Αύριο Κυριακή τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Αύριο Κυριακή τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης στο Ελευθέρι ΗγουμενίτσαςRead More »
Αύριο Κυριακή τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας Αύριο Κυριακή τα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης στο Ελευθέρι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Τοπικοί χοροί και νέες τεχνολογίες για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Τοπικοί χοροί και νέες τεχνολογίες για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Ηγουμενίτσας


Προσκαλούμε τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Ηγουμενίτσας να δηλώσουν συμμετοχή στα τμήματα με τίτλο:
1.ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
2.ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) της Διεύθυνσης Πρόνοιας.
(Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος)
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2665024555-2665360030
Εγγραφές : ΚΑΠΗ, 1ος όροφος παλαιού δημαρχείου.
Read More »
Τοπικοί χοροί και νέες τεχνολογίες για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Ηγουμενίτσας Τοπικοί χοροί και νέες τεχνολογίες για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ | Του Βαγγέλη Χαλμαντζή

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ | Του Βαγγέλη Χαλμαντζή


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, λίγες μέρες πριν του εορτασμούς του ΟΧΙ , ο ΟΛΗΓ αναθέτει σε εργολάβο το κλάδεμα, το κόψιμο, τον καθαρισμό και τον καλλωπισμό των χόρτων, των θάμνων και των δένδρων του παραλιακού μετώπου της Πόλης μας.
Σήμερα 21 Οκτωβρίου, με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι ένα συνεργείο είχε ξεκινήσει τις εργασίες ξεκινώντας από τον νότιο τμήμα και είχε φτάσει σχεδόν στο τέρμα του βορείου τμήματος.
Οι φωτογραφίες όμως που βλέπετε μπορεί να δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές έγινε καθαρισμός, σε επιμέρους όμως σημεία υπήρξε πλημμελές ενδιαφέρον.


Ο κισσός μέχρι τον Μάρτιο που θα ξαναμπεί συνεργείο καθαρισμού ( αν πληρώσει ο Γκριμάλντι), θα σκεπάσει το μισό ΠΑΝΘΕΟΝ, τριανταφυλλιά δεν θα υπάρχει και οι αγριοσυκιές θα γίνουν ενάμισι μέτρο.
Πήγα βρήκα το συνεργείο, αναζήτησα το αφεντικό αλλά ήταν απών , κατάφερα όμως να συνεννοηθώ (ένεκα αλλοδαποί) με τους εργάτες , τους επεσήμανα τα προβληματικά σημεία και μου υποσχέθηκαν ότι θα τα διορθώσουν.


Απόψε ήταν όπως τα άφησαν το πρωί.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος υπάλληλος θα υπογράψει ότι έγινε ‘’ καλή εργασία ΄΄ και παραλαβή του έργου , ο εργολάβος θα εισπράξει το τίμημα και …………………………….
Βαγγέλης Χαλμαντζής
Read More »
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ | Του Βαγγέλη Χαλμαντζή Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ | Του Βαγγέλη Χαλμαντζή Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτός: Φιλικός αγώνας αύριο, στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, με τον Τηλυκράτη

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Θεσπρωτός: Φιλικός αγώνας αύριο, στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, με τον ΤηλυκράτηRead More »
Θεσπρωτός: Φιλικός αγώνας αύριο, στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, με τον Τηλυκράτη Θεσπρωτός: Φιλικός αγώνας αύριο, στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, με τον Τηλυκράτη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Η Ηγουμενίτσα μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων | Του Αντώνη Μπέζα

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Η Ηγουμενίτσα μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων | Του Αντώνη Μπέζα


Καθώς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο σύμφωνα με τον νόμο πλαίσιο 4957/22 για τα ΑΕΙ, έρχεται πάλι στο προσκήνιο το θέμα που «πονάει» τη Θεσπρωτία. Η Ηγουμενίτσα είναι μια από τις λίγες πρωτεύουσες Περιφερειακών Ενοτήτων, και η μοναδική στην Ήπειρο, στην οποία δεν υπάρχει, ενώ υπήρχε στο παρελθόν, πανεπιστημιακό Τμήμα ή άλλη δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ήταν αναπόφευκτη αυτή η εξέλιξη; Ισχυρίζομαι πως όχι. Η λανθασμένη αντιμετώπιση της τωρινής Διοίκησης του Πανεπιστημίου και η αστοχία των χειρισμών σε πολιτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Κάποιοι, δυστυχώς, νομίζουν ότι η επίρριψη των ευθυνών στους προηγούμενους ή τους επόμενους μπορεί να λειτουργήσει σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να «ξεπλύνει» τις δικές τους ευθύνες. Δεν είναι όμως έτσι.
Από την άλλη μεριά, τελείωσε η ιστορία με το Πανεπιστήμιο στην Ηγουμενίτσα; Ισχυρίζομαι, επίσης, πως όχι. Κάθε πανεπιστημιακό Ίδρυμα επιδιώκει την αναβάθμιση της ποιότητάς του και την προσαρμογή στις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις υιοθετώντας σύγχρονα και ελκυστικά προγράμματα σπουδών και καινοτόμα γνωστικά και ερευνητικά αντικείμενα.
Η Ηγουμενίτσα με τη γεωγραφική θέση, τη μικρή σχετικά απόσταση λόγω της Εγνατίας Οδού από την έδρα του Πανεπιστημίου στα Γιάννενα και τις κτιριακές υποδομές που διαθέτει, μπορεί να συνεισφέρει σ’ αυτή την επιδίωξη. Το Πανεπιστήμιο δηλαδή στην Ηγουμενίτσα είναι αναγκαίο, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της πληθυσμιακής συρρίκνωσης και τη στήριξη της ακριτικής και χωρίς σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες Θεσπρωτίας, αλλά και με βάση καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια.
Διαφορετική προσέγγιση για τη διεκδίκηση!
Με αυτά τα δεδομένα, η διεκδίκηση θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να συνεχιστεί και να ενταθεί με μια διαφορετική όμως προσέγγιση:
Πρώτον, λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα του αυτοδιοίκητου και της ανεξαρτησίας των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια με αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις είναι σε εξέλιξη η συνεχής αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο Παιδείας προς τα Πανεπιστήμια. Το ίδιο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσα από τα όργανα Διοίκησής του, γνωρίζει τις ανάγκες και διαμορφώνει τις κατευθύνσεις προς τις οποίες πρέπει να κινηθεί ώστε να είναι ανταγωνιστικό. Αν αποφασίσει να γυρίσει στην Ηγουμενίτσα και το ζητήσει, το Υπουργείο Παιδείας θα δυσκολευτεί πολύ να του το αρνηθεί.
Δεν θα υποδείξουμε εμείς, σαν τοπική κοινωνία, τι είδους Τμήμα θα μπορούσε να δημιουργηθεί ή ποια άλλη πανεπιστημιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να φιλοξενηθεί (πχ μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, προγράμματα εφαρμοσμένων επιστημών και τεχνολογίας, δημιουργία ερευνητικού κέντρου όπως ο Πανεπιστημιακός Λαμπριάδειος Σταθμός Έρευνας στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου κλπ).
Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε διάλογο με τις νέες πρυτανικές Αρχές που θα προκύψουν από τις εκλογές, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η Ηγουμενίτσα μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε επίσης να κινητοποιήσουμε τους Θεσπρωτούς πανεπιστημιακούς δασκάλους, που υπάρχουν αρκετοί αλλά δεν τους αξιοποιούμε.
Δεύτερον, εκμεταλλευόμενοι τις υποδομές που έχει ήδη το Πανεπιστήμιο στην Ηγουμενίτσα. Ο χώρος και οι εγκαταστάσεις του πρώην ΞΕΝΙΑ ανήκουν στην ΕΤΑΔ ΑΕ και η χρήση τους έχει παραχωρηθεί, για 30 χρόνια χωρίς τίμημα έως το 2027, από την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (συνέχειά της είναι η ΕΤΑΔ ΑΕ) στο ΤΕΙ Ηπείρου (διάδοχός του είναι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) προκειμένου να στεγαστούν τα Τμήματα του Παραρτήματος της Ηγουμενίτσας. Είναι μεγάλο λάθος οποιαδήποτε σκέψη για χρησιμοποίηση αυτών των κτιρίων με διαφορετικό σκοπό.
Μετά τη λήξη της παραχώρησης πρέπει να ζητηθεί η παράταση της, γιατί δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξαναγυρίσει το Πανεπιστήμιο στην Ηγουμενίτσα αν του «πάρουμε» το ΞΕΝΙΑ. Επιπλέον, αν δεν δοθεί νέα παράταση της παραχώρησης στο Πανεπιστήμιο, η ΕΤΑΔ ΑΕ δεν μπορεί από τον κανονισμό της να παραχωρήσει το ακίνητο στο Δήμο Ηγουμενίτσας και θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί για τουριστική χρήση.
Σ’ αυτό πλαίσιο, θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον, τώρα που στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εκλογή των 6 εσωτερικών και την επιλογή των 5 εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, οι υποψήφιοι να μας πουν δημόσια τις απόψεις τους για την πιθανή επαναλειτουργία Τμήματος ή άλλων δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου στην Ηγουμενίτσα.
Εξάλλου, σύμφωνα με το νέο νόμο «η εκλογή του Πρύτανη πραγματοποιείται κατόπιν αξιολόγησης των διοικητικών και ακαδημαϊκών του προσόντων αλλά και της τεκμηριωμένης πρότασής του για την ανάπτυξη του ΑΕΙ σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο".
Read More »
Η Ηγουμενίτσα μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων | Του Αντώνη Μπέζα Η Ηγουμενίτσα μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων | Του Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Με τη νέα απογραφή η κατανομή των βουλευτικών εδρών

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Με τη νέα απογραφή η κατανομή των βουλευτικών εδρών


Με βάση τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές ενώ η ανακατανομή των βουλευτικών εδρών είναι θέμα που θα ξεκαθαρίσει με προεδρικό διάταγμα και με βάση τον νόμιμο πληθυσμό από τους εγγεγραμμένους στα δημοτολόγια.

Αρκετά διαφωτιστικές είναι οι απαντήσεις σε δέκα ερωτήματα που δίνει ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

1.O αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία δημοτολόγια, όπως νόμος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της».
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένα χρόνο μετά την απογραφή και εφόσον έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (η οποία είναι ανεξάρτητη αρχή) τα στοιχεία του νόμιμου πληθυσμού, τότε υποχρεωτικά οι εκλογές διεξάγονται με βάση τη νέα απογραφή.
Γιατί μπήκε αυτό; Γιατί στο παρελθόν για μικροπολιτικούς λόγους, οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν κατά το δοκούν την προηγούμενη ή τη νέα απογραφή. Για το λόγο αυτό μπήκε απώτατο χρονικό όριο στην αναθεωρηση του 2001 για την εφαρμογή της απογραφής.

2. Ποιος είναι ο νόμιμος πληθυσμός και σε τι διαφέρει από τον μόνιμο;
Νόμιμος είναι ο αριθμός δημοτών κάθε εκλογικής περιφέρειας όπως προκύπτει από την απογραφή. Δηλαδή ο κάθε ένας πολίτης που απογράφηκε απάντησε μεταξύ άλλων σε δύο ερωτήσεις α. «Που μένετε μόνιμα;» και β. «Που είστε δημότης;» Ετσι λοιπόν κάποιος μπορεί να μένει μόνιμα πχ στη Θεσσαλονίκη και να είναι δημότης (και συνεπώς να ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα) στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ο εν λόγω πολίτης θα καταγραφεί ως μόνιμος πληθυσμός στην Θεσσαλονίκη αλλά ως νόμιμος πληθυσμός στην εκλογική περιφέρεια Πιερίας.

3. Πότε έγινε η απογραφή;
Η απογραφή ξεκίνησε (με πάρα πολλά προβλήματα λόγω πανδημίας) τον Οκτώβριο του 2021 και ολοκληρώθηκε μετά από παρατάσεις την 21η Φεβρουαρίου 2022. Οπότε το ένα έτος μετά τη διενέργειά της υπολογίζεται το αργότερο μετά την 21η Φεβρουαρίου 2022 και συνεπώς είναι η 21η Φεβρουαρίου 2023.

4. Τι έχει ανακοινώσει έως σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ;
Η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα έχει ανακοινώσει προσωρινά αποτελέσματα ΜΟΝΙΜΟΥ πληθυσμού, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της απογραφής συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου πληθυσμού έως το τέλος του έτους, καθώς πρέπει αυτά να υποβληθούν και στην EUROSTAT.

5. Θα έχει επιπτώσεις η απογραφή στο εκλογικό αποτέλεσμα;
Όσον αφορά τον τελικό αριθμό των εδρών που κερδίζει κάθε κόμμα, η απάντηση είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ. Από τον νόμο «Σκανδαλίδη» και έπειτα (και ανεξαρτήτως του αριθμού του bonus του πρώτου κόμματος), οι έδρες κάθε κόμματος συνολικά εξαρτώνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο από το ποσοστό του, την ύπαρξη bonus για το πρώτο κόμμα ή όχι και τον αριθμό αυτού και από το άθροισμα ποσοστών των κομμάτων που δεν συμμετέχουν στη Βουλή. Επομένως ένα κόμμα θα πάρει τις ίδιες έδρες στο σύνολο της επικράτειας, ανεξαρτήτως π.χ. αν κερδίσει ή όχι όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες. Αυτό δεν ίσχυε με προηγούμενους εκλογικούς νόμους (όπως πχ ο 1907/90), κατά τους οποίους πχ ο αριθμός των μονοεδρικών επηρεάζε το αποτέλεσμα.
Που επηρεάζει η απογραφή και ο αριθμός των εδρών; Απλά σε τρεις βασικούς τομείς α. Στην κατανομή των εδρών μέσα στην εκλογική περιφέρεια (πχ εκλογικό μέτρο κτλ) και β. Στο αριθμό των υποψηφίων κάθε κόμματος σε μια εκλογική περιφέρεια και γ. Στο αριθμό των σταυρών προτίμησης που μπορεί να θέσει ο εκλογέας στο ψηφοδέλτιο.

6. Και οι αυτοδιοικητικές εκλογές;
Όπως είναι γνωστό, τον Οκτώβριο του 2023 θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτές χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο τον ΜΟΝΙΜΟ πληθυσμό, δηλαδή των αριθμό των κατοίκων και όχι των δημοτών.

7. Θα φέρει πολλές αλλαγές οι απογραφή στην κατανομή των εδρών;
Πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ για τον ΝΟΜΙΜΟ πληθυσμό. Ωστόσο, δεν αναμένεται η απογραφή να επιφέρει περισσότερες αλλαγές από όσες είχε επιφέρει η απογραφή του 2011. Χοντρικά, αυτό που αναμένεται είναι η κατά κανόνα μετακίνηση ορισμένων εδρών από περιφερειακές εκλογικές περιφέρειες (όχι εκτιμώ πάνω από 8-10 τον αριθμό) προς εκλογικές περιφέρειες της τ. Β’ Αθηνών, την Ανατολικής Αττικής, τις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης και ενδεχομένως 1-2 άλλων περιφερειών. Αλλά ως το Δεκέμβριο υπομονή.

8. Μα κάπου διάβασα ότι η Α’ Αθήνας θα κερδίσει 4 περισσότερες έδρες…
Κάποιοι μπήκαν στο πειρασμό και κάνανε κατανομή εδρών με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα του ΜΟΝΙΜΟΥ πληθυσμού. Εκεί συμπεριλαμβάνονται και οι μη έχοντες ελληνική υπηκοότητα κάτοικοι αλλά κυρίως και οι λεγόμενοι ετεροδημότες.. Έτσι εμφανίστηκε η Α’ Αθηνάς να της «αναλογούν» (εντός πολλών εισαγωγικών) 4 έδρες παραπάνω. Προφανώς είναι λάθος αυτός ο υπολογισμός. 

Για δύο λόγους:
α. Οι εκλογικές περιφέρειες της «επαρχίας» αδικήθηκαν γιατί πάρα πολλοί ψηφοφόροι σε αυτές τις εκλογικές περιφέρειες ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δηλαδή οι ετεροδημότες και
β. Δικαίωμα ψήφου έχουν αποκλειστικά και μόνο οι ‘Ελληνες πολίτες.
Άλλωστε η Α’ Αθήνας σταθερά σε κάθε απογραφή χάνει έδρες. Σήμερα εκλέγει 14 βουλευτές και το 1990 εξέλεξε 21.

9. Οι εκλογές του 2012 έγιναν όμως με βάση την απογραφή του 2001; Πως έγινε αυτό;
Η ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο του 2012 που διαλύθηκε η Βουλή δεν είχε εκδώσει αποτελέσματα του ΝΟΜΙΜΟΥ πληθυσμού. Τα εξέδοσε σε ΦΕΚ την 30η Ιουλίου 2022. Ως εκ τούτου οι εκλογές έγιναν με την απογραφή το 2001 και οι σχετικές προσφυγές στο εκλογοδικείο απορρίφθηκαν.

10. Χρειάζεται να γίνει κάποια ειδική διεργασία για την ενσωμάτωση των αλλαγών στον αριθμό των εδρών στους εκλογικούς καταλόγους;
ΟΧΙ. Είναι εντελώς διακριτές και διαφορετικές διαδικασίες. Οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν τους εγγεγραμμένους Έλληνες εκλογείς άνω των 17 ετών στο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών». Δεν έχουν καμία σχέση με την απογραφή ή τον αριθμό των εδρών.

11. Επομένως…
Επομένως, υπομονή μέχρι τον Δεκέμβριο. Αμέσως μετά την δημοσίευση, το προεδρικό διάταγμα για την κατανομή των εδρών πρέπει να εκδοθεί σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος και οι εκλογές να γίνουν υποχρεωτικά με την νέα απογραφή. Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια κανενός, είναι υποχρέωση.
Read More »
Με τη νέα απογραφή η κατανομή των βουλευτικών εδρών Με τη νέα απογραφή η κατανομή των βουλευτικών εδρών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Ποιοι εκλέχθηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Ποιοι εκλέχθηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας


Τις εκλογές του για την ανάδειξη των νέων οργάνων, πραγματοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και εκλέχθηκαν με σειρά σταυρών προτίμησης:

Για το ΔΣ
 1. Πέτρος Οικονομίδης,
 2. Μέμμος Χρήστος,
 3. Πετσινη Ανδρομάχη,
 4. Τσάμης Χρήστος,
 5. Τσίμος Κώστας,
 6. Βενέτης Δημήτρης,
 7. Σταυρόπουλου Χρυσή,
 8. Αμπιντο Αλουμαμ Ηλίας,
 9. Τάσιος Νίκος.
Αναπληρωματικοί:
 1. Παππάς Ευθυμιος,
 2. Ντούμα Αγγελική,
 3. Χριστάκης Κώστας.
Για τον ΠΙΣ
 1. Χαρά Φατούρου, 
 2. Γρίβας Ανδρέας
Για το Πειθαρχικό
 • Μηλιαρέσης Σπύρος πρόεδρος,
 • Σαμίου Μαρία αντιπρόεδρος
 • και μέλη Τσίρης Νικήτας, Λουκάς Βασίλειος, Βενέτης Γιώργος, Παππάς Νικολαος.

Εξελεγκτική επιτροπή
 1. Ζώτας Ευριπιδης,
 2. Κωστής Σωτήρης
 3. Κωνσταντίνου Σπύρος
Read More »
Ποιοι εκλέχθηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Ποιοι εκλέχθηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, με την πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, με την πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ στην Ηγουμενίτσα


Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), στο πλαίσιο πολυδιάστατου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες-μέλη της. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά δράσεις σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και οι τρεις τελευταίες έλαβαν χώρα στις 5-7 Οκτωβρίου 2022 στον Αστακό, τη Βόνιτσα και την Ηγουμενίτσα.
Ο προληπτικός έλεγχος έγινε με κινητό μαστογράφο της ΕΑΕ. Aπευθυνόταν στις γυναίκες που εργάζονται στις τοπικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και σε όλες τις γυναίκες της κάθε περιοχής όπου υλοποιήθηκε η δράση. Η 5η κατά σειρά δράση πρόληψης της ΕΛΟΠΥ έγινε στις 5 Οκτωβρίου στο συσκευαστήριο της Avramar, στην Τσαπουρνιά Αιτωλοακαρνανίας, και η επόμενη στις 6 Οκτωβρίου στο συσκευαστήριο της Avramar, στη Βόνιτσα. 
Η εβδομάδα πρόληψης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην Ηγουμενίτσα, με τη συμμετοχή των Μελών της ΕΛΟΠΥ που δραστηριοποιούνται στη Θεσπρωτία και την υποστήριξη του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Ηγουμενίτσας.
Παρόντες στις δράσεις ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΟΠΥ Ιωάννης Χεκίμογλου, ο ταμίας της ΕΛΟΠΥ Κώστας Μπόκας, το Μέλος ΔΣ ΕΛΟΠΥ Στέφανος Ντήμας, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ Ισμήνη Μπογδάνου, η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας Νικολέττα Λάμπρου, ο Cluster Manager Θεσπρωτίας Χαράλαμπος Κοντονάσιος, ο  Administrator Cluster Αστακού Δημήτρης Καραδήμας και πολλά ακόμη στελέχη της ΕΛΟΠΥ.
Στόχος του προγράμματος, το οποίο αγκαλιάζουν οι 22 εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ, είναι να επισκεφθεί πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις εξετάσεις να προσφέρονται συστηματικά, συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση, του καρκίνου του μαστού.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.
Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece
Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.
Read More »
Προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, με την πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ στην Ηγουμενίτσα Προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, με την πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Έλα στην nrg μέχρι τέλος Οκτωβρίου και απόκτησε ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Υγείας κάλυψης 2 ετών και Δωροκαρτα Shell 50€ για καύσιμα.

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Έλα στην nrg μέχρι τέλος Οκτωβρίου και απόκτησε ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Υγείας κάλυψης 2 ετών και Δωροκαρτα Shell 50€ για καύσιμα.


Επιλέγεις nrg, επιλέγεις το μέλλον, βελτιώνεις την ζωή σου με προνομιακές παροχές prime! 
Χωρίς δέσμευση και ρήτρα αναπροσαρμογής, με ΔΩΡΕΑΝ προνόμια και ΔΩΡΕΆΝ την συνδρομή αξίας 75€! 
Όπως και πλήρης συμμετοχή στις κρατικές επιδοτήσεις. 

Έλα στην nrg μέχρι τέλος Οκτωβρίου και κέρδισε: 
ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Υγείας κάλυψης 2 ετών για έως 4 άτομα 
ΔΩΡΟΚΑΡΤΑ Shell 50€ για καύσιμα και προϊόντα πρατηρίου 
ΔΩΡΕΆΝ συνδρομή nrg GREEN, για το ρεύμα του σπιτιού σας 
ΔΩΡΕΆΝ την νέα υπηρεσία προσωπικού συμβούλου ενέργειας για διαρκής και άμεση ενημέρωση σε σχέση με την παροχή σας και την αγορά του ρεύματος.

Επισκεφθείτε μας ή επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο πρώτο κατάστημα ενέργειας στην Ηγουμενίτσα. Σουλίου 1 Πλατεία Δημαρχείου. 
ΓΕΏΡΓΙΟΣ ΒΕΡΜΠΗΣ 
Επίσημος Συνεργάτης - Σύμβουλος Ενέργειας 
6974613977 6993236888 2665 100324 
gverbis.nrgprovider@gmail.com 

«nrg, ενέργεια με τη σιγουριά της Motor Oil» 
Με τόσα προνόμια η λογική λέει nrg!
Read More »
Έλα στην nrg μέχρι τέλος Οκτωβρίου και απόκτησε ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Υγείας κάλυψης 2 ετών και Δωροκαρτα Shell 50€ για καύσιμα. Έλα στην nrg μέχρι τέλος Οκτωβρίου και απόκτησε ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Υγείας κάλυψης 2 ετών και Δωροκαρτα Shell 50€ για καύσιμα. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines

Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022
Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines


Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines για τη στελέχωση του πρακτορείου της Ηγουμενίτσας.
Αποστολή βιογραφικών στο career@kerkyralines.com.
Read More »
Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines Ζητείται προσωπικό από την Kerkyra Lines Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2022 Rating: 5

Σελίδες