Σύβοτα: Το μεγάλο καμάρι της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017

 


Τα τελευταία χρόνια η φήμη του έχει εκτοξευτεί! Και όχι τυχαία, αφού τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό!

Συγκεκριμένα, είναι παραθαλάσσιο χωριό στα νότια του νομού Θεσπρωτίας με τον οικισμό να είναι χτισμένο σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Ξακουστά για τις παραλίες και τα υπέροχα νερά, μην παραλείψεις να επισκεφθείς τη Μικρή και Μεγάλη Άμμο, τη Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο, τη Πλαταριά και τη Μπέλλα Βράκα. Η τελευταία, μάλιστα, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η ιδανικότερη επιλογή, βρίσκεται στην ουσία στο νησάκι Μουρτεμένο ενώ περνάς στο νησί διασχίζοντας την θάλασσα με τα πόδια, όπου το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο.

Μία, επίσης, όμορφη παραλία των Συβότων είναι και η πισίνα, που πήρε το όνομά της λόγω των καθαρών της νερών. Αν θες να απομακρυνθείς από το κέντρο του χωριού, επέλεξε τη ΔΕΗ.


Η μοναδικότητα των παραλιών συμπληρώνεται από τη γραφικότητα του οικισμού. Τα πλακόστρωτα δρομάκια του στολίζονται σε σημεία από μερικά γραφικά σπιτάκια, και η παραλιακή περαντζάδα θα σε κάνει να ξεχάσεις τη ρουτίνα και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η διαμονή σου είναι σίγουρα εξασφαλισμένη με ξενοδοχειακές μονάδες να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη και να εξυπηρετούν και τους πιο απαιτητικούς. Για τους λάτρεις του καλού φαγητού, τα Σύβοτα αποτελούν και πάλι μοναδικό προορισμό. Δοκίμασε το ελαιόλαδο της περιοχής, φημισμένο για την ποιότητα του καθώς είναι παρθένο χωρίς αναμίξεις με άλλα συστατικά καθώς και φασκόμηλο, ρίγανη, μέλι και χαμομήλι.

 
Ταυτόχρονα, τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου είναι ιδανικά και για τους μερακλήδες, εφόσον κάποιος μπορεί να βρει γνήσιο τσίπουρο και κρασί που παράγονται με τον παραδοσιακό τρόπο από ντόπιο τρύγο.


 
Read More »
Σύβοτα: Το μεγάλο καμάρι της Θεσπρωτίας Σύβοτα: Το μεγάλο καμάρι της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017 Rating: 5

Δημοπρασία για την μίσθωση του δημόσιου ιχθυοτροφείου «ΒΑΤΑΤΣΑ» Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifo8KjL_DsTWl0fOT8Wfl-r3ueZhxW5D70gYfJdMiarkn3Bv_pgZiJhRbgYdRdZq7298TG3GQeNYNmnZG5xD_Xg-OWl0I9pYCnRvBmdZVpsYhaGWrOzYr9oqOsKir2XqtW9IqUNy2e28hV/s1600/%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%9F.jpg


Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π. Ε. Θεσπρωτίας διακηρύσσει ότι στις 4-5-2017, ημέρα Πέμπτη και από 9:00 έως 12:00 στα γραφεία του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Θεσπρωτίας (οδός Γ. Βασιλάκου 15, 2ος όροφος, Ηγουμενίτσα) θα διεξαχθεί πλειοδοτική δημοπρασία για την μίσθωση της αλιευτικής εκμετάλλευσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου «ΒΑΤΑΤΣΑ» Π.Ε. Θεσπρωτίας για δέκα (10) έτη με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για χρόνο το πολύ ίσο με προς τον αρχικώς προβλεπόμενο, με τιμή πρώτης προσφοράς 900 ΕΥΡΩ/έτος, σύμφωνα με τους όρους της με αριθμό 2132/13-4-2017 διακήρυξης δημοπρασία.

Ολόκληρη η διακήρυξη είναι αναρτημένη στα γραφεία του Αυτοτελούς Γραφείου Δημόσιας Περιουσίας Θεσπρωτίας, στο Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας, στην Δ/νση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας (Β. Ηπείρου 20, 45445 Ιωάννινα), στα γραφεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, στο Διαδίκτυο (Πρόγραμμα Διαύγεια με ΑΔΑ: ΛΚΓ87Λ9-ΛΒΜ).

Οι δαπάνες που αφορούν στην δημοσίευση της παρούσας διακήρυξης στις εφημερίδες βαρύνουν τον μισθωτή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από το Τμήμα Αλιείας στο τηλέφωνο 26653-60194.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ 


 
Read More »
Δημοπρασία για την μίσθωση του δημόσιου ιχθυοτροφείου «ΒΑΤΑΤΣΑ» Θεσπρωτίας Δημοπρασία για την μίσθωση του δημόσιου ιχθυοτροφείου «ΒΑΤΑΤΣΑ» Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Τρίτη (18-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

Τετάρτη (19-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

Πέμπτη (20-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα

Παρασκευή (21-04-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

Σάββατο (22-04-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά. 


 
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017 Rating: 5

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Φιλιατών

Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Φιλιατών που αφήνει απλήρωτος τους εργαζόμενους στης κοινωνικές δομές του ΝΠΔΔ ΟΚΠΑΔΗΦ (ΚΗΦΗ ΒΣΣ) για μεγάλο χρονικό διάστημα , που φτάνει ακόμα και τους 24 μήνες , χωρίς να ενδιαφέρεται αν μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογενειές τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε οτιδήποτε για να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνάδελφοι τα δεδουλευμένα τους .Δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στης κοινωνικές δομές του ΟΚΠΑΔΗΦ . Αφορά κάθε εργαζόμενο και κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

Η αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια πρέπει να βρει ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την φτωχή αγροτιά για να ανατραπεί .

Θα ζήσουμε σαν άνθρωποι , δεν θα μας κάνουν σκλάβους .

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΤΟ ΔΣ 


 
Read More »
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Φιλιατών Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017 Rating: 5

Νεκρό δελφίνι ξέβρασε η θάλασσα στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017


Νεκρό εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ένα δελφίνι στην παραλία δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα. 

Στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό ενώ έχει ενημερωθεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την περισυλλογή και υγειονομική ταφή. Read More »
Νεκρό δελφίνι ξέβρασε η θάλασσα στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Νεκρό δελφίνι ξέβρασε η θάλασσα στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017 Rating: 5

Καταδίωξη από τους Φιλιάτες μέχρι τα Γιάννενα - Έξι συλλήψεις

Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017

Από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, συνελήφθησαν έξι άτομα (τρεις ημεδαποί, ηλικίας 27, 26 και 27 ετών και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 40 και 46 ετών), για τα κατά περίπτωση αδικήματα της μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών, της υπόθαλψης εγκληματία, παράνομης εισόδου στη χώρα και παραβάσεων της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών .

Επιπρόσθετα, σε βάρος του 26χρονου ημεδαπού δράστη διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χίου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στο Κουρεμάδι Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 26χρονο ημεδαπό οδηγό του, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Το όχημα εντοπίστηκε τελικά στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη ο 29χρονος αλλοδαπός διακινητής (συνοδηγός του οχήματος) καθώς και δύο ομοεθνείς του, μη νόμιμοι μετανάστες (ηλικίας 40 και 46 ετών) ενώ ο 26χρονος οδηγός του οχήματος είχε τραπεί πεζός σε φυγή.

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων, εντοπίστηκε αργότερα στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αθηνών, ο 26χρονος δράστης να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με συνεπιβάτες τους 26χρονους ημεδαπούς, οι οποίοι τον μετέφεραν, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.

Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του 26χρονου διακινητή διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χίου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ενώ στην κατοχή του ενός 27χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν. Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.


Read More »
Καταδίωξη από τους Φιλιάτες μέχρι τα Γιάννενα - Έξι συλλήψεις  Καταδίωξη από τους Φιλιάτες μέχρι τα Γιάννενα - Έξι συλλήψεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα - Εικόνες από τα παλιά Το αρχοντικό του Πιτούλη στις αρχές του αιώνα

Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017


Read More »
Ηγουμενίτσα - Εικόνες από τα παλιά Το αρχοντικό του Πιτούλη στις αρχές του αιώνα Ηγουμενίτσα - Εικόνες από τα παλιά  Το αρχοντικό του Πιτούλη στις αρχές του αιώνα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 17, 2017 Rating: 5

Σελίδες