Ηγουμενίτσα: Ζητούνται δύο υπάλληλοι για δουλεία γραφείου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017


Νεοσύστατη επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα, αναζητά δύο άτομα για σταθερή εργασία, σε δουλειά γραφείου.

Απαραίτητη η άριστη γνώση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και η γνώση Αγγλικών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν βιογραφικά στα εξής email:
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητούνται δύο υπάλληλοι για δουλεία γραφείου Ηγουμενίτσα: Ζητούνται δύο υπάλληλοι για δουλεία γραφείου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ στο The Post..o cafe - snack bar

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017

Πέμπτη στις 7 μ.μ. - 4 π.μ.
Τζαβέλλαινας 3 - Απέναντι από το ταχυδρομείο Ηγουμενίτσας 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ στο The Post..o cafe - snack bar Ηγουμενίτσα: ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ στο The Post..o cafe - snack bar Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Βήματα για τη Βιωσιμότητα του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου - Κοινό Δελτίο Τύπου των Ενώσεων Περιφερειακού, Τοπικού, Κλαδικού Τύπου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017Σημαντικές συναντήσεις είχαν την περασμένη εβδομάδα οι πρόεδροι και εκπρόσωποι ολόκληρου του Περιφερειακού, Τοπικού και Περιοδικού Τύπου της χώρας, με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Νίκο Βούτση, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, και Ποτάμι), συζητώντας για θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εντύπων.

Κοινή διαπίστωση ήταν η θέληση όλων των πλευρών, να βρεθούν άμεσα λύσεις που θα συμβάλλουν στη βιωσιμότητα του Τύπου της περιφέρειας (ημερήσιου, εβδομαδιαίου), των τοπικών εφημερίδων της Αττικής, αλλά και των περιοδικών - κλαδικών εκδόσεων.

Στις συναντήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρουσιάστηκαν τα συσσωρευμένα προβλήματα των εντύπων που λειτουργούν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και διαπιστώθηκε η κοινή πεποίθηση από όλες τις πλευρές να παρθούν άμεσα μέτρα που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του κλάδου (διακίνηση Τύπου, συμμετοχή σε προγράμματα ΣΕΣ κ.α.), σε συνδυασμό με την διαφάνεια που διασφαλίζουν μόνο οι έντυπες δημοσιεύσεις (διακηρύξεις, ισολογισμοί) και να εφαρμοστούν οι νόμοι που μέχρι σήμερα καταστρατηγούνταν επί δεκαετίες (κατανομή κρατικής διαφήμισης κ.α.), ευνοώντας ξεκάθαρα συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα της πρωτεύουσας και αδικώντας κατάφωρα τον Περιφερειακό - Τοπικό - Κλαδικό Τύπο.

Στη συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, παρόντος του υπουργού κ. Νίκου Παππά, του Γενικού Γραμματέα κ. Λευτέρη Κρέτσου και υπηρεσιακών παραγόντων, έγινε εκτενής, δίωρης διάρκειας συζήτηση, σε κλίμα ειλικρίνειας και συνεργασίας, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον Περιφερειακό - Τοπικό - Κλαδικό Τύπο.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε:

1. Να προωθηθεί άμεσα η τροπολογία (έχει κατατεθεί ήδη στο Υπουργείο Ανάπτυξης) που θα επαναφέρει την υποχρεωτικότητα των δημοσιεύσεων για έργα και αγορές που γίνονται με πρόχειρους διαγωνισμούς.

2. Να εφαρμοστεί η κατανομή του 30% της κρατικής διαφήμισης και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με διαφανή τρόπο και δίκαιη κατανομή προς τον κλάδο μας, σε συνεργασία του Υπουργείου και των Ενώσεων.

3. Να δοθούν κίνητρα που να ευνοούν τις συνεργασίες ακόμη και τις συγχωνεύσεις εφημερίδων.

4. Να δημιουργηθεί πρόγραμμα ενισχύσεων για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας μέσω ΣΕΣ.

5. Να οριστεί συνάντηση με τα ΕΛΤΑ για να εξεταστούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα διακίνησης των εντύπων.

Επίσης, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει σύντομα η διαβούλευση του Υπουργείου με τις Ενώσεις για να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο - νόμου που ετοιμάζεται.

Μετά από πρόταση - πλαίσιο των Ενώσεων, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Νίκος Βούτσης συμφώνησε να συσταθεί άμεσα διακομματική επιτροπή, με αποκλειστικό αντικείμενο την βιωσιμότητα του Περιφερειακού – Τοπικού – Κλαδικού Τύπου, πρόταση στην οποία συμφωνούν το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι Πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των Ενώσεων συμφώνησαν ότι όλες οι περαιτέρω ενέργειες για την υλοποίηση των παραπάνω θα προγραμματιστούν από κοινού.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε το θετικό για τον κλάδο μας γεγονός της κοινής γραμμής που χάραξαν οι πέντε Ενώσεις μας οι οποίες εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου της χώρας.

Αφήνοντας πίσω παθογένειες και εσωστρεφείς πρακτικές του παρελθόντος, θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για την επίλυση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ο έντυπος Τύπος.

Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη των Ενώσεων μας να συστρατευτούν μαζί μας, δημοσιοποιώντας κάθε ενημέρωση που αφορά τις κοινές δράσεις των Ενώσεων μας. 
Read More »
Βήματα για τη Βιωσιμότητα του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου - Κοινό Δελτίο Τύπου των Ενώσεων Περιφερειακού, Τοπικού, Κλαδικού Τύπου Βήματα για τη Βιωσιμότητα του Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου - Κοινό Δελτίο Τύπου των Ενώσεων Περιφερειακού, Τοπικού, Κλαδικού Τύπου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Βάζοντας όρια στα Παιδιά"

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017Το θέμα της οριοθέτησης των παιδιών, για πολλούς γονείς, αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα μέσα στην οικογένεια. 
Τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν, ψάχνουν να βρουν τη προσωπική τους ταυτότητα και τη θέση τους μέσα σε αυτήν, δε γνωρίζουν πώς να οριοθετούν το δικό τους χώρο, τι είναι σωστό και τι λάθος, τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται. 
Οι περισσότεροι γονείς την οριοθέτηση των παιδιών τους τη συνδέουν με τιμωρίες, απαγόρευση και συνεχή άρνηση, που αποτελούν κακές πρακτικές, καθώς δεν φέρνουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 
Τα όρια βοηθούν το παιδί να ανακαλύψει τον κόσμο του, να αυτονομηθεί και να εξελιχθεί ως υπεύθυνο άτομο στη κοινωνία και να χτίσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να μεγαλώσει υπεύθυνα, με επιλογές και συναισθηματική ασφάλεια. 
Πώς όμως ένα παιδί θα αποκτήσει όρια; 
Ελάτε να το διαπραγματευτούμε σε ένα βιωματικό εργαστήρι.
''Ελάτε μαζί να ανακαλύψουμε πως μεγαλώνουμε ασφαλή και αυτόνομα παιδιά '', Δευτέρα 20-02-2017, Ώρα 17:30-20:30 
Εισήγηση: Παπαχρήστου Ουρανία, Ψυχολόγος, Επιστημονική συνεργάτης Κιβωτού Εξέλιξης 
Τόπος διεξαγωγής: Εκπαιδευτήρια DISNEYLAND Αμπέλια Ηγουμενίτσας 
Τιμή : 10 ευρώ Περισσότερες πληροφορίες: 26650-21186 (Ηγουμενίτσα) & 26513-10319 ( Ιωάννινα)


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Βάζοντας όρια στα Παιδιά" Ηγουμενίτσα: Βιωματικό εργαστήρι με θέμα "Βάζοντας όρια στα Παιδιά" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Θα λειτουργήσουν τα μπαράκια στο Δρέπανο αυτό το καλοκαίρι;

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017


Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, έλαβε την απόφαση για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας, των δύο δημοτικών καταστημάτων (OSTRIA & SOHO) στην παραλία του Δρεπάνου.

Η απόφαση πάρθηκε λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου του 2016, μη αφήνοντας τα χρονικά περιθώρια στη δημοτική αρχή, να "τρέξει" διαγωνισμό για την ενοικίαση των καταστημάτων, αφήνοντας , για πρώτη φορά μετά από 15 και πλέον χρόνια, την παραλία του Δρεπάνου και τη νεολαία της πόλης, χωρίς καλοκαιρινή διασκέδαση.

Από τότε όμως, μέχρι και σήμερα, συνέβησαν πολλά.

Τα δύο μαγαζιά γκρεμίστηκαν και στέκουν πλέον ως φαντάσματα του παρελθόντος, πάνω στην μοναδική παραλία της πόλης της Ηγουμενίτσας.

Σήμερα, έναν χρόνο περίπου μετά, από την πλευρά τη δημοτικής αρχής, δεν βλέπουμε να γίνετε κάποια κίνηση για τη λειτουργία των δύο δημοτικών καταστημάτων.

Και ρωτάμε τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας:
Προτίθεται να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την ενοικίαση των καταστημάτων;
Ή και το φετινό καλοκαίρι, για να διασκεδάσει η νεολαία, θα πρέπει υποχρεωτικά να πηγαίνει στα Σύβοτα;
Για τους δεκάδες άνεργους νέους που κάθε καλοκαίρι έβρισκαν, έστω και πρόσκαιρο, ένα μεροκάματο, ενδιαφέρεται κανείς;Read More »
Ηγουμενίτσα: Θα λειτουργήσουν τα μπαράκια στο Δρέπανο αυτό το καλοκαίρι; Ηγουμενίτσα: Θα λειτουργήσουν τα μπαράκια στο Δρέπανο αυτό το καλοκαίρι; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Η Γεωργία Μποροδήμου και η Αρετή Μέμμου, μαγειρεύουν σκωτομπρίαμο στο Γηρομέρι για την ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017


Read More »
Η Γεωργία Μποροδήμου και η Αρετή Μέμμου, μαγειρεύουν σκωτομπρίαμο στο Γηρομέρι για την ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ) Η Γεωργία Μποροδήμου και η Αρετή Μέμμου, μαγειρεύουν σκωτομπρίαμο στο Γηρομέρι για την ΕΡΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη στα Σύβοτα

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017


 
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη στα Σύβοτα Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Φιλιατών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017
Read More »
Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Φιλιατών Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017
Read More »
Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Ποιος οργάνωσε τη γιορτή του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας;

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και ο Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ Γεράσιμος Φουσέκης, νομιμοποίησαν με την παρουσία τους, ύποπτη (;), ως προς την οικονομική διαχείριση,  εκδήλωση κοπής πίτας των εργαζομένων, όπου διακινήθηκε ποσό άνω των 5000 ευρώ.

Από ότι μαθαίνουμε λοιπόν, ένας εργαζόμενος στο ΠΑΚΠΠΟ οργάνωσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, εκδήλωση για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων, σε κέντρο διασκέδασης της πόλης και με τη συνοδεία ορχήστρας.


Μάλιστα εξέδωσε 300 περίπου προσκλήσεις των 13 Ευρώ η κάθε μία, ενώ κυκλοφόρησε και 1500 περίπου λαχνούς προς 1 ευρώ ο καθένας, για κλήρωση που θα γινόταν με δώρα που προσέφεραν έμποροι της Πόλης μας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ΔΕΝ υπάρχει νόμιμος ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΠΑΚΠΠΟ .

Ποιος λοιπόν οργάνωσε και διαχειρίστηκε το ποσό των 5000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις προσκλήσεις και τους λαχνούς ; 
Ποιο ήταν το κόστος της εκδήλωσης και με ποιανού απόφαση νομιμοποιήθηκε;
Ποιος κάλεσε τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ και μόνο τους φιλικά προσκείμενους στη Διοίκηση του ΔΣ του ΠΑΚΠΠΟ Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης, χωρίς να καλέσει κανένα Δημοτικό Σύμβουλο από την Αντιπολίτευση


 
Read More »
Ποιος οργάνωσε τη γιορτή του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας; Ποιος οργάνωσε τη γιορτή του ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Τα λιμάνια «όπλο» για την προσέλκυση επενδυτών

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017Το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια είναι διττό. Αφενός εμπορικό και αφετέρου τουριστικό. Αναμφισβήτητα έχει γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας αλλά και το φυσικό της κάλος είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματά της. Κινέζοι, αμερικάνοι, άραβες, γερμανοί, φιλιππινέζοι είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων.

Με το λιμάνι του Πειραιά έγινε η αρχή. Ο κινεζικός κολοσσός της Cosco μετά από πολύχρονες προσπάθειες κατάφερε να αποκτήσει την ολότητα των εγκαταστάσεων του λιμανιού ενώ ανέλαβε και την κατασκευή της προβλήτας ΙΙΙ.

Το σκεπτικό των κινέζων είναι ότι εφόσον στον κλάδο της Ναυτιλίας, η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και χρόνια στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης σε συνδυασμό με τη γεωγραφική θέση της χώρας και του μεγαλύτερου λιμανιού της, τον Πειραιά, «δίνεται η δυνατότητα ενώνοντας τις δυνάμεις μας ως μέλη της Ελληνικής Ναυτικής κοινότητας να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τη θέση που μας αναλογεί».

Κέρδη στον Πειραιά

Το λιμάνι του Πειραιά έγινε κερδοφόρο για τον όμιλο της Cosco «πριν αλέκτωρ φωνήσαι». Οι Κινέζοι ποντάρισαν και βγαίνουν ήδη κερδισμένοι πριν καν αφομοιώσουν την ΟΛΠ ΑΕ η αγορά της οποίας έκλεισε μέσα στο καλοκαίρι.

«Είμαστε στρατηγικοί επενδυτές και όχι κερδοσκόποι» ξεκαθάρισε με επιστολή του προς τους εργαζόμενους ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Fu Chengqiu.

Πέρα όμως από το εμπορικό λιμάνι η Cosco ρίχνει βάρος και στην κρουαζιέρα στο πλαίσιο μίας γενικότερης στρατηγικής που εφαρμόζει σε παγκόσμια εμβέλεια για τον κλάδο αυτό.

«Ο τομέας της κρουαζιέρας αυξάνεται διεθνώς κάθε χρόνο, σε ένα ποσοστό 5-7% και για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι επιβάτες, οι εταιρείες έχουν προβεί σε παραγγελίες 50 νέων κρουαζιεροπλοίων μέχρι το έτος 2020, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την διαθέσιμη χωρητικότητα κατά περίπου 180000 κρεβάτια» επισημαίνει στο newmoney.gr ο Μιχάλης Λάμπρος Γενικός Διευθυντής της Majestic Cruises

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς επιβατών κρουαζιέρας, μπορεί με τις κατάλληλες βελτιώσεις, τις επεκτάσεις και τα νέα έργα που προγραμματίζει η COSCO για τον Πειραιά, να αναδειχθεί ως ένας κορυφαίος προορισμός κρουαζιεροπλοίων και να αυξηθεί ο αριθμός επισκεπτών στον Πειραιά στα τρία εκατομμύρια και άνω, στόχος που έχει προγραμματίσει να πιάσει η COSCO τα επόμενα χρόνια.

Αυτός ο στόχος σίγουρα μπορεί να είναι επιτυχημένος μόνο με τη στενή συνεργασία όλων των φορέων του Πειραιά, και ιδιαίτερα της υπό σύσταση ολιγομελούς Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας».

ΟΛΘ

Μετά τον ΟΛΠ σειρά έχει πάρει ο ΟΛΘ. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του 67% της ΟΛΘ ΑΕ θα γίνει στις 24 Μαρτίου. 
Οι εταιρείες που έχουν δείξει ενδιαφέρον είναι η ιαπωνικών συμφερόντων Mitsui & Co, η φιλιππινεζικο-αμερικανικών συμφερόντων International Container Terminal Services (ICTS), η P&O Steam Navigation Company - DP World (DPW) που είναι θυγατρική της Dubai Port και το σχήμα της Deutsche Invest Equity Partners (DIEP) όπου συμμετέχει στο σχήμα αυτό και ο Ιβάν Σαββίδης. 
Δεν δείχνει ενδιαφέρον πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η APM Terminals, θυγατρική της Maersk που αρχικώς έπαιζε δυνατά. 
Το ύψος των επενδύσεων που πρέπει να κάνει η εταιρεία που θα πλειοδοτήσει παραμένει στα 180 εκατομμύρια ευρώ, με χρονικό ορίζοντα τα επτά έτη. 
Έργο πρώτης προτεραιότητας είναι η επέκταση της 6ης προβλήτας, που σχεδιάστηκε το 1996 και ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. 
«Από τη διάθεση του ιδιώτη να επενδύσει στην επέκταση της 6ης προβλήτας θα φανεί η πρόθεση και η διάθεση του νέου ιδιοκτήτη να το αναπτύξει σε λιμάνι μεσαίου μεγέθους» επισημαίνουν πηγές του ΟΛΘ.

Τα περιφερειακά

Τα τελευταία χρόνια και με αφορμή το επενδυτικό ενδιαφέρον για ΟΛΠ-ΟΛΘ έχουν γίνει προσπάθειες να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλαίσιο για την πώληση και άλλων ελληνικών λιμανιών. Μεταξύ αυτών είναι της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, του Βόλου, της Ραφήνας, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, του Ηρακλείου αλλά και 20 ακόμα μικρότερα. 
Στόχος θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη των λιμένων με βάση ολοκληρωμένο σχέδιο, η ορθολογική κατανομή των πόρων η προσαρμογή στις διεθνείς εξελίξεις. 
Ένα στοίχημα που μάλλον κερδίζεται καθώς με τη νέα φιλοσοφία που έχει εμπνεύσει το ΤΑΙΠΕΔ στις διοικήσεις τα περισσότερα λιμάνια είναι πλέον κερδοφόρα. 
Του Μηνά Τσαμόπουλου  - newmoney.gr


 
Read More »
Τα λιμάνια «όπλο» για την προσέλκυση επενδυτών  Τα λιμάνια «όπλο» για την προσέλκυση επενδυτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Φιλιάτες: Με επιτυχία η ημερίδα, Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τα επαγγέλματα του Λιμενικού και του Πυροσβέστη

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017Στις 10 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π.. μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Θεσπρωτίας, με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών διοργάνωσε ημερίδα, Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τα επαγγέλματα του Λιμενικού και του Πυροσβέστη, η οποία απευθύνονταν στους αποφοίτους του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών. 

Η εκδήλωση άνοιξε με εισήγηση της εκπροσώπου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, με την ειδικότητα της Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Βασιλικής Παππά. 

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα: 
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ: με ομιλητές, τον Ανθυποπλοίαρχο κ. Απόστολο Σωτηρόπουλο και την Σημαιοφόρο κ. Γεωργία Τρόμπατζη που υπηρετούν στο Λ. Σ. Ηγουμενίτσας 
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ: με ομιλητή τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φιλιατών κ. Παναγιώτη Ζύλη . 
Tην εκδήλωση προσφώνησε ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς. 

Σε αυτήν παρευρέθηκε επίσης η κ. Αλέκα Κοτσώνη ως υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Θεσπρωτίας που έχει και τον ρόλο συντονίστριας στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις. 

Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους-ομιλητές του Λιμενικού & Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και τους απόφοιτους του Γενικού & Επαγγελματικού Λυκείου Φιλιατών που παρευρέθησαν στην σημαντική για θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού εκδήλωση.


Read More »
Φιλιάτες: Με επιτυχία η ημερίδα, Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τα επαγγέλματα του Λιμενικού και του Πυροσβέστη Φιλιάτες: Με επιτυχία η ημερίδα, Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τα επαγγέλματα του Λιμενικού και του Πυροσβέστη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Nα αντικατασταθεί ο αγωγός υδροδότησης από αμίαντο ζητάνε στο Ράγιο Φιλιατών...

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017Το Ράγιο Φιλιατών είναι ένα από τα χωριά της Θεσπρωτίας, του οποίου οι κάτοικοι μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες και δράσεις, κατορθώνουν και επιτυγχάνουν σημαντικά πράγματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. 
Αίτημα της τοπικής κοινότητας, που το διατυπώνει ο δραστήριος πρόεδρος Χρήστος Νικολάου, διευκρινίζοντας ότι έχει βρει ανταπόκριση από το δήμο Φιλιατών, είναι να αντικατασταθεί ο αγωγός υδροδότησης, δηλαδή να καταργηθούν οι αμιαντοσωλήνες, μέσω των οποίων μεταφέρεται το νερό, που έχουν φθαρεί και είναι εκ των πραγμάτων επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. 
Όπως αναφέρει ο κ. Νικολάου, στηριζόμενος σε επιστημονικές έρευνες, "όταν το φαινόμενο της διάβρωσης και της γενικότερης φθοράς των αμιαντοσωλήνων είναι αρκετά έντονο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον δυνητικό κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων, λόγω των διαλυόμενων μετάλλων. 
Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται από τις φθορές στο δίκτυο σωληνώσεων που περιέχουν αμίαντο, καθώς αυτές απελευθερώνουν στο νερό και τον αέρα τις ίνες αμιάντου". 
Και προσθέτει: "Από το 1999 απαγορεύεται η χρήση προϊόντων αμιάντου, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών πόσιμου νερού". 
Επιδίωξή του είναι να ενταχθεί το έργο σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή του. 


 
Read More »
Nα αντικατασταθεί ο αγωγός υδροδότησης από αμίαντο ζητάνε στο Ράγιο Φιλιατών...  Nα αντικατασταθεί ο αγωγός υδροδότησης από αμίαντο ζητάνε στο Ράγιο Φιλιατών... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες