Ηγουμενίτσα: Θα γεράσουμε και ακόμα θα περιμένουμε να μάθουμε σε ποιόν ανήκει η Χερσαία Ζώνη - Του Κ. Μπισμπιλή

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Ηγουμενίτσα: Θα γεράσουμε και ακόμα θα περιμένουμε να μάθουμε σε ποιόν ανήκει η Χερσαία Ζώνη - Του Κ. ΜπισμπιλήΘα γεράσουμε, και ακόμα θα περιμένουμε στην όμορφη Ηγουμενίτσα μας να μάθουμε αν τελικά η Χερσαία Ζώνη, το λιμανάκι και η παραλία του Δρεπάνου πρέπει να ανήκουν στον ΟΛΗΓ, στη Περιφέρεια, στη Νομαρχία, στη Κτηματική, στο Δήμο, στη Κεντρική ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση...

Στο Γυμνάσιο ήμασταν και μας διηγούνταν οι μεγαλύτεροι ότι δεν μπορεί να γίνει αυτο το έργο εδώ, ούτε το άλλο εκεί, γιατί ο χώρος ανήκει στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, αλλά θα το πάρει ο Δήμος, μόλις η Κτηματική προσκομίσει ένα έγγραφο στο Νομάρχη, που θα το στείλει να το υπογράψει ο Υπουργός, και να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, εφόσον το ΣτΕ το εγκρίνει, και δεν γίνουν εκ νέου εκλογές και ξανά αλλάξει η Κυβέρνηση, όπου οι αριστεροί δεν θα θέλουν τους δεξιούς, και οι δεξιοί τους αριστερούς...!!!

Δέκα-εννιά (19) χρόνια μετά, πραγματικά όμως 19 χρόνια μετά και ίσως περισσότερα που δεν θυμάμαι εγώ, και ακόμα γαμώτο μου τσακώνεστε σε ξένο αχυρώνα, με μοναδικό μεγάλο χαμένο και δέσμιο όλων αυτών, τον πολίτη, τον κάτοικο, τον Δημότη, τον άνθρωπο που αγαπάει αυτή τη πόλη, και δεν μπορεί να τη δει να αναπτύσσεται βάσει των προοπτικών και των προδιαγραφών της...

Στεναχωριέμαι ειλικρινά, γιατί τόσα χρόνια, οι "άρχοντες" του τόπου μας δεν επιδίωξαν ουσιαστικά ποτέ τη λύση με μια κοινή συνισταμένη, αλλά όπως πολλάκις έγραψα στο παρελθόν πάντα επικρατούσε το Ειδικό από το Γενικό καλό, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να βλέπουμε μόνο ανακοινώσεις περί ανακοινώσεων, και να βαρεθήκαμε να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια...

Και απορώ πραγματικά, πως γίνεται ο Δήμος με το Λιμάνι να απέχουν τόσο κοντά κυριολεκτικά, μα και τόσο μακριά μεταφορικά...και να μη κάνουν μια προσπάθεια να ταυτιστούν επιτέλους κάποια στιγμή για το καλό αυτού του τόπου...

Κάντε το βρε, Πράξτε το, σε συνδυασμό με έργα, και θα μείνετε στην ιστορία, όπως είχαν κάποιοι στο παρελθόν την ευκαιρία, και της γυρίσανε τη πλάτη, και της ευκαιρίας, και της ιστορίας του τόπου μας...!!!

Υ.Γ1: Εν μέσω πανδημίας, δεν σκέφτεσαι τη δημοπρασία, αλλά μόνο την Υγεία...

Υ.Γ2: Μείνετε Υγιείς, Μείνετε Σπίτι, λίγο έμεινε, για να αποδείξουμε και πάλι ότι όταν θέλουμε μπορούμε πολλά περισσότερα, από όσα νομίζουμε ότι μπορούμε...

Μπισμπιλής Β. Κωνσταντίνος
Διπλ. Τοπογραφος Μηχανικος ΕΜΠ - MSc
Read More »
Ηγουμενίτσα: Θα γεράσουμε και ακόμα θα περιμένουμε να μάθουμε σε ποιόν ανήκει η Χερσαία Ζώνη - Του Κ. Μπισμπιλή Ηγουμενίτσα: Θα γεράσουμε και ακόμα θα περιμένουμε να μάθουμε σε ποιόν ανήκει η Χερσαία Ζώνη - Του Κ. Μπισμπιλή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Η ενημέρωση από το Π.Ν. Ιωαννίνων: Covid-19, εμβόλιο και φάρμακα.

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Η ενημέρωση από το Π.Ν. Ιωαννίνων: Covid-19, εμβόλιο και φάρμακα.


Επιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Λοιμώξεων υψηλής μεταδοτικότητας και νοσηρότητας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, απαντά σε ερωτήματα που τίθενται καθημερινά από τους πολίτες για την έγκαιρη και επιστημονική ενημέρωσή τους. Ο Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Μηλιώνης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Κωστίκας επικεντρώνουν σήμερα την ενημέρωση στην ανάπτυξη εμβολίου ή φαρμάκου για τον Covid-19. Επισημαίνουν με έμφαση πως όσο μένουμε στο σπίτι κερδίζουμε χρόνο για να βρεθούν ειδικές θεραπείες και αποτελεσματικά εμβόλια.

Πόσο κοντά είμαστε στην ανάπτυξη ενός εμβολίου ή φαρμάκου για τον Covid-19;

Παρά την παγκόσμια διασπορά του νέου κορωνοϊού, δεν υπάρχει ακόμα ειδική θεραπεία που να τον εξοντώνει ούτε εμβόλια που να μας προστατεύουν από αυτόν.

Τι είδους πρόοδος έχει γίνει;

Η κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας είναι με ρυθμούς που χαρακτηρίζονται ‘ιλιγγιώδεις’ και περισσότερα από 20 εμβόλια είναι ήδη ‘υπό ανάπτυξη’. Για παράδειγμα, η πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους υγιείς εθελοντές έγινε στο Σιάτλ τον προηγούμενο μήνα. Μια άλλη ερευνητική ομάδα στην Αυστραλία μετά από ένα ζωικό μοντέλο πρόκειται να προχωρήσει σε δοκιμές σε υγιείς εθελοντές στο τέλος του Απριλίου.

Πράγματι, δοκιμές σαν αυτές πραγματοποιούνται πολύ γρηγορότερα από ότι στο παρελθόν, ενώ χρησιμοποιούνται νέες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη των εμβολίων. Όποια και εάν είναι η εξέλιξη αυτών των προσπαθειών, η μαζική παραγωγή των εμβολίων δεν αναμένεται πριν από το δεύτερο μισό του 2021.

Μπορούμε να θεραπεύσουμε τον κορωνοϊό με τα υπάρχοντα φάρμακα;

Μέχρι σήμερα διάφορα αντιϊκά φάρμακα έχουν δοκιμαστεί για τη θεραπεία του Covid-19. Η έρευνα επιταχύνεται προς αυτή την κατεύθυνση γιατί γνωρίζουμε το προφίλ ασφάλειας ήδη χρησιμοποιούμενων φαρμάκων για την αντιμετώπιση άλλων ιών.

Για παράδειγμα, μελέτες έχουν ξεκινήσει, ενώ άλλες ολοκληρώνονται με το αντιϊκό φάρμακο, remdesivir. Αυτό αρχικά χρησιμοποιήθηκε στη θεραπεία του ιού Ebola, αλλά έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και ενάντια σε άλλους ιούς. Άλλες κλινικές μελέτες έγιναν με τα χρήση συνδυασμού φαρμάκων, όπως το lopinavir/ritonavir που χρησιμοποιούνται ενάντια στον ιό HIV. Ο συνδυασμός αυτός δεν μείωσε τους θανάτους ούτε βελτίωσε το ρυθμό ανάρρωσης ασθενών με σοβαρή λοίμωξη Covid-19. Ωστόσο, τα φάρμακα χορηγήθηκαν πολύ αργά σε ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση και πιθανόν να ήταν πιο χρήσιμο εάν δίνονταν νωρίτερα σε ασθενείς πριν την επιδείνωση των συμπτωμάτων τους.

Μελέτες με το ανθελονοσιακό φάρμακο χλωροκίνη έδειξαν ότι αυτό μπορεί να ‘εξοντώσει’ τον ιό. Και για αυτό το φάρμακο αναμένονται τα αποτελέσματα μεγαλύτερων κλινικών μελετών.

Ένα εμβόλιο είναι αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες;

Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας εξαιτίας του ‘γερασμένου’ ανοσοποιητικού μπορεί να ανταποκρίνονται λιγότερο καλά στην ανοσοποίηση με τα εμβόλια. Αυτό παρατηρείται και με τα εμβόλια ενάντια στη γρίπη. Ωστόσο, τα εμβόλια μπορούν να βοηθήσουν όλες τις ηλικίες.

Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναμένονται;

Όλα τα φάρμακα ακόμα και τα ήπια παυσίπονα έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Χωρίς κλινικές μελέτες δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει ένα πειραματικό εμβόλιο. Οι ρυθμιστικές αρχές εντείνουν την προσοχή τους και καταγράφουν την οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια αναφερθεί.

Πώς δημιουργείται ένα εμβόλιο;

Τα εμβόλια ουσιαστικά ‘παρουσιάζουν’ έναν ιό ή ένα μικρόβιο ή κομμάτια τους στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Ο οργανισμός αμύνεται και παράγει ειδικά αντισώματα που καταστρέφουν τον εισβολέα. Για δεκαετίες, η κύρια μέθοδος παρασκευής του εμβολίου περιελάμβανε ολόκληρο τον ιό. Έτσι για παράδειγμα, τα εμβόλια της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς περιέχουν εξασθενημένους ιούς που δεν μπορούν να προκαλέσουν λοίμωξη. Το εμβόλιο κατά της γρίπης περιέχει αδρανοποιημένα στελέχη. Για την παρασκευή εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού θα εφαρμοστούν νέες τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουν κομμάτια του γενετικού κώδικα του ιού για τα οποία ο οργανισμός αναμένεται ότι αναπτύξει ‘άμυνες’ για εξολοθρεύσει ολοσχερώς τον ιό.

Σε ποιους θα γίνουν εμβόλια;

Αρχικά, τα εμβόλια που θα αναπτυχθούν, θα είναι όπως είναι λογικό διαθέσιμα σε ποσότητες όχι επαρκείς για το σύνολο του πληθυσμού και θα δοθούν κατά προτεραιότητα στους επαγγελματικές υγείας που έρχονται σε άμεση επαφή με μεγάλο αριθμό ‘κρουσμάτων’ και στις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και εκείνοι με χρόνια νοσήματα, όπως βέβαια και σε εκείνους που φροντίζουν αυτούς τους ανθρώπους.

Και μέχρι να βγει εμβόλιο τι κάνουμε;

Τα εμβόλια προλαμβάνουν τις λοιμώξεις. Για την ώρα είναι χρήσιμο να φροντίζουμε την ατομική μας υγιεινή. Εάν κολλήσουμε, οι περισσότεροι από εμάς θα περάσουμε τη λοίμωξη στο σπίτι, στο κρεβάτι με τη λήψη παρακεταμόλης και άφθονων υγρών. Όσοι εμφανίσουν εντονότερα συμπτώματα θα χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όσο #μένουμεσπίτι υγιείς, κερδίζουμε χρόνο για να βρεθούν ειδικές θεραπείες και αποτελεσματικά εμβόλια.
Read More »
Η ενημέρωση από το Π.Ν. Ιωαννίνων: Covid-19, εμβόλιο και φάρμακα. Η ενημέρωση από το Π.Ν. Ιωαννίνων: Covid-19, εμβόλιο και φάρμακα. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Αρνητικός ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην επέκταση του λατομείου στη θέση Μύλοι - Πέστανη

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Αρνητικός ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην επέκταση του λατομείου στη θέση Μύλοι - Πέστανη


Με την με αρίθμ. πρωτ. 28576/494/24-02-2020, ανακοίνωση – πρόσκληση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, να διατυπώσει γραπτώς τις απόψεις του επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την τροποποίηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Λιμένα Ηγουμενίτσας, ως προς την εκμετάλλευση λατομείου στη θέση «ΜΥΛΟI», Δ. Ηγουμενίτσας, Π.Ε. Θεσπρωτίας, για τις ανάγκες κατασκευής του λιμένα. 

Η κοινότητα Αγίας Μαρίνας με την αριθμ. 02/2020 απόφασή της, γνωμοδότησε αρνητικά επί του περιεχομένου του φακέλου του εν λόγω έργου. 

Επίσης όπου χορηγήθηκαν άδειες για την εκμετάλλευση λατομείων σε εταιρείας που κατασκεύαζαν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σε παρακείμενες εκτάσεις, στην ίδια λατομική περιοχή δεν τηρήθηκαν από αυτές οι εγκεκριμένοι όροι, που υπήρχαν στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την αποκατάσταση των χώρων. 

Αποτέλεσμα αυτού οι εν λόγω περιοχές στη θέση «ΜΥΛΟΙ» Αγίας Μαρίνας και Κρυόβρυσης να είναι επιβαρυμένες περιβαλλοντικά και να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. 

Λαμβάνοντα λοιπόν υπόψη τα παραπάνω, τις αρνητικές αποφάσεις των Κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας και Κρυόβρυσης, καθώς και το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η ίδια κατάσταση, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, γνωμοδότησε ΑΡΝΗΤΙΚΑ επί του περιεχομένου του φακέλου της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθότι σε όμορες επιφάνειες στην ίδια λατομική περιοχή δεν πραγματοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις των περιβαλλοντικών μελετών. 

Αρνητικά γνωμοδότησαν και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγίας Μαρίνας και Κρυόβρυσης.

Το ίδιο θέμα, ήταν στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία στη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε την αναβολή της συζήτησής του.
Read More »
Αρνητικός ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην επέκταση του λατομείου στη θέση Μύλοι - Πέστανη Αρνητικός ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην επέκταση του λατομείου στη θέση Μύλοι - Πέστανη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Βυζαντινά λουτρά Παραμυθιάς: 1 από τα 6 σε όλη την χώρα!!!

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Βυζαντινά λουτρά Παραμυθιάς: 1 από τα 6 σε όλη την χώρα!!!


Το Βυζαντινό λουτρό της Παραμυθιάς είναι 1 από τα 6 συνολικά που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ανάγεται χρονολογικά στην μεσοβυζαντινή περίοδο (8ος-12ος αι) και το σωζόμενο κτίριο αποτελείται κυρίως από τέσσερις ορθογώνιους χώρους, δύο μεγαλύτερους και δύο μικρότερους, οι οποίοι και επικοινωνούν μεταξύ τους με τοξωτά ανοίγματα.

Το λουτρό της Παραμυθιάς, χτίστηκε σε μια εποχή κατά την οποία αναβίωνε η παράδοση των λουτρών, με δημόσια συνοικιακά (Βαλανεία), επισκοπικά για λόγους κοινωνικής ωφελείας, ιδιωτικά ή πριβάτα αλλά και μοναστηριακά με παράλληλη δημόσια χρήση. Πιθανολογούμε πως το συγκεκριμένο ανήκει στην τελευταία κατηγορία αφού δίπλα του βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγιάς της Παραμυθίας (σήμερα ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) όπου και είναι ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας.Ενας μικρός επιμήκης χώρος που βρίσκεται μεταξύ των δύο μικρότερων διαμερισμάτων, πιθανόν να χρησίμευε ως βοηθητικός χώρος επικοινωνίας τους. Βόρεια του σωζόμενου τμήματος του λουτρού υπήρχε μεγαλύτερος χώρος, ενώ στη νότια πλευρά των ερειπίων διακρίνεται ορθογώνιος επιμήκης χώρος με προεξέχουσα ημικυκλική κόγχη.Η δυτική πλευρά του λουτρού είναι κατασκευασμένη στο κατώτερο τμήμα της με αργολιθοδομή και στο ανώτερο, με πλινθοπερίκλειστο σύστημα. Διπλές σειρές οριζόντιων και κάθετων πλίνθων περικλείουν τους λίθους. Στην κορυφή της ανωδομής διακρίνεται πλίνθινη οδοντωτή ταινία.

Η στέγαση των σωζόμενων χώρων του λουτρού επιτυγχανόταν με θόλους, ενώ της δεξαμενής και του μικρού βοηθητικού χώρου με καμάρες. Όπως αναφέρεται σχετικά σε πηγές η ανασκαφική έρευνα δεν έχει ακόμη περατωθεί κι έτσι δεν είναι δυνατό να καθορισθούν με ακρίβεια το μέγεθος, η μορφή καθώς και η χρήση των διαφόρων χώρων του λουτρού. Ωστόσο, πιθανολογείται πως τρεις ήταν οι κύριοι χώροι: Το «ψυχρολούσιο» (κρύο), το «χλυαροψύχειο», και το ζεστό ή «θερμό», (ενδότερος θόλος).


Σημαντικό είναι ότι ακόμα και σήμερα διακρίνονται οι δύο πήλινοι σωλήνες που διαπερνούν τους τοίχους των δύο κεντρικών και του νοτιοδυτικού διαμερίσματος. 
Η στέγαση των τεσσάρων σωζόμενων χώρων γινόταν με θόλους, από τους οποίους σώζονται τα λοφία και μέρος των τυμπάνων, ενώ της δεξαμενής με καμάρα.


 
Read More »
Βυζαντινά λουτρά Παραμυθιάς: 1 από τα 6 σε όλη την χώρα!!! Βυζαντινά λουτρά Παραμυθιάς: 1 από τα 6 σε όλη την χώρα!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Τραγωδία στη Γαλλία: 1.427 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Τραγωδία στη Γαλλία: 1.427 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες


Συνολικά 1427 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες.
Σύμφωνα με τη Le Mond, τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί συνολικά 607 θάνατοι στα νοσοκομεία και άλλοι 820 θάνατοι σημειώθηκαν στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, συνολικά, η Γαλλία μετρά 10.328 θύματα από την πανδημία του κορωνοϊού, εκ των οποίων 7.091 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο και 3.237στα γηροκομεία της χώρας. «Σε εθνικό επίπεδο φαίνεται πως ο αριθμός των νεκρών σταθεροποιείται» τονίζει ο γενικός διευθυντής Υγείας.
Read More »
Τραγωδία στη Γαλλία: 1.427 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες Τραγωδία στη Γαλλία: 1.427 νεκροί από κορωνοϊό σε 24 ώρες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τρίτη 7 Απριλίου)

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τρίτη 7 Απριλίου) 


Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ήπειρο μέχρι σήμερα ( Τρίτη 7 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοσοκομείων, έχει ως εξής: 

A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο περιστατικό είναι από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει βελτίωση. 
· Το δεύτερο αφορά τον ηλικιωμένο από την Άρτα, ο οποίος βρίσκεται στη διαδικασία αποσωλήνωσης. 
2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την κατάσταση του ασθενή να είναι βελτιωμένη. 
· Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος έως την εισαγωγή του στη μονάδα παρέμενε και παρακολουθούνταν στην οικία του, η υγεία του είναι σταθερή. 
· Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της σταθεροποιήθηκε. . 
3. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πενήντα επτά (57) νέα δείγματα, που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά. 

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» 
· Από τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες τα πέντε είναι αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα για άλλα δύο. 
· Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση. 
· Από το σύνολο των εκατόν δύο (109) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα εννέα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά. 

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ 
· Τα είκοσι πέντε (25) δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση καθώς και τέσσερα που ήταν σε εκκρεμότητα από τις 5/4 ήταν αρνητικά. 
· Σήμερα στάλθηκαν δέκα εννέα (19) νέα δείγματα για εξέταση. 
· Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
· Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. 

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 
· Όλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2. 
· Στο Νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται σήμερα πιθανά περιστατικά SARS-COV-2. 
· Ελήφθησαν δύο δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται τα αποτελέσματα. 
· Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. 
· Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020. 

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
· Τα τρία δείγματα που εξετάσθηκαν χθες ήταν αρνητικά. 
· Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση . 
· Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά είκοσι τρία δείγματα προς εξέταση, τα είκοσι ένα ήταν αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δύο ανωτέρω. 

Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται είκοσι (20) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους .
Read More »
Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τρίτη 7 Απριλίου) Δύο νέα δείγματα από το νοσ. Φιλιατών - Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τρίτη 7 Απριλίου) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Άλλοι δύο νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας - Στους 81 οι θάνατοι

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Άλλοι δύο νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας - Στους 81 οι θάνατοι


Άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη χώρα μας με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να φτάσει τους 81. 

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 42 ετών από την Πορταριά Χαλκιδικής και μία γυναίκα 84 ετών, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Read More »
Άλλοι δύο νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας - Στους 81 οι θάνατοι Άλλοι δύο νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας - Στους 81 οι θάνατοι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Επίδομα 600€ σε επιστήμονες μέσω προγραμμάτων κατάρτισης

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Επίδομα 600€ σε επιστήμονες μέσω προγραμμάτων κατάρτισης


Δήλωση ενδιαφέροντος: κλικ εδώ τηλ. 2651020777

Εκπαιδευτικό επίδομα: 600 € για επιστήμονες.
Από την Πέμπτη 9/4/2020 ξεκινάνε οι αιτήσεις των ωφελούμενων το προγράμματος που προκήρυξε το Υπουργείου εργασίας. Η προκήρυξη των νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ κατάρτισης για 166.000 επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες, προερχόμενους από τους εξής βασικούς επιστημονικούς κλάδους:

Δικηγόροι
Γιατροί (συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού) 
Μηχανικοί / αρχιτέκτονες 
Οικονομολόγοι /Λογιστές Εκπαιδευτικοί και Ερευνητές Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης και θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων (soft skills) των ωφελουμένων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης. Εκπαιδευτικό επίδομα: 600 € (σε 2 δόσεις). Διάρκεια: 100 ώρες τηλεκατάρτισης

Τηλέφωνο 2651020777 (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
Τηλέφωνο 2681400037 (ΑΡΤΑ)
Read More »
Επίδομα 600€ σε επιστήμονες μέσω προγραμμάτων κατάρτισης Επίδομα 600€ σε επιστήμονες μέσω προγραμμάτων κατάρτισης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει τα νοσοκομεία της Ηπείρου

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει τα νοσοκομεία της Ηπείρου


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου παραμένοντας πιστή στη δέσμευσή της για αδιάλειπτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενισχύει τα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου και τα εφοδιάζει με υγειονομικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19) και την προστασία της δημόσιας υγείας. 

Συγκεκριμένα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμβάλει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων - Χατζηκώστα, του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Φιλιατών, προσφέροντας είδη ατομικής προστασίας όπως γάντια, μάσκες και ιατρικές στολές, αλλά και ιατρικό εξοπλισμό όπως οθόνες παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών των ασθενών. 

Ο κος Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ανέφερε σχετικά: «Με τη στάση μας, όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στην τοπική κοινωνία έχουμε αποδείξει έμπρακτα στους Ηπειρώτες πως βρισκόμαστε δίπλα τους στηρίζοντάς τους. Έτσι, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο μας και τη χώρα μας, δίνουμε ξανά το παρόν και συμβάλουμε στην προσπάθεια θωράκισης των νοσοκομείων της Περιφέρειας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που μάχονται για την προστασία της υγείας όλων μας.» 

Πέρα από την ανωτέρω πρωτοβουλία, η Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς για τον σχεδιασμό δράσεων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της επιχειρησιακής της λειτουργίας για τη στήριξη και προστασία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
Read More »
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει τα νοσοκομεία της Ηπείρου Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει τα νοσοκομεία της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Υγειονομικοί Νοσ. Φιλιατών: "Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων"

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Υγειονομικοί Νοσ. Φιλιατών: "Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων" 


Συνάδελφοι υγειονομικοί εργαζόμενοι

Η επιδημία του κορονοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη έφερε στην επιφάνεια με τον πιο κραυγαλέο τρόπο τις τεράστιες διαχρονικές ελλείψεις στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Σκοπός της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι να ακουστεί η πραγματική και όχι η μισή αλήθεια, για τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών .

Οι ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας για μας και για τους ασθενείς μας είναι κραυγαλέες. Οι υγειονομικοί που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με αυτοθυσία και υπερπροσπάθεια δεν προστατεύονται επαρκώς με όλα τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να μην νοσήσουν οι ίδιοι και γίνουν φορείς διασποράς στους υπόλοιπους ασθενείς, στο συγγενικό περιβάλλον τους, αλλά και για να μην λείψουν από «το πεδίο της μάχης» που τόσο απαραίτητοι είναι .

Οι αντιφατικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η «χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας σε περίπτωση ελλείψεων και η μείωση του χρόνου καραντίνας στους υγειονομικούς στις 7 ημέρες σε σχέση με τις 14 στο γενικό πληθυσμό» αποδυναμώνουν την ασπίδα προστασίας των υγειονομικών και αποτελούν έμμεση παραδοχή της ανεπάρκειας προσωπικού.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό σε όλη την Ελλάδα (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό) είναι τραγικές. Το νοσοκομείο μας παραμένει υποστελεχομένο σε ανθρώπινο δυναμικό , με κενές το 1/3 των οργανικών θέσεών του σύμφωνα με τον οργανισμό, εκ των οποίων 24 κενές θέσεις αφορούν σε ειδικευμένους ιατρούς, όταν οι σύγχρονες ανάγκες είναι πολύ περισσότερες ,πόσο μάλιστα αυτή την περίοδο .

Οι προσλήψεις συμβασιούχων για δύο χρόνια και η μετέπειτα απόλυσή τους, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό και δεν προσφέρουν ουσιαστική λύση στο πάγιο και διαρκές πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. 

Ενώ δουλεύουμε σε ανθυγιεινές συνθήκες, ενώ εκτιθέμαστε σε βιολογικούς και χημικούς παράγοντες κινδύνου, όπως αποδεικνύεται περίτρανα και από την τρέχουσα επιδημία (πανελλαδικά πάνω από 92 συνάδελφοί μας έχουν νοσήσει και τουλάχιστον 450 έχουν τεθεί σε καραντίνα), η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει ακόμη και τώρα όλους τους υγειονομικούς στα ΒΑΕ.

Η έλλειψη γιατρού εργασίας στο νοσοκομείο και η μη καταγραφή και εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου των εργαζομένων βολεύει τις εκάστοτε Διοικήσεις και κυβερνήσεις, γιατί έτσι κρύβουν τις ευθύνες τους για την ανυπαρξία μέτρων προστασίας και ασφάλειας για τους εργαζομένους. 

Ανεξάρτητα από τον σχεδιασμό στα χαρτιά που «λένε» ότι έχουν οι διοικήσεις, κανένας σχεδιασμός δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς επάρκεια προσωπικού , χωρίς μέσα προστασίας των εργαζομένων στα νοσοκομεία και χωρίς τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά. 

Παρά τις οδηγίες του ΠΟΥ για την αναγκαιότητα ελέγχων με «τεστ, τεστ … τεστ» και επανελέγχων του υγειονομικού προσωπικού για τον ιό, ώστε να μη γίνονται τα νοσοκομεία πύλες εισόδου και οι υγειονομικοί φορείς διασποράς του ιού, τεστ δεν πραγματοποιούνται . 

Η προβολή με κάθε μέσο και τρόπο της ατομική ευθύνης σαν βασικό παράγοντα έκβασης της επιδημίας, αποκρύβει την κρατική ευθύνη. Ο κόσμος στη μεγάλη του πλειοψηφία πειθαρχεί στα μέτρα και με το παραπάνω. Η ατομική ευθύνη όμως, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη και δεν μπορεί να έχει κανένα αποτέλεσμα αν δεν στηρίζεται σε ένα ολοκληρωμένο κρατικό σχέδιο. 

Οι υγειονομικοί που είμαστε στην πρώτη γραμμή απαιτούμε από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές

Καλούμε τους υγειονομικούς και το λαό μας να στηρίξουν την κινητοποίηση στις 7 Απρίλη, και στέλνουμε μήνυμα « ότι δεν πρόκειται να σιωπήσουμε και θα δυναμώσουμε τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να εξασφαλιστεί η επάρκεια και ο συνεχής εφοδιασμός των νοσοκομείων σε ατομικά μέσα προστασίας ( μάσκες, γάντια, στολές υψηλής προστασίας, γυαλιά, αντισηπτικά).
Να στελεχωθεί άμεσα το νοσοκομείο με μόνιμο προσωπικό , όπως προβλέπεται στον οργανισμό, και με επιπλέον προσωπικό για τις κλινικές που έχουν διαμορφωθεί για την νοσηλεία κρουσμάτων κορονοϊού. 
Να λειτουργήσει το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας ως αυτόνομος οργανισμός με το αντίστοιχο προσωπικό του και όχι όπως συμβαίνει σήμερα με το προσωπικό του ΚΥ Ηγουμενίτσας και του πρώην ΙΚΑ. 
Να επιστρέψει άμεσα το προσωπικό που μετακινήθηκε από το νοσοκομείο Φιλιατών για τη δήθεν λειτουργία ΤΕΠ στην Ηγουμενίτσα (με απόφαση της προηγούμενης διοίκησης…) 
Να λειτουργήσει τώρα ΜΕΘ (όπως έγινε και στη Ζάκυνθο) με την πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού. 
Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ να προστεθούν και νέες , αφού η χώρα μας έχει ανάγκη από 3500 κλίνες ΜΕΘ.
Να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν γιατί χρειάζονται όσο ποτέ. 
Να υπάρχει επιστημονική ιχνηλάτηση και εκτέλεση δωρεάν test για τον ιό σε όλους τους υγειονομικούς με βάση τις οδηγίες του ΠΟΥ.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι υγειονομικοί (επικουρικοί ιατροί, νοσηλευτές, παρασκευστές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί και λοιπό προσωπικό) που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Να προσληφθούν γιατροί εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία .
Να ενταχθούν άμεσα στα ΒΑΕ όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας.
Να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας υγείας στο σύνολό του και Να ενταχθούν οι χιλιάδες έμπειροι συνάδελφοί μας ιδιώτες γιατροί στο σχεδιασμό του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
Να υπάρχει διαφάνεια και επίσημη διαρκής ενημέρωση σε όλους μας από τη Διοίκηση και τις αρμόδιες επιτροπές (Λοιμώξεων,Διαχείρισης) που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το ΔΣ
Read More »
Υγειονομικοί Νοσ. Φιλιατών: "Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων" Υγειονομικοί Νοσ. Φιλιατών: "Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Γιάννης Γόγολος: "Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»;"

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Γιάννης Γόγολος: "Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»;"


Απορία προκαλεί η είδηση που αναρτήθηκε στα τοπικά διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για τον διαγωνισμό που διενεργεί ο ΟΛΗΓ εν μέσω πανδημίας για την μίσθωση δύο καλοκαιρινών αναψυκτηρίων στην παραλία Δρεπάνου για τρία έτη, με δικαίωμα παράτασης για ίσο χρονικό διάστημα. 

Την ώρα που η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην αναχαίτηση της επέκτασης του κορωνοϊού και οι επιχειρήσεις «μετρούν τις πληγές τους» και δεν έχουν ακόμη σαφή εικόνα πως θα κυλήσει η τουριστική περίοδος, ο ΟΛΗΓ προβαίνει σε αυτή την άστοχη ενέργεια. 

Αλήθεια με αυτό τον τρόπο πιστεύει η διοίκηση του ΟΛΗΓ ότι θα εξασφαλίσει τον απαραίτητο ανταγωνισμό για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, για την μίσθωση των καταστημάτων; 
Ή μήπως στην πραγματικότητα επιδιώκει το αντίθετο;

Η άκαιρη αυτή κίνηση του ΟΛΗΓ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις του πολιτικού προϊσταμένου του Οργανισμού, του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος στην προ διμήνου μόλις, επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, σε ερώτηση του επικεφαλής κ. Γόγολου Ιωάννη σχετικά με την δημοπράτηση από την Διοίκηση του ΟΛΗΓ είχε αναφέρει ότι καμία αιφνιδιαστική κίνηση δέσμευσης της χρήσης της χερσαίας ζώνης (μέρος της οποίας είναι και η παραλία Δρεπάνου) δεν θα γίνει, έως την παραχώρησή της στο Δήμο. 

Έρχεται σε αντίθεση και με τις δηλώσεις του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, ο οποίος σε ερώτηση του επικεφαλής κ. Γόγολου Ιωάννη σχετικά με την δημοπράτηση από την Διοίκηση του ΟΛΗΓ μας διαβεβαίωνε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την διοίκηση του ΟΛΗΓ και δεν έχει αυτή την ενημέρωση και ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας μεταβίβασης της χερσαίας ζώνης, δεν θα γίνει καμία αιφνιδιαστική ενέργεια.

Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»; 
Απαιτούμε άμεσα την ανάκληση των διαγωνιστικών διαδικασιών. 

Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί κατά της οποιασδήποτε κίνησης από όποιον φορέα, δεσμεύει τη χρήση της χερσαίας ζώνης, η οποία πρέπει να περάσει άμεσα στην ευθύνη του Δήμου.

Αναμένουμε τις αντιδράσεις του Δημάρχου, αλλά και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κάποιοι τελικά είναι τσακωμένοι με την αλήθεια προς τους μόνιμους συμπολίτες μας.
Read More »
Γιάννης Γόγολος: "Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»;" Γιάννης Γόγολος: "Τελικά ο ΟΛΗΓ είναι «κράτος εν κράτει»;" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Ηγουμενίτσας - Casus Belli η μίσθωση των καταστημάτων του Δρεπάνου

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Ηγουμενίτσας - Casus Belli η μίσθωση των καταστημάτων του Δρεπάνου


Με έκπληξη διαβάσαμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ τις αποφάσεις (47/2020 ΑΔΑ Ω3ΔΩ469ΗΞ2-ΣΙΡ & 48/2020 ΑΔΑ Ω9Μ6469ΗΞ2-ΛΧΤ) σας, για τη δημοπράτηση των δύο αναψυκτηρίων (πρώην SOHO & πρώην OSTRIA), που βρίσκονται στην περιοχή της παραλίας Δρεπάνου. 

Πρόκειται για αποφάσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα μέχρι τώρα, δημόσια υποστηρίζατε, τόσο εσείς ως Διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε, όσο και η Κυβέρνηση, που δια στόματος του κ. Υπουργού δεσμεύθηκε δημόσια, ότι θα αποδοθεί άμεσα στον Δήμο Ηγουμενίτσας, το τμήμα της χερσαίας ζώνης από το πρώην Ξενία έως και το Μακρυγιάλι (καθότι είναι πλέον απαλλαγμένο βαρών). 

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι πράξεις σας αυτές, που δεσμεύουν για 6 χρόνια τα αναψυκτήρια, περιπλέκουν εκ νέου τη διαδικασία απόδοσης της παραλίας Δρεπάνου στον Δήμο; 

Μήπως αυτές σας οι ενέργειες αποκαλύπτουν και την πραγματική σας πρόθεση, της μη απόδοσης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο και την Τοπική Κοινωνία; 

Σας καλούμε, άμεσα να ακυρώσετε τις διαδικασίες δημοπράτησης και να εντείνουμε τις από κοινού ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασία απόδοσης. 

Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε τις πράξεις σας casus belli ως προς την τοπική κοινωνία και ως Δήμος θα πράξουμε τα δέοντα, παραπέμποντας το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Read More »
Σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Ηγουμενίτσας - Casus Belli η μίσθωση των καταστημάτων του Δρεπάνου Σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Ηγουμενίτσας - Casus Belli η μίσθωση των καταστημάτων του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Συναισθήματα των ημερών της Καραντίνας - Της Μαρίας Αναγνωστοπούλου

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Συναισθήματα των ημερών της Καραντίνας - Της Μαρίας Αναγνωστοπούλου


Αυτές τις δύσκολες ημέρες της καραντίνας εκτός από το άγχος για την επικινδυνότητα που μπορεί να φέρει ο ίδιος ο κορονοϊός στην σωματική μας υγεία , πρωτόγνωρες εμπειρίες που βιώνουμε κατά την διάρκεια του εγκλεισμού μας στο σπίτι , μπορούν να επηρεάσουν τον ψυχισμό μας (αλλά και τον ψυχισμό των μελών της οικογένειάς μας) με αρνητικό τρόπο και να μας κάνουν να αισθανθούμε εγκλωβισμένοι και αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που αναγκαστήκαμε να βιώσουμε στην νέα καθημερινότητά μας.

Υπάρχουν περιπτώσεις που υποτιμούμε την αντανάκλαση της ψυχικής αναστάτωσης στην καθηνερινότητά μας .Είτε το κάνουμε όμως είτε όχι η αναστάτωση αυτή υπάρχει και αν δεν υπάρχει σε μας τους ίδιους πιθανόν να υπάρχει σε ανθρώπους που αγαπάμε ή που φροντίζουμε (παιδιά ,ηλικωμένους κλπ). Επίσης αυτήν την εποχή που διανύουμε πολλοί συμπολίτες μας είναι αναγκασμένοι να μείνουν χωρίς εργασία γεγονός που δημιουργεί περισσότερη αγωνία για το πώς θα ανταπεξέλθουν στις οικογενεικές υποχρεώσεις και αλλά και για την επιμήκυνση της διάρκειας της καραντίνας . Άλλοι συμπολίτες μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και διακατέχονται από ιδιαίτερη αγωνία μήπως αρρωστήσουν και η ζωή τους κιδυνέψει .Υπάρχουν λοιπόν τόσες κι άλλες τόσες αφορμές που μας έχουν οδηγήσει τις τελευταίες μέρες στο να βιώνουμε περισσότερο άγχος το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούμε ώστε όταν η καραντίνα περάσει να μην μας έχει αφήσει και ψυχικό κόστος .

Μερικές επισημάνσεις για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις ανάγκης .
1. Πρώτα από όλα αν ανγνωρίσουμε σημάδια έντονου άγχους κατά την παραμονή μας στο σπίτι , δεν θα πρέπει να τα παραβλέψουμε αλλά θα πρέπει να τα εκφράσουμε σε έναν άλλον ενήλικα (σύντροφο , γονιό , συγκάτοικο) που διαβιώνει μαζί μας στο σπίτι .Μετατρέποντας τα αισθήματά μας σε λέξεις μπορούμε να μοιραστούμε αυτό που νοιώθουμε και να ψαξουμε μαζί να βρούμε λύσεις . Επίσης υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας που δεν θα πρέπει να διστάσουμε να πάρουμε (Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας: 210197,τηλεφωνική γραμμή βοήθειας ΕΚΠΑ: 2107297 957 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ, κα )
2. Αν έχουμε παιδιά θα πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση μαζί τους (ακόμα κι αν τα παιδιά μας είναι νήπια) και να τους εξηγήσουμε την κατάσταση με απλά λόγια περιγραφοντας την ακριβώς όπως είναι και εξηγώντας τους γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε σπίτι .Αν αφήσουμε τα παιδιά μας μπροστα στα κινητά τους ώστε να περνά η ώρα τους θα διαπιστώσουμε δύο (τουλάχιστον) πράγματα : α) ότι κάποια στιγμή θα βαρεθούν το κινητό τους και θα χρειαστεί να κάνουν κάτι άλλο και 2) ότι η ατόσφαιρα απομόνωσης που θα έχουμε δημιουργήσει στο σπίτι μας θα οδηγήσει σε καταστάσεις έκρηξης την στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε ότι απλά δεν γίνεται να ζούμε χαζεύοντας το κινητό μας όλη μέρα .
3. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε ώστε να κάνουμε : Κάθε πρωί σχεδιάζουμε ένα πρόγραμμα , το χράφουμε σε ένα χαρτί κατο κολλάμε στον τοί χο μας .Αυτό βοηθά να ξέρουμε ότι η μέρα μας είναι γεμάτη με πραγματα που μπορούμε να κάνουμε (παραδείγμα δραστηριοτήτων : Πρωί : παρακολούθηση τηλεόρασης , συνεργασία στην Παρασκευή του μεσημεριανού φαγητού , Μεσημέρι : γευμα και μετά χαλάρωση στο διαδίκτυο , Απόγευμα : δραστηριότητα άσκησης ανά 2 μέλη της οικογένειας , Πριν το βράδυ βοήθεια στο νοικονυριό ή γυμαστική στο σπίτι ή ζωγραφική κτλ , Βράδυ : παρακολούθηση μιας ταινίας ή επιτραπέζια παιχνίδια …..
4. Όσο κι αν μας φανεί παράξενο ή ασυνήθιστο μπορούμε να δοκιμάσουμε μια συνήθεια που ποτέ δεν είχαμε πριν όπως πχ να αναζητήσουμε στο ιντερνετ μια δραστηριότητα πχ να μάθουμε να φτιάχνουμε μικρά κοσμήματα ή να μαγειρέψουμε φαγητά που δεν έχουμεξαναμαγειρέψει ή να αρχίσουμε να διαβάζουμε βιβλία ή να μάθουμε να πλέκουμε κτλ .
5. Μερικές οικογένειες λόγω των καθημερινών υπόχρεώσεων (προ καραντίνας) αλλά και τρόπου ζωής δεν βλέπονταν αρκετά ώστε να έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν . Ας πάρουμε τώρα την ευκαιρία να έρθουμε λίγο πιο κοντά με τον σύντροφο ή τα παιδιιά μας , συζητώντας μαζί τους για απλά πράγματα πχ στα παιδιά αρέσει πολύ να ακούνε ιστορίες από την ζωή των γονιών τους πριν να γεννηθούν αυτά .Μοιραζομαστε ιστορίες και μαζί με αυτές μοιραζόμαστε και συναισθήματα .Αυτό το μοίρασμα μπορεί πραγματικά να είναι μια εμπειρία θετική .
6. Οι μέρες θα περάσουν ακόμα κι αν δεν μπορούμε να τις μοιραστούμε με αγαπημένα πρόσωπα ( φίλους , γονείς κτλ) , ακόμα κι αν στερρηθήκαμε εξόδους και δραστηριότητες που αγαπάμε , ακόμα κι αν ο εγκλεισμός μας θεωρείται επιταγή ας σκεφτούμε πως η κατάσταση αυτή είναι μια επιταγή προς εμάς ότι έχουμε ευθύνη να την περάσουμε και να βγούμε κερδισμένοι από αυτή και αεμεις και τα μέλη της οικογένειάς μας .
7. Αν υπάρχει οποιαδήποτε ανάγκη πρακτικής φύσης (πχ δεν υπάρχουν τρόφιμα στο σπίτι λόγω της ανεργίας) ή ψυχικής φύσης (πχ ο μοναχικός -ηλικιωμένος γείτονας νοιώθει εγκατελειμένος , εννοείτε ότι δεν ντρεπόμαστε να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να επικοινωνήσουμε με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Σουλίου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο .( Τηλ. Επικοινωνίας : για Δήμο Σουλίου 2666022656 , για το Σούλι : 2666022044)
8. Η περίπτωση της καραντίνας που φέρνει οικονομική αναστάτωση σε μια οικογένεια είναι ίσως η πιο δύσκολη αφού ξαφνικά η οικογένεια μένει χωρίς πόρους για να καλύψει τις ανάγκες της .Είναι σημαντικό να σκεφτούμε ότι αυτό είναι κάτι προσωρινό και ότι με τον έναν ήτον άλλον τρόπο ισχύει για όλους .Ενημερωνόμαστε για τον τρόπο που θα δοθούν τα διάφορα επιδόματα (τηλ. Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σουλίου : 2666360137) , ώστε να είμαστε δικαιούχοι και δεν διστάσουμε να ζητήσουμε βοήθεια, οικονομική και συμβουλευτική .
9. Τέλος , βοηθώντας έναν συνανθρωπό μας που έχει ανάγκη αυτές τις μέρες μπορούμε να ανακαλύψουμε και την χαρά την προσφοράς και της αγάπης .Στην κάθε γειτονιά υπάρχουν ηλικιωμένα άτομα που μπορεί να χρειάζονται να πληρώσουν έναν λογαριασμό , να προμηθευτούν τρόφιμα , να πάρουν φάρμακα ή ακόμα να χρειάζονται και ένα πιάτο φαγητό .Ας είμαστε εκει για αυτούς .

Ζούμε στην Επαρχία και είναι πολύ πιο έυκολο για εμάς να αντιμετωπίσουμε την συνολική καταάσταση που μας έχει επιβάλλει η καραντίνα για να προστατευτούμε από το Κορονοϊό .Σκεφτείτε τους κατοίκους της μαγάλης πόλης πόσο πιο δύσκολα θα περάσουν αυτές τις ημέρες .Το Πάσχα θα το περάσουμε στο σπίτι μας και σε αποκλεισμό από οικογενειακές συγκεντρώσεις . Ας το δούμε σαν μια νέα εμπειρία (άσχετα με την προσωπική άποψη του καθενός μας για το τι , το γιατί και το ποιος αυτής της κατάστασης ) , μέσα από την οποία μπορούμε να αναδείξουμε έναν νέο και ίσως έναν πιο όμορφο εαυτό τον οποίο μπορούμε να προσφέρουμε σε εμάς και στην οικογένειά μας .

Μαρία Αναγνωστοπούλου
Κοινωνική λειτουργός
Email : maranagnos@yahoo.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα :
Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας: 210197 , τηλεφωνική γραμμή βοήθειας ΕΚΠΑ: 2107297 957 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ, κα ) , Βοήθεια στο Σπίτι Δ. Σουλίου : 2666022656 , Κέντρο Κονότητας Δ. Σουλίου:2666360137 , Κένρο Ψυχικής Υγειας Ηγουμενίτσα :2665028874
Read More »
Συναισθήματα των ημερών της Καραντίνας - Της Μαρίας Αναγνωστοπούλου Συναισθήματα των ημερών της Καραντίνας - Της Μαρίας Αναγνωστοπούλου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Στους 173 τις προηγούμενες 24 ώρες οι νεκροί στη Γερμανία από κορωνοϊό

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Στους 173 τις προηγούμενες 24 ώρες οι νεκροί στη Γερμανία από κορωνοϊό


Ακόμη 173 άνθρωποι υπέκυψαν από κορωνοϊό στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 1.607 στη χώρα, καταγράφουν τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει και αναρτά σε ειδικό ιστότοπο το Robert Koch-Institut, που ειδικεύεται στις μεταδοτικές ασθένειες.
Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3.834 το προηγούμενο 24ωρο και ανέρχονται σήμερα σε 99.225· ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων αυξήθηκε, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση των προηγούμενων τεσσάρων συναπτών ημερών.
Και οι δύο αριθμοί είναι αισθητά υψηλότεροι από εκείνους που κατέγραφε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ χθες Δευτέρα (92 θάνατοι, 3.677 κρούσματα μόλυνσης).
Read More »
Στους 173 τις προηγούμενες 24 ώρες οι νεκροί στη Γερμανία από κορωνοϊό Στους 173 τις προηγούμενες 24 ώρες οι νεκροί στη Γερμανία από κορωνοϊό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ - Οδηγίες προφύλαξης των δημοτών ως προς την διαχείριση απορριμάτων

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ - Οδηγίες προφύλαξης των δημοτών ως προς την διαχείριση απορριμάτωνRead More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ - Οδηγίες προφύλαξης των δημοτών ως προς την διαχείριση απορριμάτων Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ - Οδηγίες προφύλαξης των δημοτών ως προς την διαχείριση απορριμάτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Κυκλοφορεί το βιβλίο για το ιστορικό αεροδρόμιο Παραμυθιάς «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών» - Από τον Ευθύμιο Σέρμπη

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Κυκλοφορεί το βιβλίο για το ιστορικό αεροδρόμιο Παραμυθιάς «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών» - Από τον Ευθύμιο Σέρμπη


Εκδόθηκε και κυκλοφορεί!
Ήπειρος, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ένα μυστικό αεροδρόμιο, περιτριγυρισμένο από βουνά, σε μια απομονωμένη γωνιά της Ελλάδας, διαδραματίζει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους του αεροπορικού πολέμου της περιόδου. Η Κοιλάδα των Παραμυθιών ξεδιπλώνει τις μνήμες της μέσα από μία εκτενή ιστορική αφήγηση, με λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων, πλήθος ανέκδοτων φωτογραφιών και άγνωστων πτυχών, σε μία συναρπαστική αποκάλυψη της ένδοξης Αεροπορικής Ιστορίας του τόπου.

Τύπος: Ιστορικό βιβλίο
Σελίδες: 470
Φωτογραφίες/Χάρτες: 229
Βιβλιοδεσία: Σκληρόδετο εξώφυλλο
Εσωτερικό: Ασπρόμαυρο
Γλώσσα: Ελληνικά
Διαστάσεις: 24x17cm
Βάρος: 1,25 Kg
Εκδόσεις: Αυτοέκδοση
ISBN: 978-618-00-1841-7

Αποστολή με ΕΛΤΑ ή courier σε Ελλάδα και εξωτερικό. Παραγγελία και πληροφορίες μετά από επικοινωνία με τον συγγραφέα, μέσω της σελίδας ή της διεύθυνσης paramythiaairfield@gmail.com
Read More »
Κυκλοφορεί το βιβλίο για το ιστορικό αεροδρόμιο Παραμυθιάς «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών» - Από τον Ευθύμιο Σέρμπη Κυκλοφορεί το βιβλίο για το ιστορικό αεροδρόμιο Παραμυθιάς «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών» - Από τον Ευθύμιο Σέρμπη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Περιήγηση στις Βόθνες Κεραμίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Περιήγηση στις Βόθνες Κεραμίτσας (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια διαδρομή που διασχίζει τα Στενά του Λάγγαρη κάτω από το καλντερίμι της Σκάλας Κεραμίτσας Ξεκινάει από την είσοδο των Στενών μεταξύ των χωριών Δάφνη, Ριζό και Κοκκινολιθάρι και καταλίγει κάτω από το χωριό της Κεραμίτσας. 
Φιλιάτες Θεσπρωτίας 

Επιμέλεια Video: Σωκράτης Τζάνης 
Μουσική: James Bay "Hold Back The River"Read More »
Περιήγηση στις Βόθνες Κεραμίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Περιήγηση στις Βόθνες Κεραμίτσας (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Αποφάσεις για έργα οδικών - αγροτικών υποδομών, πολιτισμού κ.α.

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Αποφάσεις για έργα οδικών - αγροτικών υποδομών, πολιτισμού κ.α. 


Με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων ανέδειξε οριστικούς και προσωρινούς αναδόχους, ενέκρινε δημοπρατήσεις και τη διάθεση πιστώσεων για έργα και προμήθειες. 

Στα έργα περιλαμβάνεται ο ηλεκτροφωτισμός της οδού η οποία διέρχεται έμπροσθεν του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα, στις δε προμήθειες περιλαμβάνεται μια ακόμη παραγγελία για υγειονομικό υλικό (μάσκες) το οποίο θα διανεμηθεί σε Υπηρεσίες και φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Αναλυτικά: 

Αναδείχτηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα: 
«Ηλεκτροφωτισμός επί της 2ης επαρχιακής οδού στην περιοχή εγκατάστασης προσφύγων στην Κατσικά», προϋπολογισμού 104.500 €. Ανάδοχος Στ. Θεοδωρόπουλος. 
«Αποκατάσταση του Δημοτικού σχολείου Κοσμηράς», προϋπολογισμού 135.000 ευρώ. 
«Άμεση αποκατάσταση οδών λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων από πλημμυρικά φαινόμενα στην ΤΚ Πλατανούσας - όρια Δαφνωτής της ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 65.000 €. Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΦΑΗΣ 
«Αποκατάσταση πρόσβασης στην περιοχή του ΤΟΕΒ Λάμαρης του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 105.000 €. Ανάδοχος ΕΡΓΟΔΟΜΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. 

Αναδείχτηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα: 
«Εργασίες πλήρους αναστύλωσης του παλαιού Σχολαρχείου και του παλαιού Παρθεναγωγείου Γαναδιού», προϋπολογισμού 485.000 €. Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου και ΣΙΑ Ο.Ε. 
«Αποκατάσταση βατότητας τμήματος οδού Δημαριό – Κομπότι», προϋπολογισμού € 400.000. Ανάδοχος: Χρ. Αλυμάρας. 

Εγκρίθηκαν οι διαδικασίες για τις δημοπρατήσεις των έργων 
Συντήρηση, συμπλήρωση, αποκατάσταση πρασίνου (καθαρισμός βλάστησης), στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. 
Συντήρηση, συμπλήρωση, αποκατάσταση πρασίνου (καθαρισμός βλάστησης),στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο (καθαρισμός βλάστησης) προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. 
Άμεση αποκατάσταση συρματοκιβωτίων και προστασία βάθρων με πτερυγότοιχων γέφυρας Σαραντάπορου ποταμού, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. 
Εκμίσθωση της αλιευτικής θέσης «Λάκκοι» Αμβρακικού κόλπου Π.Ε. Πρέβεζας για την τοποθέτηση ημιμόνιμου αλιευτικού εργαλείου («νταλιάνι») και συγκρότηση της Επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκμίσθωση των Δημόσιων Φυσικών Ιχθυοτροφείων και λοιπών ιχθυοτρόφων υδάτων της Π.Ε. Πρέβεζας για τα έτη 2020-2021. 
Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Τεριαχίου Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 39.773 ευρώ. 
Επισκευή αρδευτικής διώρυγας Τ.Ο.Ε.Β. Βασιλικού, προϋπολογισμού 30.974 ευρώ. 

Εγκρίθηκε η διάθεση πιστώσεων για τις παρακάτω παρεμβάσεις: 
Το ποσό των 24.800 ευρώ, για την προμήθεια νέας ποσότητας μασκών στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Το ποσό των 813.596,54 ευρώ για τη μεταφορά του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Οδός Σταύρου Νιάρχου». 
Το ποσό των 18.600 ευρώ για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Π.Ε. Θεσπρωτίας για το έτος 2020».
Read More »
Αποφάσεις για έργα οδικών - αγροτικών υποδομών, πολιτισμού κ.α. Αποφάσεις για έργα οδικών - αγροτικών υποδομών, πολιτισμού κ.α. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Το γλυπτό "Οι Κύκλοι του Φαέθοντα" στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Το γλυπτό "Οι Κύκλοι του Φαέθοντα" στην Ηγουμενίτσα Ο Φαέθων υπήρξε μυθολογικό πρόσωπο, γιος του Ήλιου και της Κλυμένης. 
Ήθελε απεγνωσμένα να οδηγήσει μια φορά το άρμα του πατέρα του. 
Σε τούτο το άρμα ανέβαινε ο Ήλιος κάθε μέρα και έφερνε το φως στη γη. 
Ο Ήλιος του έδωσε το άρμα του ο Φαέθων όμως έχασε τον έλεγχο του, κατέβηκε πολύ χαμηλά στη γη με αποτέλεσμα τα ποτάμια να ξεραθούν και οι πόλεις να απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή. 
Ο Δίας θέλοντας να προλάβει τα χειρότερα κεραυνοβόλησε τον Φαέθοντα σκοτώνοντας τον.

Εμπνευσμένος από αυτόν τον μύθο ο Παύλος Κούφαλης κατασκεύασε το 1995 το γλυπτό "Οι κύκλοι του Φαέθοντα" το οποίο τοποθετήθηκε στην παραλία της Ηγουμενίτσας. 
Σίγουρα αποτελεί το ποιοτικότερο αισθητικά γλυπτό της θεσπρωτικής πρωτεύουσας. 
Ο γλύπτης χρησιμοποίησε τον ανοξείδωτο χάλυβα για να αναπαραστήσει αφαιρετικά τους κύκλους που έκανε ο Φαέθων με το άρμα του Ήλιου.
Read More »
Το γλυπτό "Οι Κύκλοι του Φαέθοντα" στην Ηγουμενίτσα Το γλυπτό "Οι Κύκλοι του Φαέθοντα" στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Ένα καταπληκτικό time lapse με ομορφιές της Θεσπρωτίας - Του Κώστα Τσέκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Απριλίου 07, 2020
Ένα καταπληκτικό time lapse με ομορφιές της Θεσπρωτίας - Του Κώστα Τσέκα (ΒΙΝΤΕΟ) 


Read More »
Ένα καταπληκτικό time lapse με ομορφιές της Θεσπρωτίας - Του Κώστα Τσέκα (ΒΙΝΤΕΟ) Ένα καταπληκτικό time lapse με ομορφιές της Θεσπρωτίας - Του Κώστα Τσέκα (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 07, 2020 Rating: 5

Σελίδες