Έκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για τις εκλογές των Μηχανικών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016


Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στα κεντρικά γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτςα, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τις επικείμενες εκλογές του κλάδου των Μηχανικών οι οποίες θα λάβουν χώρα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Αλκιβιάδης Λάμπρου και ο Υπεύθυνος Τομεάρχης Υποδομών και Δικτύων Βασίλειος Διαμάντης, παρόντων όλων των Μελών, δήλωσαν την αυτονόητη στήριξη του συνδυασμού της ΔΚΜ και μπαίνουν επικεφαλής της προσπάθειας στήριξης των υποψηφίων του στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Μήνυμα νίκης της ΔΚΜ για τις εκλογές στις 20 Νοεμβρίου 2016 του ΤΕΕ !


Read More »
Έκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για τις εκλογές των Μηχανικών Έκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας για τις εκλογές των Μηχανικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Διήμερο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016


Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και η ανάδοχος εταιρεία TREK Consulting AE στο πλαίσιο του έργου “HERA – Sustainable tourism management of Adriatic HERitage” σας καλούν να παρουσιάσετε – εκθέσετε τα προϊόντα σας καθώς και να συμμετάσχετε στο Φεστιβάλ Πολιτισμού – Τουρισμού που θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Selefkos Palace την Παρασκευή 18/11/2016 και ώρα 17.00-21.00 και το Σάββατο 19/11/2016 και ώρα 12.00-16.00 στην Ηγουμενίτσα.

Το διακρατικό έργο HERA στο οποίο συμμετέχει η ΠΕ Θεσπρωτίας με εταίρους από 8 χώρες (Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αλβανία) πραγματεύεται ορισμένες από τις κυριότερες προκλήσεις όλων των συμμετεχουσών χωρών αναφορικά με τους τομείς τουρισμού-πολιτισμού.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας


Read More »
Θεσπρωτία: Διήμερο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτία: Διήμερο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Θεσπρωτίας - Ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις στο συνέδριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016Σε μία ακόμα πρωτοποριακή ενέργεια προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας η οποία εγκαινίασε την Τρίτη στην είσοδο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας, το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών, που δημιουργήθηκε με κύριο σκοπό και στόχο την παρουσίαση της Ιστορίας της Θεσπρωτίας με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Το κέντρο εγκαινιάστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου Διασυνοριακής Συνεργασίας “HERA – Sustainabletourismmanagement of Adriatic HERitage”, στο οποίο συμμετέχουν και άλλες επτά χώρες.

Η είσοδος της Αντιπεριφέρειας έχει πλέον ανακαινιστεί πλήρως, δίνοντας την δυνατότητα στον οποιονδήποτε επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν, προκειμένου να ενημερωθεί, συλλέγοντας πληροφορίες, για τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία του Νομού Θεσπρωτίας (λ.χ. Γίτανα, Πύργος Ραγίου, Αρχαία Ελέα, κ.α.), γνωρίζοντας παράλληλα κανείς το βυζαντινό παρελθόν της περιοχής, μέσω της ηλεκτρονικής περιήγησης στα βυζαντινά μνημεία και τις Μονές που υπάρχουν στην Θεσπρωτία.

Ο Νομός Θεσπρωτίας εξάλλου χαρακτηρίζεται από πολλά Μοναστήρια και ιερούς ναούς οι οποίοι αντικατοπτρίζουν ποικίλες εποχές, ενώ τα πολλά ιστορικά μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στην Θεσπρωτία, αποδεικνύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, προσφέροντας πληθώρα προορισμών που θα μαγέψουν κάθε επισκέπτη, ενισχύοντας έτσι το τουριστικό ρεύμα προς τον Νομό.

Για την παρουσίαση του Κέντρου μίλησε η κα. Δήμητρα Μαρκέτου (υπεύθυνη του Προγράμματος από την πλευρά του εξωτερικού συνεργάτη), αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για ένα έργο που πραγματεύεται στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, με σκοπό την προώθηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσπρωτίας, προς όφελος της προσέλκυσης επισκεπτών και κατ επέκταση την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αναδεικνύοντας την Θεσπρωτία ως ένα πολιτιστικό – ιστορικό τουριστικό προορισμό για τις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέας Νταής, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου, περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς και πλήθος κόσμου.

Συνέδριο με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία»

Παράλληλα το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» στο ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας, το τελικό συνέδριο για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εν λόγω έργου αλλά και για την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας τα οποία αποτελούν και συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσπρωτίας και συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιφέρειας και της τουριστικής προώθησης του τόπου.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας με θέμα: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός στη Θεσπρωτία», ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του συνεδρίου.

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, με την κα. Μαρκέτου να αναφέρεται στην ομιλίας της για τα αποτελέσματα του έργου «HERA».

Εν συνεχεία ακολούθησε ομιλία με θέμα «Πολιτισμός και τουρισμός: το καινοτόμο παράδειγμα της πολιτιστικής διαδρομής αρχαίων θεάτρων Ηπείρου» με ομιλήτρια την Γεωργία Πλιάκου, Προϊσταμένη Τμ. Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων, Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Τέλος, στην καλύτερη προοπτική των τοπικών επιχειρήσεων μέσα από την αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος αναφέρθηκε ο κ. Αλέξανδρος Πάσχος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, ενώ αναδρομή στα λιοτρίβια της Θεσπρωτίας έκανε ο κ. Μιχάλης Πασιάκος, Πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο π. Μεθόδιος Ντελής της Ιεράς Μονής Γηρομερίου, καθώς και πλήθος κόσμου. 


 
Read More »
Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Θεσπρωτίας - Ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις στο συνέδριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο (+ΒΙΝΤΕΟ) Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών Θεσπρωτίας - Ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις στο συνέδριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016


Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Στις 19 και 20 Νοέμβρη πραγματοποιείται στην Αθήνα η 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σύνθημα «χτίζουμε μαχητικό-ταξικό συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα, ελπίδας και ανατροπής».

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του θα συμμετάσχει στη Συνδιάσκεψη και ταυτόχρονα έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής, με συλλογικές διαδικασίες , σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η 4η πανελλαδική συνδιάσκεψη είναι κορυφαία στιγμή για την ανασύνταξη του κινήματος, θέτει καθαρά το στόχο που μπορούμε να πετύχουμε δηλαδή να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Όσο κι αν είναι δύσκολη η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας. Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση του αγώνα και όχι οι «κοινωνικοί διάλογοι» που στήνουν η κυβέρνηση και οι ενώσεις των εργοδοτών για να μας παγιδεύσουν και αυτοί να συνεχίζουν να κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος της τάξης μας.

Οι ανάγκες της εργατικής τάξης σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τους στόχους της μεγαλοεργοδοσίας για ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, ανάκαμψη κερδών. Οι εχθροί της τάξης μας προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, για να υποχωρήσουμε από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Κάθε υποχώρηση έκανε πιο επιθετική την εργοδοσία. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Για την εργατική τάξη δεν υπάρχει καμία ελπίδα ακόμη και όταν έρθει η όποια ανάκαμψη κερδών, αν δεν οργανώσει τον αγώνα της.

Ανίκητοι δεν είναι!

Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους.

Δυναμώνουμε την πάλη μας για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τέλος καλούμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη στην Ηγουμενίτσα στον ΟΤΕ στις 10:00 π.μ.

Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά! Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Από τη Διοίκηση 


 
Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην 4η Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Νέα σεισμική δόνηση 3,7 ρίχτερ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016

Σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός εκδηλώθηκε στις 13:41:08 και το επίκεντρο εντοπίστηκε Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων,κοντά στο σημείο που έγινε και ο ισχυρός σεισμός των 5,3 ρίχτερ.
Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.


 
Read More »
Νέα σεισμική δόνηση 3,7 ρίχτερ Νέα σεισμική δόνηση 3,7 ρίχτερ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η γιορτή για την ημέρα ατόμων με αναπηρία

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016


Read More »
Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η γιορτή για την ημέρα ατόμων με αναπηρία Ηγουμενίτσα: Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου η γιορτή για την ημέρα ατόμων με αναπηρία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Βίντεο με drone στο Δέλτα Καλαμά (Βατάτσα - Λυγιά)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016
Πλάνα drone από την προστατευόμενη περιοχή Βατάτσα - Λυγιά που αποκαλύπτουν από ψηλά τη φυσική ομορφιά του Δέλτα Καλαμά.

 
 
Read More »
Βίντεο με drone στο Δέλτα Καλαμά (Βατάτσα - Λυγιά) Βίντεο με drone στο Δέλτα Καλαμά (Βατάτσα - Λυγιά) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Έκλεψαν δύο τόνους ρόδια - Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμα δύο ομοεθνείς του, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Συνελήφθη, χθες (15-11-2016) το απόγευμα στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 32 και 28 ετών, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 15-11-2016 στις Συκιές Άρτας, αφαίρεσε από αποθήκη ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού, (116) τελάρα που περιείχαν ρόδια, βάρους περίπου δύο τόνων και στη συνέχεια τα διέθεσε σε 28χρονο ομοεθνή του, έναντι χρηματικού ποσού.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν τα κλεμμένα προϊόντα σε αποθήκη του 32χρονου δράστη και εξακριβώθηκε ότι είχαν μεταφερθεί εκεί με φορτηγό αυτοκίνητο, από τον 28χρονο, με σκοπό την προσωρινή αποθήκευση και τη μετέπειτα εξαγωγή τους στην Αλβανία.

Τα κλεμμένα προϊόντα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη ενώ το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 28χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του κλεμμένου εμπορεύματος, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.


Read More »
Έκλεψαν δύο τόνους ρόδια - Συνελήφθησαν τρία άτομα Έκλεψαν δύο τόνους ρόδια - Συνελήφθησαν τρία άτομα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σούπερ μάρκετ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από σούπερ μάρκετ στην Άρτα και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 32χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος κατά τον τελευταίο μήνα αφαίρεσε τμηματικά από σούπερ μάρκετ στην Άρτα, διάφορα αλκοολούχα ποτά.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης την 14-11-2016 είχε συλληφθεί στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, για παρόμοια κλοπή από σουπερ μάρκετ στην Πρέβεζα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σούπερ μάρκετ Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σούπερ μάρκετ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας διάρρηξης σε σπίτι

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απόπειρας διάρρηξης σε σπίτι στην Άρτα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, ο 22χρονος το μεσημέρι της 10-11-2016 αποπειράθηκε να διαρρήξει, με τη χρήση κατσαβιδιού, σπίτι στην Άρτα, έγινε όμως αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού και τράπηκε σε φυγή.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας διάρρηξης σε σπίτι Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας διάρρηξης σε σπίτι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Βραδιά school cinema στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016Το σχολείο μας (Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας), στα πλαίσια του ανοίγματος στην τοπική κοινωνία, αλλά και τον εμπλουτισμό του διδακτικού του προγράμματος με διάφορες μορφές τέχνης, προγραμματίζει βραδιά school cinema και για το λόγο αυτό καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στην προβολή της ταινίας: 
ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ (INSIDE OUT) 

Το «INSIDE OUT» είναι μια ταινία με θέμα της τα συναισθήματα. 
Η 11χρονη Ράιλυ Άντερσον μετακομίζει όταν ο πατέρας της ξεκινάει μια νέα δουλειά στον Άγιο Φραγκίσκο. 
Η Ράιλυ όπως και όλοι καθοδηγείται από τα συναισθήματά της. 
Τα προσωποποιημένα αυτά συναισθήματα μένουν στο κέντρο ελέγχου στο εσωτερικό του μυαλού της Ράιλυς, όπου βοηθούν στο να την συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. 
Καθώς η Ράιλυ και τα συναισθήματά της παλεύουν να προσαρμοστούν στην νέα τους ζωή, αναταραχή επικρατεί στα κεντρικά του εγκεφάλου, όταν η Θλίψη κατά λάθος κάνει τη Χαρά να χαθεί στο μυαλό της... 

Σκηνοθεσία Πητ Ντόκτερ 

Η ταινία θα προβληθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Α ́ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ηγουμενίτσας και η παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους!!! 

Για το Α ́ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας 
 Ο διευθυντής Γεώργιος Κύλλας


Read More »
Βραδιά school cinema στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Βραδιά school cinema στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Οκτώ Ηπειρώτες συμμετέχουν στο νέο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ.

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016Στη ιστορία πέρασε το 3ο Συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που διεξήχθη το τριήμερο 11 έως 13 Νοεμβρίου στην Αθήνα. 
Οι τριήμερες συνεδριακές εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος του Πάνου Καμμένου, στο οποίο συμμετέχουν και οκτώ (8) Ηπειρώτες. 
Αναλυτικά κατά σειρά εκλογής, σε αυτό συμμετέχουν οι εξής Ηπειρώτες:
 • Μπάρκα Ελπινίκη (από Γιάννενα) με 180 ψήφους
 • Καγκάνης Ιωάννης (από Άρτα) με 148 ψήφους
 • Τριανταφύλλου Σπύρος (από Άρτα) με 146 ψήφους
 • Ζέρης Παντελής (από Πρέβεζα) με 127 ψήφους
 • Οικονόμου Χρήστος (από Γιάννενα) με 86 ψήφους
 • Βασιλείου Αντώνης (από Γιάννενα ) με 60 ψήφους
 • Γοργόλης Γιώργος (από Γιάννενα) με 45 ψήφους
 • Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος (από Θεσπρωτία) με 29 ψήφους.


 
Read More »
Οκτώ Ηπειρώτες συμμετέχουν στο νέο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ. Οκτώ Ηπειρώτες συμμετέχουν στο νέο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικον. Έτους 2016. 
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο Έγκριση σύναψης δημόσιας σύμβασης παροχής υπηρεσιών για τον καθαρισμό και λειτουργία των δημόσιων τουαλετών που ευρίσκονται επί της πλατείας Δημαρχείου, για διάστημα τριών μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. 
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο Συμμετοχή σε έξοδα εκδήλωσης της «ΦΛΟΓΑΣ» και ψήφιση πίστωσης. 
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο Έγκριση εξόδων κίνησης κ. Δημάρχου για μετακινήσεις του εκτός έδρας και ψήφιση σχετικής πίστωσης. 
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. σχετικά με την Τεχνική Εισήγηση του Τμήματος Σχεδίου Πόλεως της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας, που αφορά την έγκριση υψομετρικής μελέτης των περιμετρικών οδών του Ο.Τ. 16β της εγκεκριμένης Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης, του εγκεκριμένου σχεδίου Οικισμού Γραικοχωρίου της 2ης Πολεοδομικής Ενότητας Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. σχετικά με την Τεχνική Εισήγηση του Τμήματος Σχεδίου Πόλεως της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας σχετικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Νέας Σελεύκειας του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Ο.Τ.42. 
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. σχετικά με την εκποίηση ή μη μετά από δημοπρασία, κοινοτικής έκτασης Ε=5.987,42τμ από το με αριθ. 425 τεμάχιο Συμπληρωματικής Διανομής Αγροκτήματος Πλαταριάς έτους 1960 στην Τ.Κ. Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας για σταβλικές εγκαταστάσεις. 
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο Εισήγηση της Ε.Π.Ζ. σχετικά με την εκμίσθωση ή μη έκτασης εμβαδού 4.500τμ, που αποτελεί μέρος του τεμαχίου με αριθμό 504 στη θέση «Κοτσέκι» Διανομής έτους 1959 αγροκτήματος «Άγιος Βλάσιος – Καστρί – Ράγιο» στην Τ.Κ. Καστρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας για σταβλικές εγκαταστάσεις. 
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο Μεταβίβαση αρμοδιότητας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για την λήψη μέτρων που αφορούν την κοπή δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών του Δήμου Ηγουμενίτσας λόγω επικινδυνότητας. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο Χορήγηση ή μη, άδειας διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Τ.Κ. Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο Έκφραση γνώμης για προτεινόμενες μεταβολές σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικού έτους 2017-2018. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με πέντε (5) ημερομίσθια για τον μήνα Δεκέμβριο 2016, για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών αναγκών. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2μηνες), για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών. 
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής χορήγησης βεβαιώσεων του Ν.4264/2014 (βεβαιώσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων σε πωλητές λαϊκών αγορών). 
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο Εισήγηση της Επιτροπής επίλυσης θεμάτων με Αθίγγανους – Ρομά Δήμου Ηγουμενίτσας, σχετικά με την μεταστέγαση – χωροθέτηση καταυλισμού τους. 
-Εισηγητής: Κοσιώρης Σπυρίδων – Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑ 18ο Επανεξέταση αιτήματος Τηλέμαχου Κανάκη για ολοκλήρωση της ανταλλαγής έκτασης ιδιοκτησίας του με δημοτική έκταση. 
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 19ο Ανταλλαγή έκτασης εμβαδού 1174,00τ.μ. στη περιοχή «Βραχωνά» της Τ.Κ. Συβότων του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 20ο Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 49 ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΔΩΝ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.1” του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 21ο Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 22ο Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου “ΥΔΡΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΔΑΤΑΓΩΓΩΝ ΚΑΡΤΕΡΙΟΥ-ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ-ΣΥΒΟΤΩΝ” του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 23ο Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Τ.Κ. ΠΕΡΔΙΚΑΣ (ΒΛΑΧΑ) – Τ.Κ. ΚΑΣΤΡΙΟΥ – Δ.Κ. ΓΡΑΙΚΟΧΩΡΙΟΥ” του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 24ο Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΔΡΑΜΕΣΗΣ” του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 25ο Έγκριση Υποβολής Πρότασης Έργου στο Cooperation Programme Interreg V/A Greece – Italy (EL-IT) 2014-2020 με τίτλο “Naval Heritage in the era of virtual reality” και ακρωνύμιο “NAVALE”, ως επικεφαλής εταίρος (Priority Axis 2, S.O.: 2.1). 
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 26ο Έγκριση Υποβολής Πρότασης Έργου στο Cooperation Programme Interreg V/A Greece – Italy (EL-IT) 2014-2020 με τίτλο “IMPROVING PUBLIC IMAGE THROUGH GREEN AND INCLUSIVE INTERVENTIONS” και ακρωνύμιο “I 4 GREEN”, ως εταίρος (Priority Axis 2, S.O.: 2.1) (Επικεφαλής Εταίρος: Δήμος Πάργας, Ελλάδα).
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 27ο Έγκριση Υποβολής Πρότασης Έργου στο Cooperation Programme Interreg V/A Greece – Italy (EL-IT) 2014-2020 με τίτλο “Development Of Connections between the Key ports of Brindisi and Igoumenitsa” και ακρωνύμιο DOCK-BI , ως εταίρος (Priority Axis 3, S.O.: 3.1) (Επικεφαλής Εταίρος Commune di Brindisi, Ιταλία). 
-Εισηγητής: Δήμαρχος.


 
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016Έξι (6) σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες τα ξημερώματα , με επίκεντρο το ρήγμα του Καλπακίου.
Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι πρόκειται για φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.
Αναλυτικά,στην περιοχή σημειώθηακ οι παρακάτω δονήσεις:
 • 02:27, 3.1 R, 23 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων
 • 02:55, 3.3 R, 15 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων
 • 03:04, 2.4 R, 14 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων 
 • 04:55, 2.4 R, 19 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων
 • 06:47, 2.7 R, 9 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων
 • 07:09, 2.4 R, 18 χλμ Βορειοδυτικά των Ιωαννίνων Read More »
Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Συλλήψεις πέντε ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, πέντε άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:

· Χθες το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ποινής κάθειρξης έξι ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

· Χθες το απόγευμα στην Παντάνασσα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης έξι μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί επιταγών.

· Χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ποινής φυλάκισης επτά μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

· Χθες το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

· Σήμερα το πρωί στην Κόνιτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 


 
Read More »
Συλλήψεις πέντε ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις Συλλήψεις πέντε ατόμων για καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

713.242€ τακτική επιχορήγηση στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016
Την κατανομή από τον λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», του ποσό των 106.846.985,35 €, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αποδίδεται ως ενδέκατη (ΙΑ’) τακτική επιχορήγηση έτους 2016 σε όλους τους Δήμους της Χώρας, σύμφωνα με τις καταστάσεις που συνοδεύουν την απόφαση αυτή, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής. 

Η κατανομή στους τρεις δήμους του Νομού Θεσπρωτίας:
 • ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 430.981,70
 • ΣΟΥΛΙΟΥ: 135.485,82
 • ΦΙΛΙΑΤΩΝ: 146.774,65


 
Read More »
713.242€ τακτική επιχορήγηση στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας 713.242€ τακτική επιχορήγηση στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

ΧΡ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ο στόχος είναι να «τρέξει» η σιδηροδρομική Εγνατία, από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016


 
Παράλληλα με τον ομώνυμο οδικό άξονα θα δημιουργηθεί η σιδηροδρομική Εγνατία, συνδέοντας λιμάνια και εμπορευματικά κέντρα με την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Τουρκία, είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης στην εκπομπή Οικονομία ,στο ραδιφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο ". 
 
Συμβασιοποιούνται μεγάλα έργα άνω των 4 δισ. ευρώ για το 2017-2018. 
 
Πάνω από 4 δισ. ευρώ σε μεγάλα έργα οδεύουν προς συμβασιοποίηση για το 2017 και το 2018, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και ενισχυθούν οι δημποσιες υποδομές, είπε ο κ.Σπίρτζης, με τα σημαντικότερα από αυτά να είναι:
 • ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης
 • η σιδηροδρομική Εγνατία
 • το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου
 • η επέκταση του Προστιακού της Αθήνας προς Λαύριο και Ραφήνα
 • τα έργα αναβάθμισης λιμένων
 
Ο στόχος είναι να «τρέξει» η σιδηροδρομική Εγνατία, με την ηλεκτροκίνηση από την Αλεξανδρούπολη ως τα σύνορα να υλοποιείται, ενώ προωθείται και η αντίστοιχη από Καβάλα προς τους Τοξότες. 
 
Η νέα χάραξη είναι παράλληλη με την οδική, ώστε να συνδέονται τέσσερα λιμάνια και τέσσερα ή πέντε εμπορευματικά κέντρα με τα υπόλοιπα Βαλκάνια και την Τουρκία (η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη και η Ηγουμενίτσα).
 
Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την ευνοϊκή γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και στις μεταφορές, αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος αναβάθμισης των δικτύων μεταφορών, καθώς η χώρα είναι κομβικό σημείο τόσο για το εμπόριο μέσω της διώρυγας του Σουέζ όσο και προς την Ασία.
 
Ο κ.Σπίρτζης σημείωσε επίσης ότι υλοποιούνται παράπλευρα έργα σε άλλους μεγάλους άξονες που μέχρι σήμερα δεν είχαν προβλεφθεί, όπως για την Πρέβεζα, το Αγρίνιο και αλλού στην Ιονία Οδό.Πέραν του οφέλους για την τόνωση της ανάπτυξης στη χώρα, καθοριστική είναι η συμβολή των μεγάλων έργων στην μάχη της απασχόλησης. 
 
Στα μεγάλα οδικά δίκτυα απασχολούνται περίπου 25.000 εργαζόμενοι, όπως είπε, αριθμός από τον οποίο μπορεί να βγει ένα συμπέρασμα και για τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν με τα νέα έργα, ενώ καθοριστική θα είναι η συμβολή τους και στα έσοδα του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων.
 
Εξάλλου, ανέφερε ότι το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, που παραμένει σε αχρηστία επί πολλά χρόνια και έχει διαφορετικές προδιαγραφές από το σύγχρονο, θα χρησιμοποιηθεί ξανά για ειδικές χρήσεις, τοπικές συνδέσεις, τουριστικούς και ιστορικούς λόγους κτλ. σημείωσε ο υπουργός.Παράλληλα ετοιμάζονται συνδέσεις όπως της Αρχαίας Ολυμπίας με το Κατάκολο, του υφιστάμενου δικτύου με λιμάνια όπου έχει παρουσία ο τουρισμός κρουαζιέρας κτλ.
Read More »
ΧΡ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ο στόχος είναι να «τρέξει» η σιδηροδρομική Εγνατία, από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη ΧΡ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ: Ο στόχος είναι να «τρέξει» η σιδηροδρομική Εγνατία, από την Ηγουμενίτσα ως την Αλεξανδρούπολη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Γιάννενα 1937, οι Μπάντες των Φιλιατών κι ο αρχιμουσικούς Αρώνης βραβεύονται απ’ τον Ι. Μεταξά

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016


Από την επίσκεψη του Ιωάννη Μεταξά 
στα Γιάννενα στις 13/6/1937
ΕΠΑΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Τετάρτη 16/6/1937


Ιδιαιτέραν εντύπωσιν έκαμεν εις τα Ιωάννινα η μικτή μουσική Μπάντα της κοινότητας Φιλιατών και Οικοτροφείου Αρρένων και ιδιαιτέρως το μουσικό κομμάτι «Εθνική Αναγέννησις» το οποίο εμελοποίησε ο μουσικοδιδάσκαλος κ. Δ. Αρώνης, δεχθείς τα συγχαρητήρια του κ. Πρωθυπουργού και όλων των επισήμων. Εις ένδειξιν ευαρέσκειας η μικτή μουσική Φιλιατών εκλήθη να παιανίσει κατά την διάρκειαν του επισήμου γεύματος.

Αρίστην εντύπωσιν επροξένησε εις τους επισήμους κατά το προχθεσινόν δείπνον υπό του Δήμου προς τιμήν του κ. Πρωθυπουργού, η εκτέλεσις διαφόρων μουσικών τεμαχίων υπό της Φιλαρμονικής της Κοινότητος Φιλιατών και της Μουσικής του Εθνικού Οικοτροφείου αρρένων υπό την διεύθυνσιν του αρχιμουσικού κ. Δ. Αρώνη. Ιδιαιτέρως ήρεσε η εκτέλεσις του μελλοντικού Ύμνου της νεολαίας της Ελλάδος, Εθνική Αναγέννησις, ενθουσιώδες θούριον τονισθέν υπό του κ. Αρώνη με εκλεκτούς στίχους του κ. Γ. Αγίους.

Τόσον ο κ. Πρωθυπουργός όσον και οι λοιποί επίσημοι έμειναν κατενθουσιασμένοι διαβίβασαν δε τα συγχαρητήριά τους προς τον κ. Αρώνην και τους καθηγητάς, διά του Γεν. Επιθεωριτου κ. Παπούλια.

Και ομολογουμένως είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι οργανωταί των διά την φιλαρμονικήν της Κοινότητος και την μουσικήν του Οικοτροφείου των οποίων η εμφάνησιν τιμά τους Φιλιάτες, διά την άρτιαν κατάρτησιν των μαθητών και μαθητριών.

Προχθές την πρωΐαν ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Τζικάκης παρουσίασε τον κ. Αρώνην εις τον κ. Πρόεδρον της Κυβερνήσεως όστις συνεχάρη τούτον διά την προσπάθειαν του διά την μουσικήν ανάπτυξιν των Φιλιατών.

Το χειρόγραφον των μουσικών στροφών του θουρίου «Αναγέννησις» ενεχειρίσθη υπό του κ. Τζικάκη εις τον κ. Πρωθυπουργόν ο οποίος παρέδωσε τούτο εις τον κ. Γεωργακόπουλον εκφράσας την επιθυμίαν όπως του θούριου τούτο γίνη κτήμα της μαθητιώτης νεολαίας.

«Κήρυξ» Ιωαννίνων 


 
Read More »
Γιάννενα 1937, οι Μπάντες των Φιλιατών κι ο αρχιμουσικούς Αρώνης βραβεύονται απ’ τον Ι. Μεταξά Γιάννενα 1937, οι Μπάντες των Φιλιατών κι ο αρχιμουσικούς Αρώνης βραβεύονται απ’ τον Ι. Μεταξά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του Πόντου το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016
Read More »
Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του Πόντου το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών του Πόντου το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Η παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Γιαννακού με τίτλο «Ο ΚΑΛΥΒΟΔΑΣΚΑΛΟΣ»

Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοέμβριου στο Πάνθεον η παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Γιαννακού με τίτλο «Ο ΚΑΛΥΒΟΔΑΣΚΑΛΟΣ».

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βιβλίο το οποίο παρουσίασαν καθένας με το μοναδικό του τρόπο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας κα Μαρίνα Μπέση.

Οι ομιλητές μαζί με τον συγγραφέα μας ταξίδεψαν αρκετά χρόνια πίσω στις κορυφές του Βερμίου όπου τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών των Σαρακατσαναίων περίμεναν με αγωνία τον πρώτο δάσκαλο που θα τους έφερνε ο Τσέλιγκας.....

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας , ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραιμη - Μποτση !!!

Στην εκδήλωση τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια η χορωδία του συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας !!! 
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ημαθίας "Οι Σταυραετοί" που έκανε την έκδοση του βιβλίου και Δώρισε από ένα βιβλίο σε όλα τα σχολεία του Ν. Θεσπρωτίας !!!

Στέργιος Παλπάνης


Read More »
Η παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Γιαννακού με τίτλο «Ο ΚΑΛΥΒΟΔΑΣΚΑΛΟΣ» Η παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Γιαννακού με τίτλο «Ο ΚΑΛΥΒΟΔΑΣΚΑΛΟΣ» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016 Rating: 5

Σελίδες