74 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος αριθμός στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
74 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος αριθμός στη ΘεσπρωτίαΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 14
ΠΕ Ιωαννίνων 48
ΠΕ Πρέβεζας 9


Read More »
74 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος αριθμός στη Θεσπρωτία 74 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο - Διψήφιος αριθμός στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Καταδίωξη λαθροκυνηγού και δύο ακόμη περιπτώσεις λαθροθηρίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Καταδίωξη λαθροκυνηγού και δύο ακόμη περιπτώσεις λαθροθηρίας


Συνεχής και αδιάλειπτη είναι η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου στα διοικητικά όρια αρμοδιότητας και ευθύνης της Ομοσπονδίας με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή περιστατικών που απειλούν την άγρια πανίδα και το φυσικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των ελέγχων κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Θηροφυλακής βρέθηκε σε αγροτική περιοχή μεταξύ των Τ.Κ Χαροκοπίου – Λογγάδων και Καστρίτσας του Δ. Ιωαννιτών, όπου εντόπισε ένα όχημα και έκανε σήμα στάσης στον οδηγό για έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι Θηροφύλακες διέκριναν ένα κυνηγετικό όπλο, εκτός θήκης, στη θέση του συνοδηγού, το οποίο ζήτησαν από τον οδηγό να το παραδώσει. Αυτός όμως αρνήθηκε και τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα με το όχημά του. Ακολούθησε καταδίωξη, μέχρι την Τ.Κ Δαφνούλας, όπου και εντοπίστηκε ο οδηγός εντός της οικίας του.

Παρά τις συστάσεις να παραδώσει το όπλο του, αρνήθηκε εκ νέου και ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ και των Εισαγγελικών Αρχών. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της άρνησης ελέγχου, της απείθειας, της αντίστασης κατά της Αρχής και για την παράνομη άσκηση θήρας, κατά τις νυχτερινές ώρες και σε περίοδο εκτός κυνηγετικής περιόδου.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις νυχτερινές ώρες, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ ΚΟΗ βρέθηκε σε αγροτική περιοχή στην Τ.Κ Πετροβίτσας, του Δ. Σουλίου, όπου σε σήμα στάσης σε όχημα και κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης στη θέση του συνοδηγού. Το όπλο κατασχέθηκε και σε βάρος του οδηγού και κατόχου του σχηματίστηκε δικογραφία.

Σε ένα ακόμη περιστατικό τέλος, στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στην ΤΚ Μανολιάσας του Δ. Ιωαννιτών, κατά τη διάρκεια περιπολίας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής εντόπισε ένα άτομο να ασκεί θήρα, χωρίς να κατέχει άδεια θήρας.
Read More »
Καταδίωξη λαθροκυνηγού και δύο ακόμη περιπτώσεις λαθροθηρίας Καταδίωξη λαθροκυνηγού και δύο ακόμη περιπτώσεις λαθροθηρίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Στον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. ο Β. Γιόγιακας για τις αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή λόγω παγετού

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Στον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. ο Β. Γιόγιακας για τις αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή λόγω παγετού


Να ξεκινήσει άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών από τον παγετό της φετινής άνοιξης ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού.
Σημειώνεται ότι με διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο (Άρθρο 209, Ν. 4820/2021) προβλέπεται η αποζημίωση μέσω Ειδικού Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων των παραγωγών που υπέστησαν ζημίες λόγω παγετού από 15/2/2021 έως και 20/4/2021 σε όλες τις καλλιέργειες οι οποίες ήταν σε προανθικό στάδιο και δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΕΛ.Γ.Α..
Ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. δεσμεύθηκε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία για τη διενέργεια των εκτιμήσεων από συνεργεία των αρμόδιων περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α. προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση των ζημιών στα εσπεριδοειδή και να δρομολογηθούν τα επόμενα βήματα με σκοπό την αποζημίωση των παραγωγών.
Read More »
Στον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. ο Β. Γιόγιακας για τις αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή λόγω παγετού Στον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. ο Β. Γιόγιακας για τις αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή λόγω παγετού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Πολλά τα θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Πολλά τα θετικά rapid tests στην ΗγουμενίτσαΤην Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 160 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 66 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 25.909 rapid test και ανευρέθηκαν 445 θετικά (1.72%). Από τις 445 περιπτώσεις, οι 203 αφορούν άνδρες και οι 242 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 35.68 έτη.

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
70 αρνητικά rapid test

ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ”, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
171 rapid test με 10 θετικά (5.85%) αφορούν σε 4 άνδρες και 6 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 28 έτη
Read More »
Πολλά τα θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Πολλά τα θετικά rapid tests στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων πριν λίγο στο Καρτέρι Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021

Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων πριν λίγο στο Καρτέρι Θεσπρωτίας

Μία ακόμα σύγκρουση οχημάτων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, στη διασταύρωση Καρτερίου με την εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στα δύο οχήματα που συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, επέβαιναν στο μεν πρώτο ένα ζευγάρι αλλοδαπών και στο δεύτερο ένα ζευγάρι ημεδαπών.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά η μία γυναίκα, ενώ σοβαρότερα έχει χτυπήσει η ημεδαπή, για την οποία μάλιστα χρειάστηκε τη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό της.

Όλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στην Ηγουμενίτσας.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων πριν λίγο στο Καρτέρι Θεσπρωτίας Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων πριν λίγο στο Καρτέρι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Ξεκινάει η διάθεση self test για τους μαθητές από τα φαρμακεία

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Ξεκινάει η διάθεση self test για τους μαθητές από τα φαρμακείαΑπό σήμερα Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα προμηθεύονται οι μαθητές όλων των βαθμίδων έξι δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Yπουργείου Παιδείας.

Πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν. Ακολούθως, το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Το Yπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι “ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες”. Ειδικότερα, βεβαίωση self test “οφείλουν να φέρουν οι μαθητές, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου). Οι εμβολιασμένοι μαθητές δε δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος”, εξηγεί το υπουργείο.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Read More »
Ξεκινάει η διάθεση self test για τους μαθητές από τα φαρμακεία Ξεκινάει η διάθεση self test για τους μαθητές από τα φαρμακεία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: "Θέλουμε να ξεφύγουμε από το καθεστώς Ερντογάν"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: "Θέλουμε να ξεφύγουμε από το καθεστώς Ερντογάν"Δεκαέξι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, ανάμεσά τους ανήλικα παιδιά, κρατούνται τα τελευταία 24ωρα στην Ηγουμενίτσα. Επέβαιναν σε ιστιοφόρο και προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ιταλία, κυνηγημένοι από το καθεστώς Ερντογάν. Δύο από αυτούς, οι οποίοι βρίσκονταν στο τιμόνι του σκάφους, συνελήφθησαν ως διακινητές και πρόκειται να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή. Οι τελευταίοι δηλώνουν πρώην στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού της γειτονικής χώρας και λένε ότι είχαν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα στις τουρκικές φυλακές, εξαιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων.

Στο σκάφος επέβαιναν, επίσης, γιατροί και μηχανικοί με τις οικογένειές τους, οι οποίοι ονειρεύονταν να φθάσουν στην κεντρική Ευρώπη, ζητώντας διεθνή προστασία. Τα χρήματα για την αγορά του ιστιοφόρου, όπως καταθέτουν οι 16 φυγάδες, τα έβαλαν όλοι μαζί από κοινού. Από τον φάκελο της υπόθεσης, που είδε το NEWS 24/7, προκύπτει η αγωνία των Τούρκων αντικαθεστωτικών να ξεφύγουν από το καθεστώς Ερντογάν, πέντε χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και το κυνήγι μαγισσών που δεν έχει σταματήσει στη γειτονική χώρα.

Λιμενικός που υπηρετεί στην Ηγουμενίτσα ανέφερε ότι υπήρχε πληροφορία στις αρχές του μήνα για επικείμενη μεταφορά μεταναστών, από τις ακτές της Πάργας προς Ιταλία. Την 1η Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στην περιοχή Βάλτος ένα ιστιοφόρο εννέα μέτρων, χωρίς σημαία, με μοναδικό διακριτικό το όνομα “Desire”. To σκάφος τέθηκε υπό παρακολούθηση. Ο λιμενικός είπε ότι μόνο οι δύο κατηγορούμενοι βγήκαν στην ακτή με τη βοηθητική λέμβο, μεταφέροντας καύσιμα, νερό και τρόφιμα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, στις 6 το πρωί, το ιστιοφόρο “Desire” απέπλευσε με κατεύθυνση βορειοδυτικά προς Ιταλία. Μία ώρα αργότερα, οι λιμενικοί έκαναν ρεσάλτο στη θαλάσσια περιοχή Σαρακίνικο. Κανείς από τους 16 επιβάτες δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα. «Υπήρχε μόνο ένα σωσίβιο και κανένα άλλο σωστικό ή πυροσβεστικό μέσο. Στο σκάφος βρέθηκαν οκτώ μπιτόνια με καύσιμα και πολλά μπουκάλια με νερό», κατέθεσε ο λιμενικός.

Σύμφωνα με τα χαρτιά, ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου ήταν ένας εκ των δύο συλληφθέντων ως χειριστών, στους οποίους χρεώνεται το κακούργημα της διακίνησης. «Έφυγα από την Τουρκία, λόγω του πολιτικού καθεστώτος Ερντογάν και των πολιτικών μου πεποιθήσεων. Γι’ αυτό τον λόγο, εξέτισα ποινή φυλάκισης 27 μηνών», κατέθεσε ο πρώτος . «Στο παρελθόν υπηρετούσα στο Ναυτικό της Τουρκίας, είχα ναυτικές γνώσεις και στη φυλακή γνώρισα τον Α., που βρέθηκε στο σκάφος. Μου είπε ότι γνωρίζει και άλλους ομοεθνείς μας, οι οποίοι ήθελαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία [...] Ήθελα να πάω στη Γαλλία για ένα καλύτερο μέλλον», είπε.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι λόγω των ναυτικών του γνώσεων, έκανε έρευνα αγοράς για το σκάφος. Είπε ότι αγόρασε το ιστιοφόρο στις 13 Αυγούστου στην Προύσα, έναντι 60.000 ευρώ, ενόσω αυτό ήταν αγκυροβολημένο στη Μαρμαρίδα. «Έκανα μηχανολογικό έλεγχο στο σκάφος, ώστε να σιγουρευτώ ότι είναι όλα εντάξει για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Κάποιους από τους επιβάτες τούς γνώρισα τη μέρα του ταξιδιού», είπε.

Από τον φάκελο προκύπτει ότι το “Desire” απέπλευσε από τη Μαρμαρίδα στις 24 Αυγούστου. Έξι μέρες αργότερα, έφτασε στον Γερολιμένα Λακωνίας. Οι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί δεν είχαν σκοπό να κάνουν καμία στάση, αλλά σταμάτησαν εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τα ξημερώματα της 1η Σεπτεμβρίου, έκαναν δεύτερη αναγκαστική στάση στην Πάργα και δύο μέρες μετά, ξεκίνησαν εκ νέου, πριν κάνουν την επέμβαση οι λιμενικοί της Ηγουμενίτσας.

Στο Τουρκικό Ναυτικό υπηρετούσε και ο δεύτερος κατηγορούμενος. «Λόγω των πολιτικών μου πεποιθήσεων και του καθεστώτος Ερντογάν, έμεινα στη φυλακή για τέσσερις μέρες. Έκτοτε, είμαι άνεργος», είπε. «Μεγάλο χρονικό διάστημα σκεφτόμουν διάφορους τρόπους για να εγκαταλείψω την Τουρκία και επειδή ήξερα ότι, αν πάρεις κάποιο σκάφος, μπορεί να τα καταφέρεις να πας στο εξωτερικό, το δοκίμασα».

Το NEWS 24/7 επικοινώνησε με τον ποινικολόγο Αντώνη Καραγιάννη, που εκπροσωπεί τους δύο Τούρκους κατηγορούμενους. «Πρόκειται για ανθρώπους που υπηρετούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, εκδιώχθηκαν από τον Ερντογάν και φυλακίστηκαν, λόγω πολιτικών φρονημάτων. Αφέθηκαν ελεύθεροι και ασκήθηκαν σε βάρος τους νέες ποινικές διώξεις με νέες κατηγορίες στην Τουρκία και πάλι λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων», είπε ο κ. Καραγιάννης.

«Ενόψει της επικείμενης φυλάκισης τους και για να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών και των οικογενειών τους, διέφυγαν άμεσα από τη χώρα μαζί με άλλους συναδέλφους τους, που αντιμετώπιζαν τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Δεν έχουν τελέσει καμία πράξη που να παραβιάζει τους ελληνικούς ποινικούς νόμους και ως εκ τούτου πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από τις καταθέσεις των υπόλοιπων Τούρκων φυγάδων που κρατούνται στην Ηγουμενίτσα, αποκαλύπτεται η ίδια αγωνία. «Έφυγα από την Τουρκία, επειδή είμαι πολιτικά διωκόμενος από το καθεστώς Ερντογάν. Ήθελα να πάω στην Ευρώπη και συζητώντας με κάποιους φίλους που ήθελαν για τους ίδιους λόγους να φύγουν από τη χώρα, πήραμε την απόφαση να βρούμε ένα σκάφος για να περάσουμε παράνομα τα ελληνο-τουρκικά σύνορα και να φθάσουμε στην Ευρώπη», είπε ένας από του 16, γιατρός χειρουργός στο επάγγελμα.

«Το επάγγελμά μου είναι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος», κατέθεσε άλλος επιβάτης. «Ο λόγος που έφυγα από την Τουρκία είναι επειδή έχω προβλήματα με το πολιτικό καθεστώς του Ερντογάν. Εγώ και η σύζυγός μου έχουμε συλληφθεί στο παρελθόν για τις πεποιθήσεις μας. Ο Y. είναι φίλος μου και δουλεύαμε μαζί. Μου ζήτησε 10.000 ευρώ, ώστε να αγοράσουμε ένα σκάφος για να πάμε στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στη Γαλλία ή το Βέλγιο, για μια καλύτερη ζωή».
Read More »
Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: "Θέλουμε να ξεφύγουμε από το καθεστώς Ερντογάν" Θρίλερ στην Ηγουμενίτσα: "Θέλουμε να ξεφύγουμε από το καθεστώς Ερντογάν" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Στη χαράδρα του Βίκου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Στη χαράδρα του Βίκου ο Ορειβατικός Σύλλογος ΗγουμενίτσαςΟ Ε.Ο.Σ.Η. την ερχόμενη Κυριακή θα διασχίσει την ξακουστή ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ, παγκοσμίως το υψηλότερο φαράγγι (έως και 1,1 κμ βάθος !
Βρίσκεται στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, και πραγματικά διχοτομεί το ορεινό σύμπλεγμα της Τύμφης στη μέση !
Το φαράγγι έχει μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα και υπάρχουν και παρακλάδια αυτού, τα οποία έχουν διαφορετική ονομασία, όπως το περιβόητο και διόλου ευκαταφρόνητο "Βικάκι", το οποίο διχοτομεί και αυτό την Τύμφη.
Ο ποταμός Βοϊδομάτης, ο πιο καθαρός από οποιοδήποτε άλλον, πηγάζει εντός της Χαράδρας ανατολικά του Βίκου, και έχει νερό όλον το χρόνο, ο οποίος χύνεται στον Αώο.
Το φαράγγι, όπως όλο το ανάγλυφο της Γης, δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις πριν εκατομμύρια χρόνια κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών.
Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή που έχουν εντοπισθεί, χρονολογήθηκαν στο 40.000 π.Χ. ! Η χλωρίδα που συναντάται στην περιοχή του φαραγγιού είναι ιδιαίτερα μεγάλης ποικιλίας. Ομοίως και της πανίδας. (αρκούδες, λύκοι, λύγκας, αγριόχοιροι, ελάφια, αλεπούδες, βίδρες, κάστορες, αετοί, κ.α.)
Το Φαράγγι του Βίκου αποτελεί δημοφιλή διαδρομή περιηγητών και ασφαλώς και ορειβατών, προσφέροντας θαυμάσιες εικόνες.
Η δικιά μας πορεία θα είναι από το χωριό Βίκος, έως το Μονοδένδρι, περίπου 16 κμ
Στην περιοχή του φαραγγιού απαγορεύεται αυστηρά κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα που έχει σχέση με την υλοτομία, την κτηνοτροφία, αλιεία και το κυνήγι.


ΠΟΡΕΙΑ:
Βίκος - φαράγγι - Μονοδένδρι
Απόσταση: ~ 16 κμ
Υψομετρικη Διαφορά: ~ 1.650 μ.
Βαθμός Δυσκολίας: 2+
Ώρες ~ 7
- - - - - - - - - - - - - -
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ :
Κυριακή, 12/9 από το "Πάνθεον"
Ώρα: 6:30 π.μ.
Μέσο: Λεωφορείο
Κόμιστρο: 13,00 € & 15,00 €
Αρχηγός: Δονάτος Μπόλοσης
τηλ.: 695 548 0613
- - - - - - - - - - - - - - -
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Τετάρτη & Πέμπτη 8-9 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του cafe-bar LOCAL άνωθεν της πλατείας Δημαρχείου, όπου θα βρίσκονται μέλη του Δ.Σ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
(πέραν του κινητού τηλεφώνου που θεωρείται δεδομένο):
- ορειβατικά μποτάκια με σόλα σε καλή κατάσταση
- ζευγάρι μπατόν
- ελαφρύ κολατσιό υδατανθράκων
- επαρκές νερό ≥ 2,5 lt
- γυαλιά ηλίου
- καπέλο
- αδιάβροχο και αντιανεμικό εντός του σάκου
- αντηλιακό
- σφυρίχτρα
- εφεδρικός στεγανοποιημένος εξοπλισμός στo λεωφορείο
- φακός, σπίρτα, αλουμινοκουβέρτα


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
Η συμμετοχή προϋποθέτει αναντίρρητη αποδοχή των όρων και κανονισμών που διέπουν το Σύλλογό μας και αφορά και μέλη άλλων ορειβατικών.
Read More »
Στη χαράδρα του Βίκου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Στη χαράδρα του Βίκου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Επιστημονικό συνέδριο από την ΟΛΗΓ Α.Ε.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Επιστημονικό συνέδριο από την ΟΛΗΓ Α.Ε.Με την παρούσα επιστολή σας προσκαλούμε, στο συνέδριο που διοργανώνει η Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. A.E.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων), με θεματολογία «Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη των Λιμένων» (PDMO 2021), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα, στις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2021, στο ANGELIKA PALLAS HOTEL στην Ηγουμενίτσα. 
Διεθνώς τα λιμάνια αλλάζουν συνεχώς και προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες. 
Οι τεχνολογικές εξελίξεις, τα ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα, οι μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, οι επενδύσεις σε υποδομές, οι απαιτήσεις για συνέργειες στο χώρο των μεταφορών και τέλος η ανάγκη για διαρκή ετοιμότητα απέναντι σε αναδυόμενους κινδύνους και σε έκτακτες συνθήκες (π.χ. πανδημίες) δημιουργούν την απαίτηση για συνέργειες ερευνητικών και επιστημονικών φορέων με τους οργανισμούς των Λιμένων. 
Κρίθηκε συνεπώς επίκαιρο και σκόπιμο από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. να συνδιοργανώσει με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.), το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο, στο οποίο θα συζητηθούν και θα εξεταστούν τα παραπάνω θέματα με τη συμμετοχή ομιλητών από τoν ελληνικό και τον διεθνή χώρο. 
Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν με παρουσιάσεις των ομιλητών δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως τηρώντας τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα στην αίθουσα του ξενοδοχείου (ANGELIKA PALLAS) στην Ηγουμενίτσα. 

Παρατίθεται πρόγραμμα με τη θεματολογία και τους συμμετέχοντες ομιλητές το οποίο μπορεί να αναπροσαρμοστεί λόγω της υγειονομικής κατάστασης.


Read More »
Επιστημονικό συνέδριο από την ΟΛΗΓ Α.Ε. Επιστημονικό συνέδριο από την ΟΛΗΓ Α.Ε. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα


ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
1ΤΕΤΑΡΤΗΠΑΠΠΑΣ
2ΠΕΜΠΤΗΝΤΑΗΣ
3ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
4ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΜΠΕΚΙΟΥ – ΝΤΑΗΣ – ΛΙΑΚΟΥ

 3μ.μ έως  πρωί ΜΠΕΚΙΟΥ

5ΚΥΡΙΑΚΗΚΟΝΤΟΣ
6ΔΕΥΤΕΡΑΑΣΠΙΩΤΗ
7ΤΡΙΤΗΜΑΣΤΟΡΑΣ
8ΤΕΤΑΡΤΗΚΟΥΦΑΛΑ
9ΠΕΜΠΤΗΚΑΤΣΙΟΣ
10ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΚΟΥΡΗ
11ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΠΑΠΠΑΣ Δ. – ΚΑΤΣΙΟΣ – ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

 3μ.μ έως  πρωί ΠΑΠΠΑΣ Δ.

12ΚΥΡΙΑΚΗΜΑΚΡΙΔΗ
13ΔΕΥΤΕΡΑΛΙΑΚΟΥ
14ΤΡΙΤΗΠΑΠΠΑΣ
15ΤΕΤΑΡΤΗΝΤΑΗΣ
16ΠΕΜΠΤΗΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
17ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΜΠΕΚΙΟΥ
18ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΝΤΟΣ – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ – ΠΑΠΠΑΣ  

 3μ.μ έως  πρωί ΚΟΝΤΟΣ

19ΚΥΡΙΑΚΗΑΣΠΙΩΤΗ
20ΔΕΥΤΕΡΑΜΑΣΤΟΡΑΣ
21ΤΡΙΤΗΚΟΥΦΑΛΑ
22ΤΕΤΑΡΤΗΚΑΤΣΙΟΣ
23ΠΕΜΠΤΗΚΟΥΡΗ
24ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΚΟΤΙΝΑ
25ΣΑΒΒΑΤΟ8 π.μ.-3μ.μ. ΜΑΚΡΙΔΗ – ΚΟΥΡΗ – ΚΟΥΦΑΛΑ  

 3μ.μ έως  πρωί ΜΑΚΡΙΔΗ

26ΚΥΡΙΑΚΗΛΙΑΚΟΥ
27ΔΕΥΤΕΡΑΠΑΠΠΑΣ
28ΤΡΙΤΗΝΤΑΗΣ
29ΤΕΤΑΡΤΗΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
30ΠΕΜΠΤΗΜΠΕΚΙΟΥ

 

Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2021 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προσήγαγαν μέλη του ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Ηγουμενίτσα: Προσήγαγαν μέλη του ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση Η Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι Ο.Β Θεσπρωτίας της ΚΝΕ, καταγγέλλουν την απαράδεκτη ενέργεια της αστυνομίας να προσαγάγει μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ την ώρα που αφισοκολλούσαν στο παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας (απέναντι από το Λιμάνι Εσωτερικού), με αφορμή την εκδήλωση για το 47οΦεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ, με την απαράδεκτη δικαιολογία της απαγόρευσης της αφισοκόλλησης!

Η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Νομό Θεσπρωτίας θα συνεχιστεί, καμιά καταστολή και κανένας εκφοβισμός δεν πρόκειται να τη σταματήσει. Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο, να χτυπήσει κάθε εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας που εναντιώνεται στην πολιτική της.

Καλούμε τις νέες και τους νέους του νομού να μη σκύψουν το κεφάλι, και μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες να διεκδικήσουν ουσιαστικά τη ζωή που τους αξίζει.

Να δώσουν αγωνιστικό παρών στην φεστιβαλική εκδήλωση την Πέμπτη 9 Αυγούστου στα Πλατάνια που στέλνει μήνυμα ελπίδας και αντοχής για τις μάχες που έχει μπροστά της η νεολαία. «Μιλάει» σε κάθε νέο και νέα που προβληματίζεται για το «τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα» και δίνει απάντηση ότι ναι, σήμερα μπορούμε να ζούμε καλύτερα. Στέλνει μήνυμα - οδηγό για τη δράση, για την αδιάκοπη πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες, για το πραγματικά νέο και καινοτόμο που βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Στέλνει μήνυμα ότι υπάρχει η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, με τις δυνατότητες και τα μέσα της παραγωγής στα χέρια του λαού και αξίζει να παλέψει τολμηρά και η νεολαία γι' αυτή. Γιατί η ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση, στον αγώνα, στην ταξική πάλη!

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό»
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προσήγαγαν μέλη του ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση Ηγουμενίτσα: Προσήγαγαν μέλη του ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Τρίτη δόση για 285.000 πολίτες από τις 14 Σεπτεμβρίου

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Τρίτη δόση για 285.000 πολίτες από τις 14 ΣεπτεμβρίουΤην χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου σε 285.000 ανοσοκατασταλμένους πολίτες από την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέωση του υπουργείου Υγείας.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη χορήγηση της τρίτης δόσης. Όπως είπε ο στόχος της χορήγησης τρίτης δόσης είναι για άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν στον πρωτογενή εμβολιασμό, και έτσι ενέχει τη θέση της συμπληρωματική δόσης.

Ο δεύτερος στόχος είναι για να ενισχυθεί το επίπεδο των αντισωμάτων σε περιπτώσεις που αυτά έχουν μειωθεί.

Η Εθνική Επιτροπή είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της τρίτης δόσης για τις ευάλωτες ομάδες, όπως οι μεταμοσχευμένοι, οι νεφροπαθείς, οι νοσούντες με καρκίνο, οι πάσχοντες με χρόνια νοσήματα, κ.α.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα για τους ανοσοκατεσταλμένους θα ανοίξει τις 14 Σεπτέμβρη.

Έχει ήδη συζητηθεί στην Επιτροπή ο εμβολιασμός των ατόμων που διαμένουν σε δομές φροντίδας αλλά και όσων είναι άνω των 85 ετών.

Ακόμα εξετάζεται η χορήγηση τρίτης δόσης στους άνω των 60 ετών.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας έχει δημοσιεύσει απαντήσεις σε συχνούς προβληματισμούς γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η ίδια αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στον λόγο για να εμβολιαστούν τα παιδιά, που όπως είπε είναι η δική τους προστασία σωματική και ψυχολογική, η θωράκιση των σχολικών και εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Ένας άλλος λόγος είναι η μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Ακόμα η μείωση των πιθανοτήτων να αποφευχθούν νέες μεταλλάξεις.

Καθοριστικό ρόλο για τον εμβολιασμό των ανηλίκων έχουν οι γονείς, οι οικογενειακοί γιατροί αλλά και οι ίδιοι οι έφηβοι.

Σε σχέση με τις έγκυες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν νοσηλευτεί συνολικά 29 έγκυες σε ΜΕΘ. Η αρχική σύσταση για εμβολιασμό των εγκύων ξεκίνησε μετά από μεγάλες αριθμητικά μελέτες που αφορούν τον εμβολιασμό κατά την κύηση.

Η τελευταία μελέτη συστήνει εμφατικά τον εμβολιασμό των εγκύων μετά και την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και αναφέρεται στις πρώτες 20 εβδομάδες. Όπως αναφέρεται ο εμβολιασμός είναι ασφαλής από τα πρώτα στάδια της κύησης.
Read More »
Τρίτη δόση για 285.000 πολίτες από τις 14 Σεπτεμβρίου Τρίτη δόση για 285.000 πολίτες από τις 14 Σεπτεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Η Περιφέρεια Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Η Περιφέρεια Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur


Η Περιφέρεια Ηπείρου ήταν ο μοναδικός ελληνικός φορέας, που συμμετείχε με δικό της Περίπτερο στην Διεθνή Εκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur (ενσωματωμένη φέτος με την Caravan – Salon, την μεγαλύτερη Έκθεση στον κόσμο για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και τροχόσπιτα), η οποία διοργανώθηκε από τις 27.8.21 έως τις 05.09.21 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ντίσελντορφ Γερμανίας.

Η παρουσία της Περιφέρειας στην παραπάνω διοργάνωση σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της συμμετοχής της από την αρχή της πανδημίας στις Εκθέσεις Τουρισμού του εξωτερικού με φυσική παρουσία και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου EX.TOUR “Developing and promoting extreme tourism in Greece Albania cross-border area – EX.TOUR”» του Προγράμματος INTERREG IPA «ΕΛΛΑΔΑ- ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020», του οποίου η Περιφέρεια Ηπείρου είναι Επικεφαλής Εταίρος.

Βασικός στόχος του έργου EX.TOUR είναι η οργανωμένη και συστηματική προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στην διασυνοριακή περιοχή μέσα από μια σειρά από σημαντικές παραβάσεις, οι βασικότερες των οποίων είναι:
- Η ανακατασκευή της Αναγνωστοπουλείου Σχολής στην Κόνιτσα, η οποία θα αποτελέσει την έδρα Σχολής Extreme Sports. Από την Σχολή θα αποφοιτούν πιστοποιημένοι επαγγελματίες στον χώρο των extreme sports και των υπαίθριών δραστηριοτήτων.
- Η εκπόνηση μελέτης για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής Extreme Sports (πρόγραμμα σπουδών, είδος πιστοποιήσεων, οργανόγραμμα, δομή κτλ).
- Η κατασκευή αναρριχητικών πεδίων στην περιοχή της Κόνιτσας και της Πρεμετής (Αλβανία).
- Η προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως προορισμό για τις extreme sports και υπαίθριου τουρισμό.

Ενδεικτικό της σημαντικότητας του έργου είναι ότι την λειτουργία της Σχολής ανέλαβε ήδη το Υπουργείου Πολιτισμό και Αθλητισμού.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στελέχωσαν η Δ/ντρια Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας, ο οποίος πραγματοποίησε και δύο ομιλίες στη σκηνή του Travel & Nature CONNECTED, που μεταδόθηκαν και διαδικτυακά, με θέμα την Ήπειρο του Εναλλακτικού Τουρισμού αλλά και το πρόγραμμα Ex Tour και τα μέλη της ομάδας έργου της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δήμητρα Ρογκότη και κ. Ευάγγελος Τσιάρας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου φιλοξενήθηκαν επίσης Δήμος Κόνιτσας, εταίρος του έργου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Όσων αφορά στα ενδιαφέροντα απολογιστικά στοιχεία της Έκθεσης καταγράφεται ότι 653 εκθέτες από 31 χώρες είχανε την δυνατότητα να παρουσιάσουνε σε ένα κοινό 185.000 επισκεπτών τα προϊόντα και τις παροχές υπηρεσιών τους, ενώ για το 41% των επισκεπτών ήταν η πρώτη επίσκεψή τους στη συγκεκριμένη Έκθεση, πράγμα που υπογραμμίζει την μεγάλη απήχηση την οποία είχε στο κοινό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα κόσμο που άλλαξε από την πανδημία, η πολύτιμη εμπειρία που αποκτήθηκε για τις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού της Ηπείρου που θα επανα-δραστηριοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Read More »
Η Περιφέρεια Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur Η Περιφέρεια Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Για τα μάτια του κόσμου;

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021

Για τα μάτια του κόσμου;

Για τα μάτια του κόσμου φαίνεται πως τοποθετήθηκε από την ΟΛΗΓ ΑΕ, ο σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που βρίσκεται στην είσοδο του μεγάλου πάρκινγκ στην παραλία της Ηγουμενίτσας.

Τη περασμένη Δευτέρα, βρέθηκε στην πόλη μας, κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου tesla, ο οποίος βλέποντας στον ειδικό χάρτη πως στην Ηγουμενίτσα υπάρχει εν λειτουργία σταθμός φόρτισης, υπολόγισε το ταξίδι του με ανεφοδιασμό σε αυτόν.

Για κακή του τύχη όμως, ο σταθμός φόρτισης δεν λειτουργούσε, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες μας δεν υπάρχει σύμβαση με πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ιδιοκτήτης του tesla τελικά έψαξε και βρήκε ιδιώτη πάροχο, ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του για τον προορισμό του.

Read More »
Για τα μάτια του κόσμου; Για τα μάτια του κόσμου; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: 3 θέσεις μόνιμων γιατρών προκηρύσσονται άμεσα για Νοσοκομείο Φιλιατών και Κ.Υ. Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: 3 θέσεις μόνιμων γιατρών προκηρύσσονται άμεσα για Νοσοκομείο Φιλιατών και Κ.Υ. ΗγουμενίτσαςΤρεις θέσεις μόνιμων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κ.Υ. Ηγουμενίτσας εγκρίθηκαν και προκηρύσσονται άμεσα από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 1 θέση Διευθυντή Ειδικότητας Αναισθησιολογίας και 1 θέση Επιμελητή Α’ Ειδικότητας Ακτινολογίας για το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών καθώς και 1 θέση Επιμελητή Β’ Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας για το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

«Με τις θέσεις αυτές καλύπτονται κρίσιμα κενά στο νοσοκομείο και στο μεγαλύτερο κέντρο υγείας της περιοχής μας. Είναι, όπως τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία, μια διαρκής προσπάθεια η οποία θα έχει και συνέχεια», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: 3 θέσεις μόνιμων γιατρών προκηρύσσονται άμεσα για Νοσοκομείο Φιλιατών και Κ.Υ. Ηγουμενίτσας Βασίλης Γιόγιακας: 3 θέσεις μόνιμων γιατρών προκηρύσσονται άμεσα για Νοσοκομείο Φιλιατών και Κ.Υ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Χαμηλές πτήσεις για τους εμβολιασμούς στην Ήπειρο

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Χαμηλές πτήσεις για τους εμβολιασμούς στην ΉπειροΜε αργούς ρυθμούς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα και στην Ήπειρο. Ενώ μέχρι τις αρχές Ιουνίου οι εμβολιασμοί ξεπερνούσαν τις δύο χιλιάδες ημερησίως ακολούθησε ένα διάστημα μεγάλης πτώσης.

Στα ίδια χαμηλά επίπεδα παραμένουν κι αυτό το διάστημα.

Έτσι για παράδειγμα την Δευτέρα στο Νομό Ιωαννίνων έγιναν 382 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 254 αφορούσαν στην πρώτη δόση.

Στο Νομό Άρτας έγιναν μόλις 180 εμβολιασμοί με τους 128 να αφορούν στην πρώτη δόση, στο Νομό Πρέβεζας έγιναν ακόμη λιγότεροι -136- εμβολιασμοί με τους 66 να αφορούν στην πρώτη δόση και στο Νομό Θεσπρωτίας πραγματοποιήθηκαν 105 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 81 αφορούσαν στην πρώτη δόση.
Read More »
Χαμηλές πτήσεις για τους εμβολιασμούς στην Ήπειρο Χαμηλές πτήσεις για τους εμβολιασμούς στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Τένις: Άνετη πρόκριση για τη Μιχαέλα Λάκη στο US Open Juniors

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Τένις: Άνετη πρόκριση για τη Μιχαέλα Λάκη στο US Open Juniors


Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η Θεσπρωτή Μιχαέλα Λάκη προκρίθηκε άνετα στον 3ο γύρο του US Open Juniors.

Η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε εύκολα την Τρίτη με 2-0 σετ (6-0, 6-4) της Ελίζαμπεθ Κόουλμαν (ΗΠΑ) και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16».

Η Λάκη, Νο15 στο ταμπλό των juniors, μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ και έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην αντίπαλό της, που βρίσκεται στο Νο.44 στον κόσμο. Συγκεκριμένα κατέκτησε το πρώτο σετ χωρίς να χάσει γκέιμ (6-0), δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις της.

Στο δεύτερο σετ η Κόουλμαν έμεινε μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 4-4, όταν η η Λάκη έφτασε στο μπρέικ και πήρε την ώθηση για να οδηγηθεί στη νίκη.
Read More »
Τένις: Άνετη πρόκριση για τη Μιχαέλα Λάκη στο US Open Juniors Τένις: Άνετη πρόκριση για τη Μιχαέλα Λάκη στο US Open Juniors Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Σύλληψη 14 αλλοδαπών και των 2 αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021
Σύλληψη 14 αλλοδαπών και των 2 αλλοδαπών διακινητών τους στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών και των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 40 και 43 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 03-09-2021, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών του Α' Λιμενικού Τμήματος Πάργας, εντόπισαν, βραδινές ώρες της 01-09-2021, Ι/Φ σκάφος με όνομα “DESIRE” σημαίας Τουρκίας, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Βάλτου Πρέβεζας.

Την 03-09-2021, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος απέπλευσε με κυβερνήτες τον 40χρονο και τον 43χρονο, με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, το οποίο ακινητοποίησε το ανωτέρω σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή Σαρακίνικου Πρέβεζας. Κατόπιν διενέργειας ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι, επί του σκάφους επέβαιναν μαζί με τον 40χρονο και τον 43χρονο, ακόμη δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό οι χειριστές του Ι/Φ σκάφους να τους μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό. Από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.
Read More »
Σύλληψη 14 αλλοδαπών και των 2 αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 14 αλλοδαπών και των 2 αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Σελίδες