Θεσπρωτία: Ποιός πληρώνει τον λογαριασμό;

Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, πολύς κόσμος συνηθίζει να καθαρίζει τα χωράφια του και να καίει τα ξερόχορτα, παρόλο που αντιπυρική περίοδος τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου και έως τότε απαγορεύεται η κάθε είδους καύση.

Όπως επίσης, κάθε χρόνο, δεκάδες είναι οι κτηνοτρόφοι, κυρίως σε ορεινές περιοχές της Θεσπρωτίας, που σχεδόν εθιμοτυπικά βάζουν φωτιές στα ξερά βοσκοτόπια, ώστε να βλαστήσουν με τις πρώτες βροχές και να βοσκήσουν τα ζώα τους.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, δεν είναι λίγες οι φορές που οι φωτιές ξεφεύγουν, απειλώντας και καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες, ακόμα και σπίτια.

Αναγκάζοντας έτσι τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επέμβουν, τόσο με χερσαίες δυνάμεις όσο και όπου χρειαστεί με εναέριες.

Όλα αυτά κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους φορολογούμενους πολίτες, σε όλους εμάς δηλαδή, μόνο και μόνο για να κάνουν κάποιοι την δουλίτσα τους, αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο.

Θα θέλαμε να δούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να στείλουν έστω και μία φορά τον λογαριασμό, σε έναν από αυτούς, που είτε βάζουν φωτιά στο χωράφι τους αγνοώντας τη νομοθεσία, είτε σε αυτούς που καίνε ολόκληρα δάση και πλαγιές, υπολογίζοντας μόνο στο δικό τους κέρδος.

Ειδικά φέτος που η ανομβρία χτυπάει ρεκόρ δεκαετίας, αφού έχει να βρέξει περίπου 5 μήνες, το κακό έχει παραγίνει.

Ας τηρηθεί επιτέλους η νομοθεσία.

Αρκετά βάρη σηκώνει ο φορολογούμενος πολίτης....Read More »
Θεσπρωτία: Ποιός πληρώνει τον λογαριασμό; Θεσπρωτία: Ποιός πληρώνει τον λογαριασμό; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017 Rating: 5

Σελίδες