FOODEXPO Greece 2018: Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η συμμετοχή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας στη Διεθνή Έκθεση τροφίμων- ποτών FOODEXPO Greece 2018.

Την αποστολή του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, του πιο δυναμικού εξαγωγικού κλάδου της Ηπείρου, στην σημαντική αυτή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της από 10 έως 12 Μαρτίου 2018 για εκθέτες, εμπόρους, χιλιάδες επισκέπτες και καταναλωτές στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, φιλοξένησε στο περίπτερο του το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Το περίπτερο του Συλλόγου επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, η Βουλευτής Λίλα Καφαντάρη, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο Γενικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπος Κασσίμης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες που συνεργάζονται καθημερινά με τους ιχθυοκαλλιεργητές.

Οι Ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας με την παρουσία τους στη έκθεση έκαναν για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο άλμα στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων τους σε νέες αγορές. Κατά κοινή ομολογία όλων η εκθεσιακή τους συμμετοχή σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς διαπιστώθηκε εξαιρετικά μεγάλη ροή επισκεψιμότητας στο περίπτερο του Συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από εμπορικούς επισκέπτες της συγκεκριμένης έκθεσης, που προέρχονταν από πάρα πολλές χώρες, για τα προϊόντα όχι μόνο των υδατοκαλλιεργειών αλλά και της περιοχής μας.

Η υποδοχή που είχαν τα προϊόντα από τους επισκέπτες γεννά αισιοδοξία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέα, καινοτόμα, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα.


Read More »
FOODEXPO Greece 2018: Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας FOODEXPO Greece 2018: Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018 Rating: 5

Οδηγίες για την ανακύκλωση απο την δημοτική αρχή Σουλίου

Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018
Read More »
Οδηγίες για την ανακύκλωση απο την δημοτική αρχή Σουλίου Οδηγίες για την ανακύκλωση απο την δημοτική αρχή Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018 Rating: 5

Εργαστηριακός εξοπλισμός για 26 μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσω του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου

Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018


Συνολικά 26 μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης της Ηπείρου θα εξοπλιστούν με σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της σχετικής ενταγμένης στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 πράξης που υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Η πράξη «Προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και εκπαίδευσης ενηλίκων της Περιφέρειας Ηπείρου» στοχεύει στην αναβάθμιση του εργαστηριακού εξοπλισμού των μονάδων στις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Σκοπός είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση η αναβάθμιση των προσόντων των ωφελούμενων μαθητών και σπουδαστών κατά τη μετέπειτα προσπάθεια εύρεσης εργασίας. Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 2.970.336 ευρώ.

Τα προς προμήθεια είδη διαμορφώθηκαν μετά την καταγραφή των αναγκών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄& Β΄ Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου και τη Διεύθυνση δια Βίου Μάθησης του ΥΠΠΕΘ. Ειδικότερα, τα είδη αφορούν τις κατηγορίες Πληροφορικής, Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογίας, Εργαλειομηχανών CNC, Μηχανολογίας, Οχημάτων, Ψύξης – Θέρμανσης, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Γεωπονίας, Υγείας και Πρόνοιας, Δομικών Έργων.


Read More »
Εργαστηριακός εξοπλισμός για 26 μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσω του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου Εργαστηριακός εξοπλισμός για 26 μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσω του Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: «Ο κόσμος μέσα από την δική μου Θέα»

Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018


Είναι καιρός να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον αυτισμό ισάξια με τις άλλες διαφορετικότητες.
Συχνά βλέπουμε ανθρώπους με διάφορες δυσκολίες να μιλούν δημόσια για τις εμπειρίες τους , για τις ανάγκες τους για το πώς θα ήθελαν να τους συμπεριφέρονται οι άλλοι άνθρωποι. Βλέπουμε να μιλούν κ να διεκδικούν σεβασμό άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες, δυσκολίες στην ακοή ή την όραση. Ανθρώπους με διάφορα σύνδρομα και πολλές φορές τους δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουν για τον εαυτό τους κ το πώς βιώνουν την αναπηρία τους.
Είναι γεγονός ότι δύσκολα συναντάμε αυτιστικούς ανθρώπους να μιλούν για το πώς νιώθουν και πως βιώνουν τον αυτισμό τους. Συνήθως διαπιστώνουμε ότι όσον αφορά τους αυτιστικούς πάντα μιλούν οι άλλοι για εκείνους, είτε ειδικοί, είτε γονείς αυτιστικών παιδιών. Η φωνή των αυτιστικών αγνοείται συστηματικά. Είναι καιρός λοιπόν να μας γνωρίσετε, να δείτε τον κόσμο μέσα από τα δικά μας μάτια και να μας αποδεχτείτε όπως τις υπόλοιπες διαφορετικότητες. Εξάλλου «Αν θες να μάθεις πραγματικά τι είναι αυτισμός, ρώτησε έναν αυτιστικό». Είμαστε μια ομάδα ατόμων με διαφορετικές ιδιότητες και στόχο μας είναι η αποκατάσταση της διαστρεβλωμένης εικόνας του αυτισμού και η αποδοχή αυτού.
Σας προσκαλούμε λοιπόν την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα: 5:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας για να γνωρίσετε, να μάθετε, να αγαπήσετε και να δείτε τον αυτισμό μέσα από τα μάτια των αυτιστικών.
Η παρουσία σας θα είναι χαρά για εμάς, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι κάθε φορά που έστω ένας άνθρωπος θα ενδιαφερθεί να μας ακούσει, ο κόσμος αυτόματα γίνεται λίγο φιλικότερος για εμάς τους αυτιστικούς.

Η φωνή μας μετράει.
Ευχαριστούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερα τον κύριο Διευθυντή Γεώργιο Κύλλα για την τιμή και την φιλοξενία του.
Τζέσυ Χριστοδουλίδου:
Αυτιστική Μητέρα Ζωγράφος
Σωτήρης Μπούσης:
Αυτιστικός Πατέρας Αγιογράφος
Στεφάνου Ηρώ:
Λογοθεραπεύτρια – Ειδ. Παιδαγωγός


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: «Ο κόσμος μέσα από την δική μου Θέα» Ηγουμενίτσα: «Ο κόσμος μέσα από την δική μου Θέα» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018 Rating: 5

Άνοιξαν "πρεσβεία" στην Ολλανδία οι Αλβανοτσάμηδες

Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018

Μέρα με την ημέρα κλιμακώνουν την προπαγάνδα οργανώσεις Τσάμηδων στο εξωτερικό.

Με πρωτοστάτη τον αυτοαποκαλούμενο «πρωθυπουργό της Τσαμουριάς» κατακλύζουν το διαδίκτυο με προπαγανδιστικά κείμενα για την «γενοκτονία» που υπέστησαν από τους Έλληνες.

Μάλιστα ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται δεκτή από διάφορα εκπροσώπους εθνικών κοινοβουλίων αλλά και διεθνών- ανθρωπιστικών οργανισμών.

Τις τελευταίες ημέρες καμαρώνουν για τα γραφεία της… Πρεσβείας τους στην Ολλανδία. «Δημοκρατία της Τσαμερίας» στην είσοδο και ήδη, διαδικτυακά τουλάχιστον, κυκλοφορούν και τα διαβατήρια που εκδίδουν!!!


 
Read More »
Άνοιξαν "πρεσβεία" στην Ολλανδία οι Αλβανοτσάμηδες Άνοιξαν "πρεσβεία" στην Ολλανδία οι Αλβανοτσάμηδες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018 Rating: 5

Στο έλεος της εγκατάλειψης τα χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου - Του Πέτρου Μίντζα

Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στα οξυμένο πρόβλημα της περιθωριοποίησης και της ερήμωσης των χωριών της πρώην Επαρχίας Φιλιατών.

Η παρέμβασή μου αυτή έχει ως σκοπό την ανάδειξη του δράματος που ζουν οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι -στην πλειονότητά υπερήλικες- των μισοπεθαμένων ορεινών και ημιορεινών χωριών της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Μήπως και αφυπνιστούν επιτέλους οι πολιτικοί ιθύνοντες και δρομολογήσουν λύσεις στα χρόνια καυτά προβλήματα που τους ταλανίζουν αφάνταστα.

Οι λιγοστοί ηλικιωμένοι κάτοικοι που ζούνε στην εσχατιά της πατρίδας μα, εκτός από την ερημιά και την εγκατάλειψη, έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καθημερινό κίνδυνο των κάθε λογής διαρρηκτών που τους ξαφρίζουν τις πενιχρές συντάξεις τους. Τα πολλά κρούσματα διαρρήξεων στα σπίτια τους και οι κλοπές ζώων, έχουν οδηγήσει τους ηλικιωμένους ακρίτες να πλαγιάζουν -χωρίς υπερβολή- µε τα όπλα αγκαλιά και είναι πάντα -όπως λένε- έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν αν παραστεί ανάγκη.

Οι ξεχασμένοι και περιθωριοποιημένοι συντοπίτες µας που βαστάνε Θερμοπύλες σ’ αυτή την άγονη και εθνικά ευαίσθητη περιοχή, βιώνουν καθημερινά στο πετσί τους το δράμα της εγκατάλειψης και την αδιαφορία της πολιτείας. Υφίστανται µία απίστευτη ταλαιπωρία και καταπονούνται οικονομικά και κανείς από τους πολιτικούς ιθύνοντες του τόπου µας δεν συγκινείται.Οι φρουροί της γενέθλιας γης των προγόνων µας που ζουν μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, δυστυχώς παραμένουν αποκομμένοι, αφού δεν υπάρχει σύνδεση με τους δύο κεντρικούς οδικούς άξονες (Εγνατία, Ιόνια). Το τοπικό συγκοινωνιακό δίκτυο που είναι βασική προϋπόθεση συγκράτησης του πληθυσμού και προσέλκυσης νέων που θέλουν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη, είναι ανύπαρκτο και οι κάτοικοι των χωριών αναγκάζονται να μισθώσουν ταξί προκειμένου να μεταβούν στο νοσοκομείο Φιλιατών για τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Οι πολιτικοί ιθύνοντες του τόπου µας, διαχρονικά εγκατέλειψαν στην τύχη τους τα χωριά πέρα από τον Καλαμά, τα επισκέπτονταν και συνεχίζουν να τα επισκέπτονται µόνο στα πανηγύρια και κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων .

Δε φτάνει που αποψίλωσαν το Φιλιάτι από τις κρατικές υπηρεσίες, τώρα θέλουν να διαλύσουν και το Νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει πλήρως τις ανάγκες, όχι μόνο της Θεσπρωτίας άλλα και της γειτονικής Αλβανίας.

Ο κυβερνητικός Βουλευτής και τα τοπικά κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να επανδρώσουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Ηγουμενίτσας, με ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Φιλιατών, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις κάποιων ψηφοφόρων τους που θέλουν να δουλεύουν δίπλα στο σπίτι τους, αδιαφορώντας για την υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και εν γένει της ποιότητας ζωής και παροχών υγείας στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Αγαπητοί συντοπίτες, πρέπει να αντιληφθούμε άπαντες, ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη να αφυπνιστούμε, να ενώσουμε τις φωνές μας και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί, ότι δεν πάει άλλο! Κάτω τα ξερά σας από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Αν δεν αντισταθούμε τώρα δυναμικά - συλλογικά, θα είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι τόσο για την οριστική εγκατάλειψη και ερήμωση της περιοχής μας, όσο και για τη διάλυση του Νοσοκομείου.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!


Read More »
Στο έλεος της εγκατάλειψης τα χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου - Του Πέτρου Μίντζα Στο έλεος της εγκατάλειψης τα χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου - Του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 34χρονου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε κλαπέντα ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 34χρονου στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 34χρονου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018 Rating: 5

Σελίδες