Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο


Στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων,διακομίστηκε ο Ρουμάνος τουρίστας που παραθέριζε μαζί με την σύζυγο του κατάλυμα στην Κέρκυρα και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Ρουμάνος είχε υποβληθεί σε τεστ στον Προμαχώνα και ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι είναι θετικός.
Read More »
Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρουμάνος θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νεκρή καρέτα καρέτα στον ποδηλατόδρομο

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
Ηγουμενίτσα: Νεκρή καρέτα καρέτα στον ποδηλατόδρομο


Νεκρή εντοπίστηκε από περιπατητές την Τετάρτη το πρωί, χελώνα καρέτα καρέτα στην παραλία δίπλα στον ποδηλατόδρομο στην Ηγουμενίτσα.Η χελώνα δεν είχε εμφανή σημάδια κάποιου τραύματος.

Σημειώνεται ότι οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύονται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για την καταγραφή και περισυλλογή του.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Νεκρή καρέτα καρέτα στον ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσα: Νεκρή καρέτα καρέτα στον ποδηλατόδρομο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

Ταφόπλακα στον αγωγό Κομοτηνής- Θεσπρωτίας - Άλλα δέκα χρόνια χωρίς φυσικό αέριο στην Ήπειρο

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
Ταφόπλακα στον αγωγό Κομοτηνής- Θεσπρωτίας - Άλλα δέκα χρόνια χωρίς φυσικό αέριο στην Ήπειρο


Τουλάχιστον άλλη μία δεκαετία χωρίς φυσικό αέριο θα μείνει η Ήπειρος με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή και την οικονομία της.

Ο ΔΕΣΦΑ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης για το διάστημα από το 2021 μέχρι το 2030 το οποίο περιλαμβάνει δύο δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η Ήπειρος είναι η μοναδική περιοχή της χώρας για την οποία δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη διασύνδεσης με αγωγό φυσικού αερίου όταν τα δίκτυα επεκτείνονται τόσο σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας όσο και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Η δεύτερη έκπληξη είναι η απένταξη από το πρόγραμμα ανάπτυξης του αγωγού Κομοτηνής- Θεσπρωτίας αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ελληνοιταλικού!

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται «το έργο «Αγωγός Υψηλής Πίεσης Κομοτηνή – Θεσπρωτία (τμήμα ενταγμένο στο ΕΣΦΑ)», το οποίο είχε περιληφθεί στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2029 ως Προγραμματισμένο Έργο εκτός τριετούς περιόδου ανάπτυξης απεντάσσεται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2030.

Το έργο εντάχθηκε για πρώτη φορά στο ΠΑ 2010-2014 (ΦΕΚ Β’ 1399/16.06.2011) και παρέμεινε από τότε σε όλα τα ΠΑ, όντας μέρος του Έργου Επαυξημένης Δυναμικότητας Ελλάδα-Ιταλία που ξεκίνησε μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από Χρήστη το Μάιο 2017, που ωστόσο δεν συνεχίστηκε.

Εν συντομία, το έργο παρέμεινε για περίπου 10 χρόνια στα ΠΑ χωρίς να προχωρήσει σε κατασκευή, ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι συνθήκες για αυτή θα καλυφθούν στο άμεσο μέλλον. Εάν ξαναεμφανιστεί ενδιαφέρον για το έργο, ο ΔΕΣΦΑ θα το αξιολογήσει σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό ρυθμιστικό πλαίσιο και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Η εξέλιξη αυτή, ιδιαίτερα σημαντική έρχεται την ώρα που είχαν αναζωπυρωθεί οι ελπίδες καθώς μία σειρά μελετών για τον συγκεκριμένο αγωγό βρισκόταν σε εξέλιξη”.
Read More »
Ταφόπλακα στον αγωγό Κομοτηνής- Θεσπρωτίας - Άλλα δέκα χρόνια χωρίς φυσικό αέριο στην Ήπειρο Ταφόπλακα στον αγωγό Κομοτηνής- Θεσπρωτίας - Άλλα δέκα χρόνια χωρίς φυσικό αέριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

Δωρεάν παραχώρηση ΙΧ από τον κ. Χρήστο Μπότσαρη για το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
Δωρεάν παραχώρηση ΙΧ από τον κ. Χρήστο Μπότσαρη για το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί θερμά τον κ. Χρήστο Μπότσαρη για την άνευ ανταλλάγματος τρίμηνη παραχώρηση ενός επιβατικού αυτοκινήτου με σκοπό την κάλυψη μέρους των αυξημένων αναγκών μετακίνησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου μας.
Read More »
Δωρεάν παραχώρηση ΙΧ από τον κ. Χρήστο Μπότσαρη για το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεάν παραχώρηση ΙΧ από τον κ. Χρήστο Μπότσαρη για το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

H… Οδύσσεια των Κερκυραϊκών απορριμμάτων

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
H… Οδύσσεια των Κερκυραϊκών απορριμμάτων


Το ταξίδι των κερκυραϊκών σκουπιδιών και οι δύο… πραγματικότητες:
«Πέρασαν κανονικά την πόρτα του Εργοστασίου στην Κοζάνη», λέει η Υδραίου – «Δεν τα δεχτήκαμε, δεν ήμασταν έτοιμοι», λέει ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.

Εκ διαμέτρου αντίθετα είναι όσα δήλωσαν, από τη μία η ΔΙ.ΑΔΥ.ΜΑ., από την άλλη ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, αναφορικά με την πρώτη «καραβιά» κερκυραϊκών σκουπιδιών που εστάλησαν στην Κοζάνη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Η μια καταγεγραμμένη πραγματικότητα είναι αυτή, την οποία περιέγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ., Δημοσθένης Μαυρίδης και θέλει τους περίπου 150 τόνους απορριμμάτων, που φορτώθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ξεκινώντας το ταξίδι τους προς την Κοζάνη, να μην πέρασαν ποτέ την πόρτα του Εργοστασίου! Κι αυτό διότι -όπως εξήγησε ο κος Μαυρίδης- εκκρεμεί μια σειρά από διαδικασίες που πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν προκειμένου να είναι έτοιμη η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Κοζάνης να δεχθεί τα κερκυραϊκά σκουπίδια.

Ποιες είναι αυτές οι διαδικασίες; Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Μαυρίδη, η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. πρέπει να υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία που λειτουργεί τη Μονάδα Επεξεργασίας. Επίσης πρέπει να έχει στην κατοχή της όλα εκείνα τα έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι η μεταφορά των απορριμμάτων γίνεται βάσει των συγκεκριμένων -και πολύ αυστηρών- προϋποθέσεων και ευρωπαϊκών κανόνων. Δηλαδή, ποια αυτοκίνητα θα έρθουν στην Κοζάνη, τις προδιαγραφές τους, τις πινακίδες τους, τι μεταφέρουν κ.ο.κ.

Και βεβαίως, όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ, «χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπορεί η Μονάδα να δεχθεί τον όγκο των απορριμμάτων της Κέρκυρας. Αυτό προϋποθέτει πρόσληψη κάποιων εργαζόμενων, ώστε να βγαίνει επιπλέον βάρδια. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδευτούν και να προσαρμοστούν σε μια σειρά καθηκόντων».

«Εκτιμώ -τόνισε ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας- ότι θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την παραλαβή των απορριμμάτων της Κέρκυρας περίπου στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Εμείς είμαστε αυτοί που θα πούμε στην Κέρκυρα πότε θα στείλει τα απορρίμματά της».

Τι συνέβη ωστόσο, με τους πρώτους 150 τόνους που φορτώθηκαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο λιμάνι της Κέρκυρας και σαλπάρισαν για Ηγουμενίτσα; Τα παρέλαβαν στην Κοζάνη προκειμένου να τα επεξεργαστεί το Εργοστάσιο; Τα επέστρεψαν στην Κέρκυρα; Χάθηκαν… στο δρόμο;

«Εμείς δεν δεχτήκαμε σκουπίδια. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε, από τη στιγμή που δεν είχαν προηγηθεί όλα όσα σας περιέγραψα προηγουμένως. Κρατήστε αυτό, δεν μπορώ να γνωρίζω τι απέγιναν τα απορρίμματα…», ήταν η απάντηση του Δημοσθένη Μαυρίδη.

Υδραίου: Τα σκουπίδια πέρασαν κανονικότατα την πόρτα του Εργοστασίου στην Κοζάνη

Στο νησί των Φαιάκων καταγράφεται η δεύτερη πραγματικότητα, αυτή την οποία περιγράφει η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων -αλλά και πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ- Μερόπη Υδραίου.

Η Μερόπη Υδραίου δεν έκρυψε την ενόχλησή της για όσα ακούγονται και γράφονται υπογραμμίζοντας ότι τα απορρίμματα που εστάλησαν στην Κοζάνη πέρασαν κανονικότατα την πόρτα του Εργοστασίου, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όπως τόνισε μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί και η ίδια στην Κοζάνη προκειμένου να ρυθμίσει κάποιες λεπτομέρειες με τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ., κάτι που πιθανότατα θα είχε, ήδη, συμβεί, αν δεν υπήρχε η προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου στην Κέρκυρα τις προηγούμενες μέρες.

Η ομόφωνη απόφαση του δ.σ. της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.

Φως στο… μυστήριο του τι απέγινε το πρώτο φορτίο των Κερκυραϊκών απορριμμάτων ήρθε να ρίξει ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, μέλος του δ.σ. της ΔΙ.Α.ΔΥ..ΜΑ.

Αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα απ’ όλα όσα είπε ο κος Δασταμάνης είναι ότι όντως τα κερκυραϊκά απορρίμματα πέρασαν την πόρτα του Εργοστασίου στη Δυτική Μακεδονία. Δεν.. χάθηκαν κάπου στη διαδρομή!

Για να περάσουν ωστόσο, την πόρτα της Μονάδας Επεξεργασίας χρειάστηκε να συνεδριάσει δια περιφοράς το δ.σ. της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. και να πάρει την απόφαση (ομόφωνα μάλιστα) να γίνουν δεκτά αυτά τα πρώτα κοντέινερς με τους περίπου 150 τόνους. Ήταν τέτοια η ποσότητα που μπορούσε να τη διαχειριστεί το προσωπικό του Εργοστασίου. Για τυπικούς λόγους, όμως, έπρεπε να ληφθεί απόφαση του δ.σ.

Παρ’ όλ’ αυτά, η διαδικασία μεταφοράς δεν πρόκειται να συνεχιστεί, πριν τουλάχιστον το τέλος Ιουλίου (αν όχι αρχές Αυγούστου), σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γρεβενών, όταν και θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που εκκρεμούν (σ.σ. υπογραφές συμβάσεων, πρόσληψη προσωπικού στο Εργοστάσιο κτλ).

Λεπτομέρειες… οι οποίες -όπως και η Μερόπη Υδραίου παραδέχτηκε – θα διευθετηθούν και με τη δική της φυσική παρουσία τις επόμενες μέρες στη Δυτική Μακεδονία.

πηγή: enimerosi.com
Read More »
H… Οδύσσεια των Κερκυραϊκών απορριμμάτων H… Οδύσσεια των Κερκυραϊκών απορριμμάτων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

Music Trip by VJ Daffy σήμερα στο Skipper's στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
Music Trip by VJ Daffy σήμερα στο Skipper's στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας


Read More »
Music Trip by VJ Daffy σήμερα στο Skipper's στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας Music Trip by VJ Daffy σήμερα στο Skipper's στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Νοικιάστηκε το πρώην SOHO

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
Ηγουμενίτσα: Νοικιάστηκε το πρώην SOHO


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 15.7.2020, ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Δημοτικού ακινήτου , αναψυκτήριο-κατάστημα, που βρίσκεται στo Δρέπανο του Δήμου Ηγουμενίτσας (πρώην κατάστημα SOHO) , 

Η Δημοπρασία ήταν φανερή, πλειοδοτική και προφορική και ο τελευταίος πλειοδότης πρόσφερε  μηνιαίο αντίτιμο 1.850€. 

Η συνολική έκταση που εκμισθώθηκε προς εκμετάλλευση, αποτελείται από:
- Κατάστημα (κλειστός χώρος), εμβαδού 29,11 τ.μ.-Συνεχόμενο στεγασμένο χώρο 49,70 τ.μ.
-Κτίριο τουαλετών, εμβαδού 24,82 τ.μ.
-Περιβάλλοντα χώρο έμπροσθεν τουαλετών 38,25 τ.μ.
-Υπαίθριο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμβαδού 50,00 τ.μ.

Υπενθυμίζουμε πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του καταστήματος Κεντρικό, με τιμή εκκίνησης τα 4.000€ το μήνα.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Νοικιάστηκε το πρώην SOHO Ηγουμενίτσα: Νοικιάστηκε το πρώην SOHO Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

Τουρισμός, δημόσια υγεία κι ενημέρωση

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
Τουρισμός, δημόσια υγεία κι ενημέρωση


Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνονται διαμαρτυρίες ειδικά από τουριστικές περιοχές της Ηπείρου αλλά και από την Λευκάδα επειδή ανακοινώνονται τα θετικά κρούσματα κορωνοιού…

Είτε πρόκειται για Έλληνες είτε πρόκειται για τουρίστες.

Ορισμένα φτάνουν στο σημείο να επικαλούνται προσωπικά δεδομένα κι άλλοι εκτιμούν ότι οι ανακοινώσεις των κρουσμάτων οδηγούν σε ακυρώσεις και κάνουν ζημιά στον τουρισμό!

Φυσικά θέμα προσωπικών δεδομένων δεν υφίσταται όταν μιλάμε για μία περιοχή ή όταν μιλάμε για μία εθνικότητα…

Είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που κάνει το Υπουργείο κάθε απόγευμα…

Ακόμη όμως και να υπήρχε, η δημόσια υγεία και η προστασία της είναι πάνω από όλα και είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ειδικά για όλους εκείνους που έμειναν σε καραντίνα επί μήνες, που τηρούν τα μέτρα, ανησυχούν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση είναι κρίσιμος κρίκος στην προστασία της δημόσιας υγείας η οποία φυσικά είναι πάνω από τον τουρισμό..

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας προφανώς και είναι τεράστιες για ολόκληρη την χώρα και για τους Έλληνες εργαζόμενους. Όμως καμία τουριστική σεζόν δεν πρόκειται να σωθεί αν δεν ανακοινωθούν τα θετικά κρούσματα που υπάρχουν… 
Η μη ανακοίνωση μπορεί να οδηγήσει σε έξαρση, σε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και σε επιπτώσεις πολύ σοβαρότερες από αυτές που δείχνει η πρώτη ανάγνωση.

Read More »
Τουρισμός, δημόσια υγεία κι ενημέρωση Τουρισμός, δημόσια υγεία κι ενημέρωση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

Ο Δώρης Δήμας για το παραλιακό μέτωπο του δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
Ο Δώρης Δήμας για το παραλιακό μέτωπο του δήμου Ηγουμενίτσας 


Για όσους έχουν ακόμα αυταπάτες για το "τι παίζεται" με το παραλιακό μέτωπο του δήμου Ηγουμενίτσας, δεν έγινε κάτι παρόμοιο υπέρ του δήμου για την παραλία της πόλης τόσα χρόνια. 
Οταν πρέπει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των ιμπεριαλιστών ,το αστικό κράτος πάντα βρίσκει τον τρόπο. 
Στο "αψε σβησε" λύθηκε το πρόβλημα της "χερσαίας ζώνης" στην Αλεξανδρούπολη υπερ των μονοπωλίων. 
Το πρόβλημα της παραχώρησης των εκτάσεων στον δήμο της Ηγουμενίτσας "σέρνεται" για πάνω από 40 χρόνια. 
Επειδή ακριβώς εξυπηρετεί λαϊκές ανάγκες και όχι τις επιδιώξεις των καπιταλιστών. 
Σήμερα, που γίνονται παζάρια και για την πώληση της ΟΛΗΓ Α.Ε., μπορεί και να "λυθεί" υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων. 
Ξέρει το αστικό κράτος και το πολιτικό του προσωπικό πως να ικανοποιεί τα αφεντικά του. 
Ο δήμος Ηγουμενίτσας υπάρχει περίπτωση να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα; 
Υπάρχει περίπτωση να ζητήσει το αυτονόητο;
Δηλαδή λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στο λαό που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, μακριά από τα επιχειρηματικά συμφέροντα;
Και τα δυό μαζί δεν γίνεται. 
Έχει αποδειχθεί ότι "και ο λύκος χορτάτος και τα πρόβατα σωστά" δεν ισχύει ούτε στα παραμύθια. 
Από τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το θέμα , φαίνεται ότι έχετε διαλέξει στρατόπεδο. 
Καιρός είναι και τα λαϊκά στρώματα να πάρουν θέση στο δικό τους στρατόπεδο. 
Οι κομμουνιστές θα κάνουμε ότι μπορούμε,μέσα και έξω από Δ.Σ., σε αυτή την κατεύθυνση. 

Για την "ΛαΪκή Συσπείρωση" 
Δώρης Δήμας 

Υ.Γ.Ο τρόπος που "λύθηκε" το πρόβλημα στην Αλεξανδρούπολη και Βόλο δείχνει ότι το αστικό κράτος και αποφασιμένο είναι και βιάζεται να προωθήσει τις εντολές των αφεντικών. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές είναι σε βάρος του λαού.
Read More »
Ο Δώρης Δήμας για το παραλιακό μέτωπο του δήμου Ηγουμενίτσας Ο Δώρης Δήμας για το παραλιακό μέτωπο του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020
Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)Ένα πλήρως οργανωμένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της προαναφερθείσας υπηρεσίας, συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης καθώς και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και δύο γυναίκες (αλλοδαπή – ημεδαπή), κατηγορούμενες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, χθες (14-07-2020) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, οι αστυνομικοί κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στο σπίτι του κατηγορούμενου όπου διαμένει με την ανωτέρω αλλοδαπή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
-53- δενδρύλλια κάνναβης, άνευ φυλλώματος, σε γλάστρες, ύψους έως (1,5) μέτρα, τα οποία καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πίσω από το λεβητοστάσιο του σπιτιού, με τη μέθοδο της υδροπονίας, 
-4- κιλά και –488- γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, προερχόμενα από την συγκομιδή των ανωτέρω δενδρυλλίων, 
-3- συσκευασίες με αποσπάσματα φυτικής κάνναβης, συνολικού βάρους -16,65- γραμμαρίων, 
εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (συστήματα εξαερισμού και αυτόματου ποτίσματος, τεχνητός φωτισμός, λαμπτήρες θερμότητας, μετασχηματιστές, ψηφιακό θερμόμετρο – υγρόμετρο, κ.α), 
ζυγαριά ακριβείας, 
-6- τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, 
χειρόγραφες σημειώσεις. 

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου, στον οποίο κατελήφθη να εργάζεται η ανωτέρω ημεδαπή, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : 
δέμα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (650) γραμμαρίων, 
διάφορες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους -194- γραμμαρίων, 
δύο ζυγαριές ακριβείας, 
-7- πίπες καπνίσματος, 
-5- τρίφτες, 
ηλεκτρονική συσκευή ατμίσματος, 
-5- μπουκαλάκια με άγνωστη ουσία σε υγρή μορφή. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Εντοπίστηκε πλήρως οργανωμένο σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε σπίτι στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2020 Rating: 5

Σελίδες