Το βράδυ του Σαββάτου το Maske Party του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Το βράδυ του Σαββάτου το Maske Party του Εμπορικού Συλλόγου ΠαραμυθιάςΤο Σάββατο 16 Μαρτίου ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς σε συνεργασία με την καρναβαλική επιτροπή Παραμυθιάς διοργανώνει το μεγάλο καρναβαλικό πάρτυ μασκέ στο “The Basement”.

Σας περιμένουμε όλους να ξεφαντώσουμε παρέα με υπέροχη ντίσκο μουσική και όχι μόνο.

Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα έχει ένα δικό μας μέλος ο Αλέξανδρος Γεωργίου!!
Read More »
Το βράδυ του Σαββάτου το Maske Party του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς Το βράδυ του Σαββάτου το Maske Party του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα


Στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων διακομίσθηκε νεογνό από την Κέρκυρα καθώς κρίθηκε ότι έχρηζε νοσοκομειακής περίθαλψης και περαιτέρω εξετάσεων.

Το νεογνό μεταφέρθηκε από το λιμάνι της Κέρκυρας στην Ηγουμενίτσα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Εκεί ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε το μωράκι και το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα Διακομιδή νεογνού από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Γιατί δεν πηγαίνουν αναισθησιολόγοι στα νοσοκομεία

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Γιατί δεν πηγαίνουν αναισθησιολόγοι στα νοσοκομεία

Στο θέμα των απογευματινών χειρουργείων και τον κλάδο των αναισθησιολόγων αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας Ελεάνα Γαρίνη.

Απάντησε μάλιστα στο θέμα της προκήρυξης θέσεων αναισθησιολόγων, που όμως δεν καλύπτονται, καθώς δεν καταθέτουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι.

Είναι αλήθεια ότι πράγματι γίνονται προκηρύξεις αναισθησιολόγων και δεν πάει κανένας σε τέτοια νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο ή το Παπανικολάου, αλλά είναι η μισή αλήθεια.

Διότι όταν τα νοσοκομεία αυτά αφέθηκαν να μείνουν με το ένα τρίτο των αναισθησιολόγων που χρειαζόταν, όταν υπήρχαν δηλαδή όλες αυτές οι παραιτήσεις οι οποίες δεν ανανεώνονται στην ώρα τους και η αντίδραση να προκηρυχθούν θέσεις ήταν πολύ μερική και πολύ αργά και όταν λέω μερική ότι όταν βγάζεις σιγά – σιγά αυτές τις θέσεις ο υποψήφιος θα καταλάβει ότι πάει σε ένα νοσοκομείο στο οποίο θα υποστεί ένα τέτοιο φόρτο εργασίας, καθιστά τη ζωή του πάρα πολύ δυσχερή.

Την ίδια στιγμή υπάρχει ένας ιδιωτικός τομέας ο οποίος έχει ανάγκη από αναισθησιολόγους, γιατί όπως είπαμε είμαστε λίγοι και δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.

Για ποιο λόγο λοιπόν ο υποψήφιος να διαλέξει ένα τέτοιο νοσοκομείο.

Και κάπως έτσι βρισκόμαστε στο Ιπποκράτειο ή στο Παπανικολάου και σε άλλα τα οποία έρχονται μικρότερα νοσοκομεία τα οποία φυλλορροούν και μένουν με ελάχιστο προσωπικό, να μη θέλει ο αναισθησιολόγος να πάει να εργαστεί εκεί» σημειώνει.
Read More »
Γιατί δεν πηγαίνουν αναισθησιολόγοι στα νοσοκομεία Γιατί δεν πηγαίνουν αναισθησιολόγοι στα νοσοκομεία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις στην Εγνατία οδό ακόμη και για ανέργους – Τσουχτερές αυξήσεις

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις στην Εγνατία οδό ακόμη και για ανέργους – Τσουχτερές αυξήσεις

Αστρονομικές αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων της Εγνατίας Οδού έρχονται σε ορίζοντα τριετίας, λόγω της παραχώρησης του οδικού άξονα σε ιδιώτη.

Από 0,03 ευρώ/χιλιόμετρο, το ύψος των διοδίων θα αυξηθεί αρχικά στα 0,04 ευρώ, φτάνοντας τα 0,065 ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, καταγράφοντας αύξηση κατά 120%.

Παράλληλα, αναμένεται η άμεση κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων για τις τοπικές κοινωνίες (Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος) αλλά και για τους άνεργους που χρησιμοποιούν την Εγνατία, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Εγνατία Οδό Α.Ε.
Read More »
Καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις στην Εγνατία οδό ακόμη και για ανέργους – Τσουχτερές αυξήσεις Καταργούνται οι δωρεάν μετακινήσεις στην Εγνατία οδό ακόμη και για ανέργους – Τσουχτερές αυξήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με πλαστά χαρτιά

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με πλαστά χαρτιά


Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.
Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με πλαστά χαρτιά Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα με πλαστά χαρτιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί - Πώς υπολογίζεται

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί - Πώς υπολογίζεται

Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται στους δικαιούχους τη Μεγάλη Τετάρτη κάθε έτους. Οι δικαιούχοι φέτος θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους την 1η Μαΐου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να πληρωθούν νωρίτερα από τους εργοδότες τους.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ, το δώρο Πάσχα καταβάλλεται στο ακέραιο εφ’ όσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια ολόκληρη τη χρονική περίοδο, δηλαδή από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30ης Απριλίου.

Ειδικότερα, όλοι οι μισθωτοί αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μισό μηνιάτικο ή 15 ημερομίσθια, ανάλογα με την σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα
.
Πώς υπολογίζεται το δώρο Πάσχα

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους.

Επομένως, εάν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει:
μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό

15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο

Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει αναλογία δώρου, η οποία υπολογίζεται ως εξής:

Για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Τι δεν λαμβάνεται υπόψιν στο δώρο Πάσχα

Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των πραγματικά καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα,εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Δεν αφαιρείται αλλά λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.

Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.

Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον ασφαλιστικό φορέα. Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Δεν υπολογίζονται οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα ή λόγω άδειας χωρίς αποδοχές.

Δεν λαμβάνεται υπόψη το διάστημα απουσίας των εργαζομένων λόγω συνδικαλιστικής δραστηριότητας (δηλαδή ο χρόνος της συνδικαλιστικής άδειας).

Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας. Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,04166.

Ο υπολογισμός του Δώρου Πάσχα μπορεί να πραγματοποιηθεί στις online εφαρμογές του ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Read More »
Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί - Πώς υπολογίζεται Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί - Πώς υπολογίζεται Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Την Κυ­ρια­κή ο 1ος Κα­τα­νυ­κτι­κός Ε­σπε­ρι­νός της Σαρακοστής στον Ι.Ν. Α­γί­ου Δο­νά­του χο­ρο­στα­τούν­τος του Πα­ρα­μυ­θί­ας κ. Σεραπίωνα

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Την Κυ­ρια­κή ο 1ος Κα­τα­νυ­κτι­κός Ε­σπε­ρι­νός της Σαρακοστής στον Ι.Ν. Α­γί­ου Δο­νά­του χο­ρο­στα­τούν­τος του Πα­ρα­μυ­θί­ας κ. Σεραπίωνα

Ε­πί τη ε­νάρ­ξη της Α­γί­ας και Με­γά­λης Τεσ­σα­ρα­κο­στής σας γνω­ρί­ζου­με ό­τι την Κυ­ρια­κή της Τυ­ρι­νής 17 Μαρ­τί­ου 2024 και ώ­ρα 6.00 μ.μ. στον Κα­θε­δρι­κό Ι­ε­ρό Ναό Α­γί­ου Δο­νά­του Πα­ρα­μυ­θιάς θα τε­λε­σθεί ο 1ος Κα­τα­νυ­κτι­κός Ε­σπε­ρι­νός χο­ρο­στα­τούν­τος του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λια­τών, Γη­ρο­με­ρί­ου και Πάρ­γας κ. Σε­ρα­πί­ω­νος.

Προ της α­πο­λύ­σε­ως του Ε­σπε­ρι­νού ο Σε­βα­σμι­ώ­τα­τος θα ο­μι­λή­σει με ε­πί­και­ρο θέ­μα.

Στο τέ­λος θα ε­πα­κο­λου­θή­σει ο α­σπα­σμός της συγ­γνώ­μης με­τα­ξύ του Σε­βα­σμι­ω­τά­του, του κλή­ρου και του λα­ού. Πρό­κει­ται για μια κο­ρυ­φαί­α πνευ­μα­τι­κή εκ­δή­λω­ση με βα­θύ νό­η­μα, την ο­ποί­α οι χρι­στια­νοί πρέ­πει να βι­ώ­σου­με, και α­πο­τε­λεί το πρώ­το και βα­σι­κό ε­φό­διο ό­λων μας στο στά­διο της Με­γά­λης Τεσ­σα­ρα­κο­στής που θα μας ο­δη­γή­σει στο Ά­γιο Πά­σχα και την Έν­δο­ξη Α­νά­στα­ση του Κυ­ρί­ου Μας.

Πα­ρα­κα­λεί­σθε οι ευ­σε­βείς χρι­στια­νοί ό­πως προ­σέλ­θε­τε στον Ι­ε­ρό Να­ό μας για να συμ­με­τά­σχε­τε στην ση­μαν­τι­κή αυ­τή Εκ­κλη­σι­α­στι­κή Ι­ε­ρή Α­κο­λου­θί­α.

Εκ του Ι­ε­ρού Να­ού
Read More »
Την Κυ­ρια­κή ο 1ος Κα­τα­νυ­κτι­κός Ε­σπε­ρι­νός της Σαρακοστής στον Ι.Ν. Α­γί­ου Δο­νά­του χο­ρο­στα­τούν­τος του Πα­ρα­μυ­θί­ας κ. Σεραπίωνα Την Κυ­ρια­κή ο 1ος Κα­τα­νυ­κτι­κός Ε­σπε­ρι­νός της Σαρακοστής στον Ι.Ν. Α­γί­ου Δο­νά­του χο­ρο­στα­τούν­τος του Πα­ρα­μυ­θί­ας κ. Σεραπίωνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων : Tο υπουργείο Πολιτισμού θέλει να δώσει σε ιδιώτες τις ανασκαφές.

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων : Tο υπουργείο Πολιτισμού θέλει να δώσει σε ιδιώτες τις ανασκαφές.


Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κατηγορεί το υπουργείο Πολιτισμού ότι με ρύθμιση που προωθεί ανοίγει τον δρόμο «για την ιδιωτικοποίηση κάθε πτυχής και αρμοδιότητας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Ειδικότερα υποστηρίζει ότι το υπουργείο προσπαθεί να συστήσει Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου που θα διευκολύνουν την ανάληψη του έργου των σωστικών ανασκαφών από ιδιώτες σε σύγκρουση με τη ρητή πρόβλεψη του Συντάγματος και του Αρχαιολογικού Νόμου που προβλέπει ότι οι σωστικές ανασκαφές πραγματοποιούνται μόνο από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Γι’ αυτό και ο ΣΕΑ ζητή την απόσυρση αυτών των άρθρων ως αντισυνταγματικών.
Read More »
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων : Tο υπουργείο Πολιτισμού θέλει να δώσει σε ιδιώτες τις ανασκαφές. Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων : Tο υπουργείο Πολιτισμού θέλει να δώσει σε ιδιώτες τις ανασκαφές. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Προς αναγνώριση για ιαματική χρήση ο πηλός Σαγιάδας

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Προς αναγνώριση για ιαματική χρήση ο πηλός Σαγιάδας


Ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρώην ΙΓΜΕ) η υδρογεωλογική μελέτη για την αναγνώριση προς ιαματική χρήση του πηλού Σαγιάδας.

Η μελέτη παραδόθηκε στο Δήμο Φιλιατών ο οποίος θα προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης αναγνώρισης από το Υπουργείο Τουρισμού και την Επιτροπή Προστασίας των Ιαματικών Φυσικών Πόρων.

Η ΕΑΓΜΕ σημειώνει ότι από την μελέτη που έκανε και παρέδωσε προκύπτουν πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης για τον πηλό Σαγιάδας καλύπτοντας όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις τόσο ποιοτικά, μικροβιολογικά όσο και ποσοτικά.

Η ανάδειξη των χώρων των ιαματικών πηλών συντελεί στην ανάπτυξη του κλάδου του ιαματικού τουρισμού και αναδεικνύει τη σημασία των ιαματικών φυσικών πόρων για τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία.

Η Ελλάδα έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να αποτελέσει τον «πρωταγωνιστή» στον ιαματικό τουρισμό, καθώς και στη δημιουργία μονάδων ιαματικής ιατρικής με δεδομένο το μοναδικό βιοκλίμα της και το συνδυασμό της θάλασσας με τις ιαματικές πηγές.

Διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη και καθιέρωση των Ιαματικών Φυσικών Πόρων (ΙΦΠ) λόγω της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, του ιδανικού κλίματος, της εξαιρετικής ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και του εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι το 2025 ο ιαματικός τουρισμός αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο ενώ τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς ιατρικού τουρισμού εκτιμάται μεταξύ 45,5 δισ. και 72 δισ. δολαρίων, παρουσιάζοντας ρυθμό αύξησης 15% – 25%, με περίπου 14 εκατ. διασυνοριακούς ασθενείς σε όλο τον κόσμο να ξοδεύουν κατά μέσο όρο 3.800 – 6.000 δολάρια ανά ιατρική επίσκεψη, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών που σχετίζονται με ιατρικές υπηρεσίες, διασυνοριακές και τοπικές μετακινήσεις και την ενδονοσοκομειακή παραμονή.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Προς αναγνώριση για ιαματική χρήση ο πηλός Σαγιάδας Προς αναγνώριση για ιαματική χρήση ο πηλός Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Ο οριστικός πίνακας επιλογής για τις 2 προσλήψεις για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” του Δήμου Σουλίου

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Ο οριστικός πίνακας επιλογής για τις 2 προσλήψεις για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” του Δήμου Σουλίου

Με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως 8 μηνών

Read More »
Ο οριστικός πίνακας επιλογής για τις 2 προσλήψεις για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” του Δήμου Σουλίου Ο οριστικός πίνακας επιλογής για τις 2 προσλήψεις για το πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και καταστήματαΑνοιχτές θα μείνουν ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ την Καθαρά Δευτέρα 2024, για τα ψώνια της «τελευταίας στιγμής».

Παρότι η Καθαρά Δευτέρα δεν είναι επίσημη αργία, οι περισσότερες επιχειρήσεις αργούν και παραμένουν κλειστές.

Πιο αναλυτικά, εκτός από φούρνους, ζαχαροπλαστεία, παντοπωλεία, ανοιχτά θα είναι και κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, το LIDL -σε όλη την Ελλάδα- θα είναι ανοιχτό από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι.

Επιπλέον, σε πολλές περιοχές θα είναι ανοιχτά και My Market με ωράριο 08:00-14:00. 

Τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος θα είναι κλειστά εκτός από αυτό που είναι στο αεροδρόμιο (Σπάτα) που θα λειτουργήσει 07:00-23:00 αλλά ανοιχτό θα είναι και της Σαντορίνης με ωράριο 08:00-15:00.

Τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, Μασούτης θα είναι κλειστά.

Ανοιχτά θα είναι επίσης τα Σούπερ Μάρκετ «Κρητικός» με ωράριο 09:00-14:00.

Επίσης, εκτός από τα παραπάνω σούπερ μάρκετ, ανοιχτά θα είναι και τα μίνι μάρκετ αλλά και η αλυσίδα OK MARKET.
Το ωράριο σε Βαρβάκειο και λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα 2024Βαρβάκειος αγορά: (21:00 βράδυ Κυριακής μέχρι αργά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας)
Αγορά του Ρέντη: (Από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας)
Λαϊκές αγορές: Λειτουργούν κανονικά όπου υπάρχουν

Ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα θα είναι επίσης:
α) καταστήματα εστίασης παντός είδους,
β) κυλικεία, καντίνες, κάβες, καταστήματα λιανικής πώλησης ξηρών καρπών, μικρές αγορές («mini markets») συνεχούς λειτουργίας,
γ) φωτογραφεία,
δ) καταστήματα παροχής υπηρεσιών διασκέδασης παντός είδους,
ε) ξενοδοχεία,
στ) ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία και συναφή καταστήματα,
ζ) ανθοπωλεία,
η) πρατήρια υγρών καυσίμων,
θ) περίπτερα,
ι) καταστήματα και εγκαταστάσεις που λειτουργούν στους χώρους των Κεντρικών Αγορών,
ια) καταστήματα που κατατάσσονται στις πολύ μικρές οντότητες, σύμφωνα με τα άρθρα 2 και 3 του άρθρου 2 του ν. 4308/2014 (Α’ 251), σε δημοτικά διαμερίσματα με μόνιμο πληθυσμό μικρότερο από πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους,
ιβ) γραφεία τελετών
Read More »
Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ και καταστήματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2024

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2024


To Δημοτικό Σχολείο Ν. Σελεύκειας, πιστό στους στόχους και τη στρατηγική του, συμμετείχε, σήμερα 14 Μαρτίου 2024 και στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικών δημοτικού «Αριστοτέλης» 2024. Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από κοινού από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών( Τμήμα φυσικής) και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ).

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος στην , με μεγάλη προθυμία οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα .

Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε αυτό το διαγωνισμό αποσκοπεί στο να μπορέσουν οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί να ξεπεράσουν το στάδιο της απλής παράθεσης γνώσεων και να οδηγηθούν συστηματικά στην ερμηνεία του κόσμου που μας περιβάλλει μέσα από την άσκηση στις επιστημονικές διαδικασίες, ώστε μέσα από αυτή να ανακαλύπτουν τη γνώση για τον εαυτό τους, ενώ παράλληλα θα ασκούνται στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας με τη βοήθεια των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκόμισαν από το μάθημα των Φυσικών επιστημών. Γι αυτό το λόγο ο διαγωνισμός δεν απαιτούσε στείρα απομνημόνευση γνώσεων, αλλά κριτική σκέψη και οργάνωση της υπάρχουσας γνωστικής εμπειρίας, ώστε να απαντηθούν προβλήματα που συναντά ο μαθητής στην καθημερινότητά του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο μαθητής δεν αντιμετωπίζει πια τα φυσικά φαινόμενα τυχαία και αποκομμένα από την πραγματικότητα, αλλά καλείται με μεθοδικό τρόπο να παρατηρήσει και να καταγράψει την εξέλιξή τους και να μάθει να οργανώνει τις παρατηρήσεις του, ώστε να ερμηνεύει σωστά τον κόσμο γύρω του, χωρίς προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, Καρβούνη Βασίλειο, Κάτση Ηλία, Κυβράνογλου Χριστίνα, Έξαρχο Παναγιώτη και Τζοβάρα Λάμπρο, γιατί με τη στάση τους και τη βοήθειά τους, οδήγησαν τα παιδιά με επιτυχία στο διαγωνισμό αυτό. Επίσης θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κ. Νούση Βασίλειο για την αμέριστη επιστημονική και καθοδηγητική υποστήριξη που προσέφερε στο σχολείο μας.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Νέας Σελεύκειας
Γεώργιος Κύλλας
Read More »
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2024 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2024 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Στο ιστορικό κέντρο μαθητές Δημοτικού της Παραμυθιάς για ενημέρωση για την αρχιτεκτονική των κτισμάτων

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Στο ιστορικό κέντρο μαθητές Δημοτικού της Παραμυθιάς για ενημέρωση για την αρχιτεκτονική των κτισμάτων


Την Παρασκευή 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και ξενάγηση των μαθητών των Δ΄ και Στ΄ τάξεων από τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιατών κ. Νικολάου Μάρκο , σε συνέχεια της δράσης που υλοποιούν.
• Στο Χάνι του Νικολακλή η είσοδος είναι το μόνο σημείο του κτιρίου το οποίο διασώθηκε από τον χρόνο . Η καμάρα στηρίζεται στην πέτρα «κλειδί» και ενισχύεται με τρεις σειρές πελεκημένων λίθων (τρίτοξη) .
• Το αρχοντικό σπίτι , η πλούσια τριώροφη κατοικία του εμπόρου και ευεργέτη του σχολείου μας Θεμιστοκλή Ρίγγα είναι δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της εποχής φτιαγμένο από πελεκητή πέτρα και ξύλο , με βενετικές επιρροές (βεράντα, καμάρες).
• Το στενό πέτρινο πηγάδι της Λαϊκής Αγοράς ήταν σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι αντλούσαν νερό για τις ανάγκες του νοικοκυριού τους αλλά αποτελούσε και τον χώρο όπου γινόταν οι εμπορικές συναλλαγές και οι συγκεντρώσεις των κατοίκων.
• Το εμβληματικό τριώροφο Σχολείο που ανεργέθηκε το 1937 με δωρεά του Σωτηρίου Βούλγαρη κατασκευασμένο από πελεκητή πέτρα και μεγάλα παράθυρα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νικολάου Μάρκο για την καταρτισμένη επιστημονικά και ιστορικά παρουσίαση και ξενάγηση.
Read More »
Στο ιστορικό κέντρο μαθητές Δημοτικού της Παραμυθιάς για ενημέρωση για την αρχιτεκτονική των κτισμάτων Στο ιστορικό κέντρο μαθητές Δημοτικού της Παραμυθιάς για ενημέρωση για την αρχιτεκτονική των κτισμάτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο τα ακίνητα – Από κόσκινο μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες με μετρητά και βραχυχρόνιες μισθώσεις

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο τα ακίνητα – Από κόσκινο μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες με μετρητά και βραχυχρόνιες μισθώσεις


Εντείνει τους ελέγχους στην αγορά ακινήτων η ΑΑΔΕ, σαρώνοντας μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες με μετρητά, βραχυχρόνιες μισθώσεις, αδήλωτα ενοίκια ώστε να μπλοκάρει τη διακίνηση μαύρου χρήματος, με την ενεργοποίηση των Κέντρων Ελέγχου Φορολογίας Κεφαλαίου Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Στις δύο νεοσύστατες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν τη φορολογία κεφαλαίου, καθώς και τον έλεγχο της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη φορολογία των ακινήτων.

Το χρονοδιάγραμμα

Το ισχύον χρονοδιάγραμμα προβλέπει τα ακόλουθα:
Στις 8 Απριλίου 2024 ενεργοποιείται το ΚΕΦΟΚ Αττικής και μεταφέρονται άμεσα σε αυτό οι αρμοδιότητες φορολογίας κεφαλαίου των ΔΟΥ ΙΖ’ Αθηνών, Γλυφάδας, ΙΒ’ Αθηνών και Ελευσίνας, ενώ σταδιακά μέχρι τις 22 Απριλίου θα ακολουθήσουν τα τμήματα φορολογίας κεφαλαίου όλων των εφοριών του νομού.
Στις 13 Μαΐου 2024 ενεργοποιείται το ΚΕΦΟΚ Θεσσαλονίκης, το οποίο, σταδιακά μέχρι τις 20 Μαΐου, θα απορροφήσει τις υπηρεσίες φορολογίας κεφαλαίου όλων των ΔΟΥ της περιφέρειας.

Μέχρι και την προηγούμενη των ως άνω οριζόμενων ημερομηνιών, οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από την οικεία ΔΟΥ, ενώ μετά οι συναλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου θα διεκπεραιώνονται μόνο μέσω των ΚΕΦΟΚ.

Στόχος των δύο νέων ειδικών μονάδων που θα πιάσουν δουλειά τον επόμενο μήνα είναι η στενότερη παρακολούθηση της διαδικασίας φορολόγησης των ακινήτων με διασταυρώσεις σε όλα τα στάδια από την αγορά και τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας ειδικά αν πρόκειται για κτίσμα εκτός αντικειμενικού συστήματος μέχρι την υποβολή του Ε9 και την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ.

Οι δραστηριότητες των ΚΕΦΟΚ

Ειδικότερα, οι αρμοδιότητες των ΚΕΦΟΚ όπως ορίζονται με απόφαση της ΑΑΔΕ είναι:

Η παρακολούθηση και η εφαρμογή της νομοθεσίας της φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ).
Η παρακολούθηση της φορολογικής συμμόρφωσης των φορολογουμένων και η δημιουργία και η συντήρηση της φορολογικής εικόνας των φορολογουμένων.
Η παραλαβή και η διαχείριση (αρχικών ή τροποποιητικών) δηλώσεων.
Η έκδοση πράξεων προσδιορισμού φόρου και προστίμου ή οποιασδήποτε άλλης πράξης.
Ο προσδιορισμός προσωρινής αξίας για ακίνητα, για τα οποία δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αυτής.
Η διενέργεια ελέγχου και η επιβολή προστίμου στα πρόσωπα που παραβαίνουν τις υποχρεώσεις τους.
Η χορήγηση χειρόγραφων πιστοποιητικών.
Η επαλήθευση της ορθότητας του περιεχομένου των δηλώσεων, καθώς και η διαχείριση των αποτελεσμάτων από διασταυρώσεις στοιχείων των δηλώσεων με την εφαρμογή των μεθόδων και συστημάτων διασταύρωσης στοιχείων και ανάλυσης κινδύνου που αναπτύσσονται από τις αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.
Η αποστολή των σημαντικών υποθέσεων στις αντίστοιχες ελεγκτικές υπηρεσίες, όταν διαπιστώνονται παραβάσεις.
Η παρακολούθηση και η εφαρμογή της νομοθεσίας των φορολογιών ακίνητης περιουσίας Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων (ΕΦΑ), Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ), Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) και της νομοθεσίας των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9).
Η παραλαβή και η διαχείριση (αρχικών ή τροποποιητικών) δηλώσεων και αιτήσεων (έντυπων υποδειγμάτων) που επέχουν θέση δήλωσης.
Ο έλεγχος τροποποιητικής δήλωσης Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) φυσικού προσώπου, όταν το αποτέλεσμα της πράξης αυτής είναι πιστωτικό.
Ο έλεγχος των παραστατικών κατά την παραλαβή τροποποιητικών δηλώσεων Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων (ΕΦΑ).
Η χορήγηση χειρόγραφου πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ.
Read More »
ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο τα ακίνητα – Από κόσκινο μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες με μετρητά και βραχυχρόνιες μισθώσεις ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο τα ακίνητα – Από κόσκινο μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες με μετρητά και βραχυχρόνιες μισθώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Στα 57 εκ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Στα 57 εκ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Δήμου στα 57 εκατομμύρια ευρώ περίπου, περιλαμβάνοντας τακτικά έσοδα ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ και επιχορηγήσεις ύψους 31,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι απαιτήσεις του Δήμου από ανταποδοτικά και άλλα τέλη ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αναμένεται να εισπραχθεί μικρό ποσοστό από αυτά.

Επιπλέον, για πρώτη φορά προβλέπονται έσοδα από τη σύμβαση παραχώρησης του παραλιακού μετώπου, ενώ προβλέπονται δαπάνες 30 εκατομμυρίων ευρώ για έργα, με τα μεγαλύτερα να αφορούν παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και ανάπτυξης δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας.


Read More »
Στα 57 εκ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας Στα 57 εκ. ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Ιωάννινα: ΚΚΕ – Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική στην Ήπειρο

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Ιωάννινα: ΚΚΕ – Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική στην Ήπειρο


Κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ Κλιμακίου της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Νίκο Έξαρχο, και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου, αναδείχθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, ειδικά στην Ήπειρο.

Από τα μέλη της Ένωσης, τονίστηκε πως η έλλειψη προσωπικού, που πανελλαδικά ξεπερνά τις 4000 θέσεις, ενώ εκφράστηκε η ανησυχία για τη μετακίνηση πυροσβεστών με μεταθέσεις σε άλλες περιοχές αλλά και το μεγάλο όριο ηλικίας των πυροσβεστών.

Ο βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη για πρόληψη και αντιπυρική προστασία, επισημαίνοντας την έλλειψη μέτρων και πόρων, αλλά και την ανάγκη για μονιμοποίηση του εποχικού προσωπικού και την αποφυγή της εποχικότητας της εργασίας.
Read More »
Ιωάννινα: ΚΚΕ – Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική στην Ήπειρο Ιωάννινα: ΚΚΕ – Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στην Πυροσβεστική στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Κούλουμα στην κατασκήνωση Παραμυθιάς με τον ΦΟΠ

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Κούλουμα στην κατασκήνωση Παραμυθιάς με τον ΦΟΠ


Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς σας προσκαλεί να περάσουμε ζεστά και ωραία την Καθαρά Δευτέρα στην κατασκήνωση με φασολάδα λαγάνες κρασί και χαλβά.

Θα διασκεδάσουμε με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Σας περιμένουμε.
Read More »
Κούλουμα στην κατασκήνωση Παραμυθιάς με τον ΦΟΠ Κούλουμα στην κατασκήνωση Παραμυθιάς με τον ΦΟΠ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Μηνιγγίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την σοβαρή ασθένεια – Πώς μεταδίδεται

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Μηνιγγίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την σοβαρή ασθένεια – Πώς μεταδίδεταιΤρία κρούσματα μηνιγγίτιδας μεταξύ φοιτητών στην Πάτρα έχουν ήδη οδηγήσει σε κλιμάκιο της Ελληνικής Υγειονομικής Υπηρεσίας που βρίσκεται στο σημείο για να διερευνήσει τη μόλυνση, εγείροντας ανησυχίες για μια σοβαρή επιδημία που προκαλείται από βακτήρια, ιούς και μύκητες.

Υπάρχουν δύο τύποι μηνιγγίτιδας:
Η ιογενής μηνιγγίτιδα είναι η πιο κοινή μορφή μηνιγγίτιδας. Είναι πολύ σοβαρή αλλά σπάνια προκαλεί θάνατο. Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία για αυτόν τον τύπο μηνιγγίτιδας. Η ασθένεια διαρκεί 7-10 ημέρες, με πλήρη ανάρρωση. Πολλοί διαφορετικοί τύποι ιών μπορούν να προκαλέσουν αυτή τη νόσο.

Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι πολύ σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη, απώλεια ακοής, σωματική αναπηρία ή ακόμη και θάνατο. Είναι σημαντικό να εντοπιστούν τα βακτήρια για τη θεραπεία, ώστε να χορηγηθούν τα κατάλληλα αντιβιοτικά. Έχει τα ίδια συμπτώματα με την ιογενή μηνιγγίτιδα.

Η μετάδοση:

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η οδός μετάδοσης είναι η άμεση επαφή από άτομο σε άτομο με σταγονίδια αναπνευστικών εκκρίσεων. Η πηγή της μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας είναι ο ασυμπτωματικός αποικισμός της ανώτερης αναπνευστικής οδού, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία. Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα προκαλείται από την άμεση επαφή με άτομο που φέρει ήδη τα βακτήρια που προκαλούν τη νόσο. Ενώ ορισμένοι τύποι μηνιγγίτιδας μπορούν να μεταδοθούν με το φτέρνισμα ή το φιλί κατά τη χρήση αντικειμένων, η ασθένεια της βακτηριακής μηνιγγίτιδας δεν μεταδίδεται με το να κάθεται κανείς δίπλα σε κάποιον που είναι φορέας του μικροοργανισμού.

Οι ασυμπτωματικοί φορείς του μηνιγγιτιδόκοκκου αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του γενικού πληθυσμού και κυμαίνονται από 2% των παιδιών που δεν φοιτούν σε νηπιαγωγείο έως 24–37% των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων ηλικίας 15-24 ετών. Σε κλειστούς πληθυσμούς κατά τη διάρκεια επιδημιών, ο επιπολασμός φτάνει το 100%.

Η μολυσματική περίοδος των μηνιγγιτιδοκόκκων είναι ολόκληρη η περίοδος κατά την οποία ανιχνεύονται μηνιγγιτιδόκοκκοι στο σάλιο και στις ρινοφαρυγγικές εκκρίσεις, έως και 24 ώρες μετά την έναρξη αποτελεσματικής αντιμικροβιακής αγωγής.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, έντονο πονοκέφαλο, ναυτία, έμετο, δύσκαμπτο αυχένα, σπασμούς, παραλήρημα, λήθαργο, κώμα και άλλα νευρολογικά συμπτώματα.

Τα τυπικά συμπτώματα (πυρετός, εμετός, πονοκέφαλος, αυχενική ακαμψία) παρατηρούνται συνήθως σε μεγαλύτερα παιδιά, αλλά στα βρέφη και τα νεογνά τα συμπτώματα είναι άτυπα και η υποψία της νόσου εξαρτάται από την εμπειρία και την αντίληψη του κλινικού ιατρού.
Read More »
Μηνιγγίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την σοβαρή ασθένεια – Πώς μεταδίδεται Μηνιγγίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την σοβαρή ασθένεια – Πώς μεταδίδεται Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Σουλίου για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση της Παραμυθιάς

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Σουλίου για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση της Παραμυθιάς


Στις 13/03/2024 πραγματοποιήθηκε μη προγραμματισμένη επίσκεψη του Δημάρχου Σουλίου Αθανασίου Ζ. Ντάνη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό τη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη.

Σκοπός ήταν ο Δήμαρχος να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία του συνόλου των δημοτών του Δήμου για τις πολύ συχνές, αιφνίδιες και μεγάλης διάρκειας διακοπές ηλεκτροδότησης, καθώς και να πιέσει για την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του εν λόγω ζητήματος, αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Ο Δήμαρχος, λόγω απουσίας του Υπουργού, συναντήθηκε με συνεργάτες του, οι οποίοι και τον διαβεβαίωσαν ότι το Υπουργείο θα απευθυνθεί στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου, αφενός να συζητηθούν οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η συχνότητα των διακοπών ηλεκτροδότησης και αφετέρου οι ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί ο οργανισμός, για την εξάλειψη των λόγων αυτών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος η επίσκεψη του Δημάρχου στο Υ.Π.ΕΝ. θα επαναληφθεί σύντομα για συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό.
Read More »
Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Σουλίου για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση της Παραμυθιάς Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Σουλίου για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

«Τουρισμός για όλους 2024»: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
«Τουρισμός για όλους 2024»: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα


Ξεκινά σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 14:00, η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» το οποίο περιλαμβάνει για πρώτη φορά αυξημένο κουπόνι διακοπών (voucher) αξίας έως και 400 ευρώ. Δικαίωμα υποβολής έχουν μέχρι και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 23:59 όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι που καλύπτουν τα κριτήρια (δείτε https://vouchers.gov.gr/tourism4all-2024).

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το νέο Πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε συνεργασία με τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στοχεύει στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας με την κάλυψη ενός σημαντικού μέρους του κόστους διαμονής των δικαιούχων.
Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια


Το Πρόγραμμα που αποτελεί την αναβαθμισμένη ψηφιακή εκδοχή του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», προβλέπει:

– Αυξημένη επιδότηση 200 Euro ανά δικαιούχο (από 150 Euro που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),
– Ποσό ύψους 300 Euro σε φυσικά πρόσωπα:
– άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
– έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
– συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
– Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 400 Euro για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω.
– Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,.
– ‘Αμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
– Ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Αίτηση για το Πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 19.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 20.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 22.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 24.000 ευρώ
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 29.000 ευρώ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 31.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 32.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 34.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 36.000 ευρώ
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 41.000 ευρώ
Read More »
«Τουρισμός για όλους 2024»: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024»: Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε τον «Νόμο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης»

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε τον «Νόμο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης»


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τον «Νόμο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης», την πρώτη νομοθεσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που αποσκοπεί στην προστασία του πλουραλισμού και των δημοσιογράφων, στην καταπολέμηση των παρεμβάσεων στις συντακτικές αποφάσεις και στην αύξηση της διαφάνειας σχετικά με την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης.

Ο νέος νόμος εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 464 ψήφους υπέρ, 92 κατά και 65 αποχές και ανάβει το τελικό πράσινο φως για να υποχρεωθούν τα κράτη-μέλη να προστατεύσουν την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης της ΕΕ από πολιτικές ή οικονομικές παρεμβάσεις.

«Η ελευθερία του Τύπου απειλείται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης:
η δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίτσια στη Μάλτα, οι απειλές για την ελευθερία του Τύπου στην Ουγγαρία και πολλά άλλα παραδείγματα το αποδεικνύουν ξεκάθαρα. Ο ευρωπαϊκός νόμος για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης είναι η απάντησή μας σε αυτήν την απειλή και ορόσημο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Εκτιμά και προστατεύει τον διπλό ρόλο των μέσων ενημέρωσης ως επιχειρήσεων και ως θεματοφυλάκων της δημοκρατίας», δήλωσε στη συζήτηση στην ολομέλεια η Γερμανίδα ευρωβουλευτής από το ΕΛΚ, Σαμπίν Βερχέιν, που είναι η εισηγήτρια της έκθεσης.

Τα βασικά σημεία της νέας νομοθεσίας είναι τα εξής:

Προστασία του έργου των δημοσιογράφων

Ο νέος νόμος αφορά τον σεβασμό του απορρήτου των δημοσιογραφικών πηγών και την απαγόρευση ανάπτυξης τεχνολογιών παρακολούθησης όπως το spyware σε συσκευές που χρησιμοποιούνται από δημοσιογράφους, εκτός από αυστηρά καθορισμένες περιπτώσεις.

Ο νέος νόμος θα απαγορεύει στις Αρχές να πιέζουν δημοσιογράφους και συντάκτες να αποκαλύψουν τις πηγές τους, συμπεριλαμβανομένης της κράτησής τους, των κυρώσεων, των ερευνών του γραφείου τους ή της εγκατάστασης παρεμβατικού λογισμικού παρακολούθησης στις ηλεκτρονικές τους συσκευές.

Το Κοινοβούλιο πρόσθεσε σημαντικές διασφαλίσεις για να επιτρέψει τη χρήση λογισμικού κατασκοπείας, η οποία θα είναι δυνατή μόνο κατά περίπτωση και υπό την επιφύλαξη εξουσιοδότησης από δικαστική αρχή που διερευνά σοβαρά εγκλήματα που τιμωρούνται με ποινή στέρησης της ελευθερίας. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εμπλεκόμενοι θα έχουν το δικαίωμα να ενημερωθούν μετά τη διεξαγωγή της επιτήρησης και θα μπορούν να την αμφισβητήσουν στο δικαστήριο.

Συντακτική ανεξαρτησία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης

Για να αποφευχθεί η χρήση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης για πολιτικούς σκοπούς, οι επικεφαλής και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων τους θα πρέπει να επιλέγονται μέσω διαφανών και αμερόληπτων διαδικασιών για αρκετά μακροχρόνια θητεία. Δεν θα είναι δυνατή η απόλυσή τους πριν λήξει η σύμβασή τους, εκτός εάν δεν πληρούν πλέον τα επαγγελματικά κριτήρια.

Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να χρηματοδοτούνται με διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες και η χρηματοδότηση θα πρέπει να είναι βιώσιμη και προβλέψιμη.

Διαφάνεια ιδιοκτησίας

Όλα τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με το ποιος τα κατέχει. Για να μπορέσει το κοινό να γνωρίζει ποιος ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης και ποια συμφέροντα μπορεί να επηρεάσουν τα ρεπορτάζ, όλα τα μέσα ενημέρωσης και επικαιρότητας ανεξάρτητα από το μέγεθός τους θα πρέπει να δημοσιεύουν πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες τους σε μια εθνική βάση δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του εάν ανήκουν άμεσα ή έμμεσα στο κράτος.
Δίκαιη κατανομή της κρατικής διαφήμισης

Τα μέσα ενημέρωσης θα πρέπει επίσης να αναφέρουν τα κεφάλαια που λαμβάνονται από τις κρατικές διαφημίσεις και την κρατική οικονομική στήριξη, μεταξύ άλλων από χώρες εκτός ΕΕ.

Οι δημόσιοι πόροι στα μέσα ενημέρωσης ή σε διαδικτυακές πλατφόρμες θα πρέπει να διατίθενται με δημόσια, αναλογικά και αμερόληπτα κριτήρια. Οι πληροφορίες για τις κρατικές διαφημιστικές δαπάνες θα είναι δημόσιες, συμπεριλαμβανομένου του συνολικού ετήσιου ποσού και του ποσού ανά κατάστημα.
Προστασία της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης της ΕΕ από μεγάλες πλατφόρμες

Οι ευρωβουλευτές φρόντισαν να συμπεριλάβουν έναν μηχανισμό για να αποτρέψουν πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Facebook, το X (πρώην Twitter) ή το Instagram, να περιορίζουν ή να διαγράφουν αυθαίρετα περιεχόμενο ανεξάρτητων μέσων. Οι πλατφόρμες θα πρέπει πρώτα να διακρίνουν τα ανεξάρτητα μέσα από τις μη ανεξάρτητες πηγές.

Τα μέσα θα ειδοποιούνται όταν η πλατφόρμα σκοπεύει να διαγράψει ή να περιορίσει το περιεχόμενό τους και έχουν 24 ώρες για να απαντήσουν. Μόνο μετά την απάντηση (ή ελλείψει αυτής) η πλατφόρμα μπορεί να διαγράψει ή να περιορίσει το περιεχόμενο εάν εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με τους όρους της.

Προβλέπεται, επίσης, η δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου οργάνου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπηρεσιών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους των εθνικών ρυθμιστικών αρχών των 27 κρατών-μελών.

Αυτός ο φορέας θα πρέπει να διασφαλίσει αυστηρότερη εποπτεία των συγκεντρώσεων στα ΜΜΕ και θα είναι υπεύθυνος για την έκδοση μη δεσμευτικής γνώμης για τις επιπτώσεις στον πλουραλισμό. Τα ΜΜΕ θα έχουν τη δυνατότητα να παραπέμψουν υποθέσεις στο όργανο αυτό, για επίλυση διαφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο κανονισμού για το νόμο για την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει της επιδείνωσης της κατάστασης σε χώρες της ΕΕ όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, αλλά και στη σκιά της παράνομης παρακολούθησης δημοσιογράφων, μέσω του λογισμικού Pegasus.

«Οι δημοσιογράφοι έχουν πλέον έναν σύμμαχο, ένα σύνολο εργαλείων που τους προστατεύει, ενισχύει την ανεξαρτησία τους και τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, τις παρεμβάσεις και την πίεση που συχνά αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους. Αυτός ο κανονισμός είναι μια απάντηση στον Όρμπαν, στον Φίτσο, στον Γιάνσα και στον Πούτιν και σε όλους αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τα μέσα ενημέρωσης σε δικά τους εργαλεία προπαγάνδας ή να διαδώσουν ψεύτικες ειδήσεις και να αποσταθεροποιήσουν τις δημοκρατίες μας.

Κανένας δημοσιογράφος δεν πρέπει ποτέ να φοβάται οποιαδήποτε πίεση όταν κάνει δουλειά και ενημέρωση των πολιτών», δήλωσε η Ρουμάνα ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, Ραμόνα Στρουγκαρίου, η οποία είναι η εισηγήτρια του κειμένου από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών.
Read More »
Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε τον «Νόμο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης» Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε τον «Νόμο για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

«Εθνική λαιμητόμος» ο δρόμος Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.. Σοβαροί προβληματισμοί για τη θερινή περίοδο

Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024
«Εθνική λαιμητόμος» ο δρόμος Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.. Σοβαροί προβληματισμοί για τη θερινή περίοδο


Την πρώτη γεύση από τις αλλαγές στα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής που φέρει η λειτουργία της Αμβρακίας Οδού παίρνει η περιοχή της Πρέβεζας. Και πρόβλημα δεν θα υπήρχε αν ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος δεν είχε ως φυσική συνέχεια μία εθνική οδό που κατασκευάστηκε μερικές δεκαετίες πριν.

Πρόκειται για έναν δρόμο που έχει καθαρά τοπικά χαρακτηριστικά τα οποία δεν μπορούν να βελτιωθούν ή να αλλάξουν σημαντικά με κάποιους κυκλικούς κόμβους που κατασκευάζει η Περιφέρεια Ηπείρου θεωρώντας ότι έτσι θα αναβαθμίσει το δίκτυο.

Οι πρώτοι σοβαροί προβληματισμοί για την κατάσταση που δημιουργείται τέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της Πρέβεζας το οποίο συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καλύβας χαρακτήρισε τον δρόμο Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας ως «εθνική λαιμητόμο» που απαιτεί άμεσα μέτρα. Το τμήμα της εθνικής ως την Καστροσυκιά διέρχεται μέσα από κατοικημένες περιοχές ενώ τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα είναι συχνά.

Τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν τους επόμενους μήνες λόγω της αυξημένης κίνησης που θα υπάρχει.

Τα προβλήματα που ήδη αρχίζουν να καταγράφονται αναγνώρισαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής οι κύριοι Αργυρός και Δαρδαμάνης.

Ο Λεωνίδας Αργυρός σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό ενώ ο Γιάννης Δαρδαμάνης έχοντας και την εμπειρία από την υποθαλάσσια διέλευση Ακτίου- Πρέβεζας ανέφερε ότι ήδη παρατηρείται σημαντικά μεγαλύτερη κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, κυρίως φορτηγών.

Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα επί του εθνικού δικτύου, όμως στο δημοτικό συμβούλιο τονίστηκε ότι «πρέπει η φωνή μας να είναι πολύ δυνατή ακόμη και απέναντι σε κυβερνητικές φωνές που λένε ότι λεφτά δεν υπάρχουν».

Είναι γεγονός ότι η Αμβρακία επιφέρει σημαντικές κυκλοφοριακές αλλαγές που επηρεάζουν άμεσα την Ήπειρο και ειδικά τους νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας που συνδέονται με έναν εξαιρετικά προβληματικό δρόμο.

Όλα αυτά είχαν επισημανθεί επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια. Με την διαφορά ότι ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος από τηλεοράσεως είπε ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα για τους δρόμους στην Ήπειρο» ενώ στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου… ανακαλύφθηκε η λύση της αναβάθμισης και της κατασκευής των δρόμων μέσω της παραχώρησης.. Και έκτοτε ουδέν..

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
«Εθνική λαιμητόμος» ο δρόμος Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.. Σοβαροί προβληματισμοί για τη θερινή περίοδο «Εθνική λαιμητόμος» ο δρόμος Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.. Σοβαροί προβληματισμοί για τη θερινή περίοδο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 14, 2024 Rating: 5

Σελίδες