Η νύχτα βγάζει επίσκοπο και ... η εξέδρα Περιφερειάρχη;

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019

Το ότι, ο κατά δήλωσή του, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Ριζόπουλος είναι επικοινωνιολόγος το γνωρίζουμε καλά. Και από όσα γνωρίζουμε είναι μάλιστα και καλός.

Ξέρει να χρησιμοποιεί τα μέσα ενημέρωσης για την αυτοπροβολή του, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Το ότι θα χρησιμοποιούσε μία δημοτική αρχή και μία θρησκευτική εορτή για να κερδίσει τις εντυπώσεις, είναι κάτι καινούργιο και εκθέτει κυρίως τους τοπικούς πατρόνες του.

Και μιλάμε για την δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας, η οποία ήταν υπεύθυνη για την εορτή του αγιασμού των υδάτων.

Την πόλη της Ηγουμενίτσας επέλεξε λοιπόν ο κ. Ριζόπουλος, τόσο για να εκκλησιαστεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας όσο και για να παρακολουθήσει την τελετή του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης.

Αναφέρετο δικαίωμά του φυσικά.

Μάλιστα για να καλύψει το γεγονός, της παρουσίας του κ. Ριζόπουλου στην Ηγουμενίτσα, κατέφθασε συνεργείο τηλεοπτικού σταθμού των Ιωαννίνων (από όπου και η φωτογραφία).

Ο κ. Ριζόπουλος ξάφνιασε τους επισήμους, όταν ακάλεστος, ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων.

Και λέμε ακάλεστος διότι το ποιός ανεβαίνει σε εξέδρα επισήμων, ορίζεται βάση συγκεκριμένου πρωτοκόλλου (ΦΕΚ 1488/2006 - Αριθμ.52749) και μόνο μετά από γραπτή πρόσκληση του αρμόδιου δημόσιου φορέα, στην προκειμένη περίπτωση τον Δήμο Ηγουμενίτσας.

Πουθενά δεν αναφέρεται στον καθορισμό σειράς προβαδίσματος των, κατά τις επίσημες εορτές και τελετές, ότι μπορεί να παραστεί κάποιος που έχει δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, για οποιαδήποτε θέση.

Και ο κ. Ριζόπουλος δεν είναι καν υποψήφιος. Είναι κάποιος που έχει δηλώσει δημόσια την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος. Υποψήφιος θα είναι μετά την ανακήρυξή του από το Πρωτοδικείο. Και πάλι τότε, δεν θα έχει το δικαίωμα να ανέβει στην εξέδρα των επισήμων. Εάν καταφέρει και εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος, τότε ναι. Θα έχει αυτό το δικαίωμα, βάση σειράς.

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, καλό θα είναι να αναγνωρίσει την ευγένεια των Θεσπρωτών, που δεν τον αντιμετώπισαν όπως ο δήμαρχος Στυλίδας και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Γκλέτσος, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.
Read More »
Η νύχτα βγάζει επίσκοπο και ... η εξέδρα Περιφερειάρχη; Η νύχτα βγάζει επίσκοπο και ... η εξέδρα Περιφερειάρχη; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

18 χρόνια paramythia-online.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019
Περισσότερες από 15.000 επισκέψεις (hits) την ημέρα, 19.447 άρθρα, 1.342 βίντεο, πάνω από 20.000 φωτογραφίες, 18.489 μέλη στην facebook page και στο group της paramythia-online.gr

Ήταν ξημερώματα της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου 2001, όταν η paramythia-online.gr, «ανέβασε» την πρώτη έκδοση της στο διαδίκτυο. Ήταν τότε που η διείσδυση του ιντερνέτ στην Ελλάδα δεν ξεπερνούσε το 7% και τότε που με αγωνία μετρούσαμε την περιορισμένη επισκεψιμότητα.

Το πρώτο άρθρο αφορούσε την εγκατάλειψη των κατασκηνώσεων Παραμυθιάς και τις προοπτικές του εναλλακτικού τουρισμού, ένα θέμα που παραμένει επίκαιρο μέχρι και σήμερα.

Την επόμενη μέρα, δεχτήκαμε 16 επισκέψεις και η χαρά μας ήταν απερίγραπτη.

Σήμερα ξεπερνάμε τις 15.000 επισκέψεις την ημέρα και η χαρά μας είναι η ίδια όπως την πρώτη μέρα.

15.000 επισκέψεις (hits) την ημέρα, 19.447 άρθρα, 1.342 βίντεο, πάνω από 20.000 φωτογραφίες, 18.489 μέλη στην facebook page και στο group της paramythia-online.gr, είναι τα νούμερα μας, για την καταγραφή όσων συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς

Η paramythia-online.gr ευχαριστεί όλους εσάς που την φέρατε στις πρώτες θέσεις στις ιστοσελίδες τοπικού ενδιαφέροντος στην Ήπειρο.

Ειδικά ευχαριστεί όσους πρόσφεραν υλικό και γνώσεις με αποτέλεσμα η paramythia-online.gr να γίνει ένας πληρέστατος οδηγός με ιστορικά στοιχεία, πολυμέσα και ειδικά αφιερώματα.

Το αρχείο μας είναι πλέον τεράστιο και όσον αφορά την τοπική ειδησεογραφία, την τοπική ιστορία και τα λαογραφικά στοιχειά, ανεκτίμητο.

Σας ευχαριστούμε…
Read More »
18 χρόνια paramythia-online.gr 18 χρόνια paramythia-online.gr Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Παρέλαβαν τα βραβεία τους οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για τις διακρίσεις τους

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019

Παρέλαβαν τα βραβεία τους οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για τις διακρίσεις τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" 2018 και στον 12ο ενδοσχολικό διαγωνισμό Μικρός Ευκλείδης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Τα Πανελλήνια βραβεία της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών για τις διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης 2018 παρέλαβαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε μια σεμνή τελετή που έγινε την Παρασκευή 21-12-2018, στο περιθώριο της χριστουγεννιάτικης γιορτής του σχολείου.
Αναλυτικά οι μαθητές που βραβεύτηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής "Αριστοτέλης" 2018: :
Κάντα Κωνσταντίνα: 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Αριστείας .
Κουσοβίστας Λεωνίδας: 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Αριστείας.
Σμυρόγλου Ελένη-Σπυριδούλα: 1ο Πανελλήνιο Βραβείο Αριστείας.
Μασιάς Χαρίλαος : 3ο Πανελλήνιο Βραβείο Αριστείας.
Τσάτσα Ραφαηλία: 3ο Πανελλήνιο Βραβείο Αριστείας. Ντεγκάνη Αρετή: Εύφημος Μνεία Τάτσης Μάριος. :Εύφημος Μνεία
Οι μαθητές που βραβεύτηκαν στο Μαθηματικό Διαγωνισμό Μικρός Ευκλείδης:
Καλιαμούρης Χρήστος Κάντα Κωνσταντίνα Μαραγκάκης Γεώργιος Σγουρίδη Ελένη Σμυρόγλου Ελένη-Σπυριδούλα

Για το 1ο Δημοτικό σχολείο
Ο Διευθυντής Κύλλας Γεώργιος
Read More »
Παρέλαβαν τα βραβεία τους οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για τις διακρίσεις τους Παρέλαβαν τα βραβεία τους οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας για τις διακρίσεις τους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ευχαριστήριο από το κάμπινγκ "ΚΑΛΑΜΙ" προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019


Η διεύθυνση του κάμπινγκ "ΚΑΛΑΜΙ" στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας, ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας, για την έγκαιρη, επαγγελματική και αποτελεσματική επέμβασή τους, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής μας.

Ή άμεση επέμβαση κατάφερε να περιορίσει τις σοβαρές υλικές ζημιές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ, αποτρέποντας  την ολοκληρωτική καταστροφή του.

Για ακόμα μία φορά συγχαρητήρια, σε κάθε έναν πυροσβέστη, καθώς και στον διοικητή τους κ. Γκιόκα.

Η Διεύθυνση του κάμπινγκ "ΚΑΛΑΜΙ"
 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ευχαριστήριο από το κάμπινγκ "ΚΑΛΑΜΙ" προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσα: Ευχαριστήριο από το κάμπινγκ "ΚΑΛΑΜΙ" προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Στην Παραμυθιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που έφερε η «Υπατία»

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Υπατία», με μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα και το φαινόμενο της παγωμένης βροχής σε Μακεδονία και Θεσσαλία.

Οι θερμές αέριες μάζες πάνω από τις πολύ ψυχρές επιφανειακές, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οδηγούν στη δημιουργία του φαινομένου της παγωμένης βροχής, δηλαδή οι σταγόνες της βροχής παγώνουν, αμέσως μόλις έρθουν σε επαφή με το έδαφος ή οποιαδήποτε επιφάνεια. Αυτό έχει ως συνέπεια ακόμη και σε περιοχές που δεν υπάρχει χιονόστρωση, αλλά η θερμοκρασία παραμένει κάτω από το μηδέν, να προκαλείται συσσώρευση πάγου που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Τα πέντε μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που κατέγραψαν πανελλαδικά οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo μέχρι το βράδυ της Tετάρτης, ήσαν όλα στη Δυτική Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (96 χιλιοστά), στη Δωδώνη (92), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (85), στα Λεπιανά Αρτας (78) και στην Ηγουμενίτσα (76 χιλιοστά).
Read More »
Στην Παραμυθιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που έφερε η «Υπατία» Στην Παραμυθιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που έφερε η «Υπατία» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οι χειμερινοί κολυμβητές έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν χειμερινοί κολυμβητές στην παραλία του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου.

Οι χειμερινοί κολυμβητές είναι συνηθισμένοι στα κρύα μπάνια και έτσι δεν τους πτόησε η "πολική" θερμοκρασία και τα χιονισμένα βουνά.

Η παρέα των χειμερινών κολυμβητών, ο Βαγγέλης, ο Θανάσης και ο Δημήτρης, αφού έκοψαν την πίτα, με το φλουρί να τυχαίνει στο κομμάτι της θάλασσας, έκαναν και την πρώτη τους βουτιά για το 2019.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Οι χειμερινοί κολυμβητές έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα Ηγουμενίτσα: Οι χειμερινοί κολυμβητές έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019


Με αφορμή τις χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών επανήλθε στο προσκήνιο το κτιριακό ζήτημα των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου μας. Από την Τρίτη, που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, πολλά σχολεία θυμίζουν… «ψυγεία». Οι λόγοι για αυτή την κατάσταση είναι δύο:

1. Κάποια σχολικά συγκροτήματα είναι υπέργηρα, άνω των 45 ετών, χωρίς σύγχρονες υποδομές θέρμανσης και θερμομόνωσης, με αποτέλεσμα οι απώλειες θέρμανσης να είναι τεράστιες.

2. Οι ανεπαρκείς πιστώσεις για πετρέλαιο θέρμανσης που αναγκάζουν τα σχολεία να κάνουν οικονομία για να φτάσει το πετρέλαιο μέχρι τον Απρίλιο…

Και οι δύο παραπάνω λόγοι αποκαλύπτουν την διαχρονική υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις αλλά και από τις τοπικές αρχές που απλά αναμασούν τα επιχειρήματα του κεντρικού κράτους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση βέβαια δεν θυμηθήκαμε τώρα το θέμα αλλά το επισημαίνουμε σε κάθε έναρξη σχολικής χρονιάς. Όπως ειδική μνεία έχουμε κάνει και σχετικά με την ελλιπή αντισεισμική θωράκιση κάποιων σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Επειδή βρισκόμαστε στο μέσον του Χειμώνα καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Δημοτική Αρχή και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (συντήρηση, αύξηση της χρηματοδότησης για πετρέλαιο) ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες μάθησης και εργασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Καλούμε τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών καθώς τα εργατικά σωματεία να μπουν μπροστά στον αγώνα για την βελτίωση των συνθηκών στα σχολειά

Παραμυθιά 09/01/2019

Read More »
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Από τη Θεσπρωτία η γνωστή τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη, σύζυγος του Ν. Μανιαδάκη, της "Νovartis"

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019
 
Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά η γνωστή πρώην τραγουδίστρια Χριστίνα Φρμάκη, που, όπως θεωρούν οι συντοπίτες της, είναι πολύ προσγειωμένη και ολοκληρωμένη ως προσωπικότητα, σύζυγος του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, που τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τη "Νovartis" , βρίσκεται στην επικαιρότητα, κατάγεται από το Γαρδίκι και οι συγχωριανοί της λένε καλά λόγια, χαρακτηρίζοντάς την ως χαρισματική και σεμνή, αυτοπειθαρχημένη και σοβαρή και με ηθικά αντανακλαστικά, με ομορφιά εσωτερική και εξωτερική, καθώς και δημιουργική στη ζωή της και αφοσιωμένη σύζυγο και μητέρα. 
 
Εγκατέλειψε νωρίς το τραγούδι, παρότι είχε μεγάλη μεγάλη επιτυχία στο χώρο αυτό, όπως και στο θέατρο, όπου δοκίμασε τον εαυτό της, και ασχολήθηκε με επιχειρηματικές δραστηριότητες. 
 
Στον τόπο της οι άνθρωποι εκφράζονται πολύ θετικά γι' αυτή και εκδηλώνουν και αισθήματα συμπάθειας. 
 
Read More »
Από τη Θεσπρωτία η γνωστή τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη, σύζυγος του Ν. Μανιαδάκη, της "Νovartis" Από τη Θεσπρωτία η γνωστή τραγουδίστρια Χριστίνα Φαρμάκη, σύζυγος του Ν. Μανιαδάκη, της "Νovartis" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Θάνος Κρομμύδας: Σε ρόλο μοντέλου για μεγάλη εταιρεία ρούχων ο ταλαντούχος Θεσπρωτός ηθοποιός

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019

Πολυτάλαντος ο ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας που ήρθε από την Αμερική και δεν έχει σταματήσει να δουλεύει καθώς επιλέχτηκε για την νέα καμπάνια της εταιρείας Funky Buddha. 
 
Στο παρελθόν, πριν φύγει για την Αμερική όπου και πέρασε με υποτροφία στην καλύτερη σχολή την American Academy of Dramatic Arts στην Νέα Υόρκη, εργάστηκε ως μοντέλο με επιτυχία. Αυτή τη φορά ήρθε νέα πρόταση καθώς η μεγάλη εταιρεία τον ήθελε για τη νέα της συλλογή. 
 
Ο ηθοποιός φωτογραφήθηκε με τα νέα ρούχα ενώ σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται και οι παραστάσεις στο θέατρο «Αλκμήνη» όπου πρωταγωνιστεί στο έργο «Η σημασία να είναι κανείς ειλικρινής» που κέρδισε το στοίχημα αφού κάθε Σάββατο έδιωχνα κόσμο.
Read More »
Θάνος Κρομμύδας: Σε ρόλο μοντέλου για μεγάλη εταιρεία ρούχων ο ταλαντούχος Θεσπρωτός ηθοποιός Θάνος Κρομμύδας: Σε ρόλο μοντέλου για μεγάλη εταιρεία ρούχων ο ταλαντούχος Θεσπρωτός ηθοποιός Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Παρέμβαση Κάτση στο κανάλι της Βουλής για την πολιτική Υγείας στην Θεσπρωτία, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και το Νοσοκομείο Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019

Read More »
Παρέμβαση Κάτση στο κανάλι της Βουλής για την πολιτική Υγείας στην Θεσπρωτία, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και το Νοσοκομείο Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ) Παρέμβαση Κάτση στο κανάλι της Βουλής για την πολιτική Υγείας στην Θεσπρωτία, το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και το Νοσοκομείο Φιλιατών (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

45 εκ. € για την ενίσχυση ερευνητικών φορέων σε ακριτικές και νησιωτικές Περιφέρειες - 8 εκ. στην Περιφέρεια Ηπείρου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019


Μία νέα δράση ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και των ερευνητικών υποδομών σε παραμεθόριες και νησιωτικές Περιφέρειες της χώρας καθώς και σε Περιφέρειες που χρήζουν ενίσχυσης των επιδόσεών τους στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο αρχικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός της δράσης είναι 45 εκ ευρώ δημόσιας δαπάνης, ποσό που δύναται να αυξηθεί στα 54 εκ ευρώ.

Στόχος της προκήρυξης είναι η ενίσχυση της δυνατότητας των ερευνητικών φορέων να υλοποιήσουν ερευνητικά έργα υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αναπτυξιακής σημασίας στις σχετικές Περιφέρειες.

Τα ερευνητικά έργα της παρούσας προκήρυξης θα υλοποιηθούν από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (ΕΠΙ) και Ερευνητικά Κέντρα-Ινστιτούτα στις αντίστοιχες Περιφέρειες εμπλουτίζοντας τις ερευνητικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε αυτά και ενδυναμώνοντας ή επεκτείνοντας τις υφιστάμενες υποδομές και εξοπλισμό.

Οι Περιφέρειες αυτές είναι οι: Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Νότιο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος. Ενδεικτικά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προβλέπεται να κατανεμηθούν 13 εκ. € (15,6 εκ. € με δυνατότητα αύξησης 20%), 12 εκ. € (14,4 εκ. €) στην Ήπειρο, 8 εκ. € (9,6 εκ. €) στο Βόρειο Αιγαίο, 4 εκ. € (4,8 εκ. €) στη Δυτική Μακεδονία και 3 εκ. € (3,6 εκ. €) στη Στερεά Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην εξομάλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων και εντάσσεται στη ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης για την στήριξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ερευνητές και επιστήμονες.

Read More »
45 εκ. € για την ενίσχυση ερευνητικών φορέων σε ακριτικές και νησιωτικές Περιφέρειες - 8 εκ. στην Περιφέρεια Ηπείρου 45 εκ. € για την ενίσχυση ερευνητικών φορέων σε ακριτικές και νησιωτικές Περιφέρειες - 8 εκ. στην Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019


Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, εννέα περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, που διαπράχθηκαν, κατά το τελευταίο δεκαήμερο, σε καταστήματα στην πόλη της Άρτας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων – κλοπών σε καταστήματα στην πόλη της Άρτας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα (09-01-2019) μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 46χρονος δράστης, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, επέλεγε καταστήματα που βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε στοές, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτός και αφού παραβίαζε τις κεντρικές εισόδους με διαρρηκτικά εργαλεία, αφαιρούσε κυρίως χρηματικά ποσά, αλκοολούχα ποτά και διάφορα αντικείμενα, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Όπως διακριβώθηκε, ο 46χρονος, εμπλέκεται στις παρακάτω υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών που έγιναν στην πόλη της Άρτας και συγκεκριμένα:

 Την 31-12-2018 μετά τα μεσάνυκτα, διέρρηξε κατάστημα εμπορίας ειδών καφέ, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρική συσκευή,

 Την 31-12-2018 μετά τα μεσάνυκτα, διέρρηξε αρτοποιείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,

 Την 31-12-2018 μετά τα μεσάνυκτα, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει κρεοπωλείο,

 Την 31-12-2018 μετά τα μεσάνυκτα, διέρρηξε κομμωτήριο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή, έναν φορητό υπολογιστή καθώς και δύο ηλεκτρικές συσκευές,

 Την 31-12-2018 μετά τα μεσάνυκτα, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει καφενείο,

 Την 31-12-2018 μετά τα μεσάνυκτα, διέρρηξε κομμωτήριο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή,

 Την 31-12-2018 μετά τα μεσάνυκτα, διέρρηξε καφενείο, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και φιάλες αλκοολούχων ποτών,

 Την 31-12-2018 μετά τα μεσάνυκτα, διέρρηξε κατάστημα με γαλακτοκομικά προϊόντα, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή και διάφορα προϊόντα,

 Την 08-01-2019 βραδινές ώρες, αποπειράθηκε να διαρρήξει οπωροπωλείο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια - λοστός),
σουγιάς,
ζευγάρι κάλτσες που έφερε στα χέρια,
έξι ναρκωτικά δισκία, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.

Σε βάρος του 46χρονου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019


Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

1 ΤΡΙΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
2 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΤΣΙΟΣ
3 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΥΡΗ
4 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
5 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΤΙΝΑ – ΚΟΥΡΗ – ΜΑΣΤΟΡΑΣ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΤΙΝΑ
6 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
7 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΚΡΙΔΗ
8 ΤΡΙΤΗ ΛΙΑΚΟΥ
9 ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΤΑΗΣ
10 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
12 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΝΤΟΣ – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ – ΛΙΑΚΟΥ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΝΤΟΣ
13 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠ.
14 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
15 ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΣΙΟΣ
16 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΥΡΗ
17 ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΤΙΝΑ
19 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΥΦΑΛΑΣ – ΠΑΠΠΑΣ Δ. – ΚΑΤΣΙΟΣ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΥΦΑΛΑΣ
20 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
21 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΠΠΑΣ
22 ΤΡΙΤΗ ΝΤΑΗΣ
23 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
24 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
25 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΟΣ
26 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΑΣΠΙΩΤΗ – ΜΠΕΚΙΟΥ – ΝΤΑΗΣ
3μ.μ έως  πρωί ΑΣΠΙΩΤΗ
27 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
28 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΣΙΟΣ
29 ΤΡΙΤΗ ΚΟΥΡΗ
30 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
31 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΤΙΝΑ
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

363 συλλήψεις τον Δεκέμβριο στην Ήπειρο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Συνελήφθησαν συνολικά (363) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -232- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -25-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -17-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί αρχαιοτήτων»: -1-
Για απάτη: -2-
Για πλαστογραφίες: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί παιγνίων»: -5-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -15-
Για ενδοοικογενειακή βία: -4-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -24-
Για παράνομη βία: -1-
Για ψευδή καταμήνυση – ανώμοτη κατάθεση: -2-
Για παράβαση του Ν. «περί προσωπικών δεδομένων»: -1-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου: -1-
Για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -19-

Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων
Είκοσι πέντε υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι υποθέσεις ναρκωτικών
Οχτώ υποθέσεις απάτης
Δέκα υποθέσεις όπλων
Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Μία υπόθεση πλαστογραφίας

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -277- κιλά και -99,3- γραμμάρια
Ηρωίνη: -18,5- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -35,78- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -2- γραμμάρια
Μεθαδόνη: -156- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -2-
Πολεμικά τυφέκια (Kalashnikov): -1-
Πιστόλια: -1-
Κυνηγετικά όπλα: -15-
Σιδερογροθιές: -1-
Γεμιστήρες: -3-
Φυσίγγια: -74-
Ζυγαριές: -1-
Λαθραίος καπνός: -2- κιλά και -800- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -3.805- ευρώ
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -2-
Πλήθος αρχαίων νομισμάτων και αντικειμένων
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -6-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:

· Την (02-12-2018), συνελήφθησαν στην πόλη των Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, που εμπλέκονται σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων σε καταστήματα της πόλης.

· Την (09-12-2018) κατασχέθηκαν πάνω από (105) κιλά κάνναβης και ένα πιστόλι « tokarev », μετά από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Κερασοχωρίου Θεσπρωτίας και στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου.

· Την (10-12-2018), συνελήφθησαν στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, δύο αλλοδαποί, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των οποίων, βρέθηκε, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, πίσω από τις πλαϊνές ταπετσαρίες και τον πίσω προφυλακτήρα, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (18) κιλών και (620) γραμμαρίων.

· Την (18-12-2018), συνελήφθη στην Άρτα, 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Άρτας, για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας.

· Την (18-12-2018), συνελήφθησαν στην περιοχή της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, δύο ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δώδεκα κλεμμένες εικόνες και εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Θεσπρωτίας.

· Την (21-12-2018), εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων σε Ιωάννινα και Άρτα και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, οι οποίοι με το πρόσχημα επιστροφής αναδρομικών χρημάτων συγγενικών προσώπων των ηλικιωμένων, απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (7.600) ευρώ.

· Την (22-12-2018), συνελήφθησαν στον Αμμότοπο Άρτας, τρία άτομα, διακινητές ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, διότι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου (60) κιλών.

· Την (22-12-2018), συνελήφθη στην Πρέβεζα, 38χρονος αλλοδαπός, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, κατά την αποβίβασή του από λεωφορείο των ΚΤΕΛ Πρέβεζας, βρέθηκαν σε ταξιδιωτικό σάκο που κατείχε, (30) γραμμάρια κοκαΐνης και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους περίπου (3) κιλών.

· Την (26-12-2018), εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από επιχείρηση εμπορίας κρεάτων σε περιοχή του Δήμου Πωγωνίου και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άτομα, ένας 23χρονος αλλοδαπός και ένας 34χρονος ημεδαπός, ενώ όπως διαπιστώθηκε, τα κλεμμένα αμνοερίφια διατέθηκαν προς πώληση σε πελάτες κρεοπωλείου ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων.

· Την (27-12-2018), βρέθηκαν στην κατοχή 55χρονου ημεδαπού στη Λάρισα, (693) αρχαία νομίσματα και άλλα αντικείμενα ο οποίος και συνελήφθη, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων.

· Την (29-12-2018), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 21χρονος ημεδαπός, για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος και εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) περιπτώσεις απόπειρων απάτης.

· Την (30-12-2018), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στα Ιωάννινα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 35χρονος ημεδαπός, που εξαπάτησε ηλικιωμένη, με το πρόσχημα οικονομικής υποχρέωσης του γιού της.

· Την (30-12-2018), συνελήφθησαν στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πάνω από (11) κιλά κάνναβης.

· Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (εκβίαση και εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, απόδραση κρατουμένου, μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών).

Read More »
363 συλλήψεις τον Δεκέμβριο στην Ήπειρο 363 συλλήψεις τον Δεκέμβριο στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 10, 2019 Rating: 5

Σελίδες