Αύξηση κρουσμάτων τη Θεσπρωτία - 885 νέα στην Ήπειρο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022
Αύξηση κρουσμάτων τη Θεσπρωτία - 885 νέα στην Ήπειρο 



Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 175
ΠΕ Θεσπρωτίας 138 
ΠΕ Ιωαννίνων 400
ΠΕ Πρέβεζας 172





Read More »
Αύξηση κρουσμάτων τη Θεσπρωτία - 885 νέα στην Ήπειρο Αύξηση κρουσμάτων τη Θεσπρωτία - 885 νέα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022 Rating: 5

Εντοπίστηκε ...περιπλανώμενος πελαργός στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022
Εντοπίστηκε ...περιπλανώμενος πελαργός στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών


Ντόπιοι της περιοχής διαπίστωσαν έναν πελαργό εδώ και μια βδομάδα να εμφανίζεται στη φωλιά του χωριού και συγκεκριμένα στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών. 

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα - Κέρκυρας μετά από επικοινωνία με την κυρία Εύα Στετς – Συντονίστρια Δακτυλιώσεων Λευκών Πελαργών του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών, μας ενημέρωσε πως πρόκειται για ένα περιπλανώμενο άτομο που έχει ξεχειμωνιάσει στη χώρα μας και μετακινείται από περιοχή σε περιοχή αναζητώντας τροφή και καταφύγιο.

Ο Φορέας Διαχείρισης θα παρακολουθεί τον πελαργό για να καταγράψει τις επόμενες μετακινήσεις του με την πιθανότητα να παραμείνει στην ευρύτερη περιοχή έως ότου φθάσουν και οι υπόλοιποι πελαργοί αρχές Μαρτίου.


Read More »
Εντοπίστηκε ...περιπλανώμενος πελαργός στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών Εντοπίστηκε ...περιπλανώμενος πελαργός στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022 Rating: 5

Θωμάς Δημητρίου: "Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022
Θωμάς Δημητρίου: "Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του δήμου Ηγουμενίτσας



Οι ερωτήσεις που υποβάλαμε πάνω το Σχέδιο Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2022 που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Ιανουαρίου 2022, έγιναν λαμβάνοντας υπόψη τα ψηφισθέντα και βεβαιωθέντα ποσά του Ιουλίου 2021 και την εκτίμηση για τα έσοδα και τις δαπάνες που θα έχουμε στις 31/12/2021. Το ότι για τη σύνταξη του προϋπολογισμού χρησιμοποιείται ένας μαθηματικός τύπος, όπως μας είπαν οι εισηγητές, δεν δικαιολογεί τη μετατροπή της συζήτησης επί του προϋπολογισμού σε λογιστική διάλεξη. Η συζήτηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι βαθειά πολιτική πράξη και η σύνταξή του από την Οικονομική Υπηρεσία γίνεται με βάση τις οδηγίες της Δημοτικής Αρχής που έχει και την πολιτική ευθύνη.

Πολύ συνοπτικά, χωρίς να επαναλάβουμε όλα όσα παρατηρήσαμε και επισημάναμε στη διαδικασία των ερωτήσεων, αναφέρουμε τα εξής:
Τα εκτιμώμενα έσοδα με τίτλο, Πρόσοδοι από Ακίνητη Περιουσία, στις 31/12/2021 είναι 218.651,01 και η πρόταση για το 2022 είναι μειωμένη στις 134.500ευρώ.
Τα έσοδα από Ανταποδοτικά Τέλη και Δικαιώματα, φέρονται σε σχέση με τα εκτιμώμενα έσοδα έως 31/12/21 αυξημένα κατά 490χιλ. ευρώ.
Τα έσοδα από τους ΚΑΠ, φέρονται να είναι μειωμένα κατά 1,445 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τις εκτιμώμενες εισπράξεις της 31ης/12/2021.
Τα έκτακτα έσοδα, Επιχορηγήσεις και Επενδύσεις, σε σχέση με τις εκτιμώμενες εισπράξεις της 31ης/12/2021 εμφανίζουν αύξηση κατά 21 εκατομμύρια ευρώ περίπου, εκτινάσσοντας τα έσοδα στα 45.925.520,00€, παρουσιάζοντάς μας μία τελείως πλασματική εικόνα. Στην πραγματικότητα 3,5 εκατ. €, θα δαπανηθούν για έργα το 2022, όσα περίπου δαπανώνται κάθε χρόνο και όχι τα 26 εκατ. που για τις εντυπώσεις παρουσιάζει η εισήγηση και ο Δήμαρχος.
Τα Εισπρακτέα από Βεβαιωθέντα Έσοδα παρελθόντων ετών, που μετακυλίονται από χρόνο σε χρόνο, προβλέπονται στα 5.379.805,00€ όταν οι εκτιμώμενες εισπράξεις στις 31/12/2021 είναι 205.781,84€ και η Δημοτική Αρχή ομολογεί την αδυναμία της να τα εισπράξει.
Οι αμοιβές Αιρετών και τρίτων, από 313.881,05 εκτιμώμενες Δαπάνες στις 31/12/2021 προβλέπονται 704.720€ για το 2022. Παραπάνω από το διπλάσιο!

Συγκρίνοντας τέλος τα εκτιμώμενα Έσοδα και τις εκτιμώμενες Δαπάνες της 31ης/12/21 που είναι και η πραγματική εικόνα του προϋπολογισμού, έχουμε:
Έσοδα 23.964.474,47€, Δαπάνες 21.317.312,32€ και προκύπτει μία διαφορά 2.647.162,14€ η οποία είναι πολιτικά Αδικαιολόγητη!

Γίνεται φανερό ότι για άλλη μια φορά ο προϋπολογισμός έχει αυξημένα έσοδα από την αύξηση στα δημοτικά τέλη, δηλαδή αυξημένα βάρη που φορτώνονται στην πλάτη των Δημοτών ενώ διαπιστώνεται ότι δεν προβλέπονται δαπάνες για έργα, στις κοινότητες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Ηγουμενίτσας και Παραποτάμου που είναι αφημένες στη μοίρα τους ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής.

Για τους παραπάνω λόγους η Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ τον Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2022

Για την «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»
Θωμάς Δημητρίου
Read More »
Θωμάς Δημητρίου: "Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του δήμου Ηγουμενίτσας Θωμάς Δημητρίου: "Γιατί καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022 Rating: 5

Τελικά το βουλιάξανε!!!

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022
Τελικά το βουλιάξανε!!!


Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020 σε συνδυασμό με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κρίναμε σκόπιμο να προβούμε σε σχολιασμό και στην αποτίμηση των οικονομικών επιδόσεων του Οργανισμού.

Κατ' αρχάς πρέπει να αναφερθεί ότι το οικονομικό έτος 2020 καθώς και το 2021 είναι έτη ιδιαίτερα κρίσιμα διότι οι αξιολογητές των υποψηφίων αγοραστών θα στηριχθούν στις οικονομικές επιδόσεις κυρίως αυτών των ετών προκειμένου να διαμορφώσουν τις προτάσεις τους για το τίμημα εξαγοράς.

Από την πλευρά μας, με πληθώρα δημοσιευμάτων, προσπαθήσαμε να αφυπνίσουμε τόσο τη σημερινή διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., όσο και τους προϊσταμένους τους στο ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Ναυτιλίας, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε.


Υπενθυμίζουμε πως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά μας στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 με τίτλο "Το βουλιάξανε" (Δείτε ΕΔΩ) στο οποίο αναφέραμε τις πρώτες πληροφορίες για τα οικονομικά στοιχεία του 2020, προκάλεσε την έκρηξη του διευθύνοντα συμβούλου κ. Πορφύρη (Δείτε ΕΔΩ), ο οποίος προσπάθησε να μας εκδιώξει από ημερίδα που διοργάνωνε ο ΟΛΗΓ. Τώρα αντιλαμβανόμαστε τον πραγματικό λόγο αυτής της έκρηξής του. Οι αλήθειες βλέπετε είναι αυτές που πάντα ενοχλούν.
Αυτά για την ιστορία..

Όσον αφορά τον ισολογισμό του 2020, όπως αυτός δημοσιεύτηκε. 
Δυστυχώς συγκρινόμενος με τα προηγούμενα έτη παρουσιάζει δυσμενέστερες επιδόσεις σε όλα τα μεγέθη και σε όλους τους χρηματοοικονομικούς δείκτες. 
Αναμφισβήτητα θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο συντελεστής πανδημία “Covid” , ωστόσο δεν θα πρέπει να είναι το γεγονός αυτό η κολυμπήθρα του Σιλωάμ.



Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών συρρικνώθηκε κατά 25,76% σε σχέση με το 2019. 
Τα μεικτά κέρδη μειώθηκαν δραματικά με το μεικτό περιθώριο κέρδους να μειώνεται κατά 53,51%. Αντιθέτως τα λειτουργικά έξοδα δεν παρουσιάζουν τον ίδιο ρυθμό μείωσης ο οποίος περιορίζεται στο 9,61%. 
Συνέπεια των παραπάνω επιδόσεων ήταν η εταιρία για το 2020 να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της λειτουργική ζημιά 74.703 €.
Το τελικό αποτέλεσμα κέρδη μετά φόρων περιορίστηκε στις 93.940€ έναντι 1.572.167€ της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας κάθετη πτώση κατά 94,02%.

Συνεκτιμώντας τις οικονομικές επιδόσεις και τους αριθμοδείκτες του οικονομικού έτους 2020 το βασικότερο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι διαπιστώνεται δομικό πρόβλημα στον τομέα του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης. 
Προκύπτει ότι δεν ανελήφθησαν δράσεις προσαρμογής του κόστους λειτουργίας, αντίστοιχες με την μείωση του κύκλου εργασιών, γεγονός που είχε σαν συνέπεια και την πρόκληση λειτουργικής ζημιάς στα αποτελέσματα.

Τα οικονομικά αποτελέσματα, όσο και εάν επιχειρήθηκε ο καλλωπισμός τους, παραμένουν αρνητικά.

Το ερώτημα που προκύπτει και που θα πρέπει να μας απαντήσει το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπουργείο Ναυτιλίας, είναι το ποιος ήταν ο ρόλος της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στη διαχείριση του κόστους, βλέποντας τον κύκλο εργασιών της εταιρίας να παρουσιάζει μείωση, χωρίς ταυτόχρονα να μετριαστούν και οι δαπάνες.

Μήπως τα οικονομικά μεγέθη αναδεικνύουν και την ανεπάρκεια ή την επάρκεια, προσόντων και εμπειρίας, της σημερινής διοίκησης;
Ή μήπως τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία αποτελούν μέρος του "σχεδίου" για να δικαιολογηθεί η πώληση του λιμένα σε ιδιώτη και να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία; 
Γιατί άλλο να πουλάς μια κερδοφόρα επιχείρηση και άλλο μία ζημιογόνο.
Ίσως να είναι τυχαίο και το ότι ο διαγωνισμός για την πώληση του λιμένα Ηγουμενίτσας, μετατέθηκε για 6 μήνες αργότερα, καθώς και οι πληροφορίες που φτάνουν στα αφτιά μας από την Αθήνα.
Οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί, πως πραγματικός λόγος μετάθεσης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών, είναι οι χαμηλές προσφορές από τους εφτά "μνηστήρες" του λιμένα, όπως οι ίδιοι διαρρέουν στις αγορές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποιοι έχουν ευθύνες για τη σημερινή εικόνα των οικονομικών στοιχείων του λιμένα της Ηγουμενίτσας, που από συστάσεώς του, για πρώτη φορά παρουσιάζει λειτουργική ζημιά και κερδοφορία που δεν φτάνει τις 100.000€.
Δεν είμαστε σίγουροι για το εάν θα λογοδοτήσουν για αυτές...
Read More »
Τελικά το βουλιάξανε!!! Τελικά το βουλιάξανε!!! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022
Συνελήφθη ημεδαπός για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων



Στην άμεση σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν χθες (31-01-2022) στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συρροή.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες ο ημεδαπός, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απέσπασε με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου από υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων εισπράξεις ύψους -565- ευρώ.
Ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν και παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, με τον ίδιο τρόπο είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό -400- ευρώ από υπάλληλο και άλλου πρατηρίου της ίδιας περιοχής το προηγούμενο βράδυ (29-01-2021). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων Συνελήφθη ημεδαπός για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022 Rating: 5

Νέος Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας ορίστηκε ο Δονάτος Μαρτίνης

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022
Νέος Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας ορίστηκε ο Δονάτος Μαρτίνης


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας αποφασίζει:
Α. Συμπληρώνουμε την με αριθ. 985/14721/01-11-2021 Απόφασή μας στην παράγραφο Α και ορίζουμε τον κ. Δονάτο Μαρτίνη, Δημοτικό Συμβούλου της πλειοψηφίας, ως έμμισθο Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Εμπορικών Δραστηριοτήτων με θητεία από 01-02-2022 μέχρι και 31-01-2023, και του μεταβιβάζουμε τις παρακάτω αρμοδιότητες:
i. Την ευθύνη των Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και την υπογραφή των αποφάσεων:
Αδειοδότησης εμπορικών δραστηριοτήτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Οριστικής σφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Οριστικής αφαίρεσης αδειών λειτουργίας καταστημάτων.
Αποσφράγισης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ακύρωσης αποφάσεων προσωρινών αφαιρέσεων καταστημάτων
Επιβολής προστίμου για καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων
 Όλες τις αποφάσεις που απορρέουν από τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
ii. Την ευθύνη θεμάτων Προώθησης Απασχόλησης και Προσέλκυσης Επενδύσεων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
iii. Τη λειτουργία Δημοτικών και λαϊκών αγορών, εμποροπανηγύρεων, την άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και τη χορήγηση των σχετικών αδειών.
iv. Τη Διαφήμιση, και τους χώρους για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης.
v. Την επιβολή πρόστιμων για τα παράνομα πλαίσια και τις παράνομες πινακίδες (ν.2946/2001, ΦΕΚ 224Α'/2001).
vi. Την ευθύνη και την εποπτεία του Τμήματος Επιχειρηματικότητας & Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου σύμφωνα με το Ο.Ε.Υ.
Read More »
Νέος Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας ορίστηκε ο Δονάτος Μαρτίνης Νέος Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας ορίστηκε ο Δονάτος Μαρτίνης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022
Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 56, 18 και 34 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 56χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.
Read More »
Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 01, 2022 Rating: 5

Σελίδες