Συνέντευξη με τον υποψήφιο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρο Πάσχο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017
 https://3.bp.blogspot.com/-VywJbV1lOpY/WWyDlg3X8sI/AAAAAAABkgA/fizGYal4unAOpLeYVmYgWGi2lH3PEStmgCLcBGAs/s1600/%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%25A3%25CE%25A7%25CE%259F%25CE%25A3.jpg
Την πρώτη του συνέντευξη, μετά την κατάθεση των συνδυασμών για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, παραχώρησε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Πάσχος:

1. Είστε πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας εδώ και 11 χρόνια. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να διεκδικήσετε για 3 φορά την θέση του προέδρου;
Ναι πράγματι είμαι Πρόεδρος για 11 χρόνια.
11 χρόνια πιστεύω σκληρής δουλειάς για το Επιμελητήριό μας.
Αυτό που με οδήγησε να διεκδικήσω το αξίωμα του Προέδρου για μια ακόμη φορά είναι οι ανάγκες της εποχής.
Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα αλλά χρειάζονται ακόμη περισσότερα.
Έχουμε δρομολογήσει στην διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας πολλά που πρέπει να υλοποιήσουμε και πιστεύω να τα καταφέρουμε.
Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στο οικοδόμημα που δημιουργήσαμε έως τώρα.

2.Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέξατε τους υποψηφίους του συνδυασμού σας;
Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού μας, ήταν μια δύσκολη δουλειά, διότι είχα να επιλέξω μεταξύ των πολύ καλών επιχειρηματιών, τους καλύτερους.
Επέλεξα νέους επαγγελματίες με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση.
Επαγγελματίες με όρεξη για δουλειά, επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.
Είναι ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από 58 άτομα από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους για να ακούγεται η φωνή όλων μας.3. Γιατί οι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας να επιλέξουν τους υποψηφίους του δικού σας συνδυασμού και όχι τους αντιπάλους σας; Που πιστεύετε ότι υπερτερείτε έναντι των αντιπάλων σας.
Ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού μας ας συγκρίνει και ας επιλέξει τους καλύτερους.
Εμείς προσπαθήσαμε να παντρέψουμε την εμπειρία με το νέο για όρεξη για δουλειά.
Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε νέα πρόσωπα και ηλικιακά αλλά και ανανέωσης.
Έχοντας την εμπειρία 11 χρόνων θέλουμε να πάμε το Επιμελητήριο μας ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά.

4. Πως ακριβώς οραματιζόσαστε τη λειτουργία του επιμελητηρίου στην σύγχρονη ηλεκτρονική και διαδικτυακή εποχή που ζούμε;
Πιστεύω ότι ξέρουμε τι χρειάζεται και θα το κάνουμε.Η αγορά έχει περάσει σε μια νέα εποχή με το διαδίκτυο να έχει μπει στην ζωή μας.
Λειτουργούμε ήδη ιστοσελίδα για τους εξαγωγικούς κλάδους και τους κλάδους εξωστρέφειας.
Έχουμε την τουριστική ιστοσελίδα σε 5 γλώσσες με μεγάλη επισκεψιμότητα.
Στοχεύουμε σε ηλεκτρονική προβολή όλων των επιχειρήσεων του νομού γιατί αυτές είναι οι ανάγκες της εποχής αξιοποιώντας κάθε εργαλείο που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά μέσα καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

5.Την υποψηφιότητά σας την στηρίζει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;
Το ψηφοδέλτιο που φτιάξαμε το φτιάξαμε χωρίς πιστοποιητικό πολιτικών πεποιθήσεων των επιχειρηματιών.
Δεν ζήτησα από κανένα κόμμα πολιτική στήριξη.
Ζήτησα και ζητώ την στήριξη των επιχειρηματιών του νομού.
Άλλωστε εμείς γνωρίζουμε τις ανάγκες μας καλύτερα από κάθε πολιτικό φορέα.
6.Στην περίπτωση που ο συνδυασμός επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές, υπάρχει τρόπος και διάθεση για συνεργασία με τους εκλεγμένους του αντίπαλου συνδυασμού;
Θα το πω για μια ακόμα φορά, δεν θέλω την στήριξη από κανένα κόμμα. Στο Επιμελητήριο δεν χωράνε πολιτικές σκοπιμότητες την εποχή που περνάμε.
Όσον αφορά στην μετά από τις εκλογές εποχή, πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με όλους τους εκλεγμένους και των δύο συνδυασμών.
Αυτό τουλάχιστον το απέδειξα στην πράξη και τα προηγούμενα χρόνια.
Κατάργησα το εγώ και έβαλα μπροστά το εμείς, γιατί πιστεύω πως μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά.


Read More »
Συνέντευξη με τον υποψήφιο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρο Πάσχο Συνέντευξη με τον υποψήφιο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρο Πάσχο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ;"

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017


Ερώτηση για την αντικατάσταση των παλαιών ασύρματων δικτύων στους Φιλιάτες και την Παραμυθιά κατέθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι τα δίκτυα αυτά παρουσιάζουν συχνές βλάβες και δε μπορούν να υποστηρίξουν νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους κατοίκους των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών που εξυπηρετούν. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση παλαιών ασύρματων δικτύων με νέας τεχνολογίας σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας»

Τα ραδιοδίκτυα (Συνδρομητικά Αγροτικά Ραδιοδίκτυα – Σ.Α.Ρ.) Κεραμίτσας, Φιλιατών και Παραμυθιάς εγκαταστάθηκαν από τον Ο.Τ.Ε. πριν πολλά χρόνια για την τηλεφωνική σύνδεση των ορεινών, ημιορεινών, απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων κοινοτήτων και οικισμών σε περιοχές των δήμων Σουλίου και Φιλιατών Θεσπρωτίας, λύνοντας σοβαρά για την εποχή τους προβλήματα όπως η αντικατάσταση εναερίων τηλεφωνικών καλωδίων μεγάλου μήκους.Σήμερα τα δίκτυα αυτά λόγω της παλαιότητάς τους παρουσιάζουν συχνές βλάβες με αποτέλεσμα να διακόπτονται συχνά οι τηλεφωνικές συνδέσεις των συνδρομητών - ακόμα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα καθώς καθυστερεί η εξεύρεση και άφιξη ανταλλακτικών για την αποκατάσταση των βλαβών - και αρκετοί πολίτες να καταφεύγουν σε πιο δαπανηρούς τρόπους τηλεφωνικής επικοινωνίας όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων. Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι τα παλαιά δίκτυα δε μπορούν να υποστηρίξουν νέες ψηφιακές υπηρεσίες (υγείας, εκπαίδευσης κ.α.) που θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Στο πλαίσιο παλαιότερου προγράμματος είχε προβλεφθεί η αντικατάσταση των παραπάνω Σ.Α.Ρ. με ραδιοδίκτυα νέας τεχνολογίας, γνωστά ως WiMΑΧ. Έως σήμερα ωστόσο έχει αντικατασταθεί μόνο το Σ.Α.Ρ. Κεραμίτσας ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση εάν και πότε έχει προγραμματιστεί η αντικατάσταση των Σ.Α.Ρ. Φιλιατών και Παραμυθιάς.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Εάν θα προχωρήσει η αντικατάσταση των Σ.Α.Ρ. Φιλιατών και Παραμυθιάς και, αν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα.


 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ;" Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΕ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ;" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας κλοπής σε διώροφη οικία στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, υπόθεση απόπειρας κλοπής σε διώροφη οικία στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου υπηκόου Αλβανίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 28-09-2017, ο 35χρονος αφού διέρρηξε διώροφη οικία στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας, εισήλθε στο εσωτερικό και ερεύνησε τους χώρους, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας κλοπής σε διώροφη οικία στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας κλοπής σε διώροφη οικία στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Νέες απεργίες των ναυτεργατών της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας από την Πέμπτη, αν δε ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017Οι Ναυτεργάτες της τοπικής Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας μετά την ολοκλήρωση της 5ήμερης απεργίας αποφάσισαν την αναστολή της απεργίας δίνοντας το χρόνο να γίνουν νέες διαπραγματεύσεις, τόσο με την ηγεσία του ΥΕΝ όσο και τους τοπικούς πλοιοκτήτες. Ταυτόχρονα οι Ναυτεργάτες δηλώνουν ότι θα έχουν το "όπλο" της απεργίας παρά πόδας στην περίπτωση κατά την οποία δεν κατανοηθεί από τους εμπλεκόμενους η ανάγκη να δώσουν θετικές και οριστικές λύσεις στα επίμαχα προβλήματά τους.

Για τον σκοπό αυτό, ήδη έχουν προαναγγείλει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για την προσεχή Πέμπτη 9/11/2017 εάν και εφόσον δεν αποδώσει η ανάπαυλα αυτή που δίνεται προκειμένου μέσα από τις διαβουλεύσεις να επέλθει συμφωνία.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει στον αγώνα των Ναυτεργατών και επισημαίνει τα παρακάτω:

Παρά τον τοπικό χαρακτήρα της απεργιακής κινητοποίησης η ΠΕΝΕΝ θεωρεί ότι ο αγώνας αυτός από τη μορφή, το περιεχόμενο, την έκταση, την ένταση, την κλιμάκωσή της είχε ευρύτερο ενδιαφέρον και σημασία τόσο για το Ναυτεργατικό κόσμο όσο και για το εργατικό κίνημα της χώρας μας.

Από αυτή τη σκοπιά επιβάλλεται να εκφραστεί ακόμη και τις επόμενες μέρες η πιο αμέριστη και ουσιαστική αλληλεγγύη όλου του συνδικαλιστικού κινήματος και για τον σκοπό αυτό να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την επιτυχή κατάληξη του πολυήμερου αγώνα.

Οι στόχοι και τα αιτήματα φέρνουν αγωνιστικά στο προσκήνιο τον θεσμό των ΣΣΕ, την ικανοποίηση οικονομικών και εργασιακών αιτημάτων και ταυτόχρονα τις διεκδικήσεις που αφορούν τις ακινησίες των πλοίων και την ενίσχυση στην επάνδρωση των Πορθμείων, συνιστούν στην πράξη σύγκρουση με την αντιλαϊκή νομοθεσία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ η οποία μεταξύ των άλλων κατήργησε την 10μηνη στελέχωση και λειτουργία των πλοίων, και με τον τρόπο αυτό αύξησε τον χρόνο ακινησίας και κατά προέκταση μείωσε δραματικά τον χρόνο εργασίας των Ναυτεργατών. Ταυτόχρονα η άρνηση έως τώρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δώσει θετικές λύσεις, δείχνει την απόλυτη προσήλωσή της να διατηρήσει αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα και τις αλλαγές που έγιναν με το νόμο 4150/13.Η απόλυτη και καθολική συμμετοχή στην πενθήμερη απεργία με μαζικές δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες των ίδιων των Ναυτεργατών δείχνει ότι εκεί που εξασφαλίζεται η δημοκρατία στην βάση τότε γίνεται υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η απεργία και η επιτυχία της. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον πρωτοπόρο ρόλο της ΠΕΝΕΝ που από την αρχή στήριξε έμπρακτα και ουσιαστικά αυτόν τον αγώνα καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την απήχηση αλλά και την σημασία αυτής της απεργιακής μάχης που δόθηκε με επιτυχία.

Ήδη σε τοπικό επίπεδο έχουν πάρει θέση και έχει εκφραστεί σε σημαντικό βαθμό η συμπαράσταση από άλλους κλάδους εργαζομένων, Σωματείων, Συλλόγων, αυτοδιοικητικών αρχών, πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων και άλλους μαζικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

Αυτό σε σύνδεση με το αγωνιστικό κλίμα συνοχής, ενότητας, συσπείρωσης και μαχητικής διεκδίκησης, προκάλεσε την αντίδραση τμημάτων του εφοπλιστικού κεφαλαίου που θέλουν και επιθυμούν το χτύπημα της αγωνιστικής απεργιακής μάχης, την υπονόμευση και διάσπαση των ναυτεργατικών αγώνων και των αιτημάτων, ενώ ταυτόχρονα επιχείρησαν να διαβάλουν και να συκοφαντήσουν το συνεπές ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που είναι στην πράξη μπροστά σε κάθε αγώνα που αναπτύσσεται στο ναυτεργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό προχθές εκδόθηκε ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Κοινοπραξίας Πλοιοκτητών Κέρκυρας η οποία επιδιώκει να αποπροσανατολίσει, συκοφαντήσει και να διαβάλει αυτόν τον αγώνα λέγοντας ότι “η απεργία αυτή έχει σκοπό να εξυπηρετήσει ξένα προς την Κέρκυρα συμφέροντα με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού”. Επίσης στην ίδια επαίσχυντη ανακοίνωση στοχοποιεί την ΠΕΝΕΝ και το τοπικό Σωματείο λέγοντας ότι η απεργία έχει εξελιχθεί σε πεδίο μάχης στην αντιπαράθεση ΠΕΝΕΝ – ΠΝΟ αλλά και μεταξύ του πρώην και νυν Προέδρου του τοπικού Σωματείου.

Πρόκειται όπως θα αποδειχθεί παρακάτω για φαιδρή και προβοκατόρικου τύπου παρέμβαση η οποία στοχεύει να εξοβελίσει από το προσκήνιο τα δίκαια οικονομικά και θεσμικά αιτήματα των Ναυτεργατών, να επιφέρει διάσπαση στον αγώνα και να δημιουργήσει εντυπώσεις - σύγχυση και να μεταφέρει την αντιπαράθεση εκεί που εξυπηρετούνται τα εφοπλιστικά επιχειρηματικά σχέδια και μάλιστα με τρόπο χοντροκομμένο και άγαρμπο και προφανώς αυτή η επικοινωνιακή προσπάθεια θα πέσει στο κενό..........

Τόσο η ΠΕΝΕΝ όσο και το τοπικό Σωματείο δεν είχαν και δεν θα έχουν την παραμικρή ανάμειξη στα ανταγωνιστικά συμφέροντα πού αναπτύσσονται στην γραμμή μεταξύ διαφόρων πλοιοκτητών. Δεν μας αφορούν, είναι ξένα με τα αιτήματα, τους στόχους και τις δίκαιες διεκδικήσεις των Ναυτεργατών.

Σημειώνουμε ότι στις τρεις επίσημες συναντήσεις μεταξύ Γ.Γ. ΥΕΝ, υπηρεσιακών παραγόντων, τοπικών Πλοιοκτητών, τοπικού Σωματείου και ΠΕΝΕΝ, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας δήλωσε ότι τα αιτήματα είναι βάσιμα, σωστά και ο ίδιος τόσο εγγράφως όσο και προφορικά τα δύο από τα τρία τα έχει αποδεχτεί (ωριαία διακοπή, επίδομα νυχτερινής εργασίας).

Στις ίδιες αυτές συναντήσεις η αρνητική θέση προέκυπτε σταθερά από έναν πλοιοκτήτη της τοπικής γραμμής ο οποίος έβαζε μπροστά τα δικά του στενά επιχειρηματικά συμφέροντα και από την άλλη έγινε φανερό ότι η στάση του υποκινείται και καθοδηγείται από τον ίδιο τον Πρόεδρο των Πλοιοκτητών Πορθμείων ο οποίος από το παρασκήνιο αντιδρά λυσσαλέα σε οποιαδήποτε ρύθμιση κατοχυρώνεται στην ΣΣΕ, στην λύση αυτών των θεμάτων, έστω και σε τοπικό επίπεδο.

Δυστυχώς αυτήν την τυχοδιωκτική τακτική του Προέδρου των Πορθμείων την στηρίζει και την ενθαρρύνει και ο ίδιος ο υπουργός Ε.Ν ο οποίος μόλις προχθές δέχθηκε το Δ.Σ. της πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Πορθμείων και στη συνάντηση αυτή δέχτηκε να συζητήσει ως αίτημα την μη εφαρμογή των κυρώσεων που προέκυψαν από τους ελέγχους της ΠΕΝΕΝ και των υπηρεσιών του ΥΕΝ για παραβάσεις της ναυτικής νομοθεσίας που αφορούν τον χρόνο εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών, που συστηματικά παραβιάζονται και οι αποκαλυπτικές καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ τις έφεραν στο προσκήνιο και στην δημοσιότητα τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Υπουργός Ε.Ν αντί να πετάξει με τις κλωτσιές εκτός υπουργείου τον Πρόεδρο των Πλοιοκτητών των Πορθμείων δέχθηκε να συζητήσει θέματα που αφορούν την καταστρατήγηση των ΣΣΕ και της ναυτικής νομοθεσίας στην κατεύθυνση να μην υλοποιηθούν οι ανωτέρω καταγεγραμμένες κυρώσεις!!!

Η λέξη ντροπή είναι το λιγότερο που μπορούμε να σημειώσουμε...

Κατά τα λοιπά τόσο ο Υπουργός Ε.Ν, ο Γ.Γ. του ΥΕΝ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αποδέχθηκαν την προκλητική απουσία του Προέδρου των Πορθμείων στις τρεις συναντήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του ΥΕΝ και στις οποίες, παρά το γεγονός ότι αυτός προσκλήθηκε, απέφυγε να παραστεί επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του τον βρώμικο και παρασκηνιακό ρόλο....

Αυτή η τυχοδιωκτική τακτική του θα πάρει απάντηση άμεσα και αποφασιστικά από το ταξικό ναυτεργατικό κίνημα που εκφράζει η ΠΕΝΕΝ στον Ναυτεργατικό χώρο.

Καλούμε τον Γενικό Γραμματέα της ΠΝΟ, την Διοίκηση και τα Ναυτεργατικά Σωματεία να πάρουν θέση για αυτές και άλλες αθλιότητες που λαμβάνουν χώρα και να αντιληφθούν όχι μόνο ότι η σιωπή δεν είναι χρυσός αλλά ότι αυτή εκλαμβάνεται ως συγκάλυψη των Ναυτεργατικών προβλημάτων και της τυχοδιωκτική τακτικής των πλοιοκτητών.

Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει και θα δυναμώσει την αλληλεγγύη της στον δίκαιο αγώνα των Ναυτεργατών στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας Ηγουμενίτσας, θα συνεχίσει την μάχη να μπει φραγμός στις αυθαιρεσίες και παρανομίες του εφοπλιστικού κεφαλαίου για την πλήρη και ουσιαστική εφαρμογή των ΣΣΕ, της ναυτικής νομοθεσίας, για την υπογραφή και ανανέωση των ΣΣΕ με όρους και διεκδικήσεις τις ναυτεργατικές ανάγκες και συμφέροντα.


 
Read More »
Νέες απεργίες των ναυτεργατών της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας από την Πέμπτη, αν δε ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους  Νέες απεργίες των ναυτεργατών της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας από την Πέμπτη, αν δε ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη στην Κεστρίνη 22χρονος με 2 κιλά κάνναβη

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017Συνελήφθη, προχθές (04-11-2017) μετά τα μεσάνυχτα, σε αγροτική περιοχή στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 22χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε δέμα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2.036) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Read More »
Συνελήφθη στην Κεστρίνη 22χρονος με 2 κιλά κάνναβη Συνελήφθη στην Κεστρίνη 22χρονος με 2 κιλά κάνναβη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017


Το τουριστικό γραφείο KOTSIS TRAVEL με έδρα την Ηγουμενίτσα αναζητεί υπάλληλο γραφείου για μόνιμη εργασία

Απαραίτητα προσόντα Ξένες Γλώσσες και άνεση στην επικοινωνία

Αποστολή βιογραφικών: info@kotsistravel.gr 
Τηλ. Επικοινωνίας: 2665023053


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου Ηγουμενίτσα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Χαλάει ο καιρός στην Ήπειρο – Έρχονται καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στην περιοχή μας από σήμερα (06/11/2017) το απόγευμα και για σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα, με τα εντονότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται στο διήμερο Τρίτη – Τετάρτη.
Συγκεκριμένα:

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και από τα δυτικά τμήματα της περιφέρειας θα αυξηθούν οι νεφώσεις και ως αργά το βράδυ θα βρέξει σε όλες σχεδόν τις παράκτιες περιοχές, καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα στο εσωτερικό της Ηπείρου. 
Την Τρίτη θα ξημερώσουμε με βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την Ήπειρο, γρήγορα όμως ο καιρός στο εσωτερικό κυρίως της περιφέρειας θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, με σποραδικές νεφώσεις και διαστήματα με ηλιοφάνεια. 
Από το βράδυ όμως της Τρίτης περιμένουνε νέα επιδείνωσης, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της Τετάρτης τοπικά θα είναι έντονες και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. 
Μικρή πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα όμως με τα τελευταία στοιχεία όλα δείχνουν ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο την περιοχή μας θα επηρεάσει νέα σημαντική μεταβολή του καιρού με αξιόλογες κατά τόπους βροχές και καταιγίδες! 


 
Read More »
Χαλάει ο καιρός στην Ήπειρο – Έρχονται καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες Χαλάει ο καιρός στην Ήπειρο – Έρχονται καταιγίδες και ισχυροί νοτιάδες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Η Θεσπρωτία «πρωταθλήτρια» στην παραγωγή μανταρινιών!

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017


Στο επίκεντρο της καλλιέργειας μανταρινιών στη χώρα μας έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια η Θεσπρωτία και ειδικά ο κάμπος Κεστρίνης – Ραγίου -Ασπροκκλησίου – Σαγιάδας, παράγοντας σημαντικές ποσότητες της ποικιλίας κλημεντίνη.Για τη φετινή περίοδο έχει ξεκινήσει η συλλογή και εξαγωγή μανταρινιών από την περιοχή. Κύρια χώρα εξαγωγής είναι η Ρουμανία, ενώ αρκετές ποσότητες πηγαίνουν και σε άλλες χώρες, όπως η Τσεχία, η Ουκρανία και η Λιθουανία. Όλος ο κάμπος της...
Θεσπρωτίας παράγει περίπου 55.000 τόνους εσπεριδοειδή. Εξάγονται περίπου 3.500 τόνοι κλημεντίνες, 1.000 τόνοι νόβα και ορτανίκ και από τον Νοέμβρη μέχρι και το Μάη περίπου 2.000 τόνοι πορτοκάλια.Ασχολούνται και νέοι
Βασικό στοιχείο διαφοροποίησης της περιοχής της Ηγουμενίτσας από άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι ο μεγάλος κλήρος των καλλιεργητών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της περιοχής, ο μέσος όγκος παραγωγής ενός καλλιεργητή κλημεντίνης, για παράδειγμα, υπερβαίνει τους 120 τόνους, κατάσταση που αντιπροσωπεύει περίπου το 80% των καλλιεργητών του κάμπου. Σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό νέων ανθρώπων ασχολούνται με την εσπεριδοκαλλιέργεια σε σχέση με άλλα παραγωγικά κέντρα της χώρας μας, γεγονός που από μόνο του είναι ενθαρρυντικό για την περαιτέρω εξέλιξη του τομέα.Οι πρώτες φυτεύσεις εσπεριδοειδών στην περιοχή ξεκίνησαν το 1977 - 8 και έκτοτε η εξέλιξή τους ήταν ραγδαία, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ποικιλία κλημεντίνη. Το μικροκλίμα της περιοχής είναι εξάλλου θαυμάσιο για την καλλιέργεια των εσπεριδοειδών, χωρίς ιδιαίτερα εδαφολογικά και κλιματολογικά προβλήματα.

Αλβανοί εργάτες
Εκατοντάδες Αλβανοί εργάτες, κυρίως από το Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, μαζεύουν μανταρίνια στον κάμπο της Κεστρίνης, αλλά και του Ραγίου και του Ασπροκλησίου και της Σαγιάδας. Οι παραγωγοί τούς προτιμούν γιατί, όπως λένε, δεν μπορούν να βρουν Έλληνες εργάτες, αφού και η προθυμία είναι μικρή και οι οικονομικές απαιτήσεις μεγάλες.
Οι παραγωγοί δεν έχουν παράπονο από τους Αλβανούς εργάτες, είναι αποδοτικοί υποστηρίζουν και δουλεύουν κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, ενώ και οι Αλβανοί είναι ευχαριστημένοι, γιατί εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό μεροκάμματο.
Κάποιοι από αυτούς μένουν στα χωριά το διάστημα της συγκομιδής, ενώ οι περισσότεροι πηγαινοέρχονται καθημερινά στα γειτονικά χωριά Κονίσπολη και Μουρσί.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 
Read More »
Η Θεσπρωτία «πρωταθλήτρια» στην παραγωγή μανταρινιών!  Η Θεσπρωτία «πρωταθλήτρια» στην παραγωγή μανταρινιών! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Επίσκεψη του 4ου δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2017 εκατό μαθητές από το 4ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας επισκέφτηκαν το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ που αφορά τις περιοχές ευθύνης του Φορέα και έγινε παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα Διαχείρισης. 
Read More »
Επίσκεψη του 4ου δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Επίσκεψη του 4ου δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Η Ελλάδα έτοιμη να αναδειχθεί ως ένα διεθνές εμπορευματικό κέντρο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017H Eλλάδα θα πρέπει να προσδιορίσει τους όρους, με τους οποίους θα καταφέρει να μετατραπεί αποτελεσματικά σε ένα ολοκληρωμένο εμπορευματικό κέντρο και πύλη της Ευρώπης στον τομέα των μεταφορών, αναπτύσσοντας εθνική στρατηγική σε αυτόν τον τομέα και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητές, παρέχοντας και υποστηρικτικές υπηρεσίες, αναφέρεται σε έρευνα της ΕΥ, με τίτλο «Ελλάδα-Διεθνές Εμπορευματικό Κέντρο».

Στην έκθεση σημειώνεται ότι ο κλάδος των μεταφορών για τη χώρα μας είναι ένας από τους σημαντικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος, θέσεων εργασίας καθώς αντιπροσωπεύει το 10,85% του ΑΕΠ και ανέρχεται σε 19,8 δισ. ευρώ. Όπως τονίζεται, οι θαλάσσιες μεταφορές διαδραματίζουν βασικό ρόλο, τόσο στο διεθνές εμπόριο, όσο και στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς περισσότερο από το 80% του παγκόσμιου όγκου εμπορίου μεταφέρεται διά θαλάσσης. Το 2015, η αξία των εμπορευματικών συναλλαγών της ΕΕ με χώρες εκτός ΕΕ που μεταφέρθηκαν διά θαλάσσης, αντιστοιχεί περίπου στο 51% του συνολικού εμπορίου της ΕΕ.

Προστίθεται, δε, ότι η γεωγραφική θέση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο παρέχει μία ανταγωνιστική δίοδο διατροπικών μεταφορών για το θαλάσσιο εμπόριο της Ευρώπης με την Ασία, καθώς ο χρόνος διέλευσης ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Κίνα με προορισμό τον Πειραιά εκτιμάται σε 8-9 λιγότερες ημέρες, σε σύγκριση με άλλα λιμάνια που βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη.

Το 2013, το λιμάνι του Πειραιά συνδέθηκε με το κύριο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο μέσω ηλεκτρικής γραμμής υψηλής ταχύτητας.

Επιπλέον, η COSCO συνεργάστηκε με την εθνική σιδηροδρομική επιχείρηση (ΤΡΑΙΝΟΣΕ) για την ανάπτυξη αξιόπιστων και ανταγωνιστικών σιδηροδρομικών υπηρεσιών εμπορευματικών μεταφορών προς τα σημαντικότερα κέντρα logistics στην Κεντρική Ευρώπη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μίας ανταγωνιστικής εναλλακτικής σύνδεσης από άκρη σε άκρη με τα λιμάνια της Άπω Ανατολής, σε σύγκριση με τους λιμένες της Βόρειας Ευρώπης αναφορικά με τον χρόνο μεταφοράς, τη συχνότητα εξυπηρέτησης και το κόστος.

Συγκεκριμένα, οι σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων στα σημαντικά κέντρα logistics της Κεντρικής Ευρώπης (π.χ. Τσεχική Δημοκρατία) εκτελούνται σε περίπου τέσσερις ημέρες με αποκλειστικές αμαξοστοιχίες, ενώ η διάρκεια της θαλάσσιας μεταφοράς από την Κίνα και μετά, μέσω συνδυασμένων μεταφορών, από τον Πειραιά προς τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, είναι μικρότερη κατά οκτώ έως εννέα ημέρες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη μεταφορά διαμέσου των λιμανιών της Βόρειας Ευρώπης.Η δίοδος διατροπικών μεταφορών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω του λιμένα του Πειραιά δεν αποτελεί απλά μία ταχύτερη και οικονομικά πιο συμφέρουσα εναλλακτική διαδρομή εφοδιαστικής αλυσίδας για τους μεταφορείς και τους εμπόρους, αλλά και την πιο αξιόπιστη. Μάλιστα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως αυτές της Hewlett-Packard, της Sony και της Huawei, οι οποίες χρησιμοποιούν αποκλειστικές αμαξοστοιχίες που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά για τη μεταφορά των προϊόντων τους στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, αποδείχτηκε ότι η ελληνική ενδοχώρα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μία στρατηγική, εναλλακτική λύση για τις μεγάλες πολυεθνικές κατασκευαστικές εταιρείες, τις ναυτιλιακές εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών και τους διεθνείς παρόχους logistics.

Στην έρευνα επισημαίνεται, εξάλλου, ότι η αναμενόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμένος Θεσσαλονίκης θα βελτιώσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας.

Η ανάπτυξη του Κέντρου Logistics στην περιοχή Γκόνου, σε οικόπεδο 672.000 τ.μ. κοντά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα υποστηρίξει την ελληνική ενδοχώρα μέσω των βαλκανικών χωρών στα βόρεια σύνορα της χώρας, καθώς η δημοφιλέστερη σιδηροδρομική δίοδος που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τα κέντρα logistics της Κεντρικής Ευρώπης διέρχεται από την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία.

Επίσης, στην έρευνα υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα αποτελεί την έδρα της μεγαλύτερης κοινότητας πλοιοκτητών παγκοσμίως, ενώ έχει αναπτύξει ένα παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό κέντρο, το οποίο προσφέρει διαφοροποιημένες προς τη ναυτιλία υπηρεσίες.

Η Ελλάδα έχει ενισχύσει τη θέση της ως το μεγαλύτερο πλοιoκτητικό κράτος, σε όρους χωρητικότητας και αξίας, με πάνω από 5.266 πλοία και αξία που αγγίζει τα 90 δισ. δολάρια και εξακολουθεί να ηγείται των χωρών με τις μεγαλύτερες πλοιοκτητικές κοινότητες, με ολική χωρητικότητα (Gross Tonnage-GT) 200 εκατ. τόνων, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 16,3% του παγκόσμιου στόλου.

Όπως προστίθεται, τα λιμάνια αποτελούν την κινητήρια δύναμη της οικονομίας της ΕΕ, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα λιμάνια των κρατών-μελών της, τόσο για το εμπόριο εκτός της Ένωσης, όσο και εντός. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία το 75% του εξωτερικού εμπορίου της ΕΕ και το 33% εντός της ΕΕ εμπορίου διεξάγονται μέσω θαλάσσης.

Περισσότεροι από 25 σημαντικοί εμπορικοί λιμένες λειτουργούν αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, τέσσερις από τους οποίους έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ ως λιμένες στρατηγικού ενδιαφέροντος («βασικοί λιμένες» – «core ports») και έχουν ενταχθεί στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (Trans-European Network of Transport-TEN-T) ως βασικές θαλάσσιες διασυνδέσεις της διόδου Orient/East-Med (OEM). Αυτοί οι τέσσερις ελληνικοί OEM λιμένες είναι τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.

Για τις οικονομικές επιδόσεις της ελληνικής αγοράς στον κλάδο των logistics στην έκθεση σημειώνεται ότι οι 3PLPs (Third Party Logistics Providers) στην Ελλάδα κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στην οικονομική ύφεση και την αργή ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου, παρέχοντας υπηρεσίες αποθήκευσης αγαθών, καθώς και άλλες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Μελέτες στο πεδίο της βιομηχανίας αναδεικνύουν τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία των 3PL (Third Party Logistics), παρά τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους της χώρας. Ενδεικτικά, πέντε από τους 163 μεγαλύτερους 3PLPs μοιράζονται το 26% των εσόδων της αγοράς και το 29% των κερδών αυτής.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις των logistics στη χώρα μας, έχουν εκσυγχρονιστεί και επικεντρωθεί στις περιφερειακές αγορές του κλάδου, με βελτιωμένη πρόσβαση στα λιμάνια της χώρας.

Για τις οδικές εμπορευματικές μεταφορές τονίζεται ότι κυριαρχούν στο εμπορευματικό έργο της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 2015 αντιπροσώπευαν το 98,5% των συνολικών χιλιομέτρων εσωτερικής μεταφοράς.

Στη μελέτη επισημαίνεται η ανάγκη ενός φιλικού προς τις επενδύσεις και απλοποιημένου πλαισίου για την ανάπτυξη των διατροπικών κόμβων στην Ελλάδα στον κλάδο των μεταφορών και logistics. Παράλληλα, γίνεται αναλυτική αναφορά στους νόμους που διέπουν την εφοδιαστική αλυσίδα και το διαμετακομιστικό εμπόριο, καθώς και στις προτάσεις βελτίωσης για άμεση και επιτακτική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Τέλος, υπογραμμίζεται και η σημασία του διασυνοριακού εμπορίου ως ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας, με βάση τόσο τη γεωγραφική θέση της, όσο και τα προαναφερθέντα στοιχεία, ενώ γίνεται αναλυτική αναφορά στις Πέντε Ζώνες Ελεύθερων Συναλλαγών και Τελωνειακών Αποθηκών στην Ελλάδα, οι οποίες παρέχουν σαφή οφέλη στους εισαγωγείς και τους φορτωτές, προσφέροντας απαλλαγή των εισαγωγικών αγαθών από δασμούς, ΦΠΑ και άλλες χρεώσεις.

ΑΠΕ ΜΠΕ


 
Read More »
Η Ελλάδα έτοιμη να αναδειχθεί ως ένα διεθνές εμπορευματικό κέντρο Η Ελλάδα έτοιμη να αναδειχθεί ως ένα διεθνές εμπορευματικό κέντρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας σας προσκαλεί στην συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο , την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20.00, στο θέατρο εστία στην Ηγουμενίτσα.
Είσοδος Δωρεάν


Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας: Συναυλία αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017

Ναί, ἡ πίστη στούς Ἁγίους τῆς Ἐκκλησίας μας μετακινεῖ καί παραμερίζει καί ἐξαφανίζει τά βουνά τῶν δυσκολιῶν. Σέ ὅλες τίς συχνά δραματικές στιγμές τῆς ζωῆς, ἀντηχεῖ ἡ φωνή τῶν Ἁγίων μας: Ἄν ἔχετε πίστη, μποροῦν τά ἀδύνατα νά γίνουν δυνατά. Οἱ κάτοικοι τῆς ἐνορίας Κεστρίνης πιστεύουν βαθιά ὅτι ὁ προστάτης τους Ἅγιος Μηνᾶς τούς ἐνισχύει καί βοηθάει νά ἀνθίσει ἡ χαρά στίς καρδιές τους.

Ἀνακοινώνεται ὅτι τό διήμερο 10 καί 11 Νοεμβρίου 2017, ἡ μνήμη τοῦ πολιούχου Ἁγίου Μηνᾶ τῆς ἐνορίας Κεστρίνης θά ἑορταστεῖ μέ τό ἀκόλουθο πρόγραμμα:

*Τήν Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, παραμονή τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 17.00μ.μ, θά ψαλεῖ Μεγάλος Ἑσπερινός μέ Ἀρτοκλασία. Στό τέλος τοῦ Μεγάλου Ἑσπερινοῦ θά πραγματοποιηθεῖ Λ Ι Τ Α Ν Ε Υ Σ Η τῆς εἰκόνας τοῦ μεγαλομάρτυρα, ἐντός τοῦ χωριοῦ, μέ τή συνοδεία τῆς Φιλαρμονικῆς Μπάντας τοῦ Δήμου Φιλιατῶν.

*Τό Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, ἀνήμερα τῆς ἑορτῆς, καί ὥρα 7:30 π.μ., θά τελεσθεῖ Ὄρθρος καί Θεία Λειτουργία. Μετά τό τέλος τῆς Θείας Λειτουργίας, στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ‘Iεροῦ Nαοῦ, θά προσφερθεῖ καφές.


Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΕΣΤΡΙΝΗΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Στα Γιάννενα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017


Στα Γιάννενα θα διεξαχθεί το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας από τον Σύλλογο Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδας το διήμερο 10-12 Νοεμβρίου. 

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και τελεί υπό την αιγίδα του ΤΕΙ Ηπείρου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθώς και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση λογοθεραπευτών αλλά και άλλων συναφών ειδικοτήτων και η ανάδειξη της πληθώρας των ερευνών που πραγματοποιούνται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας και του εξωτερικού, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία στα χέρια των ειδικών.

Πάνω από 400 σύνεδροι αναμένεται να δώσουν το παρών στο συνέδριο όπου θα ακουστούν και σημαντικές ανακοινώσεις. 

• Για περισσότερες πληροφορίες-εγγραφές στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο του συνεδρίου στην διεύθυνση www.synedrioselle.gr.


 
Read More »
Στα Γιάννενα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας Στα Γιάννενα το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη απο τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καλεί όλους τους συναδέλφους (Ηγουμενίτσα ,Φιλιάτες και Σούλι ) που είναι αιμοδότες, όλους όσους χρειάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αίμα για κάποιον δικό τους άνθρωπο, αλλά και όλους όσους έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της εθελοντικής πράξης, να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην οργάνωση της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που θα γίνει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 9.00 πμ – 13.30 μμ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι πολλές. Ας εξαντλήσουμε όλοι όσοι μπορούμε τις δυνατότητες, που υπάρχουν. Υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι αιμοδότες :
- Μπορούν με την Κάρτα Αιμοδοσίας τους, να προσέρχονται για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις, πρωινές ώρες, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
- Δικαιούνται άδεια την ημέρα της αιμοδοσίας καθώς και άλλες 2 ημέρες.

Καλούμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών όχι μόνο να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την οργάνωση της αιμοδοσίας. Καλούμε τις Γραμματείες των Διευθύνσεων να τοιχοκολλήσουν την ανακοίνωση αυτή σε ευδιάκριτα σημεία των υπηρεσιών.-


 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη απο τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη απο τον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διάσχιση κορυφογραμμής Πετροβίτσας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 12/11 θα εξορμήσει στην Πλακωτή με 2 πορείες:

Α: Πλακωτή - Πετροβίτσα - Ι.Μ. Παγανιών - Αγία Μαύρα (Σέλιανη)
Ώρες πορείας: 5-6
Συνολική απόσταση: 11 χλμ
Υψομετρική διαφορά: 650μ.
Β.Δ.: 1 [ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ]
Αρχηγός: Αθανασίου Κώστας

Β: Πλακωτή - κορυφογραμμή Πετροβίτσας - Αγία Μαύρα (Σέλιανη)
Ώρες πορείας: 7
Συνολική απόσταση: 13 χλμ
Υψομετρική διαφορά: 1000μ.
Β.Δ.: 2+ [Ορειβατική διαδρομή σε σκληρό βραχώδες πεδίο Απαραίτητη η καλή φυσική κατάσταση και η εξοικείωση με το βραχώδες πεδίο.]
Αρχηγός: Δούδαλης Σπύρος

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, σφυρίχτρα, φακός, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Δηλώσεις συμμετοχής Τετάρτη 8/11 και Πέμπτη 9/11 19.00-21.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 2ος όροφος από αριστερή σκάλα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2665.400.802

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


 
Read More »
Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διάσχιση κορυφογραμμής Πετροβίτσας Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας: Διάσχιση κορυφογραμμής Πετροβίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Σήμερα στην Παραμυθιά η πρώτη ενημέρωση, για την γεωφυσική σεισμική έρευνα για την εξόρυξη πετρελαίου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017

Την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 στην Παραμυθιά, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου θα πραγματοποιηθεί ‘Ανοιχτή Ενημέρωση’ για το πρόγραμμα «Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών» εντός του Δήμου Σουλίου στην Περιοχή της Ηπείρου - «παραχώρηση ‘Ιωαννίνων’» από τους υπεύθυνους της κοινοπραξίας (Repsol / Energean).

Η πρώτη φάση των ερευνών της Repsol, περιλαμβάνει γεωφυσική σεισμική έρευνα στην περιοχή ενώ θα ακολουθήσει την διετία 2019-2020 η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για υδρογονάνθρακες σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας.

Τα σημεία της Παραμυθιάς όπου θα επικεντρωθούν οι έρευνες, είναι τα ίδια που είχαν ελεγχθεί προ δεκαετίας και από τα οποία προέκυψαν ενδείξεις υδρογονανθράκων.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της paramythia-online.gr, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων που θα συμμετέχουν στις έρευνες θα προκύψει από εντοπιότητα, ενώ η Repsol, αναμένεται να εγκατασταθεί σε δικά της εργοτάξια και γραφεία στην Παραμυθιά σε όλη την διάρκεια της εξορυξης αν και εφόσον διαπιστωθεί πως όντως η περιοχή περιέχει πετρέλαιο.


 
Read More »
Σήμερα στην Παραμυθιά η πρώτη ενημέρωση, για την γεωφυσική σεισμική έρευνα για την εξόρυξη πετρελαίου Σήμερα στην Παραμυθιά η πρώτη ενημέρωση, για την γεωφυσική σεισμική έρευνα για την εξόρυξη πετρελαίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας: Εξω οι εκπρόσωποι των μνημονίων απο τα σχολεια

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017


Ένας ένας, οι εργολάβοι των μνημονίων, αυτοί που βύθισαν στη φτώχεια και στην ανέχεια κάθε λαϊκή οικογένεια, επισκέπτονται την περιοχή μας για να υποσχεθούν τάχα καλύτερες μέρες για το λαό.

Πρώτα ο Τσίπρας με το επιτελείο του, από κοντά ο Μητσοτάκης με τους δικούς του, αλλά κι άλλοι εκπρόσωποι μνημονιακών κομμάτων διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο μνημονιακότερος, ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός υπηρέτης των συμφερόντων του κεφαλαίου ,ποιος είναι ο γνήσιος εκφραστής της εκποίησης της χώρας και του εργασιακού μεσαίωνα.

Όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ,κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση, υπόσχονται “ανάπτυξη” και “μπίζνες”, πάνω στην εξαθλίωση του λαού, την απέραντη ανεργία και τα μεροκάματα πείνας.Οι εκπαιδευτικοί έχουμε νιώσει καλά στο πετσί μας τις πολιτικές τους. Από τις απολύσεις -διαθεσιμότητες της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου (επί υπουργείας μάλιστα Μητσοτάκη -Αρβανιτόπουλου), την κατάργηση ειδικοτήτων, σχολείων και σχολών, μέχρι τις χιλιάδες απολύσεις του σήμερα των χρόνιων αναπληρωτών,την ελαστική δουλειά, την ανεργία- αδιοριστία, τις περικοπές θέσεων,την ολοένα και μεγαλύτερη φτωχοποίησή μας.

Γι ́αυτό αποτελεί πρόκληση για μας η επίσκεψη Μητσοτάκη και μάλιστα στο ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Ηγουμενίτσας.

Στο σπίτι του κρεμασμένου, λέει ο λαός μας, δεν μιλάνε για σχοινί! Γιατί η Ειδική Αγωγή έχει την πρωτιά στα κενά και στις ελλείψεις, η Παράλληλη Στήριξη έχει εγκαταλειφθεί, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες γίνονται θυσία στις περικοπές τους, οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και αυτό είναι ΚΑΙ δικό τους έργο ,αφού πρώτοι στρώσαν το δρόμο για να ισοπεδωθούν τα δικαιώματα σε παιδεία, υγεία, περίθαλψη,πρόνοια.

Έρχεται λοιπόν, ο υπέρμαχος των απολύσεων, της αξιολόγησης και της άρσης της μονιμότητας, δηλαδή της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ο υμνητής των επιταγών του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, ο υπερασπιστής των πιο αντιδραστικών πολιτικών στην εκπαίδευση, ο συμπαραστάτης του ΣΕΒ στην κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, ο πλασιέ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των κολλεγίων, για να μας θυμίσει το “πρόγραμμα” της ΝΔ, που δυστυχώς γι ́αυτήν, εφαρμόζει και φιλοδοξεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μεγαλύτερη επιτυχία.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας καλεί το σύλλογο να πάρει θέση.

Καλεί τους συναδέλφους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να απαντήσουμε σε όλους αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον το δικό μας, των παιδιών-μαθητών μας ,αλλά και των παιδιών των παιδιών μας όπως τους αξίζει: με την ανάπτυξη των αγώνων μας ενάντια στην πολιτική τους!


 
Read More »
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας: Εξω οι εκπρόσωποι των μνημονίων απο τα σχολεια Αγωνιστική Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας: Εξω οι εκπρόσωποι των μνημονίων απο τα σχολεια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Νίκος Ανδρουλάκης από Ηγουμενίτσα: «Τα βαρίδια του παρελθόντος δεν χωράνε στο νέο σχήμα» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017

«Στο νέο σχήμα δεν χωράνε τα βαρίδια που πλήγωσαν και διαίρεσαν στο παρελθόν τη Δημοκρατική Παράταξη. Πρέπει να περάσει ένα νέο, άφθαρτο δυναμικό που έχει το ηθικό κεφάλαιο να απευθύνει ευθύβολο λόγο στον ελληνικό λαό. Όχι πια στους επαγγελματίες της διχόνοιας, όχι σε αυτούς που μόνο στόχο έχουν να ηγεμονεύουν σε ένα μικρό κόμμα. Αντί η παράταξή μας να πάψει να είναι πια δεμένη βάρκα στο χθες πρέπει να γίνει ένα ισχυρό καράβι που θα χαράξει πορεία για το αύριο, για εμάς και για την πατρίδα μας».

Αυτά τόνισε ο υποψήφιος επικεφαλής για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, από την Ηγουμενίτσα όπου πραγματοποίησε ομιλία το βράδυ του Σαββάτου, παρουσία πλήθους στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ

Ο 38χρονος Ευρωβουλευτής, ζήτησε καθαρές κουβέντες, προοδευτικό λόγο και πρόγραμμα αξιών, με σκοπό την ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης ως απαίτηση των πολιτών για την πολιτική υπέρβαση που χρειάζεται ο τόπος, όπως ανεφερε χαρακτηριστικά. 

«Όλοι θέλουμε ενότητα, όχι όμως την ενότητα του χθες. Αυτήν με την οποία θα μοιράζουμε υπουργεία και καρέκλες για να είμαστε όλοι μαζί, ας την εκπροσωπήσουν άλλοι. Εγώ δεν πρόκειται να μοιράσω τα ιμάτια της Δημοκρατικής Παράταξης σε παλιούς πρωταγωνιστές για να πάμε ενωμένοι σε εκλογές. Ναι στην ενότητα προοδευτικού λόγου, προγράμματος και αξιών, όχι στην ενότητα για την καρέκλα» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των εκλογών ανέφερε: «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να κινηθώ στο παρασκήνιο είτε είμαι στο δεύτερο γύρο είτε δεν είμαι. Οι πολίτες που ψήφισαν στον πρώτο γύρο ας ψηφίσουν στο δεύτερο με τα κριτήρια τα οποία θεωρούν οι ίδιοι καλύτερα για το μέλλον της παράταξης. Εμένα ο στόχος μου και η αγωνία μου είναι αν μπορεί η παράταξη αυτή να αλλάξει. Αν μπορεί να γίνει κάτι καινούργιο, πραγματικά, πολιτικά και ηθικά για να εκφράσει τους νέους και τα πιο λαϊκά στρώματα.

Αφού ανέφερε ότι η υπάρχει η δυναμική για να φύγει η χώρα από τον εθνολαϊκισμό και τη μιζέρια του κ. Τσίπρα τόνισε ότι αυτό που πρεσβεύει η υποψηφιότητά του δεν είναι ένα κομματικό στοίχημα. «Είναι το στοίχημα του λαού για να πάμε σε μια άλλη εποχή. Την εποχή των ευκαιριών για όλους, την εποχή της ευμάρειας, της εθνικής μας αξιοπρέπειας. Ας αγωνιστούμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια με όχημα την ισχυρή και ιστορική Δημοκρατική»,

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην Ηγουμενίτσα:Read More »
Νίκος Ανδρουλάκης από Ηγουμενίτσα: «Τα βαρίδια του παρελθόντος δεν χωράνε στο νέο σχήμα» (+ΒΙΝΤΕΟ) Νίκος Ανδρουλάκης από Ηγουμενίτσα: «Τα βαρίδια του παρελθόντος δεν χωράνε στο νέο σχήμα» (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2017 Rating: 5

Σελίδες