Έλεγχο στη DIGEA ξεκινά η Ε.Ε.Τ.Τ. για τις διακοπές σήματος στη Θεσπρωτία Απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής σε επιστολή του Β. Γιόγιακα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2015
Έλεγχο στη DIGEA ξεκινά η Ε.Ε.Τ.Τ. για τις διακοπές σήματος στη Θεσπρωτία
Απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής σε επιστολή του Β. Γιόγιακα

http://www.corfupress.com/v3/images/2014a/digea_kalypsi.jpg
 
Έλεγχο στη DIGEA σχετικά με τη διακοπή του τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας ξεκινά η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), όπως αναφέρεται σε επιστολή του Αντιπροέδρου της προς τον Β. Γιόγιακα. Η απάντηση ήλθε σε συνέχεια της επιστολής του βουλευτή Θεσπρωτίας προς την Ε.Ε.Τ.Τ. με την οποία καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να διεξαγάγει έκτακτο έλεγχο για το αν η DIGEA τηρεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκπομπής σήματος στη Θεσπρωτία.

Στην επιστολή της Ε.Ε.Τ.Τ. σημειώνεται ότι παρέχεται από τον Νόμο στη DIGEA η δυνατότητα εγκατάστασης σταθμών συμπληρωματικής κάλυψης με σκοπό την καλύτερη δυνατή κάλυψη του δικτύου από γεωγραφικής και τεχνικής πλευράς. Επισημαίνεται δε ότι η Αρχή έχει λάβει γνώση των προβλημάτων λειτουργίας στα κέντρα εκπομπής της εταιρείας στη Θεσπρωτία καθώς και των ενεργειών που έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει η DIGEA για την διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Φαρμακοβούνι αλλά και της διακοπής του δορυφορικού σήματος σε όλο τον νομό.

«Οι απαντήσεις και της Ε.Ε.Τ.Τ. και της DIGEA στις επιστολές μας ήταν άμεση και περιέχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση του προβληματικού τηλεοπτικού σήματος στον Νομό μας. Θα παρακολουθούμε το θέμα προσδοκώντας ότι οι δεσμεύσεις αυτές θα γίνουν πράξη το συντομότερο δυνατόν», σχολίασε ο κ. Γιόγιακας.
Read More »
Έλεγχο στη DIGEA ξεκινά η Ε.Ε.Τ.Τ. για τις διακοπές σήματος στη Θεσπρωτία Απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής σε επιστολή του Β. Γιόγιακα Έλεγχο στη DIGEA ξεκινά η Ε.Ε.Τ.Τ. για τις διακοπές σήματος στη Θεσπρωτία Απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής σε επιστολή του Β. Γιόγιακα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβάσεις σε κέντρα διασκέδασης

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2015
Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβάσεις σε κέντρα διασκέδασης


Συνελήφθη, χθες (14-12-2015) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις σε κέντρα διασκέδασης.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), κατελήφθη ο 27χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει το ωράριο και τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Read More »
Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβάσεις σε κέντρα διασκέδασης Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος καταστήματος, για παραβάσεις σε κέντρα διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Θεματικός τουρισμός με βάσεις περιβάλλον και πολιτισμό (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2015

Ηγουμενίτσα: Θεματικός τουρισμός με βάσεις περιβάλλον και πολιτισμό (+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Περιφερειακό συνέδριο με θέμα τις προοπτικές του θεματικού τουρισμού στην Ήπειρο διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα, στα πλαίσια του διακρατικού έργου Adriatic Routes, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας IPA ADRIATIC.

Κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στις υποστηρικτικές ενέργειες που χρειάζονται για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στην Ήπειρο και ανέφερε χαρακτηριστικά έργα προστασίας περιβάλλοντος, όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί, σε οικισμούς κατά μήκος των ακτών της Ηπείρου, αλλά και η ανάδειξη αρχαιολογικών και άλλων χώρων πολιτισμού.

Το συνέδριο παρακολούθησαν εταίροι του έργου από την Κροατία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Αλβανία και την Ιταλία.


Όπως ανέλυσε η υπεύθυνη του έργου από την Περιφέρεια Ηπείρου κα Ελένη Καλαμπόκα, στόχος είναι η προώθηση της πολιτιστικής, γαστρονομικής και οποιασδήποτε άλλης εναλλακτικής μορφής τουρισμού. Ο απώτερος σκοπός είναι να αυξηθεί η κινητικότητα στα πλαίσια του θεματικού τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα να ενισχυθεί η προσβασιμότητα από τη μια περιοχή ή χώρα στις άλλες.

Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της ανάπτυξης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Web – GIS που θα γεφυρώσει τους πολιτισμούς και τα συστήματα μεταφορών των περιφερειών που συμμετέχουν.

Στα ίδια πλαίσια επιδιώκεται η δημιουργία κοινοπραξιών στον τομέα του τουρισμού, ενώ οι δράσεις συνεργασίας που προτείνονται αφορούν στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, στην εκπαίδευση, στην ενίσχυση των θεσμικών ικανοτήτων και στην προώθηση των επενδύσεων.

Αναπτύχθηκαν θέματα και παρουσιάστηκαν εισηγήσεις ειδικών σε θέματα Τουρισμού όπως η «αειφόρος τουριστική ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ηπείρου» από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ακριβό, υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΕ Πρέβεζας, το «Μάρκετινγκ του θεματικού Τουρισμού» από τον Δρ. Δημήτριο Κουτούλα, επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, η «Συμβολή του Γαστρονομικού Τουρισμού στον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη» από τον κ. Κωνσταντίνο Σολάκη, πανεπιστημιακό υπότροφο του ΤΕΙ Ηπείρου και το «Ελληνικό Πρωινό – μια αφορμή για σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και τον γαστρονομικό πλούτο κάθε τόπου» από τον κ. Γεώργιο Πίττα, μέλος του ΔΣ το Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου – επικεφαλής του Ελληνικού πρωινού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι επαγγελματίες και φορείς του τουριστικού κλάδου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα στρογγυλά τραπέζια -εκπαιδευτικά Σεμινάρια που διοργανώθηκαν στα πλαίσια του συνεδρίου.

Συζητήθηκαν θέματα όπως το «στήσιμο και η παρουσίαση του ελληνικού πρωινού Ηπείρου», η «αξιοποίηση των σύγχρονων συστημάτων προώθησης και οι ηλεκτρονικές κρατήσεις» και το “Ψηφιακό Marketing – προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης».

Read More »
Ηγουμενίτσα: Θεματικός τουρισμός με βάσεις περιβάλλον και πολιτισμό (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Θεματικός τουρισμός με βάσεις περιβάλλον και πολιτισμό (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2015 Rating: 5

Σελίδες