Στις πηγές "Λαγκάβιτσας" νεκρώθηκαν τα πλατάνια, "γυμνώθηκε" ο τόπος" και μειώθηκαν οι επισκέπτες

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019
Στις πηγές "Λαγκάβιτσας" νεκρώθηκαν τα πλατάνια, "γυμνώθηκε" ο τόπος" και μειώθηκαν οι επισκέπτες

 
 
Παλαιότερα, το καλοκαίρι, στις πηγές "Λαγκάβιτσας", κοντά στη Λίστα Φιλιατών, συγκεντρώνονταν πολλοί άνθρωποι, όχι μόνο από τα γύρω χωριά, κυρίως απόδημοι, που έκαναν διακοπές στον τόπο τους, αλλά και από την υπόλοιπη Θεσπρωτία. 
 
Και απολάμβαναν τη δροσιά των νερών, αλλά και των πλατάνων. Τώρα, πλέον, τα πλατάνια, ξεράθηκαν, χτυπημένα από το γνωστό μικρόβιο, και δεν χαρίζουν τον ίσκιο τους στους προσερχόμενους, ενώ ο τόπος "γυμνώθηκε". 
Έτσι μειώθηκε αισθητά ο αριθμός των επισκεπτών στις πηγές. Πρόκειται για ένα μνημείο της φύσης, όπου κανείς μπορεί να βρει ξεκούραση όχι μόνο του σώματός του, αλλά και της αγχωμένης και αγωνιούσας ψυχής του. 
 
Read More »
Στις πηγές "Λαγκάβιτσας" νεκρώθηκαν τα πλατάνια, "γυμνώθηκε" ο τόπος" και μειώθηκαν οι επισκέπτες Στις πηγές "Λαγκάβιτσας" νεκρώθηκαν τα πλατάνια, "γυμνώθηκε" ο τόπος" και μειώθηκαν οι επισκέπτες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019 Rating: 5

Η ΑΑΔΕ εντόπισε 91,15 κιλά χασίς στο Τελωνείο Μαυροματίου Θεσπρωτίας!

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019
Η ΑΑΔΕ εντόπισε 91,15 κιλά χασίς στο Τελωνείο Μαυροματίου Θεσπρωτίας!

 
 
Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών, και συγκεκριμένα 91,15 κιλά χασίς, εντόπισαν οι ελεγκτές του Τελωνείου Μαυροματίου Θεσπρωτίας, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
 
Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε κρύπτες επιβατικού αυτοκινήτου με αλβανικές πινακίδες, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί σε κάθε δυνατό σημείο στα δύο φτερά και στις εταζέρες, ενώ οι μεταφορείς είχαν κόψει ακόμα και το μισό ρεζερβουάρ για να μεταφέρουν και εκεί τα ναρκωτικά, με τελικό προορισμό την Αθήνα.
 
Συνελήφθησαν 2 άτομα αλβανικής καταγωγής.
Read More »
Η ΑΑΔΕ εντόπισε 91,15 κιλά χασίς στο Τελωνείο Μαυροματίου Θεσπρωτίας! Η ΑΑΔΕ εντόπισε 91,15 κιλά χασίς στο Τελωνείο Μαυροματίου Θεσπρωτίας! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτικό Ωδείο: Παρουσίαση των μουσικών οργάνων

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019
Θεσπρωτικό Ωδείο: Παρουσίαση των μουσικών οργάνωνRead More »
Θεσπρωτικό Ωδείο: Παρουσίαση των μουσικών οργάνων Θεσπρωτικό Ωδείο: Παρουσίαση των μουσικών οργάνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ορκωμοσία Νέας Δημοτικής Αρχής - Η ομιλία του Δημάρχου

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019
Ηγουμενίτσα: Ορκωμοσία Νέας Δημοτικής Αρχής - Η ομιλία του ΔημάρχουΠαρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντος Δημάρχου Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβούλων. Την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και τον Αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Γυρομερίου και Πάργης, κκ. Τίτος.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, στην ομιλία του ανέφερε:

Δημότες και Δημότισσες Ηγουμενίτσας,

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας σήμερα εδώ, στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής μας αρχής.

Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα της επόμενης μέρας, που με ξεκάθαρη εντολή πήραμε από εσάς τους δημότες, μετά από παρουσίαση του 5ετούς έργου μας και των σαφώς διατυπωμένων προγραμματικών μας θέσεων, για έναν Δήμο Ηγουμενίτσας, αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Σήμερα στεκόμαστε και πάλι ενώπιον σας, δίνουμε όρκο δέσμευσης και ύψιστου χρέους, να υπηρετήσουμε υπεύθυνα, ταπεινά και με όραμα, όλους τους Δημότες Ηγουμενίτσας.

Ως επιλογή δική σας - του εκλογικού σώματος, τόσο εγώ προσωπικά, ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, όσο και οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, που προέκυψαν μέσα από τη δημοκρατική εκλογική διαδικασία, είμαι βέβαιος ότι, όλοι μαζί, θα καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, με ήθος, αποφασιστικότητα και ανιδιοτέλεια, για το καλό του τόπου μας.

H νέα αυτή δημοτική περίοδος, που ξεκινάει επίσημα σε λίγες μέρες, θα αποτελέσει ταυτόχρονα μια νέα αρχή, αλλά και τη συνέχιση ενός οδοιπορικού, που ξεκίνησε 5 χρόνια πριν.

Σήμερα, ο Δήμος Ηγουμενίτσας είναι περισσότερο εξωστρεφής, οικονομικά υγιής, περισσότερο σίγουρος και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Παρά το ασφυκτικό οικονομικό και γραφειοκρατικό πλαίσιο, καταφέραμε με πείσμα και μεθοδικότητα, να ξεπεράσουμε ενδογενή και εξωγενή προβλήματα.

Να υλοποιήσουμε και να δρομολογήσουμε έργα αναβάθμισης της ζωής του πολίτη.

Ώστε να δημιουργήσουμε έναν Δήμο σύγχρονο, φιλικό, ανθρώπινο και αναπτυξιακό .

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απερχόμενους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, για τη συνεργασία, που είχαμε τα χρόνια που πέρασαν και τους εύχομαι να συνεχίσουν με όποιον τρόπο μπορούν, να υπηρετούν την τοπική κοινωνία.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Με τις δημοτικές εκλογές να ανήκουν πια στο παρελθόν, δίνουμε σήμερα το «παρών», όλοι μαζί, ανεξαρτήτως παρατάξεων και αποτελεσμάτων, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά και για να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο.

Η αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας επιβάλλει να εργαστούμε ενωμένοι, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, μακριά από ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Γιατί το κοινό συμφέρον μπορεί να προκύψει μόνο, μέσα από δημιουργική σύνθεση απόψεων και γόνιμη κριτική.

Ας εργαστούμε λοιπόν σε πνεύμα συναίνεσης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Κυρίες και κύριοι,

Ο θεσμικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη, να αφουγκράζεται τις ανάγκες του, να δημιουργεί ευκαιρίες, να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς του, και να δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές.

Αυτόν τον ρόλο προσπαθήσαμε να επιτελέσουμε και αυτόν θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε μέχρι το τέλος της θητείας μας.

Η εμπιστοσύνη σας στο δικό μας σχέδιο για το αύριο του Δήμου Ηγουμενίτσας και για τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, μας δίνει τη δύναμη και την απαραίτητη ώθηση να υπερβούμε εμπόδια, να θέσουμε γερές βάσεις, να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε όσα με ειλικρίνεια παρουσιάσαμε με τις προεκλογικές μας θέσεις.

Η καινούργια αυτή πορεία και όλα όσα έχουμε οραματιστεί και σχεδιάσει για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δεν μπορούν να συμβούν, παρά μόνο αν έχουμε όλους εσάς τους δημότες Ηγουμενίτσας δίπλα μας.

Με σκληρή δουλειά, με όραμα, με σχέδιο, με συνέπεια και κυρίως με τη συμμετοχή όλων μας, ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΥΝΑΤΑ!

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μας!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ορκωμοσία Νέας Δημοτικής Αρχής - Η ομιλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσα: Ορκωμοσία Νέας Δημοτικής Αρχής - Η ομιλία του Δημάρχου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019 Rating: 5

Δωρεάν μαθήματα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για παιδιά απο 4 ετών έως και 16

Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019
 Δωρεάν μαθήματα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για παιδιά απο 4 ετών έως και 16
 
 
14 Σεπτεμβρίου ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για παιδιά από 4 ετών έως και 16.
Κατασκευάζουμε, προγραμματίζουμε και παίζουμε!!! Ελάτε να μας γνωρίσετε... και δε θα χάσετε!!! Πολλές προσφορές στα προγράμματα των Αγγλικών και της Πληροφορικής του κέντρου μας!
Αγαπάμε ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!!
Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής: http://www.meleti.edu.gr/ρομποτική
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2665025146, 6942228698
Δ/νση: Σαμουήλ 5, Ηγουμενίτσα (πίσω από την παιδική χαρά)

Έχεις έμφυτο ταλέντο στις κατασκευές;
Σου αρέσει η τεχνολογία και οι υπολογιστές;
Έλα στην Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ στα Ιωάννινα και αξιοποίησε το ταλέντο σου!

Το κάθε μάθημα ρομποτικής περιλαμβάνει κατασκευή και προγραμματισμό μοντέλου ρομπότ, το οποίο είναι διαφορετικό σε κάθε μάθημα, σε διαφορετική πίστα και με διαφορετικό σενάριο!
Δηλαδή τα παιδιά:
1. Κατασκευάζουν τα ρομπότ τους σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτών
2. Προγραμματίζουν τα ρομπότ τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πίστας και του σεναρίου
3. Τοποθετούν τα ρομπότ τους στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα και τα ενεργοποιούν
4. Επαναπρογραμματίζουν τα ρομπότ τους για να βέλτιστη απόδοση
 
#we_love_technology 
#we_love_robotics
Read More »
Δωρεάν μαθήματα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για παιδιά απο 4 ετών έως και 16  Δωρεάν μαθήματα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για παιδιά απο 4 ετών έως και 16 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2019 Rating: 5

Σελίδες