Σοκ στα Γιάννενα: 20χρονος Σύρος βίασε 3χρονο αγόρι σε hot spot

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018

Σοκ προκαλεί ο βιασμός ενός παιδιού ηλικίας μόλις τριών ετών! 
Το αγοράκι μαζί με την 30χρονη μητέρα του διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Αγίας Ελένης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost ο βιασμός τελέστηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν εντός του Κέντρου Φιλοξενίας και μάλιστα μέρα μεσημέρι!

Το αγοράκι σπαράζοντας επέστρεψε στη μητέρα του και κείνη το μετέφερε στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Εξετάστηκε από τους γιατρούς και στη συνέχεια έγινε ιατροδικαστική εξέταση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η σεξουαλική κακοποίηση.

Από το Νοσοκομείο ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε άμεσα την απαραίτητη έρευνα.

Το πρωί της Πέμπτης, συνελήφθη ο δράστης. Πρόκειται για έναν 20χρονο από την Συρία, ο οποίος διαμένει στο Κέντρο της Αγίας Ελένης.

Η 30χρονη μητέρα του μικρού αγοριού είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ αστυνομικοί και γιατροί που ασχολούνται με την υπόθεση δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένα παιδάκι κακοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο.

Ο 20χρονος την Παρασκευή θα οδηγηθεί σε Εισαγγελέα και Ανακριτή.


 
Read More »
Σοκ στα Γιάννενα: 20χρονος Σύρος βίασε 3χρονο αγόρι σε hot spot Σοκ στα Γιάννενα: 20χρονος Σύρος βίασε 3χρονο αγόρι σε hot spot Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Διήμερη εξόρμηση στην Βάλια Κάλντα ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018


Read More »
Διήμερη εξόρμηση στην Βάλια Κάλντα ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Διήμερη εξόρμηση στην Βάλια Κάλντα ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνεχίζει την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης ο ΟΛΗΓ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε μια προσπάθεια ανάπλασης της παραλιακής ζώνης που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του. Στόχος είναι μέσα από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Ηγουμενίτσας στη νέα του μορφή να βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη, αλλά και του επισκέπτη.

Ήδη έχουν υλοποιήθηκε:

· η αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων κατά μήκος της παραλίας

· η πεζοδρόμηση και διαμόρφωση ενός τμήματος που καλύπτει την περιοχή της πλευράς πίσω από το παρκινγκ («Λιμανάκι»), καθώς και το μέτωπο όπισθεν του κτηρίου «Πάνθεον» έως και την πίσω είσοδο του Τελωνείου

· Επίσης, έχει ανοίξει η περιοχή στο χώρο του Παλαιού Λιμένα στην πίσω πλευρά του παρκινγκ, έναντι του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με ελεύθερη διέλευση για τον πολίτη

Η νέα παρέμβαση, βάση της 134/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και της 8048/02-11-2018 Διακήρυξης περί διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού ύψους 156.364,18 € πλέον Φ.Π.Α., αφορά «Εργασίες ανάπλασης στον Παλαιό Λιμένα Ηγουμενίτσας».

Πρόκειται για εργασίες στο παρκινγκ του Οργανισμού Λιμένος που βρίσκεται στον Παλαιό Λιμένα της πόλης, έναντι του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

· Δημιουργία πεζοδρομίου, καθώς και παράλληλη φύτευση (από την παραλιακή οδό προς την θάλασσα)

· Φύτευση νησίδων parking και λοιπών σημείων

· Ηλεκτρολογικές και Υδραυλικές εργασίες για τον φωτισμό και την άρδευση του χώρου

· Κατασκευή ξύλινων καθιστικών

· Κατασκευή πεζοδρομίου:

- από το parking του Ο.Λ.ΗΓ. έως το parking της Αστυνομίας και θα ενώνεται με το υπάρχον πεζοδρόμιο

- από το πέρας του νέου ποδηλατοδρόμου (είσοδο Τελωνείου) έως το parking Ο.Λ.ΗΓ.

· Αποξήλωση έξι (6) υφιστάμενων δεστρών, προμήθεια και τοποθέτηση έξι (6) χαλύβδινων χωνευτών κρίκων.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνεχίζει την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης ο ΟΛΗΓ Ηγουμενίτσα: Συνεχίζει την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης ο ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κρατούνται Θεσπρωτοί εθνοφύλακες που είχαν μεταβεί στην Αλβανία για την κηδεία του Κ. Κατσίφα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018
Ομάδα 15 ατόμων, στην πλειοψηφία τους εθνοφύλακες, κρατούνται στο τελωνειακό φυλάκιο Κακαβιάς από τις Αλβανικές αρχές.

Ανάμεσά τους και 5 άτομα από την Θεσπρωτία.

Η δικαιολογία που προβάλουν οι Αλβανικές αρχές, είναι η συμμετοχή των ατόμων σε τάγματα εθνοφυλακής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, για το συμβάν έχει ήδη επικοινωνήσει η Ελληνική Πρεσβεία με την ηγεσία της γείτονος χώρας, από την οποία έλαβε την υπόσχεση πως σε λίγη ώρα θα επιτραπεί η είσοδός τους στην Ελλάδα.

Στα αλβανικά κοινωνικά μέσα δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες των συλληφθέντων, με λεζάντες που τους κατηγορούν ως εξτρεμιστές.Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κρατούνται Θεσπρωτοί εθνοφύλακες που είχαν μεταβεί στην Αλβανία για την κηδεία του Κ. Κατσίφα ΕΚΤΑΚΤΟ: Κρατούνται Θεσπρωτοί εθνοφύλακες που είχαν μεταβεί στην Αλβανία για την κηδεία του Κ. Κατσίφα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

2μερο σεμινάριο με θέμα: Το παιδί με δυσκολίες στην Αισθητηριακή Επεξεργασία

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018


Οι δυσκολίες στην αισθητηριακή επεξεργασία επηρεάζουν τα παιδιά με διάφορες δυσκολίες (κύρια με Αυτισμό ή με υπερκινητικότητα) να λειτουργήσουν στην καθημερινότητά τους, να κοινωνικοποιηθούν και να ανταπεξέλθουν στις μαθησιακές απαιτήσεις. Η γνώση αυτών των δυσκολιών, καθώς και η παρουσίαση τρόπων αντιμετώπισής τους, αποτελεί έναν αποφασιστικό μηχανισμό που θα πρέπει κάθε ειδικός, γονέας ή εκπαιδευτικός να γνωρίζει.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΓΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ: https://www.kivotosexelixis.gr
Read More »
2μερο σεμινάριο με θέμα: Το παιδί με δυσκολίες στην Αισθητηριακή Επεξεργασία 2μερο σεμινάριο με θέμα: Το παιδί με δυσκολίες στην Αισθητηριακή Επεξεργασία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Η Ζίτσα Βράζει, Αποσταζει Και Γιορτάζει.

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ζίτσας σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα,τον σύλλογο Γυναικών και τον Αθλητικό σύλλογο Ζίτσας διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά Γιορτή Τσίπουρου στην πλατεία του χωριού.
Σας περιμένουμε όλους την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου να πιείτε τσίπουρο,να γευτείτε νόστιμους μεζέδες και να χορέψετε με την δημοτική ορχήστρα που θα πλαισιώνει την εκδήλωση μας.
Μαζί μας θα είναι το δημόσιο ΙΕΚ που θα παρουσιάσει πιάτα με τσίπουρο και θα τα προσφέρει στους επισκέπτες μας.
Η εκδήλωση μας θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι με την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων (παιδικό και εφηβικό), και θα κρατήσει ως αργά το απόγευμα.
Είσοδος 3€.
Η είσοδος περιέχει άφθονο τσίπουρο, ατομικό πιάτο με τοπικές λιχουδιές, πιάτο δοκιμής από το δημόσιο ΙΕΚ και ελεύθερο χορό.


Read More »
Η Ζίτσα Βράζει, Αποσταζει Και Γιορτάζει. Η Ζίτσα Βράζει, Αποσταζει Και Γιορτάζει. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με 41 κιλά κάνναβης και 2,2 κιλά "σοκολάτα"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018

Συνελήφθησαν, σήμερα (08-11-2018), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο (2) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ήπειρο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι προαναφερόμενοι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 39 και 26 ετών.

Αναλυτικότερα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 39χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών, -2- σάκοι που περιείχαν:

· -14- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -40- κιλών και -860- γραμμαρίων.

· -9- δέματα με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους -2.190- γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη αργότερα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας και ο 26χρονος, ο οποίος με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Ράγιου, λειτουργούσε ως προπομπός, διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και ενημερώνοντας το πρώτο όχημα για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες, δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.


Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με 41 κιλά κάνναβης και 2,2 κιλά "σοκολάτα" Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με 41 κιλά κάνναβης και 2,2 κιλά "σοκολάτα" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΦΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας παρέστη στην εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του Κώστα Κατσίφα. Νωρίτερα είχε επισκεφθεί την οικογένεια του εκλιπόντος στην οικία της για να εκφράσει συλλυπητήρια.

 «Η γη των Βουλιαρατών υποδέχθηκε σήμερα τον αδικοχαμένο Κώστα. Η παρουσία των χιλιάδων κόσμου που ήλθαν να τον αποχαιρετίσουν έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: αυτοί που μένουν πίσω - οικογένεια, συγχωριανοί, συμπατριώτες - πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια για το πώς και το γιατί της απώλειας. Είναι οφειλή στη μνήμη του εκλιπόντος αλλά και οφειλή στην αξιοπρέπεια και των ήθος όλων αυτών που σήμερα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, επέδειξαν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Κώστα, ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει…», δήλωσε ο κ. Γιόγιακας.


 
Read More »
ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΦΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΦΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα - Δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που έγινε στην πόλη της Ηγουμενίτσας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 57, 60 και 39 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων που προέκυψαν από το προανακριτικό έργο, ταυτοποιήθηκε η δράση των τριών δραστών, στην κλοπή από ανασφάλιστο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο διανομής τροφίμων, που έγινε το μεσημέρι της 06-09-2018 στην Ηγουμενίτσα, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε χρηματικό ποσό.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα - Δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών Εξιχνιάστηκε κλοπή από Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα - Δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 34χρονος, οδηγός λεωφορείου, ο οποίος μετέφερε 98 κιλά κάνναβης

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018Συνελήφθη, χθες (07-11-2018) αργά το βράδυ στην Εθνική Οδό Κακαβιάς – Ιωαννίνων (στο ύψος του Καλπακίου), μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 34χρονος αλλοδαπός, οδηγός λεωφορείου, ο οποίος μετέφερε μεγάλη ποσότητα κάνναβης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής στη χώρα ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν λεωφορείο, της διακρατικής γραμμής Άγιοι Σαράντα Αλβανίας με προορισμό την Αθήνα, να κινείται στο παραπάνω οδικό δίκτυο, με οδηγό τον 34χρονο συλληφθέντα και διενήργησαν έλεγχο σ’ αυτό.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν σε χώρο των αποσκευών του λεωφορείου, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν (16) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (97) κιλών και (750) γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
-97- κιλά και -750- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το παραπάνω λεωφορείο, ιδιοκτησίας αλβανικής εταιρείας,
τα χρηματικά ποσά των (955) ευρώ και (2) δολαρίων Αμερικής,
μία άδεια οδήγησης,
δύο κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Συνελήφθη 34χρονος, οδηγός λεωφορείου, ο οποίος μετέφερε 98 κιλά κάνναβης Συνελήφθη 34χρονος, οδηγός λεωφορείου, ο οποίος μετέφερε 98 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Έρχεται ο ανάδοχος για το έργο εισόδου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018Στις 11 Νοεμβρίου θα ανοίξουν οι προσφορές των ενδιαφερομένων για τη σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με την Εγνατία και την πρόσβαση στο Μαυρομάτι.

Ουσιαστικά το έργο αφορά τη διαμόρφωση της εισόδου της πόλης και τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο λιμάνι.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11,6 εκατ. ευρώ και φορέας uλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο ανάδοχος οφείλει να παραδώσει το έργο που έχει εξασφαλισμένους πόρους σε 24 μήνες.

Στο μεταξύ, σε προτεραιότητα έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ την αξιοποίηση 4 λιμανιών που συνδέονται με την Εγνατία, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και της Ηγουμενίτσας.

Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης είναι να παραχωρηθούν μεμονωμένες λιμενικές υπηρεσίες και όχι οι βασικές λειτουργίες. Οι σχετικές μελέτες είναι σε εξέλιξη και έως το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης.


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Έρχεται ο ανάδοχος για το έργο εισόδου Ηγουμενίτσα: Έρχεται ο ανάδοχος για το έργο εισόδου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Αποψη: «Δεν είναι για… πέταμα οι ιερείς» - Του π. Ηλία Μάκου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018


Λόγος πολύς γίνεται τις τελευταίες ώρες για τη μισθοδοσία των κληρικών, που χρειάζεται να είναι αναμφισβήτητα εξασφαλισμένη, καθώς και διασφαλισμένα τα δικαιώματα των ιερέων, ώστε να μην είναι ανοχύρωτοι στη βούληση του οποιουδήποτε, καθώς είναι ένας βασικός πυλώνας στη σχέση του λαού με την πίστη, που έχουμε χρέος όλοι να αρνηθούμε να αποδυναμωθεί και να χαθεί.

Εδώ δεν χωρεί και δεν δικαιολογείται η έξοδος, αλλά η διέξοδος.

Αυτή τη σχέση του λαού με την πίστη τη διατηρούν και την υπερασπίζονται σε καθημερινή βάση οι κληρικοί.

Έχουμε και εμείς τις κακίες και τα ελαττώματά μας και πολλή εργασία πρέπει να καταβληθεί εκ μέρους μας για την εντατική καλλιέργεια των ψυχών μας και τη μεγάλη απόδοσή μας σε έργα αγαθά, αλλά πάντως, παρ’ όλες τις τυχόν ελλείψεις μας, καταβάλλεται προσπάθεια στήριξης και ενδυνάμωσης των πιστών.

Και σε πολλές περιπτώσεις φέρνει αποτελέσματα. Αν οι κληρικοί βιώνουν ανασφάλειες ή πιέσεις κάθε μορφής, τότε δεν μπορούν να μένουν κεντρομόλα προσανατολισμένοι στο βαθύτερο εαυτό τους, ούτε κεντρόφυγα να στραφούν προς τους άλλους, υπερβαίνοντας τα των αναγκών τους.

Είναι, λοιπόν, απαραίτητο ένα πέρασμα για την απαιτούμενη στροφή κίνησης προς τους άλλους. Το πέρασμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ευθύνη και την ελευθερία των λειτουργών του Υψίστου, ώστε να μη μας ξεφεύγουν οι καταστάσεις από τα χέρια μας.

Έτσι είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η κίνηση προς τους άλλους, που είναι το αιτούμενο και το απαιτούμενο σε μια περίοδο ανακατατάξεων, αλλά και κατάπτωσης, όπου το χαντάκι της απιστίας βαθαίνει σε πλάτος και βάθος και κοντεύει να γίνει θάλασσα αξεπέραστη.

Και μέσα σ’ αυτό το κλίμα, οφείλουμε, μέσω της πίστης, να μπορούμε να μετρήσουμε το κλάμα των θυμάτων της κοινωνίας.

Να έχουμε την ικανότητα και την αντοχή να καταγράψουμε τις αντιδράσεις και τα πλέγματα μίσους και τη διάθεση της καταστροφής και αυτοκαταστροφής, που βασανίζουν τις δοκιμασμένες υπάρξεις.

Να καταλάβουμε τους βαθμούς του άγχους και της κατάθλιψης των ατόμων. Αν αποδυναμωθεί η πίστη, θα προκύψουν για τους ανθρώπους τραγικοί βηματισμοί στην έρημο της ζωής και στο πνιχτό δάκρυ της εγκατάλειψης.

Για να αποφευχθεί μια τέτοια προοπτική, χρειάζεται το δημιουργικό ξεπέταγμα, χωρίς εγκλωβισμούς, των δυνάμεων του κάθε ιερέα, ώστε να μην υπάρχουν αυταπάτες πάνω στα πνευματικά ζητήματα.

π. Ηλίας Μάκος


 
Read More »
Αποψη: «Δεν είναι για… πέταμα οι ιερείς» - Του π. Ηλία Μάκου Αποψη: «Δεν είναι για… πέταμα οι ιερείς» - Του π. Ηλία Μάκου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Εκτροπή και ανατροπή οχήματος στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, λίγο πριν την γέφυρα της Δέσπως στην περιοχή της Λούτσας .

ΙΧ φορτηγάκι, εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε, δίχως ευτυχώς ο οδηγός του να τραυματιστεί. 

Το όχημα έχει απομακρυνθεί από το οδόστρωμα και η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα.


 
Read More »
Εκτροπή και ανατροπή οχήματος στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Εκτροπή και ανατροπή οχήματος στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Απαγόρευση αλιείας πέστροφας σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της Περιφέρειας Ηπείρου

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018


Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι το ψάρεμα της πέστροφας απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της Περιφέρειας Ηπείρου από 1η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους έως 15 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Β.Δ. 142/1971 (ΦΕΚ 49/Α΄/12-3-1971).
Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας


 
Read More »
Απαγόρευση αλιείας πέστροφας σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της Περιφέρειας Ηπείρου Απαγόρευση αλιείας πέστροφας σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία οι αγώνες στίβου "Πρωτέας 2018"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018

Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας διεξήχθησαν οι αγώνες στίβου "Πρωτέας 2018" που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ !!!

 
Πάνω από 700 αθλητές από το την Ήπειρο, τη Λευκάδα και την Κέρκυρα συμμετείχαν και πήραν μέρος στους αγώνες σε ένα κατάμεστο στάδιο στην Ηγουμενίτσα!!!

 
Ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στοςυ αγώνες καθώς επίσης και τους Χορηγούς του αγώνα : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ , ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑ , ΕΥ ΚΑΡΠΟΙΣ , ΙΩΑΝΝΗΣ HOUSE and MORE , ΚΤΕΛ Ν . ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία οι αγώνες στίβου "Πρωτέας 2018" Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία οι αγώνες στίβου "Πρωτέας 2018" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Στο δελτίο του STAR ο π. Θεόδωρος Ζώης για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018


Read More »
Στο δελτίο του STAR ο π. Θεόδωρος Ζώης για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου (ΒΙΝΤΕΟ) Στο δελτίο του STAR ο π. Θεόδωρος Ζώης για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Η ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στις εκλογές ΠΥΣΠΕ

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018


Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.(ΔΑΚΕ) αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις χθεσινές εκλογές για το ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας και εκλέγει αιρετό τον Τσόδουλο Κυριάκο !!!

Τη δεύτερη θέση πήρε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) και εκλέγει αιρετό τον Χριστοφίδη Δημήτρη !!!


 
Read More »
Θεσπρωτία: Η ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στις εκλογές ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτία: Η ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στις εκλογές ΠΥΣΠΕ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Poseidon Med II: Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018

 
To Poseidon Med II είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, που έχει ως στόχο την υιοθέτηση του LNG (Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου) ως ναυτιλιακού καυσίμου στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα στοχεύει στην ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή κόμβο για τον ανεφοδιασμό των πλοίων με LNG και τη διανομή του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Το Poseidon Med II διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση των ναυτιλιακών μεταφορών στην Ανατολική Μεσόγειο σε ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλλει στην εγκαθίδρυση μιας λειτουργικής αγοράς, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις απαραίτητες τεχνικές, ρυθμιστικές, επιχειρησιακές και οικονομικές παραμέτρους, που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία μίας αποτελεσματικής εφοδιαστικής αλυσίδας. 
 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν είκοσι έξι εταίροι από τρεις χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Iταλία), με σημαντική εμπειρία στους κλάδους της Ναυτιλίας, της Ενέργειας, της Μηχανικής, της Οικονομίας, της Έρευνας και Τεχνολογίας, τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και από τον δημόσιο τομέα. 
Το πρόγραμμα αφορά έξι μεγάλους λιμένες (Πειραιά, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσό, Βενετία), καθώς και τον τερματικό σταθμό LNG στη Ρεβυθούσα. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020, έχει προϋπολογισμό €53,3 εκατ. και συγχρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του CEF (Connecting Europe Facility).

Προκειμένου να επιτευχθούν οι βασικοί στόχοι του έργου, υλοποιούνται δέκα επτά δράσεις, κατηγοριοποιημένες σε τέσσερις άξονες:
Διασφάλιση του ανεφοδιασμού με LNG μέσω του σχεδιασμού των απαραίτητων εγκαταστάσεων LNG μικρής κλίμακας στο σταθμό LNG της Ρεβυθούσας και στους λιμένες του προγράμματος. Για το συγκεκριμένο σκοπό εκπονούνται από εξειδικευμένους συνεργάτες όλες οι απαιτούμενες μελέτες για το σχεδιασμό και την αδειοδότηση των απαραίτητων εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας LNG, συμπεριλαμβανομένων και των μελετών για την ασφαλή λειτουργία τους που θα οδηγήσουν στη ραγδαία μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Υποστήριξη των δυνητικών ναυτιλιακών χρηστών, μέσω της παροχής βασικών και λεπτομερών σχεδίων, τόσο για την μετατροπή υπαρχόντων πλοίων, όσο και για την κατασκευή νέων RoPax οχηματαγωγών πλοίων, κινούμενων με καύσιμο LNG. Στο πρόγραμμα σχεδιάζονται επίσης φορτηγίδες για ανεφοδιασμό πλοίων με LNG και τα πλοία μεταφοράς LNG σε μικρή κλίμακα. Επιπρόσθετα, υλοποιείται στην Iταλία η κατασκευή ενός καινοτόμου πλοίου μεταφοράς και ανεφοδιασμού LNG.
Υποστήριξη της θέσπισης του απαραίτητου θεσμικού πλαισίου, που θα επιτρέψει τον απρόσκοπτο και ασφαλή ανεφοδιασμό πλοίων με LNG, όπως ανάπτυξη νέων κανονισμών για την τροφοδοσία λιμένων με LNG, όσο και την υιοθέτηση υπαρχόντων κανονισμών, που θα προωθούν τον ανεφοδιασμό με LNG και την αποτελεσματική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Οικονομική αξιολόγηση των απαιτούμενων επενδύσεων, τόσο για την κατασκευή των υποδομών στους λιμένες, όσο και για την κατασκευή των εγκαταστάσεων στα πλοία, με σκοπό α) την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα υποστηρίξουν και θα διευκολύνουν την υλοποίηση των επενδύσεων στο άμεσο μέλλον και β) την ανάπτυξη ενός εμπορικά βιώσιμου σχήματος τιμολόγησης/εμπορίας LNG, αξιολογώντας τις διεθνές τιμές LNG και λαμβάνοντας υπόψη και τις συνέργειες με άλλες χρήσεις και τομείς.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί από την έναρξη του προγράμματος Poseidon Med II είναι σημαντική.

Σε ό,τι αφορά τους λιμένες, έχουν εκπονηθεί οι προμελέτες ασφαλείας καθώς και ο βασικός σχεδιασμός των λιμενικών εγκαταστάσεων και αναμένεται η έγκριση ένταξής τους στα Επικαιροποιημένα Γενικά Προγραμματικά Σχέδια (Master Plan) των λιμένων.

Επιπλέον, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής μελέτης για τους λιμένες έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις ατμοσφαιρικής ρύπανσης με ειδικό βαν στους 4 ελληνικούς λιμένες του προγράμματος κατά την χαμηλή και υψηλή περίοδο κίνησης των πλοίων κατά τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι υποστηρικτικές μελέτες για τον σχεδιασμό των εγκαταστάσεων (τοπογραφικές / βυθομετρικές αποτυπώσεις, μελέτες κυματικής διαταραχής, μελέτες ναυσιπλοΐας), για την πλειονότητα των λιμένων του προγράμματος.

Τέλος, έχει ολοκληρωθεί ο βασικός σχεδιασμός του πιλοτικού σταθμού φόρτωσης βυτιοφόρων LNG στη Ρεβυθούσα. Ο βασικός σχεδιασμός του νέου προβλήτα για χρήσεις LNG μικρής κλίμακας και η διαγωνιστική διαδικασία για το λεπτομερή σχεδιασμό και την κατασκευή του σταθμού φόρτωσης βυτιοφόρων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά τα πλοία, έχει ολοκληρωθεί ο λεπτομερής σχεδιασμός ενός νέου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου (RoPax) με καύσιμο LNG και των πλοίων μεταφοράς και ανεφοδιασμού πλοίων με LNG, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται ο βασικός τεχνικός σχεδιασμός μετατροπής των εγκαταστάσεων επί πέντε υφιστάμενων πλοίων, που έχουν επιλεγεί, ώστε να μπορούν να κινούνται με καύσιμο LNG καθώς και ο αναλυτικός τεχνικός σχεδιασμός πέντε επιπλέον πλοίων, επί των οποίων θα εκπονηθούν οι μελέτες για τη μετατροπή τους, ώστε να μπορούν να κινούνται με καύσιμο LNG.

Ιδιαίτερη είναι η συνεισφορά του Προγράμματος στη διαμόρφωση του Νομοθετικού και Κανονιστικού πλαισίου της Ελλάδας σχετικά με τον ανεφοδιασμό πλοίων με LNG. Με τη συνδρομή του Poseidon Med II διαμορφώθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που περιλαμβάνει το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για τις ασφαλείς επιχειρήσεις ανεφοδιασμού LNG και παράλληλα τέθηκαν οι βάσεις για τη χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου στις θαλάσσιες μεταφορές. Το Προεδρικό Διάταγμα περιλαμβάνει επίσης θέματα σχετικά με τη χρήση του LNG στους λιμένες όπως κάλυψη παράλληλων επιχειρήσεων, κανόνες για τις ζώνες ασφάλειας και την πυρασφάλεια, πρωτόκολλα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, εγχειρίδια λιμένων και τέλος πρότυπα εκπαίδευσης για τη σωστή κατάρτιση του προσωπικού τόσο στη στεριά όσο και στα πλοία.

To LNG διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, που καθιστούν τη χρήση του ως ναυτιλιακό καύσιμο εξαιρετικά ελκυστική. Πρόκειται για μία ασφαλή και δοκιμασμένη τεχνολογία, που προσφέρει ασφαλή χρήση, μεταφορά και αποθήκευση. Αποτελεί από τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα αφού η χρήση του εξαλείφει τις εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων και ενώσεων θείου (μείωση 90% σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα) και παράλληλα έχει τη δυνατότητα ουσιαστικής μείωσης των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (75%) και διοξειδίου του άνθρακα (25%).

Το LNG έχει υψηλή θερμιδική απόδοση και είναι ένα οικονομικά αποδοτικό καύσιμο σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα. Η εγκαθίδρυση και λειτουργία μιας αποτελεσματικής εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελεί μια εναλλακτική λύση συμμόρφωσης της ναυτιλίας στους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ, οι οποίοι θα ισχύσουν από το 2020, επιτρέποντας στο LNG να κερδίσει σημαντικό έδαφος ως ναυτιλιακό καύσιμο έναντι άλλων εναλλακτικών για πλειάδα οικονομικών, τεχνικών και περιβαλλοντικών λόγων.
Read More »
Poseidon Med II: Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Poseidon Med II: Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Σελίδες