Μ. Κάτσης: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης του σκάφους του λιμενικού από τη Σαγιάδα

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023
Μ. Κάτσης: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης του σκάφους του λιμενικού από τη Σαγιάδα


«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, αποφάσισαν να μετακινήσουν το σκάφος του λιμενικού της Σαγιάδας και να το μεταφέρουν στην Πρέβεζα, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένη μια εκτεταμένη θαλάσσια περιοχή στα ελληνοαλβαινικά σύνορα. Το σκάφος αυτό, που εγκαταστάθηκε στη Σαγιάδα την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όταν αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ήταν ο Σταμάτης Ράπτης, μπήκε στην υπηρεσία για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου, καθώς και για να συνδράμει στην εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών.

Γεννά λοιπόν εύλογες απορίες η συγκεκριμένη απόφαση. Με ποιο σκεπτικό αποφάσισαν να μετακινήσουν το συγκεκριμένο σκάφος; Τι σημαίνει προσωρινή μετακίνηση, από τη στιγμή που δεν αναφέρεται πουθενά η ημερομηνία της επιστροφής του; Πως ακριβώς θα καλυφθεί το κενό αυτής της μετακίνησης;

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο Υπουργείο και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, γι αυτό ζητώ να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης του σκάφους του λιμενικού από τη Σαγιάδα στην Πρέβεζα, και να αναζητηθούν άλλες λύσεις ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες».

Read More »
Μ. Κάτσης: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης του σκάφους του λιμενικού από τη Σαγιάδα Μ. Κάτσης: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση μετακίνησης του σκάφους του λιμενικού από τη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 Rating: 5

Η ΔΩΔΩΝΗ για ακόμα μία χρονιά στη FOOD EXPO

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023
Η ΔΩΔΩΝΗ για ακόμα μία χρονιά στη FOOD EXPO


Tα νέα σνακ Φέτας, ψημένα με 100% Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών
Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετείχε στη FOOD EXPO 2023, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2023, στο Athens Metropolitan Expo.
Φέτος, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα Σνακ Φέτας, ψημένα στο φούρνο, με 100% Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας που λανσαρίστηκε πρόσφατα στην ελληνική αγορά και παρασκευάζεται από εξαίρετης ποιότητας αγνές πρώτες ύλες. Επιπλέον, η εταιρεία παρουσίασε και το σνακ με 100% Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ ένα προϊόν το οποίο ,προς το παρόν, προορίζεται για τις εξαγορές του εξωτερικού.
Παράλληλα, και με στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, στελέχη της ΔΩΔΩΝΗ ήρθαν σε επαφή τόσο με διανομείς όσο και με μεγάλους retailers από το εξωτερικό.
Με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και 5 ηπείρους, και με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων, αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΩΔΩΝΗ κατέχει μία διαρκώς αναπτυσσόμενη παρουσία σε διεθνές επίπεδο, με τις εξαγωγές να καταλαμβάνουν το 50% του συνολικού κύκλου εργασιών της, έχοντας σημειώσει αύξηση 45% την τελευταία τετραετία.
Ο κ. Βασίλης Βροχίδης, Διευθυντής Εξαγωγών της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: « Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετείχαμε και αυτή τη χρονιά στη FOOD EXPO. Φέτος, είχαμε παρουσία με τα νέα σνακ Φέτας ψημένα με 100% Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ, ένα προϊόν το οποίο έχει ήδη κατακτήσει το δικό του κοινό, καθώς ξεχωρίζει για τους μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων που περιλαμβάνει. Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί περήφανο πρεσβευτή της ελληνικής γεύσης και διατροφής και ταυτόχρονα είναι μία από τις μεγαλύτερες και αναπτυγμένες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που πρεσβεύουμε την ελληνική αριστεία διεθνώς εδώ και 60 χρόνια και δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και μεράκι να δημιουργούμε προϊόντα που χαρίζουν μια γεύση από Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Read More »
Η ΔΩΔΩΝΗ για ακόμα μία χρονιά στη FOOD EXPO Η ΔΩΔΩΝΗ για ακόμα μία χρονιά στη FOOD EXPO Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 Rating: 5

Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων»

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων»Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το ΚΕΠ Υγείας του, με την αρωγή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας και του Συλλόγου Βελλαϊτών, στο πλαίσιο του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης και της από κοινού συνέργειας φορέων (Ιατρών, Δήμων και Συλλόγων) για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου και ώρα 11.30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»(σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας) με τη συμμετοχή ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και άλλων επιστημόνων.
Συντονιστής: κ. Στέφανος Γρ. Φούσας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς Metropolitan General, ε. Καθηγητής, π. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Read More »
Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων» Ημερίδα στην Ηγουμενίτσα «Ενημέρωση πολιτών για την post covid εποχή και την πρόληψη ιατρικών παθήσεων-εξαρτήσεων» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (23-03-2023) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.


Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· -2- δενδρύλλια κάνναβης, καλλιεργούμενα σε γλάστρες, ύψους 34 και 45 εκατοστών, αντίστοιχα,
· ολοκληρωμένο σύστημα καλλιέργειας, αποτελούμενο από τέντα καλλιέργειας, λαμπτήρες, συστήματα εξαερισμού και ποτίσματος, λίπασμα κλπ.
· -144,8- γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης,
· -23,71- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
· -0,55- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («πάστα»),
· ζυγαριά ακριβείας,
· χρηματικό ποσό (650) ευρώ και
· (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών Συνελήφθη ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 Rating: 5

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την ολοκλήρωση της πώλησης της ΟΛΗΓ ΑΕ

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την ολοκλήρωση της πώλησης της ΟΛΗΓ ΑΕ


Τις προηγούμενες ημέρες σε απόλυτη προεκλογική λογική και σκοπιμότητα, η σημερινή κυβέρνηση, επίσπευσε την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ), μιας διαδικασίας που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2017.
Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής διατυπώνει τη ρητή αντίθεσή του στη επιλογή της κυβέρνησης.
Η πώληση οποιαδήποτε ελληνικού λιμένα, ή άλλων κρίσιμων υποδομών της χώρας, αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, αποτέλεσμα νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών. Καμία χώρα στον Ευρωπαϊκό χώρο, ή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, δεν υιοθετεί το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης λιμένων.
Τα αδιέξοδα που διαπιστώθηκαν στο ‘φιάσκο’ της αντίστοιχης διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, αλλά και η καθυστέρηση των υποχρεωτικών επενδύσεων στους ιδιωτικοποιημένους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης, θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει στην αλλαγή της πολιτικής πλήρους ιδιωτικοποίησης των λιμένων που εφαρμόζει η ΝΔ, και στο παρελθόν υιοθέτησε, ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει διαχρονικά υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας παραχωρήσεων δικαιωμάτων παροχής υπηρεσιών στους λιμένες και της επιχειρηματικότητας με παράλληλη παρουσία ισχυρών δημόσιων λιμενικών αρχών διοίκησης.
Καλούμε τη σημερινή κυβέρνηση, να μην προχωρήσει στις όποιες σκέψεις και διαδικασίες έχει δρομολογήσει για την αντίστοιχη ιδιωτικοποίηση των λιμένων του Βόλου και Ηρακλείου.
Καλούμε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, να υιοθετήσουν στη πράξη το Ευρωπαϊκό μοντέλο οργάνωσης και ανάπτυξης λιμένων.
Η ισχυρή παρουσία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αποτελεί την μόνη προοπτική για μια ωφέλιμη μεταρρύθμιση των ελληνικών λιμένων και την ενίσχυση της συμβολή τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.
Read More »
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την ολοκλήρωση της πώλησης της ΟΛΗΓ ΑΕ Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την ολοκλήρωση της πώλησης της ΟΛΗΓ ΑΕ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 Rating: 5

ΚΚΕ (μ-λ): Το λιμάνι ξεπουλήθηκε, τα αρπαχτικά πανηγυρίζουν, η ζωή του λαού χειροτερεύει!

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023
ΚΚΕ (μ-λ): Το λιμάνι ξεπουλήθηκε, τα αρπαχτικά πανηγυρίζουν, η ζωή του λαού χειροτερεύει!


Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!
Την Τρίτη 21/03/2023 έπεσαν και οι τελικές υπογραφές από την Κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω ΤΑΙΠΕΔ με τον Ιταλικό όμιλο Grimaldi για το ξεπούλημα του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας και του υπόλοιπου πακέτου που απαρτίζεται από φιλέτα. Συμπεριλαμβάνονται η χερσαία ζώνη με το λιμανάκι, τα γηπεδάκια, τμήματα του ποδηλατοδρόμου και του Δρεπάνου, τα Λιμάνια των Συβότων και της Πλαταριάς με όλη τη χερσαία έκτασή τους, καθώς και η παραθαλάσσια σκάλα Σαγιάδας.

Το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας (μαζί και δημοτική και περιφερειακή αρχή) συνεχίζει και εντείνει τις πολιτικές που ιδιωτικοποιούν ότι επιτάσσει το Ξένο και το Ντόπιο Κεφάλαιο, όπως έπραξαν επάξια και οι προηγούμενοι διαχειριστές (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ κλπ). Ξεπούλησαν μάλιστα το 67% του Ο.Λ.ΗΓ. έναντι 84 εκατομμυρίων ενώ ο λαός μας έχει πληρώσει πολλαπλά για την κατασκευή και την συντήρησή του! Μαζί με τους χαρούμενους αγοραστές, χαίρονται και οι πωλητές που αποκλείουν τον ντόπιο πληθυσμό από κάθε δραστηριότητα. Το ξεπούλημα θα φέρει μόνο φτωχοποίηση και μαρασμό γιατί αυτές είναι οι αποδεδειγμένες επιπτώσεις της ‘ανάπτυξής’ τους! Θα έρθει δραματική χειροτέρευση των υλικών όρων διαβίωσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής του, με νέα χαράτσια, με την απογύμνωση δικαιωμάτων, με την αποστέρηση ελεύθερων χώρων, με τον αποκλεισμό του από την παραλιακή ζώνη, με την καταστροφή παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Ο Ιταλικός όμιλος κουβαλάει αρκετά εγκλήματα με αρκετούς νεκρούς (πυρκαγιές, ναυάγια), ενώ η ολοκλήρωση της πώλησης γίνεται την ίδια στιγμή που η οργή του λαού από το έγκλημα των Τεμπών ακόμη ξεχειλίζει. Άλλωστε και εκεί είδαμε τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών που βαθαίνουν την εξάρτηση της χώρας και θυσιάζουν το λαό στο βωμό του κέρδους. Την ίδια μέρα, με τον πιο προκλητικό τρόπο, κάνουν άλμα προς την ιδιωτικοποίηση του νερού φέρνοντας το νομοσχέδιο έκτρωμα (ΡΑΑΕΥ), όπως υπαγορεύουν οι οδηγίες των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Ο λαός της περιοχής μας πρέπει να αγωνιστεί για να ζήσει! Πρέπει να αγωνιστεί για να μην υποβαθμίζεται κάθε μέρα η ζωή του! Πρέπει να παλέψει για κάθε δικαίωμα που του στερούν! Δεν έχουμε άλλο δρόμο! Η αναμονή των εκλογών το μόνο που κάνει είναι να φέρνει πίσω την αντίσταση και τη διεκδίκηση ενώ ταυτόχρονα η επίθεση σε βάρος μας προχωρά και μας στερεί κάθε κατάκτηση και κάθε δικαίωμα. Πρέπει να φτιαχτούν πλατιές, μαζικές και ενωτικές πρωτοβουλίες που θα οργανώσουν κινητοποιήσεις και θα πιάσουν το νήμα των προηγούμενων μαζικών κινητοποιήσεων!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ)
Read More »
ΚΚΕ (μ-λ): Το λιμάνι ξεπουλήθηκε, τα αρπαχτικά πανηγυρίζουν, η ζωή του λαού χειροτερεύει! ΚΚΕ (μ-λ): Το λιμάνι ξεπουλήθηκε, τα αρπαχτικά πανηγυρίζουν, η ζωή του λαού χειροτερεύει! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 Rating: 5

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΤΕΜΚΙΝ, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ | Του Γιάννη Στάθη

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΤΕΜΚΙΝ, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ | Του Γιάννη Στάθη


ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΤΕΜΚΙΝ είναι ένας πολιτικός όρος ο οποίος περιγράφει κάτι το οποίο φαίνεται άρτιο , χωρίς στην πραγματικότητα να είναι . Ο Γριγκόρι Ποτέμκιν, υπουργός της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, όργωνε την Κριμαία και έφτιαχνε σκηνικά ευημερίας σε κάθε χωριό ώστε να ικανοποιήσει την Αυτοκράτειρα η οποία ξεναγούσε ξένους απεσταλμένους στην περιοχή.

Στην πολιτική, αλλά και στην οικονομία, με τη φράση « χωριό Ποτέμκιν» εννοούμε μια συμβολική κατασκευή ή «πρόσοψη» , η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει στους κατοίκους μιας χώρας, όπου τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, μια ψευδαίσθηση ότι όλα εξελίσσονται κατά τον καλύτερο τρόπο.

Ο όρος χωριό Ποτέμκιν προέρχεται από μια σειρά αφηγήσεων σχετικές με ένα ψεύτικο, φορητό χωριό το οποίο έστηνε, για να εντυπωσιάζει την αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β' της Ρωσίας ο μακροχρόνιος εραστής της Γκριγκόρι Ποτέμκιν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Κριμαία το 1787. Οι σύγχρονοι ιστορικοί θεωρούν την ιστορία υπερβολική και τείνουν να αμφιβάλλουν για την ύπαρξη αυτού του κινητού χωριού.

Σύμφωνα με την ιστορία ο Ποτέμκιν κατασκεύαζε αυτά τα ανύπαρκτα, φορητά ( στην ουσία κινητά) χωριά κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, ώστε να εντυπωσιάσει τη Ρωσίδα αυτοκράτειρα. Όταν η αυτοκράτειρα συνέχιζε το ταξίδι της στον Δνείπερο, τότε οι εργάτες αποσυναρμολογούσαν αυτό το ανύπαρκτο χωριό για να το μεταφέρουν κοντά στην επόμενη διαδρομή της, κατά μήκος του ποταμού.

Λίγο πριν το ποταμόπλοιο που μετέφερε την αυτοκράτειρα και τους πρεσβευτές φτάσει στο συναρμολογημένο χωριό, οι άνθρωποι του Ποτέμκιν, ντυμένοι σαν χωρικοί, μετατρέπονταν σε κάτοικους του ψεύτικου χωριού, ενώ με το που αναχωρούσε το ποταμόπλοιο συνεχίζοντας το ταξίδι του , το χωριό το αποσυναρμολογούσαν για να το συναρμολογήσουν στο επόμενο ψεύτικο χωριό.

«Πυροβόλα όπλα, πυροτεχνήματα φώτισαν το βραδινό ουρανό, οι εορτασμοί ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Την επόμενη μέρα η αυτοκράτειρα επιθεώρησε την πόλη της Σεβαστούπολης. Δημιουργήθηκαν νέοι δρόμοι και μπλοκ από μακριά, οι προσόψεις των κτιρίων καλύφθηκαν με καμβάδες με ζωγραφισμένη αρχιτεκτονική, τα «χωριά του Ποτέμκιν» έγιναν μέρος της Σεβαστούπολης. Η Μεγάλη Αικατερίνη παρατήρησε με έκπληξη: "... πριν από τρία χρόνια δεν υπήρχε τίποτα εδώ, αλλά τώρα βλέπω μια όμορφη πόλη, ένα μεγάλο στολίσκο, ένα λιμάνι, μια προβλήτα. Πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στον πρίγκηπα Potemkin για την ακούραστη ανησυχία του και την αποτελεσματικότητα του!»

Πως συνδέεται το παραπάνω γεγονός με την οιοκονμία και ειδικότερα με την οικονομική διαχείριση ; Η απάντηση είναι απλή , με την οικονομική απάτη. Η Οικονομική απάτη εμφανίζεται με πολλές μορφές, όπως δωροδοκία, μίζες, απάτη τιμολόγησης, και πολλά άλλα. Η απάτη στις οικονομικές καταστάσεις είναι μια άλλη κοινή μέθοδος εξαπάτησης κατά την οποία τα οικονομικά δεδομένα μιας εταιρείας παραποιούνται σκόπιμα σε μια προσπάθεια παραπλάνησης των ανθρώπων ή/και δημιουργίας της εμφάνισης μιας ισχυρότερης εταιρείας. Σύμφωνα με την παγκόσμια μελέτη απάτης του 2016 που διεξήχθη από την Ένωση Πιστοποιημένων Ερευνητών Απάτης (ACFE), η απάτη στις οικονομικές καταστάσεις συμβαίνει περίπου στο 10% των περιπτώσεων οικονομικής απάτης, προκαλώντας τεράστιες οικονομικές απώλειες.Η απάτη στις οικονομικές καταστάσεις είναι έγκλημα ευκαιρίας. Εταιρείες με χαλαρούς εσωτερικούς ελέγχους, απαρχαιωμένα λογιστικά συστήματα ή ανέντιμους και υπερβολικά επιθετικούς ηγέτες είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης προκειμένου να εξαλειφθεί ο πειρασμός αυτού του τύπου απάτης είναι μέσω αυστηρών ελέγχων και ποινών , αποτρέποντας όσους θα διέπρατταν απάτη στις οικονομικές καταστάσεις.Ο όρος «Χωριό Ποτέμκιν» περιγράφει γλαφυρά την πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και όχι μόνον . Δίχως αμφιβολία , η κατανόηση του όρου βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας.*Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διεθυντών
Read More »
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΤΕΜΚΙΝ, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ | Του Γιάννη Στάθη ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΤΕΜΚΙΝ, Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ | Του Γιάννη Στάθη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 Rating: 5

Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Κωνσταντίνος Βεζδρεβάνης

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023
Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Κωνσταντίνος Βεζδρεβάνης


Έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών, ο γιατρός ουρολόγος Κωνσταντίνος Βεζδρεβάνης, γιος του τέως βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Ηλία Βεζδρεβάνη, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους χιλιάδες φίλους και ασθενείς του.
Ο Κωστής αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά αλλά και πλούσια προσφορά στην τοπική κοινωνία.
Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4.00 μμ, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας.
Η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί προς προσκύνημα στον Ιερό Ναό στις 3.30.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του φίλου Κωστή και στους αγαπημένους του γονείς Ηλία και Ελευθερία (Λίτσα).
Read More »
Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Κωνσταντίνος Βεζδρεβάνης Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Κωνσταντίνος Βεζδρεβάνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 Rating: 5

Σελίδες