read More »
Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης τα αιτήματα του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Νομού Θεσπρωτίας Στη Βουλή φέρνει ο Μάριος Κάτσης τα αιτήματα του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 24,6 εκ. ευρώ το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ»

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020
Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 24,6 εκ. ευρώ το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ» 


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η Απόφαση Ένταξης της Πράξης «Αναβάθμιση κτιρίων και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό κτιριακό τομέα – Β’ Κύκλος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη πράξεων 24.600.000 € και Δικαιούχο της Πράξης την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. (πρώην Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.), που αφορά στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ». 

Λεπτομέρειες για προϋποθέσεις ενίσχυσης και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων από τους ιδιώτες θα περιλαμβάνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Προκήρυξης του επόμενου κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II» καθώς και στον Οδηγό Εφαρμογής Προγράμματος, που θα εκδοθούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ). 

Η πράξη αφορά στη χρηματοδότηση της συνέχειας του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» που θα περιλαμβάνει, όπως και οι προηγούμενοι κύκλοι, παρεμβάσεις με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών, που έχουν αποδεδειγμένα μικρή ενεργειακή απόδοση ώστε να επιτευχθούν τα ελάχιστα απαιτούμενα επίπεδα ενεργειακής απόδοσης. 

Οι παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν θα αφορούν, μεταξύ άλλων, θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων, συστήματα σκίασης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης, κλπ. Η κάλυψη του ενεργειακού στόχου θα διασφαλίζεται μέσω της έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) του κτιρίου από Ενεργειακό Επιθεωρητή τόσο πριν, όσο και μετά την υλοποίηση των παρεμβάσεων 

Για την υλοποίηση της δράσης προβλέπεται η καταβολή ενίσχυσης είτε ως απευθείας επιχορήγηση του ωφελούμενου, είτε ως δάνειο με επιδότηση επιτοκίου. Προκειμένου να διασφαλιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της δράσης θα τεθούν συγκεκριμένα κριτήρια που θα αφορούν στην εισοδηματική και οικογενειακή κατάσταση του ιδιοκτήτη. Ειδικά κίνητρα θα καθοριστούν επίσης για τις περιπτώσεις των πολυκατοικιών, όπου τα τελικά αποτελέσματα εξοικονόμησης είναι πολύ μεγαλύτερα. 

Πληροφορίες δίνονται στη Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού (Help Desk) «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ»: 210 3000 877 (ώρες λειτουργίας 09.00 – 17.00) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoekoii@etean.com.gr

Περαιτέρω πληροφορίες και στοιχεία είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες: 

Α. Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) 


Β. Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Ε.Α.Τ.) https://www.etean.com.gr/PublicPages/SearchResult.aspx?Type=NewsArticle&ID=292
Read More »
Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 24,6 εκ. ευρώ το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ» Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 24,6 εκ. ευρώ το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή στελεχών Π.Ο.ΔΙ.Ν. της οικείας Λιμενικής Αρχής στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ένας 27χρονος ως οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος καθώς και ο 27χρονος συνοδηγός του, μετέφεραν έναν 20χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο και το όχημα.
Read More »
Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 23, 2020 Rating: 5

Σελίδες