Επίσκεψη Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023
Επίσκεψη Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα


Κλιμάκιο της Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θοδωρή Παπαγιάννη υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία επισκέφτηκε μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών στη Σαγιάδα.

Ο Θοδωρής Παπαγιάννης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις τις Avramar ανέδειξε την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις εκλογές για να δυναμώσουν οι εργατικοί αγώνες και διεκδικήσεις.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο χώρο εργασίας όπως η απουσία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο που πέρα από τον μισθό και το ημερομίσθιο καθορίζει τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας, την ελάχιστη σύνθεση προσωπικού για την εργασία σε κάθε πόστο. Επίσης παρ΄όλο οι συνθήκες εργασίας είναι βαριές και ανθυγιεινές δεν είναι ενταγμένοι στο καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Τελικά οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν μόνο τα ψίχουλα που πέφτουν από το πλουσιοπάροχο τραπέζι της εξωστρέφειας και της κερδοφορίας που έχει ο κλάδος.

Ανέδειξε ότι όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης που κίνητρο έχει το κέρδος και όχι τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Με αυτό το κριτήριο όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν έχουν θεσμοθετήσει την εργασιακή ζούγκλα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας. Αυτή είναι και η αιτία που στην χώρα μας, καταγράφεται κάθε 3 μέρες και ένα νεκρός εργάτης. Αυτή είναι και η αιτία του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη, για το οποίο διαχρονικά φέρνουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων τουλάχιστο 15 χρόνων. Αυτή η αλήθεια αποτυπώθηκε στις πρόσφατες μεγαλειώδες κινητοποιήσεις με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ «Τα κέρδη τους οι ζωές μας»

Καμία επομένως κυβέρνηση που πατάει στις ράγες των κανόνων του ανταγωνισμού των κερδών, δεν αποτελεί λύση στα αδιέξοδα που συνεχώς μεγαλώνουν για τους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα. Να γιατί κάθε αστική κυβέρνηση είναι χειρότερη η μία από την άλλη. Να γιατί το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της επόμενης μέρας είτε είναι αυτοδύναμη, είτε συγκυβέρνηση, είτε μούφα προοδευτική. Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν βγαίνει στο παζάρι γι καρέκλες και υπουργεία, δεν παρερμηνεύεται. Γι΄αυτό και το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα στα μάτια.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους στα καλέσματα ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χαμένη ψήφος αφού η Θεσπρωτία είναι μονοεδρική. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αθροίζεται στο πανελλαδικό του ποσοστό και στέλνει περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές στη Βουλή, πανελλαδικά. Χαμένη είναι κάθε ψήφος στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και στα διάφορα συμπληρώματά τους, όπως το ΜέΡΑ 25 και η Ελλ. Λύση, που συγκυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ!

Όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ την επόμενη μέρα, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.
Read More »
Επίσκεψη Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα Επίσκεψη Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023 Rating: 5

Ο Πέτρος Ζουμπούλης πρόεδρος των Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023
Ο Πέτρος Ζουμπούλης πρόεδρος των Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας


Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργασιών της πρώτης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου στην Ηγουμενίτσα, με την στήριξη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, της ΚΕΕΕ και της ΟΣΥΕ.
Στον Σύλλογο εντάσσονται 16 Επιμελητήρια, της Ηπείρου (Άρτας – Θεσπρωτίας - Ιωαννίνων –Πρέβεζας), των Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου - Κέρκυρας – Κεφαλληνίας & Ιθάκης - Λευκάδας), Δυτ. Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας - Αχαΐας - Ηλείας) και Πελοποννήσου (Αργολίδος – Αρκαδίας – Κορίνθου - Λακωνίας – Μεσσηνίας), απαριθμεί 90 μέλη και εξυπηρετεί περίπου 150.000 ενεργές Επιχειρήσεις!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσει δια ζώσης και διαδικτυακά συναδέλφους μέλη του από όλα τα Επιμελητήρια του Συλλόγου και τον Πρόεδρο της ΟΣΥΕ κο Μιχάλη Γιάγκα στις διεργασίες της ΓΣ, τους οποίους και ευχαριστεί για την συμμετοχή τους.
Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Προέδρους και τις Διοικήσεις των Επιμελητηρίων του Συλλόγου που διευκόλυναν την συμμετοχή των συναδέλφων μας, το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας για την ευγενική του χορηγία, και φυσικά το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που φιλοξένησε με τον πλέον άρτιο τρόπο τις δράσεις μας, τους συναδέλφους στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας που συνέβαλαν καθοριστικά στην απόλυτη επιτυχία του τριημέρου της ΓΣ, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας για την πολύτιμη ενίσχυσή της, την Ομοσπονδία Συλλόγων Επιμελητηρίων Ελλάδας για την στήριξη άμεση και έμμεση στην επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου μας και την συνάδελφο Κωνσταντίνα Τογκαρίδου Διευθύντρια Επιμελητηρίου Καστοριάς και εισηγήτρια θέματος ΗΔ της ΓΣ.


Τα πεπραγμένα του τριήμερου εργασιών της πρώτης Γεν. Συνέλευσης του Συλλόγου στην Ηγουμενίτσα έχουν ως εξής :
Την Παρασκευή 12.05 έγινε Διευρυμένη Συνεδρίαση ΔΣ όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις και η τρέχουσα κατάσταση του Συλλόγου καθώς και λοιπά τρέχοντα θέματα. Επίσης έγινε επισκόπηση των θεμάτων συζήτησης της ΓΣ, επισκόπηση και οριστικοποίηση Θεματικής των Τραπεζιών Εργασίας βάση θεμάτων συζήτησης που υποβλήθηκαν από τους συναδέλφους.
Το Σάββατο 13.05 πραγματοποιήθηκε η ΓΣ του Συλλόγου στην οποία απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Αλέξανδρος Πάσχος και ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ κος Μιχάλης Γιάγκας, στους οποίους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από το ΔΣ του Συλλόγου για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά τους στον Επιμελητηριακό και Υπαλληλικό Θεσμό.
Συζητήθηκαν και Εγκρίθηκαν ο Διοικητικός Απολογισμός Δ.Σ. 2022, ο Οικονομικός Απολογισμός Έτους 2022 και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, οι Προϋπολογισμοί Ετών 2023 & 2024, ο Καθορισμός Στόχων του Συλλόγου Έτους 2023,η αύξηση της συνδρομής των μελών προς το Σύλλογο από το έτος 2024 για τη διαφύλαξη της βιωσιμότητάς του, η ανάληψη ενεργειών για την βελτίωση του κύρους του Επιμελητηριακού θεσμού των Εκπροσώπων του και των Μελών του, η τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου.
Ο Πρόεδρος της ΟΣΥΕ προέβη σε συνοπτική αναφορά των δράσεων της ΟΣΥΕ, υπενθύμισε την σημαντική συμβολή της στις εξελίξεις της Επιμελητηριακής νομοθεσίας και ΓΕΜΗ, τόνισε την ανάγκη διοργάνωσης συνεδρίων και συγκέντρωσης των υπαλλήλων για την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Καστοριάς κα Κωνσταντίνα Τογκαρίδου παρουσίασε συνοπτικά τα ζητήματα της στοχοθεσίας επιφυλασσόμενη για αναλυτική παρουσίαση με απτά παραδείγματα για κάθε τμήμα των Επιμελητηρίων σε τηλεκπαίδευση που θα διοργανώσει η ΟΣΥΕ το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στο δεύτερο σκέλος της ΓΣ πραγματοποιήθηκαν τρία (3) Τραπέζια Εργασίας υπό την Προεδρεία των μελών του ΔΣ, όπου αναπτύχθηκαν Προβληματισμοί – Εξελίξεις και ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στο Α) ΜΗΤΡΩΟ & ΓΕΜΗ, Υπευθ.: Ευγενία Καμπιώτη Γραμματέας ΔΣ- Επιμ. Ζακύνθου & Νικόλαος Καραμάνης Μέλος ΔΣ- Επιμ. Πρέβεζας, Β) σε θέματα Λογιστηρίου – Υλοποίηση Προγραμμάτων, Υπευθ.: Αριστοτέλης Μιχαλόπουλος Αντιπρόεδρος ΔΣ- Επιμ. Αργολίδας & Γεώργιος Ρόμπολας Ταμίας ΔΣ- Επιμ. Αιτωλοακαρνανίας και Γ) στην Διοικητική Διαχείριση Θεμάτων, Υπευθ.: Πέτρος Ζουμπούλης Πρόεδρος ΔΣ – Επιμ. Θεσπρωτίας.

Την Κυριακή 14.05 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΓΣ με την συνοπτική αναφορά των σημαντικών σημείων συζήτησης στα Τραπέζια Εργασίας.

Με εκτίμηση
Για το ΔΣ του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Πέτρος Ζουμπούλης
Η Γενική Γραμματέας
Ευγενία Καμπιώτη
Read More »
Ο Πέτρος Ζουμπούλης πρόεδρος των Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας Ο Πέτρος Ζουμπούλης πρόεδρος των Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Ιονίων Νήσων – Δυτικής Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών δια ζώσης που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (Ελευθερίου Βενιζέλου 8), στις 24 Μαΐου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

1. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 20/2023 απόφασης του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ με θέμα: Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του ΝΠΔΔ << Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φιλιατών – ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ>> Οικονομικού έτους 2023>>.
Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος κα Παππά - Μάλλιου Ουρανία

2.Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών πυροπροστασίας – πυρασφάλειας του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

3. Ορισμός εκπροσώπων για την συγκρότηση των Συμβουλίων Ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας για το έτος 2023.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

4. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

5. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Συντήρηση αρδευτικού δικτύου στις κοινότητες Πλατάνου και Αγίου Νικολάου» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

6. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή υδρομάστευσης και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Χαραυγής» του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

7. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ, ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ, ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ, ΜΗΛΕΑΣ, ΧΑΡΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΞΕΧΩΡΟΥ", του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

8. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

9. Έγκριση σύναψης σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου Ηγουμενίτσας για τη σύνταξη και θεώρηση μελέτης με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ (ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ) ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων

10. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΠΡΟΣ ΔΟΝΑΤΟ»
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

11. Έγκριση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Φιλιατών και Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για την εκτέλεση του υποέργου 3 «Διεξαγωγή Αρχαιολογικών Ερευνών και Εργασιών του υποέργου 1 "Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Σκάλας Φιλιατών Δήμου Φιλιατών".
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υπενθύμιση επιχειρήσεων κλάδου εστίασης για την τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υπενθύμιση επιχειρήσεων κλάδου εστίασης για την τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ειδικά ενόψει έναρξης της τουριστικής περιόδου και προσέγγισης πλήθους επισκεπτών στην περιοχή μας, υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις μέλη του Κλάδου Εστίασης να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων και ειδικά αυτών που αφορούν την νόμιμη λειτουργία τους και επισύρουν βαρύτατα πρόστιμα άμεσα στους ιδίους και παράλληλα πλήττουν έμμεσα την τουριστική εικόνα της Θεσπρωτίας.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι
  • Ο τιμοκατάλογος της επιχείρησης θα πρέπει να είναι αναρτημένος στην πρόσοψη της επιχείρησης σε εμφανές σημείο, ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας .
  • Θα πρέπει να είναι σαφής, ορατός και ευδιάκριτος
  • Θα πρέπει να καταγράφει ευκρινώς το περιεχόμενο προϊόν, με την τελική τιμή συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
  • Θα πρέπει σε χωριστή σελίδα του τιμοκαταλόγου να αναγράφονται οι αλλεργιογόνες ουσίες
  • Διατηρείται η υποχρέωση τήρησης τιμοκαταλόγου για χρήση και από άτομα με προβλήματα όρασης (τυφλούς).
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υπενθύμιση επιχειρήσεων κλάδου εστίασης για την τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Υπενθύμιση επιχειρήσεων κλάδου εστίασης για την τήρηση των προβλεπόμενων διατάξεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023 Rating: 5

Κέντρο Συλλογής Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023
Κέντρο Συλλογής Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα ΘεσπρωτίαςΤην διενέργεια διαγωνισμού ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου για την προμήθεια «Εξοπλισμού Κέντρου Συλλογής και Διαχείρισης Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας» που θα λειτουργήσει στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.
Το συγκεκριμένο Κέντρο θα συλλέγει τα πλαστικά απορρίμματα, καθώς και τα ζωικά απόβλητα από τις Ιχθυοκαλλιέργειες, τα οποία και θα διαχειρίζεται είτε προς ανακύκλωση (τα πλαστικά), είτε προς αποτέφρωση (τα ζωικά) προκειμένου να μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής που λειτουργούν οι ιχθυοκαλλιέργειες.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε € 197.000 και χρηματοδοτείται από το Interreg V-A «Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020»
Read More »
Κέντρο Συλλογής Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Κέντρο Συλλογής Απορριμμάτων Ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 18, 2023 Rating: 5

Σελίδες